Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

17 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Για το ERGON είχα ακούσει πολύ θετικά σχόλια από φιλική μου παρέα. Μάλιστα θυμάμαι πως τα εκθειάστηκα σχόλια είχαν να κάνουν με ένα πιάτο ριζότο με άγρια μανιτάρια.
Βράδυ καθημερινής, που έχω επισκέπτες φίλους από το εξωτερικό για τους οποίους καλούμαι να γίνω ξεναγός τους στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είναι φυσικό, κάποια στιγμή οι βόλτες τελειώνουν και το συνηθέστερο είναι να παίρνει την σκυτάλη μία επίσκεψη σε εστιατόριο. Κι εκεί σχεδόν πάντα βρίσκομαι αντιμέτωπος με το δίλλημα της επιλογής του χώρου που θα διαλέξω καθώς δεν είμαι και ιδιαίτερα φίλος των πόλων έλξης τουριστών. Για κάποιον λόγο, το ERGON το εξαιρούσα από αυτήν την κατηγορία κι έτσι πήρα την απόφαση να πάω εκεί την παρέα μου.
Ο χώρος χωρίζεται σε 3 επίπεδα. Τον εξωτερικό χώρο που είναι στην ουσία η προέκταση του πεζοδρομίου της Μητροπόλεως, τον εσωτερικό τους χώρο και έναν ακόμα εξωτερικό που είναι ο πίσω δρόμος του εστιατορίου τους. Εμείς δυστυχώς δεν σταθήκαμε τυχεροί κι έτσι μας βολέψανε στον εσωτερικό τους και μάλιστα ακριβώς μπροστά από το πάσο της κουζίνας τους. Ένα ακόμα αρνητικό ήταν το ότι το τεχνητό μέσο που χρησιμοποιούσαν για να δροσίζουν τον χώρο δεν ήταν ακριβώς ευχάριστο (αν και σαφώς άκρως απαραίτητο) αφού σου έστελνε γερές δόσεις κρύου αέρα. Άλλοι μπορεί να το απολάμβαναν αυτό, το μέλος της παρέας μας που ήταν όμως ο κύριος αποδέκτης του την επόμενη ημέρα ήταν με deponάκια.
Και λίγα παραπάνω πράγματα για τον εσωτερικό χώρο που μας φιλοξένησε. Απλός και χωρίς ιδιαίτερες διακοσμητικές ιδέες εκτός ίσως του λίγο πιο βιομηχανικού ύφους οροφή. Όχι πως και αυτό μπορεί να θεωρηθεί παρθενογένεση στις μέρες μας…

Ο κατάλογός τους σχετικά μικρός αλλά ιδιαίτερος. Όπως έχω ξαναπεί είμαι φίλος των μικρών καταλόγων…
Η εξυπηρέτηση ήταν καταπληκτική από άποψη ευγένειας και άνεσης επικοινωνίας με τους πελάτες τους αλλά δυστυχώς αργή. Σε αυτό μάλλον ρόλο έπαιξε το ότι πέσαμε σε ώρα έντονης αιχμής αλλά και στην συνεργασία μεταξύ κουζίνας και εξωτερικού service. Για να δώσω και μερικές ακόμα πινελιές… μου φάνηκε εντελώς ακαλαίσθητο να γίνουμε μάρτυρες στιγμής έντασης μεταξύ του υπεύθυνου που διαχειρίζεται το πάσο τους και του προσωπικού της κουζίνας τους. Όπως προείπα, ήμασταν σε απόσταση μισού μέτρου από το πάσο τους και το βρήκα ενοχλητικό. Άκρως ενοχλητικό βρήκα επίσης το ότι ο ντάκος που παραγγείλαμε «φώλιασε» (χωρίς καμιά υπερβολή) για τουλάχιστον 15-20 λεπτά πάνω στον πάγκο τους μέχρι να μας προσφερθεί. Αυτό μάλλον είχε να κάνει πως περίμεναν να ετοιμαστεί και το 2ο ορεκτικό μας ώστε να μας σερβιριστούν μαζί. Το κακό είναι πως ακόμα και το 2ο ορεκτικό μας ήρθε χλιαρό οπότε υποθέτουμε πως έμεινε κι αυτό για αρκετή ώρα πριν μας προσφερθεί. Αυτά τα συμβάντα θα ρίξουν αρκετά την βαθμολογία του κατά τα άλλα ευγενέστατου και χαμογελαστού service.
Παραγγείλαμε:

• Ντάκος χαρουπιού με στέγη από ντομάτα, λευκό τυρί και κάπαρη. Νόστιμο ορεκτικό χωρίς όμως να χρειάζεται να το μνημονεύσω περισσότερο. Η τιμή του στα 7,7€.

• Επιλογή από λουκάνικα. Μας ήρθε σε όχι σωστή θερμοκρασία κάτι που σε ένα πιάτο με λουκάνικα έχει σημασία. Επίσης ένα συμπαθητικό ορεκτικό χωρίς όμως να μας καταπλήξει. Για την τιμή των 9€ που μας κόστισε θα χαρακτήριζα το μέγεθος και την ποιότητά της ως μη αντιπροσωπευτική. Δεν ξεχώρισα κάποιο είδος λουκάνικου σε σχέση με αυτά που συναντώ στο ευρύ εμπορικό κύκλο. Μας σερβιρίστηκαν με μια πολύ μικρή πινελιά από μουστάρδα που φαντάζομαι πως έπαιξε αποκλειστικά και μόνο τον ρόλο της διακόσμησης αφού δεν έφτασε ούτε για γιούχου.

• Κριθαράκι με θαλασσινά. Εμφανίσιμο πιάτο αλλά πολύ μικρή και φτωχότατη μερίδα. Τα θαλασσινά ήταν 4-5 μύδια, 1-2 μικρές ροδέλες από καλαμαράκι, 2 γαρίδες και ίσως 4-5 cm από την άκρη του πλοκαμιού χταποδιού. Σε αντίθεση με τα θαλασσινά, στο πιάτο είχαν υπερβάλει με την χρήση του βασιλικού και του κόκκινου πιπεριού. Υπερβολικά πολλά και μεγάλα φύλλα από βασιλικό που είχαν πλέον πικρίσει και είχαν καλύψει εντελώς την γεύση του πιάτου. Ένα πιάτο που σαφώς δεν απόλαυσα για να μη πω πως μου ήταν μάλλον δυσάρεστο στον ουρανίσκο. Η τιμή του στα 11,50 € που ήταν υπερβολική για την ποσότητα και δυστυχώς για την γεύση αυτού του πιάτου.

• Τυλιχτός χειροποίητος γύρος. Πιάτο που μάλλον λειτουργεί σαν κράχτης για τους τουρίστες που μας επισκέπτονται αφού οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη δοκιμάσει και αγαπήσει αυτό το πιάτο. Δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο σε αυτό το πιάτο, εκτός από την τιμή του. 9,5€ για ένα λίγο πιο μεγάλο τυλιχτό από αυτό που μου προσφέρουν στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου, τα λες και πολλά…

• Ριζότο με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας. Δεν μπορώ να πάρω θέση για το αν τα μανιτάρια ήταν άγρια, αλλά δεν έχω και κανένα λόγο να τους αμφισβητήσω. Επίσης έχω συμβιβαστεί με την ιδέα του ότι κάθε φορά που βλέπω την αναφορά για «λάδι τρούφας» αυτό επί το πλείστων αφορά σε συνθετικό λάδι τρούφας. Όμως το λατρεύω! Είναι συστατικό που πρέπει να προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος κι όχι κατά την παρασκευή. Επίσης είχε γίνει υπερβολική χρήση του που από την μία έκανε το πιάτο τρομερά αρωματικό αλλά που όμως το έκανε επίσης και αρκετά βαρύ, κάτι που επιβεβαιώνονταν για αρκετές ώρες μετά την αποχώρησή μας από το Ergon. Το πιάτο δεν ήταν δικό μου αλλά το ζήλεψα. Πήρα μόνο 2-3 μικρές πιρουνιές και κάθε φορά η μυρωδιά του μου έσπαγε την μύτη και με ξετρέλαινε. Δεν ήταν τυχαίο που 2 τουρίστριες από το διπλανό μας τραπέζι μας ζήτησαν πληροφορίες για το πιάτο αυτό. Και σίγουρα αυτό δεν έγινε ορμώμενες από την εμφάνισή του. Παρά του ότι ήταν βαρύ σε γεύση, νομίζω πως ήταν το πιο νόστιμο πιάτο που δοκίμασα εκείνο το βράδυ. Η τιμή του στα 10,5€.

Στο τέλος μας κέρασαν σφηνάκια με νερό και βανίλια υποβρύχιο. Καλοδεχούμενο αν και θα το ήθελα με παγωμένο νερό κι όχι σε νερό θερμοκρασίας βρύσης (μάλλον μου έχει βγει η γκρίνια…)

Κλείνω κάνοντας γενικό απολογισμό της εμπειρίας μου/μας.
Από άποψη γεύσης που είναι και ο γνώμονας που καθορίζει την επιτυχία μιας εξόδου μας, έμεινα μάλλον μέτρια ικανοποιημένος.
Οι τιμές είναι τσιμπημένες σε σχέση με την ποσότητα που σου προσφέρεται.

Χώρο και service ίσως τα αδικώ λίγο γιατί ίσως οι συνθήκες να μην ήταν οι ιδανικές. Όμως έχω επισκεφτεί και άλλα εστιατόρια που έχουν κληθεί να εξυπηρετήσουν τόσο κι ακόμα περισσότερο κόσμο με πιο επιτυχημένα αποτελέσματα.

Την επόμενη μέρα και χαζεύοντας την απόδειξη, διαπίστωσα πως μας χρέωσαν ψωμί σαν να μας έφεραν και δεύτερη φορά. Δεν βαριέσαι όμως… μου πήραν 1,5 ευρουδάκι παραπάνω…

07 Σεπ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Είναι δυνατόν ένας χώρος εστίασης, μέρος αλυσίδας Ελληνικών εστιατορίων που με το μεράκι και τη σωστή διαχείριση των ιδιοκτητών, εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα με εστιατόρια ανά τον κόσμο, να σε απογοητεύσει τόσο πολύ; Και βέβαια είναι.
Ακούω λοιπό το ‘’this is not a love song’’ από PIL για να μπω στο κλίμα και ξεκινάω να γράφω για το ‘’Έργον’’ του Συντάγματος, όσο πιο ήρεμος μπορώ, το σίγουρο όμως είναι ότι, ‘’this is not a positive review’’.
Καλή η προσπάθεια των αδερφών Δουζή, σωστοί επιχειρηματίες, έχω αναφερθεί για αυτούς αρκετά, στην κριτική του ‘’Ergon Αγορά’’ που αποτελεί τη ναυαρχίδα της επιχείρησης και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά εδώ το όλο concept έχει πολλές αστοχίες. Αρχίζω να γράφω και η επιλογή στα χέρια σας.
Τοποθεσία.
Στήνεις ένα μαγαζί στην πρωτεύουσα μιας χώρας. Διάλεξε μέρος που είναι πιάτσα, πέρασμα του ντόπιου πληθυσμού και κυρίως της νεολαίας, για να γεμίζεις 2-3 φορές τη μέρα. Εκεί που το έστησες, έχοντας γύρω σου μαγαζιά που θέλουν να προσελκύσουν τουρίστες, αναγκάζεσαι να δουλέψεις το ίδιο. Άρα σωστά έχεις βγάλει και τον κατάλογο πρώτη μούρη στην Μητροπόλεως. Έχασες όμως τον σίγουρο. Αυτόν που θα σε στηρίξει και μετά το Καλοκαίρι. Άσε που και ο τουρίστας βλέποντας τις τιμές ‘’θα την κάνει’’ με ελαφρά πηδηματάκια.
Χώρος.
Μικρός, στενός, πολύ φασαρία. Τα μπροστινά τραπέζια τα τρώει η ζέστη. Το ίδιο, σε λίγο μικρότερο βαθμό και τα πίσω στον πεζόδρομο. Για το εσωτερικό ότι και να πω είναι λίγο. Προσπαθείς να χωρέσεις τραπέζια μαζί με τους πάγκους με τα καλούδια που πουλάς και την ανοιχτή κουζίνα. Ε δεν γίνεται αν δεν έχεις ‘’άπλα’’ που λένε στο χωριό μου. Οι μικροί πάγκοι με τα ζυμαρικά, μυρωδικά, αποστάγματα και το ψυγείο με τα τυριά και τα αλλαντικά θυμίζουν bazaar στο μετρό του Συντάγματος. Δεν γίνεται να χωρέσουν όλα με αποτέλεσμα να γίνεται ένας αχταρμάς. Ο δεύτερος εσωτερικός χώρος όπως και το δείγμα παταριού χωράνε ελάχιστα τραπέζια, άρα χάνεις και από αυτό. Τουλάχιστον από καθαριότητα είμαστε οκ.
Προσωπικό.
Καλές και φιλότιμες οι προσπάθειες αλλά έως εκεί. Μου θύμισαν νεοσύλλεκτο στρατιώτη στο κέντρο κατάταξης που τον έχουν κάνει κατ’ ανάγκη σερβιτόρο ελλείψει άλλου κατάλληλου, χωρίς να έχει πιάσει ξανά στη ζωή του πιάτο. Και εξηγούμαι: Καλωσόρισμα δεν ήρθε ποτέ, όπως γίνεται στα υπόλοιπα μαγαζιά της αλυσίδας. Έδρασε η μαρμάγκα. Ποτέ δεν ερωτηθήκαμε αν θέλουμε ψωμί και δεν το είδαμε στο τραπέζι μας. 2-3 φορές χρειαστήκαμε σερβιτόρο και μέχρι να έρθει στο τραπέζι μας, μας έστελναν από τον Άννα στον Καϊάφα. Για να καθίσουμε, ενώ είχαμε εισέλθει στον χώρο του μαγαζιού, μας κοίταξαν 3 σερβιτόροι και κάνανε τουλάχιστον 5 λεπτά για να αποφασίσουν ποιος θα μας εξυπηρετήσει. Τουλάχιστον δεν είδα να τραβάνε κλήρους. Θέλει πολύ, μα πάρα πολύ δουλειά ακόμη.
Τιμές.
Από πότε η Θεσσαλονίκη με την Αθήνα έχουν διαφορετικές τιμές στο ίδιο μαγαζί και στο ίδιο προϊόν; Είμαστε άλλη χώρα και δεν το ξέρω; Ή μήπως είμαστε πιο πλούσιοι εδώ στην Αθήνα; Ή μήπως πρέπει να χρεωθώ εγώ το ακριβότερο ενοίκιο; Ή τον ακριβότερο σεφ; Απαράδεκτό. Διαφορές στα ίδια είδη από 0,5 -2 euro. Και μιλάω για διαφορά επισκέψεων στα 2 μαγαζιά 1 1/2 περίπου μήνα.
Και πάμε στο φαγητό.
Τουλάχιστον αυτό μας αποζημίωσε. Κατάλογος σχεδόν ίδιος με τον αντίστοιχο της συμπρωτεύουσας. Μεζέδες από το παντοπωλείο (αλοιφές, ποικιλίες τυριών, αλλαντικών, αλίπαστα) και από την κουζίνα (ζεστά ορεκτικά, σαλάτες, ζυμαρικά, κρέατα, κάποια θαλασσινά). Υπάρχουν αρκετές επιλογές σε ελληνικές μπύρες, αποστάγματα, αναψυκτικά και κρασιά. Ένα τικ βέβαια κάτω από τη Θεσσαλονίκη στην παρασκευή, αλλά πολύ καλό.
Ξεκινήσαμε με δροσερό και τόσο – όσο λεμονάτο ταμπουλέ με κινόα, ψιλοκομμένη ντομάτα, αγγούρι και φέτα με μπόλικα μυρωδικά. Άψογο το αποτέλεσμα, μερίδα επαρκέστατη για 3 άτομα.
Συνεχίσαμε με μια παραλλαγή του γνωστού ‘’μπουγιουρντί’’ χωρίς καθόλου κάψιμο, με ψιλοκομμένη πιπεριά, ντομάτα, μυρωδικά και 2 τυριά αντί για το κλασικό με μόνο φέτα. Εδώ με φέτα Μυτιλήνης και κεφαλοτύρι Ίου. Αρκετά καλό αλλά εμμένω στο κλασικό καυτερό με μπόλικη φέτα.
Κλασσικά χεράτες διπλοτηγανισμένες πατάτες γευστικότατες με την σάλτσα φέτας να απογειώνει την γεύση. Φάτε τες όσο το δυνατό γρηγορότερα, διότι η σάλτσα φέτας αν μείνει λίγο παραπάνω, γευστικά χάνει αρκετά.
Σουτζουκάκια Θεσσαλονίκης με baby βουτυράτες πατάτες και χειροποίητη ρώσικη. Τα σουτζουκάκια 4 τον αριθμό, εκπληκτικά όπως και οι πατάτες, αλλά πόσο μυαλό θέλει να καταλάβεις ότι η ρώσικη είναι άσχετη; Βάλε πάπρικα να τρελάνεις όλο το κέντρο των Αθηνών κα τα προάστια μέσα. Να λένε: ‘’Τι υπέροχο πράγμα τρώω τώρα, πως και δεν το είχα ανακαλύψει τόσο καιρό;’’
Χειροποίητος γύρος, εδώ, μέσα σε αραβική πίτα, πικάντικο γιαούρτι, ψιλοκομμένο ντοματοκρέμμυδο. Πάλι χωρίς πάπρικα που δίνει άλλη γεύση. Γευστικός και μεγάλη μερίδα. Έρχεται σε ξύλινο σκεύος με λίγη πρασινάδα για γαρνιτούρα.
Πιάτο ημέρας τα πιτάκια που δεν ήταν πιτάκια αλλά μπάλες κιμαδίσιες με φέτα πάνω σε μουστάρδα. Ωραία γευστικά αλλά με χάλασε η μουστάρδα. Πάλι η φαντασία και η έμπνευση πήγαν περίπατο.
Γλυκαθήκαμε με γεμιστούς λουκουμάδες με μπισκότο Παπαδοπούλου και από πάνω παγωτό βανίλια. Καλό επιδόρπιο αλλά στο τέλος έμενε στον ουρανίσκο η γεύση του κλασικού στρογγυλού μπισκότου που μεγάλωσε γενεές και γενεές.
Ήπιαμε 1 lt καλό χύμα λευκό κρασί.
Μας κέρασαν υποβρύχιο με γεύση μαστίχας. Αν και κέρασμα, θα σταθώ σε 2 λαθάκια. Θεωρώ ότι το ‘’κλείσιμο’’ του φαγητού είναι κάτι, το οποίο σίγουρα μένει στον καθένα μας. Εδώ το υποβρύχιο ήρθε σε πάρα πολύ μικρή ποσότητα και με ξύλινο πιρουνάκι οπότε, παρότι έντονη η γεύση της μαστίχας, επισκιάστηκε από την αίσθηση που αφήνει το ξύλο στη γλώσσα.
3 άτομα δώσαμε 60 euro αρκετά για το όλο σύνολο.
Έμεινα με την όρεξη θεωρώντας ότι το ‘’Έργον Athens’’ θα είναι τουλάχιστον ισάξιο της ναυαρχίδας ‘’Ergon Αγορά’’ της Θεσσαλονίκης.
Τι να κάνουμε!!!! Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στα πόδια μας σε αυτή την ζωή, οπότε θα με ξαναδεί και θα το τιμήσω μόνο στην συμπρωτεύουσα.

09 Ιούλ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Το "ΕΡΓΟΝ" κατέβηκε και στο κέντρο της Αθήνας για να προσφέρει εξαιρετική τοπική γαστρονομία και φιλόξενο ανθρώπινο δυναμικό! Τοποθετημένο σε θέση κλειδί είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς Ελλήνων και τουριστών. Όπως και στα υπόλοιπα εστιατόρια "ΕΡΓΟΝ", τόσο στην Ελλάδα (με πιο γνωστό σε εμάς εκείνο της Ν. Ερυθραίας ) όσο και στο εξωτερικό, το μαγαζί διαθέτει και Deli γωνιά με αυθεντικά τοπικά προϊόντα.

Θα το συναντήσετε απέναντι ακριβώς από το πρώην Υπουργείο Παιδείας, στην οδό Μητροπόλεως, οπού τώρα ετοιμάζεται να λειτουργήσει μεγάλο ξενοδοχείο. Στον ευρύχωρο εξωτερικό χώρο υπάρχουν μεγάλες ομπρέλες και πολλά τραπέζια όμορφα στρωμένα που παρά τις λίγες ημέρες λειτουργίας του εστιατορίου φιλοξενούν αρκετό κόσμο και κυρίως τουρίστες που έχουν αρχίσει να κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας.
Ο δεύτερος εξωτερικός χώρος, με τα μικρά μεταλλικά τραπεζάκια είναι πολύ μικρότερος και βρίσκεται στην πίσω πλευρά του χώρου, στην γραφική οδό Πετράκη, απ' όπου οι θαμώνες έχουν θέα στα γραφικά νεοκλασικά οικήματα του πεζοδρομημένου τμήματος του δρόμου τα οποία δύσκολα παρατηρεί κάποιος ως πεζός. Παρόλο που δίπλα σ' αυτό το τμήμα του εξωτερικού χώρου του εστιατορίου επιτρέπεται η κυκλοφορία των ΙΧ δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση οπότε όλα καλά!

Μπαίνοντας από την οδό Μητροπόλεως στον κυρίως χώρο υπάρχει το ντελικατέσεν με ένα μεγάλο ψυγείο αλλαντικών και τυριών καθώς και πληθώρα από βαζάκια με κάθε λογής προϊόντα τοποθετημένα σε όμορφα ράφια αλλά και σε έναν μεγάλο πάγκο. Σ' αυτό τον χώρο συναντάμε από διάφορα βότανα και μπαχαρικά μέχρι τσίχλες και καραμέλες, όλα εγχώριας παραγωγής. Δύο μικρά ψυγεία στο βάθος περιέχουν προϊόντα ζύμης και γαλακτοκομικά μικρών παραγωγών. Αφού τελειώσαμε το γεύμα μας, πριν αναχωρήσουμε, προμηθευτήκαμε πολύ νόστιμη γραβιέρα Καλαμπάκας και πεντανόστιμη βραστή γαλοπούλα σε πολύ καλές τιμές.

Στον χώρο του ντελικατέσεν και μπροστά από το μεγάλο ψυγείο, υπάρχει μια πολύ συμπαθητική γωνιά για φαγητό με όλα κι όλα τέσσερα με πέντε μικρά καθίσματα!

Ο ένας εσωτερικός χώρος φαγητού βρίσκεται στο βάθος, με θέα στην οδό Πετράκη. Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος αλλά τον βρήκα πολύ ζεστό, απλά και όμορφα διακοσμημένο με ιδιαίτερα όμορφα σχεδιασμένα ξύλινα και μαρμάρινα τραπέζια και καθίσματα. Είναι ιδιαίτερα έντονο το στοιχείο του μπλε-γαλάζιου και του ξύλου. Ξεχωρίζει μάλιστα μια όμορφη ζωγραφιά με την επωνυμία του χώρου. Ο δεύτερος εσωτερικός χώρος φαγητού βρίσκεται στον πρώτο όροφο με θέα στην οδό Μητροπόλεως, με το ίδιο διακοσμητικό στυλ του πρώτου αλλά αρκετά πιο ευρύχωρος.

Η κουζίνα είναι ημιανοιχτή και βρίσκεται ανάμεσα στους δύο εσωτερικούς χώρους. Το προσωπικό της κουζίνας εργάζεται ασταμάτητα και είναι αρκετά ευπαρουσίαστο με όμορφα μαύρα σκουφάκια, Την ίδια προσεγμένη ασπρόμαυρη αμφίεση ακολουθεί και το υπόλοιπο προσωπικό. Απέναντι από την κουζίνα υπάρχει ένας βοηθητικός χώρος και στο υπόγειο συναντάμε τις απλές τουαλέτες με το σήμα της κότας και του κόκορα.....

Σε γενικές γραμμές, η διακόσμηση συνδυάζει ιδανικά το ιντάστριαλ με το κλασικό αλλά και το κάζουαλ ύφος.

Το μενού, όπως είναι γνωστό, επιμελείται ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος με βοηθό τον σεφ Στέλιο Νυξίνα ο οποίος μετακόμισε από το "ΕΡΓΟΝ" της Ν. Ερυθραίας σ' αυτό της Μητροπόλεως.

Η κάρτα του εστιατορίου δεν είναι πολύ μεγάλη αλλά εστιάζει στα "sos" της ελληνικής κουζίνας. Αρχίζει με μεζέδες και αλίπαστα, από το παντοπωλείο του χώρου, συνεχίζει με ορεκτικά και μεζέδες (βλ. φάβα με σύγκλινο,6,30, καπνιστό σκουμπρί με πατάτες ψητές,7,00, Σχαροτύρι από τα Χανιά σαγανάκι,7,00, και πολλά ακόμη ), έπονται οι σαλάτες (βλ. ελληνική σαλάτα,8,30 ), ακολουθούν τα ζυμαρικά (βλ. Πέτουρα με ραγού από μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας σε σάλτσα ντομάτας και φέτα, 10,50, κριθαράκι με θαλασσινά,11,00, κ. ά ) και τα κυρίως με κρέας ή ψάρι (βλ. σουτζουκάκια Θεσσαλονίκης, 8,80, γλυκοκαυτερό σουβλάκι σολομού, 12,00, κ. α΄). Ο κατάλογος κλείνει 4-5 γλυκά όπως π. χ κρέμα γιαουρτιού με παστέλι (5,50).
Υπάρχει μεγάλη γκάμα κρασιών, ούζων και τσίπουρων, π. χ λευκό κρασί "Τέσσερις Λίμνες (Κτήμα Κυρ. Γιάννη) στα 24,00/μπουκάλι, ούζο καζανιστό Στουπάκη στα 11.00 ή καραφάκι τσίπουρο στα 5,00. Το κρασί σε ποτήρι προσφέρεται στα 3,00 το λευκό και στα 4,50 το ροζέ. Οι μπύρες κυμαίνονται στα ΕΥΡΩ 3,00-5,00, π. χ η μαύρη Fix στοιχίζει 3,00. Επιπλέον, σερβίρονται φρέσκοι χυμοί και μαστίχα.

Οι επιλογές μας:

Χειροποίητα ντολμαδάκια με ρύζι καρολίνα Σερρών, γιαούρτι και δυόσμο (5,90), πέντε κομματάκια ντολμαδάκια με μπόλικο λάδι πάνω σε γιαούρτι και κόκκους δυόσμου. Αρκετά νόστιμα και δροσερά!

Μπουγιουρντί με φέτα Μυτιλήνης και κεφαλοτύρι Ίου ( 6,50 ), σερβιρισμένο σε όμορφο τσίγκινο σκεύος με μπόλικα κομμάτια κόκκινης πιπεριάς στο εσωτερικό! Πάρα πολύ νόστιμο!!

Χειροποίητο γύρο σε αραβική πίτα με κρεμμύδι, τομάτα και πικάντικο γιαούρτι (8,50). Ένα καταπληκτικό πιάτο, άψογα σερβιρισμένο σε ξύλινο δίσκο. Πρόκειται για μια μεγάλη φωλιά, αριστοτεχνικά φτιαγμένης, από αραβική πίτα που στο εσωτερικό της βρίσκονται μπόλικα κομμάτια ζουμερού και ΖΕΣΤΟΥ γύρου με σος γιαουρτιού που ροζίζει λόγω της πιπεριάς. Ως γαρνιτούρα υπάρχει λίγη ακόμα ποσότητα σος γιαουρτιού και πολύ λίγη πράσινη σαλάτα. Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολική, τέτοιον γύρο δεν θα βρείτε ούτε στο καλύτερο τυλιχτάδικο της πόλης!!!

Απολαύσαμε ένα γλυκό cheese cake σοκολάτας με μαρμελάδα κάστανο (5,00). Μέσα σε ένα γυάλινο βαζάκι ξεχωρίζει το καταπληκτικό αυττό έδεσμα. Στη βάση του υπάρχουν τρίμματα πεντανόστιμου μπισκότου, στο ενδιάμεσο φοβερή σοκολάτα και ως top λίγη ποσότητα κάστανο με πολύ διακριτικό άρωμα. Ανακατέψαμε τα υλικά και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό!!

Στο τέλος μας κέρασαν δύο μικρά παραδοσιακά γλυκά 'υποβρύχιο'!

Με τα παραπάνω, δύο άτομα χορτάσαμε και με το παραπάνω!!

Για το ψωμάκι ερωτηθήκαμε.
Το νερό ήρθε φιλτραρισμένο στο γνωστό γυάλινο στρογγυλό μπουκάλι του "ΕΡΓΟΝ"!!

Το προσωπικό ήταν καταρτισμένο, πρόθυμο και ευγενέστατο!!

Στον εσωτερικό χώρο ακούγεται όμορφη μουσική, ελληνική κυρίως.

Αυθεντικές γεύσεις, φαντασία, ευγένεια, επαγγελματικό ήθος, στρατηγική θέση και επιχειρηματικότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του εγχειρήματος στο κέντρο της πόλης μας, με τιμές εξαιρετικές για τη θέση που βρίσκεται.

Επομένως, η τελική εντύπωση που αποκομίζουν οι θαμώνες δεν μπορεί παρά να είναι θετική!!

27 Νοε 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Σαν κουνέλια πολλαπλασιάζονται τα Εργον, ενδεικτικό φαντάζομαι της απήχησης που η κουζίνα τους και το όλο τους κόνσεπτ γνωρίζει. Αφού λοιπόν έκανε ένα tour de force, γυρίζοντας τα βόρεια της χώρας (Θεσ/νικη, Χαλκιδική), τα έτερα βόρεια (Ν. Ερυθραια), τα νησιά (Σκιάθος, Ρόδος, Λευκάδα, Πάρος), ξενιτεύτηκε (Λονδίνο, Μαϊαμι, Βρυξέλλες) ήρθε και στο κέντρο της Αθήνας, και -φαντάζομαι ότι- έπεται συνέχεια.
Το Εργον βασικά τοχουμε ξαναδεί, κατά προσέγγιση τουλάχιστον: μπακαλοταβέρνα με σύγχρονη τεχνοτροπία, ή αν προτιμάτε ταβερνομπακάλικο με το σχετικό στήσιμο και διακόσμηση. Τούτο εδώ, είναι όμορφο, ντηζαϊνάτο, σου ανοίγει την όρεξη, ούτε βαρυφορτωμένο να σκάει από ρετρό, ούτε όμως αποστειρωμένα μινιμαλ. Μεγάλη βιτρίνα-ψυγείο με τα καλούδια από όλη την Ελλάδα, πάγκος από δίπλα με σκαμπώ μπαρ, αρμαθιές σκόρδων να κρέμονται απ' το ταβάνι, ράφια και προθήκες παντού με ένα σωρό ντέλι λιχουδιες που αν πεινάς θέλεις διακαώς να τις δοκιμάσεις όλες. Τυριά, μελιτζανοσαλάτες, λακέρδες, ζυμαρικά, φάβες, τρούφες κλπ όλα μπροστά σου σε κομμάτια, σακκούλια, βαζάκια και κονσέρβες.
Το έτερον πολύ ωραίο του μαγαζιου αυτού είναι το διαμπερές του, μπάινεις, διασχίζεις το όλον μαγαζί και βγαίνεις από πίσω: Αρα - θέλεις κινηση, κόσμο, αυτοκίνητα, χάζι; Κάθεσαι Μητροπόλεως. Θέλεις πεζόδρομο, ρομαντισμό και πιο πριβέ φάση; Κάθεσαι Πετράκη, όπου ναι μεν τα τραπέζια είναι λιγότερα, αλλά όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης του απέναντι κτηρίου, θα είναι σούπερ.
Η θέση του είναι εγγύηση για μπόλικη κίνηση -απέναντι από το πρώην υπουργείο Παιδείας, νυν λουξ ξενοδοχείο Electra, λίγα μέτρα από τη Μητρόπολη προς Σύνταγμα. Η Μητροπόλεως είναι ένας δρομος που κατά τη γνωμη μου πρέπει να πεζοδρομηθεί χθες, και που τελευταία με την -επιτέλους- ανακαίνιση της εκκλησίας και την έλευση όμορφων μπαρ και εστιατορίων και του ξενοδοχείου βεβαίως, έχει πάρει τα πάνω της, ενώ η γειτνίαση στην Πλάκα είναι το μεγάλο ατού που της εξασφαλίζει αρκετή τουριστοπελατεία.
Αρκετά τραπέζια ελεύθερα επί της Μητροπόλεως, καλός καιρός, νωρίς το βράδυ Παρασκευής χωρίς κράτηση. Η ώρα ήταν λίγο περίεργη για τα ελληνικά δεδομένα του τρώγειν έξω, δλδ κάτι σαν 730-8, ήμασταν και 2 μόνο, πρόβλημα ουδέν, τραπέζι βρέθηκε, οι σερβιτόροι επαγγελματίες σε όλα.
Ο κατάλογος διαθέτει προϊοντα που μπορείς να τ'αγοράσεις και στο παντοπωλείο, λίγα πιάτα, δημιουργικά ελληνικά κατά κύριο λόγο, πολλές αλοιφές κατά τα θεσσαλονικιώτικα, αρκετά μαριναρισμένα ψαράκια, λίγες σαλάτες, 4-5 πιάτα με ζυμαρικά, και 6-7 αρκετά κλασσικα πιάτα κρεατικών και ψαριών.
Το νερό φιλτραρισμένο σε μπουκάλι Εργον, το ψωμί προαιρετικό.
Eμείς επιλέξαμε:
-Ταμπουλέ: η γνωστή σαλάτα-ορεκτικό. ολίγο πειραγμένη, με κινόα και φέτα. Μας άρεσε πολύ.
- Πατάτες τηγανητές με γραβιέρα. Μπόλικες και νόστιμες.
- Ενα εξαιρετικό μανιταρόρυζο, με μανιτάρια γρεβενών, πεκορίνο Μυτιλήνης και τρουφόλαδο. Εντονη η γεύση, σε διακτινίζει στη Βάλια Κάλντα.
- Γύρος πακεταρισμένος μέσα σε αραβική πίττα, με κρεμμύδι, γιαούρτι και ντομάτα, που σερβιρίστηκε σε ξύλινη πιατέλα. Πρωτότυπος εμφανισιακά, χωρίς κάτι το συγκλονιστικό γευστικά.
Πήραμε κόκκινο κρασί χύμα, που ήταν μια χαρά. Δε θυμάμαι την προέλευσή του όμως.
Μας κέρασαν στο τέλος υποβρύχιο μαστίχα και πληρώσαμε €35,5, κανονικότατα με απόδειξη εννοείται.
Θαυμαστόν το Εργον λοιπόν δε θα πω, αλλά θεάρεστον σίγουρα, με άξια και τίμια εκπροσώπηση των τόσο ωραίων τοπικών ελληνικών προιόντων. Και μπράβο τους.

16 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Τετάρτη βραδάκι και καθώς κατεβαίνουμε τη Μητροπόλεως για να πάμε κάπου για φαγητό, πέφτουμε πάνω στο ΕΡΓΟΝ, που ναι μεν το είχαμε σκεφτεί προηγουμένως να προτείνουμε όμως λόγω του ότι η παρέα είχε έρθει από επαρχία, ήθελε πρώτα να περιηγηθούμε λίγο στην περιοχή ώστε να κάτσουμε εκεί που θα τους έκανε κλικ, όπου και τους έκανε αυτός ο χώρος με τα μικρά τραπεζάκια εξωτερικά, τα φωτάκια Led και το παντοπωλείο εσωτερικά.
Μας ρώτησαν εάν έχουμε ξανακαθίσει και αναφέραμε ότι το ξέρουμε και το συνιστούμε, αλλά πάμε στο ΕΡΓΟΝ στη Ν. Ερυθραία, που είναι και στην περιοχή μας. Η φιλοσοφία είναι η ίδια, οπότε δεν θα διαφέρει η κουζίνα.
21:30 και όλα σχεδόν τα τραπεζάκια τους γεμάτα, πλην ενός εξωτερικά που δυστυχώς ήταν ρεζερβέ, και δύο εσωτερικά, όπου και κάτσαμε αν και η υπόλοιπη παρέα ήταν καπνιστές και προτιμούσαν έξω. Είπαμε την κοπέλα, ωστόσο, που μας εξυπηρέτησε, ότι εάν ελευθερωθεί κάποιο τραπέζι έξω για 4 άτομα, να μας ενημερώσει. Κάτι που το έκανε όλη η ομάδα, και ενώ ήμασταν στα μέσα της βραδιάς, και ήρθαν και μας ρώτησαν εάν επιθυμούσαμε να μεταφερθούμε έξω ώστε να μπορούν να καπνίζουν.
Ο εσωτερικός χώρος πολύ καθαρός, μίνιμαλ διακόσμηση, κυριαρχεί το μπετόν στο ταβάνι και η λιτή ταπετσαρία στους τοίχους. Η κουζίνα, στο πάνω επίπεδο από το παντοπωλείο τους, είναι ανοιχτή γεγονός που μπορείς να δεις και τις παραγγελίες που φεύγουν, αλλά και την κουζίνα ειδικά.
Για 4 άτομα, όπως θα δείτε παρακάτω, παραγγείλαμε αρκετά, ωστόσο ήθελαν να δοκιμάσουν όσα πιο πολλά πιάτα μπορούσαν οι φίλοι μου. Από όλα μείναμε όλοι πολύ ευχαριστημένοι.
Με το που καθίσαμε, μαζί με τους καταλόγους μας έφεραν και μία καράφα νερό βρύσης και μας ρώτησαν μήπως προτιμούσαμε εμφιαλωμένο. Ψωμάκι δεν μας έφεραν και ούτε και μας ρώτησαν εάν θέλαμε βέβαια κατά τη διάρκεια της παραγγελίας, εμείς ωστόσο ως φαν του ψωμιού, το παραγγείλαμε από μόνοι μας. Η κοπέλα ευγενικά μας είπε ότι μπορεί να μην το χρειαστούμε γιατί όλα τα πιάτα συνοδεύονταν από πιτούλες, όμως εμείς παρόλα αυτά, το ζητήσαμε (1.50 Ευρώ το πανεράκι με αρκετές φέτες λευκού και μαύρου ψωμιού).

Για αρχή παραγγείλαμε τα εξής (οχι και λίγα):
- Ντάκο χαρουπιού με κάπαρι, ντοματίνια και ένα είδος κρέμας τυριού. Πολύ δροσερή με τέλεια αρμονία στο λάδι και στην κάπαρη σαλάτα, στα 7,50 Ευρώ.
- Ποικιλία αλειμμάτων, στα 11 Ευρώ, που περιελάμβανε: κοπανιστή, τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα, αλειφή με βάση το σολωμό (αυτή δεν μας άρεσε καθόλου, πολύ έντονη η μυρωδιά του ψαριού) και άλλη μία αλειφή με βάση το σκουμπρί εάν θυμάμαι καλά (και αυτή έντονη σε γεύση για τα δικά μας γούστα). Όλα τα άλλα αλείμματα όμως ήταν ακριβώς όπως τα θέλαμε όλοι, που είμαστε και διαφορετικού γευστικού επιπέδου θα έλεγα.
- Ταμπουλέ σαλάτα με κινόα, στα 5,50 Ευρώ, σε μεγάλο μέγεθος για το είδος της σαλάτας, με κυριαρχία στην όψη του ψιλοκομμένου αγγουριού και του κινόα, όμως στη γεύση, του μαϊντανού, όπως πρέπει. Πολύ δροσερή, ελαφριά, με όξινο όσο αρμόζει άρωμα.
- Πιτάκια με Τουλομοτύρι Μυτιλήνης, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, με μαρμελάδα ντομάτας, στα 6,50 Ευρώ. Χωρίς καθόλου λαδίλα, με ωραία και καθόλου καμμένη εξωτερική κρούστα, που μόλις την έσπαγες, κυλούσε το λιωμένο και πεντανόστιμο τυράκι. Ο συνδυασμός δε της μαρμελάδας ντομάτας, το απογείωνε.
- 2 μερίδες πατάτες με στάκα, καθότι όλοι πατατοφάγοι, στα 5,00 Ευρώ έκαστη. Πασπαλισμένες με γλυκιά πάπρικα και τη στάκα στη ποσότητα που πρέπει, πραγματικά το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου βαρύ στο στομάχι. Γιατί μη ξεχνάμε ότι η στάκα Κρητικό είδος βουτύρου-τυριού, είναι βαριά.
- Φάβα με σύγκλινο και καραμελωμένο κρεμμύδι, εξίσου σε μεγάλη ποσότητα, στα 6,30 Ευρώ. Το σύγκλινο ήταν ψιλοκομμένο και το κρεμμύδι σε μικρή ποσότητα, όσο έπρεπε για να δώσει μία γλυκιά επιπλέον γεύση σε αυτό το ορεκτικό.
- Γραβιέρα Νάξου σε καταϊφι με φιστίκια Αιγίνης, στα 6,80 Ευρώ. Εδώ η παρέα διχάστηκε, οι μισοί ξετρελάθηκαν και οι άλλοι μισοί το βρήκαν μέτριο γιατί περίμεναν μεγαλύτερη ποσότητα τυριού στη γέμιση και λιγότερο καταϊφιού. Προσωπικά το βρήκα νόστιμο, χωρίς λαδίλα, και το τυρί λαστιχωτό όπως θα το ήθελα ενώ για τους υπόλοιπους θα έπρεπε να λιώνει πιο πολύ.
- Ποικιλία από λουκάνικα, 3 είδη για την ακρίβεια επί 2 τμχ (6 συνολικά), με συνοδεία μουστάρδας, στα 9,00 Ευρώ. Νόστιμα, καθόλου λιπαρά και βαριά, όμως δεν μπορώ να είμαι πολύ κατατοπιστική γιατί δεν μου αρέσουν γενικά τα λουκάνικα. Ο ένας εκ των συνδαιτημόνων μας τα 2 από τα 3 είδη τα βρήκε νόστιμα και καλά ψημένα (ψήστης ο ίδιος έκρινε το ψήσιμο σε όλα τα πιάτα και το βρήκε πολύ καλό και ανάλογο του κάθε πιάτου).
Στη συνέχεια, κυρίως πήραμε οι 3 από τους 4:
- Σουτζουκάκια με συνοδεία ρωσικής σαλάτας και baby πατατών, στα 8,80 Ευρώ. Ήρθαν σε ένα ξύλινο πλατώ, 4 τμχ ουσιαστικά ψητά μπιφτεκάκια, προς μεγάλα σε μέγεθος, με χειροποίητη ρωσική και πεντανόστιμες μικρές πατατούλες πασπαλισμένες με λίγο μαϊντανό.
- Χοιρινά μπριζολάκια με πατάτες μαζί με μία γλυκόξινη σάλτσα, στα 10,70 Ευρώ. Νόστιμο και χωρίς μυρωδιά το χοιρινό.
- Γύρο χοιρινό τυλιχτό, σκεπαστό σε Αραβική πίτα μαζί με λαχανικά. Σε ξύλινο πλατώ επίσης η παρουσία του. Μεγάλο μέγεθος και όπως είπε η φίλη μου, είναι σαν να τρως κάτι από κλασσικό γύρο χοιρινό και ένα πιάτο ανατολίτικο.
Για όλα αυτά μαζί με ένα μπουκάλι Ροζέ κρασί και ένα ποτήρι λευκό ξηρό, και μαζί με 3 αναψυκτικά, πληρώσαμε 119 Ευρώ (30 Ευρώ το άτομο). Δεν τα λες και λίγα, όμως δεδομένου της ποσότητας πιστεύω ότι το τελικό ποσό δεν είναι δυσανάλογο. Σαν μέσο όρο ωστόσο έβαλα μικρότερη αναλογία κόστους ανά άτομο στην κριτική μου διότι τα ορεκτικά που παραγγείλαμε ήταν από 2 πιάτα ουσιαστικά για το κάθε άτομο, που ήταν πολλά για κάποιον άλλον ενδεχωμένως. Κάποια πιάτα ίσως να μπορούσαν να ήταν ένα 5%-10% πιο φθηνά, και για αυτό και έβαλα μία ντοματούλα λιγότερη στην αντίστοιχη κατηγορία στη βαθμολογία μου.
Στο τέλος μας κέρασαν από ένα σφηνάκι μαστίχας με ένα μικρό ξυλαράκι με λίγο υποβρύχιο μαστίχα. Ωραίο κλείσιμο, η μαστίχα είναι και χωνευτική εκτός της άλλης.
Ξέχασα να αναφέρω, τέλος, ότι όταν κατά το τέλος είπαμε στη σερβιτόρα να μας φέρει ένα συγκεκριμένο αναψυκτικό, μας είπε ότι το μόνο που διαθέτουν είναι ένα Ελληνικής εταιρείας με Στέβια. Η φίλη μου δίστασε και τελικά αρνήθηκε να το παραγγείλει και τότε η κοπέλα της πρότεινε να της φέρει ένα μπουκαλάκι, δωρεάν, απλά για να το δοκιμάσει.
Τελικά, η νέα τάση να βλέπεις εστιατόρια με βάση τους Έλληνες παραγωγούς και καλές πρώτες ύλες, με πειραγμένα Ελληνικά & κλασσικά πιάτα, είναι κάτι που και μου αρέσει και με βρίσκει φαν και ελπίζω να συνεχίσουν να προσφέρουν καλή ποιότητα και εξυπηρέτηση σε εποχές δύσκολες.

6 medium

12 Φεβ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Μεγάλη απογοήτευση αυτό το μαγαζί
κυρίως εξαιτίας του σέρβις το οποίο ήταν απαράδεκτο, όπως έγραψαν και άλλοι αγενέστατοι σερβιτόροι, έπρεπε να τους παρακαλέσεις 5-6 φορές για να έρθουν, υφάκι κλπ
υπήρχαν κι εξαιρέσεις αλλά οι 2 -3 που ήταν έτσι αρκούν για να χαλάσουν την εικόνα του μαγαζιού και το δικό σου κέφι
περιβάλλον
δεν βοηθάει πολύ, στριμωχτά, πάνω στην κίνηση και τη βρωμιά του πεζοδρομίου αλλά αυτό το βλέπεις από πριν κι αν δεν σου αρέσει απλώς δεν κάθεσαι
φαγητό
καλά ορεκτικά και μεζέδες
τζατζίκι το καλύτερο που έχω δοκιμάσει σε εστιατόριο (βέβαια μικρή ποσότητα και πανάκριβο για κάτι που ούτε ακριβή πρώτη ύλη έχει ούτε δυσκολία ιδιαίτερη στην προετοιμασία)
κολοκυθοκεφτέδες οι καλύτεροι που έχω δοκιμάσει ποτέ
μέχρι εδώ τα καλά
φάβα με σύγλινο πολύ βαρύ το κρεμμύδι με το λάδι το σύγλινο ανύπαρκτο ελάχιστα μικροσκοπικά κομματάκια
κυρίως πιάτα απαράδεκτα
κοτόπουλο ξενοδοχειακό
μπριζολάκια χοιρινά μαλακά μεν καλυμμένα δε με τεράστια ποσότητα κόκκινης σάλτσας απροσδιόριστης σύνθεσης και προέλευσης
γύρος τεράστια μερίδα ζουμερό, αρχικά νόστιμο στη συνέχεια ανακαλύπτεις ότι είναι όλο ζύμη πατάτες και ροζουλι σάλτσα πολύ βαρύ
υποψιάζομαι ότι είναι καλό μόνο για μεζέδες όχι για κυρίως πίατα
το service συνέχισε να είναι απαράδεκτο μέχρι τέλους
κάναμε ένα λογαριασμό γύρω στα 60+ ευρώ και δεν ήρθαν μια φορά να πάρουν άδεια πιάτα, να ανανεώσουν το νερό ή να ρωτήσουν αν όλα οκ

είναι πάρα πολύ απογοητευτικό να βλέπεις ότι ακόμη δεν έχουμε ιδέα πως πρέπει να είναι μια επιχείρηση που παρέχει υπηρεσίες αλλά πολύ απογοητευτικό που κι εμείς ως πελάτες δεν έχουμε ακόμη μάθει να επιλέγουμε και να απαιτούμε
δεν θα ξαναπήγαινα γιατί μου χάλασε τη διάθεση, το φαγητό ήταν κακό και ακριβό
όποιος θέλει να το δοκιμάσει θα τον συμβούλευα να μείνει στα πρώτα και τους μεζέδες.

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Νέα άφιξη στο κέντρο τής Αθήνας, πάνω στην Μητροπόλεως και ανάμεσα σε πολλές άλλες επιλογές, διαφόρων τύπων και εθνικοτήτων. Σίγουρα μία θαραλέα επιλογή λαμβανομένης υπ'όψιν και τής συγκυρίας.

Το επισκεφθήκαμε, δύο άτομα, ανήμερα Δεκαπενταύγουστο, μεσημέρι, μέσα σε μια άδεια Αθήνα, και με τα περισσότερα φυσικά τραπέζια κατηλλειμένα από τουρίστες.

Το μαγαζί είναι διαμπερές με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους, εμπρός και πίσω και εσωτερικά στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο. Τμήμα του ισογείου καταλαμβάνει το μπακάλικο με τα καλούδια προς πώληση. Ο διάκοσμος απέριττος και χωρίς κάτι ενδιαφέρον. Σίγουρα το πρωτότοκο μαγαζί τής Ερυθραίας είναι πιο εντυπωσιακό.

Επιλέξαμε:
- Γραβιέρα σαγανάκι με φύλλο κανταϊφι. (4/4) Το κορυφαίο πιάτο τής ημέρας, με την νοστιμιά της γραβιέρας και την σωστή παρασκευή να μοιράζονται τα σκήπτρα τής επιτυχίας.
- Κολοκυθοκεφτέδες. (4/4) Εξαιρετικοί, σωστά τηγανισμένοι και με ευδιάκριτα τα μυρωδικά μέσα στο μίγμα.
- Σουτζουκάκια Θεσσαλονίκης. (2/4) Ουσιαστικά μικρά μπιοφτέκια σε κεμπάπ. Σωστά αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Οι ποσότητες σωστές (η γραβιέρα μάλιστα υπερμεγέθης)

Συνοδέψαμε το φαγητό μας με μία μπύρα και ένα κιλό χύμα κρασί (αξιοπρεπές ασύρτικο)

Σε όλη την διάρκεια τής παραμονής μας το σέρβις ήταν σωστό, παρ'ότι το μαγαζί ήταν γεμάτο (αν και ήταν ευδιάκριτο το άγχος των παιδιών, με δεδομένο το πρόσφατο άνοιγμα)

Οι τιμές λογικές.

Θα ξαναπάμε? Σίγουρα ναί αν βρεθούμε στο κέντρο, αν και οι εναλλακτικές στην περιοχή είναι πολλές.

6 medium

15 Μάρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Τετάρτη γύρω στις οκτώ είχαμε επαγγελματικό ραντεβού στο Εργκον Μητροπόλεως. Δύσκολο να το εντοπίσεις έτσι όπως είναι χωμένο.

Ο χώρος μέσα μάλλον αδιάφορος το μαγαζί σχεδόν άδειο, τα τραπέζια άβολα και οι καρέκλες το ίδιο.

Παραγγείλαμε σαλάτα κάτι σαν χωριάτικη με ντοματίνια αλλά υπήρχαν μετά βίας 4 ντοματινια αλλά τουλάχιστον 3 πίτες κομμένες μέσα- γιατί?- το ντρεσινγκ ομως καλό.
Το χταπόδι με φακές μαγειρεμένο την προηγούμενη εβδομάδα ξερό και ελάχιστο.
Τα ντολμαδάκια απαράδεκτα, χωρίς γεύση. Το τζατζίκι αδιάφορο.
Μια ποικιλία λουκάνικων μάλλον συμπαθητικά προς καλά.

Το σέρβις όλη αυτή την ώρα, όπου τονίζω, δεν υπήρχε άνθρωπος στο μαγαζί, ήταν κακό. Κανείς δεν μας έδινε σημασία παρ´ολο που είμασταν μόλις δυο μέτρα μακριά τους. Έδειχναν να μην ενδιαφέρονταν για τίποτα. Δεν ξέρω...

Τα κυρίως, σουπιές με σπανάκι, μπιφτέκια και γύρος χειροποίητος.
Ο γύρος άρεσε στην παρέα τα μπιφτέκια αδιάφορα το ίδιο και οι σουπιές.
Ο λογαριασμός 25€ το άτομο χωρίς το κρασί το μόνο που δεν είναι vim.

Όχι δεν μπορω να το προτείνω ούτε και του δώσω δεύτερη ευκαιρία.

0 medium

28 Νοε 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Εχω επισκεφτεί το μαγαζι 4 φορες και θα συνεχισω να πηγαινω. Ο, τι κ να δοκιμασετε απο τον καταλογο θα σας αρεσει εαν σας αρεσει η περιγραφη του κ τα υλικα του βεβαια. Οι ποσοτητες ειναι ιδανικοτατες.
Τις προαλλες δε που παρήγγειλα το συκωτι ως πιατο ημερας η μεριδα ηταν αρκετα μεγαλη ομολογω.
Οι γευσεις ειναι πολυ φιλικες στον πελατη με δοση παντα υψηλης μαγειρικης που τις κανουν και ξεχωριστες.
Τα γλυκα του καταλογου εξυπνα ελαφρια κ λαχταριστα μεχρι εκει που λες να χωρουσε κι αλλο.
Ο χωρος δεν ειναι κατι ιδιαιτερο. Απλος φιλικος θα λεγα. Οι τιμες ειναι λογικοτατες. Θα μπορουσαν να εκμεταλευτουν πολλα θετικα κ να τις ειχαν αρκετα πιο πανω. (τοτε βεβαια θα με χανανε προσωπικα).
Το συνιστώ με κλειστα ματια κ ανοιχτα στοματα...