Loader

Περιγραφή

Ξεχωρίζουμε για τα φρέσκα κρέατά μας, καθώς και για τα μαγειρευτά της ημέρας, τα ορεκτικά και τις φρέσκες σαλάτες μας. Όλα χειροποίητα και εποχιακά, με αγνά υλικά και πρώτες ύλες άριστης ποιότητας, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι. Σας περιμένουμε για μια γευστική βόλτα στην παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική κουζίνα μας. Δοκιμάστε τα top πιάτα της ημέρας, τις άφθονες επιλογές μας στο κρέας και συνοδεύστε τα με τις δικές μας χειροποίητες sauce.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 12:00-00:00

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

0 medium

04 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Παλάτι του κρέατος.

Χώρος (4/4):

Πολύ ωραιος ο εσωτερικός με μια κυριλέ απλότητα, με ευρυχωρα τραπέζια και "αέρα" μεταξύ τους. Καλός και ο εξωτερικός χώρος.

Γεύση (3/4):

Τα ορεκτικά και οι σαλάτες εσωσαν την παρτίδα γιατί τα κρεατικά με εξαιρέσεις δεν μας ενθουσίασαν. Εξαιρεση αποτελούν τα αρνισια παϊδάκια (που αρεσαν πολύ σε καποιον απο τους 4 ενηλικες της παρέας) και το φιλετο κοτόπουλου. Ολα τα αλλα κρέατα εκείνη την ημέρα τουλάχιστον ηταν μετρια σε γεύση (ναι! ακόμα και το πολυδιαφημισμένο μοσχάρι).

Εξυπηρέτηση (2/4):

Ενας σερβιτόρος και ενας βοηθός σερβιτόρου σε αρκετά τραπέζια και εναν ηλικιωμένο στο ταμείο που δεν το ειχε. Η καθυστερηση στην ληψη της παραγγελίας, στο σερβίρισμα αναμεσα στα πρωτα και τα κυρίως ακομα και στην έκδοση του λογαριασμού, ηταν μεγάλη.

Value for money (3/4):

Για το κοστος των κρεάτων είχε σχετικά καλές τιμές για την γεύση ήταν ακριβό. Οποτε αποφασισα να του βαλω 3/4 για να μην το αδικήσω.

Συμπερασμα:

Δεν ξέρω εαν εφταιγε οτι ηταν 1η Μαΐου μεσημέρι παντως δεν μας ενθουσίασε οσο περιμέναμε. Εάν βρισκόμουν στην περιοχή θα ξαναπηγαινα μάλλον να δω εαν ετυχε η ημέρα.

11 medium

02 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Το πρώτο πράγμα που σου προκαλεί ο χώρος με το που τον βλέπεις είναι ένα μικρό μειδίαμα σχετικά με την αναντιστοιχία του με τον τίτλο: βλέπεις ένα κλασικό ελληνικό ταβερνάκι ή ακριβέστερα ψητοπωλείο το οποίο ονομάζεται palace (έστω και αν είναι steak palace) γεγονός όμως σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα και στο μενού του μαγαζιού: ο παράδεισος του κρεατοφάγου με αποκορύφωμα την μπριζόλα.

Το μαγαζί βρίσκεται σχεδόν πάνω στην πλατεία της εκκλησίας της Φανερωμένης (για όσους γνωρίζουν τα βασικά στον Χολαργό) σε έναν δρόμο κάθετο στη λεωφόρο Μεσογείων.

Η πρόσβαση λοιπόν ακόμη και για τους μη γνώστες της περιοχής είναι εύκολη. Αντιθέτως το παρκάρισμα είναι πιο δύσκολο.
2 άτομα μεσημεροαπόγευμα Σαββάτου καταφτάνουμε και λόγω της καλοκαιρίας καθόμαστε έξω σε μια μικρή αυλή η οποία έχει 4-5 τραπεζάκια. Όλα απλά, καθαρά, περιποιημένα, φροντισμένα.

Μάλιστα έχουν σκεφτεί να βάλουν μια πολύ όμορφη "τοιχογραφία" φυσικού τοπίου με μπόλικη πρασινάδα στη μεσοτοιχία με την παρακείμενη κατοικία για να είναι ομοιόμορφος ο χώρος και να γίνει πιο αξιοπρεπής και όμορφος. Ο εσωτερικός χώρος από το λίγο που πρόλαβα και είδα είναι επίσης αρκετά όμορφος και γραφικός και θυμίζει λίγο ταβέρνα επαρχίας αφού κυριαρχεί το ξύλο και τα παραδοσιακά στοιχεία.


Εντύπωση μου έκανε ότι μας έστρωσαν υφασμάτινο λευκό τραπεζομάντηλο αντί του χάρτινου που συνηθίζεται σε τέτοιους χώρους. Επίσης τα σερβίτσια φαινόντουσαν πραγματικά καλά και προσεγμένα.
Στα μεγάλα πλεονεκτήματα ανήκει σίγουρα η εξυπηρέτηση η οποία ήταν άψογη από όλα τα παιδιά που μας εξυπηρέτησαν: άλλος για το στρώσιμο του τραπεζιού, άλλος για την παραγγελία, άλλος για το σερβίρισμα, όλοι όμως εξαιρετικοί και πολύ καλοί επαγγελματίες

.
Ο κατάλογος είναι πολύ ωραία δομημένος: με την πρώτη ματιά κατευθύνεται το βλέμμα στο κρέας που μας ενδιαφέρει: κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί, μοσχάρι, εκτός φυσικά από τα ορεκτικά και τις σαλάτες. Έτσι η παραγγελία γίνεται πολύ πιο εύκολη. Στο θέμα του κρέατος κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος: έχει για κάθε γούστο, σε διάφορες παραλλαγές και από διάφορα μέρη του κρέατος.
Στην αρχή μαζί με το ψωμάκι και το δροσερό νερό σε κανάτα κατέφτασε σπιτική χειροποίητη πατατοσαλάτα, ό, τι έπρεπε για να ξεκινήσουμε και επίσης ήταν κάτι πρωτότυπο και ιδιαίτερο σε σχέση με τα συνήθη καλωσορίσματα.

Στη συνέχεια παραγγείλαμε:
Από ορεκτικά: τηγανητά κολοκυθάκια με τριμμένο τυράκι από πάνω τα οποία ήταν εξαιρετικά για 2 λόγους: δεν είχαν καθόλου λαδίλα, αλλά ήταν στεγνά από λάδι και το τριμμένο τυράκι τους πρόσθετε την απαραίτητη αλμύρα που τους χρειαζόταν. Επίσης πολύ καλή και φυσικά σπιτική και χειροποίητη ήταν η μελιτζανοσαλάτα δροσερή και γευστικότατη. Τέλος λουκάνικο πολύ καλά ψημένο και ζουμερό ταυτόχρονα που συνοδευόταν από πατάτες τηγανητές σε αρκετά μεγάλη μερίδα και 2 σως: μουστάρδας και γλυκόξινη (ίσως θα ήταν προτιμότερο να την αντικαταστήσουν με bbq σως που ταιριάζει περισσότερο)

Από κυρίως: μερίδα αρνίσια παϊδάκια τα οποία ήταν καλά ψημένα και χωρίς λίπος και συνοδεύονταν από τηγανητές πατάτες και μερίδα χοιρινές παντσέτες που επίσης συνοδεύονταν από τηγανητές πατάτες και σως. Οι παντσέτες σωστά ψημένες και ζουμερές με τους χυμούς τους. Όλα τα πιάτα των κρεατικών είχαν και τα απαραίτητα λεμονάκια τους.

Μεγάλο πλεονέκτημα εκτός από νοστιμιά και τη γεύση των πιάτων είναι σίγουρα οι τεράστιες χορταστικές μερίδες.
Στο τέλος έφτασε μαζί με το λογαριασμό κέρασμα γλυκό καλοκαιρινό κάτι σαν πανακότα. Να σημειώσω ότι το μαγαζί είχε μέχρι και κοκορέτσι. Μου θύμισε λίγο Πεντέλη ή Βάρη μέσα στην καρδιά της πόλης, κάτι σαν πυγολαμπίδα μέσα στη νύχτα.
Πόσο πληρώσαμε για όλα τα παραπάνω και σκάσαμε; Αρκεί να πω ότι όλοι οι πελάτες έφευγαν με πακέτο για το σπίτι.... 35 ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σας!

05 Απρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Υπάρχουν οι "αχ να είχαμε τώρα ένα γλυκό... ", υπάρχουν και οι "αχ να είχαμε τώρα μια μπριζολίτσα... ". Μην απατάσθε, εγώ εννοείται ότι παίζω και στις δύο κατηγορίες και βρίσκομαι διαρκώς στην αναζήτηση και του ιδανικού ψητού και του τέλειου γλυκού - είμαι στο ζαχαροπλαστείο, τί γλυκάκι να σου φέρω ;; Προφιτερ-όλα...

Όχι μία λοιπόν, αλλά δύο επισκέψεις, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε 2 νέες "κρεατερί" (ο γούγλης όντως μου έβγαλε αποτελέσματα σε αυτή τη λέξη κλειδί!! ), αρχής γενομένης από To Παλάτι της Μπριζόλας του Γκίκα, και με τον εγκέφαλο σε υπερδιέγερση μετά την ενθουσιώδη κριτική του mavtasou. Οι εντυπώσεις για το έτερο κρεατάδικο, θα ακολουθήσουν οσονούπω.

Δευτέρα μεσημέρι, επίσκεψη με το φίλο μου το Θάνο, στο νέο στέκι για κρεατοφαγία, στην περιοχή του Χολαργού.... ωπ, όχι, αυτή η εισαγωγή είναι από άλλο γνωστό στην επικράτεια κρεατάδικο... Πάμε πάλι.

......................................................................................................................
Ηλιόλουστο μεσημεράκι Δευτέρας, 20 Μαρτίου, διάθεση για μεγάλη βόλτα με το αυτοκίνητο προς τα κάτω, ραντεβού κοντά στην περιοχή εργασίας του φίλου μας, για μπύρες παγωμένες και ψητοκαταστάσεις, ο οποίος γνώριζε την ταβέρνα του Γκίκα, έκλεισε το μαγαζί στις 15.30 και ήρθε να μας συναντήσει.

Ομολογώ ότι χωρίς την κριτική του φίλου mavtasou, ούτε θα το γνώριζα ούτε και θα το επισκεπτόμουν το μαγαζί. Γιατί πολύ απλά, είναι χωμένο σε ένα δρόμο που αν δεν είσαι της περιοχής, άντε βρες το...
Σίγουρα δεν σου θυμίζει ότι είσαι λίγα βήματα από τη Μεσογείων κι όμως είσαι τόσο μακριά.
Βάζοντας σημάδι το αγαπημένο μεζεδοποτείο της Μεσογείων και εμπιστευόμενη ένα νοητό χάρτη στο μυαλό μου, το βρήκα πανεύκολα χωρίς τη χρήση gps. Εύκολο και το παρκάρισμα, σε διπλανό στενό, αν και πυκνοκατοικημένη η περιοχή.

Δεν γνωρίζω αν στη θέση του καταστήματος προϋπήρχε κάποια άλλη επιχείρηση που έκλεισε, ή αν άλλαξε χρήση, ή αν το διαμαντάκι ήταν εκεί ανέκαθεν και απλά δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι τόσο καιρό.
Αρχικά συναντάς μια συμπαθέστατη αυλή με σκιά και δροσιά, που είδαμε μάλιστα ότι την ετοιμάζουν για την εποχή που έρχεται, κάθονταν και 2 παρέες και θα καθόμασταν κι εμείς, αλλά ο καιρός δεν ήταν ακόμη τόσο ζεστός.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, η υποδοχή ήταν μεν ευγενική, αλλά κάπως συγκρατημένη. Αυτό διορθώθηκε στην πορεία, αλλά υπήρξαν και 2-3 μικρές λεπτομέρειες, που τους χαρίζουν το 4άρι μου.
Μας δόθηκαν 2 επιλογές τραπεζιού ( είχα κράτηση με e-table ) κι επέλεξα τραπέζι κοντά στην είσοδο και δίπλα στα παράθυρα, που έμπαινε περισσότερο φυσικό φως.
Πιο μέσα, η αίθουσα μου φάνηκε λίγο σκοτεινή αλλά και γέμισε εντελώς, όταν γύρω στις 5 κατέφθασαν περί τα 50 άτομα, για γεύμα μετά από δυσάρεστο γεγονός.

Στο χώρο, που γενικά μου φάνηκε πολύ ξεκούραστος και άνετος, με χρώματα φωτεινά και με κάποιες γουστόζικες πινελιές, ωραία εικόνα αποτελεί το μεγάλο σερβάν με τον καθρέφτη από πάνω του, τον κρυφό φωτισμό και τα λουλούδια, στην δεξιά πλευρά της αίθουσας καθώς εισέρχεσαι.
Πρόκειται για ένα καθαρό, μεγάλο, περιποιημένο μαγαζί, και με προσεγμένη επιλογή σε ό, τι αφορά τα σερβίτσια και τον διάκοσμο των τραπεζιών. Θα έλεγα ότι περισσότερο προσιδιάζει σε καλή ταβέρνα παρά σε μοντέρνα κρεατερί, γιατί μου έβγαλε και μια θαλπωρή.

Ο κατάλογος που βρίσκεται και στην ιστοσελίδα τους, έχει πολύ σωστά περιγραφεί στην προηγούμενη κριτική, απλά σε κάποια πιάτα έχουν γίνει μικροαυξήσεις. Το focus είναι βέβαια στο κρέας, συνδυαστικά ωστόσο με αρκετά συνοδευτικά μεζεδάκια, είτε πιο κλασικά είτε πιο δημιουργικά. Οι μερίδες σε όλα είναι πολύ τσουπωτές, προσεκτικά ετοιμασμένες και δεν θα σας δυσαρεστήσουν.

3 άτομα λοιπόν, επιλέξαμε τα εξής:

- Για αρχή ήρθε στο τραπέζι ωραίο ψωμάκι, ψημένο στα κάρβουνα, σε αρκετή ποσότητα, ζητήσαμε και επανάληψη γιατί κάποια πιάτα παρακάτω το έκριναν απαραίτητο ( χρεώθηκε 3 χ 0,80 συνολικά ). Συνοδευτική σε μπωλ, αρκετή ποσότητα πατατοσαλάτας με μαγιονέζα και μαυροκούκι (μαυροσούσαμο). Ωραία γεύση και πρωτότυπη ιδέα κεράσματος που μας άρεσε.

- Κολοκυθοκεφτέδες με δυόσμο ( 5 ευρώ ). Μπράβο για τα 6 τεμάχια στη μερίδα αλλά ακόμη μεγαλύτερο μπράβο για την γεύση τους, για την ακρίβεια άριστα. Όλα τα είχε αυτός ο κεφτές, μυρωδικά, φέτα, γεύση, υφή. Δεν "ακουγόταν" το αλεύρι καθόλου, εντελώς τραγανοί, χρυσαφένιοι και μη λιπαροί. Συνοδεία τους και μπωλάκι με τζατζίκι. Τί άλλο να ζητήσεις ;;

- Τυροκαυτερή, χειροποίητη, πυκνή, κλασσική κι αγαπημένη. Ήπια και ελάχιστα πικάντικη, με μπούκοβο και ελαιόλαδο, κι ένα τοματίνι στην κορυφή. Ιδανική πάνω στο ψωμί αλλά και με τις τηγανιτές πατάτες. Σε όποιον αρέσει πολύ καυτερή, δεν την προτείνω. Μεγάλη ποσότητα (4 ευρώ).

- Μιλφέιγ μελιτζάνας. Ένα πρωτότυπο, κρύο μεσογειακό ορεκτικό, σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση. Εναλλάξ στρώσεις από μελιτζάνα ψητή, ντομάτα σε ροδέλες, τυρί σε μπαστουνάκια ( νομίζω σκληρή φέτα ήταν ), και μια ωραία βινεγκρέτ από λάδι, δυόσμο και βαλσαμικό ξύδι σε κρέμα.
Ντοματίνια, άνηθος, φύλλα φρέσκου δυόσμου και η σως, χρωμάτισαν άψογα το πιάτο, που ενθουσίασε και τους 3 μας. ( 4,50 ευρώ )

- Αυγά καγιανά. Και εδώ αποθέωση αλλά και απόδειξη ότι με τα πιο ταπεινά υλικά, στήνεται ο πιο γρήγορος καλοκαιρινός ελληνικός μεζές, να βάζεις κουταλιές πάνω στο ψημένο ψωμί σου και να το συνοδεύεις με μπύρα παγωμένη... να αναστενάζουν ακόμη και τα τζιτζίκια... Η μαγείρισσα στην κουζίνα τους, πρέπει να είναι μαστόρισσα, κρίνοντας από αυτό το πιάτο που εύκολα μπορεί να καταστραφεί και ήταν ΑΨΟΓΟ. Κι εδώ μεγάλη η μερίδα. ( 5 ευρώ )

- Χειροποίητο σουβλάκι, από μοσχάρι γάλακτος. 6 μεγάλα κομμάτια, με πιπεριά και ντομάτα ενδιάμεσα, σε μεταλλική βέργα. Ζητήθηκε καλοψημένο. Δοκίμασα, ήταν νόστιμο και αρκετά μαλακό, θα το ήθελα λίγο πιο ζουμερό, αλλά αυτό μάλλον έχει να κάνει με το βαθμό ψησίματος που ζητήθηκε. Πάντως δεν έμεινε ούτε ρανίδα. ( 9,50 ευρώ)

- Χοιρινή 500 γρ. Θηρίο πραγματικό!! Μεγάλη, παχιά, μπαμπάτσικη. Όταν ήρθε το μεγαθήριο και την είδα, τη φοβήθηκα λίγο. Κακώς βέβαια, αφού ήταν άψογα ψημένη, νοστιμότατη, λαχταριστή και πολύ αφράτη.
Δοκίμασα και από αυτήν και πραγματικά ήταν όλα τα λεφτά. Η τιμή της δε, κάνει τις συνηθισμένες χοιρινές που σερβίρονται παντού, να σκάνε από τη ζήλεια τους ( 8,50 ευρώ )

- Τ-Bone μοσχαρίσιο 500 γρ ( η δική μου επιλογή, με κλειστά μάτια ). Μπράβο και πάλι μπράβο στον ψήστη!!
Ωραίο κομμάτι, ζουμερό, τεχνηέντως ψημένο, διαβολεμένα νόστιμο. Εγώ από κοπές και τέτοια... δεν γνωρίζω και πολλά, οπότε μη σας πω και ψέμματα. Μόνο "το κοπή το πίτα" ξέρω!! Αυτό το μπριζολίδι όμως, αξίζει πολύ. Κι ας ακρίβυνε λίγο ( στα 16 ευρώ ) και πάλι τα αξίζει τα χρήματά του.

Να προσθέσω ότι και στα 3 πιάτα, μας ενθουσίασαν οι υπέροχες φρέσκιες τηγανιτές πατάτες τους, ζεστές και πεντα... νόστιμες ( ο γούγλης Θάνο δεν βρήκε έγγραφο που να το εξηγεί αυτό χαχαχα ). Μάλιστα ήταν και σε άφθονη ποσότητα και όχι μόνο 3-4 για το ξεκάρφωμα. Ακόμη και η συνοδευτική bbq σως στο μπωλάκι, σε όλα τα κρέατα, είναι επίσης χειροποίητη. Μία ιδέα θα ήταν να "παίξουν" και με άλλες σως, όπως το αγαπημένο μουσταρδόμελο.

- Άφθονο νεράκι σε κανάτες πηγαινοερχόταν, 2 έξτρα παγωμένες Kaizer σε παγωμένα ποτήρια ( 2χ 3,50 ευρώ ) και μια coca zero 250 ml ( 1,70 ευρώ ).

- Για το τέλος, πολύ περιποιημένος χαλβάς σιμιγδαλένιος, ήρθε ως κέρασμα.

Με την άφιξη των 50 ατόμων που ανέφερα πιο πάνω, το σέρβις φάνηκε να χάνει λίγο τη μπάλα. Ένα ακόμη άτομο σίγουρα χρειαζόταν.
Εμείς ωστόσο δεν επηρεαστήκαμε σε κάτι, καθώς είχαμε ολοκληρώσει το γεύμα μας. Αντικειμενικά, με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Σύνολο με απόδειξη στα 64 ευρώ, και με την συμβολική έκπτωση 10 % του e-table πέσαμε στα 57 ευρώ. Πάρα πολύ καλά!!

Παρά την αυξημένη δουλειά τους εκείνη την ώρα, καθώς φεύγαμε, βρήκαν το χρόνο και τη διάθεση και μας ξεπροβόδισαν με χαμόγελο, και τότε είδα ότι το όποιο αρχικό "σφίξιμο", έδωσε τη θέση του σε μια πιο χαλαρή και φιλική κουβέντα μαζί μας, προς την έξοδο, όπου και μας ρώτησαν τις εντυπώσεις μας. Άκρως θετικές.

Άκρως θετικές, και με απόλυτη ειλικρίνεια όπως πάντα άλλωστε, τις καταθέτω και εδώ!! Αξίζει πραγματικά να πάτε και θα ευχαριστηθείτε καθαρές γεύσεις, ποιότητα υλικών, καλοεκτελεσμένες συνταγές, μεγάλες μερίδες.
Και το vfm, όπως έγραψε και ο mavtasos, όντως βρίσκεται στο Θεό.

15 Μάρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Ο mavtasos, η Google και το T-bone steak.

Αλήθεια γνωρίζουμε τι ξέρει η Google για εμάς;

Είχα την τύχη να παρακολουθήσω (δις) ομιλία-παρουσίαση κορυφαίου καθηγητή Πανεπιστημίου, σχετική με το παραπάνω θέμα. Για όσους από τους φίλους καλοφαγάδες πιστεύουν (εσφαλμένα) ότι η Google είναι απλά μια μηχανή αναζήτησης ή μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, φοβάμαι ότι θα τους απογοητεύσω, μπορεί δε και να τους προβληματίσω.

Η Google γνωρίζει τις ανάγκες-επιθυμίες-ενδιαφέροντα-πεποιθήσεις μας, τι κάνουμε στο διαδίκτυο (on-line), τον τόπο κατοικίας-εργασίας-διασκέδασης μας, με ποιόν συνομιλούμε-αλληλογραφούμε on-line και με ποιο τρόπο ξοδεύουμε τα χρήματά μας. Όσα περισσότερα γνωρίζει για εμάς, τόσο το καλύτερο για αυτήν, μιας και ο τελικός της στόχος είναι η ‘’πώληση’’ στοχευμένων προσωπικών διαφημίσεων. Για το μέλλον απλά αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει……..

Και ερχόμαστε στο ‘’ψητό’’ αυτής της κριτικής. Κάποιους αρκετούς μήνες πριν, χαζολογώντας στο διαδίκτυο, την προσοχή μου αποσπά (ως μια Google adv) το Παλάτι της μπριζόλας ή Steak Palace by Gkikas, όπως είναι η πλήρης ονομασία του. Μπήκα στο site του εστιατορίου και ως πιστός ‘’κρεατολάγνος’’ το εξερεύνησα, βρήκα το concept ενδιαφέρον και η πληροφορία αποτυπώθηκε στο πίσω μέρος του σκληρού μου δίσκου. Οι φωτογραφίες του T-bone steak, της σπαλομπριζόλας Kings steak και του steak (a la Tomahawk style) με την ονομασία Steak Palace, φαίνεται ότι αποτυπώθηκαν πολύ βαθιά στον εγκέφαλό μου και οι όποιες αντιστάσεις είχα, λόγω μη καταχώρησης της επιχείρησης στο ask4food, μάλλον εκμηδενίστηκαν σε χρόνο μηδέν.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, ώρα 17:00, άτομα 2, η πρώτη επίσκεψη και 21 ημέρες αργότερα, την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 20:30 η δεύτερη επίσκεψη.

Το εστιατόριο βρίσκεται στην οδό Υμηττού στον Χολαργό, η οποία είναι κάθετη στην Λ. Μεσογείων και σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από αυτή. Η πρόσβαση με ή χωρίς GPS εκτιμώ ότι είναι σχετικά εύκολη, το δε παρκάρισμα μάλλον μεσαίας-τυπικής δυσκολίας. Η σάλα είναι αρκετά ευρύχωρη, χωρητικότητας περίπου 100 plus ατόμων, χαρούμενη, φωτεινή, πολύχρωμη, στη σωστή θερμοκρασία, με ιδιαίτερα προσεγμένη art de la table και μπορώ να πω ότι κινείται στην πολυφορεμένη τεχνοτροπία της νεοταβέρνας. Οι τουαλέτες πεντακάθαρες και λειτουργικές, ολοκλήρωσαν τις πρώτες θετικές εντυπώσεις.

Η εξυπηρέτηση ήταν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Στην πρώτη μας επίσκεψη μια τυπική καθημερινή, ήμασταν από αφίξεως μέχρι αναχωρήσεως ολομόναχοι και ο μοναδικός νεαρός σερβιτόρος δεν αντιμετώπισε προβλήματα φόρτου εργασίας. Μας εξήγησε το μενού, τις κοπές, μας έδωσε τις δικές του προτάσεις και μας τόνισε ότι το εστιατόριο προμηθεύεται τα κρέατά του από το κρεοπωλείο του κ. Γκίκα, το οποίο βρίσκεται μόλις 100 μέτρα παρακάτω στην πλατεία Δημοκρατίας. Καλή φάση σκέφτομαι ‘’από την παραγωγή στην κατανάλωση’’ και ποιότητα ελεγμένη εντός της ίδιας ‘’αδελφής’’ επιχείρησης, χωρίς εξαρτήσεις από εξωτερικούς προμηθευτές. Στην δεύτερη επίσκεψή μας, την γνωστή ‘’αμαρτωλή’’ και ‘’πικραμένη’’ υπόθεση που λέγεται Τσικνοπέμπτη, προνοήσαμε και κλείσαμε νωρίς, πριν καταφθάσουν οι γνωστοί ‘’τραβάτε με και ας κλαίω’’ πελάτες της ημέρας. Το μαγαζί όπως ήταν αναμενόμενο γέμισε και ο ίδιος νεαρός μαζί με έναν μεγαλύτερο κύριο, ανταποκρίνονταν με δυσκολία στις ανάγκες της ημέρας. Η ανάγκη παρουσίας (τουλάχιστον) ενός τρίτου σερβιτόρου σε μια σάλα 100 plus ατόμων ήταν εμφανής. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι παρόλη την πολυκοσμία, σε καμία των περιπτώσεων το service δεν κρίνεται ως τραγικό ή ανεπαρκές, αλλά υπήρξαν οι γνωστές καθυστερήσεις και τα τυπικά προβλήματα της ημέρας.

Και ερχόμαστε στην κάρτα του μενού, η οποία ευτυχώς είναι διαθέσιμη on line, μαζί με τις τιμές. Πολύ έξυπνα δομημένη, ισορροπεί αρμονικά μεταξύ μιας κλασικής-τυπικής ταβέρνας και ενός premium steak house. Οι δύο πρώτες σελίδες είναι αφιερωμένες σε ορεκτικά και σαλάτες, η τρίτη σελίδα σε προτάσεις της ώρας για χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί και ο mavtasos έρχεται και ‘’κουμπώνει’’ την προσοχή του στην σελίδα για το μοσχάρι. Η χαρά του παιδιού!!

Απαριθμώ τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις. Queen steak από άπαχο κομμάτι κιλότου γάλακτος 500γρ. κομμένο ταλιάτα, στα 14€. Το γνωστό T-bone steak 500γρ., στα 13€. Σπαλομπριζόλα King’s steak 800γρ., στα 19€. Grand filet στα 20€. Η ομώνυμη ‘’ναυαρχίδα’’ Steak palace, με βάρος που κυμαίνεται από 1,2 έως 2 κιλά, στα 24€ το κιλό. Νομίζετε ότι τελείωσα; Χαχαχα πλανάστε!! Porterhouse στα 35€ το κιλό και Black Angus USA στα 30€. Νομίζετε ότι ο κ. Γκίκας θα άφηνε παραπονεμένους και τους πιο παραδοσιακούς; Όχι βέβαια, κάθε ΣΚ (μεσημέρι) έχει κοκορέτσι, γουρουνόπουλο και αρνί σούβλας.

Η παραγγελία μας ήταν μια υπόθεση που μόνο προαποφασισμένη δεν μπορούσες να την χαρακτηρίσεις. Τόσες αξιόλογες προτάσεις κολάζουν και άγιο. Τέλος πάντων μετά από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων καταλήξαμε στα εξής:

Την πρώτη φορά:

-Πλούσια ποσότητα ψωμιού στα 0,80€ το άτομο.

- Σαλάτα Steak palace με ρόκα, ντοματίνια, μανιτάρια sautés, φύλλο κάπαρης, πεκορίνο Αμφιλοχίας, λαδοκούλουρο, μοσχαρίσια φιλετίνια, κρέμα balsamico και μια συμπαθητική vinaigrette στα 7,50€. Εξαιρετική, φρεσκότατη, επαρκής ποσότητα για 4 άτομα, με ένα προσεγμένο food styling.

- T-bone steak 500γρ για εμένα στα 13€. Προσκυνώ!!! Δεν υπάρχει τέτοιο κρέας στον ανταγωνισμό κάτω των 25€. Εξαιρετικό κόψιμο, ζουμερό και γευστικό όσο χρειάζεται, ψήσιμο medium που εντυπωσίασε και VFM στον ουρανό. Εντάξει μην είστε πλεονέκτες και τα θέλετε όλα δικά σας, στο μαγαζί δεν παίζουν τεχνικές ξηρής ωρίμανσης a la Vezene. Όμως φίλοι μου έτσι για μην ξεχνιόμαστε, στον ‘’ανταγωνισμό’’ με 13€ θα βρείτε την γνωστή λεπτή ‘’ταβερνίσια’’ (συνήθως κακοψημένη) μοσχαρίσια μπριζόλα, όχι ένα T-bone steak. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω τα εξής. Ενώ στο site του εστιατορίου μνημονεύει ως side order σπαράγγι σωτέ, ψημένο ντοματίνι και ψητή πατάτα, σε εμάς σερβιρίστηκε με μέτριες και μάλλον όχι χεράτες τηγανητές πατάτες. Επίσης ήρθε ως συνοδευτικό μια ‘’τριπλέτα’’ αλατιού (κλασικό, καπνιστό και μαύρο) τα οποία απογείωσαν το κρέας!!

- Queen steak από άπαχο κομμάτι κιλότου γάλακτος 500γρ. κομμένο ταλιάτα, στα 14€. Συνοδεύτηκε από πλούσια ανάμικτα λαχανικά και ντοματίνι (ως σαλάτα) και οι εντυπώσεις κρίνονται ως αρκετά καλές, μπορούσαν όμως και καλύτερα και εξηγούμαι. Food styling εξαιρετικό, κόψιμο κρέατος σε εντυπωσιακά ισομερείς και σωστού πάχους φέτες και ψήσιμο στο οπτικό τουλάχιστον μέρος πολύ καλό. Το αρνητικό της υπόθεσης που προκάλεσε έκπληξη είναι ότι τα μισά περίπου κομμάτια ήταν πολύ τρυφερά και ζουμερά, ενώ τα υπόλοιπα μισά κάπως στεγνά και όχι τόσο γευστικά.

- Ένα λίτρο εξαιρετικό χύμα κόκκινο κρασί Ζίτσα, χωρίς μετέπειτα ανεπιθύμητες παρενέργειες. Θύμιζε έντονα Cabernet και θα πω βαριά κουβέντα. Μπορεί η τιμή του να ήταν λίγο τσιμπημένη στα 11€ το λίτρο, αλλά ήταν τόσο ευκολόπιοτο, που ομόφωνα και χωρίς απολύτως καμία προσυνεννόηση με την γυναίκα μου, το ανακηρύξαμε στο top 3 των χύμα κρασιών που έχουμε γενικά δοκιμάσει.

-Στο τέλος μας κέρασαν δύο καφέδες espresso, πρωτότυπο και όμως τόσο εύστοχο λόγω της ώρας που είχε πάει περίπου 18:30.

Την δεύτερη φορά:

-Το ίδιο ψωμί.

- Πράσινη σαλάτα με μαρούλι, γαλλική σαλάτα, σπανάκι baby, ρόκα, δυόσμο και vinaigrette στα 6€. Μια προσεγμένη αλλά φυσικά πιο απλή εκδοχή της σαλάτας που φάγαμε την πρώτη φορά.

- T-bone steak, λίγο πιο ‘’υποδεέστερο’’ της πρώτης φοράς, κυρίως ως προς το κόψιμο.

- Πολύ καλή καραμελωμένη παντσέτα, μαριναρισμένη με bbq sauce συνοδευόμενη από καλύτερες τηγανητές πατάτες της πρώτης φοράς, στα 8,50€.

- Μισό κιλό αρνίσια παϊδάκια, τα οποία κυμαίνονταν στον τυπικό μέσο όρο, πολύ λογικά τιμολογημένα, στα 14€.

- Μισό λίτρο χύμα κόκκινο κρασί Ζίτσα, με τις ίδιες εντυπώσεις στα 5,50€.

Check please

Την πρώτη φορά στα 45€, μετά από έκπτωση 10% που παρείχε η κράτηση μέσω e-table. Την δεύτερη φορά στα 48,60€ (χωρίς έκπτωση λόγω ‘’ημέρας’’). Πληρωμή και τις δύο φορές με πιστωτική κάρτα χωρίς προβλήματα.

Και φτάσαμε λίγο πριν το δια ταύτα. Απευθύνομαι κυρίως στους παλιότερους και εμπειρότερους χρήστες του site, κάποιοι από αυτούς με γνωρίζουν και προσωπικά. Ο mavtasos ουδέποτε διεκδίκησε τον ρόλο του ιχνηλάτη ή λαγωνικού ή ακόμη και του κασκαντέρ σε αυτό το διαδικτυακό καταφύγιο, το οποίο φιλοξενεί τις γαστρονομικές ανησυχίες μας. Σε αυτό το ρόλο νομίζω ότι υπάρχουν άλλοι καταξιωμένοι και έμπειροι φίλοι. Παρόλα αυτά το πήρα πάνω μου και ενέταξα το Steak Palace by Gkikas στο ask4food, εκτιμώντας ότι αξίζει της προσοχής σας. Θα χαρώ ιδιαίτερα να δω και άλλους φίλους να ακολουθούν και να φεύγουν με τις ίδιες θετικές εντυπώσεις. Και επειδή πιθανόν σας κούρασα, ο επίλογος μου θα είναι τηλεγραφικός.

Κατέληξα ότι:

Κ. Γκίκα δεν ξέρω τι ακριβώς είχες στο μυαλό σου όταν έστηνες την επιχείρησή σου. Πήρες και έριξες αρμονικά στο μπλέντερ το concept της κλασικής ταβέρνας, το πασπάλισες με ολίγη ‘’νεοταβέρνα’’, στη συνέχεια το εμπλούτισες με ολίγη ‘’νεοκρεατερί’’ και τελικά δημιούργησες μια ‘’νεοταβερνοκρεατερί’’, κατατροπώνοντας την μηχανή αναζήτησης της Google.

Σύμφωνα με αυτήν η αναζήτηση ‘’νεοταβερνοκρεατερί’’ δεν βρήκε κάποιο έγγραφο.

Υποδείξεις:
• Βεβαιωθείτε ότι η ορθογραφία όλων των λέξεων είναι σωστή.
• Δοκιμάστε άλλες λέξεις-κλειδιά.
• Δοκιμάστε πιο γενικές λέξεις-κλειδιά.

Σημερινές

Ανακοινώσεις

2 ΝΕΕΣ

DOS HERMANOS
25 YEARS PARTY!
Μεξικό - Κούβα
Κηφισιά