Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Ελληνική μοντέρνα κουζίνα επηρεασμένη από διαφορετικές τοπικές παράδοσεις και προϊόντα.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Φιλικό προς χορτοφάγους
Δέχεται πιστωτική κάρτα
Υπάρχει εξωτερικός χώρος
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

14 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, δρόμοι κλειστοί, υγρό ζεστό μεσημέρι με 32 βαθμούς, καταφέρνω με ένα φιλαράκι να φάμε στο σχετικά νέο BALCONY (B) στου Μακρυγιάννη, που λειτουργεί από πέρσι τον Αύγουστο, και βρίσκεται στη συμβολή Βεϊκου, Δημητρακοπούλου και Φαλήρου, δυο μόλις λεπτά απ’ τον Σταθμό Μετρό της Ακρόπολης, έχοντας όμορφη θέα στο Μουσείο της και τον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη.

To B λειτουργεί καθημερινά από 12.00 το μεσημέρι μέχρι 00.30, ενώ Παρασκευή και Σάββατο, η κουζίνα του παραμένει ανοιχτή μέχρι 01.00. Βρίσκεται στον πρώτο και δεύτερο όροφο (όπου και το ομώνυμο μπαλκόνι του roof garden) ενός διώροφου νεοκλασικού κτιρίου της περιοχής, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται η WIND. Υπάρχει μικρό ασανσέρ 2 ατόμων για την πρόσβαση τόσο στον Α’ όροφο με την κλιματιζόμενη αίθουσα, όσο και στον Β’ όροφο με την μικρότερη αίθουσα και το εντυπωσιακό σε θέα μπαλκόνι, που έδωσε και το όνομά του στον χώρο.

Την αρχιτεκτονική ανάπλαση, διαρρύθμιση και διακόσμηση είχε αναλάβει ο γνωστός αρχιτέκτονας Θανάσης Χοχλιδάκης, ο οποίος προσέδωσε ένα μοντέρνο μινιμαλιστικό ύφος στο νεοκλασικό αυτό κτίριο.

Στο μπαλκόνι παρατήρησα περί τα περί τα 12 τραπέζια γκρι – μπεζ αποχρώσεων και γύρω στα 30 αναπαυτικά καθίσματα με μικρά μαξιλάρια. Καμιά 10αριά θαμώνες, Έλληνες και ξένοι, απολάμβαναν το μεσημεριανό φαγητό τους, αλλά λόγω της σχετικής ζέστης κάτω απ’ τις τέντες και επειδή δεν υπήρχε κλιματισμός σε λειτουργία στον Β’ όροφο ή εξωτερικοί ανεμιστήρες, προτιμήσαμε τη σάλα του Α’ ορόφου, όπου λειτουργούσε άψογος κλιματισμός και έτρωγαν επίσης 2-3 παρέες.
Υπήρχαν εκεί 15 τραπέζια για 40 περίπου άτομα. Οι τοίχοι, βαμμένοι διακριτικά σε απόχρωση λαδί-γκρι, το δρύινο δάπεδο και το άπλετο φως απ’ τα δύο μπαλκόνια και τα έξι παράθυρα, αναδείκνυαν όλη την αρχοντιά της αστικής αυτής αίθουσας περασμένων δεκαετιών. Μου έκαναν εντύπωση στους τοίχους τα 5-6 ορθογώνια τρισδιάστατα πλαίσια με διακριτικό φωτισμό στο φόντο και πρωτότυπες απεικονίσεις σπιτιών, εκκλησιών και τοπίων.
Δεξιά της εισόδου υπήρχε μπαρ με 5 σκαμπό, ενώ και στο μπαλκόνι του Β’ ορόφου υπήρχε επίσης μπαρ, που ήταν μάλιστα μεγαλύτερο, αφού προφανώς τα βράδια οι πελάτες θα προτιμούν το roof garden.

Η μουσική τζαζ που ακούγονταν απ’ τα μεγάφωνα, ήταν στη σωστή ένταση και θεωρώ ότι ταίριαζε με τον χώρο και την ατμόσφαιρα της συγκεκριμένης ώρας.

Οι δύο πεντακάθαρες τουαλέτες ανδρών / γυναικών, με την κοινή ολόλευκη μαρμάρινη γούρνα-νιπτήρα, βρίσκονται επίσης στον Α’ όροφο, δεξιά του ασανσέρ και της εισόδου.

Η εξυπηρέτηση γίνεται από δύο ευγενικά και απόλυτα ενημερωμένα παιδιά, που φρόντισαν να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις μας, ενώ το φαγητό ήρθε στους σωστούς χρόνους.

Την γενικότερη ευθύνη της κουζίνας και της σύνθεσης του μενού, που εναλλάσσει σε τακτά διαστήματα παραδοσιακές γεύσεις της χώρας μας, έχει αναλάβει ο γνωστός σεφ Νίκος Φωτιάδης, (VAROULKO, LOCANDA, HILTON, MERIDIAN, ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ…), ενώ σε καθημερινή βάση την επιμελείται ήδη ο Θανάσης Ανδριτσόπουλος, με προϋπηρεσία στην βραβευμένη ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ, που βρίσκεται στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής.

Τη σωστή λειτουργικότητα της εστίασης συμπληρώνουν τα προσεγμένα σερβίτσια, οι λευκές υφασμάτινες πετσέτες, καθώς και τα μπουκαλάκια με το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο Phileos σε κάθε τραπέζι.

Στην αρχή, μας κέρασαν ντιπ από γιαούρτι, ταχίνι και λάιμ, που ήρθε σε δύο όμορφα βαζάκια, ένα για τον καθένα μας, μαζί με ένα καλαθάκι που είχε 4 ολόφρεσκα ψωμάκια (2 λευκά και 2 μαύρα), τα οποία σημειωτέον δεν χρεώθηκαν!

Ταυτόχρονα περιεργαζόμουνα τον κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει πιάτα ελληνικής κουζίνας:
• 5 σούπες και ορεκτικά (4-8 €)
• 6 πρώτα πιάτα (7-12 €)
• 4 σαλάτες (7-9 €)
• 6 κυρίως πιάτα (10-23 €)
• 4 γλυκά (4-5 €).

Ο κατάλογος των κρασιών περιλαμβάνει 12 λευκά (20-35 €, τιμή που αφορά το Vasaltis Ασύρτικο), 5 ροζέ (18-27 €), και 12 κόκκινα από 19 μέχρι 39 €, που αφορά το Κτήμα ΑΛΦΑ. Υπάρχουν ακόμη αφρώδη και γλυκά κρασιά, ποτήρι κρασί στα 3-5 €, μπύρες από 4-7 €, και αποστάγματα 200 ml, στα 7-11 €.

Έτσι, τελικά επιλέξαμε τα εξής πιάτα:

• Ένα ριζότο με γαρίδες, για μένα, που ήταν εκπληκτικά χυλωμένο και πολύ χορταστικό μέσα σε ένα βαθύ πιάτο. Περιείχε 5-6 γαρίδες, μικρά κομμάτια καλαμαριού, και ήταν ιδιαίτερα γευστικό, χάρη στην πετυχημένη πρόσμειξη Ηπειρώτικου καπνιστού κλωστοτυριού! Τιμή 12.50 €.

• Ο φίλος μου πήρε κοτόπουλο βουτύρου, μαριναρισμένο και άψογα αρωματισμένο. Ήταν έξι κομμάτια φιλέτου, νόστιμα και χορταστικά (τα δοκίμασα άλλωστε και εγώ) και συνοδεύονταν από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Τιμή 11.50 €.

• Στο τέλος μοιραστήκαμε ένα γλυκό, το οποίο ήταν mille feuille με μους σοκολάτας και κουλί, δηλ. παχύρρευστο σος, φράουλας. Μας άρεσε και στους δύο! Τιμή στα 5 €.

• Στην αρχή ζητήσαμε νερό εμφιαλωμένο. Τιμή 1.50 €.

• Ο φίλος μου παρήγγειλε επίσης ένα καφέ καπουτσίνο φρέντο, που του άρεσε και είχε 3.50 €.

Στο τέλος, μας κέρασαν επίσης δύο βαζάκια με γιαούρτι και βύσσινο, που ήταν μια ακόμα ευγενική χειρονομία τους!

Ο λογαριασμός, στα 34 €, (κατηγορία 17/25 έκαστος) κρίνεται απόλυτα λογικός για την ποιότητα των φαγητών και τη γαστρονομική μας απόλαυση.
Πολλώ μάλλον, στη συγκεκριμένη τουριστική πιάτσα της Ακρόπολης, η οποία φυσικά διαθέτει τα διαμαντάκια της, που το σάιτ μας βοηθάει να τα ξετρυπώνουμε (εστιατόριο μουσείου Ακρόπολης, Μάνημάνη, αττικός, καφενείο, το athenswas hotel με το νέο γαστρονομικό του απόκτημα sense fine dining restaurant κ. λπ. ).

Το Β προτείνεται, συνεπώς, για μια ρομαντική, βραδινή έξοδο!!

15 Σεπ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το "Balcony" αποτελεί έναν νέο υποσχόμενο χώρο γύρω από την περιοχή της Ακρόπολης με εξαιρετικές γεύσεις και φινέτσα. Δυνατό σημείο του εστιατορίου - μπαρ αποτελεί το roof garden, εξ ου και " Balcony". To μενού επιμελείται ο ξεχωριστός σεφ Νίκος Φωτιάδης ο οποίος έχει δημιουργήσει στο παρελθόν σε πολλά γνωστά εστιατόρια, από το "Βαρούλκο" και το "Νταβαντούρι" μέχρι τα εστιατόρια του ομίλου Καστελλόριζο. Εκείνο που τον κάνει ξεχωριστό στον τομέα του είναι η προσπάθειά του να συνδέσει την ιστορία και την ξεχασμένη τοπική γαστρονομία με τη μαγειρική του τέχνη. Αυτό ακριβώς επιχειρεί και σ' αυτό το εστιατόριο, όπου τα πιάτα που σερβίρονται αναφέρονται σε συνταγές από διάφορα μέρη της χώρας μας σε συνδυασμό με την εποχικότητα των υλικών.

Η μικρή σχετικά είσοδος στον δρόμο προδιαθέτει για την λιτή καλαισθησία του χώρου, ενώ η πρωτότυπη πρασινωπή απόχρωση στους τοίχους, τα όμορφα σκαλοπάτια και ο επιβλητικός καθρέφτης αναδύουν κομψότητα και ρομαντισμό. Το μικρό ασανσέρ, το οποίο οδηγεί στον πρώτο όροφο του εστιατορίου και στη συνέχεια στο roof garden, αποτελεί μια καινοτόμα και ιδιαίτερα αξιέπαινη πρωτοβουλία για τα ελληνικά δεδομένα!!

Ο πρώτος όροφος είναι ο τέλειος συνδυασμός του παλιού με το σύγχρονο. Εν ολίγοις, τα μεγάλα και ψηλά παραθυρόφυλλα της παλιάς αυτής μονοκατοικίας δένουν στυλιστικά απόλυτα με τον 70's σχεδιασμό των τραπεζιών και των καθισμάτων ή των καναπέδων. Ένα όμορφο μπαρ συμπληρώνει την εικόνα του του χώρου. Στον πρώτο όροφο βρίσκονται και οι τουαλέτες του εστιατορίου.

Ο δεύτερος όροφος κινείται στο ίδιο περίπου διακοσμητικό στυλ και εκεί επίσης συναντάμε το δεύτερο μπαρ του εστιατορίου. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και των δύο εσωτερικών χώρων χαρακτηρίζεται από αυθόρμητο και συνάμα προσεγμένο διακοσμητικό χαρακτήρα που σίγουρα θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους υποψήφιους επισκέπτες.

Από τον δεύτερο όροφο βγαίνουμε στο μπαλκόνι ( roof garden ) του εστιατορίου που χαρακτηρίζεται από πιο κάζουαλ διάθεση με όμορφα γκρι - μπεζ σαγρέ τραπέζια και καλαίσθητα μοντέρνα καθίσματα με κομψά μαξιλαράκια, δύο υπερυψωμένα τραπεζάκια και ένα υπέροχο κλασικό και άριστα αναπαλαιωμένο, καφετί δάπεδο με σχέδια, που είναι η λεπτομέρεια, η οποία εναρμονίζει αριστοτεχνικά το παλιό με το μοντέρνο. Οι τοίχοι και οι τέντες που σκεπάζουν τον χώρο είναι σε μπεζ - κίτρινο χρώμα και δένουν άψογα με το ελληνικό φως και την παραθεριστική προδιάθεση του χώρου. Στις δύο αντικριστές πλευρές συναντάμε όμορφους καναπέδες πίσω από τα τραπέζια καθώς και πολλά φυτά.
Γενικά, το roof garden συνίσταται για χαλάρωση και ανάσες δροσιάς. Παρόλο που δεν έχει θέα Ακρόπολη ο χώρος από μόνος του είναι ο πλέον κατάλληλος για όμορφες βραδιές ή για ηλιόλουστες χειμωνιάτικες μέρες.

Η εξυπηρέτηση έγινε από δύο ευγενέστατους νεαρούς κυρίους, ευγενικούς και εντελώς καταρτισμένους γύρω από τα πιάτα που σερβίρονται.

Το βραδινό μενού είναι πιο gourmet ( υπάρχει και ελληνικό στυλ "σασίμι" χταποδιού, ΕΥΡΩ 12,00 ) και διαφοροποιείται από το μεσημεριανό. Επίσης, κάθε μήνα αλλάζει ο κατάλογος προκειμένου να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες συνταγές από διάφορα μέρη και να χρησιμοποιούνται φρέσκα υλικά, της εποχής.

Οι τιμές κυμαίνονται σε ικανοποιητικά επίπεδα και εναρμονίζονται πλήρως με την περιοχή, την γαστρονομία και την κομψότητα του χώρου.

Στην αρχή προσφέρονται εξαιρετικά σφηνάκια κρύας σούπας τα οποία συνοδεύονται από παξιμαδάκια νόστιμης καπνιστής φάβας!

Στη συνέχεια έρχονται φρεσκότατες φέτες ψωμιού μέσα σε κομψό μαύρο μεταλλικό σκεύος, δεν χρεώνονται.

Μαζί με το ψωμί ήρθε και ένα μπουκάλι λάδι Phileos. Θα συνιστούσα να φέρνουν και δύο άδεια μπολάκια έτσι ώστε να μπορούμε να δοκιμάσουμε και το ψωμί με αυτό το υπέροχο λάδι.

Για το εμφιαλωμένο νερό ερωτηθήκαμε και ζητήσαμε νερό βρύσης.

Από το μεσημεριανό μενού, καταλήξαμε στα εξής πιάτα:

Χωριάτικη σαλάτα με καβρουμαδάκια ( 5,80 ). Μια υπέροχη σαλάτα που αναβλύζει δροσιά και φρεσκάδα. Είναι εκεί που σκέφτεσαι ότι η άψογη τεχνική κρίνεται στα απλά και καθημερινά πιάτα. Πέρα από την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τις ελίτσες, τα καβρουμαδάκια ( κρητικά παξιμαδάκια ), η νοστιμότατη μαλακή φέτα Τριπόλεως και το κρίταμο έδιναν έναν ξεχωριστό γευστικό τόνο στο πιάτο!
Στο πιο υψηλής γαστρονομίας βραδινό μενού η σαλάτα αυτή "μετατρέπεται " σε Τριπλέτα χωριάτικης σαλάτας με ντοματίνια Κάμπου της Χίου με μαστίχα, 9,00.

Αρνάκι αμπελουργού (13,00), πιάτο ημέρας. Αρκετά νόστιμο και μυρωδάτο πιάτο που αποτελείται από δύο τρυφερά κομμάτια αρνιού με τριμμένο τυρί, αμπελόφυλλα και πατάτες φούρνου.

Γκόγκιζες Μάνης σπιτικές με φρέσκια ντομάτα, τσιγαρίδες και ξερή μυζήθρα ( 8,50). Πράγματι οι χειροποίητες γκόγκιζες (ή γκόγκες ), μικρά στρογγυλά ζυμαρικά, παρουσιάστηκαν σε βαθύ πιάτο με μικρά ντοματάκια, μπόλικη μυζήθρα και μικρούς κύβους τσιγαρίδας (χοιρινό κρέας). Τέλεια παρουσίαση, άψογη γεύση, χορταστική μερίδα!

Κλείσαμε με γλυκό υγρής σοκολατόπιτας (5,00 ), σερβιρισμένο σε μπωλ, το οποίο είναι πανομοιότυπο με σουφλέ σοκολάτας μόνο που έχει λίγο ποτό και σερβίρεται συνοδεία ρακόμελου για όποιον επιθυμεί επιπλέον ποτό στο γλυκό του. Αρκετά καλό χωρίς, όμως, να κάνει τη διαφορά...

Στο τέλος, μας προσφέρθηκε λικέρ μαστίχας Χίου.
Θα περίμενα εδώ, ο γνωστός Σεφ να έχει ξεφύγει στο θέμα του κεράσματος από την πεπατημένη......!
Έχουμε μπουχτίσει πλέον από τα σφηνάκια λιμοντσέλο και μαστίχας (?). Λίγη περισσότερη φαντασία θα την ήθελα, όπως π. χ. λίγα συριανά λουκουμάκια ή κάποιο παραδοσιακό σιροπιαστό. Θα ήταν ό, τι έπρεπε για τον ουρανίσκο μας αλλά και για να το γαστρονομικό ύφος του εστιατορίου.......

Από κρασιά, υπάρχει αρκετή ποικιλία (π. χ Κτήμα Γεροβασιλείου, λευκό, Μαλαγουζιά,750 ml, ΕΥΡΩ 30,00. Υπάρχει και κρασί σε ποτήρι (3,50). Οι μπύρες είναι αρκετές (3,50 - 7,00) και τα ούζα κυμαίνονται από 7,50 - 11,00 τα 200ml.

Το μέρος αυτό, που έχει φτιαχτεί με μεράκι και άξιες γαστρονομικές επιδόσεις, σίγουρα αξίζει την προσοχή μας!

19 Φεβ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Στο πλαίσιο του Dine Athens 2017 το επισκεφτήκαμε και δοκιμάσαμε το menu των 30 ευρώ ανά άτομο με 1 ποτήρι κρασί και νερό βρύσης.
Ο χώρος καλαίσθητος και η εξυπηρέτηση αν και άμεση αρκετά ερασιτεχνική.
Ήταν απόγευμα Κυριακής και το μαγαζί δεν είχε κόσμο επομένως ήταν κάπως κρύα η ατμόσφαιρα.

Δοκιμάσαμε το χταπόδι σασίμι το οποίο ήταν εύγευστο και δροσερό με μους καπνιστής μελιτζάνας συνδυαζόταν με αφρό λεμονιού. Πολύ καλή εκτέλεση αλλά αρκετά "τουριστική".

Η μπρεζαολα προβατίνας με σπανάκι καλή αλλά τίποτα ιδιαίτερο γευστικά.
Μας έφεραν για αρχή ψωμάκι μαύρο και μους λαχανικών με φρέσκο κρεμμύδι που θύμιζε αρκετά ταραμοσαλάτα αλλά ήταν εύγευστη.

Οι σαλάτες που ακολούθησαν μέτριες, με τσαλαφούτι η μία και το μπαλκόνι με το γεμιστό τυρί η άλλη δε μας ενθουσίασαν. Το αχλάδι δεν παρουσιάστηκε και η ένταση από το πολύ κρεμμύδι ήταν αρνητική γευστικά.
Κάτι έλειπε για να δοθεί ένταση και να προετοιμάσει για τα κυρίως.

Καλά ψημένο και ζουμερό το μυλοκόπι με το σταμναγκάθι και το αυγό ποσέ, αν και ως συνδυασμός θεωρώ ότι θα έπρεπε να επιλεγεί άλλο συνοδευτικό διότι έκανε το πιάτο να είναι 2 ταχυτήτων με γεύσεις που δεν συνδυάζονταν ισορροπημένα.

Ο μαύρος χοίρος με μανιτάρια και κάστανα νόστιμος και γευστικά ικανοποιητικός χωρίς όμως να μένει κάποιος ενθουσιασμός. Τίμια προσπάθεια.

Στα γλυκά τώρα, καλύτερος για τελείωμα ο μπεζές, με ισορροπία ξινού και γλυκού ενώ ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με παγωτό αρκετά γλυκός για τα γούστα μου.

Στο τέλος μας κέρασαν μαστίχα. Περιμέναμε περισσότερα, ίσως το μενού για το συγκεκριμένο γεγονός να αδικεί το εστιατόριο αλλά σίγουρα κρίθηκε από όλους υπερτιμημένο για τη γευστική εμπειρία που προσέφερε.

03 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Επίσκεψη στις 24/09

Το "Balcony" είναι ενα εστιατόριο πολύ κοντά στο μετρό της Ακρόπολης(περίπου 5 λεπτά με τα πόδια). Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με το μετρό, ενώ με το αμάξι ο βαθμός δυσκολίας αυξάνει.

Η επιχείρηση στεγάζεται σε ενα νεοκλασικό κτίριο, το οποίο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα. Διαβάζοντας την προηγούμενη ενδελεχή περιγραφή της pp_tina, δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω για το χώρο. Μόνο το ότι για αλλού ξεκίνησα (μια gastro-pub που δυστυχώς δεν εχει ανοίξει ακόμα, αν επιβίωσε της κρίσης της σημερινής εποχής) και λόγω της προαναφερθείσας κριτικής και της εγγύτητας του χώρου πείσθηκα. Kαι αυτή είναι η χρησιμότητα και τολμώ να πω και η μαγεία του ask4food- να παρέχει λύσεις μεταξύ καλοφαγάδων.

Παρά το ότι το roof garden ήταν πολύ θελκτικό, η βραδυά δεν το τράβαγε το έξω, οπότε τοποθετηθήκαμε στον πρώτο όροφο.

Γενικά το Balcony κινείται στη φιλοσοφία της προσιτής και προσεγμένης εξυπηρέτησης, με ωραίες πινελιές στο art de la table (περιβάλλον, παρουσίαση-στήσιμο φαγητού) και φυσιολογικές τιμές, με σκοπό να προσελκύσει τόσο του ς τουρίστες όσο και τον ντόπιο πληθυσμό που έχει βαρεθεί τα τουριστικά (με την κακή έννοια του όρου) μαγαζιά της περιοχής της Πλάκας. Και κατά τη γνώμη μου το καταφέρνει.

Για αρχή μας έφεραν ψωμί άσπρο και μαύρο (4 άτομα-4 φέτες). Δεν είδα το καλωσόρισμα που ανέφερε η προηγούμενη κριτική. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ήταν στο τραπέζι, αλλά τελικα δεν το δοκιμάσαμε.

Για ορεκτικό πήραμε μια τριλογία σαγανάκι, με τρία διαφορετικά είδη τυριού. Η γεύση και η ποσότητα ήταν ικανοποιητική. Από σαλάτα διαλέξαμε την τριλογία σαλάτας (παραδοσιακή-θρακιώτικη- χιώτικη), η οποία είναι κάπως παραπλανητική, μια και δεν είναι παραδοσιακές συνταγές πχ της θράκης έχει αντσούγια. Σε ερώτηση μας, ήταν πολύ ευγενικοί και μας εξήγησαν ότι οι συνταγές δεν είναι παραδοσιακές της περιοχής, αλλά ενσωματώνουν χαρακτηριστικά στοιχεία αλλά σε πιο δημιουργική εκτέλεση.

Για κυρίως πήραμε τις γκόγκες Μάνης (εδώ έχω μια ένσταση καθώς τα εν λόγω ζυμαρικά δεν απαντώνται στη Μάνη, αλλά κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας), τα οποία είχαν και χοιρινο τσιγαριαστό, και ήταν πολύ εύγεστα. Ένα τραχανότο, εύγευστο και μια σούβλα κοτόπουλου για δύο άτομα. Η σούβλα ήταν πολύ καλά εκτελεσμένη. Το κοτόπουλο ήταν εύγευστο και ζουμερό, σερβιρισμένο σε ένα πολύ ωραίο σκεύος, αλλά δεν είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ήταν για δύο άτομα. Για να το πω καλύτερα δύο άτομα ελληνικής καταγωγής θελουν δύο τέτοια για να χορτάσουν. Πάντως ήταν και αυτό αναμφσβητητα μια πολύ καλή επιλογή.

Για τα παραπάνω συν δύο ποτήρια κρασί και δύο κοκα κολες, περίπου 16 ευρώ το άτομο. Πολύ καλό το value for money.. Η απόδειξη ήρθε κατευθείαν ενω στο τέλος κεράστηκε παγωμένος χαλβας με παγωτό.

Η εξυπηρέτηση ενώ ήταν πολύ εξυπηρετική ήταν αρκετά αργή. Στα κυρίως να το καταλάβω ότι θέλουν το χρόνο τους, αλλά οι σαλάτες;Μεταξύ ορεκτικού και σαλάτας, και σαλάτας και κυρίως πιάτων έκανε παραπάνω από μισή ωρα. Πήγαμε με σχετική όρεξη και με τις καθυστερήσεις κάποιος από την παρέα πείνασε! Αυτό το επισημαίνω αφ'ενός για να δικαιολογήσω το 3/4 στην εξυπηρετηση (που κανονικά ήταν 2.5), αφ'ετέρου ως έναυσμα για βελτίωση.

Αν έμεινα ευχαριστημένος και αν θα ξαναπάω; Η έξοδος ήταν επιτυχημενη. Ο χώρος σε προδιαθέτει πολύ θετικά, η εξυπηρέτηση το ίδιο και αν μου δοθεί η ευκαιρία θα ξαναπάω, μπορεί και σύντομα. Ελπίζω και εύχομαι μια τέτοια αξιόλογη προσπάθεια να μακροημερεύσει, διορθώνοντας τις "παιδικές" της ασθένειες!

Σημερινές

Ανακοινώσεις

2 ΝΕΕΣ