Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

17 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Εξαιρετικό Ιαπωνέζικο Φαγητό

Γράφω αυτή την κριτική χωρίς να είμαι ειδήμων στην ανατολική κουζίνα. Γενικά, για 'μένα το value/money είναι αρκετά χαμηλό για τη συγκεκριμένη κουζίνα, οπότε δεν την παρακολουθώ. Έτσι, η κριτική αυτή θα είναι συγκριτική προς τις γευστικές μου εμπειρίες γενικότερα και όχι προς την ανατολική κουζίνα.

Η επίσκεψη στο εστιατόριο αυτό έγινε λίγο μετά το Πάσχα του '17 και για αποτοξίνωση από το παραδοσιακό μενού. Ο χώρος είναι πολύ συμπαθητικός και προσεγμένος. Γενικά, το εστιατόριο είναι μικρό και έχουν εκμεταλλευθεί (έξυπνα) κάθε τετραγωνικό εκατοστό. Τραπεζάκια, κ. λπ. εντελώς γεωμετρικά τοποθετημένα, και ένα sushi bar εφαπτόμενο στην κουζίνα. Το όλο "σκηνικό" παραπέμπει άμεσα σε Ιαπωνία.

Είμασταν τρείς και παραγγείλαμε ρολλάκια sushi για τη μέση, και κυρίως πιάτα. Μας έκανε εντύπωση το ότι τα ρολλά ήταν μικρότερης διαμέτρου της συνηθισμένης. Το θεωρήσαμε όμως καλό σημάδι, καθώς πίσω από το bar βλέπαμε να δουλεύουν τρία άτομα των οποίων τα ανατομικά χαρακτηριστικά του προσώπου παρέπεμπαν στα ανατολικότερα τμήματα του πλανήτη μας. Είπαμε λοιπόν, "αυτοί θα ξέρουν". Δεν διαψευσθήκαμε, καθώς οι γεύσεις και οι υφές ήταν μοναδικές. Πολύ καλά ισορροπημένα και πολύ νόστιμα. Εντυπωσιακό ήταν το ρύζι, το οποίο ήταν σπιρωτό, κολλούσε λίγο, και δεν ήταν λάσπη. Από τη μικρή μου εμπειρία καταλαβαίνω ότι αυτό είναι σπάνιο.

Τα κυρίως ήταν επίσης άνω του μετρίου. Ο μαύρος μπακαλιάρος (black cod) πολύ τρυφερός με πολύ νόστιμη πέτσα, αλλά πολύ αλμυρή τιμή (28 €!!! --το προσωπικό μου value/money που λέγαμε). Οι γαρίδες ήρθαν με μια ελαφριά sauce που άφηνε μια ευχάριστα καφτερή επίγευση. Τα συνοδεύσαμε με λευκό κρασί (ποτήρι) που ήταν ευχάριστα τραγανό και ταίριαζε με τις γεύσεις του φαγητού.

Μετά από αυτά, αφού δεν χορτάσαμε, παραγγείλαμε άλλα δύο ρολλάκια. Και αυτά πολύ νόστιμα. Από αυτά ξεχώρισα το dynamite, το οποίο ήταν "όνομα και πράμα" αναφορικά με τη γεύση--το θεωρώ must στο συγκεκριμένο εστιατόριο.

Γενικά, ο κατάλογος ήταν μεγάλος, με πολλές επιλογές, και εξαιρετικά εκτελεσμένες. Ο σερβιτόρος ήταν καλά ενημερωμένος, πολύ εξυπηρετικός, και μας βοήθησε στις επιλογές μας. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα στους fun της κουζίνας αυτής.

11 medium

04 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Με λένε Ορεσίβιο και μου αρέσει το sushi!

Δεν ντρέπομαι να το ομολογήσω, αλλά όταν μιλάω για sushi δεν αναφέρομαι στα προπαρασκευασμένα παγωμένα ρολά με ίχνος ψαριού – παντελώς άγευστα - που σερβίρονται τον τελευταίο καιρό στις κατά τόπους αλυσίδες sushi bar και βαφτίζονται ιαπωνική κουζίνα. Δεν μπορεί να αποτελούν κυρίαρχες γεύσεις σε μία τέτοια κουζίνα οι κρέμες τυριών και οι μαγιονέζες. Πρώτη ύλη είναι το ψάρι, επομένως θέλω να κυριαρχεί γευστικά και όχι απλά να υφίσταται ως περιγραφή στον κατάλογο. Η παρασκευή του sushi οφείλει να αποτελεί τελετουργία με σεβασμό και σωστή διαχείριση της πρώτης ύλης με αποκλειστικό στόχο το umami και όχι τον κορεσμό.

Και μετά από αυτήν την επιθετική εισαγωγή μου περί sushi, να περάσω στην πρόσφατη εμπειρία μου. Παρασκευή βράδυ, μηνός Οκτωβρίου, και έχοντας όρεξη για sushi, αποφάσισα με τη γυναίκα μου να επισκεφτούμε το Gaku στο Χαλάνδρι. Ο χώρος εξαιρετικά μικρός, ασφυχτικά γεμάτος από κόσμο και διακοσμημένος τυπικά για το είδος του εστιατορίου. Το προσωπικό, παλεύοντας να ελιχθεί μεταξύ των τραπεζιών, ήταν εξυπηρετικό και κατατοπιστικό για τα πιάτα. Εμείς καθίσαμε στο bar, σε επαφή με την κουζίνα, γεγονός που δεν με ενόχλησε καθόλου, καθότι μου αρέσει να παρακολουθώ τα βήματα που ακολουθούν οι chef κατά την παρασκευή των πιάτων και ρολών. Θεωρώ πως και αυτό αποτελεί κομμάτι της εμπειρίας από ένα εστιατόριο sushi.

Αναφορικά με τις γεύσεις, οφείλω να ομολογήσω ότι έμεινα αρκετά ικανοποιημένος και ειδικά με τα ρολά και τα πιάτα που περιείχαν σολωμό, όπως το ταρτάρ ακουμπισμένο σε τραγανή φωλιά. Ιδιαίτερη αναφορά δεν μπορώ να μην κάνω για το σπέσιαλ ρολό με το λαβράκι, αφού με κέρδισε η λεπτή και ελαφριά γεύση του. Αξιόλογα, με καλές ισορροπίες και εντάσεις ήταν και τα ρολά που δοκίμασα με γαρίδα ή χέλι.

Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί, χωρίς κάποιο γλυκό, έφτασε τα 30€ - 35€ κατά άτομο, που αποτελεί, με δεδομένο την ποιότητα των πιάτων, πολύ καλό VFM.

Με άλλα λόγια, το Gaku καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις και απόψεις μου περί sushi και μάλιστα σε προσιτή τιμή για το είδος της κουζίνας. Επομένως, σε όποιον αρέσει η γεύση του ωμού ψαριού - είτε ντρέπεται να το πει είτε όχι - και θεωρεί ότι οικονομικά είναι προτιμότερη μία έξοδος για πραγματικό sushi αντί δύο επισκέψεων σε αμφιβόλου ποιότητας sushi bar, τότε ας του δώσει μία ευκαιρία.