Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

15 Φεβ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Περί χορτοφαγίας

Αξίζει να γίνεις vegan (πλήρης αποκλεισμός κάθε ζωικού τροφίμου) ή έστω vegetarian (μερικός αποκλεισμός)?

Τρεις είναι οι κύριες αιτίες για τις οποίες κάποιος μπορεί να ακολουθήσει το χορτοφαγικό διατροφικό πρότυπο. Θρησκεία, ηθικοί λόγοι και υγεία.

Δεν είμαστε στο agiagrafi. gr για να μιλήσουμε για θρησκεία, οπότε πάμε παρακάτω.

Ας αφήσουμε, επίσης, στην άκρη το 80% όσων γίνονται vegan/vegetarian για ηθικούς λόγους, μιας και συνήθως είναι επιλεκτικά συνειδητοποιημένοι. Δηλαδή λυπούνται όταν βλέπουν στα βιντεάκια το πόσο υποφέρουν οι κοτούλες πριν τις σφάξουν, όμως έχουν κινητό τηλέφωνο (παιδική εργασία), καταναλώνουν τη μαύρη «υγιεινή» σοκολάτα (παιδική εργασία, again) και χρησιμοποιούν καλλυντικά- προϊόντα περιποίησης (τεστάρονται σε ζώα πριν κριθούν κατάλληλα για τον άνθρωπο). Περί ευαισθητοποίησης ο λόγος.

Από την άλλη πλευρά, εννοείται, πως και ένα μικρό λιθαράκι να προτίθεται να βάλει ο καθένας για να αλλάξει ο κόσμος είναι υπέροχο και επιθυμητό, απλώς σε πολλές περιπτώσεις η ανάγκη να ακολουθήσουμε τη μόδα/διαφορετικότητα ακυρώνει την αρχική πρόθεση. Ταυτόχρονα, μελέτες δείχνουν ότι αυτή η κατηγορία ανθρώπων είναι η πιο επιρρεπής στο να κάνει πολλά διατροφικά λάθη κατά την προσπάθεια μετάβασης στη vegan δίαιτα (δίαιτα=διατροφή), όπως και να επιστρέψει στις προηγούμενες κρεατοφαγικές διατροφικές συνήθειές της, όταν “πεθυμήσει” όσα έτρωγε παλιά.

Για το 20% που σκέφτεται όσα δεν σκέφτεται το υπόλοιπο 80%, με γεια τους με χαρά τους.

Τέλος, υπάρχουν εκείνοι που “το γυρίζουν” για λόγους υγείας-διατροφής. Καταρχάς, η χορτοφαγική διατροφή κρύβει κάποιους κινδύνους, για την υγεία, σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί σωστά. Είναι αρκετά εύκολο, αν το άτομο κόψει αρκετές ομάδες τροφίμων χωρίς κατάλληλη μελέτη και προετοιμασία, να μην καταφέρνει να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού του σε σημαντικά συστατικά των τροφίμων όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες (Β12 και φυλλικό οξύ) και μέταλλα (σίδηρος, ασβέστιο).

Και τι έγινε με αυτό βέβαια? Σάμπως οι άνθρωποι που καταναλώνουν όλες τις ομάδες τροφίμων τα κάνουν όλα σωστά και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του οργανισμού τους, θα αναρωτηθεί κάποιος. Όχι φυσικά. Άρα υπάρχουν και χειρότερα. Ωστόσο, το παραπάνω καθιστά τη χορτοφαγική διατροφή αποδεκτή? Όχι τόσο.

Αποδεκτή την καθιστά το ότι αν είναι προσεκτικά σχεδιασμένη, το άτομο μπορεί να λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται από τη διατροφή και μόνο. Άντε, στη χειρότερη, να χρειαστεί συμπλήρωμα βιταμίνης Β12. Αποδεκτή την καθιστούν, επίσης, οι πάμπολλες μελέτες που έχουν δείξει τα ευεργετικά οφέλη της για την υγεία. Οφέλη που προκύπτουν από την αυξημένη πρόσληψη σημαντικών συστατικών που βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό (αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνες κλπ), και, ταυτόχρονα, τη μειωμένη πρόσληψη επιβλαβών συστατικών των τροφίμων όπως τα κορεσμένα λίπη και το αλάτι. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει φανεί πως μια καλά σχεδιασμένη χορτοφαγική δίαιτα, όχι μόνο είναι ισάξια μιας μη χορτοφαγικής, αλλά μπορεί να είναι και περισσότερο ωφέλιμη. Τα άτομα που ακολουθούν ένα χορτοφαγικό διατροφικό πλάνο έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για παχυσαρκία, στεφανιαία νόσο, υψηλή αρτηριακή πίεση και σακχαρώδη διαβήτη, σε σύγκριση με όσους ακολουθούν μια τυπική δίαιτα αναπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με τις περισσότερες τελευταίες μελέτες.

Οπότε, καταφανώς, η χορτοφαγική δίαιτα που πραγματοποιείται σωστά, με διάβασμα και όχι ελαφρά τη καρδία, αξίζει και παρα-αξίζει. Αν δεν ήταν τόσο δύσκολο να αποχωριστεί κανείς το κρέας, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά και να μην κάνει σημαντικά λάθη κατά τη μετάβαση στη χορτοφαγία, θα υπήρχαν και πολλοί περισσότεροι θιασώτες της.

Εντωμεταξύ, έχει και το άλλο πλεονέκτημα. Πέρα από πολύ υγιεινή, είναι και εντυπωσιακά οικονομική. Τα τρόφιμα-προϊόντα που αποκλείονται είναι υψηλού κόστους, οπότε ο χορτοφάγος έχει χαμηλότερο κόστος πρώτων υλών για το γεύμα του! Τέλειο?

Λοιπόν, εκεί είναι που μου τη δίνουν τα veganάδικα.

ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ

Εκεί μου την έδωσε και το εν λόγω χορτοφαγικό εστιατόριο. Στο οικονομικό της υπόθεσης.

Αρχικά, οφείλω να πω ότι το Λάιμ Bistrot αποτελεί το ξεπαρθένιασμά μου ως προς τη χορτοφαγική κουζίνα.

Έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε με μια κουζίνα που μπορεί να είναι εξαιρετικά οικονομική. Όμως, ως κάτι το καινούριο (και με την ταμπέλα του “γκουρμέ”), στο ξεκίνημά της, τιμολογιακά γδέρνει με πάθος. Και είναι κρίμα. Είναι κρίμα γιατί, το Λάιμ Bistrot, για παράδειγμα, κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια γευστικά, την οποία ακυρώνει με τις απαγορευτικές και απογοητευτικές τιμές του.

Απαγορευτικό είναι να χρεώνεται 1,4€ μια φέτα ψωμί. Απαγορευτικό είναι, επίσης, 5 (πέντε, αν δεν το εμπεδώσατε με την πρώτη φορά) γιουβαρλάκια να χρεώνονται >10€. Ή το ότι πρέπει να δώσεις τουλάχιστον 20-25€ για να αρχίσεις να νιώθεις τον κορεσμό (χωρίς το αλκοόλ). Να μη μιλήσω για το μπέργκερ. Κοστίζει 13,2€ και θες δύο για να χορτάσεις. Το ψυχικά “επίπονο”, ως προς το οικονομικό, είναι ότι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στα πιάτα είναι (ή θα μπορούσαν να είναι) εξευτελιστικά φθηνές.

- Καλά, μόνο τα λεφτά είναι το πρόβλημα?

Βασικά, Ναι. Σε όλα τα υπόλοιπα το Λάιμ Bistrot τα πάει από αρκετά ως πολύ καλά.

Ο χώρος του είναι μικρός και όχι ιδιαίτερα εκλεπτυσμένα διακοσμημένος, όμως έχει, ξεκάθαρα, στυλ. Minimal στυλ, μα στυλ. Εντύπωση (καλή) προκαλούν τα, μεγάλου μήκους, φωτιστικά από τενεκεδάκια κονσέρβας. Ιδιαίτερες είναι και οι αποχρώσεις της διακόσμησης: άσπρο, γκρι, μαύρο και κίτρινο. Τα μαύρα σερβίτσια, δίνουν, ακόμη, μια νότα “τύπου” στο εστιατόριο. Εντύπωση (κακή), επίσης, προκαλούν οι άβολες πτυσσόμενες πλαστικές καρέκλες στις οποίες καλείται ο επισκέπτης να ξεκουράσει τον πισινό του. Πάντως, σε γενικές γραμμές, ο χώρος έχει “άποψη” (2,5/4).

Η εξυπηρέτηση είναι κι αυτή ικανοποιητική, χωρίς να σκίζει. Δεν θα κεράσουν τίποτα, δεν θα σε σκλαβώσουν με το ύφος τους, ενώ, δεν αποκλείεται να τους διαφεύγει κάποια λεπτομέρεια σχετικά με τα πιάτα που προσφέρονται. Από την άλλη πλευρά, έχουν όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουν, έχουν το χαμόγελο που πάντα θες να βλέπεις και δεν πρόκειται (εκτός αν είσαι γκαντεμόσαυρος) να σε αφήσουν να περιμένεις για ώρες τα πιάτα σου.

Το καλύτερο, βέβαια, σχετικά με το Λάιμ Bistrot, είναι οι γεύσεις (3,5/4). Το μενού του είναι συνταρακτικά μικρό (12 πιάτα, plus λίγα ημέρας), πλην όμως ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο.

Ότι δοκιμάσαμε στην επίσκεψή μας, κυμάνθηκε σε αρκετά ως πολύ υψηλά επίπεδα.

Πρώτα ήρθαν τα Γιουβαρλάκια (12,8€), τα οποία αποτελούσαν πιάτο ημέρας. Πέντε ρεβυθοκεφτέδες, σε μέγεθος κλασσικών κεφτεδακίων, λουσμένοι από λευκή σάλτσα. Η γεύση των κεφτέδων είχε την τυπική αίσθηση του φαλάφελ. Ο συνδυασμός τους με τη λευκή σάλτσα σε έκανε να ξεχνιέσαι-ξεφεύγεις από αυτή την αίσθηση, εν μέρει όμως (2,5/4).

ΕΥΓ*: το πιάτο αυτό ήταν απογοητευτικά υψηλά κοστολογημένο, σε σχέση με το μέγεθός του.

Στη συνέχεια κατέφθασε το Ριζότο σπανάκι (10,2€). Φτιαγμένο με καστανό ρύζι, είχε όμορφη παρουσίαση και ένα λουλουδάκι στην κορυφή του. Ήταν μικρομεσαία μερίδα, ωστόσο αξίζει να του αναγνωριστεί ότι είχε απίστευτο βράσιμο-υφή. Ήταν πιο σφιχτό από τα περισσότερα που κυκλοφορούν, πιο σπυρωτό. Έτσι θα έπρεπε να είναι όλα τα… ριζότα. Όχι σούπες και να θέλουν κουτάλι. Περιείχε σπανάκι, βασιλικό, ντοματίνια και σάλτσα ξηρών καρπών. Θα μπορούσε να έχει ένα κλικ πιο έντονη γεύση, όμως ήταν πολύ καλό και έτσι (4/4).

Λίγο πριν ξεπαστρέψουμε ολοκληρωτικά το ριζότο, έφτασε το Μπέργκερ (ένα έχουν, στα 13,2€). Προσέξτε μεγαλεία: ψωμί χωρίς γλουτένη με προζύμι ρεβιθιού, μπιφτέκι μανιταριού γεμιστό με ειδικό τσένταρ φιλικό προς το ανθρώπινο σώμα (εντάξει, μήπως γινόμαστε λίγο υπερβολικοί?), μπέικον από πλευρώτους και μαγιονέζα από αμύγδαλο. Αν είσαι αμύητος στη χορτοφαγική κουζίνα και δεις με την πρώτη τέτοιες συνταγές, το μόνο που σου μένει μετά είναι να φας αυτά τα ωραία σουβλάκια κατσαρίδας που τρώνε στις ασιατικές χώρες. Παρόλα αυτά, το μπέργκερ ήταν πολύ δυνατό γευστικά. Βέβαια, το μπιφτέκι μανιταριού θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ογκώδες, ενώ το ψωμί χωρίς γλουτένη ήταν άγευστο. Παρέα με το μπέργκερ ήρθε λίγη σαλάτα και υπερπεντανόστιμη ψητή γλυκοπατάτα (3,5/4).

Τελευταία ήρθαν στο τραπέζι μας τα Ζυμαρικά Aila (10,2€). Πρακτικά, πρόκειται για πένες με μανιτάρια, λάδι τρούφας και σάλτσα με τρίμματα ξηρών καρπών. Μικρομεσαία μερίδα και από αυτά, για να μη χαλάμε τη συνήθεια. Ήταν αρκετά γευστικές, όμως από την τρούφα πάντα απαιτώ γευστική κορύφωση και εδώ το λήξαμε στα προκαταρκτικά (3/4).

Το γεύμα μας συνοδεύσαμε με χύμα νερό, μπύρα και παξιμάδια χαρουπιού για παπάρα στη σάλτσα των γιουβαρλακίων.

Δύο πεινασμένα άτομα καταναλώσαμε 4 πιάτα που θεωρούνται “κυρίως” και, η αλήθεια να λέγεται, χορτάσαμε αρκετά καλά. Υπήρχε και λίγος χώρος για γλυκό, όμως δεν μας ενέπνευσε να ενισχύσουμε κι άλλο οικονομικά μια επιχείρηση που υπερκοστολογεί τα πιάτα της. Μαζί με μια μπύρα δώσαμε 25€ το άτομο, οπότε, σε κάθε περίπτωση, το κόστος για ένα τυπικό γεύμα στο Λάιμ Bistrot υπολογίζεται γύρω στα 20-30€. Για τη δοκιμή νέων γεύσεων, αξίζει να τα δώσει κανείς. Μία φορά. Για το συνολικό πακέτο χώρου-εξυπηρέτησης-γεύσης, Όχι.

Απομακρυνόμενος από τον χώρο που βίωσα την πρώτη χορτοφαγική μου εμπειρία, προβληματίστηκα:

Βλέπεις, μια εταιρεία που λανσάρει κάτι καινούριο, άγνωστο στον κόσμο, να το ντύνει συνέχεια με δυνατές προσφορές ώστε να αποκτήσει περισσότερους υποστηρικτές. Βλέπεις, μετά, και τα χορτοφαγικά μαγαζιά να είναι αισθητά πιο ακριβά, από τα υπόλοιπα που ταΐζουν τους κοινούς θνητούς. Και αναρωτιέσαι: πρόκειται για κάτι που απευθύνεται στην ελίτ? Δεν βρίσκεις απάντηση. Και χάνεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις μια κουζίνα που μόνο οφέλη μπορεί να έχει για σένα (αλλά και για τους θιασώτες της, εάν την κάνουν πιο προσβάσιμη).

Είναι κρίμα κι άδικο, να μη γευτείς το veganάδικο.

tip: ζητήστε παξιμάδια χαρουπιού, αντί για ψωμί, ίσως δεν σας τα χρεώσουν.

*ΕΥΓ: Ενδιάμεσο ΥΓ.

03 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Το " Λάιμ Bistrot " είχα μεγάλη περιέργεια να το γνωρίσω καθώς μέσα από διάφορες πληροφορίες ιντερνετικές και μη είχα πείστεί ότι εδώ υπάρχει μεράκι και ψάξιμο..... Συμφωνώ απόλυτα!!

Πριν επισκεφθώ το μέρος που δικαίως είχε υμνήσει - με τόσο ρεαλισμό- το PONTIKI είχα κατά νου το να κρατήσω ΜΕΤΡΟ ( ποιός εγώ ? ) στην παραγγελία μου καθώς το φαγητό, αν και εξαιρετικό, το πληρώνεις αδρά.. Είχα προηγουμένως φάει γερό δεκατιανό, είχα κάνει και λίγη ψυχολογική προετοιμασία, αλλά δύσκολη η κατάσταση... Με το που άνοιξα τον κατάλογο, τα ήθελα ΟΛΑ. Ο κατάλογος είναι απλός, αλλά τόσο η πρωτοτυπία των πιάτων όσο και η ιδιαιτερότητά τους σε παρασύρουν....

Τα βασικά μότο στο συγκεκριμένο χορτοφαγικό στέκι είναι: Όχι γλουτένη, Όχι ζάχαρη, Όχι κρέας, Όχι ψάρι.... ( Ναι λέμε σ' εκείνα του Λουκιανού... ) Βέβαια από κάποιο σημείο και μετά δεν σε απασχολούν αυτές οι "λεπτομέρειες", εκτός αν είσαι " κολλημένος " με τη συγκεκριμένη κουζίνα. Και αυτό γιατί υπάρχουν και λίγα κρεοφαγικά (κατ΄όνομα) πιάτα με vegetarian υπόσταση και αυτό σε πείθει..... Παραδείγματος χάρη, μας πληροφόρησαν ότι την ερχόμενη Κυριακή ( 01.10) θα είχαν μπουφέ (μπουφές υπάρχει κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα ) με θεματολογία το Octoberfest. To δημοφιλές λουκάνικο Carry Woost, αντί για κρέας θα είχε κιμά από μανιτάρια!
Επιπλέον, την επομένη (28.09) θα είχαν Sushi night στην χορτοφαγική εκδοσή του (τέτοιες θεματικές παίρνουν μέρος δύο φορές τον μήνα).

Όλα τα φαγητά θέλουν τον χρόοοονο τους για να ετοιμαστούν!!

Εν τω μεταξύ, τόσο το είδος αυτής της κουζίνας όσο και ο τρόπος προετοιμασίας των φαγητών δεν ταιριάζει με την συμβατική γαστρονομία των bistrot. Μάλλον άτοπη η ονομασία! Από την άλλη πλευρά, δε βρίσκω κάτι το συναφές με τα γνώριμα (προπολεμικά και μεταπολεμικά ) ατμοσφαιρικά και ρομαντικά μπιστρό ( βλ. στη συνέχεια διακόσμηση). Ας είναι...

Όλα μαγειρεύονται από την επιδέξια Σεφ, επί τόπου. Τα υλικά είναι φρέσκα και οικολογικά.
Έτσι λοιπόν, κάθομαι και σκέφτομαι, αφού υπάρχει τόση όρεξη για δουλειά, σε μία δύσκολη, κατά τα άλλα, κουζίνα, εντελώς προσωπική εργασία, τόσος χρόνος προετοιμασίας για το τέλειο αποτέλεσμα που απόλαυσα και τέτοια φαντασία, μήπως τα παραπάνω Ευρουδάκια αξίζουν τον κόπο ;; Πόσο μάλλον όταν, δύο άτομα με δύο πιάτα και ένα σαν ορεκτικό, παραχορτάσαμε (θα μπορούσαμε να μείνουμε στα δύο πιάτα, αλλά βλέπεις, το "άμετρο" που σας έλεγα πιο πριν... ).

Εκτός από τα χορτοφαγικά εδέσματα, φτιάχνονται και ένα σωρό δελεαστικοί φυσικοί χυμοί (αργής αποχύμωσης), σπιτικές λεμονάδες, ροφήματα, τσάγια, smoothies μπολ και καφέδες.
Σερβίρονται και ανάλογα γλυκά, που δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου δεν προλάβαμε να τα δοκιμάσουμε...

Όλα αυτά τα ωραία συμβαίνουν σε έναν χώρο που σε πρώτη φάση σε αποτρέπει κάπως. Λίγα τραπεζάκια έξω (επί της οδού Δεκελέων, στο Γκάζι), και ένας αδιάφορος μικρός εσωτερικός χώρος με λίγα τραπέζια. Στο βάθος, ξαφνιάζει μισοευχάριστα μια τεράστια γαλάζια σάλα-αποθήκη με vintage τραπέζια και industrial ύφος ( φοβερή αντίθεση)! Κλιματισμός υπάρχει από ανεμιστήρες.
Από κει και πέρα, μερικά καφάσια και ένα κοινό ψυγείο αναψυκτικών "στολίζουν" τον χώρο. Αυτή την " τεχνητά " ατημέλητη διακόσμησή ( σαν το εξιδανικευμένο μουσάκι των τριών ημερών! ) συμπληρώνει μια τεράστια σιδερένια πόρτα αποθήκης και μια αυτόματη τέντα οροφής που ανοίγει ( όταν το επιτρέπει ο καιρός ) προκειμένου να μπει φως και δροσιά, ή να απολαύσει κάποιος τον ουρανό κυρίως τις βραδινές ώρες! Επιπλέον, όταν "ξεκλειδώσει " η θεόρατη σιδερένια πόρτα του χώρου, τα πράγματα αλλάζουν σαφώς προς το καλύτερο!!
Οι τουαλέτες θυμίζουν κάτι από νησί και είναι πολύ έξυπνα σχεδιασμένες (βλ. καζανάκι-κουτάλα).
Με ξάφνιασε και με χάλασε λίγο, αν και φιλόζωη, η εν κινήσει γάτα των ιδιοκτητών μέσα στον χώρο με τους ανάλογους ακροβατισμούς, πάνω στον σιδερένιο σκελετό της οροφής!
Τα δε τραπέζια στρώνονται με κομψά σουπλά και τα πιάτα είναι φίνα!

Το εστιατόριο βρίσκεται ένα βήμα σχεδόν από τη Στάση του Μετρό Κεραμεικός.

Μεσημεράκι καθημερινής, οι θαμώνες (κάποιοι τουρίστες κυρίως) που έρχονταν φαίνονταν φανατικοί του είδους, γεγονός που σημαίνει ότι το μέρος έχει ήδη " πιάσει ".

Παραγγείλαμε τα εξής:

Μυζήθρα αμυγδάλου (5,80), σε μεγάλο και φινετσάτο μαύρο - γκρι πιάτο. Σερβίρεται "ασουλούπωτη" ποσότητα πεντανόστιμου πάντως τυριού, με μπόλικο σουσάμι (και μαύρο), σιρόπι αγαύης και μέλι. Συνοδεύεται από τέσσερα νόστιμα παξιμαδάκια χαρουπιού.

Νουντλς αβοκάντο μπολ (12,80 ), σερβίρεται σε ζεστή θερμοκρασία και μέσα σε ολίγον βαθύ - κόζι - πιάτο. Πρόκειται για ανάμεικτο πιάτο που περιλαμβάνει από νουντλς και φέτες αβοκάντο μέχρι εκλεκτούς ηλιόσπορους (συν σος αβοκάντο, φύτρα, καρότο, κινόα, κόκκινη πιπεριά και ντρέσινγκ τζίντζερ - λεμόνι ). Υπέροχο πιάτο επίσης!

Γιουβαρλάκια από ρεβίθι (12,80), πιάτο ημέρας. Εδώ μιλάμε για γαστρονομική κατάνυξη.... Το βαθύ πιάτο είναι φουλ από ζεστή και απολαυστικότατη λευκή κρέμα καρπών (κάτι σαν συμπαγή σούπα με ρύζι), ενώ στο κέντρο του πιάτου αναδύονται τέσσερα θεσπέσια γιουβαρλάκια με ρεβίθι διακοσμημένα με φύτρες παντζαριού!!

Ήπιαμε φρεσκότατο φυσικό χυμό "Sublime" ( 5,40 ), με λάιμ, πορτοκάλι, μαϊντανό, κέιλ και αγγούρι, σε φυσική θερμοκρασία. Σερβίρεται στο συνηθισμένο πλέον βαζάκι μαρμελάδας με διακοσμητική ροδέλα αγγουριού. Ο χυμός έρχεται μετά το φαγητό, θέμα "υγιεινής τακτικής" όπως μας πληροφόρησαν.
Το νερό έρχεται σε κλασική κανάτα. Μας χάλασε που ήρθε ζεστό!!.
Κάλλιστα, κάτω από το πρίσμα μιας "πράσινης λογικής" θα μπορούσαν να προσφέρουν detox νερό ή φιλτραρισμένο νερό ή και κάποιο αρωματισμένο νερό από βότανα!
Στο τέλος, θα μπορούσαν να κεράσουν κάποιες μινιατούρες από γλυκά τους ή έστω κάποια υγιεινής προέλευσης λιχουδιά. Βασικές λεπτομέρειες που προσθέτουν σημαντικούς πόντους κυρίες μου!!
Ο λογαριασμός δεν γράφει αναλυτικά τα εδέσματα!

Εδώ γίνεται μια σημαντικότατη vegan γαστρονομική προσπάθεια, παρά τις επί μέρους τυχόν αστοχίες, που αξίζει κάποιος να συνεισφέρει στην βελτίωση ή τουλάχιστον στη διάδοση της!!