ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ

Wine Restaurants

  Αναπήρων Πολέμου 22 & Δεινοκράτους , Λυκαβηττός [Χάρτης]
  210 3801253

Περιγραφή
Ανοιχτό καθημερινά απο το πρωι για καφέ, έως αργά το βραδυ. Μεσογειακή κουζίνα και με ενημερωμένη λίστα κρασιών.
Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Ιούλ
02
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Μια μετακόμιση που θα συζητηθεί.....

Δεν περιμενα ποτε, οτι όταν μου ζητήθηκε απο τη δουλεια, να διοργανωςω μια έξοδο 15 περίπου ατόμων, στο Κολωνακι, το άρτια αφιχθές διαμαντάκι, απο τα Εξαρχεια, θα αποδεικνυόταν, ένα πραγματικό μπριγιαν πολλών καρατίων...

Έχοντας στο μυαλο μου αρκετες και αξιόλογες επιλογές, έν τελεί πήρα την απόφαση και κατέληξα στο ζάχαρη και αλατι. Ο λόγος ειναι απλός: ο καινούριος, αλλα γνωστός χωρος, που στεγάζεται πλέον, ειναι επιβλητικός, ανακαινισμένος και με πολυ καλή διαρρύθμιση. Αλλα ας τα πάρουμε απο την αρχή...

Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αναπήρων Πολέμου και Δεινοκράτους, ειναι το λευκο επιβλητικό νεοκλασικό σπιτι που ορθώνεται αγέρωχο. Οπως πολυ εύστοχα στην πρόσφατη κριτική της, ανέφερε η ekatn, πολυ παλια εκει στεγαζοντουσαν τα κιούπια, και μετα για λιγο, έγινε ένα ιταλικό, με πολυ λιγο χρόνο ζωής, και τίποτα που χρήζει περαιτέρω αναφορα.

Η αυλη ειναι λευκή, με μικρα λουλουδια, και αυτο διότι η μετακόμιση έγινε εδω και ένα μηνα, όποτε που να προλάβουν να μεγαλώσουν και αυτα. Tα τραπέζια ειναι μαρμάρινα και οι καρέκλες μεταλλικές. Μπαίνοντας στον εσωτερικό χωρο, στη δεξιά πλευρα υπαρχει ένα παλιό πιάνο, αριστερά βρίσκεται η κουζίνα, και δεξιά υπάρχουν δυο αίθουσες για να δειπνήσει κανεις ή να πιει το κρασι του.

Η σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο, ειναι ξύλινη με όμορφη κουπαστή, και ανεβαίνοντας υπαρχει ένας μικρος χωρος με ένα μπαρ, τις τουαλέτες στη δεξιά πλευρα και αριστερά εχει άλλους δυο χώρους για φαγητο, ο ένας πιο επίσημος, ενω ο αλλος πιο μικρος και πιο πριβέ. Ο πιο μικρος εχει 4 μικρα τραπέζια για δυο άτομα έως και 4 με το ζόρι, και γύρω γύρω εχει τζαμαρίες, με θέα στο πράσινο που υπαρχει απέναντι.

Οι χώροι που προορίζονται για γεύμα ή δείπνο ειναι βαμμένοι σε γκρι αποχρώσεις, υπάρχουν κάδρα να διακοσμούν τις αίθουσες και τα φώτα οροφής προάγουν μια ωραια ατμόσφαιρα. Η ατμόσφαιρα καθαρή, ουτε μυρωδιές απο την κουζίνα ουτε απο τσιγάρο, και η θερμοκρασία φυσιολογική, για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτη την εποχή, όποτε η απόλαυση του δείπνου, ειναι κατι παραπάνω απο δεδομένη. Σε αυτο συνετέλεσαν βεβαια, και ο σεφ, αλλα και ολο το προσωπικό, που ο μεν πρώτος είχε στη διαθεση του πολυ καλες πρώτες ύλες, είχε το know how, παρά το νεαρό της ηλικίας του και ηθελε να εντυπωσιάσει τους γευστικούς μας κάλυκες, οι δε δεύτεροι, είχαν μαλλον στο μυαλο τους το treat me like a lady or you re the only one, αναφερόμενη και στον ανδρικό πληθυσμό που μας συνόδευε!!!

Λόγω του οτι ήμασταν 15 άτομα, είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε αρκετα πιάτα, όποτε να εχουμε σαφή εικονα του μενού τους. Για αρχή, μας έφεραν μίνι σούπα απο τομάτα για καλωσόρισμα και ένα ξύλινο πλατό απο διαφορα ψωμάκια, ψημένα σε ξυλόφουρνο. Στη συνεχεια δοκιμάσαμε δυο σαλάτες, η μια χωριάτικη, παραδοσιακή, η οποια περιείχε τα κλασικά, τομάτα, αγγούρι, καπαρόφυλλα, σε αρκετα μεγάλη ποςοτητα, ενω μαζι ερχόταν και ένας μικρος δίσκος με μπολάκια που περιείχαν ελιες, κρεμμύδι και φέτα, για όσους δεν ήθελαν να ειναι ολα μαζι. Η άλλη σαλάτα που δοκιμάσαμε λεγόταν Paris, και περιελάμβανε φύλλα ροκας, σπανάκι, λολα, μανιτάρια, χουρμάδες, κατσικίσιο τυρι με επικάλυψη βινεγκρέτ λευκού μπαλσαμικου. Δροσιστική και εύγευστη.

Στη συνεχεια, για ορεκτικα δοκιμάσαμε κεφτέδες γαρνιρισμένους με μελιτζανοσαλάτα και μαρμελάδα τομάτας, οι οποίοι ηταν τραγανοί και υπέροχοι. Εκτίμησα τους συνδαιτημόνες μου, που μου κράτησαν με το ζόρι τον τελευταιο, για να πάρω μια γευση!

Μαστελο Χίου, με μια παραλλαγή, η οποια ηταν με ψητό κανταΐφι αρωματισμένο με Θυμάρι και παπαρουνόσπορο. Εμένα με ενθουσίασε, αλλα κάποιοι το βρήκαν λιγο πιο γλυκό απο το αναμενόμενο. Πολυ καλο, εγκρίνεται και αυτο.

Το τελευταιο ορεκτικό, που γευτήκαμε, θα το θυμάμαι για πολυ καιρο. Πρόκειται για αλμυρό cheesecake με κρίθινο παξιμάδι, αρωματισμένο με φρέσκια ματζουράνα, ανθότυρο, προσούτο και τσατνει τομάτας. Τοσο ισορροπημένο και γευστικό, που δικαίως τα εύσημα στο σεφ, χωρις ενδοιασμό.

Και περνάμε στα κυριως....

Μπιφτέκια στη σχάρα με μοσχαρίσιο κιμά, ζυμωμενα με βότανα και μυρωδικά, συνοδευοντουσαν με πατάτες τηγανητες. Όσοι δοκίμασαν το συγκεκριμενο πιάτο αναφέρθηκαν στην καλή ποιότητα του κιμά, τον τροπο ψησίματος και το καλο γευστικό αποτέλεσμα. Αν κρίνω οτι το πιάτο επεστραφη αδειο, προφανώς άρεσε.

Ψαρονέφρι με πανσέτα, γραβιέρα και αρωματισμένες πατάτες, του οποίου η παρουσίαση ηταν εντυπωσιακή. Ένα μεγάλο πιάτο με τρία μεσαίου μεγέθους ρολά απο ψαρονέφρι, και ολα τα υλικα μαζι. Γευστικά και καλοψημένα, ζουμερά ´οσο πρεπει.

Φιλέτο λαβράκι μαριναρισμένο με λεβάντα, πατάτα και σελινοριζα αρωματισμένα με κρόκο Κοζάνης. Η παρουσίαση όμοια και εδω, με το λαβράκι να ειναι καλοψημένο, όμορφα μαριναρισμένο, και σε τρία μικρα ρολά. Αν και η μερίδα φαινόταν μικρή, εντούτοις, μπορω να πω οτι παιδευτηκα για να τα καταφέρω. Η γευση ιδιαίτερη, μου άρεσε πολυ και θα το ξανά επέλεγα, σε μελλοντική επίσκεψη.

Το τελευταιο κυριως περιελάμβανε καλαμάρι ψητό με πατάτες ογκρατέν και κρέμα μετσοβονε. Πολυ εύγευστο πιάτο, αλλα λιγο βαρύ. Όσοι το δοκίμασαν είπαν οτι άξιζε.

Απο κρασι επιλέξαμε κοκκινο Syrah Mouverde, εξαιρετικό, μου άρεσε πολυ, και λευκο Sauvignon Blanc και αυτο απέσπασε πολυ θετικά σχόλια.

Τα γλυκά τους φρέσκα και υπέροχα, ραβανί εξαιρετικό, μιλφέιγ φρεσκότατο και η σοκολατίνα με στέβια για πολλα βραβεία.

Ιδιαίτερη μνεία θα ηθελα να κανω για το προσωπικό. Συνήθως, σε τέτοιου είδους μαγαζια, η εξυπηρετηςη ειναι επαγγελματική, ευγενική και γενικά εξαιρετική. Εδω ομως ειναι πραγματικά κατι άλλο. Ειναι η επιτομή της ευγενειας και του επαγγελματισμού. Δε θα σχολιάσω για τους χρόνους και την αμεσότητα, ειναι δεδομένα. Θα σχολιάσω ομως κάποιες λεπτομέρειες, που μου έκαναν τόση εντύπωση και πραγματικά κάποιες φορές οι πράξεις δεν περιγράφονται με λόγια.

Στην έναρξη του event έπρεπε να χωριστουμε, και ετσι εγώ ήμουν στην είσοδο. Με ρώτησαν τρεις ή τεσσερις φορές αν θέλω νερό λόγω υψηλής θερμοκρασίας, και παρόλο που αρνήθηκα λέγοντας οτι δεν πειράζει ειμαι οκ, οχι μονο μου έφεραν νερό κρύο, αλλα μου έφεραν και το το ποτήρι prosecco που είχα ξεχάσει στον όροφο, και ένα πιάτο με μπισκότα επειδη ανέφερα αυθόρμητα οτι πεινάω. Εδω λοιπόν κολλάει το treat me like a lady. Μπορει να ακούγεται περίεργο, αλλα εδω εκτιμάται η κίνηση και η σπιρτάδα του προσωπικού.

Το δευτερο συμβάν ειναι οτι ένας εκ των συνδαιτυμόνων μου, ανέφερε οτι δεν μπορει να δοκιμάσει τη σαλάτα Paris, γιατι δεν τρώει τυρι. Οι υπεύθυνος σερβιτόρος του ανέφερε οτι δεν υπαρχει πρόβλημα και του έφερε μετα απο λίγα λεπτά μια ιδια σαλάτα χωρις τυρι, μονο για εκείνον. Και εδω κολλάει το you re the only one!!!

Κλείνοντας θέλω να πω οτι πραγματικά αυτο το event στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, και έμειναν ολοι ευχαριστημένοι. Το value for money ειναι παρά πολυ καλο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει περίπου 120 ετικέτες και μάλιστα σε πολυ καλες τιμές. Για όποιον χρήστη, μπήκε στη διαδικασία να διαβάσει την κριτική μου, γιατι ειναι πολυ μεγάλη, απορώ και γω με μένα, αλλα ένεκα οτι δοκιμάσαμε και το μισό κατάλογο, ας μπει και στη διαδικασία να το επισκεφτεί έστω για ένα κρασι. Θα ευχαριστηθεί ειναι σίγουρο, και απο το περιβάλλον και απο το μενού, αλλα και απο την εξυπηρετηςη.

Θεωρώ οτι η μελλοντική μου επίσκεψη δεν ειναι τοσο μακρινή!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Οκτ
31
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Σε ένα πανέμορφο art deco κτίριο που δεσπόζει στη διασταύρωση των οδών Δεινοκράτους και Αναπήρων Πολέμου, στους πρόποδες του Λυκαβηττού, απέναντι από την Πλατεία Κιτσίκη, μεταφέρθηκε από την οδό Βαλτετσίου, εδώ και ένα χρόνο περίπου το ιστορικό Ζάχαρη και Αλάτι, που λειτουργεί σε δύο επίπεδα και τους εξωτερικούς χώρους.
Περιττό να σχολιάσω την τεράστια αλλαγή του ύφους του καταστήματος. Από χαλαρό εξαρχειώτικο στέκι, έχει μεταμορφωθεί σε έναν φινετσάτο all day high class χώρο, που αξίζει να επισκεφθεί κάθε καλόγουστος Αθηναίος. Μου άρεσε πριν μου αρέσει και τώρα. Καμία έκπτωση στην ποιότητα, αντίθετα θεωρώ ότι τόσο σε επίπεδο ατμόσφαιρας, στυλ όσο και υπηρεσιών είναι αναβαθμισμένο. Λατρεύω το φοιτητικό, διανοουμενίστικο στυλ των Εξαρχείων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ζωή και η αισθητική πρέπει να μένει στάσιμη, μονότονη, εν τέλει βαρετή. Όσον αφορά την διαφύλαξη των παραδοσιακών χώρων, στην Ελλάδα έχουμε παράδοση στην καταστροφή τους. Αυτό το τελευταίο ας το ερμηνεύσει ο καθένας όπως νομίζει.
Άλλωστε η ιστορία του μαγαζιού - την οποία ομολογουμένως αγνοούσα, εξιστορείται επί των σουπλά του εστιατορίου. Όσοι πρεσβεύουν λάτρεις της ιστορίας της πόλης και του αξιοκρατικού επιχειρείν, θα πρέπει να την διαβάσουν.
Απόγευμα βροχερού Σαββάτου, το επισκεφθήκαμε δύο άτομα. Δεν είχε κόσμο, μάλλον λόγω της βροχής. Η διακόσμηση πάρα πολύ ωραία, νεοκλασική, πολυτελής αλλά ζεστή και φιλόξενη, με έντονες τάσεις british country. Στο ισόγειο ευρύχωρος χώρος υποδοχής, με επιβλητική ξύλινη σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο. Άνετοι χώροι, στο ισόγειο έμφαση στο wine bar, o χώρος πιο λιτός και casual, ενώ επάνω η ατμόσφαιρα είναι πιο ανάλαφρη, φωτεινή, με μεγάλα παράθυρα με θέα, άψογη art de la table, κλασσικά σερβίτσια – λιτά και φίνα. Η εξυπηρέτηση επαγγελματική και φιλική.
Μόλις καθίσαμε μας φέρανε κουβέρ ποικιλία χειροποίητων ψωμιών & κριτσίνια με ντιπ – δεν θυμάμαι τι αλλά κάτι, μάλλον αδιάφορο αλλά ευχάριστο και κέρασμα μια βελουτέ κολοκυθόσουπα σε φλιτζανάκι του καφέ, πολύ ευχάριστη εισαγωγή. Νερό εμφιαλωμένο.
Παραγγείλαμε:
- Κρητικό Ντάκο σε εκδοχή Cheese cake, έξυπνο και υπέροχο
- Σαλάτα πράσινη με σολομό και μπρικ, καλοφτιαγμένη
- Ριζότο με γαρίδες, σωστά μελωμένο αλλά άτονο
Ήπιαμε ένα μπουκάλι Θέαλος Γη Ροζέ, μοσχάτο Αμβούργου, πολύ καλό με πλούσιο μπουκέτο και πιο έντονα τα αρώματα καραμέλας και φρούτων, και δύο λιμοντσέλο.
Οι μερίδες ικανοποιητικές, τα υλικά πρώτης επιλογής, οι τιμές όμως είναι λίγο τσιμπημένες. Πληρώσαμε, μαζί με το tip € 60 αλλά, λίγο τα εκλεκτά υλικά, λίγο το καλό κρασί, το όμορφο περιβάλλον και η άψογη εξυπηρέτηση συνδυασμένα με την φθινοπωρινή μελαγχολία (είμαστε και ρομαντικοί, τι να κάνουμε) εντέλει το ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ και, σε πρώτη ευκαιρία θα ξαναπάμε.

Υ. Γ.: Οι τουαλέτες στον α' όροφο είναι θεοσκότεινες, πάρτε φακό για να πάτε, κόντευα να σκοτωθώ. Εάν δεν το έχουν διορθώσει, θα γίνει ατύχημα οπότε προτείνω στο μαγαζί ασφαλιστήριο Αστικής Ευθύνης ή αλλαγή φωτισμού οπωσδήποτε.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Ιουν
25
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Το νέο "Ζάχαρη και Αλάτι" (μετακόμισε το Μάιο στο Κολωνάκι από τα Εξάρχεια, όπου παρέμεινε στην παλιά θέση άλλο bistro με το όνομα "Μαγική Αυλή") στεγάζεται πλέον στην όμορφη μονοκατοικία που παλιά ήταν τα "Κιούπια"!

Υπέροχο κτήριο σε 2 ορόφους (αίθουσες φαγητού και κάτω και πάνω) με βεράντες και μικρή αυλή για το καλοκαίρι, άνετα τραπεζοκαθίσματα, κλασική αρχοντική διακόσμηση και άριστο σέρβις!

Το επισκεφθήκαμε 3 άτομα Παρασκευή βράδυ, με ζέστη. Καθίσαμε στην αυλή σε ένα ευρύχωρο τεσσάρι τραπέζι (τα τραπέζια των 2 ατόμων είναι λίγο μικρά, στρογγυλά μεταλλικά σαν καφενείου) και ενθουσιαστήκαμε με τη λίστα κρασιών!

Αυτοσυστήνεται ως wine restaurant (έχει στον επάνω όροφο ένα χώρο bar με σκαμπώ και ψηλά τραπέζια για όσους θέλουν μόνο να πιουν, κάτι που γινεται και στην αυλή φυσικά) και νομίζω ότι το πετυχαίνει όσον αφορά τη φιάλη. Δυστυχώς δεν υπάρχει ποικιλία σε ποτήρι κρασί, αν το ζητήσετε φέρνουν στάνταρντ λευκό-κόκκινο (δεν υπήρχε καν ως επιλογή στον κατάλογο εστιατορίου), ο σύζυγος θέλησε να ξεκινήσει με ένα ποτήρι λευκό και του έφεραν ένα μικρό ποτήρι (~110ml θα'λεγα), το οποίο κέρασαν τελικά.

Οι φιάλες όμως είναι διαμαντάκια (ιδίως όσο ανεβαίνουμε) και το vfm ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!! Ίσως και μοναδικό (αν δεν ανεβάσουν τις τιμές βεβαίως βεβαίως όπως συνηθίζουν τα νέα μαγαζιά στο Κολωνάκι και αλλού). Θα το κάνουμε στέκι μας και μόνο για το κρασί λοιπόν, αλλά και ο κατάλογος φαγητού (όχι μεγάλος, αλλά επαρκής) είναι μια χαρά!

Για καλωσόρισμα μάς έφεραν κρύα ντοματόσουπα (γκασπάτσο) σε φλιτζανάκια και το ψωμί (χρεώνεται 1€/άτομο) ήρθε όμορφα σερβιρισμένο σε ξύλινο πλατώ, τεράστια ποσότητα από χειροποίητα κριτσίνια και φετάκια από χαρουπάλευρο, αλεύρι ζέας, προζυμένια και πολύσπορα, ψημένα σε ξυλόφουρνο. Ανοίχτηκαν επίσης 2 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό (γεμίζουν τα ποτήρια συνεχώς) με συνολική χρέωση 2€, ΟΚ.

Πήραμε μια σαλάτα "Paris" με πρασινάδες, μανιτάρια, χουρμάδες και κατσικίσιο τυρί, πολύ καλή σε γεύση αλλά μικρή σε ποσότητα (μάλλον μέχρι 2 άτομα για μοιρασιά) και ζητήσαμε επίσης στη μέση ένα ριζότο μανιταριών (νόστιμο, αλλά δεν είχε χυλώσει τέλεια, μικρή αστοχία). Το προσωπικό πρόσεχε πολύ τους ρυθμούς μας και έφερνε το φαγητό σε σωστούς χρόνους, αλλάζοντας πιάτα και μαχαιροπίρουνα.

Το κρασί μας ήταν κόκκινο και θέλαμε να συνδυάζονται οι γεύσεις. Παραγγείλαμε ένα Prunotto Barolo του 2011, το ακριβότερο της λίστας τους αλλά το καλύτερο vfm, καθώς τα 39€ που το χρεώνουν αντιστοιχούν σχεδόν στην αγορά του από κάβα (τα περισσότερα μπουκάλια πωλούνται συν 6-7€ το πολύ πάνω από την τιμή κάβας και όλα, ελληνικά και ξένα είναι πολλά και θαυμάσια, δεν ξέρεις ποιο να διαλέξεις).

Τα κυρίως ήταν κρεατικά: ρολάκια ψαρονέφρι τυλιγμένα με πανσέτα και γραβιέρα στη μέση και πατάτες baby με θρούμπι (οι πατάτες έλιωναν στο στόμα, το ψαρονέφρι λίγο στεγνό) και ένα New York steak 600γρ. (το μοιράζονται άνετα 2 ή το απολαμβάνει ένας γερός meat lover μόνος του) ψημένο medium με γαρνιτούρα ψητή πατάτα με αρωματικό βούτυρο (με αυγοτάραχο και ξύσμα λεμονιού). Το κρέας είναι black angus της φημισμένης αμερικάνικης φάρμας Creekstone και όπως είπαν αυτοί που το γεύτηκαν ήταν πολύ καλό!

Στον κατάλογο υπάρχουν αρκετές επιλογές σε ζυμαρικά, κοτόπουλο, μπιφτέκια, λαυράκι, σολομός, καλαμάρι, αστακός γιουβέτσι και ενδιαφέροντα ορεκτικά (κυρίως για λευκό κρασί) και σαλάτες, συν 3-4 γλυκά ημέρας (~6€). Εμείς δεν πήραμε γλυκό, αλλά μάς πρόσφεραν σφηνάκια γλυκό κρασί με το λογαριασμό (110€).

Θα ξαναπάμε!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Δεκ
03
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Επέλεξα να πάω στο Ζάχαρι κι Αλάτι με τον καλύτερο μου φίλο γιατί μας είχαν εντυπωσιάσει οι εικόνες που βλέπαμε στο facebook τους από τον χώρο αλλά και από τα καλοκαιρινά πιάτα που ανέβαζαν. Είδαμε επίσης πως διέθετε μεγάλη ποικιλία από κρασιά τοπικά και παγκόσμια.

Χωρίς να θέλουμε να χαλάσουμε πολλά χρήματα το επιλέξαμε, προσπαθώντας να φάμε χωρίς υπερβολές. Αρχικά η υποδοχή ήταν αρκετά καλή και μας άρεσε το κλίμα του μαγαζιού. Επιλέξαμε να κάτσουμε στον πάνω όροφο κοντά στο παράθυρο, βλέποντας τους πρόποδες του Λυκαβηττού. Είχαμε τόσα πολλά να πούμε άλλωστε.

Για αρχή επιλέξαμε τις γαρίδες με χαρουπόψωμο και μας φάνηκε ένα εντυπωσιακό πιάτο. Εγώ προσωπικά ήθελα κάτι αρκετά γευστικό και διάλεξα το φιλέτο σολωμού που ήταν καλοψημένος, μαζί με τον πουρέ αρακά που με τρέλανε.

Ο φίλος μου- άντρας- επέλεξε το ψαρονέφρι με τη γραβιέρα. Όπως μου είπε ήταν αρκετά καλοψημένο και του άρεσε ως προς τη γεύση, ενώ δεν τον φούσκωσε.

Παρότι διέθετε μεγάλη λίστα με κρασιά, επιλέξαμε να μην πιούμε καθόλου κρασί, υποσχόμενοι σ;τους εαυτούς μας πως θα δοκιμάσουμε την επόμενη φορά.

Συνολικά ήταν ένα άψογο γεύμα, αρκετά οικονομικά συγκριτικά με την ποιότητα που μας προσέφερε και γεμάτο επιλογές. Αναφορικά με το σέρβις ήταν αρκετά εξυπηρετικό γρήγορο και ευγενικό.

Θεωρώ πως είναι ιδανική επιλογή για…. δύο (αν και διαθέτει άψογη οργάνωση και χώρους για μεγάλες παρέες) και σίγουρα θα πάμε ξανά, αν όχι για φαγητό, μπορούμε και για ποτό ή ένα μπουκάλι κρασί, και να καθίσουμε στο μπαρ που διαθέτει.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Νοε
08
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Το επισκέφθηκα με την σύντροφο μου οταν με ενημέρωσε η ίδια πως έχει αλλάξει τοποθεσία. Στα Εξαρχεια είχαμε παει αρκετες φορες επομένως θεωρήσαμε πως θα μπορούσαμε να το επισκεφτούμε.

Στο διαδίκτυο είχαμε δει πως άλλαξε υφος και επένδυσε στο κρασι και στο φαγητο σε μια άλλη κλίμακα. Οταν φτάσαμε δεν μπορουσα να κατάλαβα πως αυτο το νεοκλασσικό σπίτι στην οδο Αναπήρων Πολέμου έχει γινει εστιατόριο.

Εισερχόμενοι νιώσαμε αμέσως τη ζεστασιά και τη φιλοξενία που υπόσχεται τουλάχιστον οπως διαβάσαμε. Αμέσως πήραν τα μπουφαν μας και μας οδήγησαν στα κρατημένο μας τραπέζι.

Το προσωπικό ήταν φιλικό εξυπηρετικό και μας έδειξε πως θα μας φροντίσει. Για αρχή επιλέξαμε τη σαλάτα σολωμου, η οποία είχε μια προσιτή τιμή στα 11,5 ευρώ. Μπορούσες ευκολα να διακρίνεις τη λεπτή του γευση, ένιωθες το λάδι που ήταν τοσο όσο και τη γευση του λεμονιού.

Αναφορικα με το κυρίως πιάτο επέλεξα το καλαμάρι ψητό με σπαγγέτι και μετσοβονε καθως ήταν μια επιλογή απο το φθινοπωρινό μενού του σεφ Αντώνη Γιαννακάρη που μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Η τιμή του ήταν στα 16,5 ευρώ. Σε αυτό το πιάτο λάτρεψα τη σος τυριού που ηταν απλή και ισορροπημένη.

Η σύντροφος μου επέλεξε το ψητό μοσχαρίσιο μπιφτέκι διαλέγοντας ως συνοδευτικό τα λαχανικά με την τιμή του να είναι στα 13,5 ευρώ. Δεν δοκιμασα αλλα μου ειπε οτι ήταν ενα χορταστικό αλλα ταυτοχρόνως ελαφρύ πιάτο που την ικανοποίησε.

Όσον αφορά το κρασι (γιατι πήγαμε για να επιλέξουμε ενα κρασι μιας και το μαγαζι προβάλλει 120 και πλεον ετικέτες στο διαδίκτυο) προτιμήσαμε το Fleva απο την Πελοπόννησο με την τιμή του να είναι στα 26 ευρώ.

Το αναμμένο κεράκι, η παριζιάνικη μουσική και το κρασι έδωσαν έναν έντονο ρομαντισμό στη βραδιά μας, την οποία ενισχύσαμε περαιτέρω με καλό κρασί.

Οι τιμές είναι κανονικές και μπορεις να κανεις επιλογές και να τις καθοριζεις οπως παντού. Αν θες να δοκιμάσεις ποιοτικό φαγητο είναι μια αρκετά καλη επιλογή στο κέντρο της Αθηνας λιγο πιο πάνω απο τη Μονή Πετράκη.

Είναι δεδομένο πως θα πάμε ξανα και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Οκτ
21
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Αποφάσισα να το επισκεφθώ με μία φίλη μου, καθώς συνηθίζαμε να πηγαίνουμε στο Ζάχαρη κι Αλάτι στα Εξάρχεια. Μετά την μετακόμισή του στην οδό Αναπήρων Πολέμου 22 στον Λυκαβηττό ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα.

Αρχικά αναφορικά με την εξυπηρέτηση, το προσωπικό μου φάνηκε εκπαιδευμένο, ήταν φιλικό και αισθάνθηκα τη φροντίδα που υπόσχεται σαν... φιλόξενο σπίτι. Μπαίνοντας στον χώρο μας υποδέχθηκαν άμεσα ρωτώντας μας αν έχουμε κάνει κράτηση. Διαθέτει αυλή αλλά επιλέξαμε να κάτσουμε μέσα για να δούμε καλύτερα τον χώρο. Αφού τους ενημερώσαμε πως δεν είχαμε κάνει μας οδήγησαν στο πρώτο διαθέσιμο τραπέζι, αφού πρώτα μας πρότειναν μία ξενάγηση στον χώρο.

Το φαγητό που δοκιμάσαμε μας εντυπωσίασε. Παραγγείλαμε τη σαλάτα "Paris", η οποία περιελάμβανε φύλλα ροκας, σπανάκι, λολα, μανιτάρια, χουρμάδες, κατσικίσιο τυρι με επικάλυψη βινεγκρέτ λευκού μπαλσαμικου. Μία δροσιστική και ελαφριά γεύση. Η τιμή της ήταν στα 11,5 ευρώ.

Από τα κυρίως πιάτα επιλέξαμε τα εξής:
1)Φιλέτο κοτόπουλο, το οποίο συνοδεύτηκε με λαχανικά. Ο σεφ είχε φροντίσει να μπορείς να λάβει τη γεύση από το κοτόπουλο χωρίς να είναι βαρύ. Τα συνοδευτικά λαχανικά συμπλήρωσαν το γεύμα. Η τιμή του ήταν στα 12,5 ευρώ
2) Ριζότο με μανιτάρια του Δάσους και τρούφα. Καλοφτιαγμένο, χωρίς να έχει
“παστώσει” διατηρούσε πολύ καλή γεύση.

Όσον αφορά το κρασί, μιας και το μαγαζί μετά από bistrot bar τώρα μας συστήνεται ως “wine restaurant”, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το δικό τους. Ο λόγος για το “Ζάχαρη κι Αλάτι” Sauvignon blanc από την Ηλεία, το οποία είχε ελαφριά γεύση και το συνδυάσαμε όπως αποδείχθηκε άψογα με το φαγητό. Η τιμή του είναι στα 14 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές μπορείς να φας αρκετά καλά το βραδινό σου μένοντας μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια όσον αφορά τις τιμές, ειδικά για τα επίπεδα της εποχής μας. Έχει μία ιδιαίτερη αισθητική και σου βγάζει τη φιλοξενία που υπόσχονται οι ιθύνοντές του. Σίγουρα θα πάμε ξανά. Ίσως και με μεγαλύτερη παρέα...