Loader

Περιγραφή

Αγορά ψαριών, fish bar, fish delicatessen

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Καθημερινά από τις 13:00

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

05 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Ο στατιστικολόγος φίλος piperman (αλήθεια, τι γίνεται αυτή η ψυχή;) θα έκανε σίγουρα την παρατήρηση ότι το FISH POINT είναι το μόνο εστιατόριο του ask4food για το οποίο έχουν γραφτεί τρεις όλες κι όλες κριτικές, όλες όμως από μέλη του top ten χρηστών του μπλογκ. Σπάνια σύμπτωση, σε καλό να του βγει (του μαγαζιού).

Στο FISH POINT βρέθηκα με τη συμβία μου εντελώς απρογραμμάτιστα. Μετά το κατά πάσα πιθανότητα τελευταίο θερινό σινεμαδάκι (ΟΑΣΙΣ στην οδό Πρατίνου) ξεκινήσαμε για το PAELLA BARCELONA, για το οποίο είχα διαβάσει την όπως πάντα εμπεριστατωμένη κριτική του φίλτατου jim τον περασμένο Απρίλη και περίμενα από τότε ευκαιρία να το επισκεφθώ.

Δυστυχώς το βρήκαμε κλειστό, κρίμα. Σαν προπονημένοι στις αναποδιές κατηφορίσαμε προς την πλατεία Πλαστήρα, παρακάμψαμε το CHELSEA, όπου γινόταν το αδιαχώρητο, θέλοντας να δοκιμάσουμε την τύχη μας στο αδελφάκι του ELVIS, που ξέρουμε καλά από τον Κεραμεικό. Και εδώ όμως τζίφος. Ο ψήστης καλά καλά δε φαινόταν πίσω από το προπέτασμα καπνού, ο χώρος μέσα έξω μάλλον μικρός, να φάμε όρθιοι δεν έλεγε, οπότε πάνω στην αμηχανία μας βλέπω απέναντι μια γουστόζικη επιγραφή με μπλε neon:
FISH POINT. «Εδώ είμαστε! » είπα, γιατί κάπου στο βάθος του μυαλού μου το είχα τσεκαρισμένο με θετικό πρόσημο. Η όλη εξωτερική εντύπωση καθ’ όλα o. k., το μαγαζί γεμάτο κατά το ήμισυ, αυτά μας έφταναν. Δεν έκανα καν τον κόπο να ανοίξω το ask4food για να το συμβουλευτώ.

Θα είμαι σύντομος, αφού η tzia και ο piperman τα έχουν πει όλα όσον αφορά το στήσιμο και το concept του μαγαζιού. Επαναλαμβάνω μόνο ότι το στιλ φέρνει προς το βιομηχανικό, το περιβάλλον είναι πολύ φωτεινό και ο χώρος είναι ουσιαστικά χωρισμένος σε τρεις παράλληλες λωρίδες: Αριστερά είναι το ιχθυοπωλείο. Την ώρα που πήγαμε δεν υπήρχαν βέβαια ψάρια σε δημόσια θέα, υποθέτω ότι αναπαύονταν στα ψυγεία, δεν υπήρχε όμως και ίχνος μυρωδιάς ψαρίλας. Κολλητά με το ιχθυοπωλείο ο χώρος του σέρβις, η κουζίνα και η μικρή ψησταριά, επίσης πολύ φροντισμένος, ήσυχος και σχεδόν άοσμος. Στα δεξιά τέλος, αλλά και μπροστά από την είσοδο, ο χώρος για όσους θέλουν να καθίσουν και να φάνε με την ησυχία τους.

Ωραίος, νοικοκυρεμένος, διακοσμημένος κατά τα αναμενόμενα (μεταλλικά ράφια, μπουκάλια κτλ. ), με ψηλά και κανονικά καθίσματα, καναπεδάκια στους τοίχους, γουστόζικα σερβίτσια, πιο high class από ότι θα περίμενε κανείς. Αυτό ισχύει ως γενική παρατήρηση: Το FISH POINT ξαφνιάζει τους επισκέπτες του ευχάριστα σε πολλά σημεία, ξαφνιάζει όμως και δυσάρεστα.
Ο κατάλογος, όπως περιέγραψαν αναλυτικά οι προλαλήσαντες, ευσύνοπτος και καθόλου κουραστικός. Ιδού όμως ο διάλογος για την παραγγελία με το νέο, εμφανώς κουρασμένο σερβιτόρο: «Μία σαλάτα θαλασσινή. » -Μάλιστα. «Ένα χταπόδι στιφάδο. » -Τελείωσε. «Τότε ρολά σολομού με κρεμοτύρι. » -Μάλιστα. «Ένα ταρτάρ λαβράκι. » -Μάλιστα. «Μία γαρίδες μαριναρισμένες. » -Δεν έχουμε. Να σας φέρω γαρίδες σαχανάκι; «Εντάξει. Και δύο ποτήρια λευκό Ζίτσας. » -Έχω Αθήρι. Θα σας φέρω ένα τέταρτο.
Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανακεφαλαιώνω: Δύο από τα τέσσερα πιάτα της αρχικής μας παραγγελίας δεν υπήρχαν, ούτε και η αρχική επιλογή (πάντα βάσει του καταλόγου) σε κρασί. Σάββατο βράδυ στις 11 θεωρώ ότι τόσες ελλείψεις είναι δείγμα συνειδητού περιορισμού της προσφοράς. Χαρακτηριστικό ότι και ο piperman περιγράφει μια παραπλήσια εμπειρία.

Τέλος πάντων, η σαλάτα φρεσκότατη, πραγματικά της ώρας, τα ρολά σολομού με συνοδεία άνηθου επίσης φρέσκα (στον κατάλογο υπάρχει ειδικό τμήμα με σούσι όλων των ειδών, που ομολογώ ότι δίστασα να τα δοκιμάσω, μας έχουν κακομάθει βλέπετε το KENKO και ο MISTER DIM στη Νέα Σμύρνη, άσε που άνοιξε πρόσφατα και ΚΟΙ! ), οι γαρίδες σαχανάκι νόστιμες και σε ικανοποιητική μερίδα (γενικά όλα τα πιάτα ήταν επαρκή σε ποσότητα), μόνο το ταρτάρ με λαβράκι, που ήρθε – κακώς – τελευταίο στο τραπέζι ήταν εντελώς άτονο, επιστρατεύσαμε τη soy sauce που ήταν πάνω σε κάθε τραπέζι για να τονίσουμε τη γεύση – επίσης κακώς, έπρεπε να ζητήσουμε λεμόνι και φρέσκο πιπέρι. Ήταν όμως σχεδόν 12, είχαμε μείνει μόνοι στο μαγαζί, οπότε …

Δε νομίζω ότι θα ξαναπάω στο FISH POINT. Σχεδόν 50 ευρώ, με ποτά και φιλοδώρημα, τα θεωρώ πολλά. Κυρίως όμως δεν μου έκανε γκελ το σέρβις, ενώ ξενέρωσα εντελώς όταν αναγκάστηκα να αλλάξω τη μισή από την αρχική μου παραγγελία. Έχω την εντύπωση ότι το μαγαζί πρέπει να αναπροσανατολιστεί και να αποφασίσει τι θέλει να είναι. Ιχθυοπωλείο με ολίγη από ψαροεστιατόριο ή ψαροεστιατόριο με ολίγη από ιχθυοπωλείο στο Παγκράτι δε λέει.

29 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Προχθές Σάββατο μεσημέρι 23/4 περπάτησα με μια φίλη μέχρι την Πλατεία Πλαστήρα, όπου στην αρχή της οδού Αρχιμήδους υπάρχει το ολοκαίνουργο FISH POINT (FP), που είχα και εγώ εντοπίσει πρόσφατα, και για το οποίο διαθέτουμε ήδη την πολύ κατατοπιστική εισαγωγική παρουσίαση από την έμπιστη χρήστη tzia!

Πράγματι, το μαγαζί άνοιξε τον Μάρτη, λειτουργεί καθημερινά από 13.00 μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ συστεγάζεται με το ιχθυοπωλείο του εισαγωγέα ψαριών κ. Ιουλιανού Ηλιάδη, που είναι και ο ιδιοκτήτης των δύο αυτών χώρων. Στο ιχθυοπωλείο υπάρχουν διάφορα ψάρια, μεταξύ άλλων, σολομός, κουτσομούρα, πεσκανδρίτσα, μηλοκόπι, αλλά και πολλά κατεψυγμένα είδη εισαγωγής τους σε καλές τιμές, όπως μεγάλες γαρίδες, γλώσσες, κ. λπ. Μπορεί λοιπόν κάποιος είτε να αγοράσει για το σπίτι, είτε και να του τα ψήσουν εκεί, έναντι 2.80 €, όπως μας είπε και η tzia.

Ο χώρος είναι μάλλον μικρός και μακρόστενος, με ανοιχτή κουζίνα και πάγκο με σκαμπό, μικρά τραπέζια αλλά και 3 δερμάτινους πάγκους, καθώς και 3 τραπεζάκια έξω, συνήθως γεμάτα. Συνολικά εκτιμώ ότι χωράνε περί τα 30-35 άτομα, οπότε καθώς το FP γίνεται στέκι, καλό θα είναι να προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση. Η κατασκευή και η διακόσμηση έγινε με μεράκι και φροντίδα, γεγονός που φαίνεται συνήθως από τις λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα τις δυο γωνιές των τοίχων με τη χτιστή λιθοδομή και παραπλεύρως την επένδυση με τούβλα. Γενικά, κυριαρχούν φωτεινά χρώματα, λευκά, κίτρινα, μπεζ, κόκκινα και σιελ, που προσδίδουν ζωντάνια στον μικρό χώρο, ενώ στους τοίχους υπάρχουν παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Η μουσική τους ήταν πολυσυλλεκτική σε ρεπερτόριο, αφού, μέσα σε μιάμιση ώρα, ακούσαμε όλα σχεδόν τα είδη: pop, rock, folk, παλιά γαλλικά τραγούδια, αλλά ακόμα και σύγχρονη αφρικάνικη μουσική, όπως π. χ. BONGA από την Αγκόλα!!

Την κουζίνα επιμελήθηκε αρχικά ο Ιταλός Angelo, ενώ τώρα έχουν αναλάβει ο Νίκος κι οι συνεργάτες του. Οι σερβιτόροι, δυο νεαρά και ευγενικά παιδιά, είναι μεν πρόθυμα αλλά, ο νεότερος ανάμεσά τους, χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση, ώστε να αποκτήσει επαρκείς γνώσεις και πρωτοβουλίες, απαραίτητες σε ένα τέτοιο χώρο.

Πιστεύω ότι η φίλη tzia στάθηκε πολύ τυχερή με τις συγκεκριμένες επιλογές του μενού που απόλαυσε, ενώ εμείς αντίθετα, το Σάββατο αυτό του Λαζάρου, ήμασταν ιδιαίτερα άτυχοι, γιατί οι μισές τουλάχιστον σπεσιαλιτέ τους και μάλιστα οι πιο αντιπροσωπευτικές είχαν εξαντληθεί, από τις 3.30 το μεσημέρι (!! ), με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι υποχωρήσεις και η Οδύσσειά μας!!

Θα σας τα πω πιο κάτω, αφού σας δώσω πρώτα μια γενική ιδέα των ψαρικών και των ποτών τους. Υπάρχουν 3 σαλάτες, στα 7-8 €, 3-4 ζυμαρικά με θαλασσινά (σολομό, αυγοτάραχο, κ. λπ. ), στα 7-12 €, ενώ τα ορεκτικά (5-9 €) περιλαμβάνουν fish burger, γαρίδα μαριναρισμένη, χταπόδι ψητό και στιφάδο, σαγανάκι με γαρίδες και φέτα, ρολά καπνιστού σολομού με μασκαρπόνε και λάιμ και ταρτάρ από λαυράκι.

Στα κύρια πιάτα όπου και ατυχήσαμε -θα τα πούμε σε λιγάκι αυτά- υποτίθεται καταμεσής ενός τεράστιου στοκ ψαριών, αλλά ταυτόχρονα και ατυχέστατης οργάνωσης, κατά πάσα πιθανότητα εκ μέρους των νεαρών της κουζίνας, θεωρητικά περιλαμβάνονται τα ακόλουθα φιλέτα ψαριών, προς διάθεση, κατανάλωση και χρέωση του πελάτη:
• Φιλέτο μηλοκόπι, στα 12 €
• Φιλέτο λαυράκι, στα 12 €
• Φιλέτο φαγκρί, στα 12 €
• Φιλέτο τσιπούρα, στα 12 €
• Φιλέτο σολομός, στα 12 €
• Φιλέτο τόνος, στα 13 €
• Πεσκανδρίτσα, στα 14.50 € και
• Φιλέτο γλώσσα, στα 16.50 €.

Υπάρχουν ακόμη sushi, maki & nigiri, που τα φτιάχνουν οι ίδιοι -έτσι τουλάχιστον μας είπαν- περί τα 5 €, και 2-3 γλυκά, στα 4-5 €.

Όσον αφορά τη λίστα των ποτών, αυτή περιλαμβάνει, 20 λευκά εμφιαλωμένα κρασιά, από 12 ως 22 €, για το Κτήμα Γεροβασιλείου- Μαλαγουζιά, 3 ροζέ στα 15-16 € και 3 κόκκινα, 7-13 €, για τη Ραψάνη. Υπάρχουν βέβαια και κάποια ποτήρια κρασί, στα 4-5 €, 12 μπύρες, 3-5 €, ανάμεσα στις οποίες περιμένουν και την ισπανική ER BOCQERON, 4.80 βαθμών, που είναι φτιαγμένη με νερό θαλασσινό (! ). Ακόμη, σερβίρουν χύμα κρασί, σε τιμή 4 € τα 500 ml., αποστάγματα, από 5-7 €, και τα συνήθη αναψυκτικά.

Εμείς λοιπόν, μετά από το νερό που ήρθε σε κανάτα, soy sauce σε μια όμορφη γυάλινη καράφα, καθώς και 2 dip με ντομάτα και με μασκαρπόνε – πιπεριά, πήραμε τα ακόλουθα πιάτα:

•Μία μερίδα tataki (maki sushi λευκού ψαριού), 6 κομμάτια, στα 4 €, που δεν μας ενθουσίασαν απόλυτα, αφού θα τα θέλαμε λίγο πιο λιπαρά!

• Ένα fish burger, με μικρά κομματάκια από τόνο, σολομό, γαρίδα, σουπιά, χταπόδι και σουρίμι, στα 5.50 €, πιάτο αρκετά εύγευστο.

•Εγώ ατύχησα, γιατί ήθελα απ’ τα κύρια πιάτα κάποιο φιλέτο φαγκρί, μηλοκόπι, λαυράκι ή τσιπούρα. ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΣΤΕΚΙ ΨΑΡΙΩΝ, ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΚΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΨΑΡΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΓΚΑ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ!!! Και η Οδύσσεια συνεχίζεται, αφού παραγγέλνω το φιλέτο γλώσσας που μου αρέσει, κι ας κόστιζε 16.50 € (! ). Λέω, θα χορτάσω τουλάχιστον ωραίο φρέσκο ψάρι, εκ Γαλλίας ορμώμενο, όπως με διαβεβαίωσαν οι νεαροί σερβιτόροι. Ξέρετε τι ήρθε, ύστερα από μισή και πλέον ώρα αναμονής;; Ένα μεγαλοπρεπές οβάλ πιάτο, σχεδόν πιατέλα, με εξαίρετες baby potatoes, κατά τη νεοελληνική μας διάλεκτο, κάποιες λωρίδες από μοσχοβολιστό φινόκιο κι από κάτω το ψάρι, η αβρή, γαλατική γλώσσα. Και βέβαια η tzia μας προειδοποίησε πως τα φιλέτα ψαριού δεν είναι για χόρτασμα, αλλά όχι κι έτσι: Η ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΔΕΙΓΜΑ, ΓΥΡΩ ΣΤΑ 100, ΑΝΤΕ 150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΙΑΤΕΛΑΣ. ΕΛΕΟΣ!!!

Όχι, αγαπητοί χρήστες, δεν έτρωγα χαβιάρι, αλλά φιλέτο γλώσσας και μάλιστα στο ΨΑΡΑΔΙΚΟ, όπου με την ίδια τιμή (16.50 €), θα έπαιρνα αρκετές γλώσσες, πάνω από κιλό, και δεν θα πλήρωνα αυτό το δείγμα γλώσσας πάνω από 100 € το κιλό!! Στην Ελλαδίτσα μας, ή του ύψους ή του βάθους, ό, τι απάντηση και να μου δώσουν οι εκλεκτοί συνεργάτες του FP, ας μην επιχειρήσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Δεν μιλάμε για κάποια τυχαία ψαροταβέρνα, στις 12 τα μεσάνυχτα, στο μέσο του πουθενά, αλλά για μεσημέρι Σαββάτου, στο κέντρο της Αθήνας, σ’ αυτό το νεοσύστατο, φιλόδοξο και πολυδιαφημιζόμενο εστιατόριο ψαριών, που μάλιστα συστεγάζεται με το ιχθυοπωλείο ενός εισαγωγέα ψαριών, της πολυετούς εμπειρίας, και του βεληνεκούς του κ. Ι. Ηλιάδη!!

• Στο τέλος, αποφασίσαμε να γλυκάνουμε τον εαυτό μας με ένα όντως εκλεκτό τιραμισού, (4.50 €), που επιμελείται η κ. Beata, αρμόδια επίσης για τα κρύα πιάτα και τις σαλάτες τους. ΑΛΛΑ, ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΕΡΑΣΜΑ!!

Ο λογαριασμός ανήλθε στα 30.50 €, και για το βίωμά μου αυτό, όπως ακριβώς σας το περιέγραψα, βαθμολόγησα ε π ι ε ι κ έ σ τ α τ α, μέρες που είναι άλλωστε, τόσο το value for money με 2 στα 4, όπως επίσης και την όλη εξυπηρέτηση –που, σημειωτέον, δεν μας ενημέρωσε, ως όφειλε ευθύς εξαρχής, για τις σοβαρές και αδικαιολόγητες ελλείψεις στο μενού!!

Τα λάθη είναι βέβαια ανθρώπινα και, με καλή θέληση, στην πορεία διορθώνονται. Ευελπιστώ, ότι οι μελλοντικοί θαμώνες του FP, χρήστες του site και μη, θα σταθούν πιο τυχεροί από μένα, βρίσκοντας όσα πιάτα του μενού επιλέξουν, και μάλιστα, όχι μόνο στη σωστή ποιότητα, αλλά βέβαια και την πρέπουσα ποσότητα!!

ΚΑΛΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!

20 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Θα θέλατε σήμερα να κάνουμε ένα μάθημα αρχαίας ιστορίας??? Λοιπόν καλά μου παιδιά όταν μεγάλωνα και άρχιζα να βγαίνω με φίλους εκεί πίσω στη μυθική δεκαετία του 80, το Παγκράτι δεν είχε μέρη, εκτός ελαχίστων, που να ικανοποιούν τα κριτήρια αναζήτησης των νέων εφηβικής και μετεφηβικής ηλικίας.
Εξαίρεση φυσικά αποτελούσαν οι ταβέρνες του, τα ζαχαροπλαστεία, οι κινηματογράφοι όπως το ιστορικό Παλλάς που συνεχίζει μέχρι σήμερα την πορεία του και στο οποίο έχω παρακολουθήσει κλασσικές ταινίες όπως το Δόκτωρ Ζιβάγκο με τον τότε παιδικό φίλο και νυν κουμπάρο μου.
Η κατάσταση αυτή πλέον έχει αλλάξει τόσο που μερικές φορές αναρωτιέμαι αν πρόκειται για την ίδια συνοικία.

Έχουν ξεφυτρώσει παντού, ειδικά στη νέα γειτονιά, γουστόζικα μπαράκια, fun restaurants, μέρη για τσιμπολόγημα, ψαγμένα μέρη για καφέ και γλυκό. Τόσα πολλά που η αλήθεια είναι ότι για να τα τσεκάρω όλα θα έπρεπε να βγαίνω κάθε μέρα και δεν προκάνω η γυναίκα.
Γυρίζοντας λοιπόν μια μέρα απ το γραφείο βλέπω να ετοιμάζεται ένα νέο μαγαζί στην Αρχιμήδους που είναι ο δρόμος της πίσω πλευράς του Καλλιμάρμαρου στον χώρο που πριν λίγο καιρό υπήρχε ή μανάβικο ή χασάπικο. Το καλά πληροφορημένο κουνιαδάκι το οποίο είναι πλήρως ενημερωμένο για το ότι συμβαίνει στη νυχτερινή ζωή Παγκρατίου και περιχώρων με ενημερώνει ότι πρόκειται για ψαράδικο/εστιατόριο δηλαδή το νέο concept το οποίο κερδίζει σταθερά έδαφος τον τελευταίο καιρό και συνίσταται στη δυνατότητα να αγοράσεις το ψάρι και τα θαλασσινά σου και είτε να τα πάρεις στο σπίτι ή να σου τα ετοιμάσουν και να σερβιριστούν στο εστιατόριο.
Μόλις είδαμε ότι άνοιξε λοιπόν δε χάσαμε χρόνο και την προηγούμενη Κυριακή το μεσημέρι σε μία αυστηρά οικογενειακή έξοδο χαλάρωσης, περάσαμε το κατώφλι του.

Ό χώρος κατ αρχάς δεν είναι μεγάλος ενώ απλώνεται σε σχήμα Τ. Μπαίνοντας βλέπεις εταζέρες πάνω στις οποίες υπάρχουν διαφόρων ειδών καλούδια όπως ελαιόλαδο ενώ υπάρχει και ένα ψυγείο με διαφόρων ειδών αλίπαστα. Το αν τα συγκεκριμένα είναι διακοσμητική άποψη ή και προς πώληση ομολογώ ότι δεν το διευκρίνισα. Προχωρώντας προς τα μέσα υπάρχουν τραπέζια χαμηλά αλλά και υπερυψωμένα στο δεξί σας χέρι ενώ αριστερά θα δείτε την ανοιχτή κουζίνα της οποίας το μπροστινό μέρος χρησιμεύει και ως πάγκος σερβιρίσματος ενώ στο βάθος, εκεί που ανοίγει ο χώρος υπάρχουν χτιστά καναπεδάκια με άνετες μαξιλάρες. Τα τραπέζια είναι σχετικά άνετα αλλά μιας και μιλάμε για μικρό χώρο είναι αρκετά κοντά τοποθετημένα με αποτέλεσμα εμείς, ειδικά, που καθίσαμε στους καναπέδες να είμαστε σχεδόν μια παρέα με τη διπλανή μας συντροφιά. Παρόλα αυτά εμένα ο χώρος μου άρεσε πολύ. Είναι ταυτοχρόνως ανάλαφρος και κομψός, με ξύλο αλλά και μεταλλικά στοιχεία, χαρούμενα κίτρινα, κόκκινα και τυρκουάζ χρώματα, παραπέμποντας, σαφέστατα, σε καράβι.

Ο μόνος λόγος που αφαιρώ μία ντομάτα από τον χώρο είναι ότι καλή και άγια η open kitchen αλλά να ξέρεις και να τη διαχειριστείς. Δυο-τρεις φορές αναπηδήσαμε τρομαγμένοι λόγω του θορύβου από κατσαρολικά και σκεύη που έπεφταν.
Καθίσαμε λοιπόν και πήραμε τους καταλόγους. Εκεί μας λύθηκε και η απορία για τον τρόπο λειτουργίας του μαγαζιού. Ναι, υπάρχει το ιχθυοπωλείο, δίπλα, των ιδίων συμφερόντων, αλλά λειτουργεί ξεχωριστά, δηλαδή, όντως μπορείς να ψωνίσεις και αν θέλεις να σου τα ψήσουν με μια μικρή επιβάρυνση της τάξης των 2,80 ευρώ, αλλά για να τα πάρεις μαζί σου. Το εστιατόριο έχει το δικό του ξεχωριστό μενού το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν είναι και μεγάλο. Δύο-τρεις σαλάτες, λίγα ορεκτικά, δύο πιάτα με ζυμαρικά, σούσι, και, νομίζω, τέσσερα όλα κι όλα κυρίως που είναι φιλέτα ψαριών με διαφορετικές γαρνιτούρες. Από την άλλη, βέβαια, έχει μεγάλη ποικιλία σε ούζα, τσίπουρα, κρασιά, μπύρες και γενικώς αποστάγματα, άρα νομίζω ότι δικαιολογεί πλήρως τον χαρακτηρισμό του ως fish bar.

Εμείς διαλέξαμε:
- Σαλάτα Caesars με γαρίδες. Πολύ νόστιμη, με εξαιρετικής φρεσκάδας μαρούλι, ελαφριά και πολύ νόστιμη λεμονίζουσα sauce και ευμεγέθεις γαρίδες που είχαν ψηθεί όμως ένα τσικ παραπάνω.
- Ταρτάρ θαλασσινών και ψαριών με wakame. Ένα πολύ ωραίο πιάτο asian fusion λογικής και γεύσης, που ήρθε σε εξαιρετική minimal παρουσίαση. Υπόδειγμα φρεσκάδας και λεπτότητας όσον αφορά στην ποιότητα των θαλασσινών αλλά και στη γεύση.
- 2 ψητά χταπόδια. Μετρίου προς μικρού μεγέθους πλοκάμια ψημένα όμως αριστοτεχνικά, ραντισμένα απλώς με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και κάτι άλλο που έδινε μια άλλη διάσταση στη γεύση αλλά που δυστυχώς δεν μπορώ να προσδιορίσω. Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από την επανάληψη του πιάτου, μας άρεσε πολύ.
- Ως κυρίως επιλέξαμε φιλέτο τσιπούρας και φιλέτο από φαγκρί. Ο κατάλογος τα προτείνει με άλλες γαρνιτούρες εμείς όμως κατ απαίτηση της μικρής μας ζητήσαμε να έρθουν με πατατούλες ψητές. Απλά ψημένα τα φιλέτα με τη γεύση της πρώτης ύλης να κυριαρχεί. Ούτε λαδολέμονα ούτε τίποτα. Τα συγχαρητήριά μας στον chef. Πρέπει να έχεις εξαιρετική εμπιστοσύνη στο ψάρι που σερβίρεις για να το παρουσιάσεις έτσι σκέτο και ομολογώ ότι το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.
- Κλείσαμε με μία εξαιρετική, πραγματικά, πανακότα με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι. Γλυκιά όσο έπρεπε, κρεμώδης, ανάλαφρη, με την ελαφρά όξινη και πικρή γεύση του πορτοκαλιού να την απογειώνει.

Στην αρχή μας ήρθε μια πάνινη σακουλίτσα με φρέσκο ωραίο ψωμάκι και δύο ντιπ, ένα μελιτζανοσαλάτας και ένα καβουροσαλάτας αν κατάλαβα καλά. Ήπιαμε ένα ωραιότατο house wine από τη Ζίτσα του οποίου η φρουτώδης, αρωματική, ελαφρώς bubbly γεύση του, ταίριαξε απίστευτα με το φαγητό μας.
Τώρα για την εξυπηρέτηση τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Γινόταν από ένα παλικαράκι το οποίο έτρεχε και δεν έφτανε αφήστε που πιστεύω ότι δεν είναι και επαγγελματίας. Έγιναν αρκετά λάθη όπως να έχει έρθει η κανάτα με το νερό και τα ποτήρια να είναι άφαντα για αρκετή ώρα, ήρθε το ψωμί και τα ντιπ ακολούθησαν μετά τα ορεκτικά ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τον ψάχναμε. Παρόλα αυτά ήταν τόσο γνήσια ευγενικός, καλοδιάθετος και με τη συγνώμη στο στόμα οπότε δε μου πάει καρδιά να αφαιρέσω πάνω από μία ντοματούλα κι εδώ. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι το μαγαζί βρισκόταν στις πρώτες μέρες λειτουργίας του οπότε δικαιολογώ κάποια λάθη και ευελπιστώ ότι θα λυθούν με τον καιρό αφού βρουν τους ρυθμούς και τα πατήματά τους.
Θα σας εξομολογηθώ τώρα κάτι. Όταν είδα το μέγεθος των μερίδων σκέφτηκα… ωραία… που θα πάμε να φάμε μετά? Ενώ η μικρή μας έκανε και πλάκα.. μπαμπά να μου πάρεις σουβλάκι. Τελικά ομολογώ ότι δε χρειάστηκε τίποτα από αυτά. Χορτάσαμε, χωρίς να βαρύνουμε, ωραιότατα και κληθήκαμε να πληρώσουμε το αντίτιμο των 48 ευρώ που το θεωρώ μια χαρά αν όχι για την ποσότητα σίγουρα όμως για την ποιότητα.

Αναμφίβολα δεν είναι το μαγαζί που θα πας πεινασμένος για να χορτάσεις. Είναι όμως το μαγαζί που θα πας με το παρόν ή μελλοντικό έτερον ήμισυ, με καλούς φίλους ή και γιατί όχι με συνεργάτες για ένα κομψό επαγγελματικό γεύμα ή δείπνο. Προσωπικά, έχω έναν συγκεκριμένο φίλο στο μυαλό μου που πολύ θα ήθελα να τον πάω εκεί για τσιμπολόγημα και πόση αποσταγμάτων που ξέρω ότι αγαπά.
Χαριτωμένο, ανάλαφρο, κομψό, fun, με πολύ ωραίο φαγητό. Αν αυτό αποτελεί your kind of thing…ελάτε και πιστεύω ότι θα περάσετε καλά. Λοιπόν τι λέτε? Να σας περιμένω?

7 medium

25 Νοε 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Πηγαμε βράδυ καθημερινής δύο άτομα στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Πάρκιν πολύ δύσκολο όπως αναμενόταν.

Χώρος συμπαθητικός με οσμή που θα ενοχλήσει λίγο όχι όμως τραγικά.

Πατατοσαλάτα με θαλασσινά που ήταν 2 γαρίδες και 2 κομμάτια καπνιστό σκουμπρί με πολύ υδαρή μαγιονέζα. Απαράδεκτη με μη μαγειρεμένες καν πατάτες.

6 σούσι μακι τόνου. Απαράδεκτα

Φιλέτο τόνου με τοματίνια και κάπαρη. Αρχικά δεν ήταν φιλέτο. Ηταν 3 κομμάτια λεπτά σαν καρπάτσο πολύ ψημένα. το ψάρι ήταν εύγεστο αλλά δεν ηταν φιλέτο.

1 φιάλη μαλαγουζιά Γεροβασιλείου απο κατάλογο στα 22 ευρω αλλά δεν υπήρχε. Αντικαταστάθηκε από 1 φιάλη ασύρτικο συνεταιριστικό Σαντορίνης στα 19,50 ευρω.

Κάποια στιγμή κάλεσα τον σερβιτόρο, ο οποίος ήταν ευγενικός και καλοπροαίρετος, και αφού παραπονέθηκα ότι δεν έχω ικανοποιηθεί απο τα πιάτα, ζήτησα να μου προτείνει αυτός μία επιλογή σε ψάρι.

Μου πρότεινε ταρτάρ τόννου που το βρήκα μικρό σαν μερίδα αλλά πολύ καλό στη γεύση!!! Επιτέλους κάτι να αλλαξω την διάθεσή μας.

Ο σερβιτόρος μου προσέφερε 1 ποτήρι sauvignon σαν χειρονομία καλής θέλησης που δέχτηκα ευχάριστα.

Ολα στα 51 ευρώ, που σαν τιμή δεν σόκαρε

Συμπερασματικά το μέρος έχει κρίση ταυτότητας, δεν ικανοποιεί τον απαιτητικό καταναλωτή και μοιάζει να διέρχεται περίοδο προσαρμογής. Η κουζίνα απευθύνεται σε ανυποψίαστο περιστασιακό πελάτη που μάλλον θα την δεί σαν συνοδευτικό ενος κρασιού.
Δύσκολα θα το σύστηνα αλλά θα ξαναπάω σε 3 μήνες να δω αν άλλαξε κάτι, δίνοντάς του έτσι άλλη μία ευκαιρία