Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Πιάτα ιδιαίτερα αγαπητά, από διάφορα μέρη της γης, που κουβαλούν τη δική τους ιστορία, τις αφηγήσεις και τις περιπέτειες τους - μια γευστική περιπλάνηση.  

Σε κάθε μέρος του πλανήτη υπάρχουν όμορφες γωνιές οι οποίες κρύβουν γευστικές εκπλήξεις με ιδιαίτερα χρώματα και αρώματα. Το φαγητό άλλωστε είναι μια από τις απολαύσεις της ζωής, ένα ταξίδι γεύσεων, μια εμπειρία.  Κάθε χώρα έχει τις δικές της γεύσεις που είναι μοναδικές και ταυτόχρονα οικείες.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

24 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

(Αν δεν θέλεις να στραμπουλίξεις τον εγκέφαλό σου, διάβασε αργά και με προσοχή, η ευθύνη είναι δική σου)

Στη ζωή, τα πάντα είναι θέμα οπτικής.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει αυτό που λένε: “βλέπεις το πιάτο μισοάδειο ή μισογεμάτο?” (είμαστε και σε site φαγητού). Υπάρχει, επίσης, το "ή θα κερδίσω, ή θα χάσω". Άλλος, βέβαια, θα έλεγε "ή θα κερδίσω, ή θα μάθω". Πάντα θα βρεθεί και κάποιος που θα πει "σιγά μην παίξω, μπορεί να χάσω". Οπτικές, οπτικές, οπτικές…

Αντίστοιχα, υπάρχουν αρκετοί λόγοι (οπτικές) για να ΜΗΝ επισκεφθείς το A Little Taste Of Home.

Κατ' αρχήν, βρίσκεται στο Γκάζι.

Είναι μικρό σαν χώρος. Μια ντουζίνα τραπέζια εντός (σε εσωτερικό και στεγασμένο εξωτερικό χώρο) και μερικά, ακόμη, έξω, όταν ο καιρός το επιτρέπει.

Δεν έχει διακόσμηση που να εντυπωσιάζει.

Ο χώρος καπνιζόντων συνορεύει, σε απόσταση αναπνοής (τσιγαροαναπνοής), με τον χώρο μη καπνιζόντων.

Το επισκέπτονται περισσότεροι τουρίστες, παρά Έλληνες.

Δευτερόλεπτα αφότου καθίσεις προσγειώνεται δίπλα σου εμφιαλωμένο νερό προς 2€.

Λίγο μετά έρχεται και το ψωμί με ένα ντιπ. Κοστολογείται 1€ κατ’ άτομο.

Το μενού που θα πάρεις στα χέρια σου είναι πολυεθνικό. Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Ινδία, Αφρική, Αίγυπτος, Κίνα, Βέλγιο, Μεξικό και Συρία. Όλες αυτές τις χώρες θα τις δεις να αναγράφονται, κάπου, στον κατάλογο.

Υπάρχουν μεγάλες τιμολογιακές διακυμάνσεις από πιάτο σε πιάτο. Πχ στα ορεκτικά, ενώ υπάρχουν επιλογές στα 4€ (Μπαμπα Γκανούς, Φαλάφελ), υπάρχουν και πιάτα στα 9€ (Ταλαγάνι ψητό, Μανιτάρια με τρούφα). Αυτή η διαφορά μπορεί να σε μπερδέψει στο κομμάτι ελέγχου του κόστους της παραγγελίας σου.

Ο σερβιτόρος που θα σου φέρει το εκάστοτε πιάτο θα σου εξηγήσει αναλυτικά τα συστατικά του, όσο χρόνο κι αν του πάρει, ενώ εσύ μπορεί, απλώς, να περιμένεις να φύγει για να φας.

Οι γεύσεις και η παρουσίαση των πιάτων είναι αρκετά γκουρμέ, χωρίς να θυμίζουν τη σπιτική εκδοχή του κάθε πιάτου, όπως υπόσχεται το όνομα του εστιατορίου.

Οι σερβιτόροι θα σε ρωτήσουν τουλάχιστον 5-10 φορές αν είσαι ικανοποιημένος, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται ότι, κάθε φορά, θα διακόπτουν τη συζήτησή σου με τους συνδαιτυμόνες σου.

Το χύμα κρασί που θα σου φέρουν μπορεί να είναι ζεστό για τα ελληνικά δεδομένα. Και έχει υψηλή τιμή σε σχέση με τον μέσο όρο (7-7,5€ το μισό λίτρο).

Τα γλυκά τους κοστίζουν 6€, χωρίς, καν, να συνοδεύονται από παγωτό.

Για ένα πλήρες γεύμα, με ένα ποτήρι κρασί, μπορεί να δώσεις ακόμη και 30€/άτομο.

Θα πήγαινες σε αυτό το μαγαζί θεωρώντας το μία ασφαλή επιλογή? Σε εμπνέει? Μάλλον όχι, σωστά?

Για μισό λεπτό όμως…

Είναι όντως όλοι αυτοί λόγοι για τους οποίους δεν αξίζει να πας στο A Little Taste Of Home? Δεν εξέφρασα πουθενά την οπτική-γνώμη μου. Μήπως αυθυποβλήθηκες στην αρχή του κειμένου? Ή μήπως, απλώς, τα παραπάνω ταιριάζουν με τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ οπτική όταν θέλεις να ακυρώσεις κάτι?

Ας πούμε τα ίδια, προσθέτοντας τους μία οπτική.

Το A Little Taste Of Home, βρίσκεται στο Γκάζι. Η περιοχή του Κεραμεικού, τα τελευταία χρόνια, μολονότι βρίθει κακής νεολαίας, έχει αποκτήσει αρκετούς, ενδιαφέροντες, γαστρονομικούς προορισμούς. Το εστιατόριο απέχει, μάλιστα, μόλις 1-2 λεπτά περπάτημα από το μετρό του Κεραμεικού, γεγονός που καθιστά την πρόσβαση σε αυτό πολύ εύκολη και βολική.

Είναι μικρό σαν χώρος. Μια ντουζίνα τραπέζια εντός (σε εσωτερικό και στεγασμένο εξωτερικό χώρο) και μερικά, ακόμη, έξω, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Παρότι απ’ έξω δεν προσφέρει ένα ιδιαίτερα εμπνευστικό θέαμα, το μικρό του μέγεθος το καθιστά, ιδιαίτερα, cozy για τον επισκέπτη. Επίσης, τα τραπέζια είναι άνετα και αποφεύγεται το στριμωξίδι. Οι καρέκλες, άνετες κι αυτές, βοηθούν στο να καθίσεις όσο θέλεις χωρίς να υποφέρεις από οσφυαλγία την επόμενη μέρα.

Δεν έχει διακόσμηση που να εντυπωσιάζει. DIY (Do It Yourself) στοιχεία ως επί το πλείστον. Απαλά χρώματα και λίγη πρασινάδα στον καλυμμένο εξωτερικό χώρο. Αν κάτι εντυπωσιάζει όμως, είναι η καθαριότητα.

Ο χώρος καπνιζόντων συνορεύει, σε απόσταση αναπνοής (τσιγαροαναπνοής), με τον χώρο μη καπνιζόντων. Υπάρχει χώρος μη καπνιζόντων. Και η απαγόρευση τηρείται!

Το επισκέπτονται περισσότεροι τουρίστες, παρά Έλληνες. Μην περιμένεις, όμως, αίσθηση τουριστικού φαγητού, όπως στις ταβέρνες της Πλάκας και του Θησείου. Οι ξένοι που το επισκέπτονται δεν είναι αυτοί που ψάχνουν tsatsiki kai muzaka. Άλλωστε δεν προσφέρει κάτι τέτοιο.

Δευτερόλεπτα αφότου καθίσεις προσγειώνεται δίπλα σου εμφιαλωμένο νερό προς 2€. Δεν χωράει άλλη οπτική εδώ. Λάθος. Από εκείνα τα “δευτερόλεπτα”, πάντως, ξεκινάει το σκλάβωμά σου.

Λίγο μετά έρχεται και το ψωμί με ένα ντιπ. Κοστολογείται 1€ κατ’ άτομο. Συνηθισμένη τιμή. Μάλιστα έρχεται δύο ειδών ψωμί, άσπρο και πολύσπορο, ενώ το ντιπ βασίζεται σε συνταγή από τη Συρία. Ενδιαφέρον ξεκίνημα.

Το μενού που θα πάρεις στα χέρια σου είναι πολυεθνικό. Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Ινδία, Αφρική, Αίγυπτος, Κίνα, Βέλγιο, Μεξικό και Συρία. Όλες αυτές τις χώρες θα τις δεις να αναγράφονται κάπου στο μενού. Ο σεφ είναι Σύριος άρα, σίγουρα, ένα ποσοστό των πιάτων που προσφέρονται, ετοιμάζονται από τα χέρια ενός γνώστη της ξένης κουζίνας. Μεγάλο πλεονέκτημα.

Υπάρχουν μεγάλες τιμολογιακές διακυμάνσεις από πιάτο σε πιάτο. Πχ στα ορεκτικά, ενώ υπάρχουν επιλογές στα 4€ (Μπαμπα Γκανούς, Φαλάφελ), υπάρχουν και πιάτα στα 9€ (Ταλαγάνι ψητό, Μανιτάρια με τρούφα). Αυτή η διαφορά μπορεί να σε μπερδέψει στο κομμάτι ελέγχου του κόστους της παραγγελίας σου. Το μικρού μεγέθους μενού περιλαμβάνει 7 ορεκτικά (3,5-9€), 4 σαλάτες (7,5-12€) και 10 κυρίως πιάτα (6-13€). Υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια, όμως κάποια πιάτα δείχνουν υπερκοστολογημένα. Είναι λογικό τα κεφτεδάκια (ορεκτικό) να κοστίζουν 8€? Παρόλα αυτά, αν διαχειριστείς έξυπνα την παραγγελία σου, είναι εφικτό να διατηρήσεις το λογαριασμό σε καλό επίπεδο.

Ο σερβιτόρος που θα σου φέρει το εκάστοτε πιάτο θα σου εξηγήσει αναλυτικά τα συστατικά του, όσο χρόνο κι αν του πάρει, ενώ εσύ μπορεί, απλώς, να περιμένεις να φύγει για να φας. Δεν θα το κάνεις όμως. Δεν θα θες να φύγει. Θα τον ακούς με ευλάβεια να σου περιγράφει με ευγένεια και περιποιητική διάθεση, τι είναι τι, καθώς θα βγάζει μάτι ότι ο άνθρωπος ξέρει, πολύ καλά, τη δουλειά του.

Οι γεύσεις και η παρουσίαση των πιάτων είναι αρκετά γκουρμέ, χωρίς να θυμίζουν τη σπιτική εκδοχή του κάθε πιάτου, όπως υπόσχεται το όνομα του εστιατορίου. Πειράζει? Καθόλου! Οι συνταγές των πιάτων είναι μοντέρνες, δείχνουν πειραγμένες (λέω δείχνουν καθώς δεν μπορώ να ξέρω την πατροπαράδοτη συνταγή του εκάστοτε εθνικού πιάτου) και τα πηγαίνουν εξαιρετικά ως προς το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Η ποιότητα των συστατικών δε, αρκετά, ως πολύ, υψηλή.

Δοκιμάσαμε:

- Πράσινη σαλάτα με κανταΐφι (7,5€). Περιέχει ακόμη γκοργκοντζόλα, απάκι, φράουλα, φιστίκι Αιγίνης και σως φράουλας. Σίγουρα δεν πρόκειται για μια σαλάτα που έτρωγαν οι γιαγιάδες μας στο χωριό. Όμως, μόλις ξεπεράσεις το σοκ της παρουσίας, έντονης, φραουλίλας στη σαλάτα σου, ξεκινάει το σοκ της συνειδητοποίησης της πραγματικότητας. Φράουλα, απάκι, τυράκι και λαχανικό= κοίτα ρε φίλε τι έχανα τόσο καιρό (4/4).

- Ινδικό κοτόπουλο κόρμα κάρυ (9€). Το κοτόπουλο έρχεται σε μικρά φιλετάκια και λούζεται από σάλτσα που περιέχει κάρυ, κουρκουμά, γλυκιά πάπρικα, γάλα καρύδας και κρέμα γάλακτος. Έρχεται πασπαλισμένο με φιλέ αμυγδάλου, ενώ συνοδεύεται από άγριο ρύζι και μικρή ποσότητα από έναν όξινο πουρέ. Ζωγραφιά. Διπλή. Και στην εμφάνιση και στη γεύση. Η σάλτσα είναι ελαφρώς καυτερή, δίνοντας στο κοτόπουλο τη σωστή ένταση (4/4).

- Κοντοσούβλι (χοιρινό) με ψητά λαχανικά (13€). Έρχεται σε κρεμάμενη σούβλα. Τα λαχανικά έχουν βαλσάμικο για περισσότερη γεύση, ενώ το πιάτο συνοδεύεται, ακόμη, από ντιπ γλυκοπικάντικου chutney ντομάτας. Το κρέας είχε σημεία ατόφιου ψαχνού και σημεία πιο λιπαρά. Το κάνουν για τη γεύση, αν και, προσωπικά, το βρίσκω άστοχο. Τα σημεία που είχαν μόνο ψαχνό ήταν πολύ γευστικά, τα υπόλοιπα όχι τόσο (3/4).

- Χειροποίητα ραβιόλια με μανιτάρια και τρούφες (13€). Πιάτο ημέρας. Η τρούφα σου έσπαγε τη μύτη, ως οφείλει. Ήταν νόστιμα, μα θα μπορούσαν να είναι ακόμη καλύτερα, καθώς η γέμισή τους στερούνταν γευστικής έντασης. Υπήρχε πολύ μανιτάρι στο πιάτο, το οποίο ως ζουμερό λαχανικό περιέχει αρκετό νερό και αραιώνει τη γεύση (3/4).

Οι σερβιτόροι θα σε ρωτήσουν τουλάχιστον 5-10 φορές αν είσαι ικανοποιημένος, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται ότι, κάθε φορά, θα διακόπτουν τη συζήτησή σου με τους συνδαιτυμόνες σου. Και κάθε φορά θα χαίρεσαι που το κάνουν αυτό. Γιατί θα βλέπεις στα μάτια τους ότι το εννοούν. Δεν το κάνουν γιατί τους πιέζει το αφεντικό τους, όλοι όσοι θα σε εξυπηρετήσουν θέλουν να φύγεις ικανοποιημένος. Βγάζει μάτι.

Το χύμα κρασί που θα σου φέρουν μπορεί να είναι ζεστό για τα ελληνικά δεδομένα. Και έχει υψηλή τιμή σε σχέση με τον μέσο όρο (7-7,5€ το μισό λίτρο). Θα στο βάλουν στο ψυγείο όμως αν το θες πιο δροσερό. Βέβαια, το κόκκινο κρασί, για παράδειγμα, σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Τα γλυκά τους κοστίζουν 6€, χωρίς καν να συνοδεύονται από παγωτό. Τι να το κάνουν όμως το παγωτό? Έχουν εξαιρετικό μέγεθος, οσκαρική παρουσίαση και σούπερ γεύση. Δοκιμάσαμε μους σοκολάτας που φτιάχνουν οι ίδιοι, με κομμάτια σοκολάτας, φιστίκι και ροζ πιπέρι να σπάει τη σοκολατίλα με μαεστρικό τρόπο. Δεν συμπαθώ τις μους όμως η συγκεκριμένη ήταν εντυπωσιακή (3,5/4).

Για ένα πλήρες γεύμα, με ένα ποτήρι κρασί, μπορεί να δώσεις, ακόμη, και 30€/άτομο. Ποσό, εν μέρει, τσιμπημένο, όμως: α) Όταν ζητήσεις τον λογαριασμό θα σου φέρουν λικεράκι μαστίχας για να γλυκάνουν τη λύπη της λυπητερής, β) Θα έχεις φάει νόστιμα και θα έχεις εξυπηρετηθεί πάρα πολύ καλά, που θα πεις “χαλάλι”.

Τελικά, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να επισκεφθεί κάποιος το A Little Taste Of Home.

Την οπτική σου την επιλέγεις. Δεν γεννιέσαι με αυτήν. Ούτε είσαι αβοήθητος απέναντί της επειδή πιστεύεις ότι σχηματίστηκε από τις εμπειρίες σου και δεν αλλάζει πια. Την επιλέγεις. Κάθε στιγμή.

Ποια οπτική θα διαλέξεις για αυτό το ασχημούτσικο, τσιμπημένο, μα και σκλαβωτικό, διαμαντάκι?

08 Νοε 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Θα ξεκινησω την κριτικη λεγοντας οτι απλα αν υπηρχε δεκα στην βαθμολογια για το θεμα ευγενειας εξυπηρετησης προσχαρης φιλοξενιας θα το εβαζα ευχαριστω σε αυτο το μαγαζι. Μετα την πολυετη περιπλανηση σε πλειστα οσα μαγαζια της Αθηνας, και οχι μονο, τετοια εξυπηρετηση δεν εχω συνατησει ποτε.

Αρχιζοντας λοιπον θα πω οτι εχω μια πολυετη ενασχοληση με τα διαφορα εκπτωτικα site που κυκλοφορανε στο internet και κατα καιρους αγοραζω διαφορα κουπονια για εστιατορια τα οποια αφηνω σε καποια ακρη να τα χρησημοποιησω οταν θα βρεθει ευκαιρια και ελευθερος χρονος.
Ετσι συνεβει και με το A little taste of home. Αγορασα το κουπονι με σκοπο καποια στιγμη ( Γκαζι ειναι, διπλα σκεφτηκα ) να το επισκεφτω δεδομενου οτι το μενου που ειχε μου εκανε κατι ιδιαιτερο. Αλλωστε το εχω σαν αρχη να δοκιμαζω τα καινουρια μαγαζια γιατι απο εκει βγαζεις τα λαυρακια.

Σαββατο βραδυ λοιπον και μετα απο ακυρωση καποιας παρεας που θα βγαιναμε κατα τις οκτω το βραδυ σκεφτηκα να παρω να ρωτησω αν υπαρχει καποιο τραπεζι για να παμε στο μαγαζι πεπεισμενος μεσα μου οτι ΣΑΒΒΑΤΟ & ΓΚΑΖΙ τραπεζι δεν παιζει με τιποτα.

Η ευγενεστατη φωνη που απαντησε μου ειπε οτι βεβαιως και θα χαρουν να μας δουν οποια ωρα θελαμε να επισκευτουμε το μαγαζι. Επανελαβα οτι ειμαστε με κουπονι ( μπας και δεν καταλαβε ) αλλα καμια διαφορα στην συμπεριφορα και τον τονο της φωνης.

Φτασαμε στο μαγαζι λιγο μετα τις 9,30 βραδυ Σαββατου με το Γκαζι ασφυκτικα γεματο απο κσμο. Το μαγαζι ειναι απεναντι απο το Γκαζοχωρι ( περιοπτο μεζεδοπωλειο ) οποτε το μερος μονο απομερο δεν μπορεις να το πεις.
Μιλαμε για ενα αρκετα μικρο μαγαζι για Γκαζι το οποιο αποτελειται απο δυο χωρους, εναν εσωτερικο κι εναν στο πλαι και μια λωριδα εξω στο πεζοδρομιο που εξυπηρετει καμμια πεντε εξι τραπεζια τους καλοκαιρινους μηνες.
Ο χωρος λιτος οπως και τα τραπεζοκαθισματα με τον μεσα χωρο να φερνει πιο πολυ σε γκουρμε εστιατοριαο και τον πλαιονο σε πιο προχειρο ταχυφαγειο.
Ο δε θορυβος παρ'ολο που υπαρχει στο συγκεκριμενο σημειο δεν δειχνει να σε ενοχλει οπως δεν σε ενοχλει οτι εισαι και διπλα στον δρομο.

Μολις φτανεις στο μαγαζι η υποδοχη εξαιρετη και ο υπευθηνος η ο σερβιτορος θα φροντισουν να τακτοποιηθεις αμεσα σε καποιο τραπεζι της επιλογης σου. Το βλεμα του σερβιτορου μονιμως καρφωμενο στις αιθουσες μην αφηνοντας σε να περιμενεις σε καμια περιπτωση. Ο δε σεφ του μαγαζιου κανει τουλαχιστον 10 βολτες συνεχεια μεσα εξω ωστε να αφουγκραζεται το κοινο αισθημα σε σχεση με τις γευσεις που δημιουργει και σερβιρει.

Ας παμε τωρα και στις γευσεις που δημιουργει αυτος ο σεφ

Πρωτο πιατο μια σαλατα Μπαμπα Γκανούς που ηταν ολοφρεσκη και με τα σπορια απο Ροδο μεσα σου αφηνε μια εκπληκτικη φρεσκαδα και μια υπεροχη γευση. Επισης θα σχολιασω την υπεροχη σως που ειχε λουσει την σαλατα χωρις υπερβολη αλλα και χωρις ελλειψη. Ενα φανταστικο πιατο απο μονο του που περνει το πρωτο τεσσαρι στο μαγαζι

Δευτερο πιατο ενα χουμους που ηρθε στα πρωτα και ηταν αυτο που πρεπει να ειναι ενα χουμους που ηρθε ζεστο νομιζω με καποια σπορια απο κουκουναρι μεσα και μαζι με τις πιτουλες ηταν ενα τελειο ορεκτικο.4/4 κι εδω

Τριτο πιατο φαλαφελ που σαν λατρης της αραβικης -συριακης -ισραηλιτικης κουζινας τα λατρευεις.4/4 κι εδω

Ενα ταλαγανι ψητο που ειναι αυτο που επρεπε να ειναι. Ενα τυρι σαγανακι Ουτε εκπληκτικο ουτε αδιαφορο. Ενα 3/4 συγκρινομενο με τα αλλα πιατα.

Ενα Χουνκιάρ Μπεγιεντί που σαφως εχει ενα υπεροχο πουρε μελιτζανας κι ενα πολυ καλομαγειρεμενο κοκκινιστο κρεας που θα μπορουσε να σταθει σε καθε καλο τραπεζι. Εχοντας φαει και σε αλλα μαγαζια το συγκεκριμενο πιατο νομιζω οτι τοσο μυρωδικο πουρε μελιτζανας δεν εχω φαει πουθενα. Επαξιο τεσσαρι κι εδω

Τελευταιο πιατο ενα κοντοσουβλι νομιζω που μας το προτεινε ο υπευθηνος ως πιατο ημερας και ειπαμε να το τιμησουμε και καλα καναμε τελικα αφου το κρεας ( με υπεροχη παρουσιαση ) κρεμασμενο σε μια σουβλα με τις πατατες απο κατω εδινε και οπτικα και γευστικα ενα υπεροχο αποτελεσμα.. Σαφως κι εδω ενα τεσσαρι

Και καπου εκει ερχεται η ωρα του γλυκου. Οι προτασεις του σερβιτορου δυο εκ των οποιων η μια ( μιας και εγω δεν ειμαι του γλυκου ) προτιμηθηκε. Μια μους σοκολατα με κοκους κοκκινου πιπεριου. Α Π Ι Θ Α Ν Ο..... ισως ουτε στην καλυτερη patisserie δεν θα μπορουσαν να δημιουργησουν μα τετοια πανδαισια γευσης και υφης. ΜΙιλαμε για δυο τελειοτητες σε μια Εδω λοιπον θα μου επιτραπει ενα 5/4 οποτε ολα μαζι να κανουν το απολυτο τεσσαρι.

Θα συμπληρωσω δε οτι το μαγαζι εχει μια πολυ λιτη αλλα πολυ περιεκτικη λιστα κρασιων με πολυ καλες εττικετες μικρων και μεγαλων παραγωγων που αξιζει να δοκιμασει κανεις δεδομενου οτι δεν ζητανε τιμολογιακα μια ολοκληρη καβα για ενα μπουκαλι κρασι..... κοινως παρα πολυ λογικες τιμες.

Για τον λογαριασμο δεν θα σχολιασω πολλα ενεκα το κουπονι που μπερδευει με την εκπτωση καπως τα πραγματα αλλα νομιζω οτι πληρωσα τελικα μαζι το κρασι και ολα τα αλλα ειχαν συμπεριληφθει στην προσφορα. περιπου 35 ευρω..... αλλα επειδη η λεξη " νομιζω " εμπεριεχει πολλα δεν δεσμευομαι γι αυτο. Παντως σιγουρα δεν μιλαμε για ακριβο μαγαζι σε σχεση με την ποιοτητα των φαγητων της εξυπηρετησης και του σημειου που βρισκεται.

Δεδομενων ολων αυτων θα προτεινω ανεπιφυλακτα το μαγαζι σε οποιον θελει να δοκιμασει κατι διαφορετικο αλλα και να νιωσει καπως διαφορετικα με την συμπεριφορα των υπευθηνων τπου μαγαζιου.

6 medium

27 Νοε 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

χαλαρο βραδακι καθημερινης ειπαμε να δοκιμασουμε ενα απο τα σχετικα καινουργια μαγαζακια που εχουν ανοιξει στους δρομους γυρω απο το Γκαζι. για το συγκεκριμενο ειχα διβασει καλα λογια σε καποια αρθρα και ειπαμε να δοκιμασουμε καινουργιες γευσεις.
ο χωρος ειναι μικρος με μολις 5 τραπεζια στο εσωτερικο του, αλλα εχει πολυ ωραια διακοσμηση και ατμοσφαιρα και ωραιες λαμπες που κρεμονται απο το ταβανι. ο σερβιτορος ειναι πολυ εξυπηρετικος και ευγενικος οχι διεκπαιρεωτικα αλλα νομιζω πραγματικα ειχε μεγαλη διαθεση να περιποιηθει τους πελατες του.
απο θεμα φαγητου τωρα που ειναι και το σημαντικοτερο. δοκιμασαμε μαστελο με σαλτσα λεμονιου, το οποιο ειχε και καραμελωμενη κρουστα ζαχαρης. ηταν πολυ ωραιο και διαφορετικο και αρκετο σε ποσοτητα. διαφορετικη γευση απο τα καθιερωμενα εδινε και η ζαχαρη αλλα και η γευση του λεμονιου. κοστιζε 9 ευρω.
πηραμε επισης μια σουπα ταιλανδεζικη που την προτεινε ο σερβιτορος η οποια ηταν και spicy λογω ginger η οποια ενθουσιασε την παρεα μου που την εφαγε.
αν θυμαμαι καλα την ονομαζαν Tom Kha Kai. εκανε 9 ευρω και ενω ανηκει στα ορεκτικα μπορει πολυ ανετα να τη φαει καποιος και ως κυριως καθως ειναι πολυ χορταστικη. για κυριως δοκιμασαμε Χουνκιάρ Μπεγιεντί που ειναι Πολίτικη Τουρκική συνταγή με κοκκινιστό μοσχάρι που σερβίρεται σε ένα κρεμώδη στρώμα πουρέ μελιτζάνας. διαφορετικη γευση και πολυ ωραιο πιατο. κοστιζε 10,50 και επισης για ενα πιατο που ειχα διαβασει καλες κριτικες και ημουν υποψιασμενη να δοκιμασω που λεγοταν Tajine. στο σερβιρουν Σε ενα πήλινο σκεύος με κωνικό καπάκι και περιεχει αρνάκι με κους κους, αποξηραμένα βερίκοκα και δαμάσκηνα, αμύγδαλα, κόλιανδροβκαι σαφράν. οφειλω να πω οτι ηταν νοστιμοτατο και κοστιζε 10 ευρω. ηπιαμε και κρασακι ημιλγυκο 4 ευρω το ποτηρι και μπυρα 5 ευρω. για το τελος κρατησαμε να φαμε και ενα γλυκακι που ηταν ενα πολυ διαφορετικο μιλφειγ. στην πραγματικοτητα δεν ειχε σχεση με μιλφειγ οποτε δε ξερω γιατι το ονομασαν ετσι. ειχε μους με μαστιχα και φυλλο καταιφι το οποιο ηταν οπως το αγοραζει καποιος. χωρις ζαχαρη ουτε καψιμο. και απο πανω ειχε φυστικι. ηταν ενα ελαφρυ γλυκο για το τελος αν και η αληθεια ειναι οτι αυτο ηταν το λιγοτερο ωραιο πιατο που δοκιμασα εκει.
γενικοτερα ηταν μια πολυ καλη εμπειρια φαγητου που η αληθεια ειναι οτι το συγκεκριμενο καταστημα για να "χτυπησει" τα γυρω εφαμιλα μαγαζια που εχουν πολυ πιο χαμηλες τιμες, πρεπει να εστιασει στην ποιοτητα, το οποιο επι του παροντος και κανει. νομιζει οτι αξιζει μια επισκεψη.

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ