ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

Ελληνική κουζίνα

  Ανδρέα Γκίνη 4, Χαλάνδρι [Χάρτης]
  210 6896752
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 30%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 30%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Μαι
11
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Άλλη μια speedαριστή και μικρούλα κριτική.

Μικρούλα, σαν τη λιλιπούτεια ‘’Κόκκινη Πιπεριά’’ του Χαλανδρίου και speedαριστή, σαν τα ‘’Φάλτσα μενεξεδιά’’ του Λάκη. Την βρίσκεις το τελευταίο διάστημα στη γωνία Α. Γκίνη και Κατσουλιέρη. Η Κατσουλιέρη είναι ο πεζόδρομος, συνέχεια της Χαϊμαντά στο κέντρο της αγοράς του Χαλανδρίου, που καταλήγει στο Public.

Από το συγκεκριμένο σημείο έχουν περάσει κατά καιρούς αρκετά μαγαζιά χωρίς να προσθέσουν κάτι ιδιαίτερο στην Χαλανδριανή πιάτσα. Θεωρώ ότι η ‘’Πιπεριά’’ ήρθε για να μείνει.

Για το parking τα έχω ξαναπεί, οπότε δεν χρειάζεται σχολιασμός. Αν ξέρεις –δες παλιότερες κριτικές μου- βρίσκεις εύκολα.

Για τον χώρο θα πω μόνο ότι είναι μικρούλης, καθαρός, με ανοιχτή - τώρα που ζέστανε- τζαμαρία γύρω-γύρω, τραπεζάκια ξύλινα, ανοιχτόχρωμα, κλασσικά μεζεδοπωλείου, τοποθετημένα και στον πεζόδρομο, καρέκλες σε διάφορα σχέδια, τοίχος στην μια πλευρά σε σκουρόχρωμη απόχρωση του καφέ, εμπλουτισμένος με παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, vintage φωτιστικά και ραφάκια με φυτά, μπαχαρικά και παλιά σκεύη. Τα πολύφωτα του μιας άλλης εποχής. Στην άλλη πλευρά το πάσο και από πίσω η semi – ανοιχτή κουζίνα.

Την εξυπηρέτηση θα την χαρακτήριζα φιλότιμη. Χαμογελαστός, ενημερωμένος ο σερβιτόρος, με πολύ καλές προτάσεις, αλλά μόνος του. Απελπιστικά μόνος του. Έτρεχε σαν τον Θανάση να εξυπηρετήσει όλο το μαγαζί, αλλά εκ των πραγμάτων δεν προλάβαινε. Ζήτησε πολλάκις συγγνώμη για την καθυστέρηση, όμως δεν είναι ο υπεύθυνος. Υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης ο οποίος ήρθε, πάρκαρε την c-class παράνομα, κατέβηκε με ωραία συνοδό, κάθισε σε ακριανό τραπέζι, έδωσε 2-3 συμβουλές, ψιλοέφαγε και έφυγε. Θέλει τρόπο και όχι κόπο, να διατηρήσεις ένα μαγαζί σε top επίπεδο.

Στην ‘’πιπεριά’’ θα πας για τα κρεατικά του, αν και διαθέτει και κάποιους φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες. Ο κατάλογος με επιλογές μοντέρνου ψητοπωλείου.
Δοκιμάσαμε ωραία δροσερή και γευστική σαλάτα με πρασινάδα, μελωμένη sauce, σπόρους ροδιού και κουκουναριού και τριμμένο κατσικίσιο τυρί.

Τηγανάκι με μελιτζάνα στη σχάρα, γεμισμένη με τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένη ντομάτα σε κύβους. Ωραία και γευστική η μελιτζάνα μαζί με όλο της το φορτίο. Τυροκαυτερή φουλ τυρένια και καυτερή. Τα σημεία δε, που έτρωγες περισσότερο λιωμένη πιπεριά από φέτα, σε απογείωναν σε dt χρόνο. Η κάψα έφευγε σε συνδυασμό με το γλυκόπιοτο ημίγλυκο κρασί που πίναμε.

Τηγανάκι με 3 μεγάλα λουκάνικα Μακεδονίας, συνοδεία μπούκοβου και λεμονιού. Έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια στα ‘’ψηλά’’ της Ελλάδας, το συγκεκριμένο λουκάνικο αποτελούσε πάντα τον μεζέ επιλογής μου. Κρεατένιο με ελάχιστο λίπος απλά για το τικ παραπάνω, τσουπωτό και με ‘’γεμάτη’’ γεύση.

Χειροποίητα κεμπαπάκια Φλώρινας. Ξύλινη τάβλα σερβιρίσματος με πόδια και πάνω της, 8 τεμάχια γευστικά και ζουμερότατα κεμπάπ, συνοδεία κομμένης, αλάδωτης, ριγανάτης πίτας, κρεμμυδιού, μπούκοβου και χειροποίητου τζατζικιού. Πιάτο χειμωνιάτικο, καθόλου όμως βαρύ και για ζεστό καιρό, που πρέπει να δοκιμάσετε.

Τέλος χοιρινό κοντοσούβλι. Η γνωστή πλέον κρεμασμένη σούβλα με μικρά κομμάτια χοιρινού, μαζί με λίγη πιπεριά και λίγη ντομάτα, πατάτες χεράτες, κομμένη πίτα και μουσταρδάτη sauce. Θα το έλεγα μεγάλο σουβλάκι και όχι μικρό κοντοσούβλι. Παρόλα αυτά το κρέας ήταν από καλό σημείο του χοίρου, ζουμερό, χωρίς πάχος και χωρίς ίνες.

Δώσαμε 15 ευρώ το άτομο και μας κεράσανε καράφα κρασί, γλυκό μωσαϊκό με sauce σοκολάτας και στρογγυλοποίησαν τον λογαριασμό προς τα κάτω. Εξυπηρέτηση Βορείου Ελλάδος, όπως και τα περισσότερα πιάτα.
Να πάτε τώρα που άνοιξε ο καιρός, να πάτε με μηχανή για να παρκάρετε ακριβώς μπροστά, να γευτείτε ωραίους μεζέδες, να χαζέψετε την περατζάδα και να λύσετε και όσα προβλήματα σας απασχολούν.

Για Χειμώνα και μέσα δεν ξέρω γιατί είναι μικρούλι, θα δείξει μελλοντική επίσκεψη.
Υ. Γ. (1+2+3) Συμφωνώ με pontiki και εν μέρει με pass1. Έχουμε νοημοσύνη και δεν υποτιμάται. Φτάνει πχιά με τις fake κριτικές και τους fake χρήστες. Κάποιοι τους έκαναν και σκουφάτους, αλλά και να μιλάνε άπταιστα ελληνικά. Πάντα ξύπνιοι ήμασταν, απλά δεν μιλούσαμε.

Συμφωνώ με TOMIE και διαφωνώ εν μέρει με pass1. Το site μας δίνει τη δυνατότητα, να γράφουμε για ότι κινείται στον χώρο της εστίασης. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, οι owners ενθαρρύνουν τη γραφή για φούρνους, ζαχαροπλαστεία, street foodάδικα κ. λπ. Υπάρχουν άλλωστε και οι σχετικές κατηγορίες, οι οποίες βέβαια χρήζουν βελτίωσης. Αγάλι - αγάλι….

Συμφωνώ με Τρώγων και συμπληρώνω. Ο τρόπος γραφής είναι υποκειμενικός. Καθένας ‘’βγάζει’’ στην κριτική ότι νοιώθει. Όλες αξίζουν, από την απλή και στείρα παράθεση των πιάτων, έως την πολυσύνθετη ανάλυση των συναισθημάτων του chef όταν δημιουργούσε το κοκορέτσι από εντόσθια στρουθοκαμήλου. Ο πιο απλός λόγος είναι, ότι θέλουν χρόνο για να γραφούν. Οπότε διαβάστε τες όλες και στη συνέχεια ψηφίστε αμερόληπτα ή προσπεράστε.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 30%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια