THRIA

Μοντέρνα κουζίνα

  Μαρίας Κάλλας 1, Θεσσαλονίκη [Χάρτης]
  2310 821120

Ώρες λειτουργίας:
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 2μ.μ - 12μ.μ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ποσειδώνιο, Θεσσαλονίκη
Απρ
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων βρέθηκα στη Σαλονίκη αυτές τις μέρες και άκουσα για την άφιξη ενός νέου εστιατορίου προς την περιοχή του Ποσειδωνίου.

Έτσι λοιπόν το επισκέφθηκα έναν φίλο από τη Θεσσαλονίκη, Παρασκευή βράδυ 8 Απρίλη.

Το πάρκινγκ στην περιοχή είναι λίγο δύσκολο, αφήσαμε λίγο πιο κάτω το αυτοκίνητο και περπατήσαμε.

Η υποδοχή από τα παιδιά είναι φιλική και εγκάρδια, ο χώρος είναι σχετικά μικρός αλλά καλαίσθητος, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα.

Μου άρεσε ο φωτισμός, οι μεγάλες τζαμαρίες αλλά και το soundtracκ της βραδιάς επίσης εξίσου συμπαθές.

Γευστικά τώρα, παραγγείλαμε για αρχή μια σαλάτα με σπανάκι baby, μανιτάρια πλευρώτους πέκαν και gorgonzola (9 €). Τίποτε το ιδιαίτερο, καλή μεν αλλά μέχρι εκεί.
Μια πρώτη ένσταση εδώ, είναι η έλλειψη χειροποίητου ψωμιού.
Κατά τη γνώμη μου, ένα εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του δεν σερβίρει έτοιμα κατεψυγμένα αρτίδια.

Μου έρχεται στο μυαλό η σκηνή από το παιδικό animation Ratatouille (Ρατατούης) όπου η βοηθός chef Κολέτ "ακούει" τον ήχο από την κρούστα ενός καλού ψωμιού.

Κάτι τέτοιο δεν ακούστηκε χθες

Η συνέχεια αποτελείτο από δύο κυρίως πιάτα: Μοσχαρίσια μάγουλα με παπαρδέλες και Rib-Eye από black angus.

Για το πρώτο πιάτο, είχα διαβάσει πολύ καλά σχόλια έχοντας ρίξει μια ματιά το Trip Advisor. Ήταν ένα καλό πιάτο, καλοβρασμένες οι παπαρδέλες αλλά νομίζω ότι οποιαδήποτε καλή μαγείρισσα ή μάγειρας που φτιάχνει κάποια στιγμή ένα μοσχαράκι με χυλοπίτες ή μακαρόνια, μπορεί να το κάνει καλύτερα και να μη χρεώσει 15 ευρώ όσο δηλαδή κόστιζε αυτό.

Τουναντίον, chapeau στο δεύτερο πιάτο. Πραγματικά καιρό είχα να δοκιμάσω τόσο μα τόσο καλό κρέας. Χαλάλι η τιμή του (24 ευρώ). Και συγχαρητήρια στην κουζίνα γιατί ενώ το ζητήσαμε μέτριο μας ήρθε πιο rare, τόσο όμως ώστε να το απολαύσει ο ουρανίσκος μας ιδανικά. Το κρασί που είχαμε επιλέξει (Δίλοφος) συνόδευσε αρμονικά το δείπνο μας.

Στα γλυκά τώρα, η δεύτερη ένσταση. Ο κατάλογος περιλαμβάνει δύο γλυκά μόνο.
Εμείς επιλέξαμε το δεύτερο, με τη σοκολάτα (4 ευρώ) αλλά το επιδόρπιο ήταν τραγικά αδιάφορο.

Το βασικό ατού του μαγαζιού όμως, εκεί που δίνει τα ρέστα του, είναι στο σέρβις.

Πραγματικά τα παιδιά στη σάλα είναι ευγενέστατα, πρόθυμα, σβέλτα και δείχνουν πραγματικά και αυθεντικά σαν βασικό τους μέλημα την ικανοποίηση των πελατών τους.

Το ερώτημα όμως είναι αν αρκεί αυτό.
Το Thria μετράει λίγους μήνες ύπαρξης. Θα ήθελα την επόμενη φορά που θα το επισκεφθώ (γιατί θα το επισκεφθώ ξανά, αυτό είναι σίγουρο) να δω κάποιες πινελιές διόρθωσης και αλλαγής προς το καλύτερο.