Ψ…ART

Fish Restaurants

  Κωνσταντινουπόλεως 68, Αθήνα 118-54 [Χάρτης]
  2103466896
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 25%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 25%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Γκάζι, Αθήνα
Οκτ
20
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Είχα στεναχωρηθεί ιδιαίτερα, όταν αντίκρισα ξαφνικά το ΑΣΤΥ 68 κλειστό, ένα από τα πιο συμπαθητικά μαγαζιά της πιάτσας του Κεραμικού, από το οποίο πέρναγα σχεδόν καθημερινά μπροστά. Ευτυχώς η νεκρή περίοδος δεν κράτησε πολύ. Εδώ και λίγες εβδομάδες ξεπρόβαλε στον ίδιο χώρο το Ψ…ART, το πρώτο σχεδόν καθαρόαιμο ψαρομάγαζο της περιοχής. Το είχα βάλει λοιπόν στη wish list μου και η πρόσφατη εξαιρετικά επαινετική κριτική της φίλης boux με παρακίνησε να το επιλέξω για το οικογενειακό γεύμα με αφορμή τα γενέθλια της συμβίας μου. Excellent choice, που λένε οι φίλοι μας πέρα από το στενό της Μάγχης.
Κυριακή μεσημέρι, το παρκάρισμα, που υπό κανονικές συνθήκες, δηλαδή το βράδυ, είναι δύσκολη υπόθεση, πραγματικό παιχνιδάκι (από το 6,5 πέσαμε στο 1,5 στα 10), και το Ψ…ART ήταν ικανοποιητικά γεμάτο. «Καλό σημάδι» σκέφθηκα, μια και το όλο εγχείρημα, να προσπαθήσεις δηλαδή να πλασάρεις ψάρι δίπλα στο ΝΕΖΟ και τον ΚΑΝΔΑΥΛΟ, φάνταζε στα μάτια μου από ασυνήθιστο έως παράτολμο. Όταν, μετά από ένα σχεδόν τρίωρο λουκούλλειο γεύμα, σηκωθήκαμε να φύγουμε, ήμουν σίγουρος ότι, αν μη τι άλλο, το Ψ…ART έχει αρκετές πιθανότητες να μακροημερεύσει. Πρέπει όμως να φροντίσει να βελτιώσει διάφορα πράγματα, και μάλιστα το ταχύτερο, πριν εξαντληθεί το κύμα ενδιαφέροντος που φυσιολογικά δημιουργεί κάθε καινούριο opening.
Αρχίζω από την προϊστορία του μαγαζιού: Το ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε απολύτως στη διαρρύθμιση και στο περιβάλλον, εκτός από τις φωτογραφίες (με ψαράδικα θέματα) στους τοίχους, αποτελεί κατά τη γνώμη μου ρίσκο. Το low profile brasserie-στικο ύφος που σε δυσκολεύει ακόμα και να εντοπίσεις το μαγαζί από μακριά, έστω κι αν στέκεσαι απ’ έξω, ο minimal φωτισμός στην πρόσοψη, το χρώμα των τοίχων, ένα παράξενο λαδί-φιστικί («τσαγαλί», όπως απεφάνθη η πολιτική μηχανικός της παρέας), η μπάρα με τα στουλ στο βάθος, που φαντάζει εντελώς ξεκάρφωτη, όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν. Θα μπορούσε κανείς με λίγα χρήματα να δώσει στο χώρο την ατμόσφαιρα που θέλει να προβάλει με τα υπόλοιπα, δηλαδή το πανέμορφο πλακάκι με το οποίο είναι στρωμένο το δάπεδο, τα επιτυχημένα ρετρό φωτιστικά και τα μεταλλικά τραπέζια με τη μαρμάρινη επιφάνεια και τις αναπαυτικές βιενέζικες καρέκλες. κληρονομιά όλα από το ΑΣΤΥ 68, μαζί με την κλειστή κουζίνα, τις πεντακάθαρες γουστόζικες τουαλέτες και τη τζαμαρία στην πίσω πλευρά, πίσω από την οποία βρίσκεται ένας στενός κατάφυτος χώρος – και αυτός όμως εντελώς αναξιοποίητος.
Αρκετά γκρίνιασα όμως, ας περάσω στα θετικά. Πολύ σημαντική είναι π. χ. η τήρηση της απαγόρευσης του καπνίσματος, κάτι αυτονόητο που έχουμε φθάσει να θεωρούμε αξιέπαινο και αξιοπερίεργο. Το πιο μεγάλο ατού του Ψ…ART είναι όμως αναμφισβήτητα ο ιδιοκτήτης και αποκλειστικός εξυπηρετητής όλης της πελατείας του μαγαζιού (δεν ξέρω αν ανακατεύεται και στην κουζίνα, γνώσεις μαγειρικής, από όσα κατάλαβα συζητώντας μαζί του περί του τι εστί «τσίρος», σίγουρα έχει). Πρόκειται για ένα άνθρωπο γελαστό, επικοινωνιακό, περιποιητικό, ακριβή και σβέλτο, η ενσάρκωση του υποδειγματικού σέρβις.
Ο κατάλογος του Ψ…ART, που μου θύμισε αρκετά αυτόν του ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ, είναι αρκετά πλούσιος, δεν θα έχετε καμιά δυσκολία να συνθέσετε το μενού της αρεσκείας σας. Να επισημάνω ότι ήταν διαθέσιμα όλα όσα αναφέρονται στον κατάλογο (πλην ενός, δεν θυμάμαι ποιο ήταν αυτό). Παραγγείλαμε (πέντε φαγανά άτομα) συνολικά δέκα πιάτα από όλες τις ομάδες του καταλόγου, και μας προσεφέρθησαν δύο ακόμα δωρεάν: παστουρμάς θαλάσσης από καπνιστό μπακαλιάρο ως εισαγωγικός μεζές (με μεγάλη διαφορά η νοστιμότερη εκδοχή αυτού του σχετικά καινούριου θαλασσομεζέ που έχω δοκιμάσει) και σεβίτσε γαρίδας και λαυρακιού ως αποζημίωση για το μόνο πιάτο που δεν βρήκαμε του γούστου μας (τηγανιτό χταπόδι, μαλακό μεν, αλλά κολυμπούσε στο λάδι). Και μιλώντας για κεράσματα: Ο κύριος που μας εξυπηρέτησε κατάλαβε ότι επρόκειτο για γεύμα γενεθλίων και φρόντισε να μεταμφιέσει το χειροποίητο μιλφέιγ του επιδόρπιου σε τουρτίτσα με κεράκι. Ακολούθησε μια πιατέλα με φρέσκα φρούτα και λιμοντσέλο κατά βούληση.
Τι μας άρεσε ιδιαίτερα; Από τις σαλάτες η απλή ξεφλουδισμένη ντομάτα με κάπαρη και χοντρό αλάτι, από τις αλοιφές η σαντορινιά φάβα (έξοχη γεύση, σερβίρεται – όπως πρέπει – ζεστή, λάδι παρθένο σε μπουκάλι στο τραπέζι, όπως και ξυδάκι με εστραγκόν και ροζ αλάτι, μπράβο σεφ! ), από τα τηγανιτά οι γαριδούλες (εκτίμησα ιδιαίτερα τη διευκρίνιση κατά την παραγγελία ότι δεν ήταν συμιακές, όπως ανέφερε ο κατάλογος), τραγανές και εντελώς στεγνές από λάδι, και από τα θεωρούμενα «κύρια πιάτα» τόσο το μυδοπίλαφο (κλασσικό πολίτικο, σπυρωτό, χωρίς ντομάτα) και το κριθαρότο με κόκκινες γαρίδες (μόνο μειονέκτημα το κάπως υπερβολικό αλάτι). Τι σημείωσα για την επόμενη επίσκεψη; Την πρωτότυπη μπαρμπουνομακαρονάδα με λευκή σάλτσα, δεν τη χάνω με τίποτε.
Φάγαμε και ήπιαμε σαν βασιλιάδες (εκτός από όσα ανέφερα άλλα τόσα πιάτα), πληρώσαμε 90 ευρώ συν 50 για δύο μπουκάλια λευκό ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ (πολύ καλό vfm) και αποχωρήσαμε με θετικά συναισθήματα. Στο Ψ…ART ασφαλώς θα ξαναπάω, και εύχομαι να εξαλείψει σιγά σιγά τις αδυναμίες που επισήμανα. Ήδη τώρα αποτελεί μια ασφαλή επιλογή, μπορεί όμως να γίνει ακόμα καλύτερο. Σας το συστήνω δίχως άλλο!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 25%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Γκάζι, Αθήνα
Οκτ
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Α, εδώ ανακαλύψαμε διαμαντάκι. Το Ψαρτ είναι ένα μαγαζί με στυλ και θεματολογία που δεν έχουν μεγάλη σχέση με την θορυβώδη και αρκετά άναρχη περιοχή όπου βρίσκεται. Προσφέρει όμως εκλεκτή ψαροφαγία που γκουρμεδίζει, στο επίφοβο για ψάρι Γκάζι.
Συνειδητοποιώ πως επιβεβαιώνω τον κανόνα -μεγαλώνοντας, μερικές φρέσκες σαρδέλλες στα κάρβουνα σου κάνουν πιο κλικ από ένα ζουμερό μπέργκερ, και δεν είναι περίεργο να προτιμάς μια παλαμίδα με αγρια χόρτα από μια πίτσα-μπύρα. Οπότε, οι έξοδοι για ψαρικά είναι πλέον πολύ -ανησυχητικά;;- συχνές.
Κλείσαμε στο Ψαρτ με το e-table. με τιμή μειωμένη κατά 10%. Το εστιατόριο είναι στην Κωνσταντινουπόλεως, με τις γραμμές του τραίνου εντελώς φάτσα. Αυτό έχει το πολύ ωραίο εφέκτ του να τρως και να περνάνε τα τραίνα σφυρίζοντας σε λίγα μέτρα απόσταση. Μπήκαμε και καθήσαμε όπου θέλαμε, το μαγαζί ήταν άδειο. Και παρέμεινε έτσι μέχρι την ώρα που φύγαμε. Ελπίζω να ήταν τυχαίο, αλλά άνθρωπος δε φάνηκε για 2+ ώρες Σάββατοβραδιάτικα. Και δεν καταλαβαίνω γιατί: μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο και ευγένεια, το φαγητό ήταν εξαιρετικό, ο χώρος λιτά κομψός και περιποιημένος.
Χώρος - μεγάλη τζαμαρία κατά μήκος της Κωνσταντινουπολεως, ασπρόμαυρο ρετρό πλακάκι, οι κλασσικές σκουρόχρωμες καμπυλωτες καρέκλες, γαλάζια τραπεζομάντηλα, ανοιχτοι γκριζογάλαζοι τοίχοι με μικρά κάδρα με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ανεμιστήρες οροφής, τραπέζια σε λογική απόσταση μεταξύ τους, στο βάθος φουλ εξοπλισμένο μπαρ.
Ο υπεύθυνος του Ψart, με καταγωγή από τη Σαντορίνη, που μας εξυπηρέτησε κατά την παραμονή μας, μας περιποιήθηκε υποδειγματικά.
Δε θυμάμαι τι περιείχε το ντιπ για τα παξιμαδάκια που μας ήρθε πριν ακόμη παραγγείλουμε. Το ψωμί, ψημμένο με λάδι.
Πήραμε:
-Φάβα Σαντορίνης. Πραγματικά εξαιρετική, τελικά υπάρχει λόγος που η φάβα της Σαντορίνης θεωρείται το top gun του είδους (€4,2)
- Ντομάτα ξεφλουδισμένη με κρίταμο -το μάθαμε στο Ε/Γ, το είδαμε κι εδώ (€4,9)
- Χταπόδι τηγανητό (€7,5), σκουμπρί καπνιστό (€6,5), καρπάτσιο λαυράκι (€9,9) -τρία πολύ νοστιμα ψαρομεζεδάκια, σε καλές ποσότητες, εξαιρετικής ποιότητας.
- 2 καραφάκια δικό τους τσίπουρο, χωρίς γλυκάνισο, που δεν θυμάμαι αν ρώτησα από πού ήταν. Πολύ καλό (2 x €5)
Λίγα φαίνονται ε; Ισως, αλλά εμείς στο τέλος σκάσαμε, γιατί εκτός από αυτά, μας ήρθαν εν είδει κεράσματος, ένα πιάτο με 4 πεντανόστιμα ντολμαδάκια με γιαουρτoσως (δοκιμάστε, μας είπε ο καλός κύριος, μόλις βγήκανε), ένα πιατάκι με γαύρο μαρινάτο, δύο γλυκά -ένα σοκολάτα φράουλα κι ένα μιλφειγ (το μιλφέιγ μου άρεσε περισσότερο) και μπόλικο λιμοντσέλλο (τέλειο) για την χώνεψη.
Η εντύπωση μου είναι πως αυτό το μαγαζί δίνει μεγάλη σημασία στην ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιεί και στη φρεσκάδα των πρώτων υλών και αυτό βγαίνει προς τα έξω που λένε. Θα ξαναπάω σίγουρα. Ο λογαριασμός €46, €41 με το e-table. Σαν vfm για το όλον, το θεωρώ μια χαρά.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 25%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Γκάζι, Αθήνα
Σεπ
12
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Το γραφείο μου κι’εγώ είμαστε αχώριστοι από το δημοτικό. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι το lap top που πού βρίσκεται πάνω στη γυάλινη επιφάνειά του αντί των βιβλίων και τετραδίων πριν 40+ χρόνια. Κάτω από το τζάμι που καλύπτει το γερασμένο ξύλινο σκελετό του γραφείου, εδώ και πολλά χρόνια βάζω κάρτες από τα εστιατόρια που μου άφησαν καλές εντυπώσεις. Έτσι όταν θέλω να βγω για φαγητό εκεί είναι το πρώτο μέρος που αρχίζει η αναζήτηση.
Χθες το απόγευμα, αποφασίσαμε με την κοπέλα μου να βγούμε για ψαρικά. Τσεκάρω λοιπόν τη «βάση δεδομένων-κάρτες» και διαβάζω «Μήτσος» στο Χαλάνδρι, «Δρίτσας» επίσης Χαλάνδρι, το ίδιο και «Ο θησαυρός των γεύσεων», «Ψάριστον» πίσω από Ο. Α. Κ. Α, η "Μπόμπαινα" στην Καισαριανή, "Ο Τριαντάφυλλος" στην οδό Λέκκα και μερικά ακόμα. Όλα καλά αλλά κανένα που να τρελαίνομαι κιόλας να πάω.

Μπαίνω στο internet και ψάχνω με κριτήρια του τύπου «οι καλύτερες Ψαροταβέρνες της Αθήνας» κλπ, χωρίς όμως και πάλι να βρω κάτι που να πετάω τη σκούφια μου. Ένα δύο που βρήκα τα απέρριψα αφού διάβασα κριτικές στο ask4food. Εννοείται ότι δεν εξετάζω τα πολύ ακριβά.
Τότε θυμήθηκα ότι ένας φίλος είχε πάει πρόσφατα σε μια ψαροταβέρνα στο Γκάζι και μου είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Ξεκινήσαμε λοιπόν με τη μηχανή και φτάσαμε εύκολα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, παράλληλα με τις γραμμές του τραίνου.
Η πρώτη εντύπωση του μαγαζιού είναι καλή. Ο χώρος είναι λιτός, τα όμορφα τραπεζάκια έχουν τη σωστή απόσταση μεταξύ τους, οι τοίχοι έχουν κάποιες λίγες παλιές φωτογραφίες και εξαερισμός-κλιματισμός λειτουργούν άψογα. Οι τουαλέτες τέλος είναι βγαλμένες από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και καθαρότατες.
Αφού τσεκάραμε τον κατάλογο θέλοντας να παραγγείλουμε κυριολεκτικά τα πάντα και μασουλώντας φρυγανισμένες μπουκίτσες ψωμί και ελιές χωρίς κουκούτσι, κατέφτασε ο ιδιοκτήτης ο οποίος και πρότεινε να αναλάβει την επιλογή των πιάτων.
Η καταγωγή του ιδιοκτήτη από τη Σαντορίνη καταρχάς ήταν εγγύηση για τη φάβα που πιο γευστική δεν υπάρχει. Μας έφερε επίσης νοστιμότατες ντομάτες ροδέλες με κρίταμο και κάπαρη και ολόφρεσκο γαύρο τηγανιτό ξεκοκαλισμένο. Όπως και οι ελιές δεν είχαν κουκούτσια έτσι και ο γαύρος δεν είχε κόκκαλα.

Γενικά όλα τα πιάτα όταν τελειώσουν δεν μένει τίποτα πάνω τους. Το τσίπουρο από τον Τύρναβο ήταν εξαιρετικό (χωρίς γλυκάνισο) και συνόδευε τέλεια τα πιάτα τα οποία έρχονταν χωρίς βιασύνη αλλά και χωρίς μεγάλα χρονικά κενά. Συνεχίσαμε με την πιο ωραία σε γεύση αλλά και υφή ταραμοσαλάτα που έχω δοκιμάσει ποτέ, γαριδάκι τηγανιτό που μύριζε θάλασσα, ένα νοστιμότατο καρπάτσιο από λαυράκι (ωμό για όσους δεν γνωρίζουν) και το πιο ιδιαίτερο-πρωτότυπο μας το έφερε στο τέλος ψάρι παστουρμά, απίθανο. Αφού φάγαμε τον άμπακο ο τύπος μας κέρασε home made, όπως όλα που φάγαμε άλλωστε, μιλφείγ, λιμοντσέλο και τέλος καφέ. Ουάου! Μοναδική γαστρονομική φιέστα.
Βέβαια επειδή στη ζωή τα τέλεια πράγματα δεν κρατάνε πολύ, όταν αποφασίσαμε να φύγουμε έπιασε βροχή και ο ιδιοκτήτης μας πρότεινε να αφήσουμε τη μηχανή στο πάρκινγκ που είναι κοντά στο μαγαζί και να φύγουμε με το μετρό που βρίσκεται 50μ μακρυά. Ίσως και για το καλύτερο βέβαια γιατί μετά από τόσο τσίπουρο ….
Το εξαιρετικό gourmet και συνάμα απλό φαγητό, η ευγένεια και βαθειά γνώση του ιδιοκτήτη για τις γεύσεις της θάλασσας σε συνδυασμό με τις λογικές τιμές κάνουν το Ψ.. art κορυφαία επιλογή για μένα και η κάρτα του θα καταλάβει περίοπτη θέση πάνω στο γραφείο μου. Ανυπομονώ να ξαναπάω, ειδικά τον Οκτώβριο για μπαρμπούνια Ικαριώτικα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 25%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια