ΚΙΤΣ ΚΑΙ Σ ΕΦΑΓΑ

Μεζεδοπωλεία

  Ολύμπου 89, Θεσσαλονίκη 546-31 [Χάρτης]
  2315519191
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Φεβ
10
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Το «Κιτς και σ έφαγα» ήταν πρόταση φίλου μου που διαμένει στην Θεσσαλονίκη, όταν του ζήτησα να μου πει 1-2 μέρη που θα μπορούσα να φάω νόστιμα σε ένα απλό και χαλαρό περιβάλλον.
Αν και δεν είναι και πολύ μακριά από το κέντρο (βρίσκεται πάνω από την Ρωμαϊκή αγορά), δύσκολα θα το ξετρύπωνα και για να είμαι ειλικρινής, ίσως ακόμα πιο δύσκολα να έπαιρνα το ρίσκο να διαβώ το κατώφλι τους.
Ο λόγος είναι γιατί ο χώρος τους τόσο όταν το κοιτάς από έξω κι άλλο τόσο όταν βρίσκεσαι στα ενδότερα τους, δεν είναι από τα δυνατά τους χαρτιά. Μοιάζει περισσότερο με χαλαρό καφενείο παρά σε χώρο εστίασης.
Όμως από την εμπειρία που έχω αποκομίσει στο παρελθόν, σαν γνήσιος καλοφαγάς, έχω μάθει να δίνω μεγαλύτερη βάση στην ουσία. Πόσο μάλλον, όταν η πρόταση ερχότανε από άτομο που εμπιστεύομαι.

Ευτυχώς βρήκαμε τραπέζι μετά από την αποχώρηση άλλης παρέας λίγο πριν.
Θα ασχοληθώ πρώτα με τον χώρο, που όπως ήδη ανέφερα είναι το αδύνατό τους σημείο. Πολύχρωμος και χωρίς σαφή στυλιστικό προσανατολισμό. Μικρός χώρος στο ισόγειο κι άλλα μερικά τραπεζάκια στο παταράκι τους στο οποίο μπορείς να φτάσεις με την εσωτερική τους σκάλα. Στον τοίχο grafities και παράξενα διακοσμητικά ύφους γλυπτών που έμοιαζαν σαν να είχαν ξεπηδήσει από το μυαλό του Αλμαδοβάρ (στην πρώτη του, τρελαμένη περίοδο) ενώ είχε πάρει μερικά από τα περτικαλί χαπάκια που σε κάνουν να νοιώθεις ωραία στο σύμπαν…

Το θέμα που όμως με χάλασε στον χώρο δεν ήταν τόσο το αισθητικό του κομμάτι. Τον βρήκα μάλλον διασκεδαστικό. Πιο πολύ με ενόχλησε πως ο χώρος έβγαζε μια σχετική ακαταστασία. Είτε αυτό επιβεβαιώνονταν από την μη τακτική εικόνα της μεγάλης βιτρίνας με τα συστατικά που χρησιμοποιούν, είτε από τις λαδιές στα χάρτινα φύλλα που έχουν ως κατάλογο, είτε από τον σκύλο που περιφερότανε ανενόχλητος στον χώρο κι ανέβαινε στις καρέκλες τους. Γενικά είμαι χαλαρό τυπάκι αλλά όλο αυτό ξεπερνούσε αρκετά τα γούστα και φιλοσοφία μου.

Και είναι κρίμα γιατί αν προσπεράσεις το θέμα με τον χώρο, θα δεις μπροστά σου μια πραγματικά ειλικρινή πρόταση για καλό φαγητό. Θα δεις πως είναι ψαγμένοι στις γεύσεις τους, θα προσγειωθούν στο τραπέζι σου άκρως χορταστικές μερίδες, η γλώσσα σου θα ξεχωρίσει τις σωστές πρώτες ύλες, θα νοιώσεις άνετος με το ποσό που θα κληθείς να πληρώσεις.

Ένα ακόμα μείον ήταν η μουσική που ακούγαμε για όση ώρα μείναμε εκεί. Η βελόνα είχε κολλήσει σε ραδιοφωνικό σταθμό που έπαιζε «πριόνια». Μας έγιναν σμπαράλια τα νεύρα από την instrumental techno και rave. Απορώ τι σημείο αναφοράς είχε αυτή η μουσική σε έναν χώρο εστίασης. Και καλά να ήμουν σε κάποιο κλαμπάκι, στην ηλικία των 18 και να το απολάμβανα. Στην παρούσα φάση και υπό αυτές τις συνθήκες, δεν ήταν και το πιο ιδανικό για να πηγαίνει η μπουκιά κάτω. Όταν το είπα στον φίλο μου που μας το είχε προτείνει, του έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί κατά τις δικές του επισκέψεις έπαιζε ελληνικά.

Για να κλείσω με το κεφάλαιο «χώρος», ίσως αν του δώσουν μεγαλύτερη προσοχή, να γίνει ένα από τα αγαπημένα μου στέκια στην συμπρωτεύουσα.
Νερό σε κανάτα που μας ήρθε συνοδευόμενη από ξεβαμμένα και πλέον ταλαιπωρημένα ζωηρόχρωμα (φούξια) ποτήρια.
Παραγγείλαμε:
• Ψητό ταλαγάνι με μαρμελάδα φράουλα. Ίσως από τις πιο μεγάλες μερίδες ταλαγάνι που μου έχουν προσφερθεί ποτέ. Αγαπημένος ο συνδυασμός του με μαρμελάδα είτε αυτή γλυκίζει είτε ανήκει στις πιο ξινές του είδους. Πετυχημένο και νόστιμο, όσο έπρεπε ψημένο. Τιμή στα 5€.
• Δροσερή σαλάτα. Πράσινη σαν βάση (σπανάκι –ρόκα), φιλεταρισμένο πορτοκάλι, φιστίκι Αιγίνης, λευκό κρεμώδες τυρί (ανεβατό) και μεγάλες φέτες από αλλαντικό που θύμιζε (και ίσως ήταν) παστράμι. Όπως σωστά την έχουν βαφτίσει, ήταν μια άκρως δροσερή και πλούσια σε υλικά σαλάτα. Μας προσφέρθηκε υπερμεγέθης και ευπαρουσίαστη. Μία σαλάτα που θα ξαναέπαιρνα και σε νέα μου επίσκεψη. Τιμή στα 7,5€.
• Χοιρινή σταβλίσια μπριζόλα 500 gr. Ωραία εμφάνιση, άψογο ψήσιμο, καλοψημένη εξωτερικά-ζουμερή εσωτερικά. Την συνόδευαν με μεγάλα κομμάτια από ψητά στην σχάρα μανιτάρια και baby πατάτες κομμένες στην μέση, το ίδιο αριστοτεχνικά ψημένα. Ένα πιάτο που όταν ήρθε στο τραπέζι μας σε τράβαγε να το απολαύσεις. Άψογο σε όλα του! Νομίζω πως θα έβαζε κάτω το 90% των χοιρινών που έχω παραγγείλει στο παρελθόν. Τιμή στα 9 €.
• Μοσχαρίσιο συκώτι με βούτυρο Ηπείρου και σκόρδο. Σε βαρύ πιάτο, δύο πολύ μεγάλα και όσο έπρεπε χοντρά κομμάτια από σωστά ετοιμασμένο συκώτι. «Κολυμπούσε» στην λαδιά του με τα υλικά που ανέφερα και όσο κι αν ντρέπομαι γι αυτό, δεν άφησα σταγόνα του από τις βούτες που έκανα με το ψωμί που υπήρχε στο τραπέζι μας. Από τα πιο νόστιμα πιάτα με συκώτι που έχω δοκιμάσει ποτέ και πολύ κοντά σε αυτό που ετοιμάζει η μητέρα μου. Τιμή στα 7,5€.

Ψωμί 1€/ανά άτομο. Λίγο αδικαιολόγητο για την ποσότητα και ποιότητα ψωμιού που μας πρόσφεραν.
Στο τέλος, κέρασμα από γλυκάκι.

Για το service τώρα το οποίο ήταν ντυμένο με φόρμες λες και λίγο πριν άραζε στον καναπέ του σπιτιού του. Δεν ξέρω αν πέσαμε σε δύσκολη μέρα αλλά έβγαζε μία κούραση και μία όχι και τόσο καλή διάθεση. Για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενθουσιάζει να γίνομαι αποδέκτης σε κάτι τέτοιο. Δυσκολευτήκαμε λίγο αλλά τελικά τους κάναμε να μας χαμογελάσουν και εμμέσως νοιώσαμε κι εμείς πιο ευπρόσδεκτοι.
Κόψιμο απόδειξης χωρίς παρακάλια και δυνατότητα πληρωμής μέσω κάρτας.
Για να κλείσω κι αυτήν την κριτική…
Το γενικό τους consept είναι «Πολύ καλό φαγητό, σε άκρως ελκυστικές τιμές», πασπαλισμένο με μεγάλες δόσεις χαλαρότητας… Μέχρι εδώ όλα καλά. Αν το περιτύλιγμα ήταν λίγο καλύτερο, θα το πρότεινα σε όλους όσους διαβάσουν αυτήν την κριτική. Νομίζω όμως πως υπάρχει συγκεκριμένο target group που θα κολλήσει και θα κουμπώσει με το στυλ και ύφος τους…
Αν θα ξαναπήγαινα? Νομίζω πως ναι, γιατί τέτοιες προτάσεις αξίζει να τις υποστηρίζουμε.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Top κριτικές τελευταίων 5 ημερών

Avatar χρήστη George G. George G. για το ΟΥΖΟ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ 6
ψήφοι
Avatar χρήστη George G. George G. για το ΜΑΣΣΑΛΙΑ 5
ψήφοι