ΠΟΛΝΤΟ

Ζαχαροπλαστεία & Φούρνοι

  28ης Οκτωβρίου 131, Νίκαια [Χάρτης]
  210 4930448



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ζαχαροπλαστεία & Φούρνοι - Νίκαια, Αθήνα
Ιούλ
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Σε μία παλαιότερη κριτική για το τυροπιτάδικο της Ανθέων στη Γλυφάδα, ο χρήστης VAGELIS είχε αναφέρει τον Πόλντο στη Νίκαια, και μάλιστα το είχε επισημάνει ως το καλύτερο πεϊνιρλί που είχε δοκιμάσει σε τέτοιου τύπου μαγαζιά. Μετά από καιρό λοιπόν δεν έχασα ευκαιρία, και κάποια στιγμή που βρέθηκα στην ευρύτερη περιοχή αποφάσισα να το δοκιμάσω. Μάλιστα επειδή την πρώτη φορά δεν ενθουσιάστηκα από το αυτό που έφαγα, του έδωσα και μία δεύτερη ευκαιρία πιο πρόσφατα, αλλά δυστυχώς η γνώμη μου για το συγκεκριμένο κατάστημα αντί να βελτιωθεί χειροτέρεψε.

Το μαγαζί βρίσκεται επί της Λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου στη Νίκαια, σε απόσταση λίγων μέτρων από την Πλατεία Δημοκρατίας. Με το που μπαίνεις μπορείς να δεις τα πεϊνιρλί και τα διάφορα άλλα εδέσματα, ενώ δίπλα ακριβώς είναι ο πάγκος και το ταμείο με αναλυτικό τιμοκατάλογο στον τοίχο. Ακριβώς από πίσω βρίσκονται οι φούρνοι, ενώ έξω στο πεζοδρόμιο υπάρχουν δύο ψηλά τραπέζια με σκαμπό για να μην τρως στο χέρι.

Η εξυπηρέτηση καλή και γρήγορη, ενώ και τις δύο φορές που το επισκέφθηκα κόπηκε κανονική απόδειξη. Τη δεύτερη φορά αποφάσισα να φάω το πεϊνιρλί στα έξω τραπεζάκια και η κοπέλα, αφού μου το ετοίμασε, μου το έφερε σε μεταλλικό δισκάκι μαζί με μαχαιροπίρουνο.

Το χαρακτηριστικό των πεϊνιρλί του Πόλντο είναι το εξής: όλα τα πεϊνιρλί είναι έτοιμα και ψημένα μόνο με τυρί. Στη συνέχεια ο πελάτης επιλέγει τα υλικά που θέλει να προσθέσει, τα οποία τοποθετούνται πάνω από το τυρί και ξαναμπαίνουν στο φούρνο για δύο λεπτά μέχρι να ζεσταθεί. Εγώ την πρώτη φορά επέλεξα ένα πεϊνιρλί με ζαμπόν και τυρί και το έφαγα στο χέρι. Πολύ ψωμί, σε σημείο που να σε φουσκώνει, ενώ η φέτα ζαμπόν που είχε τοποθετηθεί απλά από πάνω φυσικά δεν μπορούσε να «δέσει» με το τυρί και κατά συνέπεια δυσκολεύτηκα αρκετά στο να το φάω.

Τη δεύτερη φορά επέλεξα να μου βάλουν από πάνω λουκάνικο. Το πεϊνιρλί λοιπόν ήρθε όπως προείπα σε δισκάκι με δύο κομμάτια τηγανητό λουκάνικο Φρανκφούρτης, το οποίο ήταν τίγκα στο λάδι και για μία ακόμα φορά δεν μπορούσε να «δέσει» με το τυρί. Πλήρης απογοήτευση στη γεύση και αρκετά «βαρύ» για το στομάχι.

Η τιμή του και τις δύο φορές στα 3,20 € το κάθε πεϊνιρλί με τυρί και ένα μόνο υλικό. Εντάξει δεν είναι μικρό στο μέγεθος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι αξίζει τα λεφτά του και εννοείται πως ούτε θα το προτιμήσω ξανά.

Φίλε Βαγγέλη, όπως κατάλαβες δεν συμφωνώ με την άποψή σου για το πεϊνιρλί του Πόλντο. Όμως αυτό είναι και το πιο σημαντικό και δυνατό σημείο του site μας. Να διατυπώνονται και να εκφράζονται όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις. Άλλωστε ο ουρανίσκος του καθένα από εμάς έχει μοναδική και άρα διαφορετική αίσθηση της γεύσης.