Loader

Παροχές

Έχει ζωντανή μουσική
Έχει δίκτυο Wifi
Δέχεται πιστωτική κάρτα

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

6 medium

20 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις με έφεραν πρόσφατα για τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη και έτσι είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τα καλά που προσφέρουν τρία από τα εστιατόρια της "Νύμφης του Θερμαϊκού".

Παρέα τριών ατόμων, λοιπόν, Κυριακή μεσημέρι, βρεθήκαμε στο "Ούζο στον Πίνακα", στην περιοχή της πλατείας Άθωνος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο Θεσσαλονικιός φίλος της παρέας που μας οδήγησε εκεί είναι fan του καταστήματος και δεν είχαμε κανέναν απολύτως λόγο να μην τον εμπιστευτούμε. Ο εξωτερικός χώρος είχε ήδη γεμίσει και επιλέξαμε να καθίσουμε μέσα στο εστιατόριο.

Ο εσωτερικός χώρος είναι συμπαθητικά διακοσμημένος με παραστάσεις από το κλασικό αναγνωστικό της Α' Δημοτικού που για χρόνια συντρόφεψε τους μαθητές. Από τον σχολικό μαυροπίνακα λοιπόν προέρχεται το όνομα του καταστήματος. Παράλληλα, πολλές φωτογραφίες από παλιές ελληνικές ταινίες διακοσμούν τους τοίχους. Τα τραπεζοκαθίσματα απλά, κάπως στριμωγμένα, για να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πελάτες, ενώ το ίδιο, κι ακόμα περισσότερο στριμωγμένα, είναι τα τραπεζοκαθίσματα στον εξωτερικό χώρο, στον πεζόδρομο.

Η εξυπηρέτηση σε γενικές γραμμές ευγενική. Γρήγορα μας έφεραν καταλόγους (δεν μου πολυάρεσε ότι είναι πλαστικοποιημένα φύλλα), γρήγορα έφεραν σερβίτσια και γρήγορα πήραν παραγγελία. Μας έφεραν και νόστιμο χωριάτικο ψωμάκι, ενώ προσγειώθηκε, χωρίς να ερωτηθούμε, και ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό.

Από τον αρκετά περιεκτικό (έχει και κρεατικά και θαλασσινά) κατάλογο επιλέξαμε και δοκιμάσαμε:

- Χωριάτικη σαλάτα: Αρκετά μεγάλη μερίδα, φρεσκοκομμένη, με καλής ποιότητας φέτα.

- Χόρτα: Η γεύση τους ήταν πολύ καλή, ήρθαν λίγο περισσότερο βρασμένα απ' όσο χρειαζόταν, κατά τη γενική εκτίμηση της παρέας.

- Πατάτες τηγανιτές: Ετοιματζίδικες, όχι κάτι το ιδιαίτερο.

- Καλαμαράκια τηγανιτά: Είχαν τηγανιστεί σωστά, άρεσαν στο φίλο που τα προτίμησε.

- Ποικιλία ψητών κρεατικών. Επαρκέστατη σε ποσότητα, περιείχε φιλέτο κοτόπουλο (πολύ εύγευστο και καλά ψημένο), κεμπάπ (απλά ΟΚ, δεν μας ενθουσίασε), χοιρινή πανσέτα (μια χαρά γεύση, σωστά ψημένη), ψαρονέφρι (κι αυτό καλό) και πιτάκια.

Γενικά το φαγητό δεν διεκδικούσε δάφνες υψηλής ποιότητας, ήταν όμως μια χαρά για να πιει μια παρέα λίγο κρασάκι. Μας προσφέρθηκε κέρασμα σιμιγδαλένιος χαλβάς (συνηθισμένος, όχι κάτι ξεχωριστό). Το κόστος ανήλθε γύρω στα 15 ευρώ το άτομο, ποσό λογικό για όσα παραγγείλαμε.

Συνολική εντύπωση: Αρκετά θετική! Αν βρεθώ στην περιοχή, το "Ούζο στον πίνακα" είναι ένα από τα μέρη που θα σκεφτόμουν να καθίσω για φαγητό. Όσοι είστε μόνιμα ή βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη, έχετε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα...

Μπαλάνου 27, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη 546-23

2310280076