GREXICO

Μεξικό - Κούβα

  Φωκίωνος 4, Αθήνα [Χάρτης]
  210 3315540



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεξικό - Κούβα - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Οκτ
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
1-9

Ξεκινάω ανάποδα και λέω: Θέλει αρκετή δουλειά όχι ‘’για να γυρίσει ο ήλιος’’, διότι ο ήλιος ευτυχώς δεν το βλέπει στο σημείο που είναι, αλλά για να έρθει σε επιθυμητό επίπεδο και να μπορέσει άνετα να ανταγωνισθεί και να ξεπεράσει τα street foodάδικα του ιστορικού κέντρου. Το πακέτο το έχει.
Το γνώρισα ένα βραδάκι Φθινοπωρινό από συζήτηση με φίλη. Μου έκανε κλικ από το όνομα. Ο γέρο Κωστόπουλος και τα περιοδικά του θα το είχαν απογειώσει με το που θα έμπαινε η πρώτη πέτρα.
Το έβαλα λοιπόν στα υπόψη, παράτησα για λίγο την Κολοκοτρώνη, πήρα τον Έφηβο τον Στέλιο και πήγαμε από Μητροπόλεως μεριά, ανάψαμε ένα κεράκι και στην Μητρόπολη που επιτέλους τελείωσαν την ανακαίνιση και αφού παρκάραμε άνετα την μηχανή, κατευθυνθήκαμε για την Φωκίωνος έναν μικρό πεζόδρομο κάθετο στην Μητρόπολη.
Σίγουρα αν δεν ήταν η εκπληκτική σερβιτόρα-ιδιοκτήτρια, δεν υπήρχε περίπτωση να του δώσω 2η ευκαιρία. Μιλάμε κύριοι και κυρίες για τον ορισμό της εξυπηρέτησης. Είναι παντού.
Να σε καλωσορίσει, να σου εξηγήσει το concept και το όλο στήσιμο του μαγαζιού, να σου προτείνει τι θα φας και τι θα πιείς, να στο ετοιμάσει, να ενεργοποιήσει τον βαριεστημένο αδερφό-συνέταιρο της που πίνει νωχελικά το φραπόγαλο σε ένα από τα λιγοστά stands, να σε ρωτήσει αν σου άρεσε, να δεχθεί τα σχόλια σου, να σε κεράσει, να σε αποχαιρετήσει με χαμόγελο. Τι άλλο θες από το service; Nothing at all.
Χώρος μικρός πολύ μικρός δεν πάει πιο μικρός. Βέβαια καθαρός, κουκλίστικος, με όλα τα υλικά σε παράταξη, τον μαυροπίνακα με τα προϊόντα που σερβίρει, την πλάκα ψησίματος, κάποια stands και ελάχιστα τραπέζια έξω αλλά πολύ αφαιρετικό το στήσιμο. Βαμμένος σε μπεζ και γαλάζιο θεωρώ ότι είναι και απρόσωπος. Διάβασα πριν πάω ότι θυμίζει ελληνικό νησί, αλλά θεωρώ ότι ο συντάκτης μάλλον δεν έχει επισκεφτεί Ελληνικά νησιά. Έχει μια πινελιά μεξικάνικου με κάποιους κάκτους και κακτάκια αλλά μέχρι εκεί. Θέλει βελτίωση. Μεγάλη.
Πάμε στην ουσία, στο φαγητό. Λειτουργεί περίπου σαν το Ancho του Χαλανδρίου.
Διαλέγεις την βάση. Επιλογές από burrito μεγάλο, crispy taco μεγάλο, quesadilla και salad bowl ότι υλικό θες δηλαδή, χωρίς την πίτα.
Γεμίζεις με επιλογές από κοτόπουλο, μοσχάρι χοιρινό. Όλα απλά μαριναρισμένα, χρειάζονται το κάτι παραπάνω.
Συμπληρώνεις με ρύζι with κόλιανδρο και lime καλή γεύση αλλά άνευρη, μαύρα φασόλια, καλαμπόκι κονσέρβα of course αλλά δεν είναι κακό, πιπεριές, κρεμμύδια, ψιλοκομμένη ντομάτα με τα απαραίτητα γευστικά μυρωδικά πολύ καλά κομμένα και της σημερινής ημέρας, νιφάδες τυριού κομμένες έτσι ώστε να λιώνουν όσο χρειάζεται, χειροποίητη εκπληκτική guacamole που χρεώνεται έξτρα, απλή sour cream και αυτή χρεωμένη και καυτερή σάλτσα (Tabasco).
Έφαγα αφού περίμενα να σηκωθεί κάποιος για να καθίσω, burrito με τα περισσότερα υλικά μέσα. Μεγάλο μεν, δεν χόρτασα δε. Γευστικά special, φρέσκα υλικά, αλλά Μεξικάνικο με Ελληνικές ρίζες. Θέλει το κάτι παραπάνω για να θυμίζει Mexico μιας και οι τιμές είναι θεματικής κουζίνας.
Βάλαμε στην μέση και μια quesadilla, δηλαδή κάτι σαν σκεπαστή πίτσα ή πίττα με τα υλικά που αναφέρθηκα παραπάνω. Εδώ θυμίζει περισσότερο Mexico, αλλά πάλι λείπει το έξτρα μαρινάρισμα για να κλείσεις τα μάτια και να μεταφερθείς Tijuana, Guadalajara ή έστω σε ένα Μεξικάνικο χωριουδάκι. Extra tip. Όχι πολύ ψιλοκομμένη τομάτα με μυρωδικά γιατί θα τρέξει και θα γίνετε χάλια.
Συνοδέψαμε με χειροποίητη εκπληκτική μαργαρίτα. Ιδιαίτερη μνεία γιατί αν και δεν είχε θρυμματισμένο πάγο –αυτό θα πρέπει να το αλλάξει- ήταν από τις καλύτερες μαργαρίτες που έχω πιεί. Αξίζει και μόνο να περάσεις, να πάρεις την μαργαρίτα και να συνεχίσεις για το υπόλοιπο βράδυ σου. Το μαγαζί διαθέτει και cervezas αλλά προτιμήστε την μαργαρίτα.
Τιμές αρκετά ψηλά για street food αλλά είπαμε είναι θεματική κουζίνα. Κοτόπουλο, χοιρινό στα 5,5 και μοσχάρι στα 6,2. Sour cream 0,30 και guacamole 0,80. Μαργαρίτα στα 5, εδώ σίγουρα τους κλέβεις. Άρα υπολογίζει ο καθένας για να σπάσει την πείνα ή για να χορτάσει, πόσα χρειάζεται.
Που καταλήγω. Street food, που με το μεράκι, την όρεξη, και την χρήση φρέσκων υλικών, ήρθε για να μείνει. Μιας και δεν αναφερόμαστε σε ελληνικό σουβλατζίδικο αλλά σε Μεξικάνικο φτιαγμένο από Ελληνικά χέρια, χρήζει βελτίωση στον χώρο, και απαιτείται ένα έξτρα μαρινάρισμα στα κρέατα για να αποκτήσουν προσωπικότητα. Οι τιμές θεωρώ ότι είναι λίγο υψηλές αλλά φταίει η περιοχή και ο επιπλέον τουρισμός της.
Σίγουρα φθηνότερο από τα υπόλοιπα Μεξικάνικα, πιο ιδιαίτερο και πιο αυθεντικό, προτιμήστε το για κάτι γρήγορο στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Σίγουρα θα σας κερδίσει η τσαχπινούλα ιδιοκτήτρια και θα θέλετε να πάτε ξανά.