Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

23 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Είναι αφενός ένα γνωστό ποώδες φυτό με ανθρωπόμορφη ρίζα και πανάρχαιες φαρμακευτικές ιδιότητες και αφετέρου η επωνυμία του ιστορικού γαστρονομικού θεσμού της Καλλιθέας: ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ (Μ)!

Εντυπωσιασμένος απ’ τις κριτικές των φίλων χρηστών του σάιτ μας, τον επισκέφθηκα σήμερα Πέμπτη 23/5, γύρω στις 2 μ. μ., και παρότι καθημερινή μεσημέρι, λίγα λεπτά μόνον αφότου άνοιξε, ήταν ήδη μισογεμάτος!

Ο Μ είναι πανάξιος συνεχιστής ενός παρελθόντος 13 ετών. Το 2006 είχε ανοίξει το θρυλικό ΜΑΓΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΓΙΑΣ, το οποίο, 6 χρόνια μετά, καταστράφηκε από έκρηξη λόγω διαρροής υγραερίου, που στοίχισε και τη ζωή της άτυχης Νάγιας. Στη συνέχεια, κατά το 2013-2016 άνοιξε εκεί ο ΑΝΘΟΣ του Master Chef Γιώργου Γεράρδου, που κατόπιν μεταφέρθηκε στην Κηφισιά.

Έτσι, στις αρχές του 2017, άνοιξε ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ απ’ τον Μάκη Κουτσονίκα, ο οποίος την προηγούμενη δεκαετία ήταν ο σεφ του δημοφιλούς AGORA SELECT στην περιοχή του Hilton, για το οποίο μάλιστα έγραψα κριτική πέρσι τέτοια εποχή. Ο Κουτσονίκας, σεφ-πατρόν του Μ είναι ένας πολύ δημιουργικός μάγειρας, που πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον και ισορροπημένο μενού, το οποίο συμπληρώνει καθημερινά με καμιά 10αριά πιάτα ημέρας!

Το μαγαζί λειτουργεί από Τρίτη με Κυριακή, από 13.30 μέχρι 00.30, ενώ τις Δευτέρες μένει κλειστό.

Ο χώρος, μάλλον περιορισμένος, αλλά λετουργικός, είναι ένας συνδυασμός ρουστίκ στοιχείων, με πέτρινο σκαλιστό τοίχο στη μία όψη του, και τζαμαρίες που ανοίγουν στην πρόσοψη της οδού Ευαγγελιστρίας, απέναντι απ’ το μικρό πάρκο πίσω απ’ το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Μπαίνοντας δεξιά ξεχωρίζει η ανοιχτή κουζίνα, όπου ο Μάκης επιτελεί τα θαύματά του, στη συνέχεια δε, ο μπουφές και πιο πάνω τα ράφια με τα ποτήρια και την κάβα.
Το δάπεδο είναι μωσαϊκό πλακάκι με φουτουριστικά γεωμετρικά σχήματα, που ευτυχώς γλύτωσαν απ’ την καταστροφική πυρκαγιά του 2012.
Η οροφή είναι μια ξύλινη στέγη, απ’ την οποία είναι ανηρτημένα διάφορα πολύχρωμα φωτιστικά.
Εξάλλου, διακρίνονται τριγύρω ποικίλα διακοσμητικά στοιχεία, όπως ακορντεόν, γραφομηχανή, καράβι, χαρτοκιβώτια, υφασμάτινες βαλίτσες, κ. λπ.

Εσωτερικά χωρούν περί τα 35 άτομα, ενώ στο παρκάκι είναι επίσης στρωμένα τραπέζια για άλλα 15 άτομα περίπου.
Υπάρχει ένα καθαρό WC στο βάθος δεξιά του ισόγειου αυτού χώρου εστίασης, ενώ απ’ τα μεγάφωνα ακούγονταν έντεχνη ελληνική μουσική με την Αλεξίου, Πρωτοψάλτη, κ. λπ.

Στην εξυπηρέτηση ήταν δύο νεαρά και ευγενικά παιδιά -κατηρτισμένα με το αντικείμενό τους και ιδιαίτερα πρόθυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Το μενού του Μ περιλαμβάνει 14 μεζέδες στα 3-7 € (φάβα, σουφλέ μελιτζάνας, χουνκιάρ μπεγεντί, στραπατσάδα με σουτζούκι, γαρίδες τυλιχτές, λουκάνικο αγριογούρουνου, κ. λπ. ), 5 σαλάτες, από 7-8 € και 7 κύρια πιάτα στα 7-20 € (ποσό που αφορά την ποικιλία κρεατικών). Επίσης έχουν 3 γλυκά στα 4 €, και από ποτά, εκτός των αναψυκτικών, σερβίρουν ελληνικές μπύρες, γύρω στα 3 €, καθώς και κάποιες επιλεγμένες ετικέτες ελληνικού κρασιού χύμα, όπου το καραφάκι του μισού λίτρου κοστίζει περί τα 5-6 €.

Υπάρχουν φυσικά και τα πιάτα ημέρας, εκ των οποίων ορισμένα σερβίρονται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Σήμερα, ανάμεσα στα άλλα, είχαν το κλασικό χοιρινό τους κότσι με δαμάσκηνα, στα 12 €, χοιρινά παϊδάκια στην ίδια τιμή, μοσχάρι κοκκινιστό με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, στα 8 €, κόκορα κοκκινιστό, επίσης στα 8 €, φρέσκια τσιπούρα, στα 9 €, καβουροδαγκάνες πανέ στα 5 €, κ. λπ.

Έτσι, δεν δυσκολεύτηκα να διαλέξω τα εξής:

• Στην αρχή ήρθε κανάτα με κρύο νερό βρύσης, καθώς και υγρομάντηλο, ενώ δεν τους ζήτησα ψωμί.

• Πήρα απ’ τα πιάτα ημέρας τις καβουροδαγκάνες τους, που ήρθαν παναρισμένες και ήταν τέσσερα κομμάτια, τα οποία ήταν τόσο χορταστικά όσο και ποιοτικά.
Συνοδεύονταν από μπολάκι με σος κοκτέιλ, όπου τα βούτηξα και το απόλαυσα κυριολεκτικά! Μου είπαν ότι είναι δημοφιλές πιάτο ημέρας, που το προσφέρουν συχνά τώρα το καλοκαίρι. Υποθέτω ότι είναι έδεσμα κατεψυγμένο, αλλά αυτό δεν με επηρέασε καθόλου. Η τιμή τους ήταν 5 €.

• Για κυρίως πιάτο, δοκίμασα απ’ το μενού του Μ μια μερίδα τορτελίνια, που ήταν φρέσκα, και μάλιστα γεμιστά με τυριά πεκορίνο και παρμεζάνα. Ήταν φτιαγμένα με κρέμα και είχαν επίσης κομματάκια μπέικον. Χορταστική και ποιοτική μερίδα, που τεκμηριώνει την αξία του έμπειρου σεφ. Τιμή στα 8 €.

Πλήρωσα 13 € και απόλαυσα ένα μεσημεριανό γαστρονομικό γεύμα περιωπής (ας μου επιτραπεί ο όρος, αν και αφορά συνήθως πρόσωπα – γεγονός που εν προκειμένω σημαίνει ότι ο σεφ είναι ένα πρόσωπο περιωπής)!
Βέβαια, οι πολλές θερμίδες του συνεπάγονται ότι ένα τέτοιο έδεσμα δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση, για να μην χάνει άλλωστε την αξία του, ούτε όμως κι εμείς να ξεφεύγουμε απ’ το μέτρο (άριστον γαρ)!

Συμπερασματικά, θεωρώ λοιπόν ότι το βότανο αυτό των μυστών, των γιατρών και των μύθων, καταφέρνει εντέλει να γιατρέψει την πείνα μας με τρόπο μυθικό!
Δοκιμάστε το κι εσείς!!

26 Ιουν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Επίσκεψη στον MANDRAGORA Παρασκευή βράδυ μες το Μάιο. Η κράτηση θεωρώ είναι απαραίτητη, καθώς το μαγαζί ήταν γεμάτο από νωρίς. Το σίγουρο είναι ότι ο MANDRAGORAS έχει δημιουργήσει μια σταθερή πελατεία και το προτιμούν οι κάτοικοι της περιοχής. Τουλάχιστον αυτή η εντύπωση μου δημιουργήθηκε, γιατί ο περισσότερος κόσμος φαινόταν να τον είχε ξαναεπισκεφθεί.
Ο MANDRAGORAS λοιπόν βρίσκεται στην Καλλιθέα, στην οδό Ευαγγελιστρίας κοντά στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Για την ιστορία του χώρου, μας τα έχουν πει οι υπόλοιποι χρήστες, οπότε δεν έχω να προσθέσω κάτι, εξάλλου δεν έχω και μέτρο σύγκρισης γιατί ούτε το θρυλικό Μαγέρικο της Νάγιας ούτε τον Ανθό του Γιώργου Γεράρδου είχε τύχει να επισκεφθώ.
Ο χώρος πάντως, αν και αρκετά περιορισμένος, θεωρώ ότι θα σε κερδίσει αμέσως. Κυριαρχεί σαφώς το ξύλο και η πέτρα, τα οποία σε συνδυασμό με τα παντός τύπου διακοσμητικά, την μικρή κουζίνα με άμεση οπτική πρόσβαση και το ιδιαίτερο μωσαϊκό, δημιουργούν μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Από την άλλη οι τζαμαρίες που βρίσκονται στις δύο πλευρές «μεγαλώνουν» κατά κάποιο τρόπο το χώρο που, όπως προαναφέρθηκε, είναι αρκετά μικρός. Επιπλέον, στο απέναντι «παρκάκι» είναι τοποθετημένα λίγα τραπεζάκια για τους καπνιστές (εσωτερικά το κάπνισμα απαγορεύεται) αλλά και για όσους τυχόν θελήσουν να καθίσουν έξω, όταν ο καιρός το επιτρέπει.
Ως προς το service, δεν πρόκειται να προβληματιστείτε. Όλο το προσωπικό είναι ευγενέστατο και πρόθυμο να σε εξυπηρετήσει, τα πιάτα ήρθαν σε σωστή ροή, ενώ και στο τέλος κεραστήκαμε ένα μεγάλο καραφάκι από ένα πολύ νόστιμο λικέρ αρμπαρόριζας.

Πάμε τώρα στο φαγητό. Ο μικρός σχετικά κατάλογος εμπλουτίζεται με αρκετά πιάτα ημέρας. Εμείς 2 άτομα παραγγείλαμε τα εξής (νομίζω όλες οι επιλογές μας βρίσκονταν στο βασικό κατάλογο):
- Ψωμί για 2 άτομα με ντιπ γιαουρτιού (1.60 €)
- Ψητά μανιτάρια στη σχάρα με truffle mayo sauce (5 €). Πολύ ωραία ψημένα τα μανιτάρια, αρκετά ζουμερά, ταίριαζαν με τη συνοδευτική σως. Η μερίδα αρκετά πλούσια, μπορούσε να καλύψει άνετα και παρέες μεγαλύτερες των 2 ατόμων. Και για να μην επαναλαμβάνομαι, η ίδια παρατήρηση ισχύει για όλα τα πιάτα.
- Χαλούμι ψημένο στη σχάρα με φρέσκια ντομάτα και λάδι βασιλικού (5 €), χωρίς εκπλήξεις, ήταν νοστιμότατο.
- Σφακιανή σαλάτα με ανάμεικτα φρέσκα λαχανικά, απάκι από κοτόπουλο, ντοματίνια, σφακιανό παξιμάδι, γραβιέρα Κρήτης και βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα (8 €). Νόστιμη η σαλάτα, με το εξαιρετικό και αρωματικό απάκι να δίνει μια ξεχωριστή γεύση. Ίσως να προτιμούσα μια διαφορετική σως, καθώς αυτή με το μέλι και τη μουστάρδα μου φάνηκε αρκετά γλυκιά για τα γούστα μου.
- Μπιφτέκι από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά ψημένο στη σχάρα συνοδεία ολόκληρης ψητής πατάτας (7.50 €). Η μερίδα αποτελούνταν από 2 μεγάλα μπιφτέκια, νόστιμα και με έντονη τη γεύση του κρέατος χωρίς υπερβολικά μυρωδικά και μπαχαρικά. Σίγουρα, δεν ήταν το καλύτερο μπιφτέκι που έχεις δοκιμάσει, στέκονταν ωστόσο σε αρκετά υψηλό επίπεδο.
- Φρέσκα νιόκι πατάτας με λιαστή ντομάτα, κρέμα βασιλικού και παρμεζάνα (7.50 €). Επίσης ένα πολύ νόστιμο πιάτο, με όλα τα υλικά να ταιριάζουν γευστικά μεταξύ τους. Ενδεχομένως κάποια νιόκι να μην είχαν «σφίξει» αρκετά και να είχαν λασπώσει, με αποτέλεσμα το πιάτο να υστερούσε κάπως ως προς την εμφάνιση, ως προς τη γεύση ωστόσο μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι.
- 1 λίτρο λευκό κρασί μοσχάτο Αλεξάνδρειας (10.40 €). Με λίγα λόγια εξαιρετικό. Δροσερό, αρκετά αρωματικό, σίγουρα ήταν από τα καλύτερα χύμα κρασιά που έχω πιει έξω, οπότε δικαιολογείται απόλυτα και η σχετικά τσιμπημένη τιμή του.
Το φαγητό λοιπόν μας ικανοποίησε και φύγαμε με πολύ καλές εντυπώσεις. Ένα «3,5» μπορεί να ήταν δικαιότερο, οπότε λάβετέ το υπόψη σας.

Για τα παραπάνω 5 χορταστικότατα πιάτα μαζί με ένα λίτρο κρασί, ο λογαριασμός μας έφτασε στα 45 €. Αφαιρέστε τα ποτά και ένα τουλάχιστον πιάτο που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει στην παραγγελία μας και το κόστος οριακά φθάνει τα 15 € το άτομο.

Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, ο MANDRAGORAS μας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, οπότε μια βόλτα του την οφείλετε. Να πάτε.

0 medium

12 Απρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Σάββατο βράδυ οικογενειακώς μαζί με ενα ζευγάρι (σύνολο 6 άτομα) με κρατηση σαφώς, επισκεφθήκαμε ενα απο τα εστιατόρια που ήταν στην Wish list μας εδω και καιρό.

Χώρος (3/4):

Πολύ μικρός με φθηνή διακόσμηση και έπιπλα αλλά είχανε καταφέρει να δημιουργήσουν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Ο εξωτερικός χώρος (πεζοδρόμιο) ειναι πολύ μικρός και μετα βιας χωράει 3-4 τραπέζια των 2 ατόμων. Στα θετικά οτι δεν επιτρέπεται το κάπνισμα εντος της αίθουσας.

Γεύση (4/4):

Πηραμε τον μισό κατάλογο για να δοκιμάσουμε κυριολεκτικά:

Σαλάτα χωριάτικη (9/10)

Σαλατα Mandragoras με πορτοκάλι και πρασινάδα (7.5/10)

Τυρόπιτα με μέλι και καρύδι (8/10)

Πατατες τηγανιτές (8/10)

Κατσικίσιο τυρι τηγανιτο με μουσλι (8/10)

Λουκάνικο αγριογούρουνο με πουρέ (8.5/10)

2 μερίδες κοντοσουβλι κοτόπουλο (8/10)

Φιλέτο κοτόπουλο (9/10)

Μπιφτέκι μοσχαρίσιο (7.5/10)

Μπιφτέκι γαλοπούλα (8/10)

Εξυπηρέτηση (4/4):

Η Ευγένεια, η γρηγοράδα της κουζινας και του σερβις με ξάφνιασε απίστευτα. Νεο μαγαζί αλλά εχει βρει τα πατήματα του σε αυτο το κομμάτι απιστευτα, ετσι ωστε να μπορει να γεμισει τουλαχιστον 1.5 με 2 φορές το μαγαζί.

Value for money (4/4):

Για όλα τα παραπάνω μαζι με 2 ρακομελα, μισό κιλό υπέροχο λευκό κρασί και μια σοκολατοπιτα που ψηθηκε εκείνη την στιγμή καθως και ενα banoffee ( τα γλυκά και ενα λικέρ μας τα κερασαν) κοστισαν 84 ευρώ.

Το value for money ειναι απίστευτο σε συνδυασμό με την ποιότητα και ποσότητα και εξυπηρέτηση.

Συμπέρασμα:

Σπεύσατε ταχέως να το δοκιμάσετε!!100 (υπερβολή) χρήστες του a4f το προτείνουν!!

25 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Τα λίγα τετραγωνικά του ισογείου που βρίσκεται στη γωνία των οδών Ευαγγελιστρίας και Γαλάτειας, στην Καλλιθέα, έχουν αποτελέσει, τα τελευταία δέκα και κάτι χρόνια, γαστρονομικό στέκι πάρα πολλών ανθρώπων.

Η αρχή έγινε με το μαγέρικο της Νάγιας. Σε λίγα τετραγωνικά στήθηκε ένα μαγαζί που αγαπήθηκε πάρα πολύ, ακροβατώντας, γευστικά, με μαεστρία ανάμεσα στην παράδοση και την πρωτοτυπία, τη στιγμή που για τους περισσότερους επισκέπτες του αποτελούσε το ιδανικό στέκι, από άποψη χώρου. Δυστυχώς έπαψε απότομα να υπάρχει λόγω του τραγικού συμβάντος έκρηξης φιάλης υγραερίου, κάτι που στοίχισε τη ζωή και της ίδιας της Νάγιας (RIP).

Κατόπιν, τα σκήπτρα πήρε ο Γιωργάκης, ο Γεράρδος. Διάσημος συμμετέχων τηλεοπτικής μαγειρικής εκπομπής. Έναν χρόνο και λίγες μέρες μετά το κλείσιμο του μαγέρικου, άνοιξε τον Ανθό, σε ένα σημείο που άλλοι θα το απέφευγαν, ως γρουσούζικο, μετά την κατάληξη της Νάγιας. Ο Ανθός ήταν ένα ελληνογκουρμεδιάρικο εστιατόριο, το οποίο ξεκίνησε δειλά-δειλά να γίνεται στέκι για κάποιους, όμως, όσο περνούσε ο καιρός, έγινε λίγο πιο δήθεν, απέκτησε τουπέ κι ακρίβυνε, με αποτέλεσμα να χάσει κάποιους πόντους στην κλίμακα βαθμολόγησης του Τίμιου Στεκιού. Κάποια στιγμή μεταφέρθηκε στην Κηφισιά, αφήνοντας το γωνιακό, ζεστό, μαγαζάκι, που βρίσκεται δίπλα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, άδειο κι έρημο για σχεδόν μία, ολόκληρη, χειμερινή σεζόν (2016-17).

Το μαρτύριο της κατ’ άλλους καταραμένης γωνίτσας έλαβε τέλος προς το καλοκαίρι του 2017, όταν έκανε τα εγκαίνιά του ο Mandragoras, ο οποίος δείχνει να βαδίζει στα σωστά μονοπάτια, ώστε να ξανακάνει την οδό Ευαγγελιστρίας στέκι για πολύ κόσμο.

Ποιος είναι, όμως, ο Mandragoras?

Εν αρχή ην ο χώρος. Τα λίγα, τετραγωνικά αυτής της γωνίτσας. Εκεί που όσοι καπνίζουν, εκνευρίζονται γιατί πρέπει να βγουν έξω, στο κρύο, πλέον, για την αγαπημένη τους συνήθεια. Εκεί που όλα γίνονται σε ένα δωμάτιο. Η κουζίνα είναι τόσο κοντά στα τραπέζια, βλέπετε. Εκεί που η πέτρα συναντάει το ξύλο κι εκεί που η αίσθηση της μοναδικότητας του χώρου γίνεται αντιληπτή με την πρώτη ματιά. Δεν είναι εύκολο να περιγραφεί με λίγες λέξεις, όμως, μια από αυτές που του ταιριάζουν είναι το vintage. Όχι ψευτοvintage, προσοχή. Αγνό, παρθένο, τίμιο vintage. Μια άλλη είναι η λέξη ζεστασιά. Μια άλλη είναι η φιλοξενία. Γενικά, υπάρχουν πολλές όμορφες λέξεις, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν έτσι ώστε να αποδώσουν με ακρίβεια την υπέροχη αίσθηση αυτού του χώρου. Για μένα η πιο ταιριαστή είναι η λέξη Στέκι, βέβαια. Έτσι θέλω να είναι το γαστρονομικό στέκι μου.

Στη συνέχεια, έχουμε την εξυπηρέτηση. Η αλήθεια είναι ότι και στον Ανθό, τον πρώτο χρόνο ήταν καλή, μετά χάλασε. Έτσι και στον Mandragora, ξεκινάει ως καλή. Όχι απλώς καλή, ιδανική, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Υπάρχει ευγένεια, σωστοί χρόνοι σερβιρίσματος, ταχύτητα και λειτουργικότητα σε κάθε επαφή με τα άτομα του εστιατορίου. Παράπονα μηδέν.

Και, τελευταίο, μα κυριότερο, το φαγητό. Διότι για το φαγητό της ξεχώριζε η Νάγια και σε αυτό προσπαθούσε κι ο Ανθός να διακριθεί.

Το φαγητό στον Mandragora είναι ικανοποιητικό. Πολύ ικανοποιητικό. Δεν είναι απίθανο, όμως. Στα περισσότερα πιάτα χωράνε βελτιώσεις. Βρίσκεται στον σωστό δρόμο πάντως. Το μικρό, σχετικά, μενού του περιλαμβάνει 15 ορεκτικά (2,5-7€), 6 σαλάτες (6-8€), 7 κυρίως (7-10€) και, συνήθως, συμπληρώνεται από καμιά δεκαριά πιάτα ημέρας (4-12€, τη μέρα της επίσκεψής μας). Σφιχτό μενού με αρκετά χαμηλές τιμές, εγκρίνεται!

Στην επίσκεψή μας δοκιμάσαμε, σχεδόν, τον μισό κατάλογο. Τα περισσότερα πιάτα ήταν από ικανοποιητικά (3/4) ως πολύ καλά (3,5/4). Έλειψαν οι σημαντικές αστοχίες αλλά και οι αξέχαστες γεύσεις. Ωστόσο, ειδικά για τις τελευταίες, πάντα υπάρχει χρόνος και περιθώριο βελτίωσης.

Το ξεκίνημα του γεύματος έγινε με κανατίσιο νερό και ψημένες μπαμπάτσικες φέτες ψωμιού (με λίγο λαδάκι από πάνω – ρίξτε λίγο παραπάνω) συνοδεία ουδέτερου γιαουρτοντίπ (αυξήστε την ένταση της γεύσης). Τιμάται 0,8€ κατ' άτομο, ανεκτό ποσό.

Πηγαίνοντας σε ένα Top 3, όπως ο πρωτομάστορας του site, fratello, η σκληρή μάχη για την πρώτη θέση δόθηκε από το Λουκάνικο Αγριογούρουνου σχάρας με πουρέ φουρνιστής πατάτας και καραμελωμένα κρεμμύδια (7€) και το Κατσικίσιο Τυρί τηγανητό με μούσλι και περγαμόντο (5,5€). Το πρώτο, γευστικά, θύμιζε χωριάτικο λουκάνικο, το έλεγες εύγευστο, αλλά ως εκεί. Μόλις, όμως, το συνδύαζες με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, βάζοντας και λίγο πουρέ για παρέα, άρχιζες να αποκτάς άλλη άποψη για το τυπικό αυτό λουκάνικο. Το δεύτερο, είχε μία, συνταρακτικά, υπέροχη κρούστα, χάρη στο μούσλι, η οποία το έκανε να ξεχωρίζει από μίλια σε σχέση με τα υπόλοιπα τηγανητά τυριά. Το περγαμόντο, αν και φοβερή ιδέα, δεν του πήγαινε πολύ, λόγω έντονης ο-ξυνίλας, θα ήθελε άλλη μορφή γλυκού. Οι δύο πρώτες θέσεις καπαρώθηκαν. Δύο πιάτα παλεύουν και για την τρίτη. Το Σκορδόψωμο με σκόρδο, βούτυρο, τυρί κρέμα, ντομάτα, μπέικον και καραμελωμένο βαλσάμικο (5,5€) με το Κοντοσούβλι κοτόπουλο με πουρέ (7,5€). Το πρώτο αποτελεί εξαιρετική ιδέα με πολύ καλή εκτέλεση, όμως η κρέμα τυριού θυμίζει ξεκάθαρα τις τυποποιημένες σκορδοαλοιφές των super markets. Το κοντοσούβλι θα μπορούσε να διεκδικήσει, ακόμα, και την πρώτη θέση, καθώς ήταν εντυπωσιακά γευστικό, αν ήταν λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος κι αν συνοδεύονταν με κάτι άλλο πέραν του άνευρου πουρέ που ήρθε μαζί του.

Ισχυρές απογοητεύσεις δεν υπήρξαν, με μοναδική, ίσως, εξαίρεση τον Καβουρμά Δράμας με ντομάτα και αυγά (6€), ο οποίος θύμιζε μέτρια στραπατσάδα.

Στο τέλος κεράστηκαν δύο μπανόφι (σε παρέα 8 ατόμων), κίνηση ευγενική και, μεταξύ μας, απαραίτητη σε τέτοια μαγαζιά.

Το γεύμα στον Mandragora ήταν υπέροχο. Η εξυπηρέτηση ήταν άριστη και γενναιόδωρη. Τα πιάτα θα μπορούσαν να είναι λίγο καλύτερα, προκειμένου να μιλάμε για ένα από τα καλύτερα Στέκια της πιάτσας, όμως το πάνε πολύ καλά. Οι τιμές των πιάτων είναι από ανταγωνιστικές έως οικονομικές, βέβαια και οι μερίδες τους είναι ανάλογες. Δύο άτομα μπορούν εύκολα να απολαύσουν ένα πλήρες γεύμα σε αυτό το ειδυλλιακό περιβάλλον θαλπωρής, δίνοντας λιγότερα από 20€, drinks included.

Και τώρα που είπα drinks, όχι δεν το ξέχασα. Απλώς, με αυτό στη μνήμη φύγαμε όλοι από το εστιατόριο και για αυτό αξίζει να μιλήσουμε αντί επιλόγου. Τι σημαίνει μεζεδοπωλείο? Ότι σερβίρει μεζέδες. Και γιατί ψάχνεις μεζέδες και όχι κανονικές μερίδες? Για να συνοδεύσεις το κρασί/ποτό σου. Άρα τι χρειάζεσαι? Ένα καλό χύμα κρασί/ποτό. O Mandragoras το παρέχει. Είναι λίγοι αυτοί που το παρέχουν. Στην Αθήνα τουλάχιστον. Δοκιμάσαμε το λευκό Μοσχάτο Αλεξάνδρειας (κτήμα Χατζηγεωργίου - 5,2€). Πάθαμε πλάκα.

Νέο στέκι? Λίγη προσπάθεια, ακόμη, και θα γίνει.

19 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Στον ΑΝΘΟ του Γιώργου Γεράρδου δεν έφαγα ούτε μία φορά, τον θεώρησα εξαρχής φθηνή απόπειρα εκμετάλλευσης της θέσης και κυρίως του ονόματος που είχε το ΜΑΓΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΓΙΑΣ, ένα από τα επιφανέστερα παιδιά του a4f (με 85 κριτικές από το Μάρτιο του 2010 μέχρι το Μάρτιο του 2012, όταν μια πυρκαγιά εν ώρα εργασίας έστειλε τη θρυλική Νάγια στον παράδεισο – είναι σίγουρο – των καλοφαγάδων), το οποίο στεγαζόταν σ’ αυτό το γωνιακό πρώην μπακάλικο σε μια ήσυχη κάθετο της Λεωφόρου Θησέως. Με το MANDRAGORAS, δεν ξέρω γιατί, το πράγμα εξελίχθηκε διαφορετικά, ίσως επειδή απλά έχει περάσει πια αρκετός καιρός.

Οι δύο πρώτες κριτικές, που ανέβασαν η Toniaa και η ΟΛΓΙΤΣΑ, τις οποίες θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω θερμά, ήταν αρκούντως θετικές ώστε μια Κυριακή μεσημέρι προς το τέλος των διακοπών να προτείνω στο έτερον ήμισυ να κάνουμε επιτόπια αυτοψία.

Σαν να μη πέρασε μια μέρα στην εμφάνιση. Ο MANDRAGORAS έχει χώρο για δέκα τραπέζια μέσα και τέσσερα, πέντε έξω. Οι δύο πλευρές της γωνίας είναι με τζαμαρία από πάνω μέχρι κάτω, με το επάνω φύλλο να ανοίγει για καλύτερο εξαερισμό, μολονότι στο χώρο λειτουργούν δύο κλιματιστικά και δύο ανεμιστήρες οροφής.

Όπως καταλαβαίνετε, το μεσημέρι το κατάστημα ήταν λουσμένο στο φως. Μπαίνοντας δεξιά βρίσκεται στριμωγμένη η κουζίνα και δίπλα η επίσης μικρή, αλλά καθαρή τουαλέτα. Ο χώρος από πάνω, παστωμένος κυριολεκτικά με ξύλινα κιβώτια, χαρτόκουτα και υφασμάτινες βαλίτσες, θυμίζει πρόχειρο καταυλισμό. Γενικά το μάτι δε μένει ούτε λεπτό ήσυχο, εδώ κάτι να δεις, εκεί κάτι να απορήσεις και να χαμογελάσεις, είναι σαφές ότι ο διακοσμητής είχε έμπνευση.

Ο τέταρτος τοίχος είναι με πέτρα στην οποία έχουν ενσωματωθεί διάφορα διακοσμητικά, ανάμεσά τους ένα ακορντεόν, δύο γραφομηχανές (! ) και ένα καράβι, ενώ κάτω από την σκούρα ξύλινη στέγη με δοκάρια που μαρτυρούν την ηλικία της κατασκευής κρέμονται διάφορα πρωτότυπα φωτιστικά, όπου βέβαια αυτά με τις κληματσίδες από αμπέλι κλέβουν την παράσταση.

Το πάτωμα είναι το γνωστό παλιό μωσαϊκό, που ευτυχώς σώθηκε από τη φωτιά. Και τα τραπέζια κάτι θα σας θυμίσουν: μεταλλικές κατασκευές με παλιακά πλακάκια και γυάλινο κάλυμμα.
Σαν να μη πέρασε μια μέρα στην εξυπηρέτηση.

Οι δύο Ικαριώτες σερβιτόροι της Νάγιας αναζήτησαν προφανώς αλλού την τύχη τους, όμως η κοπέλα που τρέχει όλο το μαγαζί είναι αστέρι. Υποθέτω ότι το βράδυ θα υπάρχει ενίσχυση, πάντως εμάς δεν μας έλειψε η προσοχή της ούτε ένα λεπτό. Μια βελτίωση σε σχέση με παλιά είναι η τήρηση της απαγόρευσης του καπνίσματος, από όσο μπόρεσα να διαπιστώσω.

Σαν να μη πέρασε μια μέρα στις τιμές. Αν και επιβαρύναμε το λογαριασμό με το by far ακριβότερο πιάτο (ημέρας), την πικάνια black angus με βούτυρο λευκής τρούφας στα 18 €, πληρώσαμε συνολικά σκάρτα 40 ευρώ για τέσσερα πιάτα και μια μπύρα. Η γαλατόπιτα που παραγγείλαμε τελευταία κεράστηκε τελικά από το κατάστημα.

Τα μεζεδάκια κυμαίνονται από 2,5 € (πατάτες τηγανιτές) μέχρι 6 € (αυγά με σύγλινο), οι σαλάτες από 5,5 € (χωριάτικη με παξιμάδι Κυθήρων) μέχρι 8 € (σαλάτα ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ με ψητό μήλο, παστέλι, σταφίδες και μανούρι στη σχάρα) και τα κυρίως γύρω στα 8 €. Ακόμα και οι χαρακτηριστικά χαμηλές τιμές της Νάγιας στα ποτά χτυπάν στο μάτι: Επιλεγμένο χύμα κρασί 5 € το μισόκιλο, εμφιαλωμένο κρασί μεταξύ 13 € (λευκό Λήμνου) και 17 € (κόκκινο Αβάντις). Για τους ψαγμένους υπάρχει ψημένη ρακί και κρύο οινόμελο.

Και στην κουζίνα; Ε, ας μη τα θέλουμε όλα δικά μας. Ο MANDRAGORAS είναι σε καλό δρόμο, πιστεύω ότι χρειάζεται πίστωση χρόνου, μέχρι να βρει τα πατήματά του και να σταματήσει να ψάχνεται. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει ένα μενού τυπωμένο στο χάρτινο σου-πλα, ένα δεύτερο πλαστικοποιημένο στο τραπέζι και το διόλου ευκαταφρόνητο μενού ημέρας στο γνωστό μαυροπίνακα πάνω από την κουζίνα. Ως γνωστόν ουκ εν τω πολλώ το ευ, λίγα πιάτα και καλά αρκούν για ένα μαγαζί αυτού του μεγέθους, με πελατεία όλων των ηλικιών.

Το καλύτερο από όσα δοκιμάσαμε ήταν ίσως το φθηνότερο πιάτο: μπουρεκάκια μελιτζάνας, που είναι ρολλάκια μελιτζάνας (χωρίς γέμιση! ) με ντομάτα και γκρατιναρισμένα με καλό κίτρινο τυρί στο φούρνο, σερβιρισμένα σε πήλινο. Η φάβα με (ελάχιστο) χέλι καπνιστό και (πολύ) κρεμμύδι νόστιμη, αλλά με λάθος ταυτότητα. Η πικάνια, γενναία μερίδα, νόστιμη, αν και ψημένη ένα κλικ πάνω από το σωστό, ας όψεται η κυρία μου που δεν μπορεί να δει αίμα στο κρέας. Όσο για τη σαλάτα με καρπούζι, ενώ ήταν εντυπωσιακή στην εμφάνιση, θεωρώ ότι πρέπει να είναι καθαρισμένη από κουκούτσια.

Κλείνοντας δεν έχω λόγο να μη σας προτρέψω να επισκεφθείτε το MANDRAGORAS, αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία. Ίσως ταλαιπωρηθείτε βέβαια, αν πάτε βράδυ, για να βρείτε θέση για παρκάρισμα, όμως τα αγαθά κόποις κτώνται.

0 medium

09 Νοε 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Επίσκεψη στο κατάστημα Κυριακή μεσημέρι μετά από κράτηση για 2 άτομα. Το κατάστημα έχει ένα σχετικά μικρό εσωτερικό χώρο, μικρά τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο ακριβώς έξω από το μαγαζί και χώρο στο ακριβώς απέναντι μεγαλύτερο πεζοδρόμιο όπου μπορούν να σερβιριστούν 20-25 άτομα. Τα τραπεζάκια ακριβώς έξω από το κατάστημα είναι εκτεθημένα στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες οπότε για καπνιστές απομένουν μόνο τα απέναντι.
Θα ξεκινήσω από το χώρο λοιπόν όπου εξωτερικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, ουσιαστικά τρως στο πεζοδρόμιο με ότι αυτό συνεπάγεται ( περαστικοί, αυτοκίνητα σε απόσταση αναπνοής κτλ. )
Στα του φαγητού ο κατάλογος είναι πλήρης και μας δόθηκε μενού πιάτων ημέρας το οποίο περιλάμβανε σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως. Πραγματικά πλούσιος.
Παραγγείλαμε μια σαλάτα mandragoras στα 7-8 ευρώ αρκετά ικανοποιητική.
Ένα πιάτο χούμους με λουκάνικα και πιτούλες. Η γεύση του χούμους ήταν αρκετά ελαφριά για τα γούστα μας αλλά το λουκάνικο το βοηθούσε στην ένταση.
Για κυρίως αρνάκι φρικασέ με σέλερι και στιφάδο ορτύκι, οι τιμές τους ήταν 8-9 ευρώ.
Τα κυρίως ήταν εύγευστα με μόνη ένσταση το κομμάτι του αρνιού το οποίο περιελάμβανε αρκετά κοκαλάκια και δεν ήταν ιδιαίτερα κατάλληλο για φρικασέ, καθώς κινδύνευες να τα φας από το αυγολέμονο.
Ήπιαμε αρκετά ωραίο κρασί (500 ml - 6 Ευρώ) και μας κέρασαν πολύ νόστιμο τιραμισού.
Συνολικά ήταν ευχαριστη εμπειρία, θα δοκιμάζαμε την επόμενη φορά και τον εσωτερικό χώρο του καταστήματος καθώς όπως ανέφερα ο εξωτερικός 'χάνει' ελαφρώς και αδικεί την ποιότητα των πιάτων που είναι υψηλή.

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Όταν προκύπτει ξαφνική πρόταση για ένα κρασάκι παρέα με νόστιμο φαγάκι ανατρέχω νοερά στη wish list μου και ανασύρω διάφορες κριτικές που μου έχουν εντυπωθεί.
Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει χρόνος προετοιμασίας και ιδιαίτερου ψαξίματος, ούτε επιβεβαίωση της παρέας. Δίνω το όνομα και τη διεύθυνση και βουρ!

Ως συνετό κορίτσι που είμαι -βεβαίως, βεβαίως-έκανα και ένα τηλέφωνο για να είμαι σίγουρη ότι δε θα τρέχω στην Καλλιθέα τζάμπα, η θετική απάντηση ήρθε από μία ευγενική-αγχωμένη φωνή που φανερώνει ότι μεσημέρι Σαββάτου και το μαγαζί "τρέχει" και μου ζήτησαν όνομα για να κρατήσουν ένα τραπεζάκι για 2.

Η moto είναι το καλύτερό μου το καλοκαίρι και το χειρότερό μου το χειμώνα αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή.... Εδώ επιλέγω την ταχύτητα κίνησης και την άνεση στο parking και αφήνω στην άκρη την άνεση και τη ζέστη του αυτοκινήτου που πάει παρέα με την κοκεταρία στην εμφάνιση.

Σε χρόνο dt φτάνουμε στο Mandragoras μια μικρούλα cosy γωνίτσα, ζωσμένη ολόκληρη με τα γιορτινά φωτάκια, σου δίνει την αίσθηση ενός παραμυθόσπιτου γεμάτο κόσμο.

Μικρό πολύ μικρό σε τετραγωνικά, η κουζίνα ανοιχτή μεν στριμωγμένη δε, στην ατμόσφαιρα σέρνεται μία εσάνς τσίκνας φαγητού -ανάμεικτα καλή-ίσως και όχι τόσο ευχάριστη- η οποία σε "χτυπάει" μόλις μπεις και φυσικά η μύτη τη συνηθίζει αμέσως, οπότε και σταματάει να σε ενοχλεί.
Ατμοσφαιρική διακόσμιση, τραπεζάκια τόοοοσο πολύ στριμωγμένα (μα πάρα πολύ) που μόνο η Τουίγκι χωράει να καθίσει ή και να διασχίσει τμήμα του Mandragoras για να φτάσει στο τραπέζι, φυσικό επακόλουθο του περιορισμένου χώρου.
Στα πλην λοιπόν το υπερβολικό στρίμωγμα που δε σου επιτρέπει ούτε να αναπνεύσεις!
Στα συν η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος (εξ΄ου και δεν το είχαμε επισκεφθεί τόσο καιρό που το έχω στο μάτι- γιατί δεν μπορώ τις γκρίνιες των θεριακλίδων της παρέας).

Η εξυπηρέτηση γίνεται από 2 άτομα τα οποία ελίσσονται περίτεχνα ανάμεσα στα στριμωγμένα τραπέζια, με ευγένεια μεν άγχος δε ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, να προλάβουν (και να χωρέσουν) να εξυπηρετήσουν. Σημειώνω όμως ότι αυτό οφείλεται στον περιορισμένο χώρο που δυσκολεύει πολύ το service.

Λίγα λεπτά αφού καθίσαμε έφτασε νερό κανάτας στο τραπέζι μας, δώσαμε την παραγγελία μας (μετά σύντομης μελέτης του menu) και αναμέναμε τα καλούδια.
Το menu είναι τόσο όσο. Με περιορισμένο αριθμό επιλογών που το θεωρώ πολύ καλό γιατί δεν πελαγώνεις, ούτε δυσκολεύεσαι ιδιαίτερα να αποφασίσεις, χωρίς να υστερεί σε ποικιλία φαγητών και γεύσεων.

Ήρθε η Vergina weiss που παραγγείλαμε (σε προσπάθεια αποτοξίνωσης από το πολύ κρασί των ημερών... και δε θέλω κανένα σχόλιο επ' αυτού πχ. αγαπητή μου η αποτοξίνωση γίνεται με νερό.. ) μαζί με ψημένο ψωμάκι με λαδάκι συνοδεία ντιπ γιαουρτιού (εδώ επιβεβαιώθηκε η πίεση χρόνου της κουζίνας, αφού το ψωμάκι ήταν περισσότερο σαν ζεσταμένο παρά ψημένο) όμως απέπνεε τη φροντίδα προς τον πελάτη, οπότε δε στοιχίζει καμία ντοματούλα....

Σαλάτα με λαχανικά στον ατμό (με μουσταρδοσως). Περιέχει καρότο, μπρόκολο και κουνουπίδι, εντέχνως λουσμένα με χοντρο αλάτι και μία σως μουστάρδας, πεντανόστιμο και πρωτότυπο πιάτο.
Πιιτάκια Καισαρείας (αναμενόμενη επιλογή του καλού μου) αφράτη ζύμη, πολύ καλό τηγάνι, πεντανόστιμη γέμιση.
Ρολλά μελιτζάνας στο φούρνο. Επίσης τέλεια γεύση, η μελιτζάνα αγκαλιασμένη με σάλτσα ντοματούλας και τυράκι, προέβαλε αντίσταση στο να την αποσπάσουμε από το πήλινο σκεύος που σερβίρεται, αφού το λιωμένο τυρί την ¨κρατούσε" πολύ δυνατά.
Κοντοσούβλι κοτόπουλου. Αυτό το πιάτο καθυστέρησε πολύ να έρθει, έκανα μία υπενθύμιση και αμέσως τότε σερβιρίστηκε. Η κοπέλα που μας εξυπηρετούσε ζήτησε 2-3 φορές συγνώμη για την καθυστέρηση, η αλήθεια είναι ότι η γεύση μας αποζημίωσε, ωστόσο θα επιθυμούσα λίγο μεγαλύτερη μερίδα για το κόστος του πιάτου.
Τόσο ζουμερό, με πικάντικη μαρινάδα κοτόπουλο χωρίς κανένα λίπος, σερβίρεται ξαπλωμένο πάνω σε πουρέ πατάτας. Μπορώ να πω ότι ίσως ήταν η πιο γευστική εκδοχή κοτόπουλου που έχω φάει (και δεν το συμπαθώ το άτιμο καθόλου).
Ακολούθησε ακόμη μία Weiss για να ευχαριστηθεί περισσότερο τις γεύσεις ο καλός μου.

Check please στα euro 30,50 με απόδειξη. Κέρασμα λικεράκι αρμπαρόριζας σερβίρεται σε υπέροχο μπουκαλάκι με δύο εξίσου υπέροχα ποτηράκια λικέρ -αυτά με το πόδι που είχαν οι μανάδες μας στο σερβάν στο σαλόνι- ήπια 2-3 και εάν δεν είχα και βραδυνή baroτσαρκα ακόμη εκεί θα ήμουν και θα έπινα αυτό το νέκταρ λικέρ.

Ναι θα ξαναπάω, από τώρα σκέφτομαι με τι επιχειρήματα θα φέρω τους καπνιστές φίλους εδώ -ώστε να μη διαμαρτύρονται για την απαγόρευση τσιγάρου- και μάλλον το καλύτερο επιχείρημα είναι οι απίθανες γεύσεις Μandragoras!

8 medium

18 Ιούλ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Μεσημέρι Κυριακής κι αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τον Μανδραγόρα, για ένα απλό μεσημεριανό γεύμα.

Φτάνοντας, ο εξωτερικός χώρος δε λέει κάτι ιδιαίτερο, ενω μέσα έχει μια άποψη.

Ο κατάλογος εχει ποικιλία, στην οποία προστίθενται και πιάτα ημέρας. Από τις αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις, καταλήξαμε στα εξής:

- πιπεροπιτακια, νόστιμα πιτακια με γλυκιά γέμιση τυρί και πιπεριά, τηγανισμένα
- φάβα με καπνιστή ρέγγα, κλασική φάβα σερβιρισμενη με κομμάτια του ψαριού
- κατσικίσιο τυρί παναρισμενο σε βρώμη με συνοδεία μαρμελάδας περγαμόντο, πολύ ωραίος συνδυασμός και αντιθέσεις υφών στο πιατο (τραγανη κρούστα και μέσα το τυρί μαλακό)
- κοτόπουλο καλαμάκι, μαλακό και καλοψημενο

Η συνοδεία του καλού χύμα κοκκινου κρασιού ολοκλήρωσε το γεύμα μας επιτυχώς.

Τελειώνοντας, αποφασίσαμε να μη συνεχίσουμε με επιδόρπιο αλλά μας τράβηξαν το ενδιαφέρον τα "μπακλαβαδακια με κρέμα μαστίχας" και ρωτήσαμε περιγραφή ώστε να το έχουμε στα υπόψη για την επόμενη φορά. Μας ξάφνιασε ευχάριστα το γεγονός ότι μέχρι να πληρώσουμε, ήρθε στο τραπέζι κέρασμα μια ολόκληρη μερίδα του συγκεκριμένου επιδορπίου, που ήταν και πολύ καλό (πρωτότυπο και γευστικό).

Οι λογικές τιμές, οι ωραίες γεύσεις και η τόσο ευγενική εξυπηρέτηση ειναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους σίγουρα θα υπάρξει επόμενη φορά για μας, αλλά επισης το συστήνουμε ανεπιφύλακτα και σε όποιον αλλο ψαχνει ένα τίμιο φαγητό με μια δημιουργική πινελιά.

11 medium

23 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Επισκεφτήκαμε τον Madragora με τον σύζυγό μου Σάββατο βράδυ. Γνωρίζαμε ήδη που βρίσκεται, μιας και είχαμε ξαναπάει όταν ήταν εκεί το «Μαγειρείο της Νάγιας».
Ο χώρος συμπαθητικός, με ανοιχτά παράθυρα, τα οποία δημιουργούσαν μία ωραία δροσιά. Το μαγαζί διαθέτει μερικά τραπεζάκια έξω, ακριβώς απέναντι.
Το service πολύ ευγενικό και γρήγορο. Πέσαμε μάλιστα και σε έλεγχο της εφορίας, ακριβώς την ώρα αιχμής!
Ο κατάλογος μεγάλος, με πολλά πιάτα ημέρα. Πήραμε τα παρακάτω:
- Πατάτες baby με λάδι τρούφας και πανσέτα. Πολύ εντυπωσιακή η περιγραφή, όμως το αποτέλεσμα ήταν αδύναμο. Οι πατάτες κράταγαν αρκετά και δεν είχαν κάποια συγκεκριμένη γεύση.
- Μελιτζάνες ρολάκια με τυριά και ντομάτα. Νόστιμο πιάτο.
- Καπνιστό τυρί με κρούστα από δημητριακά και γλυκό περγαμόντο. Πολύ καλά εκτελεσμένο πιάτο και πραγματικά πεντανόστιμο!
- Κανελόνια φούρνου με σάλτσα ντομάτα και κιμά. Νόστιμα και η μερίδα πραγματικά τεράστια.
- Μοσχαρίσια μπιφτέκια με φρέσκα λαχανικά. Καλοψημένα και νόστιμα!
Ήπιαμε ένα mojito με μαστίχα (υποβρύχιο), λευκή σαγκρία και σπιτική λεμονάδα. Τα δύο πρώτα πολύ καλά, η λεμονάδα ήταν πάρα πολύ ξινή ( αν και μου αρέσουν τα ξινά, η λεμονάδα ήταν θεόξινη).
Το κέρασμα ήταν λικέρ αρμπαρόριζα! Vintage!!!!
Το σύνολο για τα παραπάνω, με κανάτες βρύσης που ανανεώνονταν συνεχώς, ήταν 43,50€
Είναι μία πολύ καλή χαλαρή επιλογή για φαγητό, με καλές τιμές και σίγουρα περιθώρια βελτίωσης!

11 medium

16 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Παρέα με δύο κολλητές μου πήγαμε την περασμένη Τρίτη στην Καλλιθέα, σ’ έναν ιστορικό χώρο που είχε φιλοξενήσει το ‘Μαγέρικο της Νάγιας’ & τον ‘Ανθό’. Πρόκειται βέβαια για τον ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ, που τον επιλέξαμε χάρη στις θετικότατες κριτικές φίλων χρηστών του σάιτ μας, ο οποίος άνοιξε πέρσι την άνοιξη και λειτουργεί καθημερινά, μεσημέρι και βράδυ, πλην Δευτέρας.

Ο λιλιπούτειος χώρος, με καμιά 10αριά τραπέζια μέσα και την ανοιχτή κουζίνα δίπλα σου ώστε να νιώθεις την τσίκνα των φαγητών, αποπνέει μια vintage ατμόσφαιρα, με το πάντρεμα ξύλου και πέτρας, το παραδοσιακό μωσαϊκό δάπεδο και την πληθώρα των διακοσμητικών στοιχείων, όπως ακορντεόν, γραφομηχανή, χαρτοκιβώτια και παλιές βαλίτσες!

Η εξυπηρέτηση έγινε από δύο νεαρά και ευγενέστατα άτομα, που μας εξήγησαν όλα τα σχετικά του μενού, καθώς και τα ποτά που προσφέρουν.

Στην αρχή, ήρθαν φέτες φρυγανισμένου ψωμιού με λαδάκι και ντιπ γιαουρτιού. Επίσης μια κανάτα με κρύο νερό.

Απ’ το μενού πήραμε για πρώτα πιάτα, ένα τηγανιτό κατσικίσιο τυρί, καθώς και μία αυγά με σύγκλινο, που ήταν και τα δυο νοστιμότατα!

Από σαλάτες διαλέξαμε φυσικά την ομώνυμη σαλάτα Μανδραγόρα, με μήλο, παστέλι, σταφίδες και μανούρι στη σχάρα, που ήταν εκλεκτή και χορταστική.

Για κυρίως πήραμε μια κοντοσούβλι με πατάτες: τέλειο και φοβερή μερίδα!
Επίσης, μία μπιφτέκια, που ήταν δυο χορταστικά και πολύ ζουμερά, με καραμελωμένα κρεμμύδια,
και μια μερίδα κανελλόνια με κιμά, για τη μακαρονού της παρέας!

Ήπιαμε ένα κόκκινο κρασί Αβαντίς, ποικιλία Syrah, περιοχής Εύβοιας, που ταίριαζε απόλυτα με τις γεύσεις μας!

Πληρώσαμε συνολικά 61 € (χωρίς το κρασί η τιμή είναι 44 €, δηλ. κατηγορία 10/16 € το άτομο, πολύ λογική για ό, τι πήραμε).

Μας κέρασαν άψογο λικεράκι, σερβιρισμένο σε καραφάκι και ποτηράκια εποχής!

Το προτείνω φυσικά και εμείς σκοπεύουμε να το επαναλάβουμε όταν καλοκαιρέψει, οπότε νομίζω ότι βγάζουν και μερικά τραπεζάκια στον εξωτερικό τους χώρο!

Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα 176-76

2130441222