Loader

Περιγραφή

Περουβιανό bistro - pisco bar

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

16 Μάρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
50-64

Κυριακή πρωί διάβαζα στο ταμπλετ για τους χρυσούς σκούφους 2017 και βρήκα την λίστα με τα εστιατόρια που ήταν υποψήφια στον εν λόγο διαγωνισμό. Αποφάσισα να διαλέξω 2 και η σύζυγος μου να κάνει την τελική επιλογή μεταξύ τον 2. Καταλήξαμε στην 15.00 στην πλάκα στον la pantera negra. 3 άτομα, εγώ η σύζυγος και ο μικρός μας Παύλος.
Ο χώρος πολύ ωραίος και ιδιαίτερος γιατί η κουζίνα είναι ανοικτή προέκταση της αίθουσας δηλαδή σαν να είσαι και εσυ μέσα και παρακολουθείς τα εκτεινόμενα. Μετα από μια γρήγορη ματιά στον κατάλογο, πολλά πιάτα άγνωστα αν και είχε περιγραφή των υλικών που περιείχανε αποφασίσαμε να πάρουμε 2 μενού για εμάς και 1,2πιατα έξτρα για τον μικρό.
Η σερβιτόρα μας ρώτησε αν είχαμε κάποιο θέμα με κάποια πιάτα από θαλασσινά ή κρεατικα και αφου δώσαμε το οκ να μας φέρουν ότι ήθελαν ξεκινήσαμε…

Πρώτο πιάτο ήρθε μια ψαρόσουπα με λαβράκι (αν θυμάμαι καλά) για τον μικρό ήταν στα εξτρά πιάτα αυτό. Δεν είχε καμία σχέση με την ψαρόσουπα που ξέρουμε. Δεν μπορώ να κρίνω 2 κουταλιές έφαγα δεν μου άρεσε προσωπικά.

Μετα μας ηρθαν 2 στρείδια με αυγοτάραχο και κάτι ακόμα δεν το θυμάμαι. Δεν είμαστε λάτρεις των ωμών οστρακοειδών αλλά τα έφαγα και τα 2 εγω (από ντροπή )η σύζυγος μου ουτε που τα ακούμπησε οπότε ούτε και σε αυτό το πιάτο δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός
Το λαθος ηταν δικο μας έπρεπε να πούμε από τη αρχή όχι όστρακα.

Έπειτα ήρθαν
Λεπτοκομμένο λευκό ψάρι, ντρέσινγκ από φρούτα του πάθους και περουβιανή πιπεριά, ξηρός καρπός καλαμποκιού; σκόνη μαύρου σκόρδου, λάδι κόλιανδρου και πολλά φρέσκα μυρωδικά
Και Σεβιτσε τόνου με διάφορα μυρωδικά καπνιστά Μέσα σε μια γυάλα γεμάτη από καπνό ( συγνώμη δεν μπορώ να θυμάμαι όλα οσα ειχαν τα πιατα μεσα) δεν με ενθουσίασαν τα 2 αυτά πιάτα

Έπειτα
ANTICUCHO DE BUEY
Μοσχαρίσια σουβλάκια ξεροψημένα στα κάρβουνα με σάλτσα miso μελιού
Αυτό μου αρεσε

Έπειτα
YUCA BRAVA STYLE
Ρίζα γιούκα, βινεγκρέτ τηγανιτού αυγού, σκόνη μαύρου σκόρδου και ρίγανη
Και αυτό πολύ ωραίο πιάτο κάτι σαν πατάτα με πολύ ωραία βινεγκρετ

Μετα
EMPANADILLAS AL VAPOR CON MOJO CANARIO Y PARMESANO
Dumplings στον ατμό, ντρέσινγκ ελαιόλαδου με κόλιανδρο και παρμεζάνα
Και αυτό πάρα πολύ ωραίο πιάτο πολύ γευστικό.

Μετα
LUBINA AL VAPOR EN HOJA DE PLATANO
Βιολογικό λαυράκι μαγειρεμένο στον ατμό μέσα σε φύλλο μπανανιάς με ντρέσινγκ κίτρινης περουβιανής πιπεριάς aji amarillo, κόλιανδρο και sticky rice με γεύση καρύδας
Ωραία μαγειρεμένο ψαρι πολύ μαλακό και το ρύζι ενδιαφέρων με την γεύση καρύδας

Μετα ηρθε και ένα πιτακι γεμιστο με ουρα μοσχαριου κατι σαν λουκουμας. Και αυτό πολύ ωραιο πιατο

Έχουμε και συνέχεια
ASADO DE TIRA A LA BRASA CON PURE DE OLUCO
Σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια πλευρά στα κάρβουνα, πουρέ περουβιανής πατάτας και σάλτσα x. o.
Και αυτο πολύ νόστιμο πιάτο αν και ειχε αρκετό λίπος.

Και για το τελος διαλέξαμε 1 γλυκό
COCOA 100% ANDINA LUCUMA Y KION
Περουβιανό κακάο, πραλίνα φουντουκιού, τραγανή σοκολάτα, τζίντζερ και παγωτό tonka
Πολύ ωραίο γλυκό ότι έπρεπε

Για όλα τα παραπάνω πληρώσαμε 150 ευρώ. Το μενού έχει 65 ευρώ το άτομο + τα 2 πιάτα που πηραμε επιπλέων + 2 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό
Σε γενικές γραμμές αν αποφασίσετέ να πάτε στον εστιατόριο αυτό θα φάτε πιάτα που σίγουρα δεν τα έχετε ξαναδοκιμάσει και πιστεύω ότι αξίζει την εμπειρία.
Εγώ θα ξαναπήγαινα άλλα αυτήν την φορά δεν θα διάλεγα πιάτα με θαλασσινά …

04 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
50-64

Ιδιαίτερη βραδιά λόγω γενεθλίων του συζύγου μου και πρότεινα Περουβιανή κουζίνα δεδομένου ότι μας αρέσει το σεβίτσε και η ιδιαίτερη αυτή κουζίνα, την οποία και μόνο στο εξωτερικό μπορούσαμε να την απολαύσουμε μέχρι τώρα.
Τρίτη βράδυ νωρίς και ήδη η διάθεση μας αρχίζει και ανεβαίνει με το γλυκό και ευγενικό προσωπικό στην υποδοχή. Λόγω καιρού αποφασίσαμε να καθίσουμε μέσα. Εξωτερικά τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο δεν μπορώ να πω ότι μας προδιάθεταν και για ότι πιο ευχάριστο ωστόσο.
Εσωτερικά λιτός, μοντέρνος, ζεστός χώρος με περουβιανά στοιχεία και το πολύ θετικό για μένα, με την κουζίνα όχι μόνο ανοιχτή, αλλά δίπλα στα τραπέζια, χωρίς να τη χωρίζει κάποιος πάγκος. Τα μέλη της κουζίνας δεν ακούγονταν καθόλου, αν και τόσο κοντά. Η μουσική χαλαρή, στον τόνο του εστιατορίου και τα κοκτέιλ τους πραγματικά εντυπωσιακά στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση, με τα piscos να κλέβουν την παράσταση. Συνόδευσαν απόλυτα τα πιάτα μας.
Στο μενού τώρα. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν είσαι συνηθισμένος, θα σου φανούν πολύ μικρές οι μερίδες για την τιμή τους. Εϊναι κάτι σε τάπας Ισπανικά σε ποσότητα, όμως παρουσιασμένα κυρίως σε πιο μεγάλα πιάτα, και με πολύ πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς. Αν πεινάς πολύ, θα χρειαστεί να πάρεις αρκετά πιάτα, οπότε και ανεβαίνει πολύ ο λογαριασμός.
Τα ορεκτικά, αν μπορούμε να το θέσουμε έτσι, είναι κατά μέσον όρον στα 14-17 Ευρώ και τα κυρίως στα 28-35 Ευρώ.
Λόγω της περίστασης, της περιέργειας να δοκιμάσουμε τα περ/ρα πιάτα, όσο και του ότι δεν είχαμε φάει τίποτα όλη τη μέρα, πήραμε αρκετά για 2 άτομα και 2 μικρά παιδιά. Πολλά θα έλεγα καλύτερα. Δεν θυμάμαι όλα τα ονόματα, καθότι μεγάλα όμως αναλυτικά πήραμε τα εξής:
Για αρχή μας πρόσφεραν τσιπς καλαμαριού με το μελάνι τους, 2 τμχ με μία ιδιαίτερη μαγιονέζα δίπλα και μας ρώτησαν εάν θα θέλαμε νερό ή κάτι άλλο να πιούμε. Η σερβιτόρα αναλυτική πραγματικά σε όλα, μας βοηθούσε και διευκρίνιζε κάθε πιάτο που είτε μας πρότεινε είτε λέγαμε εμείς.
Για ορεκτικά μπορώ να πω ότι πήραμε: 1) καλαμπόκι στον ατμό και μαγιονέζα με περιέργες προσμίξεις, πολύ γλυκό για εμένα, ξετρελάθηκε ο σύζυγος μου, 2) Καρπάτσιο μοσχαριού συνοδείας σαλάτας, νόστιμο και με την οξύτητα που έπρεπε, 3) Ποικιλία από κάτι σαν πουρέ πατάτας, μωβ και άσπρης με όξινο ντρέσινγκ, 4) Σουβλακάκια μοσχαρίσιας γλώσσας με καραμελωμένη επικάλυψη και μαύρη κινόα, πολύ νόστιμα, τα μικρά ξετρελάθηκαν όμως πραγματικά πολύ μικρή ποσότητα στα 2 ξυλάκια, οπότε και ξαναπαραγγείλαμε ακόμα μία μερίδα και για εμάς, 4) λαζάνια μπολωνέζ, έτσι περίπου τα έλεγαν που ήταν κάτι σαν μιλφέιγ στην όψη με φύλλα ρυζιού και ελαφρά πικάντικο κιμά, εξαιρετικό πιάτο, 5) φιλετάκια κοτόπουλου με κρούστα περουβιανών μπαχαρικών, νόστιμο και καθόλου στεγνό το κοτόπουλο και παραδόξως λίγο μεγάλο το μέγεθος της μερίδας για τα δικά τους δεδομένα και 6) για το τέλος, Leche La Pantera Negra, λευκό ψάρι, καπνιστή γλυκοπατάτα, μαύρη κινόα, γάλα πάνθηρα, κολιανδρο, κρεμμύδι - πολύ νόστιμο πραγματικά σεβίτσε και για αυτό και θυμάμαι το όνομα, οξύ όσο έπρεπε και με πολύ ωραίους συνδυασμούς.
Για κυρίως στη συνέχεια πήραμε Rabo De Buey Con Arroz Caldoso, μοσχαρίσια ουρά μπρεζέ, χυλωμένο ρύζι, σόγια, gravy και κατσικίσιο τυρί, επικαλυμμένο με μία μπόλια ρυζιού, που όταν την έσπαγες και ανακατεύονταν όλες οι γεύσεις, το αποτέλεσμα απλά Θεϊκό!!!, που και πάλι συγκράτησα το όνομα καθότι το ξεχώρισα σαν πιάτο, και επίσης πλευρά μοσχαριού με πουρέ πατάτας, που μπορεί να ακούγεται απλό, όμως ήρθε σιγοψημένο σε ένα μαντεμένιο σκεύος και είχε τόσο μελώσει που μόνο με τη επίγευση, ταξίδευες σε συνοικείες του Περού.
Για το τέλος πήραμε ένα γλυκάκι, ώστε να μπει και το κεράκι μας επάνω, μια πειραγμένη εκδοχή του κλασικού tres leches, με κατσικίσιο γάλα, παγωτό και κρέμα γάλακτος με μέλι. Δροσιστικό και ελαφρύ. Μας κέρασαν μαζί και ένα πιάτο με φρούτα στον ατμό επεξεργασμένα με αλκοόλ, πολύ ωραίος πειραματισμός και ότι πρέπει για να κλείσει ένα ωραίο δείπνο.
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, σίγουρα θα ξαναπάω για μια ιδιαίτερη βραδιά, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι λόγω των τιμών του, δεν είναι ένα εστιατόριο που μπορείς να πας συχνά, αλλά οι γεύσεις σε αποζημιώνουν.

Σημερινές

Ανακοινώσεις

3 ΝΕΕΣ

FATIMA'S
Στιγμές ξεχωριστές με ...
Multi Ethnic
Αγ. Ανάργυροι