HAMS & CLAMS

Μοντέρνα κουζίνα

  Πάργας 2 & Ακτή Θεμιστοκλέους , Πειραιάς [Χάρτης]
  210 4186683

Περιγραφή
Oyster and Jamon bar
Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Μαι
13
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Το Hams and Clams, γειτονάκι του Corks and Forks, το επισκέφθηκα Παρασκευή νωρίς το βραδάκι, έπειτα από κράτηση που είχε προηγηθεί δύο ημέρες νωρίτερα.

Εχει τόση κίνηση, που σίγουρα τα ΠΣΚ πρέπει να κάνεις κράτηση για να βρεις τραπέζι. Τώρα που άνοιξε ο καιρός είναι πιο άνετα με τα σταντς και τα σκαμπό έξω στο πεζοδρόμιο και οι περισσοτεροι τα προτιμούν.

Πρόκειται για ένα μικρό, όμορφο και μοντέρνο oyster bar που συνδυάζει ισπανικά τάπας με θαλασσινές λιχουδιές.

Τα oyster bar είναι πρόσφατες αφίξεις στον γαστριμαργικό χάρτη της Αθήνας. Σίγουρα πολύ ιδιαίτερα. Οι φίλοι των θαλασσινών και της ωμής ψαροφαγίας (βλ. σούσι) σίγουρα θα τα λατρέψουν, οι υπόλοιποι μπορούν να απολαύσουν το κρασί ή το κοκτέιλ τους και να πειραματιστούν με νέες γεύσεις.

Βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της Πειραϊκής, πάνω στον δρόμο, δυστυχώς (θα εξηγήσω). Θα το βρείτε εύκολα, αλλά θα χρειαστείτε λίγη τύχη για να παρκάρετε. Εσωτερικά είναι στημένο πολύ όμορφα, είναι προσεγμένο, φαίνεται ότι έχει γίνει δουλειά για να εξυπηρετεί και την φιλοσοφία ενός ντιζαϊνάτου χώρου αλλά και να γίνει ένα φιλόξενο, μοδάτο στέκι.

Εμείς πήγαμε παρέα τριών ατόμων, την ημέρα της γιορτής μου. Σχεδίαζα να έρθουν περισσότεροι, για ένα κρασί με συνοδεία νόστιμων τάπας, αλλά ένεκα ώρας- μέρας και περιοχής, οι περισσότεροι δεν τα κατάφεραν. Έμεινα έτσι με δύο αγαπημένα πρόσωπα, απ' τα οποία όμως, κανείς δεν πετούσε την σκούφια του για τέτοιο φαγητό. Οπότε τους ενημέρωσα να μην έρθουν πολύ πεινασμένοι.

Καθίσαμε σε ένα από τα εξωτερικά σταντς και παραγγείλαμε ένα λευκό Αβαντις (18 ευρώ). Δροσερό, ελαφρύ, ιδανικό για να συνοδέψει ωμά θαλασσινά. Για την μέση πήρα:

- jamon iberico από μαύρο χοίρο (15ευρώ)
- τέσσερα στρείδια (3,60 x 4)
- αχιβαδάκια (6 ευρώ?)
- μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα κρεμύδια

Το jamon ήρθε πάνω σε ξύλο κοπής σε λεπτοκομμένες φετούλες. Θα ήθελα λίγο πιο μεγάλες φέτες, όπως συνήθως συναντάω σε άλλα τάπας μπαρ. Συνοδευόταν από τρεις φετούλες ψωμί με σάλτσα από κύβους ντομάτας. Νοστιμότατο, τέλεια καπνισμένο. Λίγο τσουχτερή η τιμή για την ποσότητά του.

Τα στρείδια, παχουλά, χορταστικά, εντός μπολ με τριμμένο πάγο και γύρω τα λεμονάκια τους, δύο σάλτσες (η μία ταμπάσκο) και στο κέντρο ένα μπολάκι με μια ρευστή διάφανη σάλτσα και τριμμένο λαχανικό (δεν κατάλαβα τι ήταν), σίγουρα η παρουσία τους στο τραπέζι έκλεψε την παράσταση! Φυσικά μην φανταστείτε τα "κλασικά, ελληνικά" στρείδια. Μιλάμε για στρείδια Ατλαντικού, πιο γλυκά δεν υπάρχουν! Ευτυχώς που οι άλλοι δεν συγκινήθηκαν ιδιαίτερα και τα έφαγα σχεδόν όλα εγώ.

Τα αχιβαδάκια ήταν βρασμένα σε έναν ωραίο ζωμό, με σκόρδο. Κατέφθασαν μπόλικα σε ένα μικρό μπολ. Νόστιμα ήταν και αυτά αλλά ο ζωμός τους καταπληκτικός!

Οι μπρουσκέτες ήταν το μόνο που τίμησαν όλοι. Αν σας αρέσει το κατσικίσιο τυρί, προτείνονται.

Εν ολίγοις, το Hams and Clams εκπλήρωσε τις προσδοκίες μου, γι' αυτό του βάζω 4/4 στη γεύση. Αν μπορούσα θα δοκίμαζα περισσότερα πιάτα, αλλά λόγω ειδικής περίστασης, δεν μπορούσα αυτή την πρώτη φορά. Σίγουρα όμως θα το ξαναεπισκεφθώ και θα εμπλουτίσω την κριτική μου.

Από τον κατάλογο ξεχώρισα όλα τα πιάτα με στρείδια, το σεβίτσε τσιπούρας και κάποια κυρίως πιάτα με θαλασσινά π. χ. λιγκουίνι με καβούρι. Επίσης τα τάπας- σφηνάκια με καπνιστό στρείδι είναι μια γκουρμέ πινελιά για όσους θέλουν βασικά να πιουν, αλλά να πάρουν και μια μικρή γεύση της κουζίνας του. Με την κατάλληλη παρέα δηλαδή, μπορείς να μοιραστείς ωραίες γεύσεις, πρωτότυπες εκδοχές θαλασσινών και να περάσεις ένα ευχάριστο βράδυ πίνοντας και τσιμπολογώντας.

Στο τέλος μας κέρασαν ένα δροσιστικό αφρώδες κόκκινο κρασί από την Ισπανία (δεν άκουσα πώς ονομαζόταν), πολύ καλό επιδόρπιο.

Οι τιμές δεν είναι οικονομικές, ούτε όμως και απαγορευτικές. Είναι ας πούμε ένας συνδυασμός των θαλασσινών, που υπερκοστολογούνται πάντοτε, των πρωτότυπων εκτελέσεών τους και του μοντέρνου στιλ που θέλει να περάσει το Hams and Clams. Όλα αυτά εκφράζονται στο λογαριασμό. Έτσι θα βρείτε και μεζεδάκια (μπρουσκέτες, λίγα πιάτα με θαλασσινά) στα 5-6 ευρώ, και πιο σπέσιαλ πιάτα για τη μέση (jamon μαύρου χοίρου, στρείδια Rockfeller, αχινός κτλ) στα 15- 20, αλλά και κυρίως πιάτα (ριζότι και ζυμαρικά) από 10 ευρώ.

Όσο για τα κρασιά, εκτός από το λευκό Αβαντίς στα 18 ευρώ, που το θεωρώ πολύ καλό deal, υπάρχουν κι άλλες επιλογές στα 25-35 ευρώ το μπουκάλι και μερικές ισπανικές ετικέτες. Η κόκκινη Rioja στα 35 ευρώ, η λευκή στα 25 (αν θυμάμαι καλά). Δοκιμάσαμε την κόκκινη, δεν μας άρεσε. Κι έτσι μείναμε στα γνωστά ελληνικά. Η λίστα κοκτέιλ πολύ ενημερωμένη.

Κατά την γνώμη μου το Hams and Clams ενδείκνυται για παρέες περισσότερο, που θέλουν να πιουν τα ποτά τους και να μοιραστούν "θαλασσο- ταπας" στη μέση ή για ένα χαλαρό ντρινκ μετά τη δουλειά (after office drink, που λένε στο χωριό μου).

Η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή, ευχάριστη, από νεαρούς σερβιτόρους. Δεν είχαμε κανένα παράπονο.

Το μόνο αρνητικό που βρήκα ήταν η τοποθεσία. Πραγματικά ο θόρυβος από τα αυτοκίνητα και κυρίως τα μηχανάκια, πάνω στην Πειραϊκή, αλλοιώνει πολύ την όμορφη ατμόσφαιρα που θέλει να δημιουργησει το μπαρ αυτό (και το καταφέρνει σε όλους του υπόλοιπους τομείς). Επιπλέον, με δύο χώρους εστίασης στο ίδιο σημείο, καταλαβαίνετε τι γίνεται από αυτοκίνητα και μηχανές που σταματούν όπου νά ναι, όπως να' ναι, για να αφήσουν κόσμο ή να (διπλο)παρκάρουν και ρίχνουν τα φώτα τους πάνω μας. Κι από ντελιβεράδες που ανεβαίνουν αντίθετα το στενό, στο ένα μέτρο απόσταση από τα γωνιακά σταντς. Έλλειψη χώρου, έλλειψη σεβασμού εκατέρωθεν, σημεία των καιρών...

Ας μην μείνω σε αυτό, γιατί θα αδικήσω το Hams and Clams και δεν το θέλω. Αν η εμπειρία που σας περιέγραψα είναι κοντά στο στιλ και στις γεύσεις σας και η διάθεσή σας τραβάει Περαϊκή, μην το χάσετε!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Μάρ
06
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

HAMS & CLAMS - jamon, στρείδια και φαντασία... - το μαγαζί αυτό μας ταξιδεύει στην Ισπανία με μικρές πινελιές και από την Ιταλία χρησιμοποιώντας και δένοντας στοιχεία και από τις δυο χώρες. Κάνουμε ένα τουρ λοιπόν στη Μεσόγειο με αφετηρία... τον Πειραιά!

Αφού λοιπόν οπλιστούμε με υπομονή (Πειραιάς είναι αυτός), ξεπεράσουμε το χάος του, τα έργα του, τις μονοδρομήσεις του και την ταλαιπωρία του να παρκάρουμε βρισκόμαστε μπροστά σε ένα διαμαντάκι!!! Αυτό λοιπόν σε κάνει να ξεχνάς όλα τα υπόλοιπα γιατί φίλε μου στο Hams & Clams θα φας και θα περάσεις πολύ καλά. Δε νομίζω να υπάρχει κάτι ανάλογο τουλάχιστον αυτή τη στιγμή στην Αθήνα. Όποτε αρχικά μπράβο στα τέσσερα νεαρά παιδιά/ιδιοκτήτες για την πρωτότυπη ιδέα τους και ύστερα για την ποιότητα που διακρίνει αυτό το μικρό μεν κομψό και φιλόξενο δε χώρο.

Είπαμε το μαγαζί βρίσκεται στη Μαρίνα Ζέας πάνω από τη γνωστή Πισίνα. Οι ξύλινες πόρτες του σε αποχρώσεις του τιρκουάζ σε παραπέμπουν απευθείας σε θάλασσα. Το μαγαζί είναι μικρό και μαζεμένο με λίγα τραπέζια, μια μπάρα αλλά και την κουζίνα στον ίδιο χώρο. Η διακόσμηση είναι γουστόζικη και σε μεταφέρει νοητά στις γειτονικές χώρες πρωτίστως στην Ισπανία μιας κ η λογική είναι μεζεδάκια τύπου tapas ή pintxo όπως τα λένε όμως ο κατάλογος έχει και επιλογές σε κυρίως. Το Hams & clams το έχω επισκεφτεί δυο φορές μια βράδυ και μια μεσημέρι με παρέα οπότε έχω καταλήξει ότι αυτό το μαγαζί -προσπερνώντας την ταλαιπωρία που λέγεται Πειραιάς- είναι απόλυτα του γούστου μου τόσο αισθητικά όσο και γευστικά, μου αρέσει το concept του και φιλοδοξεί να γίνει κ αυτό ένα από τα αγαπημένα μου μέρη για το 2017.

Την πρώτη φορά ήμουν καλεσμένη οπότε δεν είχα και άποψη για τις τιμές. Ήταν μια παρασκευή βράδυ όπου είχαμε μαζευτεί μερικοί φίλοι για να γιορτάσουμε. Η λογική ήταν κρασάκι και μεζεδάκια στη μέση. Είχα πάρει σε ποτήρι μια κόκκινη rioja και αν κ τα πολύ ξηρά κρασιά δεν είναι του γούστου μου το συγκεκριμένο ήταν άψογο. Πολύ καλά λόγια είχαν πει κ οι έτεροι φίλοι για τις επολογές τους. Για τη μέση είχαμε πάρει μπρουσκετάκια με κατσικίσιο τυρί -εξαιρετικά-, μπρουσκετάκια με γαύρο μαρινάτο επίσης πολύ νόστιμα, μανιτάρια με gorgonzola, λουκάνικο chorizo με μέλι και κόκκινο κρασί καθώς και jamon iberico de bellota το οποίο και κόβουν εκείνη τη στιγμή μιας και διαθέτουν μηχανή κοπής αλλαντικών. Πολύ ωραία και η μουσική υπόκρουση σε jazz ήχους σε κατάλληλη ένταση ώστε και να την απολαμβάνεις αλλά και να μπορείς να συνομιλήσεις. Η βραδιά κύλησε πολύ όμορφα οπότε είχα αποφασίσει ότι θέλω να δώσω στο hams & clams αρκετές ακόμα ευκαιρίες για να μπορέσω να δοκιμάσω όσα περισσότερα από τα καλούδια προσφέρει.

Και τα κατάφερα!!! Έκανα και δεύτερη επίσκεψη στο μαγαζί (πράγμα που δε συνηθίζω γενικότερα μιας και μου αρέσει να δοκιμάζω πολλά πράγματα, αλλά το συγκεκριμένο μαγαζί παίζει μπάλα μόνο του και αξίζει την εξαίρεση! ) αυτή τη φορά μεσημέρι, με μικρότερη παρέα των τεσσάρων ατόμων και με διαφορετική διάθεση. Παραγγείλαμε μια λευκή rioja (24€), τις ανεπανάληπτες μπρουσκέτες με το κατσικίσιο τυρί και το καραμελωμένο κρεμμύδι (4 τμχ χ 2, 12€), μπρουσκετάκια με γαρίδα και πιπεριά φλωρίνης (2 τμχ χ 2, 8€), τα μανιτάρια με το gorgonzola (6,50€), μια σαλάτα με ντομάτα, λίγη γλιστρίδα, βασιλικό, burrata (τυρί που μοιάζει με mozzarella, η επιφάνεια του είναι λεία και γυαλιστερή, είναι λευκό, σαν ένα μικρό "σάκο" από μαλακιά pasta filata που περικλείει "Stracciatella" (φίνο μείγμα κρέμα γάλακτος και mozzarella χειροποίητα ξεφτισμένο σε ίνες). Η υφή του είναι μαλακή και κρεμώδης, η μυρωδιά του θυμίζει κρέμα γάλακτος και η γεύση του είναι λεπτή και γλυκιά, με υπόξινη επίγευση), culatello (προϊόν ΠΟΠ που προέρχεται απο την Parma και αν και μοιάζει με το prosciutto crudo δεν θα πρέπει να συγχέεται με αυτό γιατί παρόλο που προέρχονται και τα δυο απο χοιρινό διαφέρουν πρωτίστως στην κοπή αλλά και σε άλλα χαρακτηριστικά) και λίγο πέστο στα 7€. Για κυρίως καλαμάρι με σάλτσα ντομάτας και μελιτζάνας (9,5 €), χταπόδι με πατάτες και κρεμμύδια (12€), linguini με φούσκες και πετροσωλήνες (14€) και risotto με αχιβάδες, κοχυλάκια και πεταλίδες (15€). Όλα τα πιάτα ήταν άψογα εκτελεσμένα και πεντανόστιμα. Όλοι μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη γεύση, την εξυπηρέτηση, την ωραία μουσική και όλη την ατμόσφαιρα. Λογαριασμός για τα παραπάνω στα 108€ και κέρασμα ημίγλυκο κόκκινο αφρώδες κρασί. Α ξέχασα νεράκι βρύσης που ο καλός σερβιτόρος φρόντιζε να ανανεώνει.

Μπράβο σας παιδιά για άλλη μια φορά ευχαριστηθήκαμε το φαγητό και τη φιλοξενία σας και μας ταξιδέψατε νοητά στις γειτονικές μας χώρες. Συνεχίστε έτσι με γνώμονα την ποιότητα και εμείς θα συνεχίσουμε να σας επισκεπτόμαστε γιατί ναι υπάρχουν και άλλα πράγματα που θέλω να δοκιμάσω.

4/4 σε όλα από μένα εκτός από το 3/4 στο vfm όχι γιατί δεν έχουν καλές τιμές αλλά το συγκεκριμένο concept είναι από μόνο του ακριβό λόγω πρώτων υλών οπότε δεν είναι και για κάθε μέρα αλλά σίγουρα αξίζει την επίσκεψη σας. Αν έχω να κάνω μια μικρή παρατήρηση είναι οτι γενικά η λίστα των κρασιών έχει ελαφρώς τσιμπημένες τιμές. Α και κράτηση απαραίτητη γιατί ο χώρος είναι μικρός τόσο όμως πρωτότυπος ααα και κάτι τελευταίο ΑΚΑΠΝΟΣ!!
Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Φεβ
11
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Πήγαμε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου κατά τις 8.30μμ μετά το θέατρο παρέα 6 ατόμων, εκ των οποίων μόνο ο φίλος μου κι εγώ είχαμε πάει κι άλλη φορά. Είχαμε κάνει κράτηση από την Πέμπτη και οι μοναδικές διαθέσιμες θέσεις ήταν στο μπαρ, γεγονός που δεχθήκαμε.
Το Hams and Clams ανήκει στην κατηγορία bar/εστιατόριο. Είναι μικρό, με λίγα καθίσματα, όμορφη μπάρα και διακοσμημένο με γούστο.

Ο κατάλογος αποτελείται από ορεκτικά, πλατώ τυριών/αλλαντικών, πλατώ jamon, αρκετά επιλογές σε όστρακα και κάποια κυρίως πιάτα. Τέλος βρίσκεται η λίστα κρασιών, ποτών, cocktails.

Ξεκινήσαμε με μία φιάλη λευκό κρασί Αβαντίς (18 ευρώ), εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, ένα ποτήρι λιαστό ισπανικό κρασί κι ένα Bloody Mary. Στη συνέχεια παραγγείλαμε μία φιάλη λευκή Rioja (ισπανικό κρασί) και μία φιάλη κόκκινη Rioja (περί τα 35 ευρώ νομίζω). Το λευκό ισπανικό δε με ενθουσίασε, ενώ το κόκκινο ήταν πολύ καλό. Επίσης ο ένας φίλος, που δεν έπινε κρασί, παρήγγειλε άλλα δύο ποτά.
Πριν φθάσουν τα πρώτα πιάτα ζητήσαμε πέντε σφηνάκια από τον κατάλογο του φαγητού. Δύο Bloody Mary με στρείδι σερβιρισμένο στο κέλυφος πάνω στο ποτήρι και τρία Talisker (single malt) με καπνιστό στρείδι σερβιρισμένο στο κέλυφος πάνω στο ποτήρι (5 και 7 ευρώ έκαστο), που ήταν εξαιρετικά.
Η παραγγελία μας είχε ως εξής: το πλατώ του jamon (εξαιρετικό και καλοκομμένο), δύο πιάτα με μπρουσκέτες (το πρώτο με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια και το δεύτερο με αντζούγια, 4 κομμάτια το κάθε πιάτο και 5 ευρώ έκαστο), δυο πιατέλες με στρείδια (το πρώτο Rockefeller και το δεύτερο spicy tequila που συνοδευόταν από σφηνάκι mezcal, 5 στρείδια το κάθε πιάτο και αντίστοιχα 16 και 20 ευρώ) και τέλος chorizo με ωραία σάλτσα.
Νομίζω ότι υπήρξα ακριβής στις τιμές που αναφέρω. Δε δοκιμάσαμε κάποιο από τα κυρίως πιάτα.

Η παρέα μου ήταν πανευτυχής. Αν μπορώ να διαλέξω ένα πιάτο, που με ενθουσίασε, ήταν τα στρείδια Rockefeller. Θα μπορούσα να τα φάω όλα μόνη μου!

Η εξυπηρέτηση από τους σερβιτόρους και τον bartender ήταν υποδειγματική. Ταχύτατοι και ευγενείς όλοι τους.
Να αναφέρω επίσης -μιας και δυστυχώς δε συνηθίζεται- ότι μας έφερναν συνεχώς νερό βρύσης σε γυάλινες φιάλες, χωρίς καν να το ζητήσουμε.

Ο λογαριασμός μας έφθασε στα 227 ευρώ, περί τα 75 ευρώ το ζευγάρι. Περάσαμε υπέροχα και η βραδιά έκλεισε με μια υπέροχη χειρονομία. Ενώ σκεπτόμασταν να παραγγείλουμε σφηνάκια πριν φύγουμε, μας προσέφεραν μία φιάλη ροζέ κρασί. Το εκτιμήσαμε ιδιαιτέρως!

Να τονίσω επίσης ότι απαγορεύεται το κάπνισμα.

Το Hams and Clams είναι ένα oyster bar, το οποίο ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητα του καταλόγου του στην ευρύτερη αγορά του Πειραιά. Ίσως και της Αθήνας! Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Αυγ
31
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Επισκεφθηκαμε το μαγαζι Πεμπτη απογευμα κατα τις 9, διαθετει 5-6 παγκους εξω και αλλους 3-4 μεσα και φυσικα το μπαρ, μας εκανε αρκετα ασχημη εντυπωση οτι με εξαιρεση ενα τραπεζι-παγκο που ηταν ρεσερβε, στα υπολοιπα 3 εναπομειναντα καθισματα μας επετρεψαν να καθισουμε μονο σε ενα που κοιτουσε... το ντουβαρι.
Ειμασταν φυσικα δυο ατομα και το τραπεζι ηταν για 3, ενω τα αλλα ηταν για 4 ατομα, βεβαια κανενα δεν γεμισε μεχρι να φυγουμε ηταν αδεια..

Περαν απο την λιγο αγενη μετατοπιση μας στο μικροτερο τραπεζι, μαθαμε οτι εντος του καταστηματος δεν επιτρεπεται το καπνισμα αυτο ειναι Plus ακομα και για εμας του καπνιστες ευελπιστω να τηρειται.

Ηρθε ο σερβιτορος μας και εφερε καταλογους και νερο απο μπουκαλι δικο τους χωρις εξτρα χρεωση.

Ο καταλογος μικρος με καποια ορεκτικα ας το πουμε στην μια σελιδα και καποια κυριως στην αλλη.

Οι υπολοιπες τρεις σελιδες ηταν αφιερωμενες στα κρασια και τα ποτα.

Δοκιμασαμε μπρουσκετα με σαρδελες πολυ νοστιμο αλλα 5 ευρω μια φετα ψωμι λιγη ντοματα και σαρδελα-4 τεμαχιων?

Πλατο τυριων στα 10 ευρω με 3 παξιμαδακια, κομμενο φρουτακι, μικρο βαζακι μαρμελαδα ελιας και περιπου 150 γραμμαρια τυριων, επισης ακριβο για την ποσοτητα του.

Ντοματοσουπα με κομματια jamon μικρη επισης μεριδα αλλα στην λογικη τιμη των 4 ευρω αλλα λιγο ανοστη και στρειδια 5 τεμαχια στα 16 ευρω.

Επισης 2 ποτηρι λευκο κρασι που αντι 4.5 εκαστο χρεωθηκαν 5.50.

Εν ολιγοις συνολικη εμπειρια θες περιπου 50 ευρω το ζευγαρι για να φας μεζεδες, ισως ειναι λιγο πισω στην κουλτουρα μας αυτο το τσιμπολογημα αλλα σιγουρα με αντιστοιχα χρηματα ειτε σε ψαροταβερνα ειτε σε κρεατικα τρως πολυ παραπανω και χορταινεις.

Επισης οταν ειναι ζυγος αριθμος τα 3 παξιμαδια χτυπαει καπως ασχημα, δεν λεω για τα 5 στρειδια που εχουν και ενα κοστος αλφα σαν πιατο, αλλα για παξιμαδια.

Δεν νομιζω να το ξαναεπισκεφθω κυριως για το ασχημο καλωσορισμα που μου εμεινε, θα μπορουσαμε να αλλαξουμε τραπεζι με πιο ευγενικο τροπο και τις υπερβολικα μικρες και ακριβες μεριδες.