ΨΗΤΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

Ψαροταβέρνες

  Εθνικής Αντιστάσεως 9, Χαλάνδρι [Χάρτης]
  215 5004101



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Χαλάνδρι, Αθήνα
Οκτ
06
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Να γράψω ή μήπως να μην γράψω; Ένα δίλημμα που με απασχόλησε για κάποιες μέρες, αν και μάλλον δεν θα έπρεπε. Τι να κάνουμε, υποτίθεται ότι σε αυτό το forum ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, ακόμη και αν αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πλειοψηφία.

Μάλλον καταλήξαμε εκεί κατόπιν ενός περίεργου συνδυασμού, μεταξύ απόγνωσης, απελπισίας, περιέργειας και τύπου περάσαμε απέξω, είδαμε φως και μπήκαμε. Δεν έχω και τα φιλικότερα των αισθημάτων για τα μουσικά μεζεδοπωλεία και την νέα μόδα των 13€ all you can eat, που έχει κατακλύσει την Αθήνα. Εδώ όμως θα κάνω ένα διαχωρισμό μεταξύ ενός αξιοπρεπούς prefixed menu σε μια προκαθορισμένη συνήθως λογική τιμή και στο concept των 13€ all you can eat. Μην τα συγχέουμε, άλλο πράγμα το ένα και άλλο το άλλο.

Τελευταίες μέρες του Ιουλίου λοιπόν, με την Αθήνα να αρχίζει να αδειάζει και το τυπικό ερώτημα φυσικά και είναι που θα φάμε.

-Να πάμε στο...... ; Είναι κλειστό για διακοπές.

-Το...... ; Νομίζω το ίδιο.

-Μήπως στο..... ; Κλειστό λόγω ανακαίνισης.

-Στο σιγουράκι μας; Το έχω βαρεθεί, εκεί μας βλέπουν πιο συχνά, απ' ότι βλέπουν οι Αμερικάνοι τον Τράμπ και τη Χίλαρυ στο CNN.

Κάπως έτσι κινήσαμε για το Χαλάνδρι με το γνωστό πλήθος επιλογών, σκεπτόμενοι ότι κάτι θα βρεθεί και για εμάς. Πάνω στην Εθνικής Αντιστάσεως ένα κλικ πριν την διασταύρωση με την Παπανικολή, δεσπόζει με την παρουσία του ο Ψητός Μπακαλιάρος σε ένα μεγάλο μαγαζί, πρακτικά αδύνατο να μην το προσέξεις. Είχε και κόσμο, οπότε να και η περιέργεια και το είδαμε φως και μπήκαμε. Παρκάραμε απέναντι σχετικά άνετα και πιάσαμε ένα από τα λίγα ελεύθερα τραπέζια στην πρόσοψη.

Ο Ψητός Μπακαλιάρος στεγάζεται σε ένα χώρο, στον οποίο οι προκάτοχοί του, όπως θα λέγαμε με τους προπονητές ποδοσφαίρου, δεν ‘’έβγαλαν ούτε παρέλαση’’. Ο τελευταίος ένοικος μια μπυραρία ‘’κομήτης’’ και ο προτελευταίος το Τζουγκρί, του συμπαθούς ηθοποιού Γιώργου Παρτσαλάκη, ήλθαν, είδαν και ακόμη πιο γρήγορα απήλθαν. Για να δούμε τι διάρκεια θα έχει ο Ψητός Μπακαλιάρος;

Ο χώρος κινείται στα δοκιμασμένα μονοπάτια της ψαροταβέρνας-ουζερί, με ευχάριστους θαλασσινούς τόνους και από πλευράς διακόσμησης δεν έχει να επιδείξει κάποια ιδιαίτερη πρωτοτυπία. Μεγάλος, τετραγωνισμένος χώρος είναι σε θέση να φιλοξενήσει πολλές παρέες, χωρίς να επικρατεί στριμωξίδι, επιτρέποντας στους σερβιτόρους μια άνεση κινήσεων. Δεν θα σας ενθουσιάσει, ούτε θα σας προβληματίσει, θα περάσετε ευχάριστα την ώρα σας.

Το μενού των 13€ δεν κρύβει εκπλήξεις και είναι δομημένο στην φιλοσοφία 5 με 6 σαλάτες, καμιά 10ριά ορεκτικά, φρέσκο ψάρι ημέρας και ψαρικά-θαλασσινά. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται αναψυκτικά και από ποτά χύμα κρασί λευκό και ροζέ, ούζο και τσίπουρο.

Αν μπορούσα να χαρακτηρίσω το service με μια φράση, αυτή θα ήταν ‘’αλλού για αλλού’’. Ο αδελφός μου πάλι ίσως προτιμούσε την αγαπημένη του φράση ‘’deeply lost and confused’’. Και στα δύο μέσα θα πέσετε. Νέα παιδιά, ερασιτέχνες, που τρέχουν, τρέχουν και παράγουν μια τρύπα στο νερό. Από εκεί και πέρα στρώσιμο τραπεζιού σε 3 λεπτά, λήψη παραγγελίας σε 25 λεπτά, άφιξη πρώτου πιάτου στα 40 λεπτά, τσίπουρου στα 50 λεπτά και. ….. και…… αφήνω την φαντασία σας να οργιάσει. Όσον αφορά τα repeat η κουτοπονηριά πάει σύννεφο, κάνουν ότι δεν σε βλέπουν, σε παραπέμπει ο ένας στον άλλο, μισό λεπτό έρχομαι έχει πολλή δουλειά και πάει λέγοντας.

Εντύπωση μου έκανε μια αγανακτισμένη κυρία στο διπλανό τραπέζι, η οποία δήλωσε στον σερβιτόρο της ότι ‘’δεν φεύγω αν δεν μου φέρετε τις γαρίδες που παρήγγειλα πριν 1,5 ώρα’’. Χαρά στην υπομονή σας της είπα και αυτή μου απάντησε ‘’θα δείτε θα δείτε τι σας περιμένει’’. Εκεί βεβαίως ολοκληρώθηκε το puzzle των όποιων προβληματισμών μου.

Ο ας πούμε ‘’βασικός σερβιτόρος’’ μας (λέμε τώρα), επέμενε να μας μιλάει και στον ενικό, λες και μετά θα ‘’παίζαμε σφαλιάρες’’, παρά την σχετική δυσφορία που εκφράσαμε τόσο εγώ, όσο και η γυναίκα μου. Στο τέλος μας περίμενε μια ‘’ευχάριστη έκπληξη’’, μιας και όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό, αυτός ήλθε σε λιγότερο από 2 λεπτά. Καλό εεεε, φύγε εσύ έλα εσύ, που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Μπονάτσος.

Παραγγείλαμε:
-Χωριάτικη σαλάτα (ήρθε).

-Τυροκαυτερή (ήρθε).

-Πατάτες τηγανητές (ήρθαν μαζί με τον λογαριασμό, τις δώσαμε στο δίπλα τραπέζι).

-Φάβα (ήρθε).

-Σαρδέλα ψητή (ήρθε).

-Τσιπουρίτσα ιχθυοτροφείου (η τύχη της αγνοείται).

-Μπακαλιάρο σκορδαλιά (ήρθε).

-Καλαμαράκια τηγανητά (ήρθαν).

-Γαριδάκι τύπου Συμιακό. Κάτι ήξερε η κυρία του διπλανού τραπεζιού, μάλλον το γαριδάκι είχε κατέβει σε απεργία μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

-Μύδια (ήρθαν).

-Από ποτό τσίπουρο, απλά βρέξαμε τα χείλη μας και επιστρέψαμε στα ασφαλή μονοπάτια της σόδας και της πορτοκαλάδας.

Μην αρχίσετε τις γκρίνιες του τύπου είσαι περίεργος, δεν πρηστήκαμε στο φαγητό, Οι μερίδες είναι μεγέθους ικανοποίησης τρίχρονου νηπίου, έχοντας ξεπεράσει τα όρια του εμπαιγμού και της κοροϊδίας.

Check please
Χωρίς εκπλήξεις και κρυφές χρεώσεις στα 26€. Για απόδειξη ‘’ρωτήστε τον Θανάση’’, δεν ήμουν διατεθειμένος να περιμένω κανένα μισάωρο για την έκδοσή της.

Κατέληξα ότι το προτείνω σε:

Αυτούς που τα οικονομικά τους δεν είναι πολύ ανθηρά και στο πορτοφόλι τους έχουν μόνο 13€.

Αυτούς που το επίθετό τους είναι Βαρδινογιάννης, Καβουρογιάννης ή Σκρούτζ Μακ Ντάκ.

Άτομα χαμηλών γαστρονομικών απαιτήσεων, που το στομάχι τους αλέθει και κροκόδειλο και θεωρούν το κατεψυγμένο τηγανητό καλαμαράκι ‘’έργο τέχνης’’.

Αυτούς που μένουν παραδίπλα και τελούν σε απόγνωση, διότι όλα τα παρακείμενα εστιατόρια, για κάποιο σατανικό λόγο είναι κλειστά.

Πράους, υπομονετικούς αλλά και λίγο μαζοχιστές ανθρώπους, που μπορούν να περιμένουν 90 λεπτά για ένα Συμιακό γαριδάκι, μερίδας nano size.

All of the above.

Όσοι πάλι σέβεστε τον εαυτό σας και δεν θέλετε να σας δουλεύουν έτσι χοντρά, δώστε 7 έως 10€ παραπάνω το άτομο και πάτε κάπου αλλού, όπου δεν θα σας εκλάβουν ως ξεπέτα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Χαλάνδρι, Αθήνα
Απρ
27
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Ο Ψητός Μπακαλιάρος είναι ένα μεζεδοπωλείο-ουζερί επί της Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως το Χαλάνδρι που αποτελεί μια νέα και αρκετά φιλότιμη προσπάθεια σε ένα σημείο αρκετά πολυσύχναστο.

Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος, με ευρυχωρία και απλωμένα τραπέζια και αρκετά απλός αλλά όμορφος και γραφικός. Το γαλάζιο της θάλασσας και το λευκό χρώμα κυριαρχούν για να θυμίσουν πολύ έντονα τις πανέμοφες Κυκλάδες και να σε μεταφέρουν έστω και προσωρινά από την πολύβουη πρωτεύουσα στη γραφικότητα και την ηρεμία ενός νησιού. Παντού καθαρά και περιποιημένα και οι τουαλέτες επίσης πεντακάθαρες. Το μαγαζί έχει στην ουσία 3 διαφορετικούς χώρους: έναν εξωτερικά με ερκετή φασαρία λόγω των διερχόμενων αυτοκινήτων, έναν στο εσωτερικό και έναν άλλο στον ημιώροφο με λιγότερα τραπέζια.

Η λογική του μαγαζιού στηρίζεται σε μενού με συγκεκριμένα πιάτα και ικανοποιητική ποικιλία θα έλεγα. Από αυτά μπορείς να παραγγείλεις όσα θέλεις στην τιμή των 13 ευρώ ανά άτομο ενώ για τα παιδιά είναι 8 ευρώ ανά άτομο. Εντύπωση μου έκανε στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται και συγκεκριμένα ποτά. Οι μερίδες βέβαια έρχονται σε ποσότητα και μέγεθος μεζέ αλλά από τη στιγμή που μπορεί κάποιος να παραγγείλει όσο θέλει, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Θετικό είναι επίσης ότι λόγω του μεγέθους των πιάτων μπορεί κάποιος, ακόμη κι αν δεν πάει με μεγάλη παρέα, να δοκιμάσει μια μεγάλη ποικιλία από περισσότερα πιάτα και όποιο του αρέσει να το ξαναπαραγγείλει.

Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη. Μου έκανε εντύπωση ότι όταν μας τελείωσε το ψημένο ψωμάκι μας το ανανέωσαν αμέσως πριν προλάβουμε να το ζητήσουμε. Επίσης αφού παραγγείλαμε μας ρώτησαν με απορία γιατί δεν παραγγείλαμε κάτι από φρέσκα ψάρια και γενικότερα μας πρόσεξαν σε όλα τα επίπεδα. Νεά παιδιά όλα τους με χαμόγελο, ευγένεια και προθυμία.

2 άτομα λοιπόν δοκιμάσαμε:

-μύδια τηγανητά, πρώγη φορά τα δοκίμασα σε αυτή την εκτέλεση, σε ικανοποιητική μερίδα με κουρκούτι, αρκετά γευστικά

-καλαμαράκια τηγανητά, νόστιμα και τραγανά

-πατάτες τηγανητές, οι κλασικές όχι τίποτα το ιδιαίτερο

-γαριδάκι τηγανητό τύπου συμιακό, ήταν όλα τα λεφτά, κατά τη γνώμη μου το καλύτερο πιάτο

-φάβα με κρεμμυδάκι εξαιρετική

-ντομάτα σκέτη με χοντρό αλάτι, να ττη δοκιμάσετε, ταιριάζει πολύ με τα θαλασσινά

-πολίτικη σαλάτα με την χαρακτηριστική ξυνίλα που παραπέμπει λίγο σε τουρσί, ήμασταν έτοιμη να την ξαναπαραγγείλουμε αν δε θέλαμε να γευτούμε και άλλα πιάτα

-γαριδομακαρονάδα με ψιλή, λεπτή γαριδούλα, ίσως το μόνο πιάτο που θα το ήθελα με περισσότερες γαρίδες και λίγότερη σάλτσα γιατί κάλυπτε τη γεύση των θαλασσινών

-2 πανεράκια ψημένο ψωμί

-1 ποτηράκι ούζο

Συμπερασματικά θα έλεγα ότι αξίζει να το δοκιμάσετε ειδικά αν είστε κοντά στην περιοχή και μάλιστα αυτές τις ημέρες. Είναι μια αξιόλογη νέα και φιλότιμη προσπάθεια. Θα φάτε ικανοποιητικά, θα χορτάσετε, θα έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε ποικιλία πιάτων και θα πληρώσετε μόνο 13 ευρώ.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Χαλάνδρι, Αθήνα
Μαι
18
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Ναι, ναι, κι ομως, μην τριβετε τα ματια σας, καλα βλεπετε. Η μονιμως παραπονουμενη της παρεας μοιραζει αβερτα τεσσαρια, οπως η κυβερνηση μνημονια: γενναιοδωρα και αναισχυντα. Ειναι τοση η εκπληξη μου για το ποσο καλη ηταν η εν λογω εμπειρια, που ειναι η πρωτη φορα που χαιρομαι τοσο πολυ την βαθμολογηση εστιατοριου.

Παμε? Δευτερα απογεμα και, μετα απο μια πολυ επωδυνη επισκεψη στο ΚΑΤ οπου νοσηλευεται ενας αγαπημενος συγγενης, αποφασιζουμε με μια φιλη να πνιξουμε τον πονο μας. Και, καθοτι θαλασσα δε μας βρισκεται προχειρη, καταληγουμε στην αμεσως επομενη λογικη επιλογη, να τον πνιξουμε στα θαλασσινα. Εχοντας επισκεφθει προσφατα το ομωνυμο ουζερι στο Ηρακλειο, για το οποιο ακομα δεν εδεησα να γραψω, κατεληξα οτι οφειλω να συγκρινω τα δυο, για να βρω το στεκι μου. Λυπαμαι Ηρακλειο, ησουν καλο, ησουν χρυσο, ειχες τις χαρες ολες, αλλα εχασες στα σημεια.

Πριν ξεκινησω με τα του χωρου και της τοποθεσιας, πρεπει να τονισω οτι ο Ψητος Μπακαλιαρος στο Ηρακλειο ακολουθει, προφανως, τη λογικη των Μπακαλιαρων Χαλανδριου και Γλυφαδας, αλλα, αντιθετα με τα αλλα δυο, δεν ανηκει στην ιδια οικογενεια. Εχουν φιλικες σχεσεις οι ιδιοκτητες, αλλα η καρτα του μενου, οι ωρες λειτουργιας και, πολυ περισσοτερο, ο χωρος, διαφερουν σημαντικα.

Παμε πισω στον Ψητο Μπακαλιαρο Χαλανδριου, τον οποιο θα εντοπισετε στο χαρτη πανευκολα, στην Εθνικη Αντιστάσεως, η οποια ειναι καθετος της Παλαιολογου. Το παρκινγκ επι της λεωφορου ειναι αδυνατο, αλλα υπαρχουν αφθονα καθετα στενα γυρω απο το μαγαζι, με τεραστιο βαθμο ευκολιας σε ευρεση θεσης.

Ο χωρος ειναι το πιο ευκολο τεσσαρι που εβαλα ποτε. Αν ειχα παραπανω, θα το εβαζα με κλειστα τα ματια. Ουζερι λεει η ταμπελα, εμεις εστιατοριο βρηκαμε. Ηδη ο περιβαλλων χωρος σε εντυπωσιαζει, με το γκαζον, τους θαμνους και.... τα σιντριβανια. Οι ανθρωποι εφεραν στο Χαλανδρι τη δικη τους θαλασσα. Δεν ξερω ποιανου εμπνευση ηταν αυτη, αλλα θα του εβγαζα το καπελο, αν υποθεσουμε οτι τα απειρα μαλλια μου χωρανε σε καπελο, φυσικα. Οταν σκοτεινιασε, ο ηχος του νερου που παφλαζε μεσα στο συντριβανι εδινε μια πολυ εντονη αισθηση νησιου.

Την αισθηση αυτη επιτεινει ο εσωτερικος χωρος, που ειναι οτι πιο ομορφο εχω δει σε ψαροταβερνα. Μεγαλος, με χωρητικοτητα περι τα 20 τραπεζακια, ευαερος χαρη στην τεραστια ανοιχτη προσοψη- τζαμαρια, και με πολυ ανετες αποστασεις των τραπεζιων μεταξυ τους. Υπαρχει και πανω οροφος, πανομοιοτυπος και εξισου περιποιημενος, με περι τα 20 τραπεζακια. Οι τοιχοι σε ολες τις αποχρωσεις του μπλε, ενω υπαρχουν και τεραστιες θαλασσογραφιες στις κολωνες και τον μεγαλο τοιχο πισω απο το πασο. Ενα ραφι με γλαστρακια, μικρα ξυλινα τραπεζοκαθισματα, η απαραιτητη λαδοκολλα και ψευδοπαρκε στο πατωμα. Ενα πατωμα στο οποιο, μεταξυ μας, ανετα καθομουν οκλαδον και ετρωγα.

Μιλαμε δεν εχω δει καθαροτερο μαγαζι στη ζωη μου, τα παντα αστραφτουν, απο τα τασακια μεχρι τα σκευη φαγητου, τους τοιχους, τα τζαμια, ως τις τρομερα ευρυχωρες τουαλετες. Γενικως, δεν μπορω να υπολογισω ποσα δαπανησαν οι ιδιοκτητες για το χωρο, αλλα το αποτελεσμα δικαιωνει και τον πιο μικροβιοφοβικο
πελατη. Ενιωθα οτι βρισκομουν σε διαφημιση του Πανισχυρου Βιμ.

Παμε σε αλλο ενα υπερβολικα ανετο τεσσαρι: η εξυπηρετηση, που αφορα το συνολο του team του μαγαζιου. Πρωτη φιγουρα που αντικρισαμε με το που μπηκαμε, ενας απο τους σερβιτορους. Πρωτο σοκ, διοτι δεν ηταν ενας τυχαιος σερβιτορος, αλλα ενας καλος φιλος που ειχα να δω αιωνες και που δεν ειχα συνδεσει με το μαγαζι. Θα μου πειτε τωρα, καλα ρε κοπελια, και γιατι να εμπιστευτουμε τη βαθμολογηση σου, αφου αφορα φιλο σου? Λογικο επιχειρημα, αλλα θα ριξω το μπαλακι σε σας. Θα παραθεσω ολα οσα συνεβησαν, και πειτε μου εσεις τι βαθμο θα βαζατε.

Μετα τις απαραιτητες αγκαλιες ενθουσιασμου, ο Θανασης μας αφησε να διαλεξουμε οποιο τραπεζι μας αρεσει. Το ιδιο ακριβως εκανε με οσες παρεες ηρθαν μετα απο μας, ελεγε σε ολους χαρακτηριστικα: "Μπορειτε να καθισετε οπου σας αρεσει καλυτερα, σε οποιο τραπεζι εσεις προτιματε". Μας εφερε τους καταλογους, μας ελυσε τις δεκαδες αποριες μας σχετικα με τα πιατα, προτεινε ο ιδιος πιατα και, αφου καταληξαμε σε καποια, μας προτεινε να φερει τα πρωτα για να μην περιμενουμε και να παραγγειλουμε στη συνεχεια τα επομενα, για να τρωμε σε δοσεις. Ολο το βραδυ ετρεχε πανω κατω, οχι μονο για μας, αλλα και για ολα τα αλλα τραπεζια, εφερε και επαιρνε πιατα, εκανε αστεια, ηταν φιλικος με ολους.

Καποια στιγμη η φιλη μου σχολιασε ποσο της αρεσε η σκορδαλια. Με τα επομενα πιατα, ο Θανασης εφερε μια εξτρα σκορδαλια "γιατι σου αρεσε". Καποια στιγμη ζητησα καλαμακι για το αναψυκτικο, και ελλειψει τετοιου εκεινη τη μερα, σε δευτερολεπτα πεταχτηκε απεναντι στο Γρηγορη και μου εφερε. Η προθυμια του, η ταχυτητα του και το κεφι του δεν περιοριστηκε σε μας, ολοι οι πελατες της ιδιας εξυπηρετησης ετυχαν.

Εξισου καλα λογια εχω να πω για το μαγειρα τους, Κοσμα, ενα νεο παιδι με κεφι και μερακι για τη δουλεια του, που περασε απο τα τραπεζια, συστηθηκε, ρωτησε τη γνωμη των πελατων και πραγματικα εδειχνε να καταγραφει τυχον αρνητικα σχολια. Οχι οτι υπηρχαν, δηλαδη. Θα εβγαζα και στην δικη του αντιμετωπιση το καπελο, αλλα ειπαμε, η μαλλουρα μου ουτε σε σομπρερο δε μπαινει.

Τελος, απο το τραπεζι περασε και ο Μαρκος, ο ιδιοκτητης, εξισου νεος, λιγοτερο πληθωρικος αλλα εξισου κεφατος με το μαγειρα, και μας χαιρετισε. Γενικα, ολη αυτη η εντονα προσωπικη σχεση που καλλιεργουν οι ανθρωποι του μαγαζιου με τους πελατες τους ειναι ο λογος που μεσα σε 2 μολις μηνες λειτουργιας εχουν αποκτησει σταθερη και τακτικη πελατεια -της γραφουσας συμπεριλαμβανομενης- και αποτελουν απο μονες τους αιτια να πας, και να ξαναπας, και να ξαναπας.

Ναι, ωραια ολα αυτα, αλλα με το φαγητο τι γινεται? Γιατι με 13 ευρω φιξ τιμη για απεριοριστη καταναλωση ποτου και φαγητου, καπου χωλαινει το πραγμα. Ε? Θα ηθελα πολυ να πω, ναι, χωλαινει, μην πατε, γιατι αν σπευσετε ολοι εκει δε θα ξαναβρω τραπεζι ως την ορκωμοσια της τετραχρονης ανιψιας μου. Αλλα δεν μου παει το χερι, ρημαδα ειλικρινια.

Εχω επισκεφθει ηδη πολλα μαγαζια που διατυμπανιζουν το απεριοριστο της καταναλωσης τους με 13 ευρω, και τελικως εχω γινει αποδεκτης μετριας κουζινας και απαραδεκτης συμπεριφορας. Ε, ηρθε ο Ψητος Μπακαλιαρος να τους βαλει τα γυαλια. Ο καταλογος αποτελειται απο 5 σαλατες, 12 χειροποιητα ορεκτικα, 10 ψαρια μικρα και μεγαλυτερα, 10 ψαροθαλασσινα, αναψυκτικα και απο ποτα χυμα λευκο και ροζε κρασι, τσιπουρο και ουζο, ολα ανεξαιρετως στην τιμη των 13 ευρω. Δε γραφω αναλυτικα ολα τα πιατα, διοτι υπαρχει αναλυτικος αναρτημενος καταλογος στη σελιδα στο facebook.

Πριν ξεκινησω ενα ενα τα πιατα, θα αναφερω δυο γενικα χαρακτηριστικα του φαγητου για να μην επαναλαμβανομαι μετα, και γινω πιο κουραστικη απο τριωρη κρεβατομουρμουρα:

1. Ολα τα πιατα ερχονται σε μικρες μεριδες, που μονο ως θετικο μπορω να το αναφερω στο εν λογω καταστημα, αφενος διοτι ετσι μπορεις να δοκιμασεις πολλες περισσοτερες γευσεις και να επαναλαβεις οποια σε κερδισε και, αφετερου διοτι δεν παει χαμενο φαγητο. Ειναι αμαρτια λογω λαιμαργιας τελικα να πετανε οι ανθρωποι τεραστιες ποσοτητες φαγητου, με την πρακτικη τους, ολοι κερδισμενοι ειναι.

2. Εγκυρες πηγες αναφερουν οτι ο μαγειρας γεννηθηκε με ενα τηγανι στο χερι. Δεν εξηγειται αλλιως το απιστευτο τηγανι του ανθρωπου σε ολα ανεξαιρετως τα πιατα. Δεν θα λεω σε ολα ενα ενα ποσο καλοτηγανισμενα ειναι, εχετε εξαρχης στο νου σας οτι καμια βαρια λαδιλα, καμια αισθηση λιπατοτητας δεν θα γνωρισει ο ουρανισκος σας.

Ελπιζω να μην εχετε πεσει σε κωμα απο την ακατασχετη φλυαρια μου, γιατι ειμαστε ακομα στην αρχη. Φαγαμε σε βαθμο κτηνοδιας, οποτε μεχρι να απαριθμησω ολα τα πιατα θα εχετε σιγουρα πεινασει, οποτε προσοχη, ακολουθει γενοκτονια.

Για αρχή:

- 4 φετες κλασσικο λευκο σφουγγαροψωμο, ευτυχως ψημενο με λαδοριγανη

-χωριατικο σαλατακι σε μπολ, τρελα χαριτωμενο, με τα λαχανικα φρεσκα, πολυ τραγανα και κυβακια ευχαριστης αλμυρουτσικης φετας. Πολυ εμπνευσμενη λεπτομερεια το χοντρο αλατι.

-Καβουροσαλατα, aka η αδυναμια του Θαναση, η κλασσικη μαγιονεζατη σουριμοσαλατα, εδω με κομματακια τουρσι και ψιλοκομμενο μαιντανο. Ειναι ισως η πιο ευγευστη που εχω πετυχει ως τωρα, και δεν εχει αυτη την εντονη γευση του σουριμι που κυριαρχει σε ολα τα υλικα.

-Πατατοσαλατα, σερβιρεται κρυα, με εντονη την επιγευση του ξιδιου. Μου αρεσε η ενταση της, αλλα κυριως μου αρεσε που η πατατα ειναι σωστα βρασμενη, στο μεταιχμιο, και δεν ηρθε η νεμεση μου σε μορφη κρυφοπουρε.

-Μυδοπιλαφο, ηρθε ενα κατακιτρινο απο τον κουρκουμα λοφακι, με ανηθο, μαιντανο και πιπερια. Δεν ειχε τη συνηθη σπυρωτη υφη αλλα ηταν πολυ περισσοτερο σα σωστα χυλωμενο ριζοτο, με 4 ψωμωμενα μυδια. Η φιλη μου το μονοπωλησε κανονικοτατα, και περιττο να πω οτι το γλυψε το πιατο.

-Τυροκαυτερη, το καμαρι των συνθετικων της: πολυ τυρενια, πολυ καυτερη. Με ψιλοκομμενη κοκκινη και πρασινη πιπερια, πετυχημενη. Εδω να τονισω οτι γενικα στον Μπακαλιαρο εχουν την πιπερια προστατιδα και την εξυμνουν κατα κορον. Για μενα αυτο ειναι πλεονεκτημα, διοτι τα χω κανει τα ταματα μου στο ναο της, αλλα αν δεν ειστε πιπεροφαγοι σα του λογου μου, καλο ειναι να το αναφερετε απο πριν μην παθετε πιπεροπληξια.

-Μυδια αχνιστα, βουτηγμενα σε ενα πεντανοστιμο ζουμακι. Πεντανοστιμο ομως.

Σε ένα δευτερο γυρο διαπραγματευσεων, κατεφθασαν:

-Καλαμαρακια τηγανιτα, μικρουτσικα και τραγανα. Ηταν λιγακι σκληρα, αλλα δικαιολογειται γιατι ειναι φρεσκα. Ποιος θα περιμενε οτι με αυτες τις τιμες θα σερβιραν φρεσκα καλαμαρακια! Το τηγανι ηταν τοσο καλο που ειχε περασει επιτυχως τον σκοπελο "τα αφηνουμε να σαχλιασουν στο λαδι".

-Γαριδες ψητες, μεγαλες και ζουμερες.

-Γαριδακι τηγανιτο, ψιλουτσικο και τραγανο, γινεται ολοκληρο μια μπουκια. Οπως ακριβως το εθεσε η evi, τρωγεται σαν ξηροκαρπι. Μη δω κανεναν να αφηνει τα κεφαλια, ε.

-Φουλ γαριδας με μια γαριδομακαροναδα. Εδω φιλη evi θα διαφωνησω, και πολυ περισσοτερο θα διαφωνησει η φιλη μου, που κυριολεκτικα ειχε βουτηξει τη μουσουδα της στο πιατακι και, που και που, εβγαζε κατι ακαταλυπτους μυκηθμους ευχαριστης. Απο το λιγο που μου επετρεψε να κλεψω βρηκα τη σαλτσα, παρα τη σχετικη λιπαροτητα της, εξαιρετικη. Υποκοκκινη με 5-6 γαριδουλες. Να σημειωσω εδω οτι το μακαρονι απεχει απο το ιταλικο al dente, ειναι καλοβρασμενο κατα τα ελληνικα προτυπα. Αν θελετε την ιταλικη εκδοχη, προλαβετε να ενημερωσετε.

-Πατατες τηγανιτες. Ηταν πολυ ψιλοκομμενες σαν στικς, και η πατατου μεσα μου επαναστατησε. Εγω και το στομαχι μου τις θελουμε πιο ψωμωμενες και χερατες, αλλα λογω του οτι δεν ειναι προ-τιποτα και τηγανιζονται επιτοπου, ειναι αναγκασμενοι για συντομια χρονου να τις σερβιρουν ετσι. Δε θα ενθουσιασουν κανεναν.

-Τζατζικι. Αυτο μαλιστα. Βαρυ, σκορδατο σε σημειο να ξεκληριζει τη φαμιλια του Κομη των Καρπαθιων, με καλο γιαουρτι. Αψογο.

Τι, νομιζετε οτι τελειωσαμε? Πλαναστε φιλτατοι, εχουμε εξασκημενα στομαχια εμεις. Και ευτυχως που οι μεριδες ειναι κουτσικες, γιατι θα μας επαιρνε γερανος απο κει μεσα.

-Σκορδαλια, υπερβολικα απαλη, και γευστικα και στην υφη. Θα την ηθελα πιο δυνατη. Η φιλη μου θελει ενα ταπερ για το σπιτι. Θεμα γουστου ειναι.

-Κουτσομουρακι τηγανιτο, 2 στη μεριδα και ολοδικα μου, αφου επρεπε να παρω τη ρεβανς για τη γαριδομακαροναδα. Ειχαν φανταστικη μυρωδια φρεσκαδας μολις τα ανοιξα στη μεση.

-Τελος, το καλυτερο πιατο με σαρδελες που εφαγα στη ζωη μου. Σαρδελες ψητες, φιλεταρισμενες, περιχυμενες με μια φοβερα γευστικη βινεγκρετ. Πρεπει να ομολογησω οτι εγω τις σαρδελες τις αποφευγω οπως ο εργενης τη δεσμευση, διοτι αποτελει ενα απο τα βιολογικα οπλα που παρασκευαζει τακτικα η μανα μου στην κουζινα της. Ο Θανασης επεμενε να τις φερε παρα την αρνηση μου και ειχε τοσο δικιο ο μπαγασας. Ηταν ζουμερες και πεντανοστιμες.

Ολα αυτα τα απειρα συνοδευτηκαν με καλο χυμα λευκο κρασι Νεμεας, ελαφρυ και ευκολοπιοτο. Αυτο και αν με εξεπληξε, γιατι πρωτη φορα πετυχαινω ποσιμο κρασι σε απεριοριστη καταναλωση. Να τα λεμε και αυτα και να επιβραβευουμε την φιλοτιμη προσπαθεια.

Η αληθεια ειναι οτι οι γευσεις αξιζουν 3.5 και οχι καθαρο 4, υπηρχαν κανα δυο μικροαστοχιες, οπως ειναι απολυτως φυσικο. Κατεληξα ομως στο 4 για δυο λογους: αφενος το 3 θα τους αδικουσε καταφωρα και δεν αντικατοπτριζει τη συνολικη εμπειρια, αφετερου σε ενα απογευμα καταφεραν να με κερδισουν με τα 2 μονα φαγητα που δεν εκτιμω, τις σαρδελες και τα μακαρονια. Αν αυτο δεν ειναι επιτυχια, δεν ξερω τι ειναι.

Αν ειναι value for money? Οι ανθρωποι δινουν νεα υποσταση στον ορο. Προσφερουν πολυ καλη ποιοτητα, μεγαλη ποικιλια και πολυ καλες γευσεις σε εναν χωρο φροντισμενο, με τιμιοτητα, ειλικρινια και αγαπη. Και ζητουν μονο 13 ευρω γι αυτο, χωρις κρυφοχρεωσεις και λοιπες τζιριτζαντζουλες.

Δεν ειναι το πρωτο μαγαζι που σε αυτη την τιμη προσφερει αφθονο φαγητο και ποτο, ομως, απο οσα επισκεφτει ως τωρα, ειναι μακραν το πιο φιλοτιμο.

Ευχομαι στους ανθρωπους που γνωρισα να συνεχισουν την προσπαθεια τους με τιμιοτητα και ταπεινοτητα και να κανουν τις χρυσες δουλειες που τους αξιζουν. Ελπιζω μονο η επιτυχια που θεωρω δεδομενη να μην τους φουσκωσει τα μυαλα με μελλοντικες εκπτωσεις στην ποιοτητα, και δεσμευομαι, οσο τα επιπεδα παραμενουν τοσο υψηλα οπως τωρα, να με βλεπουν πιο συχνα απο τον προμηθευτη τους.

Ουφ, εγω τα πα, και ελπιζω να ξαναβρω τραπεζι πριν παρει ο Εργοτελης πρωταθλημα. Φιλια!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιουν
30
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Επισκεψη στον ψητό μπακαλιάρο του Χαλανδρίου (μετράει 2-3 μήνες ζωής) την τελευταία εβδομάδα του Ιούνη.
Ευτυχώς είχαμε κάνει κράτηση για 4, τα τραπεζοκαθίσματα γεμάτα, σχεδόν αδύνατο να βρεις χωρίς προνόηση.

Το περιβάλλον ΟΚ., υπάρχει και το συντριβάνι στο πλάι που κατά διαστήματα έστελνε σταγόνες δροσιάς, αλλά για όσους κάθονται στα τραπέζια που βλέπουν στην Αντιστάσεως ο θόρυβος από το δρόμο είναι ενοχλητικός.
Ουσιαστικά, αυτό που με χάλασε είναι τα "Αδελφοποιημένα" τραπεζοκαθίσματα, σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να ακούς, βλέπεις, οσμίζεσαι τα του διπλανού σου.
Εξυπηρέτηση σχετικά γρήγορη (η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά στο service έτρεχαν στην κυριολεξία) ίσως να τους λείπει η οργάνωση (πχ. δε φαίνεται να έχουν μοιράσει τα τραπέζια ώστε να εξυπηρετούν γεωγραφικά) για να είναι πιο αποτελεσματικοι με λιγότερο κόπο.

Πήραμε τα περισσότερα πιάτα (σε απελπιστικά μικρές μερίδες) από τη χωριάτικη σαλάτα σε μινιατούρα που ειλικρινά το μπωλ που τη σέρβιραν χωρούσε σχεδόν το τίποτε, τηγανητό καλαμαράκι -υπερβολικά τηγανισμένο-, γαριδοσαλάτα, μυδοπίλαφο, κουτσομούρα, σαρδέλα ψητή πολύ νόστιμη, δυστυχώς μύδια στον ατμό δεν υπήρχαν, επαναλάβαμε κάποια πιατάκια και τα συνοδεύσαμε με λευκό κρασί και τσίπουρο.
Εάν εξαιρέσω τη σαρδέλα, τα υπόλοιπα πιάτα ήταν κάτω του μετρίου.
Το λευκό κρασί ήταν απαράδεκτα νερωμένο, τολμώ να πω ότι είχε ένα μέρος κρασί και 2 μέρη νερό, το χύμα τσιπουρό τους ήταν μέτριο.
Θα μου πεις, πως τολμάς να κάνεις κριτική για το κρασί και το φαγητό, όταν με euro 13,00/άτομο τρως και πίνεις απεριόριστα...

Ε, λοιπόν τολμώ να το πω, γιατί έχω υπόψη μου ταβερνάκια ή εστιατόρια στα οποία απολαμβάνω καλύτερο σε ποιότητα, ποσότητα φαγητό και κρασί και πάει το άτομο περίπου euro 15,00 -δε θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική διαφορά τιμής....
Γιαυτό το λόγο και οι 3 ντομάτες στο vfm.
Τελικά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι στον Ψητό Μπακαλιάρο έχουμε "εργοστασιακή παραγωγή" και μαζική εξυπηρέτηση που καλύπτονται από την ομπρέλα μίας τίμιας προσπάθειας.

Εάν θα ξαναπάω ? Ίσως στο μέλλον εάν προκύψει, αλλά σίγουρα δε θα το βάλω στη λίστα με τα αγαπημένα μου.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Χαλάνδρι, Αθήνα
Σεπ
15
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Ο Ψητός Μπακαλιάρος ομολογώ πως μου κίνησε την περιέργεια τόσο απο τους διθυράμβους που διάβασα στο ask4food, το οποίο και εμπιστεύομαι απόλυτα, όσο και απο την άποψη γνωστών και φίλων που το πρότειναν ανεπιφύλακτα για φθηνή ψαροφαγία. Σίγουρα η τιμή των 13€ το άτομο για απεριόριστο φαγητό που συμπεριλαμβάνει και ψάρι μαζί με απεριόριστο ποτό, ιντριγκάρει και σε πολλές περιπτώσεις ενθουσιάζει.

Επισκέφθηκα το μαγαζί του Χαλανδρίου με τη γυναίκα μου Σάββατο μεσημέρι, έχοντας προετοιμαστεί για το χειρότερο, καθώς ήμουν ιδιαίτερα δύσπιστος για την ποιότητα του φαγητού που θα συναντήσω.

Θα ξεκινήσω με το χώρο του εστιατορίου, που πραγματικά όπως έχουν περιγράψει οι περισσότεροι είναι εξαιρετικός, με διακόσμηση που παραπέμπει σε ουζερί κάποιου νησιού, όμορφα διακοσμημένος που σε κάνει να ξεχνάς και την κίνηση της λεωφόρου, όταν κάθεσαι έξω. Επίσης θα σημειώσω ότι ήταν πολύ καθαρό και γενικά εκπέμπει μια πολυτέλεια ακριβού εστιατορίου έχοντας λιγότερο την εικόνα ενός ουζερί - ψαροταβέρνας. Όντως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά!

Πολύ καλά λόγια και για το service, το οποίο ήταν εξυπηρετικότατο, χαμογελαστό και απόλυτα ειλικρινές αφού φρόντισε απο την πρώτη στιγμή να μας ρωτήσει εάν έχουμε ξαναεπισκεφθεί το μαγαζί και να μας προιδεάσει ώστε να παραγγείλουμε αρκετά, καθώς οι μερίδες ε'ιναι μικρές. Επίσης πολύ διακριτικοί και με διάθεση για άμεση εξυπηρέτηση.

Όσο αφορά το φαγητό, αφού μελετήσαμε τον κατάλογο, δοκιμάσαμε αρκετά για τα οποία δεν θα ήθελα να κάνω κριτική για κάθε πιάτο ξεχωριστά. Θα προσπαθήσω να σταθώ στη γενικότερη φιλοσοφία του μαγαζιού. Η ποιότητα του φαγητού αρκετά καλή, σίγουρα διαλύει τις προκαταλήψεις που σχετίζονται με την τιμή, καθώς τα περισσότερα πιάτα ήταν αρκετά καλά εκτελεσμένα. Βεβαίως, σε πολλά απο αυτά, σίγουρα διακρίνεται η διάθεση της οικονομίας των υλικών (π. χ. γαριδομακαρονάδα που σερβίρεται με "μετρημένες" γαρίδες νάνους). Επίσης, περίμενα τις μερίδες μικρές, όπως μας είπαν, αλλά όχι τόοοοσο μικρές ώστε 4 περίπου δικές τους να αντιστοιχούν σε 1 κανονική. Καλό το concept που υποστηρίζεται απο την δυνατότητα πολλαπλών παραγγελιών αλλά εκτελεσμένο στην υπερβολή του (σαλάτα με 4 φέτες ντομάτα όπως και να το κάνουμε είναι πολύ μικρή μερίδα). Επίσης, το ψάρι (φαγκρί) που παραγγείλαμε ήρθε καλοψήμενο αλλά σε μέγεθος μέτριας γόπας και φυσικά χωρίς να συνοδεύεται από λαδολέμονο, το οποίο δίδεται κατόπιν ζήτησης, μάλλον για λόγους οικονομίας.

Σε γενικές γραμμές μια παρέα θα φάει καλά και δεν θα πεινάσει, αλλά η ψευδαίσθηση ότι το αφεντικό τρελάθηκε και εμείς φάγαμε ψάρι σχεδόν τζάμπα, για μένα δεν ισχύει. Σίγουρα, οι τιμές του απέχουν πολύ απο τις τιμές μιας ψαροταβέρνας, στις οποίες το ψάρι το πληρώνεις 8-10 φορές υψηλότερα απο ότι στο ιχθυοπωλείο. Ισως τελικά αυτός να είναι ο κυριότερος λόγος για να πάτε και να γευθείτε, στη ίδια τιμή, κάτι διαφοετικό από...... σουβλάκια.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιούλ
16
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Φίλος μου πρότεινε να πάμε στον ψητό μπακαλιάρο που πληρώνεις ότι φάς και ότι πιείς 13 €. Η αλήθεια είναι πως είχα ακούσει για το μαγαζί αλλά η παρέα της παρασκευής θέλει συγκεκριμένες γεύσεις και πάνω από όλα συγκεκριμένες ετικέτες στα ούζα.

Μπήκα λοιπόν στο ask4food για να διαβάσω εκ νέου τις κριτικές ατόμων που το είχαν επισκεφτεί. Βλέποντας λοιπόν τις κριτικές διαπίστωσα ότι κυριαρχούν 2 τάσεις, η πρώτη πως είναι αρκετά καλή λύση αφού τρως και πίνεις απεριόριστα με μικρό αντίτημα και η δεύτερη πως αυτά που καταναλώνεις είναι αντίστοιχα του ποσού που δίνεις.

Για μένα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Το τσίπουρο που ήπιαν οι φίλοι μου νερωμένο, το ούζο που ήπια εγώ καμμία σχέση με τα εμφιαλωμένα και το κρασί που παρήγγειλε η γυναίκα μου μετριότατο. Αυτά όμως τα γνωρίζεις. Τα πιάτα μικρά μπορείς όμως να παραγγείλεις και δεύτερη και τρίτη φορά. Οι σαρδέλες τέλειες, τα μύδια κατεψυγμένα αλλά πεντανόστιμα και η τσιπούρα ιχθυοτροφείου μεν, αλλά ψημμένη με περισσή μαεστρία. Ο κατάλογος περιέχει αρκετές επιλογές από μεζεδάκια, θαλασσινά και ψάρια. Για παράδειγμα παρασκευή βράδυ που πήγαμε εμείς υπήρχε τσιπούρα λαυράκι κολιός και βακαλάος.

Το μαγαζί βρίσκεται πάνω σε κεντρικότατο δρόμο του Χαλανδρίου με ότι αυτο συνεπάγεται για αυτό είναι καλύτερη επιλογή τα τραπεζια στην πίσω πλευρά. Η εξυπηρέτηση παραπάνω από καλή. Ελπίζω η αμοιβή των πολλών νεαρών αγοριών και κοριτσιών στο service να είναι ανάλογη του κόσμου που συρρέει και οχι ανάλογη των τιμών του μαγαζιού.

Απόδειξη μας ήλθε όταν την ζητήσαμε.
Σίγουρα θα ξαναπήγαινα αφού πρόκειται για μία φθηνή και αξιοπρεπή πρόταση.
Παρασκευοσάββατα κράτηση επιβεβλημένη.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Χαλάνδρι, Αθήνα
Μαι
17
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Επισκεφτήκαμε τον ψητό μπακαλιάρο ένα μήνα περίπου μετά την έναρξη λειτουργίας του.

Ο χώρος είναι συμπαθητικός και προσεγμένος, αλλά μέχρι εκεί. Τίποτα το εξεζητημένο.

Η εξυπηρέτηση φιλική αλλά ανεπαρκής αφού είχε 2 σερβιτόρους για μια μεγάλη αίθουσα με τουλάχιστον 20 τραπέζια. Πόσο να τρέξουν οι άνθρωποι!

Οι μερίδες είναι απελπιστικά μικρές αλλά έτσι κ’ αλλιώς πληρώνεις 13 ευρώ για να φας και να πιεις όσο θες, οπότε παίρνεις και δεύτερη και τρίτη... Το εμφιαλωμένο αλκοόλ χρεώνεται έξτρα. Το 13 ευρώ ισχύουν μόνο για το φαγητό και για χύμα κρασί, ούζο, τσίπουρο και αναψυκτικά.

Ο κατάλογος αρκετά μεγάλος. Έχει μια μικρή και φτωχή επιλογή από σαλάτες. Ντομάτα με χοντρό αλάτι, αγγουροντομάτα, σαλάτα εποχής, χωριάτικη. Στα ορεκτικά υπάρχει μια σαφώς μεγαλύτερη επιλογή. Πατάτες τηγανιτές (χειροποίητες), σαγανάκι, φάβα, πατατοσαλάτα, γαύρος μαρινάτος, τζατζίκι, σκορδαλιά, παντζαροσαλάτα και κάποια άλλα που δεν θυμάμαι. Εμείς δοκιμάσαμε την ντομάτα με το χοντρό αλάτι που ήταν οκ, την πατατοσαλάτα που ήταν μάλλον κακή και μαρινάτο γαύρο που ήταν πολύ καλός.

Στο ψάρι ημέρας αναφέρει αρκετά ψάρια. Σαρδέλα, κουτσομούρα, τσιπουρίτσα, λαυράκι, γόπα και μερικά άλλα. Την ημέρα που πήγαμε εμείς είχε σαρδέλα η οποία ήταν κάπως παραψημένη και κακής ποιότητας νομίζω, τσιπουρίτσα και λαυράκι τα οποία ήταν φρεσκότατα και άριστα ψημένα.

Στα ψαρικά έχει επίσης αρκετές επιλογές. Γαρίδα τηγανιτή και ψητή, μυδοπίλαφο, μύδια αχνιστά και τηγανιτά, μπακαλιάρο σκορδαλιά, ψητό γαλέο, καλαμαράκια τηγανιτά και ψητά, γαριδομακαρονάδα και κάποια ακόμα που μου διαφεύγουν. Δοκιμάσαμε ψητές γαρίδες και μύδια αχνιστά. Και τα δυο ήταν άψογα, σωστά ψημένα και νόστιμα.

Ήπιαμε χύμα ούζο που δεν προκαλεί πονοκέφαλο την άλλη μέρα.

Για 13 ευρώ το άτομο είναι ο ορισμός του value for money!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Χαλάνδρι, Αθήνα
Αυγ
30
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Παρασκευή, 12/08, το μικρό μα απαραίτητο διάλειμμα από τη γονεϊκότητα τελείωσε. Με πολλή χαρά ξεκινάμε το πρωί να παραλάβουμε από την κατασκήνωση την -πρώην- μικρή, νυν τρελαμένη εφηβούλα μας, ξέρετε τώρα: ακουστικά στ΄αυτιά, (τουλάχιστον τα σύγχρονα είναι κομψά, όχι σαν τα δικά μας τα walkman), επιστροφή στην παιδικότητα- άλμα στην ενηλικίωση, νεύρα και νάζια που εναλλάσσονται ασκαρδαμυκτί, μα είναι στ΄αλήθεια στην πιο άχαρη ηλικία... Μετά από μια ωραιότατη βουτιά στον Κάλαμο που εσχάτως ανακάλυψα ως παραθαλάσσιο οικισμό και μ΄έχει ενθουσιάσει, διαπιστώνω ότι τα στομάχια μικρών τε και μεγάλων αρχίζουν να διαμαρτύρονται εντόνως!

Έχω, όμως, μεριμνήσει, λαμβάνοντας υπόψη τις εξής παραμέτρους:
- οικονομική στενότης (ψαράκια "παρά θιν΄ αλός" αποκλείονται, δεδομένου ότι όταν ο ΓΑΠ δήλωνε πως "λεφτά υπάρχουν", εμείς μάλλον κρατούσαμε ομπρέλα)
-επιθυμία για θαλασσινά μεζεδάκια
-απόσταση σχετικά κοντινή με το μέρος που βρισκόμαστε
Η κριτική της έμπειρης evi και του -μου φτιάχνει πάντα το κέφι- Χρυσανθεμακίου, μας οδήγησε γρήγορα και εύκολα στον ΨΗΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ του Χαλανδρίου.

Ο χώρος είναι μεγάλος, λιτός, καθαρός, τα τραπέζια σε καλές αποστάσεις, το προσωπικό υπεραρκετό, ακόμη και παραμονές Δεκαπενταύγουστου.
Ο φιλικά επαγγελματικός τρόπος του σερβιτόρου που μας εξυπηρέτησε, δίχως βαρυγκόμια και δυσφορία, έδειχνε άνθρωπο που είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά του (δηλαδή τις συνθήκες εργασίας, το μισθό του, τα ρεπό του, το αφεντικό του... ) Ελπίζω να είναι έτσι.
Κι ας περάσουμε πια και στο θέμα μας που είναι ερώτηση: Αξίζει και είναι πραγματική η κατά κεφαλήν χρέωση των 13e, συμπεριλαμβανομένων των ποτών;
Καταρχήν να πω ότι οι μερίδες είναι πράγματι λιλιπούτειες και σερβίρονται σε μικρά μπολάκια ή μεταλλικά δισκάκια. Νομίζω ότι αποτελούν το ένα τρίτο μιας κανονικής μερίδας. Ωστόσο δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις (το μόνο προϊόν που χρεώνεται έξτρα είναι οι μπύρες), και, πρόθυμα και άμεσα ανανεωνόταν η παραγγελία μας.
Μια ιδιαίτερη αναφορά θα κάνω στο τηγάνι τους: ελαφρύ και με λάδι που έδειχνε να ανανεώνεται συχνά.

Πήραμε:
καλαμαράκια χ2, μικρά, φρέσκα, τραγανά
μύδια αχνιστά χ2, πολύ νόστιμο ζουμάκι, περνάει test καλών μαγαζιών ψαροφαγίας
πατάτες τηγανιτές, μου άρεσαν που ήταν λεπτοκομμένες σαν chips
ψιλό γαριδάκι, κι αυτό πολύ νόστιμο και τραγανό
σαγανάκι χ2, μια λεπτή φέτα τυριού καλοψημένη
ντομάτα χ4, αδιάφορη αλλά με τη δροσιά της βοηθούσε πολύ το τόσο τηγάνι!
σαρδέλα, δεν ήταν καθόλου καλή ούτε και φρέσκια, το μόνο κακό πιάτο
μπακαλιάρο σκορδαλιά, πολύ καλό και το ψάρι και η ελαφριά σκορδαλιά
καβουροσαλάτα χ2, ο εφιάλτης των μανάδων μας... πεντανόστιμη και ανθυγιεινότατη
Συνοδεύσαμε με ροζέ κρασί, πολύ ελαφρύ (ο κακοπροαίρετος το λέει και νερωμένο), αναψυκτικό.

Δεν έχω επισκεφθεί άλλη φορά τέτοιου τύπου μαγαζί και διατηρώ, γενικώς, επιφυλάξεις για το concept "ό, τι πάρεις εκατό". Το συγκεκριμένο είναι ένα έντιμο ως προς τις προθέσεις του μαγαζί, με καλά μεζεδάκια και άριστο vfm γι΄αυτό που προσφέρει.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας το τραγούδι του φετινού καλοκαιριού: https: //www. youtube. com/watch?v=sZfZ8uWaOFI.
Ω, ναι. Dream on!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιούλ
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Πήγαμε Σάββατο ( χθες) με προσδοκίες συμπαθητικού φαγητού σε εξαιρετικές τιμές γιατί είχαμε διαβάσει εδώ καλές κριτικές και η χρέωση 13/άτομο με κρασί χύμα μέσα ήταν δελεαστικότατη.

Αλλά η όλη εμπειρία ήταν απογοητευτική... Γιατί έγινε σύντομα κατανοητό γιατί μπορούν και προσφέρουν αυτήν την χαμηλή τιμή.

Σου προσφέρουν το 1/3 μιας κλασσικής μερίδας, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί έχει το χαβαλέ του μεζεδοπωλείου και έχεις την ευκαιρία να πάρεις πολλά πιατάκια για ποικιλία. Ελα όμως που τα " πολλά πιατάκια" αποδεικνύεται μύθος! Γιατί εδώ είναι η ουσία του προβλήματος - παραγγέλνεις διάφορα αλλά τελικά παραλαμβάνεις ελάχιστα!

Γιατί "δεν προλαβαίνει η κουζίνα". Και αφού περιμένεις και περιμένεις, βαριέσαι και φεύγεις. Σε μας τουλάχιστον έτσι ακριβώς έγινε. Αφού μας έφεραν μερικά πιάτα της παραγγελίας μας στην αρχή, μετά εξαφανίστηκαν. Φωνάζαμε σερβιτόρο αλλά πέρα έβλεπε και μετά απο λίγο δεν έβγαιναν καν στην σάλα.
Εντυπωσιακό ήταν όμως πως όταν φωνάξαμε για λογαριασμό, αυτός ήρθε σε λιγότερο από 1 λεπτό!!

Δεν ξέρω πόσο έφταιγε το Σάββατο. Αλλά δεν θάπρεπε να είναι προετοιμασμένοι για πολύ κόσμο όταν ακριβώς σε αυτό ποντάρουν με τις χαμηλές τιμές;;

Ta 13 ευρώ το άτομο ήταν τελικά ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ για αυτό που πήραμε. Κρίμα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιούλ
07
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Θέλω να περιγράψω την εμπειρία μου από την επίσκεψη στον "Ψητό μπακαλιάρο" από την οποία έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος.

Καταρχήν ο χώρος είναι σε ένα αρκετά πολυσύχναστο δρόμο στο Χαλάνδρι, αλλά την ημέρα που πήγαμε καθίσαμε σε ένα πίσω μέρος της αυλής, πίσω από ένα συντριβάνι, που ήταν πολύ πιο ήσυχα και ευχάριστα. Σίγουρα δεν έχει ούτε την απλωσιά ούτε τις αυλές που έχουν άλλα εστιατόρια στην περιοχή, αλλά νομίζω ότι έχουν κάνει ό, τι καλύτερο μπορούν δεδομένου του χώρου που βρίσκεται το εστιατόριο. Καθώς ήταν και βραδάκι και είχε δροσιά, ήταν πολύ ευχάριστη η παραμονή μας εκεί.

Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη. Όλοι οι σερβιτόροι ευγενικοί και πρόθυμοι και παρόλο που το μαγαζί είχε πάρα πολύ κόσμο (είναι φίσκα κάθε μέρα) έκαναν ότι μπορούσαν για να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Κάποιες μερίδες δεν ήρθαν αμέσως, αλλά οι πιο πολλές στην ώρα τους καθώς και τα ποτά αμέσως.

Το φαΐ: καθώς σερβίρει μόνο ψάρι, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία να επιλέξεις από φρέσκα και κατεψυγμένα ψαρικά ή και πιο μεγάλα ψάρια. Έχει κάποιες σαλάτες, άλλα μάλλον προς το φτωχό θα τις κατέτασσα. Τα ορεκτικά μια χαρά. Από ψάρια πήραμε φαγκρί (πολύ ωραίο), σαρδέλες κι αυτές νόστιμες, καλαμαράκια (κλασσικά), μπακαλιάρο που είναι και το ατού καθώς και γαριδομακαρονάδα και μυδοπίλαφο. Τα δύο τελευταία ήταν εξαιρετικά, πολύ αρωματικά και σωστά μαγειρεμένα. Οι γαρίδες βέβαια είναι οι μικρές, αλλά εγώ προσωπικά το προτιμώ από τις μεγάλες ακαθάριστες στη μακαρονάδα. Σε αυτά να προστεθεί και χύμα τσίπουρο και κρασί.

Όπως έχουν πει και άλλοι χρήστες οι μερίδες είναι σε μικρά πιάτα και ευτυχώς γιατί θα γινόντουσαν υπερβολές στις παραγγελίες με αποτέλεσμα να πετιούνται τρόφιμα, που είναι κρίμα. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία πίεση στο να μην πάρεις πολλά. Αντιθέτως, εμάς ο σερβιτόρος μας συνέστησε να πάρουμε και κάποια πιάτα ακόμα γιατί του φάνηκαν λίγα. Επίσης, στα πιάτα που μας άρεσαν (όπως η γαριδομακαρονάδα) πήραμε και δεύτερη μερίδα.

Φυσικά η τιμή είναι εκτός πραγματικότητας (προς τα κάτω). Είχαμε και ένα παιδί 4 χρονών που δεν πλήρωσε καν (είχαμε προετοιμαστεί να πληρώσει την τιμή για παιδιά). Δίνοντας 26 ευρώ για αυτά που φάγαμε θα ήταν αδύνατον να δώσουμε κάτω από 40 ευρώ οπουδήποτε αλλού στην Αθήνα.

Σαν τελική εικόνα να ευχηθώ να έχουνε καλές δουλειές και να συνεχίσουν με την ίδια ποιότητα και εξυπηρέτηση που είχαν και στην πρώτη μου επίσκεψη.