ERGON ΑΓΟΡΑ

Τοπική ελλ. κουζίνα

  Παύλου Μελά 42, Θεσσαλονίκη 546-22 [Χάρτης]
  2310223550
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Παροχές:
Έχει δίκτυο Wifi Δέχεται πιστωτική κάρτα
Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Ιούλ
28
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Οι κριτικές για τους χώρους εστίασης της Θεσσαλονίκης παραμένει μια πονεμένη ιστορία. Παρότι στην πρώτη συνάντηση των χρηστών του a4f, ήμασταν όλοι υπέρμαχοι της εξάπλωσης του site και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, εν τούτοις παρατηρώ ότι αν και άνοιξε η Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει ακόμα ανταπόκριση από καλοφαγάδες της.

Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε βέβαια να γράφουμε, τα ίδια σταθερά άτομα που επισκεπτόμαστε συχνά πυκνά ‘’την πόλη που ποτέ δεν κοιμάται’’.
Αυτή τη φορά θα ασχοληθώ με τη ναυαρχίδα των αδερφών Δούζη το ‘’Έργον Αγορά’’. Η πρώτη μου επαφή με τους ιδιοκτήτες, ήταν μέσα από μια τηλεοπτική εκπομπή κάποια χρόνια πίσω. Εκεί παρουσίασαν, κάποια από τα πιάτα που προσέφεραν στο πρώτο τους μαγαζί το ‘’Έργον’’ που ήταν στημένο στην γνωστή και μη εξαιρετέα Κούσκουρα.
Από τότε μέχρι τώρα το όλο concept, επεκτάθηκε με επιτυχία σε αρκετά μέρη της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού, με τελευταίο απόκτημα το μαγαζί του Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας.

Το μαγαζί στην Κούσκουρα δεν μου είχε αφήσει ευχάριστες αναμνήσεις, σε αντίθεση με το τωρινό στην Π. Μελά που δεν χάνω ευκαιρία να το τιμάω όποτε ανεβαίνω Θεσσαλονίκη.

Ο χώρος, παλιός κινηματογράφος και για τους γνώστες, πιο παλιά μπουζουκομάγαζο, τώρα έχει μετατραπεί σε έναν βιομηχανικού στυλ πολυχώρο που διαθέτει τα πάντα: Μπαίνοντας από την δεξιά είσοδο - διαθέτει 2 εισόδους- συναντάμε το παντοπωλείο με όλα τα καλούδια φρεσκότατα στους πάγκους, στη συνεχεία το ιχθυοπωλείο με όλα τα μεγάλα ψάρια α’ διαλογής, μετά το κρεοπωλείο με κρέατα από όλα τα σημεία της Ελλάδος μικρών κυρίως παραγωγών αλλά όλα με ονομασία προέλευσης και βγαίνοντας από την άλλη είσοδο – έξοδο, το coffee point με όλων των ειδών τους καφέδες αλλά και πίτες, cakes, croissants κλπ για ένα αξιοπρεπέστατο brunch.
Κεντρικά και στην δεξιά και πίσω πλευρά του χώρου είναι το παντοπωλείο με ότι τραβάει η όρεξη σου. Από όλων των ειδών τα αλλαντικά και τυριά μέχρι μυρωδικά, σάλτσες, αποστάγματα, μπύρες και κρασιά. Δεν χορταίνει το μάτι να βλέπει!!!

Κάπου εκεί στην αριστερή πλευρά του χώρου βρίσκονται τα τραπέζια. Ξύλινο κλασσικό στυλ στις καρέκλες και τα τραπέζια, όχι και τόσο άνετα τα κεντρικά μιας και είναι στρογγυλά 2 ατόμων πιο άνετα τα κολλημένα στον τοίχο αλλά και αυτά του πάνω ορόφου και πρώην εξώστη του κινηματογράφου. Προτιμήστε τα.
Υπάρχουν επίσης και αρκετά stands, στο πάσο πέριξ του κεντρικού παντοπωλείου, για κάτι πιο light σε φαγητό και ποτό.

Η εξυπηρέτηση δεν είναι το ατού του μαγαζιού. Φιλότιμες προσπάθειες γίνονται από όλους τους σερβιτόρους, αλλά όσες φορές πήγα υπήρχαν καθυστερήσεις στα πιάτα, κάποια πιάτα ξεχάστηκαν, σειρά πιάτων την ξεχνάμε, ότι ετοιμαζόταν ερχόταν και χαμόγελο με το ζόρι. Στα θετικά, όλοι τους ήταν γνώστες του περιεχομένου του κάθε πιάτου, είχαν προτάσεις ανάλογα με τα γούστα του πελάτη και βάζαν stop στην υπερβολή.

Μουσική ελληνική έντεχνο και ελληνικό ροκ, τσιγάρο με τίποτα και οχλαγωγία ούτε κατά διάνοια, αν και ο χώρος γεμίζει και αδειάζει αρκετές φορές την ημέρα.
Ο κατάλογος έχει την εξής φιλοσοφία: Μεζέδες από το παντοπωλείο ( αλοιφές, ποικιλίες τυριών, αλλαντικών, αλίπαστα), από την κουζίνα (ζεστά ορεκτικά, σαλάτες, ζυμαρικά) από το κρεοπωλείο και από το ιχθυοπωλείο. Υπάρχουν αρκετές επιλογές σε ελληνικές μπύρες, αποστάγματα, αναψυκτικά (μέχρι και τσιτσιμπύρα) και κρασιά σε πολύ καλές τιμές. Κάποιες επιλογές από γλυκά και στο τέλος υπάρχουν γραμμένα με κιμωλία, στο κάτω μέρος του καταλόγου τα πιάτα ημέρας.
Φάγαμε πολύ καλά και σε θαυμάσιες τιμές.

Στην αρχή έρχεται ψωμάκι ζεστό από προζύμι μαζί με νερό βρύσης σε γυάλινο μπουκάλι. Χρεώνεται το ψωμί με δυνατότητα να μην το πάρεις αν δεν το τρως. Δεν θα το συνιστούσα γιατί θα χρειαστεί να αλείψεις την εξαιρετική αγιορείτικη σκορδάτη μελιτζανοσαλάτα με ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης και την θεσπέσια spicy κοπανιστή με ψητές κόκκινες πιπεριές.

Το μπουγιουρντί καυτερό όσο χρειάζεται, γνήσιο Θεσσαλονίκης, με ψιλοκομμένη πιπεριά, ντομάτα, μυρωδικά και 2 τυριά, φέτα Μυτιλήνης και κεφαλοτύρι Ίου.
Οι χεράτες διπλοτηγανισμένες πατάτες γευστικότατες ακόμα και σκέτες. Αν προσθέσεις και την σάλτσα φέτας απογειώνεται η γεύση.
Σε ξύλο κοπής έρχεται η γραβιέρα Ιωαννίνων, 2 κομμάτια μεγάλα τυλιγμένα σε φύλλο κανταϊφιού και πασπαλισμένα με μέλι και φιστίκια Αιγίνης. Must be σε κάθε τραπέζι.
Πολύ καλά τα πιτάκια με κιμά και φέτα πλαισιωμένα με στάκα και μουστάρδα.
Η Φάβα Φενεού με ψιλοκομμένο σύγκλινο, καραμελωμένα κρεμμύδια και λάδι τρούφας, διεγείρει τις αισθήσεις και ανοίγει την όρεξη για τη συνέχεια.

Ο χειροποίητος γύρος με ροδίτικη λαδόπιτα (κάτι σαν αραβική πίτα), πάπρικα, πικάντικο γιαούρτι, ψιλοκομμένο ντοματοκρέμμυδο και λίγη πρασινάδα, παρότι συμπεριλαμβάνεται στα ορεκτικά, είναι πλήρης μερίδα από μόνη της. Έρχεται και αυτή σε ακανόνιστο στο σχήμα ξύλινο σκεύος.
Από σαλάτες τα χόρτα ημέρας είναι πολύ καλά, πλαισιωμένα με πιπεριές Φλωρίνης και τοματίνια. Κλασσικό αλλά πολύ καλό το λεμονάτο ταμπουλέ με έξτρα το κινόα.
Η καλύτερη σαλάτα για μένα, είναι η ρόκα με cranberry, goji berry, σπόρους από κολοκύθι, κατσικίσιο τυρί και σάλτσα βατόμουρο. Δροσερή, γευστική ζουμερή και φουλ καλοκαιρινή.

Γευστική η τηγανιά με διαφόρων ειδών λουκάνικα, κοτόπουλο, μυρωδικά, σάλτσα πηχτή για βούτες και ψωμί τηγανητό για τις βούτες. Αξίζει τα μάλα.
Τα υπόλοιπα κλασσικά κρεατικά σερβιρισμένα όμως σε ωραία ξύλα κοπής, συνοδεία από βουτυράτες πατάτες, μυρωδικά και σάλτσες ανάλογα το κρέας.
Δοκιμάστε σίγουρα τα χοιρινά μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο, τα σουτζουκάκια-κεμπαπάκια και αν υπάρχει σε πιάτο ημέρας το κοντοσούβλι. Σκίζει και σε παρουσίαση και σε γεύση!!!!!

Ήπιαμαν μιας και το χούι δεν κόβεται, τσίπουρον άνευ γλυκάνισου Θρακιώτικον στα 8 γιουρο τα 0,2 lt. Καθαρότατον χωρίς δείγματα πονοκεφάλου ή άλλων παρενεργειών. Εννοείται ήπιαμε και τσιτσιμπύρα που είχα να γευτώ πολλά χρόνια πίσω.
Από γλυκά λίγες οι επιλογές, αλλά στανταράκι η μαρέγκα με φρέσκα φρούτα, σιρόπι φράουλας και κρέμα γιαουρτιού, γνωστή και ως πάβλοβα. Και για όσους αρέσκονται στο ρυζόγαλο ας το προτιμήσουν. Εδώ συνοδεύεται με παγωτό κανέλλα.
Στο τέλος έχει κέρασμα μαστίχα για την χώνεψη.

Οι τιμές θεωρώ ότι με τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί από τα εντός του χώρου μαγαζιά είναι πολύ καλές. Με φαγητό σε νορμάλ επίπεδα και φυσιολογική πόση, δεν ξεφεύγει πάνω από 16 ευρώ.
Αξίζει και με το παραπάνω για εμάς τους Αθηναίους. Τώρα αν ο μέσος Θεσσαλονικιός θέλει κάτι πιο χαλαρό, δεν θα το προτιμήσει. Βέβαια όσες φορές έχω πάει με δυσκολία βρήκα τραπέζι οπότε…
Θεωρώ ότι το νέο του αδερφάκι στο κέντρο της Αθήνας θα κερδίσει τους καλοφαγάδες και σίγουρα θα γίνει στέκι για πολλούς.
Θα επανέλθω Θεσσαλονίκη σύντομα!!!!
Γράψτε τώρα που προλαβαίνετε, έρχεται βαρύς Χειμώνας

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια