Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

18 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Πρώτη φορά στον Ψητό Μπακαλιάρο βρέθηκα πέρυσι το καλοκαίρι, λίγους μήνες αφότου είχε ανοίξει, μια χαλαρή Κυριακή επιστρέφοντας από τη θάλασσα, αλατισμένη και ηλιοφιλημένη. Οι εντυπώσεις μας τότε είχαν κινηθεί γύρω από τον άξονα του κομψί-κομψά, καθώς είχαμε φάει σχετικά μέτρια, είχαμε μείνει σχετικά ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση, είχαμε βρει τον χώρο σχετικά οκ και γενικά είχαμε μια αίσθηση «ναι μεν αλλά».

Δεδομένου ότι είχε προηγηθεί της επίσκεψής μου η διθυραμβική κριτική του έμπιστου Χρυσανθεμακίου, είπα να δώσω μία ακόμα ευκαιρία. Μετά όμως ακολούθησε η κριτική - καταπέλτης του έμπιστου Μαβτάσου, κάποιες χλιαρές εντυπώσεις γνωστών μου, μια ανέλπιστη θετική ψήφος από τον πατέρα μου και κάπως έτσι, εν μέσω αντικρουόμενων σχολίων κατέληξα ασυνείδητα να δώσω την δεύτερη ευκαιρία μου έναν ολόκληρο χρόνο μετά.

Σάββατο 16/9, λοιπόν και ώρα απογευματινή γύρω στις 6, βρεθήκαμε με φίλη καρδιακή πάλι μετά από μακροβούτια κι απλωτές να λαχταράμε καλαμαράκια τηγανιτά και κατά προτίμηση σε χαμηλό μπάτζετ. Πέφτει λοιπόν η ιδέα για τον Ψητό Μπακαλιάρο και μια και δυο κινάμε κατά κει.
Μπαίνω πρώτη εγώ και διαλέγω τραπέζι εντός, καθώς έξω είχε μια ζέστη ελαφρώς ανυπόφορη, η οποία σε συνδυασμό με τον θόρυβο της Εθνικής Αντιστάσεως, έκανε τα εξωτερικά τραπέζια να μη φαντάζουν ιδιαίτερα θελκτικά. Για να είμαι ειλικρινής ούτε με τον μέσα χώρο ξετρελάθηκα, καθώς κι εκεί η ζέστη ήταν έντονη, μιας και ο ανεμιστήρας απέναντι από το τραπέζι που τελικά επέλεξα δεν έκανε και την πιο φανταστική δουλειά. Αφήστε που και ο χώρος μου απέπνεε μια ελαφριά ατημελησιά. Δεν λέω ότι ήταν απεριποίητος, σίγουρα όμως σε σχέση με πέρυσι παρατήρησα ότι σαν να έχει κάπως αφεθεί.

Η εξυπηρέτηση τώρα. Θέλω να σταθώ στο συγκεκριμένο κεφάλαιο, καθώς θεωρώ ότι εν πολλοίς ακολουθεί την πολιτική που έχει αποφασίσει το συγκεκριμένο μαγαζί να υιοθετήσει, την οποία προσωπικά αξιολογώ ως εξόχως προβληματική. Που λέτε, λοιπόν, στον Ψητό Μπακαλιάρο διαλέγεις απεριόριστες ποσότητες φαγητού και ποτού για 13 ευρώ. Απεριόριστες; Ε, ας μην υπερβάλουμε.

Προφανώς και η επιχείρηση έχει θέσει ορισμένους κανόνες ευθύς εξαρχής και πολύ ορθώς έχει πράξει. Τύπου, δεν δίνει φαγητό πακέτο, εκτός κι αν το τιμολογήσει βάσει καταλόγου κι όχι βάσει του απεριόριστου μενού. Λογικό. Επίσης, σου λέει ότι η επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να βάλει ένα στοπ σε περίπτωση που παρατηρήσει υπερβολές, ώστε να διατηρεί υψηλό το επίπεδο των παρεχόμενων προϊόντων της. Εξίσου λογικό και σεβαστό. Ωστόσο, πέραν των ρητώς αναφερόμενων αυτών κανόνων στην πράξη έχει υιοθετήσει κι ορισμένα τερτίπια για να περιορίσει την κατανάλωση, που εμένα τουλάχιστον με χάλασαν σε βαθμό που δεν πρόκειται να ξαναεπιστρέψω.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, να σας εξηγήσω το χρονικό της εξυπηρέτησης. Με το που κάθεσαι σου έρχεται αμεσότατα ο κατάλογος, σερβίτσια, νερά, ψωμιά, τα πάντα όλα. Άμεσα καταφθάνει κι ο σερβιτόρος να πάρει παραγγελία. Αφού την πάρει, φεύγει και παίρνει μαζί και τον κατάλογο και σου λέει, δεν στον αφήνω, αλλά εδώ είμαστε, αν χρειαστείτε κάτι ακόμα, φωνάξτε και ζητήστε τον. Εντάξει, λες εσύ. Στα μπαμ έρχεται κι η παραγγελία κι όλα μέχρι στιγμής με χαρά και χαμόγελο. Έλα όμως που μόλις ξεμπερδέψουν με την αρχική σου παραγγελία, έχεις τελειώσει από πελάτης. Οι σερβιτόροι προσπερνούν το τραπέζι σου σαν να μην υπάρχεις και το ενδεχόμενο να παίξει οπτική επαφή απλά δεν υφίσταται! Κάπου εκεί που ξεκινάς τις ανάποδες κωλοτούμπες (που λέει ο λόγος), οπότε δεν μπορούν πια να σε αγνοούν, χαμογελαστά και πάλι πλησιάζουν και ζητάς τον κατάλογο. Εκεί ξαφνικά οι ρυθμοί από γοργοί και άμεσοι επιβραδύνονται σημαντικά.

Πολλή ώρα μετά φτάνει ο κατάλογος. Αποφασίζεις τι θέλεις, δεύτερος γύρος προσπάθειας να κερδίσεις την προσοχή του σερβιτόρου ώστε να το παραγγείλεις. Στο μεταξύ, άλλο θέμα κι αυτό, αρκετές οι ελλείψεις του καταλόγου, οπότε καλό να έχεις σκεφτεί κι εφεδρικά πιάτα. Τέλος, αν με τα πολλά κατορθώσεις να ξανα-παραγγείλεις, οι πιθανότητες να έρθει τελικά ο δεύτερος γύρος ψιλοπαίζουν και καταλαβαίνω κι από σχόλια άλλων επισκεπτών ότι πολύ συχνά «ξεχνιούνται». Εμένα πάντως δεν ήρθε ποτέ το μόλις ένα ακόμη πιάτο που ορέχτηκα.

Θυμίζω δε ότι η επίσκεψή μου έγινε πριν από την ώρα αιχμής, ο κόσμος ήταν λίγος, οπότε ούτε σε κοσμοσυρροή μπορώ να αποδώσω τα παραπάνω, ούτε σε κακιά στιγμή. Και τώρα που θα σας παραθέσω και τα πιάτα της παραγγελίας μας και διαπιστώσετε πόσο συντηρητική ήταν έτσι κι αλλιώς, νομίζω θα καταλάβετε γιατί δεν θέλω να ξαναπάω στον Ψητό Μπακαλιάρο. Βλέπετε, θέλω όταν βγαίνω να μην νιώθω ότι με θωρούν σαν την λιμάρα που ήρθε να τους φάει τα φαγιά και να κάνουν ότι δεν με βλέπουν. Πείτε με τρελή, αλλά να, θέλω να με καλοδέχονται και να με περιποιούνται!

Στην τελική αν θεωρούν ότι αυτή η αντιμετώπιση αρμόζει σε πελάτες των 13 ευρώ, τι να πω, καλώς, εμένα όμως που είμαι και γειτόνι δεν θα με ξαναδούν. Θα σκάσω κάτι παραπάνω και θα πάω κάπου που θα αισθανθώ ευπρόσδεκτη. Ή μπορεί να μην χρειαστεί καν να σκάσω το κατιτίς παραπάνω, γιατί ξέρετε, υπάρχουν μέρη εκεί έξω που μπορείς να φας πολύ καλά και να καλο-εξυπηρετηθείς εντός αυτού του μπάτζετ. Τέλος πάντων.

Τι φάγαμε λοιπόν οι δύο φίλες εκείνο το Σαββατιάτικο απόγευμα; Όπως σας είπα η όρεξη μας τράβαγε καλαμαράκια τηγανιτά, οπότε τα ζητήσαμε πρώτα πρώτα. Η μερίδα ήταν αξιοπρεπής, τα καλαμαράκια προφανώς κατεψυγμένα κι από γεύση ήταν καλά ομολογουμένως για την κατηγορία τους.

Πήραμε και γάβρο μαρινάτο, επίσης σε ικανοποιητική ποσότητα κι ήταν κι αυτός αρκετά συμπαθής, χωρίς να είναι βέβαια ουάου.

Νόστιμη σαρδέλα ψητή, η οποία ήταν περιχυμένη με μια λεμονοσός κι ήταν για μένα το καλύτερο πιάτο που δοκιμάσαμε.

Φάβα, η οποία ήρθε σε εξαιρετικά πλούσια ποσότητα, αλλά ήταν δυστυχώς πολύ μέτρια. Εξαιρετικά συμπαγής, σίγουρα όχι φρεσκοφτιαγμένη, παγωμένη, δεν την ευχαριστηθήκαμε.

Πήραμε και μια απαράδεκτη καβουροσαλάτα, αλλά σ’ αυτό δεν τους αποδίδω ευθύνες, το φταίξιμο το ‘χει η φίλη μου που την έπιασε λιγούρα γι’ αυτήν την πλαστικούρα. Με πλήρη επίγνωση μου δήλωσε πως τη θέλει και τη λαχταρά, οπότε την πήραμε, αλλά καταλήξαμε να την αφήσουμε σχεδόν ανέγγιχτη.

Πήραμε και δύο σαλάτες, μία χωριάτικη και μία εποχής, λέει, που ήρθαν σε μικρά μπολάκια. Την χωριάτικη δεν την μύτιασα λόγω της απέχθειάς μου προς την ντομάτα, η φίλη μου δήλωσε ότι ήταν καλή. Η εποχής ήταν λάχανο- καρότο κι ήταν επιεικώς αδιάφορη. Τώρα, εντάξει, Σεπτέμβρη μήνα δεν λες ότι είναι και η εποχή του λάχανου, αλλά οκ.
Να μην πάρουμε και μια πατάτες τηγανιτές. Να πάρουμε. Λίγες στο πιάτο κι υπερμεγέθεις, δεν μας κέρδισαν με τη νοστιμάδα τους. Θα τις χαρακτηρίσω ως αδιάφορες.

Τέλος, φάγαμε κι ένα κεφαλοτύρι ψητό, το οποίο ως τυρί και δη κεφαλοτύρι και μάλιστα ψητό, ε, πώς θα ήταν; Μια χαρά, ζεστό φαγώθηκε με ευχαρίστηση.

Η φίλη μου πήρε αναψυκτικό κι εγώ ένα κατοσταράκι ρακή, γλυκόπιοτη. Και μιας και τα παραπάνω φαγώθηκαν με γοργούς ρυθμούς και πριν να τελειώσω εγώ την ρακή μου, λέω, δεν παίρνω κι ένα ακόμη πιατάκι; Η φίλη μου είχε σκάσει και δεν τό ψηνε, οπότε εκεί άρχισε ο γολγοθάς που σας ανέπτυξα παραπάνω, για τις ψητές γαρίδες, οι οποίες όμως ουδέποτε κατέφθασαν.

Τα παραπάνω όλα, τα οποία έπεσαν και στις δυό μας πολύ βαριά κι ασήκωτα, πράγματι μας κόστισαν 13 ευρώ το άτομο και κανονικά, με νόμιμη απόδειξη. Δεν υπήρξαν κρυφές χρεώσεις, το νερό ήρθε σε κανάτα, το (αδιάφορο) ψωμί δεν χρεώθηκε. Χαμηλή λες τιμή, αλλά στο πλαίσιο του Value for Money του λεγόμενου, όπου θα συνυπολογίσεις όλους τους παράγοντες της εξόδου σου, κατ’ εμέ, λυπάμαι, αλλά δεν τ’ αξίζει τα 13 του ευρώ.

04 Αυγ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Επιλεξαμε τεταρτη κατα τις 20:00 για να μην εχει κοσμο και οντως δεν ειχε, τα πιατα ηρθαν σε 10 λεπτα, πρωτα ηρθε η πολιτικη σαλατα που ηταν ακριβως οπως μου αρεσει βαρια με μπολικο σκορδακι, μετα τα καλαμαρακια που τα βρηκα ανοστα να πω την αληθεια, δεν ξερω γιατι..

Δεν τα πηρα ολα στον καταλογο ετσι θα πω για τα πιατα που μου αρεσαν περισσοτερο ηταν οι γαριδες, γαριδομακαροναδα, τυροκαφτερη, πολιτικη, σαγανακι και πατατες.
Οι μεριδες για να καταλαβετε ηταν πχ 4 γαριδες,4 πατατες μεγαλες,1 τμχ σαγανακι, καμια 15αρια καλαμαρακια, οποτε ηταν προς το μικρες θα ελεγα.

Η διαμορφωση λιτη και ωραια, αρκετος χωρος αναμεσα στα τραπεζια, ολα καθαρα φαινοντουσαν, δεν βρηκαν κατι αρνητικο.

Τελος η εξυπηρετηση ηταν αρκετα ικανοποιητικη και γρηγορη, ειχαν 6 ατομα στο σερβις, ισως οταν πρωτοανοιξε ειχαν λιγοτερα και για αυτο μερικες κριτικες σχολιασαν οτι τους αργουσαν τα πιατα.

Θα το προτεινα σε ολους.

06 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Να γράψω ή μήπως να μην γράψω; Ένα δίλημμα που με απασχόλησε για κάποιες μέρες, αν και μάλλον δεν θα έπρεπε. Τι να κάνουμε, υποτίθεται ότι σε αυτό το forum ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, ακόμη και αν αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πλειοψηφία.

Μάλλον καταλήξαμε εκεί κατόπιν ενός περίεργου συνδυασμού, μεταξύ απόγνωσης, απελπισίας, περιέργειας και τύπου περάσαμε απέξω, είδαμε φως και μπήκαμε. Δεν έχω και τα φιλικότερα των αισθημάτων για τα μουσικά μεζεδοπωλεία και την νέα μόδα των 13€ all you can eat, που έχει κατακλύσει την Αθήνα. Εδώ όμως θα κάνω ένα διαχωρισμό μεταξύ ενός αξιοπρεπούς prefixed menu σε μια προκαθορισμένη συνήθως λογική τιμή και στο concept των 13€ all you can eat. Μην τα συγχέουμε, άλλο πράγμα το ένα και άλλο το άλλο.

Τελευταίες μέρες του Ιουλίου λοιπόν, με την Αθήνα να αρχίζει να αδειάζει και το τυπικό ερώτημα φυσικά και είναι που θα φάμε.

-Να πάμε στο...... ; Είναι κλειστό για διακοπές.

-Το...... ; Νομίζω το ίδιο.

-Μήπως στο..... ; Κλειστό λόγω ανακαίνισης.

-Στο σιγουράκι μας; Το έχω βαρεθεί, εκεί μας βλέπουν πιο συχνά, απ' ότι βλέπουν οι Αμερικάνοι τον Τράμπ και τη Χίλαρυ στο CNN.

Κάπως έτσι κινήσαμε για το Χαλάνδρι με το γνωστό πλήθος επιλογών, σκεπτόμενοι ότι κάτι θα βρεθεί και για εμάς. Πάνω στην Εθνικής Αντιστάσεως ένα κλικ πριν την διασταύρωση με την Παπανικολή, δεσπόζει με την παρουσία του ο Ψητός Μπακαλιάρος σε ένα μεγάλο μαγαζί, πρακτικά αδύνατο να μην το προσέξεις. Είχε και κόσμο, οπότε να και η περιέργεια και το είδαμε φως και μπήκαμε. Παρκάραμε απέναντι σχετικά άνετα και πιάσαμε ένα από τα λίγα ελεύθερα τραπέζια στην πρόσοψη.

Ο Ψητός Μπακαλιάρος στεγάζεται σε ένα χώρο, στον οποίο οι προκάτοχοί του, όπως θα λέγαμε με τους προπονητές ποδοσφαίρου, δεν ‘’έβγαλαν ούτε παρέλαση’’. Ο τελευταίος ένοικος μια μπυραρία ‘’κομήτης’’ και ο προτελευταίος το Τζουγκρί, του συμπαθούς ηθοποιού Γιώργου Παρτσαλάκη, ήλθαν, είδαν και ακόμη πιο γρήγορα απήλθαν. Για να δούμε τι διάρκεια θα έχει ο Ψητός Μπακαλιάρος;

Ο χώρος κινείται στα δοκιμασμένα μονοπάτια της ψαροταβέρνας-ουζερί, με ευχάριστους θαλασσινούς τόνους και από πλευράς διακόσμησης δεν έχει να επιδείξει κάποια ιδιαίτερη πρωτοτυπία. Μεγάλος, τετραγωνισμένος χώρος είναι σε θέση να φιλοξενήσει πολλές παρέες, χωρίς να επικρατεί στριμωξίδι, επιτρέποντας στους σερβιτόρους μια άνεση κινήσεων. Δεν θα σας ενθουσιάσει, ούτε θα σας προβληματίσει, θα περάσετε ευχάριστα την ώρα σας.

Το μενού των 13€ δεν κρύβει εκπλήξεις και είναι δομημένο στην φιλοσοφία 5 με 6 σαλάτες, καμιά 10ριά ορεκτικά, φρέσκο ψάρι ημέρας και ψαρικά-θαλασσινά. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται αναψυκτικά και από ποτά χύμα κρασί λευκό και ροζέ, ούζο και τσίπουρο.

Αν μπορούσα να χαρακτηρίσω το service με μια φράση, αυτή θα ήταν ‘’αλλού για αλλού’’. Ο αδελφός μου πάλι ίσως προτιμούσε την αγαπημένη του φράση ‘’deeply lost and confused’’. Και στα δύο μέσα θα πέσετε. Νέα παιδιά, ερασιτέχνες, που τρέχουν, τρέχουν και παράγουν μια τρύπα στο νερό. Από εκεί και πέρα στρώσιμο τραπεζιού σε 3 λεπτά, λήψη παραγγελίας σε 25 λεπτά, άφιξη πρώτου πιάτου στα 40 λεπτά, τσίπουρου στα 50 λεπτά και. ….. και…… αφήνω την φαντασία σας να οργιάσει. Όσον αφορά τα repeat η κουτοπονηριά πάει σύννεφο, κάνουν ότι δεν σε βλέπουν, σε παραπέμπει ο ένας στον άλλο, μισό λεπτό έρχομαι έχει πολλή δουλειά και πάει λέγοντας.

Εντύπωση μου έκανε μια αγανακτισμένη κυρία στο διπλανό τραπέζι, η οποία δήλωσε στον σερβιτόρο της ότι ‘’δεν φεύγω αν δεν μου φέρετε τις γαρίδες που παρήγγειλα πριν 1,5 ώρα’’. Χαρά στην υπομονή σας της είπα και αυτή μου απάντησε ‘’θα δείτε θα δείτε τι σας περιμένει’’. Εκεί βεβαίως ολοκληρώθηκε το puzzle των όποιων προβληματισμών μου.

Ο ας πούμε ‘’βασικός σερβιτόρος’’ μας (λέμε τώρα), επέμενε να μας μιλάει και στον ενικό, λες και μετά θα ‘’παίζαμε σφαλιάρες’’, παρά την σχετική δυσφορία που εκφράσαμε τόσο εγώ, όσο και η γυναίκα μου. Στο τέλος μας περίμενε μια ‘’ευχάριστη έκπληξη’’, μιας και όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό, αυτός ήλθε σε λιγότερο από 2 λεπτά. Καλό εεεε, φύγε εσύ έλα εσύ, που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Μπονάτσος.

Παραγγείλαμε:
-Χωριάτικη σαλάτα (ήρθε).

-Τυροκαυτερή (ήρθε).

-Πατάτες τηγανητές (ήρθαν μαζί με τον λογαριασμό, τις δώσαμε στο δίπλα τραπέζι).

-Φάβα (ήρθε).

-Σαρδέλα ψητή (ήρθε).

-Τσιπουρίτσα ιχθυοτροφείου (η τύχη της αγνοείται).

-Μπακαλιάρο σκορδαλιά (ήρθε).

-Καλαμαράκια τηγανητά (ήρθαν).

-Γαριδάκι τύπου Συμιακό. Κάτι ήξερε η κυρία του διπλανού τραπεζιού, μάλλον το γαριδάκι είχε κατέβει σε απεργία μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

-Μύδια (ήρθαν).

-Από ποτό τσίπουρο, απλά βρέξαμε τα χείλη μας και επιστρέψαμε στα ασφαλή μονοπάτια της σόδας και της πορτοκαλάδας.

Μην αρχίσετε τις γκρίνιες του τύπου είσαι περίεργος, δεν πρηστήκαμε στο φαγητό, Οι μερίδες είναι μεγέθους ικανοποίησης τρίχρονου νηπίου, έχοντας ξεπεράσει τα όρια του εμπαιγμού και της κοροϊδίας.

Check please
Χωρίς εκπλήξεις και κρυφές χρεώσεις στα 26€. Για απόδειξη ‘’ρωτήστε τον Θανάση’’, δεν ήμουν διατεθειμένος να περιμένω κανένα μισάωρο για την έκδοσή της.

Κατέληξα ότι το προτείνω σε:

Αυτούς που τα οικονομικά τους δεν είναι πολύ ανθηρά και στο πορτοφόλι τους έχουν μόνο 13€.

Αυτούς που το επίθετό τους είναι Βαρδινογιάννης, Καβουρογιάννης ή Σκρούτζ Μακ Ντάκ.

Άτομα χαμηλών γαστρονομικών απαιτήσεων, που το στομάχι τους αλέθει και κροκόδειλο και θεωρούν το κατεψυγμένο τηγανητό καλαμαράκι ‘’έργο τέχνης’’.

Αυτούς που μένουν παραδίπλα και τελούν σε απόγνωση, διότι όλα τα παρακείμενα εστιατόρια, για κάποιο σατανικό λόγο είναι κλειστά.

Πράους, υπομονετικούς αλλά και λίγο μαζοχιστές ανθρώπους, που μπορούν να περιμένουν 90 λεπτά για ένα Συμιακό γαριδάκι, μερίδας nano size.

All of the above.

Όσοι πάλι σέβεστε τον εαυτό σας και δεν θέλετε να σας δουλεύουν έτσι χοντρά, δώστε 7 έως 10€ παραπάνω το άτομο και πάτε κάπου αλλού, όπου δεν θα σας εκλάβουν ως ξεπέτα.

12 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Παρασκευή βραδακι κατα τις 21.00 αποφασίσαμε να παμε στον ψητό μπακαλιαρο, στο Χαλανδρι. Για το μαγαζι αυτο ειχαμε ακούσει κ διαβάσει διαφορα σχολια.

Βασικό κίνητρο να πας στον ψητό μπακαλιαρο ειναι η τιμή των 13 ευρω σε συνδυασμό με την απεριόριστη κατανάλωση φαγητού κ ποτού! Κ ειδικα για τη δικη μου παρεα, που ειμαστε λάτρεις του ούζου, κρασιού και των ψαρικών, ήταν θεμα χρόνου να επισκεφτούμε αυτο το μαγαζι!

Κυριολεκτικά, δεν περιμέναμε να ενθουσιαστούμε τοσο.
Αρχικα, μόλις φτασαμε μας υποδέχτηκε στην πόρτα ενας κύριος κ μας έβαλε να καθησουμε σε ενα τραπεζάκι εξω, δεδομενου οτι ο καιρος ευνοούσε.
Έπειτα, μια γλυκια ξανθιά κοπελα (διαρκως με το χαμόγελο στα χείλη) μας πηρε παραγγελία, ενω δε δίστασε να μας προτείνει να πάρουμε κ κάποιο απο τα extra πιάτα τους, αν μας ενδιαφερει, με extra χρέωση! Στην αρχη πιστεύαμε οτι θα ειναι πανάκριβα αλλα μολις μας ειπε οτι η μερίδα χταπόδι κανει μονο 3,5€... νομίζαμε οτι μας κανει πλακα!! κ ετσι κ πήραμε!! Δεν μπορω να σας περιγράψω ποσο νόστιμο ηταν!! πηγαινεις σε αλλα μαγαζια κ πληρώνεις το ιδιο πιάτο πανω απο 7-8€ κ στον ΨΗτο μπακαλιαρο μονο 3.5€.
Ανάμεσα σε ολα αυτα που παραγγείλαμε ξεχώριζαν:
Απο ορεκτικά: τυροκαυτερή, καβουροσαλατα, πολιτική σαλάτα (λίγο βαριά για τα δικα μου γουστα, αλλα στην υπόλοιπη παρεα αρεσε), ψητό κεφαλοτύρι (πεντανόστιμο κ έλιωνε) και πατάτες (ευτυχως ΔΕΝ ειναι προτηγανισμένες γιατι δεν αντεχω να τρωω αλλο τυποποιημένες πατάτες στα μαγαζια)
Από ψαρικά-θαλασσινά: Δοκιμάστε οπωσδηποτε το ψητό μπακαλιαρο που τον σερβίρουν σε καλαμακι (σαν σουβλακι) με ψητά λαχανικά!! Δεν υπαρχει αυτη η γευση... θα θελετε να τρώτε συνεχεια αυτο το πιάτο.
Επισης, αξιζει πολυ να παρετε καλαμαράκια, γλωσσα και αδιαμφισβήτητα γαριδομακαρονάδα.

Απο ψαρια δοκιμάσαμε τσιπουριτσα κ μελανουρι που ηταν πεντανόστιμα! Ωστόσο, εχουν κ αλλα ψάρια αλλα δεν αντεχαμε να δοκιμάσουμε αλλα!!! αυτα τα ολιγα πήραμε να φαμε (εις διπλούν) και τα συνόδευσαμε με άφθονο λευκο κρασακι..

Στο τελος, επειδη παντα υπαρχει χωρος κ για γλυκάκι, πήραμε κ απο ενα cheesecake η καθεμία μας (με extra τιμή 2€) κ ηταν κ αυτο "αφρός".
Το σέρβις ηταν αρκετα γρήγορο, δεδομενου του κοσμου κ των μεγάλων παραγγελιών, η ποιότητα του φαγητού εξαιρετική (συγκριτικά κ με αλλα μαγαζια που σερβίρουν αμιγώς θαλασσινά-ψαρικά) κ οι ιδιοκτήτες-υπεύθυνοι διαρκως με το χαμόγελο!!
\
Μακαρι να συνεχίσουν ετσι...

5 medium

15 Σεπ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Ο Ψητός Μπακαλιάρος ομολογώ πως μου κίνησε την περιέργεια τόσο απο τους διθυράμβους που διάβασα στο ask4food, το οποίο και εμπιστεύομαι απόλυτα, όσο και απο την άποψη γνωστών και φίλων που το πρότειναν ανεπιφύλακτα για φθηνή ψαροφαγία. Σίγουρα η τιμή των 13€ το άτομο για απεριόριστο φαγητό που συμπεριλαμβάνει και ψάρι μαζί με απεριόριστο ποτό, ιντριγκάρει και σε πολλές περιπτώσεις ενθουσιάζει.

Επισκέφθηκα το μαγαζί του Χαλανδρίου με τη γυναίκα μου Σάββατο μεσημέρι, έχοντας προετοιμαστεί για το χειρότερο, καθώς ήμουν ιδιαίτερα δύσπιστος για την ποιότητα του φαγητού που θα συναντήσω.

Θα ξεκινήσω με το χώρο του εστιατορίου, που πραγματικά όπως έχουν περιγράψει οι περισσότεροι είναι εξαιρετικός, με διακόσμηση που παραπέμπει σε ουζερί κάποιου νησιού, όμορφα διακοσμημένος που σε κάνει να ξεχνάς και την κίνηση της λεωφόρου, όταν κάθεσαι έξω. Επίσης θα σημειώσω ότι ήταν πολύ καθαρό και γενικά εκπέμπει μια πολυτέλεια ακριβού εστιατορίου έχοντας λιγότερο την εικόνα ενός ουζερί - ψαροταβέρνας. Όντως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά!

Πολύ καλά λόγια και για το service, το οποίο ήταν εξυπηρετικότατο, χαμογελαστό και απόλυτα ειλικρινές αφού φρόντισε απο την πρώτη στιγμή να μας ρωτήσει εάν έχουμε ξαναεπισκεφθεί το μαγαζί και να μας προιδεάσει ώστε να παραγγείλουμε αρκετά, καθώς οι μερίδες ε'ιναι μικρές. Επίσης πολύ διακριτικοί και με διάθεση για άμεση εξυπηρέτηση.

Όσο αφορά το φαγητό, αφού μελετήσαμε τον κατάλογο, δοκιμάσαμε αρκετά για τα οποία δεν θα ήθελα να κάνω κριτική για κάθε πιάτο ξεχωριστά. Θα προσπαθήσω να σταθώ στη γενικότερη φιλοσοφία του μαγαζιού. Η ποιότητα του φαγητού αρκετά καλή, σίγουρα διαλύει τις προκαταλήψεις που σχετίζονται με την τιμή, καθώς τα περισσότερα πιάτα ήταν αρκετά καλά εκτελεσμένα. Βεβαίως, σε πολλά απο αυτά, σίγουρα διακρίνεται η διάθεση της οικονομίας των υλικών (π. χ. γαριδομακαρονάδα που σερβίρεται με "μετρημένες" γαρίδες νάνους). Επίσης, περίμενα τις μερίδες μικρές, όπως μας είπαν, αλλά όχι τόοοοσο μικρές ώστε 4 περίπου δικές τους να αντιστοιχούν σε 1 κανονική. Καλό το concept που υποστηρίζεται απο την δυνατότητα πολλαπλών παραγγελιών αλλά εκτελεσμένο στην υπερβολή του (σαλάτα με 4 φέτες ντομάτα όπως και να το κάνουμε είναι πολύ μικρή μερίδα). Επίσης, το ψάρι (φαγκρί) που παραγγείλαμε ήρθε καλοψήμενο αλλά σε μέγεθος μέτριας γόπας και φυσικά χωρίς να συνοδεύεται από λαδολέμονο, το οποίο δίδεται κατόπιν ζήτησης, μάλλον για λόγους οικονομίας.

Σε γενικές γραμμές μια παρέα θα φάει καλά και δεν θα πεινάσει, αλλά η ψευδαίσθηση ότι το αφεντικό τρελάθηκε και εμείς φάγαμε ψάρι σχεδόν τζάμπα, για μένα δεν ισχύει. Σίγουρα, οι τιμές του απέχουν πολύ απο τις τιμές μιας ψαροταβέρνας, στις οποίες το ψάρι το πληρώνεις 8-10 φορές υψηλότερα απο ότι στο ιχθυοπωλείο. Ισως τελικά αυτός να είναι ο κυριότερος λόγος για να πάτε και να γευθείτε, στη ίδια τιμή, κάτι διαφοετικό από...... σουβλάκια.

30 Αυγ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Παρασκευή, 12/08, το μικρό μα απαραίτητο διάλειμμα από τη γονεϊκότητα τελείωσε. Με πολλή χαρά ξεκινάμε το πρωί να παραλάβουμε από την κατασκήνωση την -πρώην- μικρή, νυν τρελαμένη εφηβούλα μας, ξέρετε τώρα: ακουστικά στ΄αυτιά, (τουλάχιστον τα σύγχρονα είναι κομψά, όχι σαν τα δικά μας τα walkman), επιστροφή στην παιδικότητα- άλμα στην ενηλικίωση, νεύρα και νάζια που εναλλάσσονται ασκαρδαμυκτί, μα είναι στ΄αλήθεια στην πιο άχαρη ηλικία... Μετά από μια ωραιότατη βουτιά στον Κάλαμο που εσχάτως ανακάλυψα ως παραθαλάσσιο οικισμό και μ΄έχει ενθουσιάσει, διαπιστώνω ότι τα στομάχια μικρών τε και μεγάλων αρχίζουν να διαμαρτύρονται εντόνως!

Έχω, όμως, μεριμνήσει, λαμβάνοντας υπόψη τις εξής παραμέτρους:
- οικονομική στενότης (ψαράκια "παρά θιν΄ αλός" αποκλείονται, δεδομένου ότι όταν ο ΓΑΠ δήλωνε πως "λεφτά υπάρχουν", εμείς μάλλον κρατούσαμε ομπρέλα)
-επιθυμία για θαλασσινά μεζεδάκια
-απόσταση σχετικά κοντινή με το μέρος που βρισκόμαστε
Η κριτική της έμπειρης evi και του -μου φτιάχνει πάντα το κέφι- Χρυσανθεμακίου, μας οδήγησε γρήγορα και εύκολα στον ΨΗΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ του Χαλανδρίου.

Ο χώρος είναι μεγάλος, λιτός, καθαρός, τα τραπέζια σε καλές αποστάσεις, το προσωπικό υπεραρκετό, ακόμη και παραμονές Δεκαπενταύγουστου.
Ο φιλικά επαγγελματικός τρόπος του σερβιτόρου που μας εξυπηρέτησε, δίχως βαρυγκόμια και δυσφορία, έδειχνε άνθρωπο που είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά του (δηλαδή τις συνθήκες εργασίας, το μισθό του, τα ρεπό του, το αφεντικό του... ) Ελπίζω να είναι έτσι.
Κι ας περάσουμε πια και στο θέμα μας που είναι ερώτηση: Αξίζει και είναι πραγματική η κατά κεφαλήν χρέωση των 13e, συμπεριλαμβανομένων των ποτών;
Καταρχήν να πω ότι οι μερίδες είναι πράγματι λιλιπούτειες και σερβίρονται σε μικρά μπολάκια ή μεταλλικά δισκάκια. Νομίζω ότι αποτελούν το ένα τρίτο μιας κανονικής μερίδας. Ωστόσο δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις (το μόνο προϊόν που χρεώνεται έξτρα είναι οι μπύρες), και, πρόθυμα και άμεσα ανανεωνόταν η παραγγελία μας.
Μια ιδιαίτερη αναφορά θα κάνω στο τηγάνι τους: ελαφρύ και με λάδι που έδειχνε να ανανεώνεται συχνά.

Πήραμε:
καλαμαράκια χ2, μικρά, φρέσκα, τραγανά
μύδια αχνιστά χ2, πολύ νόστιμο ζουμάκι, περνάει test καλών μαγαζιών ψαροφαγίας
πατάτες τηγανιτές, μου άρεσαν που ήταν λεπτοκομμένες σαν chips
ψιλό γαριδάκι, κι αυτό πολύ νόστιμο και τραγανό
σαγανάκι χ2, μια λεπτή φέτα τυριού καλοψημένη
ντομάτα χ4, αδιάφορη αλλά με τη δροσιά της βοηθούσε πολύ το τόσο τηγάνι!
σαρδέλα, δεν ήταν καθόλου καλή ούτε και φρέσκια, το μόνο κακό πιάτο
μπακαλιάρο σκορδαλιά, πολύ καλό και το ψάρι και η ελαφριά σκορδαλιά
καβουροσαλάτα χ2, ο εφιάλτης των μανάδων μας... πεντανόστιμη και ανθυγιεινότατη
Συνοδεύσαμε με ροζέ κρασί, πολύ ελαφρύ (ο κακοπροαίρετος το λέει και νερωμένο), αναψυκτικό.

Δεν έχω επισκεφθεί άλλη φορά τέτοιου τύπου μαγαζί και διατηρώ, γενικώς, επιφυλάξεις για το concept "ό, τι πάρεις εκατό". Το συγκεκριμένο είναι ένα έντιμο ως προς τις προθέσεις του μαγαζί, με καλά μεζεδάκια και άριστο vfm γι΄αυτό που προσφέρει.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας το τραγούδι του φετινού καλοκαιριού: https: //www. youtube. com/watch?v=sZfZ8uWaOFI.
Ω, ναι. Dream on!