BARATIN DRINK & DINE HOME BAR

Cafe - Restaurants

  ΛΕΩΦ. ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ 120, ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ [Χάρτης]
  210 2522228

Περιγραφή
Διεθνής δημιουργική κουζίνα.
Ώρες λειτουργίας:
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 9:00.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Cafe - Restaurants - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Σεπ
15
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Μια άφιξη, που θα συζητηθεί πολύ!

Το Baratin φαίνεται πως ήρθε στη Ν. Φιλαδέλφεια όχι μόνο για να μείνει… αλλά για να αλλάξει τα δεδομένα! Και τολμώ να πω –παρότι είναι πάαααρα πολύ νωρίς από την έναρξη λειτουργίας του- ότι μάλλον τα έχει ήδη καταφέρει.

Πρόκειται για μια άλλη όψη διασκέδασης, σε σχέση με τα όσα μέχρι στιγμής προσφέρονται στην περιοχή, σε όλους τους τομείς. Οι ιδιοκτήτες του έχουν ήδη επιτυχή πορεία και εμπειρία στον χώρο και στην περιοχή, μιας και “τρέχουν” το εξίσου επιτυχημένο μπαράκι Β-κουτί. Εμπειρία λοιπόν έχουν, γούστο έχουν, γνώσεις στο αντικείμενο έχουν, δημόσιες σχέσεις σαφώς και έχουν. Άρα ένα μεγάλο μέρος των προϋποθέσεων το διαθέτουν.

Baratin λοιπόν. Κάτι σαν All day bar restaurant? Wine restaurant? Bistro? Αυτοαποκαλείται Drink & Dine Home Bar. Όπου ο όρος Home προφανώς προσδίδει και κάτι πιο οικείο. Ένα κράμα ίσως όλων των προαναφερθέντων δημιούργησαν ένα νέο στέκι. Γιατί ο κόσμος που είδαμε Σάββατο βράδυ στις 27/8/16, αυτό και μόνο μαρτυρά… ότι έχει γίνει στέκι. Για καφέ, για ποτό, για κοκτέιλ, για φαγητό.

Προφανώς οι ιδιοκτήτες εκτός από τα παραπάνω διαθέτουν και επαγγελματισμό. Διότι ναι μεν δημιούργησαν έναν χώρο, που όμοιός του δεν υπάρχει στην περιοχή, αλλά δεν τον άφησαν στο έλεός του. Από την στιγμή που αποφάσισαν να προσανατολιστούν λοιπόν και στο φαγητό, δεν άφησαν τα πράγματα στην τύχη τους, αλλά προσπάθησαν να τον στελεχώσουν με τα πλέον κατάλληλα άτομα. Γιατί δεν φτάνει μόνο ο χώρος εδώ που τα λέμε. Αμέσως αμέσως μου έρχεται στο μυαλό, ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος με κήπο εσπεριδοειδών στην περιοχή, που όμως μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας χολένει στο θέμα της κουζίνας.

Στην τελευταία κατηγορία λοιπόν χάρηκα διπλά, ιδιαιτέρως όταν μέσα στην μικρή -σε σχέση με το μέγεθος του μαγαζιού-, πλην όμως (πολυμελή) κουζίνα, είδα να ηγείται ο executive chef Λάμπρος Ζήσης, επιτυχημένος στον χώρο αλλά και σαν δάσκαλος μαγειρικής για πάρα πολλά χρόνια σε γνωστή καταξιωμένη σχολή μαγειρικής και για τον οποίο μόνο επαινετικά λόγια έχω ακούσει.

Πάμε λοιπόν να δούμε τον χώρο. Καταρχήν να πω ότι βρίσκεται επί της Δεκελείας, μετά την πλατεία της Φιλαδέλφειας ανεβαίνοντας προς Μεταμόρφωση, στο δεξί χέρι, πριν το φανάρι του τροχονόμου στον πεζόδρομο. Κάποτε βρισκόταν εκεί για μικρό χρονικό διάστημα το Δεκελείας 120 σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να κερδίσει κι αυτό μια μερίδα της αγοράς.

Είναι πάρα πολύ μεγάλο σε μέγεθος και διαμπερές. Ψηλοτάβανο, με ζεστό χαμηλό φωτισμό, σε γήινες αποχρώσεις, με κυρίαρχα στοιχεία τραπεζοκαθισμάτων και περιβάλλοντα χώρου το μάρμαρο, το σίδερο και το ξύλο. Έχει ένα μεγάλο μπαρ με ψηλά όμως άνετα σκαμπό-καρέκλες, το οποίο στελεχώνουν νέοι baristas με μοναδικό στυλ (μούσι, ολόσωμη ποδιά με τιράντες και ενίοτε τραγιάσκα στο κεφάλι). Ένα τεράστιο μοναστηριακό τραπέζι, καναπέδες, καρέκλες και πολυθρόνες που συναντάς σε παλιά σαλόνια, σε κάποια σημεία υπάρχουν και μπρεζέρες κτλ. Μου μετέφερε μια πολύ θετική αύρα και μια ζεστασιά -παρά το τεράστιο μέγεθος του χώρου- σαν να βρίσκομαι σε ένα μεγάλο σαλόνι.

Στο πίσω μέρος, υπάρχει ένας μακρόστενος ακάλυπτος χώρος που φιλοξενεί 9-10 τραπέζια για φαγητό ως επί τω πλείστων. Οι τουαλέτες σε στυλ ρουστίκ καθιστικού, πεντακάθαρες παρά την επισκεψιμότητα. Επίσης υπάρχει και ένα μεγαλούτσικο πατάρι που φιλοξενεί κι εκεί κόσμο και υποθέτω πως ίσως τον χειμώνα μπουν εκεί τα τραπέζια για φαγητό που τώρα είναι στον ακάλυπτο. Θα δείξει. Μπροστά επίσης στον πεζόδρομο υπάρχουν αρκετά τραπέζια.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει μερικές επιλογές που κυμαίνονται από μπρουσκέτες, finger food, ανοιχτά σάντουιτς, burger, πλατώ τυριών μέχρι και κάποιες επιλογές σε sushi για τους φίλους του είδους. Εννιά επιλογές σε σαλάτες και ορεκτικά, τέσσερεις επιλογές σε φρέσκα ζυμαρικά, έξι επιλογές κυρίως πιάτων με βάση το κρέας και τρεις επιλογές έξτρα πιάτων ημέρας. Η λίστα των κρασιών είναι τεράστια, επίσης υπάρχουν πολλές επιλογές σε ουίσκι και φυσικά σε κοκτέιλ, σε αντίθεση με τις μπύρες που περιορίζονται λίγο σε σχέση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα, αλλά θ’ αφήσω τους φίλους του είδους να αναλύσουν αυτόν τον τομέα.

Στην εξυπηρέτηση το βασικότερο στοιχείο το έχουν, και είναι η ευγένεια. Η κοπέλα που μας εξυπηρέτησε όταν πήγαμε για φαγητό ήταν ευγενής, πρόθυμη και προσεκτική στο να μη μας λείψει τίποτα. Ιδιαίτερα καλή εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι σε δυσανασχέτηση κάποιων από διπλανό τραπέζι για κάποια καθυστέρηση σε πιάτα, είχε το θάρρος να πάρει επάνω της όλη την ευθύνη, προστατεύοντας έτσι και το πόστο της κουζίνας, ζητώντας συγνώμη και ευχαριστώντας για την κατανόηση. Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου θα γίνει άψογη στον ρόλο της, γιατί δείχνει ότι έχει όρεξη και διάθεση. Ίδια ευγένεια και την δεύτερη φορά που πήγαμε για ποτό. Στην πλειοψηφία του το προσωπικό μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Η παραγγελία μας κινήθηκε στα εξής:

Ξεκινήσαμε με νερό σε ωραία μποτίλια με το λογότυπό τους, πράγμα που εκτιμήσαμε ιδιαιτέρως κι ένα ντιπ γιαουρτιού με λιαστή ντομάτα που συνοδευόταν από λεπτές λωρίδες πίτας σαν sticks με πάπρικα. Ερωτηθήκαμε επίσης για το εάν θέλουμε ψωμάκι, το οποίο δεχτήκαμε με ευχαρίστηση και χρεώθηκε χ 0,80€/άτομο. Είχε 3 ψωμάκια ζεστά και φρέσκα, ένα πολύσπορο και δύο άσπρα με παπαρουνόσπορο, καθώς και πιτούλες όπως παραπάνω.

- Κεφτεδάκια με σουσάμι και γλυκόξινη σάλτσα πάνω σε βελούδινο πουρέ πατάτας χ 6,80€

Έξι πεντανόστιμα, μυρωδάτα από την παρουσία του δυόσμου, ζουμερά μέσα και τραγανά απ’ έξω κεφτεδάκια, τα οποία σε συνδιασμό με την γλυκόξινη σαλτσούλα και το ανάμικτο σουσάμι άγγιζαν την τελειότητα. Ο πουρές πατάτας για σεμινάριο! Εξαιρετικά.

- Σατάι… που είναι τριλογία από φιλετίνια, κοτόπουλου, χοιρινού και μοσχαριού με κρούστα ασιατικών μπαχαρικών χ 9,00€

Η παρουσίαση άψογη, η γεύση απογειωτική, η εκτέλεση άριστη. Σερβιρίστηκαν σε μια ωραία μακρόστενη λευκή πιατέλα τα 3 κομμάτια φιλέτου περασμένα σε μικρές σούβλες, το καθένα μέσα σε ξεχωριστό μπολ συνοδευόμενο από έναν ξεχωριστό βελούδινο πουρέ. Παντζαριού, φάβας και σελινόριζας αν δεν απατώμαι. Νόστιμα και ζουμερά και τα τρία και οι πουρέδες άριστοι.

- Παπαρδέλες φρέσκιες με ραγού από κοτόπουλο μανιτάρια και κρέμα χ 8,50€

Γευστικό πιάτο, πλούσιο από τα υλικά που το απαρτίζουν, χωρίς να απογοητεύει ούτε όμως και να αφήνει πίσω του κάτι που θα θυμάσαι για πολύ.

- Φιλέτο κοτόπουλου γεμιστό με λιαστή ντομάτα, καπνιστό τυρί και βασιλικό χ 10,50€

Γκουρμέ παρουσίαση χωρίς να υπολείπεται σε ποσότητα, πάνω σε τετράγωνη μαντεμένια πλάκα που μοιάζει με παλέτα από τα χρώματα των υλικών που περιλαμβάνει. Το κοτόπουλο ήταν τρυφερό και ο βασιλικός του έδινε μια διακριτική αρωματική νότα. Το μόνο που θα ήθελα να ακούγεται περισσότερο το καπνιστό τυρί. Τα υλικά που πλαισίωναν και στόλιζαν χρωματικά το πιάτο στις γωνίες του, ήταν ένας κολοκυθοκεφτές πάνω σε πουρέ καρότου (ίσως ήταν κολοκύθας δεν θυμάμαι πάντως στο χρώμα ήταν πορτοκαλί). Ένα μικρό μιλφέιγ λαχανικών, ένα κομμάτι πατατόπιτας και μια μίνι αποδομημένη πατζαροσαλάτα με καρύδι.

- Μενταγιόν από χοιρινό φιλέτο σωτέ με χαλούμι και ρόκα σε coulis από καπνιστή πιπεριά Φλωρίνης Χ 13,00€

Εξαιρετικό πιάτο, με το χοιρινό να λιώνει στο στόμα κυριολεκτικά. Αυτό που θα ήθελα σε αυτό το πιάτο είναι να είχε διαφορετικά συνοδευτικά και διακόσμηση από το προηγούμενο. Όχι γιατί δεν ήταν ωραία, ήταν εξαίσια και αυτά, αλλά γιατί το πιάτο ήταν πανομοιότυπα στημένο με το προηγούμενο και όσο να’ ναι όταν έχει κυλήσει τόσο απροσδόκητα ωραία αυτή η γευστική περιπλάνηση… αποκτάς περισσότερες απαιτήσεις. Όπως λέει και η διαφήμιση “… μας κακομαθαίνετε”!

Για το τέλος επιλέξαμε να κλείσουμε με μια από τις έξι επιλογές που είχε για γλυκό και ήταν

- Ρολλάκια από κανταίφι με κρέμα patisserie φυστίκι Αιγίνης και λικέρ μαστίχας χ 6,00€, το οποίο όμως μας το κέρασαν.

Δύο ρολάκια κανταιφιού με φίνα κρέμα και παγωτό καϊμάκι. Το λικέρ έρχεται σε σφηνοπότηρο με σκοπό να ραντίσουμε με αυτό τα ρολά ώστε ν’ αρωματιστούν από το υπέροχο άρωμα της μαστίχας. Προτείνω να ραντίσετε προσεκτικά με το κουταλάκι μερικές μόνο σταγόνες γιατί αν πέσει πολύ πικρίζει.

Με τα παραπάνω κι ένα ποτήρι κρασί Αγιωργίτικο Νεμέας κτήμα Ζαχαριας που ήταν πολύ καλό από τα λεγώμενα της φίλης που το ήπιε πληρώσαμε 57,70€ ήτοι 19,23€ άτομο.

Ακριβό για την περιοχή και τα μέχρι τώρα δεδομένα της; Ίσως είναι, αν σκεφτούμε ότι εμείς φάγαμε αλλά δεν ήπιαμε. Πράγμα που σημαίνει πως για όσους θέλουν μαζί με το φαγητό τους κι ένα μπουκαλάκι κρασάκι, κι ένα γλυκό το κόστος θα ανέβει περίπου στα 27€ για τον καθένα.

Απλά θεωρώ ότι επιλογές, υπάρχουν για όλους. Είτε για κάποιον που θέλει να πιεί ένα κρασί με κάποια συνοδευτικά, είτε για ένα δείπνο πιο ιδιαίτερο, είτε μόνο για ποτό, ή ακόμα και για καφέ. Και αυτό είναι άλλωστε που κάνει την διαφορά όπως είπα και παραπάνω, στα μέχρι στιγμής δεδομένα της περιοχής, που ήταν μέχρι πρότινος ή ποτό ή καφέ ή φαγητό κι αυτό κυρίως γύρω από τον μεζέ.

Πιστεύω βέβαια πως επειδή το Baratin είναι ακόμα σε “βρεφικό” στάδιο, σίγουρα θα υπάρξουν διερευνητικές κινήσεις από τους υπεύθυνους ως προς τις προτιμήσεις του κόσμου, σε όλους τους τομείς και συνεπώς θα ακολουθήσουν και οι ανάλογες αναπροσαρμογές που ίσως κριθούν αναγκαίες.

Στην δεύτερη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε αρχές Σεπτεμβρίου μόνο για ποτό πήραμε:

- Cocktail “Barreiras” για μένα, που είχε ρούμι, καρύδα, λάιμ, ζάχαρη, τζίντζερ και κανέλα (σκόνη και ξύλο) που ήταν εκπληκτικό για το γούστο μου με έντονα αρώματα όπως είναι αναμενόμενο και ελαφρώς spicy λόγω τζίντζερ. χ 8€

- Cocktail Palu για το δεύτερο άτομο της παρέας, με τζιν, λάιμ, ανανά, φασκόμηλο και έλαια πορτοκαλιού, το οποίο δοκίμασα και επίσης ήταν αρκετά καλό. Χ 8€

Το τρίτο φιλαράκι αρκέστηκε σε ένα ανθρακούχο αρωματικό νερό με λάιμ και η βραδιά μας κύλησε με υπέροχα ακούσματα από τον dj, όπως άλλωστε και η πρώτη.

Συμπερασματικά, το Baratin ήρθε για να προσφέρει κάτι που στην Φιλαδέλφεια ΔΕΝ υπήρχε μέχρι πρότινος και θεωρώ -εκ πρώτης- πως το κατάφερε! Όταν Σάββατο βράδυ τέλος Αυγούστου είναι μέσα (παρά το μέγεθός του) και έξω (εμπρός και πίσω) “πίτα” και μάλιστα από κόσμο όλων των ηλικιών, αυτό από μόνο του (συνήθως) λέει πολλά.

Πιστεύω πως άνετα θα μπορούσε να βρίσκεται στην περιοχή του Κολωνακίου, παρόλα αυτά χαίρομαι πολύ που είναι στην περιοχή μου και ακόμα πιο πολύ που δεν έχει Κολωνακιώτικο “τουπέ”. Το κατά πόσο ο κόσμος θα το αγκαλιάσει είναι κάτι που φάνηκε από την αρχή, σίγουρα όμως ο χρόνος θα δείξει περισσότερα.

Κατά πόσο θα μπορέσει να διατηρήσει αυτή την πορεία, είναι σαφώς στο χέρι των ιδιοκτητών. Πάντως αρχικά, δείχνουν ωριμότητα στον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται το όλο concept και αν κρίνω από την μέχρι τώρα πορεία τους στον χώρο όπως προανέφερα, θα έχουν και εδώ μεγάλη επιτυχία.
Εγώ και η παρέα μου μείναμε ευχαριστημένοι και εννοείται πως θα πηγαίνουμε συχνά.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα!!!

Υ. Γ.1: Ενημερώνω τους “σουσάδες” του site πως δίπλα ακριβώς από το Baratin, άνοιξε τις πόρτες του και το KOI. Σίγουρα κάτι αλλάζει στην Φιλαδέλφεια… για να δούμε.

Υ. Γ.2: Καλό μας φθινόπωρο!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Cafe - Restaurants - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Οκτ
18
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Aut viam inveniam aut faciam

Το baratin είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχει στηθεί σε χώρο εστίασης στην Νέα Φιλαδέλφεια. Βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο της Δεκελειας λίγο πιο πάνω από την κεντρική πλατεία τής περιοχής. Επιβλητικό, όχι όμως μόνο ως μεγέθος, ξεχωριστό από την πρώτη ματιά, χάριν στην πολύ ωραία διακόσμηση που έχει γίνει στο σύνολο του χώρου. Τόσο στους εξωτερικούς όσο και στον εσωτερικό του.

Ο μπροστινός χώρος που βλέπει στον δρόμο έχει υπερυψωθεί και έχουν φτιαχτεί δύο στρογγυλά παρτερια με λουλούδια θυμίζοντας αυλή σπιτιού και νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή για καφέ και χαζι στην πολύβοη λεωφόρο. Στον μέσα χώρο κυριαρχεί το τούβλο και το ξύλο, η μεγάλη μπάρα με την επίσης μεγάλη κάβα της και την εκπληκτική χειροποίητη μηχανή του καφέ. Υπάρχει υπερυψωμενο πατάρι όπου φιλοξενεί τις τουαλέτες και ίσως και κάποια τραπέζια το χειμώνα. Στην μέση του χώρου ένα ψηλό μοναστηριακό τραπέζι και απέναντι απ το μπαρ αναπαυτικές πολυθρόνες με τραπεζάκια για να χαλαρωσεις το μεσημέρι με κάποια σαλάτα ή κάποιο σάντουιτς. Κάτω από το πατάρι υπάρχει καναπές με άνετα τραπεζάκια για να γεύματισεις. Στο τέλος του κτιρίου υπάρχει η πίσω αυλή που θυμίζει Κυκλάδες έτσι όπως είναι ντυμένη στα λευκά.

Η εξυπηρέτηση είναι φιλική και οικεία, τα κορίτσια(δεν έχω πετύχει ακόμα άντρα σερβιτόρο) προσπαθούν για το καλύτερο, πάντα χαμογελαστες και προθυμες να λύσουν οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα προκύψει. Στο κομμάτι του καφέ και του ποτου τα καταφέρνουν εξαιρετικά, στο κομμάτι του εστιατορίου όμως νομίζω ότι δεν έχουν την εμπειρία ακόμα να ανταποκριθουν 100%

Η κουζίνα θεωρώ ότι έχει μεγάλες δυνατότητες, τόσο από άποψη υλικών, όσο κι από τεχνικής πλευράς. Το μεγαλύτερο μέρος του καταλόγου (ως επί το πλείστον, κρέατα) μαγειρεύεται με την μέθοδο του sous vide(σε κενό αέρος) γιαυτό και οτιδήποτε σε κρέας είναι τόσο μαλακό και ζουμερο. Βράζει δηλαδή σε συγκεκριμένη θερμοκρασία με προκαθορισμενο χρόνο, αποφεύγοντας έτσι το κάψιμο ή το στεγνωμα. Σε κάποια άλλα πιάτα όπως οι σαλάτες ή τους ριζοκεφτεδες π. χ δεν βρήκα την γευστική ένταση που που Θα έπρεπε να είχαν. Είναι νωρίς ακόμα όμως για την κουζίνα και πιστεύω ότι θα τα βρει τα πατήματα της. Bitok a la russe, πόσο καιρό το αναζητούσα, κάπου στο Χαλάνδρι άκουσα και για αρμενοβίλ...

Οι τιμές είναι στο ίδιο επίπεδο που είναι και το μαγαζί, ψηλότερα από τα υπόλοιπα της περιοχής... Γιατί η προσφορά υπηρεσιών που παρέχει είναι πολλά βήματα μπροστά από όλα τα υπόλοιπα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απλησίαστες.

Το baratin δεν ήρθε απλά για να μείνει, ήρθε για να φτιάξει ένα καινούργιο δρόμο στον τρόπο διασκέδασης στην περιοχή. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι μέσα στα ομορφότερα μαγαζιά της Αθήνας

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Cafe - Restaurants - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Οκτ
11
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Baratin. Καινούργιο μαγαζί στην Φιλαδέλφεια, η οποία έχει γίνει κέντρο καταστημάτων εστίασης όλων των ειδών.
Το Βaratin θα το έλεγα all day cafe bar restaurant. Το είχα δει μόνο εξωτερικά οδηγώντας στην Λ. Δεκελείας αλλά η κριτική της Pontiki και η καλή του εξωτερική εμφάνιση με προκάλεσαν να το επισκεφθώ.
Επίσκεψη λοιπόν Σάββατο βράδυ 4 άτομα για φαγητό με κράτηση η οποία είχε γίνει από το προηγούμενο βράδυ. Στο τηλέφωνο ο υπεύθυνος του χώρου, ευγενικός κ άμεσος όταν του ζήτησα να έχουμε τραπέζι στον πίσω εξωτερικό χώρο, απάντησε θετικά και με ενημέρωσε ότι όλοι οι χώροι προσφέρονται και για φαγητό. Σε αυτό θα επανέλθω διότι έχω τις επιφυλάξεις μου προς το αν πρέπει.
Το παρκάρισμα στην περιοχή Σάββατο βράδυ είναι άθλος! Εγώ ήμουν αρκετά τυχερός, άλλο μέλος της παρέας όμως ταλαιπωρήθηκε αρκετά.
Φτάνοντας στο Baratin η πρώτη εντύπωση είναι μίας όμορφης καφετέριας με αρκετά τραπεζάκια στον ισόγειο χώρο εμπρός από το μαγαζί, μερικά στον πεζόδρομο επί της Δεκελείας καθώς και κάποια στον υπερυψωμένο χώρο μόλις ανέβεις τα λίγα σκαλιά του μαγαζιού.
Μπαίνοντας στον κυρίως εσωτερικό χώρο καταλαβαίνεις αμέσως ότι έχει μπει επαγγελματίας ως προς τον σχεδιασμό του χώρου και την επιλογή των αντικειμένων. Όμορφος, ζεστός, σημερινός χώρος, μακράν καλύτερος από τα περισσότερα μαγαζιά της περιοχής. Σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι σε κάποιο trendy hipsterαδικο στο κέντρο της Αθήνας, όπως σωστά γράφει και το Pontiki που έχει κάνει ήδη την λεπτομερή περιγραφή.
Θα αρχίσω με το θέμα της εξυπηρέτησης:
Όταν μπήκαμε στο χώρο δεν μας υποδέχθηκε κανείς για να μας δείξει το τραπέζι μας και πήγαμε μόνοι μας στον πίσω εξωτερικό χώρο όπου ρωτήσαμε μία σερβιτόρα και μας έδειξε το τραπέζι μας.
Η σερβιτόρα που είχε αναλάβει την εξυπηρέτηση μας ήταν όλο το βράδυ ευγενική και αρκετά γρήγορη σε ότι χρειαστήκαμε. Χρειάζεται όμως από την πλευρά του καταστήματος μεγαλύτερη εκπαίδευση στο κομμάτι του service φαγητού.
Τι εννοώ… Παραγγείλαμε δύο μπύρες όσο περιμέναμε τους άλλους δύο της παρέας και μέχρι να δούμε τους καταλόγους. Ήρθαν συνοδεία με ένα μπολ chips. Αυτό φαντάζομαι ότι προσφέρεται σαν συνοδευτικό όταν κάποιος πάει για να πιει μια μπύρα ή ένα ποτό και όχι για φαγητό. Όταν ήρθε και το τρίτο μέλος της παρέας και ζήτησε ένα ποτήρι κρασί, αυτό ήρθε μαζί με ένα μικρό πιατάκι με λίγες λωρίδες ψημένης πίτας και ένα μικρό ντιπ που ήταν πιο ταιριαστό.
Στα συν ότι ερωτηθήκαμε αν θέλουμε ή όχι ψωμί και το νερό που ήρθε σε δικό τους όμορφο μπουκάλι με το λογότυπο του μαγαζιού. Σπάνιο για τέτοιας κατηγορίας μαγαζί όταν και στο τελευταίο σουβλατζίδικο σου σκάνε το εμφιαλωμένο..
Όταν τελειώσαμε το φαγητό μας δεν ερωτηθήκαμε αν θέλουμε κάποιο γλυκό, ούτε προσφέρθηκε κάποιο κέρασμα με το λογαριασμό να έχει φτάσει τα 90€, ποσό θεωρώ καθόλου ευκαταφρόνητο στις μέρες μας.
Μας έφεραν καταλόγους… Πολλούς…… Ένας πολυσέλιδος κατάλογος κρασιών με πάρα πολλές επιλογές και σχετικά μικρή γραμματοσειρά. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει, εμένα προσωπικά με κούρασε πολύ γρήγορα και τον άφησα. Ένας δεύτερος κατάλογος με καφέδες, ροφήματα, αναψυκτικά, μπύρες, κοκτέιλς κλπ. Και τέλος μία μονόφυλλη κάρτα με το μενού του φαγητού, όπου στην μία σελίδα έχει τα πιο “απλά” πιάτα, burgers, club κλπ και στην άλλη πλευρά τα πιο “gourmet”. Τόση ανάγνωση σε τόσους διαφορετικούς καταλόγους εμένα με κούρασε. Επίσης βρήκα πολύ φτωχή την ποικιλία στις μπύρες σε σχέση με τα κρασιά και τα υπόλοιπα ποτά.
Πέρα από την σερβιτόρα μας κανείς άλλος δεν εμφανίστηκε να δει αν όλα είναι καλά, αν μας άρεσε το φαγητό ή αν κάτι δεν μας ευχαρίστησε. Μικρές λεπτομέρειες, που κάνουν όμως την διαφορά, ειδικά σε ένα νέο μαγαζί, με υψηλές για την περιοχή τιμές, που έχει κάνει και αρκετά μεγάλη επένδυση.
Στο θέμα του χώρου τώρα:
Ότι είναι πολύ ωραίο μαγαζί είναι δεδομένο. Ακόμα και ο πίσω, σχετικά μικρός ακάλυπτος χώρος είναι όμορφος και φροντισμένος. Ο άσπρος τοίχος με την φροντισμένη πρασινάδα από πάνω και τα κρεμαστά φανάρια σε συνδυασμό με τα φωτιστικά δαπέδου έδιναν ένα ευχάριστο τόνο.
Από την άλλη σε ένα χώρο με gourmet προτάσεις φαγητού, τεράστια λίστα κρασιών, δίπλα σου να πίνουν φραπέ και φρέντο δεν κολλάει… Για αυτό και είπα στην αρχή ότι δεν πρέπει να διατίθενται όλοι οι χώροι για φαγητό, όπως και όλοι οι χώροι για καφέ ή ποτό ειδικά τις ώρες των γευμάτων.
Δυστυχώς οι τουαλέτες κατά τις 00¨30 που τις επισκέφθηκα δεν ήταν και στα καλύτερά τους.
Και οι γεύσεις:
Σαλάτα πανδαισία (νομίζω) πρασινάδες κοτόπουλο και διάφορα άλλα που αυτή την στιγμή δεν τα θυμάμαι και αδικώ τον chef. Πολύ νόστιμη, δροσερή και με άψογη ισορροπία στα υλικά.
Κεφτεδάκια με σουσάμι και γλυκόξινη σάλτσα πάνω σε πουρέ. Εύγευστα, τραγανά, με λίγο πιο δυνατή την ένταση της γλυκόξινης σάλτσας που σου κάλυπτε την γεύση του κρέατος.
Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με λιαστή ντομάτα, καπνιστό τυρί και βασιλικό. Εύγε στον καλλιτέχνη!!! Το πιο ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο που έχω δοκιμάσει εδώ και πολύ καιρό. Ο συνδυασμός με την γέμιση το απογείωνε.
Μενταγιόν από χοιρινό φιλέτο σωτέ με χαλούμι και ρόκα σε coulis από καπνιστή πιπεριά Φλωρίνης Χ 2. Πάρα πολύ νόστιμο το χοιρινό με την γέμιση, παρόλο που μόνο του είχε μια ελαφριά “μυρωδιά” χοιρινού που ίσως έπρεπε να λείπει. H συνοδεία του πιάτου όμορφη εμφανισιακά και γευστικά με εξαίρεση την πατατόπιτα την οποία βρήκα κατώτερη των υπολοίπων.
Ραβιόλια γεμιστά με σπανάκι (δεν θυμάμαι και με τι άλλο, συγχωρέστε με ) άρεσαν πάντως και αυτά.
Η παρουσίαση των πιάτων λιτή και όμορφη.
Μαχαιροπήρουνα αλλάχτηκαν από τα πρώτα στα κυρίως, πολύ καλή κίνηση.
Τασάκι αλλάχτηκε όταν το ζήτησα εγώ.
Σύνολο μαζί με 5 μπύρες ποτήρι και 2 ποτήρια κρασί 90,10€ με αποδείξεις για όλα.
Στα πολύ θετικά ότι παρόλο το gourmet προσανατολισμό της κουζίνας οι μερίδες ήταν όλες πολύ καλές σε μέγεθος. Αμάν πια με τις μερίδες γραμματόσημο σε πιάτα που κοστίζουν 15 και 20€
Συνολική πρώτη εντύπωση πολύ καλή. Θα μου πείτε τώρα, μα εσύ γκρίνιαζες στο μεγαλύτερο μέρος της κριτικής σου!
Ναι, αλλά για αυτά που θεωρώ ότι είναι παιδικές ασθένειες και πρέπει να τις θεραπεύσουν από το ξεκίνημα. Θέλουν δουλειά στο κομμάτι του restaurant όσον αφορά το service από τον υπεύθυνο έως την σερβιτόρα. Καλή διάθεση και όρεξη φαίνεται να υπάρχει όπως και καλή κουζίνα, άρα μπορούν. Το 2 στην εξυπηρέτηση και στοVfM το βάζω όχι γιατί το θεωρώ ακριβό αλλά γιατί για το κόστος του έπρεπε να έχει λιγότερα λαθάκια στο σύνολο. Αν εκλείψουν ευχαρίστως θα το κάνω 3.
Αν θα ξαναπήγαινα ? Σίγουρα για καφέ / ποτό. Για φαγητό μάλλον ναι, αλλά θα ήθελα να διορθωθούν κάποια πραγματάκια.