KOI SUSHI BAR ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Ιαπωνία - Sushi

  Αλέξανδρου Ζαϊμη 1 & Παναγή Τσαλδάρη [Χάρτης]
  210 8031100

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Κυριακή 12:00 - 00:00.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιαπωνία - Sushi - Μελίσσια, Αθήνα
Δεκ
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Το ΚΟΙ δεν ήταν για μένα παρθένο έδαφος, έχω τιμήσει αρκετές φορές το μαγαζί του Συντάγματος, πολύ περισσότερες φορές βέβαια έχω αποχωρήσει άπραγη από εκεί λόγω του πανικού που συνήθως γίνεται κι έχω βρει απάγκιο σε άλλα από τα μαγαζιά της έθνικ πιάτσας. Αρκετές φορές έχω βρεθεί και στο ΚΟΙ στο Χαλάνδρι, βεβαίως, αλλά στο ΚΟΙ στα Μελίσσια ήταν η πρώτη μου φορά.

Είχα περάσει αρκετές φορές απ’ έξω και μου είχε φανεί θελκτικό, κυρίως επειδή αποπνέει περισσότερο εστιατορέ αίσθηση, παρά ταχυφαγείου. Επίσης, ποτέ δεν το είχα δει φίσκα με ορδές ανθρώπων να περιμένουν να κάτσουν, οπότε μου είχε κολλήσει ότι θα είναι ιδανικό για μια χαλαρή βραδιά σουσοφαγίας. Πράγματι, το βράδυ της περασμένης Τρίτης που πήγαμε οι δύο φίλες και πιστές συντρόφισσες στα φαγοπότια, ο κόσμος πού ‘χε διαλέξει το ΚΟΙ για την έξοδό του ήταν λίγος. Με το που μπήκαμε προτιμήσαμε να προσπεράσουμε τα διαθέσιμα τραπέζια και να κατευθυνθούμε ντουγρού στο πάσο μπροστά από τους σεφ και να φάμε τις σουσολιχουδιές μας εκεί.

Ο χώρος χαρακτηρίζεται από αυτό το μίνιμαλ στοιχείο των σούσι- εστιατορίων και ένα χρώμα ασπρογκρί κυριαρχεί παντού. Είναι καθαρός, περιποιημένος και καλαίσθητος, αλλά για τα δικά μου γούστα, σχετικά αδιάφορος. Μια γκέισα στον ένα τοίχο και μια ανθισμένη κερασιά παραδίπλα δεν μου αρκούν, αλλά αυτό είναι και θέμα γούστου. Επίσης, θεωρώ ότι όταν φισκάρει από κόσμο, παίζει τα πράγματα να γίνονται αρκετά στριμωχτά. Εμείς πάντως ήμαστε άνετες. Να επισημάνω και την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος ως ένα σημαντικό ατού του μαγαζιού.

Η εξυπηρέτηση είναι σωστή κι ευγενική. Από αυτές όμως που κρατάνε τις επαγγελματικές αποστάσεις τους με αποτέλεσμα να μην νιώθεις την παραμικρή οικειότητα ή ζεστασιά. Από την άλλη δεν είναι εκεί για να γίνετε φίλοι, οπότε σεβαστές οι αποστάσεις τους κι από πολλούς προτιμητέες. Το βασικό είναι ότι ήταν άμεσοι και παρόντες σε ό, τι χρειαστήκαμε όσο παραμείναμε απολαμβάνοντας το σούσι μας.

Ώρα λοιπόν τώρα να σας περιγράψω την παραγγελία μας. Όλα ξεκίνησαν με τα takoyaki balls, που όπως εύγλωττα περιγράφονται στον κατάλογό τους, είναι μπάλες χταποδιού με σος τεριγιάκι, μαγιονέζα και νιφάδες μπονίτο. Τι είναι το μπονίτο θα μου πείτε τώρα ενδεχομένως. Το google search που μόλις έκανα με ενημερώνει ότι οι νιφάδες μπονίτο (Katsuobushi για τους ιαπωνομαθείς) είναι «dried, fermented, and smoked skipjack tuna». Για φαντάσου. Ήταν πάντως ανέλπιστα νόστιμα και καλή επιλογή ορεκτικού. Τεμάχια 4.

Συνεχίσαμε με σούσι και συγκεκριμένα με 6 τεμάχια inside out sushi με σολομό και αβοκάντο. Σούσι δηλαδή με επικάλυψη ρυζιού και σουσαμιού και μέσα με σολομό, αβοκάντο και κρέμα τυριού. Από τις κλασικές επιλογές που βρίσκουμε στα αθηναϊκά σουσάδικα. Πολύ γευστικά, μας άρεσαν, προτείνονται.

Μαζί ήρθαν και 8 τεμάχια spicy shrimp sushi, τα οποία ήταν το highlight για μένα. Ρολάκια γεμιστά με αγγούρι κι αβοκάντο και από πάνω κομματάκια γαρίδας με καυτερή σός (καλά, μη φανταστείτε φωτιά και λαύρα) και κόκκινο τομπίκο. Άλλη άγνωστη λέξη, στο δικό μου λεξιλόγιο τουλάχιστον, αλλά κι εδώ το google με βγάζει ασπροπρόσωπη και μ’ ενημερώνει ότι είναι το αυγοτάραχο, ο ταραμάς, κάτι τέτοιο, τέλος πάντων. Ήταν πολύ νόστιμα, αλλά εντάξει, όλη αυτή η σος που χρησιμοποιούν, προφανώς και προσδίδει έξτρα νοστιμιά στα σουσάκια και σίγουρα δεν αναδεικνύουν την ενδεχόμενη μαεστρία του σουσι σεφ.

Τέλος, επειδή με τα παραπάνω δεν είχαμε χορτάσει παραγγείλαμε και τα dragon roll, 8 ρολά δηλαδή με γέμιση πάλι από αγγούρι κι αβοκάντο κι από πάνω χέλι καπνιστό, σος τεριγιάκι και σουσάμι. Κι αυτά ήταν νόστιμα, αλλά σαφώς κατώτερα των ρολών με πικάντικη γαρίδα για τις δικές μου προτιμήσεις.

Τα σούσι έρχονται βεβαίως συνοδεία τζίντζερ καθώς και με το γνωστό, πράσινο κι άκρως καυτερό wasabi, ενώ οι σος σόγιας είναι παραδίπλα, ετοιμοπόλεμες, σε περίπτωση που θελήσεις να τις τιμήσεις σκέτες ή να τις αναμείξεις με το wasabi για πιο καυτό αποτέλεσμα.

Εμείς τα σούσι μας συνοδεύσαμε με νεράκι που μας έφεραν άμεσα σε μπουκάλι δικό τους, το οποίο ανανέωσαν όταν χρειάστηκε και μ’ ένα ποτήρι λευκό κρασί Τσακανίκας, ελαφρύ κι ευχάριστο και μόλις στα 2,5 ευρώ. Και πόσα πληρώσαμε; 21,10 ευρώ. Ναι, φίλες και φίλοι, με 21 ευρώ φάγαμε και χορτάσαμε δύο άνθρωποι, χωρίς βέβαια να σκάσουμε και να φύγουμε κρατώντας τις κοιλιές μας.

Γιατί αυτό είναι το ΚΟΙ, πάμφθηνο σούσι, το οποίο είναι μεν γευστικό, αλλά δεν σε κάνει να παραμιλάς. Για μένα συνιστά πολύ καλή επιλογή για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή ένα εξίσου ελαφρύ βραδινό. Το προτείνω, αλλά συνειδητοποιημένα σε σχέση με το περί τίνος πρόκειται και σίγουρα όχι αν είστε σε αναζήτηση έντονων γευστικών συγκινήσεων!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιαπωνία - Sushi - Μελίσσια, Αθήνα
Δεκ
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Το Koi των Μελισσίων νομίζω ότι άνοιξε το 2016. Σε περίοπτη θέση σε έναν πολύ κεντρικό δρόμο. Περνάω από εκεί 1 με 2 φορές την εβδομάδα και ομολογώ ότι συνεχώς το είχα στο μυαλό μου. Η κοιλιόδουλη! Την περασμένη Κυριακή, νωρίς το βράδυ, έκανα τη "μεγάλη" ανατροπή και μπήκα μέσα. Προειδοποιώ ότι δεν έκατσα εκεί για φαΐ, αλλά πήρα πακέτο για το σπίτι την παραγγελία μου.

Αυτό το Koi, παραδόξως, είναι το πρώτο που επισκέπτομαι. Δεν ξέρω πως είναι τα άλλα, αλλά εδώ ο χώρος είναι σούπερ. Σε υπερυψωμένο σημείο, ψηλοτάβανος, με τζαμαρίες και με μια μεγάλη τοιχογραφία γκέισας (;) να δεσπόζει στον τοίχο της εισόδου. Η διαρρύθμιση ωραία: πρώτα τα μικρά ανοιχτόχρωμα ξύλινα τραπέζια κυρίως για δυο και μερικά για περισσότερα άτομα και μετά ένας μακρύς πάγκος με σκαμπό που κρύβει την κουζίνα. Από την κουζίνα δεν φαίνονται ιδιαίτερα πολλά πράγματα, μόνο τα κεφάλια των ανθρώπων που δουλεύουν εκεί. Μίνιμαλ αισθητική που όμως βγάζει μια ζεστασιά. Η βεράντα του καταστήματος φιλοξενεί ακόμα μερικά τραπέζια, για τις πιο ζεστές και ηλιόλουστες μέρες.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος που πρέπει να ήταν και ο σερβιτόρος μου έδωσε τον κατάλογο, διάλεξα και το πολύ σε μισή ώρα έφευγα με τη χάρτινη σακούλα μου.
Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής μου, ήμουν η μοναδική πελάτισσα. Γενικά, έχω παρατηρήσει ότι δεν γίνεται χαμός από κόσμο.

Επιτάχυνα την επιστροφή στο σπίτι και εννοείται ότι αμέσως άνοιξα τη σακούλα. Μέσα βρήκα πλαστικά κουτάκια, ξυλάκια και χαριτωμένα, μικρά δοχεία σε σχήμα ψαριού με σόγια σος.
Είχα παραγγείλει:
Μια miso soup με τόφου και φύκια (3€). Δεν ενθουσιάστηκα.
Σουβλάκια yakitori. 2 ωραία, πικάντικα, καλοψημένα, αλλά πολύ μικρά και στοιχίζανε 4.8 €! Δηλαδή 2.4 € το ένα!
Επέλεξα δυο koi style rolls: To salmon teriyaki (4.7€) και το rock shrimp tempura (5.5€). Το πρώτο με καψαλισμένο σολομό και το δεύτερο με τηγανιτή γαρίδα. Μου τα είχαν βάλει στο ίδιο κουτάκι γιατί... χωρούσαν! Ήταν τα πιο μικρά ρολά 8 τεμαχίων που είδα ποτέ. Μικροσκοπικά. Σε αυτό με τη γαρίδα, πρέπει το κάθε κομμάτι να είχε μισή γαρίδα από το πιο μικρό μέγεθος! Ευτυχώς ήταν αρκετά νόστιμα και τα δυο.

Πλήρωσα για όλα αυτά 18€ που εν μέρει τα κλαίω, αφού οι πειραματισμοί μου με πρόδωσαν. Τελικά το vmf του Koi δεν είναι και τόσο καλό, λόγω μικρής ποσότητας και ιδίως αν κινηθείς εκτός της πεπατημένης. Θα το έχω αυτό στα υπόψη μου την επόμενη φορά.