TO. TESTACCIO ORGANIC

Cafe - Restaurants

  Λητούς 2 & Απόλλωνος 18, Βουλιαγμένη 166-71 [Χάρτης]
  2108964112
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Cafe - Restaurants - Βουλιαγμένη - Καβούρι, Αθήνα
Οκτ
31
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Τα τελευταία τρία χρόνια είναι κάτι σαν άτυπο γούρι, να ανοίγει η γαστρονομική σεζόν με ένα Ιταλικό εστιατόριο, σε όποια κατηγορία και αν αυτό ανήκει (ristorante, trattoria, osteria). Κάπως έτσι δεν το λένε και οι προπονητές των ομαδικών αθλημάτων; Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

Μέχρι εδώ όλα καλά, το είδος του εστιατορίου το γνωρίζαμε, η περιοχή μας ήταν αδιάφορη και όμως σαν κάτι να λείπει. Το σημαντικότερο, λείπει το όνομα του εστιατορίου, για τον απλούστατο λόγο ότι στην πρόσφατα επικαιροποιημένη short list μου Italia γιοκ. Κάτι ‘’πολύφερνες νύφες’’ τις είχα ήδη στείλει στο πυρ το εξώτερο και έτσι όπως ήταν φυσιολογικό, ξέμεινα από εφεδρείες. Τώρα τι κάνουμε; Την λύση ως από μηχανής Θεός, την έδωσε η γυναίκα μου, η οποία τις προηγούμενες μέρες είχε διαβάσει μερικά ενδιαφέροντα διαδικτυακά εστιατορικά άρθρα.

-Λέω να πάμε στο Testaccio Organic στην Βουλιαγμένη.

-Testaccio Organic; Πρώτη φορά το ακούω. Είσαι σίγουρη;

-Κρίμα και σε είχα για ψαγμένο καλοφαγά. Ένας από τους ιδιοκτήτες είναι ο κ. Τσίγκας, αυτός της Vespa Rossa.

-Στο ask4food πως πάει; Ρωτάω διότι δεν μου κάνει κανένα κλικ, ως προς την κινητικότητα του.

-Δεν έχεις και άδικο, κινητικότητα περίπου μηδέν και έμπιστοι χρήστες σου που να το επισκέφθηκαν το απόλυτο μηδέν. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά μην ξεχνάς ότι η τύχη είναι με τους τολμηρούς. Πάντως από διαδικτυακά αφιερώματα, σε μικρά και μεγάλα site σκίζει. Τα μισά να είναι περίπου αληθή, νομίζω ότι δεν θα κλάψουμε τα λεφτά μας.

Το brand name του chef ιδιοκτήτη, ήταν αυτό που με ώθησε να πάρω την απόφαση, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία. Μεγάλη υπόθεση το brand name, όσο κόπο θες να το χτίσεις, άλλο τόσο εύκολα γκρεμίζεται σε μια ατυχή συγκυρία και αυτό βεβαίως έχει εφαρμογή σχεδόν παντού στην καθημερινότητά μας.

Για την Βουλιαγμένη δεν έχω παρά να πω μόνο τα αυτονόητα. Μέρος μαγικό που σφύζει από ζωή το καλοκαίρι, το χειμώνα όμως μεταμορφώνεται σε ‘’νεκροταφείο’’, τόσο πληθυσμιακά, όσο και εστιατορικά. Είναι λοιπόν απολύτως λογικό, να είναι περίπου ‘’απούσα’’ από τον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, με μια απόσταση περίπου 50 με 60χλμ round trip.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, ώρα 21:30, άτομα 2, με τηλεφωνική κράτηση η οποία προηγήθηκε μια ημέρα πριν.

Το μέρος δεν μας ήταν άγνωστο, διότι κατά το παρελθόν έχει στεγάσει εστιατόρια θρύλους, όπως το αλησμόνητο Casa di Pasta και το Silver Star ένα premium meat restaurant, το οποίο θα είχε καλύτερη τύχη, αν άνοιγε σε κάποια άλλη πιο εστιατορική περιοχή. Αυτά όμως δυστυχώς αποτελούν παρελθόν.

Σήμερα το Testaccio Organic αποτελεί την ένωση της Osteria Vespa Rossa, του Pere&Ubu και του Silver Casa, με ένα τονισμένο ‘’βιολογικό προφίλ’’, που παντρεύει την ιδέα της πάστας, του κρέατος, σε ένα περιβάλλον deli-παντοπωλείου-μανάβικου-all day place, πάντα με οδηγό την Ιταλική κουλτούρα.

Ο χώρος παίζει ‘’μέσα-έξω’’ και είναι όσο μεγάλος χρειάζεται. Διαχειρίζεται έξυπνα το σύγχρονο design, το casual chic, ίσως και λίγο το νοσταλγικό παλιομοδίτικο στυλ με τις ωραίες φερ φορζέ συνθέσεις. Από εκεί και πέρα το βλέμμα θα ταξιδέψει στο παντοπωλείο και στις προθήκες των προϊόντων, στη βιτρίνα των κρασιών, στο όμορφο bar, στο σταθμό εργασίας του pizzaiolo, στον πολύ διακριτικό και όμορφο φωτισμό και στα παρτέρια με τις λεβάντες, που κατά κάποιο τρόπο απομονώνουν το εστιατόριο από τους λίγους περαστικούς. Πολύ ωραία, έξυπνη και χαλαρωτική διακόσμηση, αρμονικά παντρεμένη με το ατμοσφαιρικό περιβάλλον της περιοχής.

Η εξυπηρέτηση είναι νεανική, πολυάριθμη, ευγενική, σχετικά γρήγορη, στη σωστή ‘’απόσταση’’ από τον πελάτη, λείπει όμως εμφανώς η εμπειρία και η αποτελεσματικότητα, γεγονός που ‘’κλέβει’’ και την τέταρτη ντομάτα από την αξιολόγηση. Με την άφιξη τοποθετείται σε παρακείμενη σαμπανιέρα (εκτός εμβελείας απλώματος χεριού), το λογικού κόστους γυάλινο μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού, μαζί με το κρασί που τυχόν θα παραγγείλει ο πελάτης. Θα περίμενα λίγο καλύτερη καθοδήγηση του προσωπικού ως προς το menu, καθόσον περιέχει υλικά-συστατικά, που σε πολλούς από εμάς αποτελούν ‘’άγνωστο λεξιλόγιο’’, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η ροή των πιάτων γενικά κυμάνθηκε σε φυσιολογικούς χρόνους.

Η κάρτα του menu, αν και δυσδιάκριτη σε μαύρο φόντο, είναι πολύ σωστά δομημένη, τόσο-όσο, με έξυπνες προτάσεις σε αλλαντικά-τυριά, σαλάτες, crostino, ορεκτικά, ισορροπημένες προτάσεις πίτσας και πάστας, μια πρόταση για ριζότο και μια για ψάρι και τέλος κάποιες προτάσεις premium ‘’ψαγμένου’’ κρέατος. Σε κάθε κατηγορία υπάρχουν πολλές προτάσεις που θα κεντρίσουν την προσοχή σας και πιθανόν θα σας βάλουν σε σχετικό δίλημμα επιλογής. Οι τιμές οι αναμενόμενες για την περιοχή, σχετικά τσιμπημένες.

Πήγαμε αρκετά πεινασμένοι και η παραγγελία μας περιλάμβανε τα παρακάτω:

-Σαλάτα ρόκα βιολογική, με πεκορίνο, κουκουνάρι και αχλάδι στα 9€. Πολύ ευχάριστη, σε νορμάλ ποσότητα και γευστικά θα μπορούσα να πω ότι διαφοροποιούνταν ελαφρά από τις συνηθισμένες σαλάτες που βρίσκει κανείς σε ένα Ιταλικό εστιατόριο.

-Pizza funghi misti, με μανιτάρια, τυρί ταλέτζιο, γκοργκοντζόλα, θυμάρι και κρεμμύδι στα 14€. Μέγεθος πολύ μεγαλύτερο του αναμενόμενου, καλοψημένη, με την αναμενόμενη thin&crispy Ιταλική ζύμη, μας ενθουσίασε και κόντεψε να κλέψει την παράσταση. Η επιτυχία της βρισκόταν ότι καταλάβαμε όλες τις γεύσεις των συστατικών, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για pizza, όπου συνήθως το τυρί ‘’σκεπάζει’’ τα πάντα.

-Linguini σαφράν με αστακό, καραβίδα, ντομάτα, κρέμα και λίγη καυτερή πιπεριά, το δικό μου πιάτο στα 18€. Η ποιότητα των πρώτων υλών ήταν εξαιρετική, η ποσότητα επαρκής και το al dente ‘’καλλιτεχνικό’’. Στις λεπτομέρειες θα πω (μόνο για να γκρινιάξω), ότι θα ήθελα ακόμα ένα μικρό touch στο καυτερό της υπόθεσης.

-Spaghettoni ‘’μαύρο’’ με καλαμάρι ραγού, Nduja, μαϊντανό και ‘’σκόνη’’ από φύκια, το πιάτο της γυναίκας μου στα 16€. Στο al dente σχεδόν άγγιξε το άριστα, το ίδιο και η ποιότητα των πρώτων υλών, η δε ποσότητα θα έλεγα ότι ‘’φλέρταρε’’ με τα όρια του extra large. Που θα μπορούσε να βελτιωθεί αυτό το πιάτο; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Πουθενά, διότι τόσο οπτικά ως προς το food styling, όσο και γευστικά ήταν εξαιρετικό και ανακηρύχθηκε ομόφωνα το πιάτο της βραδιάς.

-Και για επιδόρπιο Semifreddo λευκής σοκολάτας, με sauce μαύρης σοκολάτας-espresso και γλυκό πορτοκάλι στα 8€. Σας άρεσε μόνο που το διαβάσατε; Το ξέρω, που να το δοκιμάσετε κιόλας. Δεν περιγράφω άλλο είναι περιττό!!

-Ένα μπουκάλι εξαιρετικό, λευκό κρασί Zonin, ποικιλίας Pinot Grigio, πολύ λογικά τιμολογημένο στα 24€ και το ‘’απαραίτητο’’ εμφιαλωμένο νερό στα 2€.

Check please
Με αναλυτική απόδειξη και πληρωμή με πιστωτική κάρτα στα 91€.

Κατέληξα ότι:
Αγαπητή μου γυναίκα, τα συγχαρητήρια μου για το ένστικτό σου, φαίνεται ότι το έχεις, άσε που με ξελάσπωσες από ένα διαφαινόμενο dead end.

Ως προς το Testaccio Organic, αποτελεί μια ολοκληρωμένη και ποιοτική έξοδο για φαγητό, στην crème de la crème της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Κάποιοι ίσως βιαστούν και γκρινιάξουν ότι είναι πολύ ακριβά. Εντάξει φίλοι μου δεν διαφωνώ, δεν είναι για κάθε μέρα. Όμως αν το καλοσκεφτείτε, 45€ το άτομο, για ένα υπερπλήρες ποιοτικό γεύμα, σε ένα chic Ιταλικό ristorante στον Λαιμό Βουλιαγμένης, ίσως να μην είναι και τόσο ακριβά όσο ακούγεται. Άλλωστε στην ζωή όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Αν θα ξαναπάω; Εκτιμώ πως ναι, αλλά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, για να ρουφήξω όλη τη θετική μαγεία και αύρα της περιοχής. Ίσως δε ‘’μεταφερθώ νοερά’’ και στο Testaccio της Ρώμης, το οποίο από πρώην υποβαθμισμένη γειτονιά, μεταμορφώθηκε στην κατεξοχήν foodie συνοικία της. Ακούγεται λίγο φάση hipster αλλά δεν βαριέσαι; Μήπως μπορεί να συγκριθεί με την Βουλιαγμένη;

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια