Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Βαρβάκειος αγορά? Ευχαριστώ δε θα πάρω!!!

Αυτή θα ήταν η πρώτη σκέψη μου εάν κάποιος πρότεινε να επισκεφτούμε την κεντρική αγορά της Αθήνας για μεζεδάκι μετά οινοπνεύματος.

Τις όποιες -σπάνιες- φορές έως σήμερα έχω περάσει έξω από τη Βαρβάκειο έως που άλλαζα πεζοδρόμιο, μιας και η "ευαίσθητη μύτη" μου απεχθανόταν αυτό το coctail μυρωδιών που αναδύεται μέσα από τις στοές.

Σε αντίθεση με τη δική μου μύτη, η όμορφη γαλλική μυτούλα της φιλενάδας μου έλκεται από οτιδήποτε αναδύεται από την κεντρική αγορά-τώρα πως ταιριάζουμε τόσα χρόνια κολλητές, προσπαθεί η επιστήμη να το εξηγήσει χωρίς κανένα αποτέλεσμα έως σήμερα.

Ποτέ δεν είναι αργά όμως για να (ξε)περάσω διάφορα κολλήματα και προκαταλήψεις που ουδεμία αξία έχουν και όμως για κάποιο ανεξήγητο λόγο είναι καταχωρημένα στο πίσω τμήμα του εγκεφάλου. Τι ωραία αίσθηση να διαγράφεις "σκουπίδια" από τον εγκέφαλο!

Τι ωραία αίσθηση να κανονίζεις ένα ραντεβού έτσι απλά χωρίς κανένα προορισμό και πρόγραμμα, απλώς θέτεις τον τόπο συνάντησης και την ώρα.
Οι μετεωρολικές προβλέψεις βέβαια μας απειλούσαν με βροχή και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, αλλά εμείς δε μασάμε -ούτε ομπρέλα δεν πήραμε μαζί- και φυσικά είχαμε δίκιο!
Ο καταγάλανος Αττικός ουρανός με τον ήλιο να λάμπει διέψευσε περίτρανα τις "Κασσάνδρες των κινδύνων".

Συνάντηση λοιπόν στο κέντρο της Αθήνας, περιήγηση στα στενά της Πλάκας και Αναφιώτικα με το λαμπερό ήλιο στην πλάτη μας, κόσμος πολύς, σοκάκια γεμάτα χρώματα και αρώματα....

Όταν έφτασε η ώρα του τσιμπολογήματος, βγήκαν τα σκονάκια από τις τσέπες μας, άρχισαν οι προτάσεις και άντε να αποφασίσουμε....

Τελικά είπαμε -όπου μας βγάλει ο δρόμος- και ο δρόμος μας έβγαλε στη Στοά Αθανάτων!
Ο χώρος νομίζω είναι περιττό να περιγραφεί, ισχύει αυτό που προανέφερα για το coctail μυρωδιών (σε μικρότερη ένταση εδώ), μέσα στη στοά στριμώχνονται ταβέρνες, μικροπωλητές, οργανοπαίχτες, επαίτες, κόσμος που τρώει και πίνει άλλοι που απλώς περιφέρονται...

Ο Άρης είναι το πρώτο ταβερνείο με το που μπαίνεις στη στοά, λάμπει από τάξη και καθαριότητα σε πλήρη αντίθεση με τη γενική αίσθηση που σου δίνει όλη η αγορά.

Καθίσαμε και αμέσως έφτασε κανάτα με νερό μαζί με τους καταλόγους.
Η εξυπηρέτηση γίνεται από δύο νεαρά παιδιά, σβέλτη και τυπικά διεκπεραιωτική (λόγω ίσως της απρόσωπης πελατείας)
Επιλέξαμε λευκό κρασάκι, ευκολόπιοτο και δώσαμε την παραγγελία μας

Σε πολύ λίγο ήρθε ψωμάκι με λαδάκι και η σαλάτα μας, πλούσια σε ντομάτα, πιπεριές, ελιές, αγγούρι -πλούσια και σε ελαιόλαδο.

Μύδια βραστά (όχι αχνιστά) που στην τελική καμία διαφορά στη γεύση από τα αχνιστά δεν είχαν.
Σερβίρονται χωρίς καμία ενίσχυση στο μαγείρεμά τους (ούτε μυρωδικά ούτε καν σβησμένα με οινοπνεύματα) μόνο με λεμόνι που ο καθένας προσθέτει κατά βούληση. Και όμως! η γεύση ήταν απρόσμενα καλή.

Μία κουτσομούρες τηγανητές, καλό τηγάνι αφράτα ψαράκια, φρεσκότατα και νοστιμότατα.

Ενδιάμεσα στο γεύμα μας είχαμε και live(! ) μουσική, αφιερωμένο εξαιρετικά....

Λογαριασμός στα euro 28,00 τίμιο φαγάκι σε λογική τιμή.

Σίγουρα δεν είναι κάτι το εκπληκτικό, σίγουρα δε θα γίνω θαμώνας, η εμπειρία όμως αξίζει!

Σοφοκλέους 17-19 (εντός Βαρβακείου Αγοράς)

210 3249615

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠ...
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ εως...
Ταβέρνες με τραγούδι
Νέα Ιωνία