Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Ελληνική μοντέρνα κουζίνα επηρεασμένη από διαφορετικές τοπικές παράδοσεις και προϊόντα.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Φιλικό προς χορτοφάγους
Δέχεται πιστωτική κάρτα
Υπάρχει εξωτερικός χώρος
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Ταξινόμηση:

26 Μάρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Επίσκεψη στο BALCONY βράδυ Σαββάτου μετά από απαραίτητη κράτηση. Ήθελα εδώ και καιρό να το επισκεφθώ, έχοντας ακούσει και διαβάσει αρκετά θετικά σχόλια, τα οποία σε γενικές γραμμές επιβεβαιώθηκαν.
Το BALCONY βρίσκεται στην αρχή της οδού Βεϊκου, σε απόσταση αναπνοής από το Μουσείο της Ακρόπολης. Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό, και συγκεκριμένα στον 1ο όροφο, ενώ για τους ζεστούς μήνες διατίθεται και ταράτσα. Ο χώρος είναι ευχάριστος, μοντέρνος και απλός, με σχετικά χαμηλό φωτισμό και τις αποχρώσεις του γκρι-μπεζ να κυριαρχούν. Δεν υπάρχει κάτι αρνητικό και ο μοναδικός λόγος που του στερώ έναν βαθμό στην αξιολόγησή μου είναι ότι τα τραπέζια βρίσκονται σε αρκετά κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω την απόλυτη απαγόρευση του καπνίσματος στον εσωτερικό χώρο, καθώς και την ταιριαστή μουσική jazz σε σωστή ένταση.

Το προσωπικό, πολυάριθμο και ευγενέστατο, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. 1-2 ζητηματάκια που προέκυψαν (μη εξαργύρωση έκπτωσης e-table, λάθος στο μπουκάλι κρασί) επιλύθηκαν άμεσα και με τη σωστή αντιμετώπιση εκ μέρους τους. Ενδεχομένως το ύφος του προσωπικού να το προτιμούσα κάπως πιο «χαλαρό», πιστεύω θα ταίριαζε με την όλη ατμόσφαιρα, η λεπτομέρεια αυτή ωστόσο δεν θα τους στερήσει την άριστη αξιολόγηση ως προς το service.

Ο κατάλογος όχι ιδιαίτερα εκτενής, προσφέρει ωστόσο αρκετές επιλογές. Εμείς 2 άτομα παραγγείλαμε:
- Για αρχή ήρθε νόστιμο ψωμί με ελιές και λάδι (χρέωση 1 €)
- Πρασόπιτα με μάραθο, πιπεριές, τραχανά και μυζήθρα (με ένα ερωτηματικό ως προς το είδος του τυριού). Νόστιμη, με ωραία αρώματα και ένα πολύ ελαφρύ φύλλο, μας ικανοποίησε. Η ποσότητα αρκετά ικανοποιητική και η τιμή του πιάτου στα 7 €.
- Σαλάτα balcony με σπανάκι, βαλεριάνα, φιστίκι αιγίνης, αχλάδι, σύκο, κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ ραβέντι (9 €). Νόστιμη εξίσου σαλάτα, όχι βέβαια κάτι αξιομνημόνευτο. Ενδεχομένως σε κάποιους να φανεί και περισσότερο γλυκιά από το επιθυμητό.
- Από κυρίως εγώ παρήγγειλα ριζότο κολοκύθα με καπνιστή γαρίδα, τριμμένη λουζα και κρέμα ροκφορ (16 €). Πραγματικά εξαιρετικό πιάτο, από τα πιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει. Το ρύζι πολύ ωραία χυλωμένο, η γεύση της καπνιστής γαρίδας απολύτως πετυχημένη, ενώ και τα υπόλοιπα υλικά ταίριαζαν μεταξύ τους. Προτείνεται χωρίς δεύτερη σκέψη.
- Η γυναίκα μου παρήγγειλε ραγού βοδινού με φρέσκα σκιουφιχτά και ξερή μυζήθρα Κεφαλλονιάς (14 €). Το πιάτο δεν ήταν άσχημο, μαλακό το κρέας, ωραία και τα ζυμαρικά με την τριμμένη μυζήθρα, σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν σου έμενε κάτι ιδιαίτερο στο τέλος, καθώς γευόσουν ένα πιάτο που έχεις σίγουρα ξαναδοκιμάσει σε άλλες εκτελέσεις.

- Από γλυκά παραγγείλαμε μία πάβλοβα με κρέμα γιαούρτι, πούδρα λευκής σοκολάτας σορμπέ αγριοκέρασο μαρέγκες αρωματισμένες με λάιμ και γλυκό αγριοκέρασο (6.5 €). Και εδώ οι εντυπώσεις μας άκρως ικανοποιητικές, καθώς το γλυκό μας άρεσε πολύ.
- Από την λίστα κρασιών επιλέξαμε ένα ροζέ έργο Λαντίδη (21 €), το οποίο μας άρεσε πολύ.
Αντικειμενικά ως προς τη γεύση η δικαιότερη βαθμολογία θα ήταν ένα 3 με 3.5. Παρασυρόμενος, όμως, από το πραγματικά πολύ νόστιμο κυρίως πιάτο που δοκίμασα αλλά και το γλυκό στο τέλος, θα ανεβάσω λίγο τη βαθμολογία μου.

Για τα παραπάνω, δηλαδή ένα ορεκτικό, μία σαλάτα, 2 κυρίως, ένα γλυκό και ένα μπουκάλι κρασί ο λογαριασμός ήταν στα 74,5 €. Εμείς βέβαια πληρώσαμε 49,5 € λόγω εξαργύρωσης πόντων από το e-table, η αξιολόγηση μου ωστόσο θα αφορά την αρχική τιμή, οπότε ένα μικρό έστω κλικ πιο κάτω στις τιμές θα ήταν σίγουρα ευπρόσδεκτο.

Αυτά λοιπόν και από εμένα για το BALCONY, περιμένω και τις δικές σας αξιολογήσεις, καθώς σίγουρα θα σας πρότεινα, έστω μία, δοκιμή.

27 Φεβ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο BALCONY RESTAURANT & BAR στα πλαίσια του Dine Athens από την ALPHA BANK, ένα βράδυ Παρασκευής.

Το εστιατόριο βρίσκεται πολύ κοντά στο μετρό Ακρόπολη, στεγάζεται σε ένα γωνιακό κτίριο που προσφέρει ανάλογη θέα προς το Mουσείο της Ακρόπολης και τον πεζόδρομο της οδού Μακρυγιάννη. Ο χώρος είναι μοντέρνος και ζεστός, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται, μόνο που... τα τραπέζια είναι αρκετά κοντά το ένα στο άλλο και δεν υπάρχει περιθώριο πολλών ελιγμών. Χώρος/ατμόσφαιρα, λοιπόν, (3/4)

Στο εστιατόριο, μας υποδέχτηκε το ευγενικό προσωπικό και μας εξυπηρέτησαν με άριστο τρόπο σε όλη τη διάρκεια του γεύματός μας. Εξυπηρέτηση, λοιπόν, (4/4)

Στα του καταλόγου, δεδομένου ότι υπήρχε set menu με δύο διαφορετικά πιάτα άνα κατηγορία (ορεκτικό/σαλάτα/κυρίως/επιδόρπιο) παραγγείλαμε ένα από το καθένα, ώστε να αποκτήσουμε συνολική εικόνα. Δε θα μακρηγορήσω:

- Ορεκτικά, πολύ γευστικά και τα δύο:
ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ, με τραχανά και ξυνοτύρι και
ΚΑΡΠΑΤΣΙΟ αρνιού με πατάτα και σκόρδο

- Σαλάτες, δροσερές και οι δύο, χωρίς να είναι κάτι το φοβερό:
ΣΠΑΝΑΚΙ με κατσικίσιο τυρί, σύκα, αχλάδι και φυστίκι και
ΠΡΑΣΙΝΗ με λούζα τήνου και καλαθάκι Λήμνου

- Κυρίως, εδώ τα πράγματα μας απογοήτευσαν:
ΡΑΓΟΥ ΒΟΔΙΝΟ ΜΕ ΣΙΟΥΦΙΧΤΑ και μυζήθρα Κεφαλονιάς, ένα πιάτο με πολύ μικρή ποσότητα κρέατος και αδιάφορη σάλτσα και
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ σε κρέμα γραβιέρας και γεμιστά κανελόνια, πιάτο με αντιθέσεις, το ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ήταν καταπληκτικά μαγειρεμένο στο ζουμί του, μαλακό και ζουμερό, ταιριαστό με την κρέμα γραβιέρας, ωστόσο τα γεμιστά κανελόνια είχαν μια ξινό-πικρή γεύση που μας ξένισαν τον ουρανίσκο και χάλασαν την εικόνα του πιάτου.

- Επιδόρπια, η καλύτερη στιγμή της βραδιάς:
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ με παγωτό αμύγδαλο και τόγκα, εξαιρετικός συνδυασμός και εκτέλεση, ίσως το καλύτερο πιάτο της βραδιάς και
ΕΚΜΕΚ ΡΑΒΑΝΙ με μαστίχα και σορμπέ μανταρίνι, πολύ ωραία ιδέα και νόστιμο γλυκό.

Το μενού είχε ισχυρά και αδύναμα πιάτα, δυστυχώς δε φύγαμε ενθουσιασμένοι, καθώς τα γλυκά έσωσαν τη βραδιά. Ίσως είχαμε πιο υψηλές προσδοκίες. Κρίνοντας από το set menu, σίγουρα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Ωστόσο, αναγνωρίζω την προσπάθεια ανάδειξης τοπικών ελληνικών υλικών αλλά και γενικά τις καλές πρώτες ύλες. Γεύση λοιπόν, (3/4)

Με έκπτωση λόγω χρήσης κάρτας ALPHA, δύο άτομα πληρώσαμε 54,00 €. Δεν έχω εικόνα του υπόλοιπου καταλόγου, αλλά κρίνοντας από το set menu που δοκιμάσαμε και μόνο κρίνω τις τιμές ως αναμενόμενες. Value for money λοιπόν, (3/4)

Πιθανότητα να ξαναπάω; 5/10, όταν γλυκάνει ο καιρός για να κάτσω έξω και να απολαύσω τη θέα και να δώσω μια δεύτερη ευκαρία.

28 Φεβ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα διατηρητέο διώροφο νεοκλασικό κτίριο στην περιοχή Μακρυγιάννη. Στον πρώτο όροφο υπάρχει η κλειστή αίθουσα του εστιατορίου με τα παράθυρα να βλέπουν στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη. Στον δεύτερο όροφο μια πιο μικρή αίθουσα με ένα μικρό μπαρ μας οδηγεί σε ένα εντυπωσιακής θέας μπαλκόνι. Ο ανοιχτός χώρος του μπαλκονιού είναι ιδανικός για καλοκαίρι με καταπληκτική θέα στο Μουσείο της Ακρόπολης και στον πεζόδρομο επίσης.

Ο χώρος του εστιατορίου είναι μία λιτή, άνετη σάλα με χαλαρωτικό πράσινο χρώμα στους τοίχους με φωτεινά ανοίγματα από τα πολλά παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. Το δρύινο πάτωμα μαρτυρά την αστική πολυτέλεια του κτιρίου. Η διακόσμηση συμπληρώνεται με εντυπωσιακά τρισδιάστατα ορθογώνια πλαίσια, με διακριτικό φωτισμό, που κρέμονται στους τοίχους και απεικονίζουν τοπία από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Η επίπονη προσπάθεια των τριών συνεταίρων για την σωστή αναπαλαίωση του παλιού αρχοντικού και το στήσιμο ενός χώρου ταιριαστού ως προς αυτό το ύφος, έχει πετύχει απόλυτα! Με τα προσεγμένα σερβίτσια και τις υφασμάτινες πεσέτες έχουν καταφέρει ώστε ο χώρος να αναδύει κομψότητα με συγκρατημένη πολυτέλεια και αστικό άρωμα περασμένων δεκαετιών.

Το μενού επιμελείται ο Νίκος Φωτιάδης και ο κατάλογος περιέχει πιάτα της νέας ελληνικής κουζίνας, που με τις νέο-παραδοσιακές γεύσεις και τους τολμηρούς συνδυασμούς, ακόμα και στα γλυκά, παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Δεν θα παραθέσω τον κατάλογο γιατί μπορείτε να τον βρείτε στο site του εστιατορίου.

Θα αναφέρω αυτά που δοκιμάσαμε δύο άτομα έχοντας κλείσει τραπέζι το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής.

Για ορεκτικά διαλέξαμε,

σουφλέ τυριού από «Μπαλάκι» Τήνου παναρισμένο με corn nuts και τσατνευ αχλάδι (8 ευρώ), πολύ ωραίος συνδυασμός το ψημένο τυρί με το καλαμπόκι και το τσατνευ αχλαδιού να απογειώνει τη γεύση. Καλή επιλογή.

και μεδούλι μόσχου με τρίμμα αυγοτάραχου, αχινό και κίτρο (6ευρώ), το κλασσικό μοσχαρίσιο κόκκαλο, ψημένο και σερβιρισμένο με το μεδούλι του, με το αυγοτάραχο να καλύπτει αρκετά όλες τις άλλες γεύσεις. Περίεργος και πρωτότυπος συνδυασμός.

Για σαλάτα διαλέξαμε με βαλεριάνα, καλαθάκι Λήμνου, φιστίκι Αιγίνης και λούζα (9 ευρώ), πολύ φρέσκια, όχι πολύ μεγάλη σε ποσότητα, με ικανοποιητική γεύση.

Για κυρίως μοιραστήκαμε από τις σούβλες Μπάλκονι των δύο ατόμων αυτή με μοσχάρι black angus με Μεσογειακή μαρινάδα (30 ευρώ). Ψήσιμο τέλειο, γεύση καταπληκτική και ποσότητα καλή για δύο άτομα. Σερβίρεται με τη μικρή σούβλα στο τραπέζι που την αδειάζουν επιτόπου και συνοδεύεται με ψητά λαχανικά και πατάτα. Πολύ καλό πιάτο.

Από την πολύ καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών, που μου έκανε ευχάριστη εντύπωση ότι διαθέτει μόνο ελληνικές ετικέτες, διαλέξαμε ένα αγιωργίτικο κτήμα Παλυβού το Άμμος Νεμέα.

Το ψωμί συνοδευόταν από dip μους ταραμοσαλάτας.

Για όλα αυτά με εμφιαλωμένο νερό, χωρίς γλυκό γιατί είχαμε χορτάσει, πληρώσαμε 85 ευρώ.

Καταλήγοντας, το BALCONY θεωρώ ότι είναι καλό εστιατόριο και το φαγητό άριστης ποιότητας, με πρωτοτυπία και με προσπάθεια να αναδείξουν γεύσεις παραδοσιακές και οικείες με έναν πρωτότυπο και τολμηρό τρόπο. Για την προσπάθεια αυτή τους αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί χρειάζεται αρκετή τόλμη να παρουσιάσεις κάτι τελείως διαφορετικό, χωρίς να γνωρίζεις από την αρχή αν θα αρέσει στον κόσμο ή όχι.

Το μόνο που πιστεύω ότι θέλει λίγη ακόμα φροντίδα είναι η εξυπηρέτηση. Ένα εστιατόριο τέτοιου επιπέδου θα έπρεπε να εξυπηρετεί τους πελάτες εστιάζοντας στις λεπτομέρειες με περισσότερο επαγγελματικό τρόπο.

Θα σας το πρότεινα σαν μία πολύ καλή επιλογή για μία ευχάριστη χαλαρωτική έξοδο με πολύ καλό φαγητό.

14 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, δρόμοι κλειστοί, υγρό ζεστό μεσημέρι με 32 βαθμούς, καταφέρνω με ένα φιλαράκι να φάμε στο σχετικά νέο BALCONY (B) στου Μακρυγιάννη, που λειτουργεί από πέρσι τον Αύγουστο, και βρίσκεται στη συμβολή Βεϊκου, Δημητρακοπούλου και Φαλήρου, δυο μόλις λεπτά απ’ τον Σταθμό Μετρό της Ακρόπολης, έχοντας όμορφη θέα στο Μουσείο της και τον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη.

To B λειτουργεί καθημερινά από 12.00 το μεσημέρι μέχρι 00.30, ενώ Παρασκευή και Σάββατο, η κουζίνα του παραμένει ανοιχτή μέχρι 01.00. Βρίσκεται στον πρώτο και δεύτερο όροφο (όπου και το ομώνυμο μπαλκόνι του roof garden) ενός διώροφου νεοκλασικού κτιρίου της περιοχής, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται η WIND. Υπάρχει μικρό ασανσέρ 2 ατόμων για την πρόσβαση τόσο στον Α’ όροφο με την κλιματιζόμενη αίθουσα, όσο και στον Β’ όροφο με την μικρότερη αίθουσα και το εντυπωσιακό σε θέα μπαλκόνι, που έδωσε και το όνομά του στον χώρο.

Την αρχιτεκτονική ανάπλαση, διαρρύθμιση και διακόσμηση είχε αναλάβει ο γνωστός αρχιτέκτονας Θανάσης Χοχλιδάκης, ο οποίος προσέδωσε ένα μοντέρνο μινιμαλιστικό ύφος στο νεοκλασικό αυτό κτίριο.

Στο μπαλκόνι παρατήρησα περί τα περί τα 12 τραπέζια γκρι – μπεζ αποχρώσεων και γύρω στα 30 αναπαυτικά καθίσματα με μικρά μαξιλάρια. Καμιά 10αριά θαμώνες, Έλληνες και ξένοι, απολάμβαναν το μεσημεριανό φαγητό τους, αλλά λόγω της σχετικής ζέστης κάτω απ’ τις τέντες και επειδή δεν υπήρχε κλιματισμός σε λειτουργία στον Β’ όροφο ή εξωτερικοί ανεμιστήρες, προτιμήσαμε τη σάλα του Α’ ορόφου, όπου λειτουργούσε άψογος κλιματισμός και έτρωγαν επίσης 2-3 παρέες.
Υπήρχαν εκεί 15 τραπέζια για 40 περίπου άτομα. Οι τοίχοι, βαμμένοι διακριτικά σε απόχρωση λαδί-γκρι, το δρύινο δάπεδο και το άπλετο φως απ’ τα δύο μπαλκόνια και τα έξι παράθυρα, αναδείκνυαν όλη την αρχοντιά της αστικής αυτής αίθουσας περασμένων δεκαετιών. Μου έκαναν εντύπωση στους τοίχους τα 5-6 ορθογώνια τρισδιάστατα πλαίσια με διακριτικό φωτισμό στο φόντο και πρωτότυπες απεικονίσεις σπιτιών, εκκλησιών και τοπίων.
Δεξιά της εισόδου υπήρχε μπαρ με 5 σκαμπό, ενώ και στο μπαλκόνι του Β’ ορόφου υπήρχε επίσης μπαρ, που ήταν μάλιστα μεγαλύτερο, αφού προφανώς τα βράδια οι πελάτες θα προτιμούν το roof garden.

Η μουσική τζαζ που ακούγονταν απ’ τα μεγάφωνα, ήταν στη σωστή ένταση και θεωρώ ότι ταίριαζε με τον χώρο και την ατμόσφαιρα της συγκεκριμένης ώρας.

Οι δύο πεντακάθαρες τουαλέτες ανδρών / γυναικών, με την κοινή ολόλευκη μαρμάρινη γούρνα-νιπτήρα, βρίσκονται επίσης στον Α’ όροφο, δεξιά του ασανσέρ και της εισόδου.

Η εξυπηρέτηση γίνεται από δύο ευγενικά και απόλυτα ενημερωμένα παιδιά, που φρόντισαν να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις μας, ενώ το φαγητό ήρθε στους σωστούς χρόνους.

Την γενικότερη ευθύνη της κουζίνας και της σύνθεσης του μενού, που εναλλάσσει σε τακτά διαστήματα παραδοσιακές γεύσεις της χώρας μας, έχει αναλάβει ο γνωστός σεφ Νίκος Φωτιάδης, (VAROULKO, LOCANDA, HILTON, MERIDIAN, ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ…), ενώ σε καθημερινή βάση την επιμελείται ήδη ο Θανάσης Ανδριτσόπουλος, με προϋπηρεσία στην βραβευμένη ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ, που βρίσκεται στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής.

Τη σωστή λειτουργικότητα της εστίασης συμπληρώνουν τα προσεγμένα σερβίτσια, οι λευκές υφασμάτινες πετσέτες, καθώς και τα μπουκαλάκια με το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο Phileos σε κάθε τραπέζι.

Στην αρχή, μας κέρασαν ντιπ από γιαούρτι, ταχίνι και λάιμ, που ήρθε σε δύο όμορφα βαζάκια, ένα για τον καθένα μας, μαζί με ένα καλαθάκι που είχε 4 ολόφρεσκα ψωμάκια (2 λευκά και 2 μαύρα), τα οποία σημειωτέον δεν χρεώθηκαν!

Ταυτόχρονα περιεργαζόμουνα τον κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει πιάτα ελληνικής κουζίνας:
• 5 σούπες και ορεκτικά (4-8 €)
• 6 πρώτα πιάτα (7-12 €)
• 4 σαλάτες (7-9 €)
• 6 κυρίως πιάτα (10-23 €)
• 4 γλυκά (4-5 €).

Ο κατάλογος των κρασιών περιλαμβάνει 12 λευκά (20-35 €, τιμή που αφορά το Vasaltis Ασύρτικο), 5 ροζέ (18-27 €), και 12 κόκκινα από 19 μέχρι 39 €, που αφορά το Κτήμα ΑΛΦΑ. Υπάρχουν ακόμη αφρώδη και γλυκά κρασιά, ποτήρι κρασί στα 3-5 €, μπύρες από 4-7 €, και αποστάγματα 200 ml, στα 7-11 €.

Έτσι, τελικά επιλέξαμε τα εξής πιάτα:

• Ένα ριζότο με γαρίδες, για μένα, που ήταν εκπληκτικά χυλωμένο και πολύ χορταστικό μέσα σε ένα βαθύ πιάτο. Περιείχε 5-6 γαρίδες, μικρά κομμάτια καλαμαριού, και ήταν ιδιαίτερα γευστικό, χάρη στην πετυχημένη πρόσμειξη Ηπειρώτικου καπνιστού κλωστοτυριού! Τιμή 12.50 €.

• Ο φίλος μου πήρε κοτόπουλο βουτύρου, μαριναρισμένο και άψογα αρωματισμένο. Ήταν έξι κομμάτια φιλέτου, νόστιμα και χορταστικά (τα δοκίμασα άλλωστε και εγώ) και συνοδεύονταν από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Τιμή 11.50 €.

• Στο τέλος μοιραστήκαμε ένα γλυκό, το οποίο ήταν mille feuille με μους σοκολάτας και κουλί, δηλ. παχύρρευστο σος, φράουλας. Μας άρεσε και στους δύο! Τιμή στα 5 €.

• Στην αρχή ζητήσαμε νερό εμφιαλωμένο. Τιμή 1.50 €.

• Ο φίλος μου παρήγγειλε επίσης ένα καφέ καπουτσίνο φρέντο, που του άρεσε και είχε 3.50 €.

Στο τέλος, μας κέρασαν επίσης δύο βαζάκια με γιαούρτι και βύσσινο, που ήταν μια ακόμα ευγενική χειρονομία τους!

Ο λογαριασμός, στα 34 €, (κατηγορία 17/25 έκαστος) κρίνεται απόλυτα λογικός για την ποιότητα των φαγητών και τη γαστρονομική μας απόλαυση.
Πολλώ μάλλον, στη συγκεκριμένη τουριστική πιάτσα της Ακρόπολης, η οποία φυσικά διαθέτει τα διαμαντάκια της, που το σάιτ μας βοηθάει να τα ξετρυπώνουμε (εστιατόριο μουσείου Ακρόπολης, Μάνημάνη, αττικός, καφενείο, το athenswas hotel με το νέο γαστρονομικό του απόκτημα sense fine dining restaurant κ. λπ. ).

Το Β προτείνεται, συνεπώς, για μια ρομαντική, βραδινή έξοδο!!