Loader

Περιγραφή

Λατινοαμερικανικη κουζινα

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

24 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Η πρώτη κριτική για το CHE δημοσιεύτηκε πριν ένα ακριβώς χρόνο, και μετά τη χθεσινή μου επίσκεψη ομολογώ ότι μου κάνει εντύπωση ότι έκτοτε μόνο τρεις φίλοι από την ομάδα των top 40 (ram, indulge, antonius 665) φαίνεται να έχουν επισκεφθεί το μέρος, γιατί θεωρώ ότι αποκλείεται να έρθεις στο CHE και φεύγοντας να μη σκέπτεσαι ήδη τι και πώς θα γράψεις γι’ αυτό τον από πάσης απόψεως ασυνήθιστο και εντυπωσιακό χώρο.

Θα είμαι συνειδητά σύντομος. Στηριζόμενος στην αίσθηση χιούμορ που έχουν οι παλιοσειρές του a4f θα πω ότι αφήνω για τον piperman την εκτενή αναφορά στο τι σημαίνει CHE, ποιο είναι το ιστορικό του χώρου, ποιοι οι τωρινοί ιδιοκτήτες, ποιος ο σεφ στην κουζίνα και ποιος ο μάγος πίσω από την μπάρα του μπαρ, για την PP_TINA τη γλαφυρή περιγραφή του εκπληκτικά καλλιτεχνημένου και διαρρυθμισμένου χώρου, που δεν αφήνει κανένα παραπονεμένο, το VAGELIS την αναλυτική περιγραφή των διάφορων εδεσμάτων και επιδορπίων (εδώ θα συνδράμει το ΡΟΝΤΙΚΙ λόγω ειδίκευσης) με όλα τα συστατικά τους και τις αποχρώσεις των γεύσεων που αφήνουν στο στόμα, και για την ΕΚΑΤΗ, που θα δουλέψει διπλή βάρδια, την περιγραφή των φαντεζί και σπιρτόζικων κοκτέιλ του ειδικού καταλόγου, τον οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να παρακάμψει. Με μια πρόταση: Το CHE δικαιούται με το σύστημα fratello τρία αστέρια, οφείλουν να το επισκεφθούν οι λάτρεις των fun restaurants από όλο το λεκανοπέδιο.

Το παρκάρισμα τις νυκτερινές ώρες είναι εν πολλοίς θέμα τύχης, γενικά όμως δύσκολο (6,5 στα 10). Σαφώς σας συστήνω να προνοήσετε για κράτηση, η δεσποινίς επί της υποδοχής θα σας κατευθύνει με χαμόγελο στο έτοιμο στρωμένο τραπέζι σας. Ξύλο, κεραμικά, διάσπαρτος διακριτικός φωτισμός, φυτά και πρασινάδες, λατινοαμερικάνικες πινελιές και μια γιγαντιαία Frida Kahlo στο δεξιό τοίχο θα σας κρατήσουν αγκαλιασμένους όσο μείνετε στο χώρο. Ο dj έχει το χάρισμα να πιάνει το σφυγμό του κόσμου (γύρω στα 200 άτομα χωρά το μαγαζί), η μουσική έρχεται στη σωστή ποικιλία και στη σωστή ένταση, μεγάλη υπόθεση προκειμένου για μια ένα τόσο μεγάλο υπαίθριο χώρο.

Το προσωπικό, εμφανώς προσεκτικά διαλεγμένο και καλά προπονημένο και συντονισμένο, καταφέρνει να φέρνει μια χαρά βόλτα την εξυπηρέτηση της πολυπληθούς πελατείας. Μου έκανε εντύπωση πόσο γρήγορα έφθασαν στο τραπέζι μας τα κοκτέιλ που παραγγείλαμε αρχικά και ότι πάντα ήταν κάποιος σερβιτόρος κοντά, για να φέρει αθόρυβα νερό, να μαζέψει / αλλάξει πιάτα ή να πάρει μια συμπληρωματική παραγγελία.

Περνώντας στα του φαγητού θέλω να εξηγήσω ότι στο CHE μπορεί κανείς να πάει μόνο για ποτό ή και για φαγητό. Όσοι θέλουν απλά να πιούνε κάτι, δε θα νιώσουν διόλου μειονεκτικά. Άνετες θέσεις δίπλα στο μπαρ, κάτω από τα δέντρα, κοντά στη μουσική, τι το καλύτερο;

Οι πελάτες για φαγητό πάλι παίρνουν θέση σε ωραία, άνετα ξύλινα τραπέζια με εξίσου άνετα καθίσματα. Art de la table αντάξια της συνολικής προσπάθειας, όπως και τα επιτεύγματα της κουζίνας. Αν εξαιρέσουμε την άνευρη τροπική σαλάτα του πρώτου γύρου, μαζί με ένα καρπάτσιο λαβρακιού και κάτι μπουρίτος με γαρίδες, όλα τα κυρίως πιάτα (μαύρος μπακαλιάρος black cod, μαύρος χοίρος secreto iberico, διάφραγμα και picanha black angus, παέγια θαλασσινών) αλλά και τα δύο επιδόρπια που μοιραστήκαμε (τριλογία tres leches και φοντάν σοκολάτας) ήταν εξαιρετικά επιτυχημένα, άψογα παρουσιασμένα και σε πραγματικά χορταστικές μερίδες. Ο πλήρης κατάλογος υπάρχει στο διαδίκτυο, μπορείτε να τον συμβουλευθείτε πριν ξεκινήσετε για Πειραιά.

Οι τιμές ομολογουμένως τσούζουν ελαφρώς, το CHE θα το επιλέξετε ίσως για να γιορτάσετε κάτι ή για να πιείτε ένα ωραίο κοκτέιλ με την παρέα σας. Συνοδεύοντας το δείπνο μας με κοκτέιλ πληρώσαμε στο τέλος (5 άτομα) συνολικά 202 ευρώ, και δεν το μετανιώσαμε καθόλου. Να πάτε!

10 medium

13 Δεκ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Από τις τοπ επιθυμίες μου ήταν το Che από το περασμένο καλοκαίρι που πρωτοάνοιξε. Όπως όλα τα μαγαζιά που "κάνουν θόρυβο" έτσι κι αυτό ήρθε πολλά υποσχόμενο. Οι συχνές μου βόλτες στην περιοχή, πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι εργασίες, μου επιβεβαίωναν ότι κάτι καλό ετοιμαζόταν σ' αυτή την όμορφη αυλή, στη θέση του πρώην Beer Academy. Ο Πειραιάς αναβαθμίζεται σταθερά με διάφορα διαμαντάκια και έξω από τα σύνορα της Τρούμπας.

Τον πρώτο καιρό δυστυχώς οι λίστες αναμονής ήταν αποτρεπτικές για άμεση επίσκεψη. Όσες φορές είχα προσπαθήσει να κάνω κράτηση για φαγητό ή ποτό κάποιο Παρασκευοσάββατο, 2-3 μέρες πριν ήδη δεν υπήρχε τραπέζι. Έκτοτε, το ανέβαλα επ' αόριστον. Στο μεταξύ, το θετικό feedback που λάμβανα από φίλους που είχαν πάει καθημερινή και στάθηκαν τυχεροί, και από τις πρώτες δειλές κριτικές στο ask4food, μου άνοιγαν περισσότερο την όρεξη.

Ώσπου μια Παρασκευή του Δεκέμβρη, νωρίς το βράδυ, μετά την δουλειά σκέφτηκα να κάνω άλλη μια προσπάθεια. Πήραμε για κράτηση το μεσημέρι και βρήκαμε εύκολα τραπέζι για δύο, στις 8:30.

Η πρώτη αυτή κριτική μου θα είναι κάπως επιφυλακτική, γιατί δοκιμάσαμε λίγα πιάτα. Όμως όπως κάνω συνήθως, θα επανέλθω με συμπληρωματικά σχόλια.

Θα ξεκινήσω εκστατικά περιγράφοντας τον χώρο. Είναι πανέμορφος, είναι ατμοσφαιρικός, είναι πολύχρωμος, έχει χαρακτήρα και προσωπικότητα! Αποτυπώνει τόσο ζωηρά την εικόνα που έχουμε για το Μεξικό, την Κούβα, το Περού, την Λατινική Αμερική! Είναι εξωστρεφής, μας ταιριάζει τόσο, έχει γίνει τόσο προσεκτική δουλειά στη λεπτομέρεια, που μόνο μπράβο θα μπορούσαμε να πούμε στον διακοσμητή! Σίγουρα καθεμιά από τις χώρες αυτές έχει την τεράστια ιστορία της, το δικό της μοναδικό χρώμα, που δεν μπορούν να αποτυπωθούν όλα σε ένα. Αλλά για εμάς που ελάχιστα έχουμε ταξιδέψει τόσο μακριά (και τα όσα γνωρίζουμε περιορίζονται στη Φρίντα, το Μάτσου- Πίτσου, τα σομπρέρος και τα κουβανέζικα πούρα), ο χώρος στο σύνολό του μας δίνει μια όμορφη αίσθηση από τα μέρη αυτά.

Γενικότερα στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια γίνεται καταπληκτική δουλειά στη διαμόρφωση και την διακόσμηση των εσωτερικών χώρων εστίασης. Τα εστιατόρια και τα μπαρ μας δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις μητροπόλεις του κόσμου. Κάντε την σύγκριση αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, ρωτήστε ξένους επισκέπτες και φίλους και θα σας το επιβεβαιώσουν.

Ο κήπος τώρα τον χειμώνα έχει σχεδόν κλείσει. Μια νάιλον κατασκευή απομονώνει την κυρίως αυλή από τον υπόλοιπο εξωτερικό χώρο γύρω απ'το μπαρ, όπου η ατμόσφαιρα είναι πιο ζωντανή, και υπάρχουν αρκετά τραπέζια φαγητού.

Ο εσωτερικός χώρος όμως τώρα τον χειμώνα, είναι όλη η ομορφιά! Ένα παλιό οίκημα που περιλαμβάνει 2 ή 3 αίθουσες. Μία μεγάλη, με εντυπωσιακό εσωτερικό μπαρ, τραπέζια φαγητού και διάφορα σταντς. Και μία πιο ήσυχη με 4-5 τραπέζια δύο ή και περισσότερων ατόμων. Ίσως υπάρχει μία ακόμα έτσι "κρυφή", προέκταση της αίθουσας του μπαρ, αλλά στην πρώτη επίσκεψή μου δεν την είδα. Επίσης ενημερωθήκαμε ότι λειτουργεί και πρώτος όροφος. Γενικά έχει την διαρρύθμιση σπιτιού.

Πολύχρωμα πλακάκια, μπαμπού και ξύλο, τραπέζια ζωγραφισμένα στο χέρι, γεωμετρικά σχήματα, εξωτικές ταπετσαρίες με ζωηρό φυτικό διάκοσμο, αποικιακοί καθρέφτες και μια Φρίντα Κάλο να επιθεωρεί τα πάντα, η πρώτη εντύπωση αφήνει τον επισκέπτη άναυδο! Αλλού η μουσική είναι πιο δυνατή, αλλού πιο ήσυχα. Γενικά το Che, όπως το είδα εγώ, είναι ένας πολυ- χώρος για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις.

Εμείς, δεν ξέρω για ποιον λόγο, μάλλον λόγω έντονης ημέρας, ζητήσαμε να καθίσουμε ήσυχα και μας έβαλαν σε μια μικρή εσωτερική αίθουσα με περισσότερα διπλά τραπέζια και μία ροτόντα, όπου οι συζητήσεις μας ακούγονταν περισσότερο από την μουσική. Ζήλεψα όμως τους χώρους των μπαρ και θα πάω εκεί την επόμενη!

Το Che λοιπόν συστήνεται ως εστιατόριο Λατινοαμερικανικής Κουζίνας.
Δεν ξέρω πού ακριβώς θα έπρεπε να με παραπέμπει γευστικά αυτό. Αν το έπαιρνα κυριολεκτικά, θα ήθελα να δοκιμάσω πιάτα από Κούβα, Περού, Καραϊβική, Παναμά... Όμως είδα ένα μενού κυρίως πιάτων που δεν με παρέπεμψε πολύ προς τα εκεί, κάθε άλλο. Είδα πολλή USA - τα black angus, οι αμερικάνικες πικάνιες, τα tenderloin έχουν την τιμητική τους. Από κοντά και το burger. Είδα ελληνικές γκουρμεδιές που πλέον βρίσκεις σε κάθε new opening και όχι μόνο (χοιρινά μάγουλα, μαύρο χοίρο, μυλοκόπι στα ορεκτικά), είδα και μια επίδραση από... Ιαπωνία (το Black cod, το miso butter, φύκια wakame και το φιλέτο τόνου τι γυρεύουν εδώ;).

Ανάμεσα σ' αυτά βρίσκεις και μερικές ενδιαφέρουσες για δοκιμή προτάσεις (ceviche mixto, sloppy jose... ), αλλά είναι αναλογικά λίγες.

Στα ορεκτικά επίσης, μπορείς να βρεις όλες τις λιχουδιές που προσφέρει κάθε μεξικάνικο (chimichagas, fajitas, quesadilas, enchiladas μπλα, μπλα... ), σε τιμές κυρίως πιάτου - κοντά στα 10 ευρώ. Δεν γνωρίζω βέβαια την ποσότητα, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να κάνω την σύγκριση.

Όλα αυτά φαίνονταν λαχταριστά, απλά εγώ δεν βρήκα την πρωτοτυπία που περίμενα ή κάτι που να μην μπορώ να φάω και αλλού.

Επειδή η επίσκεψή μας ήταν λίγο βιαστική, όπως είπα, μείναμε σε δύο πιάτα φαγητό και σε 2 κοκτέιλ με βάση το κρασί.

Εγώ είπα να κινηθώ στο ασφαλές πεδίο της picanha, για το οποίο μόνο θετικά σχόλια είχα διαβάσει.
Το δεύτερο πιάτο μας ήταν το κοτόπουλο (pollo asado).

Και τα δύο ήταν πολύ νόστιμα και εντυπωσιακά στην εμφάνιση. Αν τα αποδομούσες όμως, θα παρατηρούσες τα εξής:

- Στην παρουσίαση ήταν και τα δυο πανομοιότυπα. Δύο βουνά φαγητού, πάνω σε μπανανόφυλλο, με το κρέας να ξεχωρίζει, αλλά όταν άρχιζες να τρως, ανακάλυπτες ότι το "βουνό" οφειλόταν στις ψητές πατάτες, πάνω στις οποίες είχε τοποθετηθεί προσεκτικά το κρέας. Τελικά δεν ήταν τόσο χορταστική η ποσότητά του, τουλάχιστον στα πιάτα που δοκιμάσαμε εμείς.

- Οι πατάτες ήταν και στα δύο πιάτα, το ίδιο νόστιμες, γλυκές και μελωμένες. Μου άρεσαν. Μάλιστα στο πιάτο με κοτόπουλο υπήρχε και καλαμπόκι με καυτερή μαρινάδα και μπουκιές πατάτας περασμένες από μαύρο γιούκα (;;;) θα σας γελάσω. Ένα υλικό που απ' ότι είδα κυριαρχεί πολύ στην κουζίνα του Che. Σαν μικρά κάρβουνα...

- το ίδιο υλικό "είχε βάψει" και τα σερβίτσια, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια "μαύρη πινελιά" σε καθένα. Η οποία, να πω την αλήθεια, με ξένισε και με τρόμαξε λίγο... Σαν ηφαίστειο με στάχτη; Γενικά το στήσιμο του πιάτου μου, μου έδινε μια αίσθηση επιτήδευσης. Περισσότερο εξωτικό στην όψη παρά στη γεύση.

- στο δια ταύτα της γεύσης, η πικάνια μου ήταν σωστά ψημένη και ζουμερή, αλλά το είχε το λιπάκι της. Σίγουρα όχι η καλύτερη που έχω δοκιμάσει.

Τα κοκτέιλ μας με βάση το κρασί ήταν πολύ επιτυχημένα και τα δύο. Εγώ πήρα το λευκό, το meditato, γλυκό αλλά και με λίγο πιο όξινες νότες. Δοκιμάσαμε και το karma, βάση κόκκινο κρασί, με νότες βανίλιας και κανέλας, πιο γλυκό και χειμωνιάτικο. Το ανανεώσαμε. (6ευρώ x 3)

Για τα δύο αυτά κυρίως λοιπόν, μαζί με τρία ποτήρια κρασί κι ένα εμφιαλωμένο νερό που ήρθε και ανοίχτηκε την ώρα που συζητούσαμε, χωρίς να ερωτηθούμε (2 ευρώ), πληρώσαμε το εξωτικό (για να μην πω αστρονομικό) ποσό των 56 ευρώ! Αν δηλαδή παίρναμε πλήρες γεύμα με σαλάτες και ορεκτικά, υποθέτω ότι δεν θα μας έφταναν 35 ευρώ το άτομο! Για να μην αναφέρω ότι στην αρχή δεν προσφέρεται ούτε καλωσόρισμα, ούτε ψωμάκι. Ό, τι παίρνεις, τρως. Λίγο άσχημη εντύπωση για καινούριο εστιατόριο...

Θα συμφωνήσω λοιπόν με όσους βρίσκουν ακριβή την κουζίνα του Che. Και μάλιστα ακριβή χωρίς λόγο. Για να είμαι πιο σαφής, βρίσκω εξαιρετικά τσιμπημένα τα πιάτα με κρέας, αφού όλα τα αμερικάνικου τύπου που προανέφερα, κινούνται πάνω από 20 ευρώ. Η δε πικάνια στα 23. Σε δυο-τρια εστιατόρια που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό, έχω φάει τα ίδια πιάτα με αισθητά καλύτερη τιμή.

Σίγουρα δεν έχω ακόμα πλήρη (γευστική) εικόνα του μενού. Αλλά από αυτή την πρώτη επίσκεψη δεν μπορώ να κατασταλάξω γιατί να πρότεινα σε κάποιον να δειπνήσει στο Che μ' αυτές τις τιμές. Να πάει για την ατμόσφαιρα, να πάει για τα κοκτέιλ, για το όμορφο περιβάλλον, άντε για κάποια λατινοαμερικάνικα μεζεδάκια. Γιατί να πάει όμως και να πληρώσει ένα εύγεστο μεν, αλλά συνηθισμένο πιάτο με κρέας 25 ευρώ;
Γιατί να φάει black cod στο Che με 28 ευρώ;

Ιδού το ερώτημα... Θα επανέλθω μετά την επόμενη επίσκεψη, όταν ενδεχομένως θα έχω βρει και την απάντηση.

26 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Σπάνια με παιδεύει τόσο πολύ μια κριτική... αυτήν την τρίτη ντοματούλα στην γεύση δεν ξέρω τι να την κάνω... να την δώσω, να μην την δώσω... δεν ξέρω, θα σας πω την γνώμη μου και αποφασίστε εσείς.

Θα ξεκινήσω από τον χώρο όμως, ο οποίος χώρος είναι εξαιρετικός. Το εσωτερικό του εστιατορίου είναι πιθανότατα ο καλύτερος αντίστοιχος χώρος στην πόλη: όμορφος, ζεστός, με καλαίσθητη διακόσμηση και ελκυστικό φωτισμό, πραγματικά πανέμορφος. Ο εξωτερικός χώρος πιστεύω τους θερινούς μήνες θα είναι αντίστοιχα πανέμορφος, τώρα το χειμώνα χάνει λίγο λόγω των νάιλον, αλλά αυτό είναι κάτι αναμενόμενο.

Η εξυπηρέτηση πολύ καλή. Σε άλλες κριτικές διάβασα για καθυστερήσεις, εμείς δεν είχαμε τέτοιο θέμα, αν και το μαγαζί φαινόταν γεμάτο. Ίσως να έτυχε ή ίσως να έχουν βρει τους ρυθμούς τους. Θα εκτιμούσαμε ένα κέρασμα στην αρχή ή στο τέλος, αλλά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Όχι ότι μας έλειψε, αλλά νομίζω πάντα συμπληρώνει την εικόνα του μαγαζιού.

Στις γεύσεις τώρα! Ο κατάλογος είναι μεσαίου μεγέθους και αρκετά μπερδεμένος θα έλεγα. Ενώ περίμενα μία λατινοαμερικανική κουζίνα (με το ευρωπαϊκό της περίβλημα), είδα διάφορα πιάτα που παρέπεμπαν τόσο σε ελληνική παραδοσιακή κουζίνα όσο και σε (βόρειο-)αμερικανική. Επίσης δυσκολεύτηκα (και εν τέλει δεν κατάφερα) να εντοπίσω μία σαλάτα που να μου φαίνεται δροσιστική αλλά όχι φρουτοσαλάτα.

Δοκιμάσαμε τελικά μία σαλάτα με κοτόπουλο η οποία ήταν νόστιμη, αλλά εγώ θα την έβλεπα πιο πολύ σαν κυρίως πιάτο λόγω της μεγάλης ποσότητας κρέατος. Στο τραπέζι ήρθαν διάφορα κυρίως. Εγώ δοκίμασα το κότσι με νιόκι γλυκοπατάτας. Γενικά ήταν νόστιμο, αλλά κάπως άτονο, δεν είχε δηλαδή κάτι αξιομνημόνευτο γευστικά. Την ίδια αίσθηση απόκτησα και από τους συνδαιτυμόνες μου για τα άλλα πιάτα. Η παρουσίαση πάντως ήταν σε όλα πολύ προσεγμένη και όμορφη. Συμπερασματικά, πιστεύω πολύ θα το κατατάξουν σε "γκουρμεδοκατάσταση" λόγω του φαίνεσθαι, αλλά οι γεύσεις είναι αρκετά απλές. Πήραμε και κοκτέιλ, από τα οποία δοκίμασα δύο διαφορετικά και τα βρήκα και τα δύο πολύ καλά.

Θα ήθελα να ξαναπάω, αλλά όχι για φαγητό. Θα προτιμούσα να πάω για κοκτέιλ και να τα συνοδέψω με 1-2 τάπας από αυτά που είδα στον κατάλογο (που λόγω τιμών θέλω να πιστεύω πως είναι μερίδες ορεκτικών και όχι τυπικά τάπας).

05 Ιούλ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Πέμπτη μεσημέρι αρχή του αφρικανικου καύσωνα η ώρα περίπου 14:30 και μετά από μια δουλεία που είχα στον Πειραιά αποφασίσαμε να φάμε έξω διοτι μέχρι να πάμε σπίτι μέχρι νά φτιάξει η σύζυγος μέχρι να φάω θα ξανά πήγαινα στην δουλεία οπότε... η αλήθειά είναι ότι δεν ήθελα να πάω σε κάποιο απο τα μαγαζιά που πρόσφατα είχαμε επισκεφτεί και ας ήμασταν ικανοποιημένοι γιατί μου μπήκε το μικρόβιο του ask και θέλω να δοκιμάζω νέα μαγαζιά να γράφω και Καμια κριτική.

Ήμασταν κοντά στο che το σκέφτηκα λίγο λόγο τις αφόρητης ζέστης που επικρατούσε και αν ήταν βάρια η κουζίνα αλλά και λόγο του οτι όλες οι κριτικές μίλαγαν για πολύ μεγάλες καθυστέρησης στο σέρβις γιατί δεν είχα και πάρα πολύ ώρα.

Τελικά πήρα το ρίσκο και πήγαμε. Το μαγαζί το είχα ξανά επισκεφτεί πριν πάρα πολλώ χρόνια σαν beer academi. Στην αρχη δίστασα να μπω βλέποντάς 4-5 παρέες να πίνουν το καφέ τους έξω στην ομολογουμένως πολύ όμορφή αυλή που διαθέτη το κατάστημα στους 43 βαθμούς. Αλλά με καθησύχασε ο σερβιτόρος οτι μέσα λειτουργούσε κλιματιστικό και θα μπορούσαμε να καθίσουμε εκεί. Τέλεια. Μέσα δεν καθόταν κανένας οπότε κάτσαμε όπου εμείς θέλαμε, σε ένα μεγάλο τραπέζι με καναπέ απο την μια πλευρά.

Ο σερβιτόρος μας συστήθηκε “νικος” μας ρώτησε για το νερό αν το προτιμούσαμε εμφιαλωμένο ή βρύσις, και μας άφησε τους καταλόγους για να τους μελετίσουμε.

Σε λίγα λεπτά ήρθε ο νικος μαζί με το νερό και προσφέρθηκε να μας εξηγήσει κάθε μας απορία για τα πιάτα και μας πρότεινε και αυτός κάποια που τα θεωρούσε τοπ και θα πρέπει να τα δοκιμάσουμε. Εκτός από την σαλάτα που την επιλέξαμε εμείς τα κυρίως τον εμπιστευτήκαμε. Έχουμε και λέμε.

ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Με μαρούλι romaine, τσιπς kale, καμένα αβοκάντο, αρωματικά κρουτόν & νιφάδες πεκορίνο
Φρέσκια σαλάτα ελαφριά καλή σε μέγεθος με νόστιμο κοτόπουλο.

CHILI CON CARNE
Παραδοσιακό τάκος με μοσχαρίσιο κιμά, μαύρα φασόλια, sour cream & γουακαμόλε
Πολύ νόστιμα τάκος εξαιρετικά τεράστια μερίδα που άνετα τρώγετε και σαν κυρίως.

POLLO ASADO
Κοτόπουλο στα κάρβουνα με μαύρη γιούκα, chimichurri & πικάντικο καλαμπόκι
Μου θύμισε κοτόπουλο ταντούρι. Πολύ νόστιμο και αυτό ωραία γεύση το κοτόπουλο ζουμερό εξαιρετικο.

BLACK COD
Μαύρος μπακαλιάρος με honey miso, μεξικάνικο καλαμπόκι, σάλτσα μάνγκο & Mezcal, βραστή γιούκα με πεκάν & μαύρο σκόρδο
Αυτό το πιάτο αδυνατώ να το περιγράψω. Ένα θα πω μόνο για τον μπακαλιάρο, ότι πιο νόστιμο έχω φάει τα τελευταία χρόνια.

Τελειταίο πιάτο ήταν μοσχαρίσιο διάφραγμα με διάφορα συνοδευτικά δεν τα θυμάμαι... ουτε στο σάιτ το βρήκα έχουν προσθέσει πιάτα.
Εξαιρετικό και Αυτό το κρέας Σούπερ ψημένο, ζουμερό, εξαιρετικό.

Για τα παραπάνω + μια πορτοκαλάδα φυσικό χυμό πληρώσαμε 82 ευρώ

Το έχω ξαναπεί σε άλλες κριτικές μου αλλά εδώ ισχύει ΘΑ ΞΑΝΑΠΆΩ ΣΙΓΟΥΡΑ σκέφτομαι τον μπακαλιάρο και μου τρέχουν τα σάλια θέλω όπως και να το ξαναφάω το πιάτο... οι μερίδες είναι μεγάλες έχουν αρκετά συνοδευτικά που και σαλάτα και ορεκτικά να μην πάρετε μονάχα τα κυρίως θα είστε καλυμμένοι Τα περιέχουν όλα τα πιάτα. Το σέρβις γρήγορο (Ίσως γιατί δεν είχε πολλά τραπέζια για φαι) φιλικό και πλήρες ενημερωμένο για τα πιάτα που έχουνε και σερβίρουνε. Αξίζει το κάθε ευρώ που δώσαμε και με το παραπάνω το θεωρώ από τα τοπ μαγαζιά στην έθνικ κουζίνα.

Το μόνο μείον που μπορώ να βρω είναι ότι δεν ήρθε κέρασμα καθόλου ούτε πριν ούτε μετά

21 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Πρώτη (wannabe) εμπειρία με το CHE.
Συζυγική συζήτηση στο σπίτι.
- Αγάπη μου, θες να βγούμε μέσα στην εβδομάδα με το Θοδωρή και τη Τζένη;
- Βεβαίως. Θέλεις να βρω μαγαζί;
- Όχι, θα το αναλάβει ο Θοδωρής. Μου είπε ότι άνοιξε ένα καινούριο μαγαζί στον Πειραιά, φαίνεται πολύ καλό και θέλουν οπωσδήποτε να το δοκιμάσουμε.
- Οκ, δεν έχω πρόβλημα, απάντησα προσπαθώντας να τιθασεύσω την περιέργειά μου.
Φυσικά δεν τιθασεύτηκε, έψαξα για το μαγαζί πληροφορίες, εικόνες, μενού φαίνονταν όλα ευοίωνα.
Κάποιες ώρες μετά...
- Δε βρήκαν τραπέζι ούτε για δείγμα, θα πάμε αλλού. Βρες εσύ μαγαζί.

Δεύτερη εμπειρία με το CHE.
Συναδελφική/φιλική συζήτηση στο γραφείο μια Τσαγκαροδευτέρα (12 Ιουνίου) από αυτές τις όμορφες...
- Ρε παιδιά, πόσος καιρός έχει περάσει από την τελευταία φορά που βγήκαμε;
- Μήνες!
- Δεν κανονίζουμε την Τετάρτη κάτι;
- Ναι ναι!
- Πού θα πάμε; Ηλιούπολη να φανταστώ; Νίκο ή Μανώλη;
- Όχι αυτή τη φορά. Προτείνω Πειραιά να αλλάξουμε λίγο. Για πες μας εσύ που ασχολείσαι με αυτά, σε ποιο μαγαζί να πάμε;
- Έχει ανοίξει ένα καινούριο μαγαζί, δεν έκατσε να πάω, αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσουμε.
- Οκ, έκλεισε.
- Όχι, δεν έκλεισε, κάτσε να βρω πρώτα τραπέζι και τα ξαναλέμε.
Ακολούθησε τηλεφώνημά μου για κράτηση και μεγάλη έκπληξη που βρήκα αμέσως 6άρι τραπέζι για την Τετάρτη στις 21:30.

Τετάρτη στις 21:25 παρκάρω αριστοτεχνικά στη θέση parking που εντόπισα μετά δυσκολίας και 3 πειραιώτικα οικοδομικά τετράγωνα μακριά. Δεν έχω προλάβει μα βγω από το αυτοκίνητο και χτυπάει το τηλέφωνο.
- Έλα!
- Έλα, έφτασες;
- Μόλις πάρκαρα, έγινε κάτι;
- Έκανες κράτηση;
- Εννοείται, θα σε κατέβαζα από τα Μελίσσια χωρίς κράτηση;
- Η κοπελιά εδώ λέει πως δεν τη βρίσκει.
- ΕΡΧΟΜΑΙΙΙΙ!

Μετά από συνεννόηση με τον υπεύθυνο, βρέθηκε το λάθος (είχε καταλάβει Τρίτη και όχι Τετάρτη) και με αρκετά εξυπηρετική διάθεση μάς τοποθέτησε σε ένα -άνετο μάλιστα- τραπέζι, τη στιγμή που δεν έπεφτε καρφίτσα...

Ο χώρος με ξετρέλανε. Είναι χαλαρός. Είναι εστιασμένος στη Νότια Αμερική. Ακόμα και η ενδυματολογική επιλογή της κοπέλας στην υποδοχή με ταξίδεψε σε εκείνα τα μέρη. Η τεράστια προσωπογραφία της Frida Kahlo ήταν τόσο ταιριαστή όσο και τα latin μουσικά ακούσματα. Όποιος ανέλαβε τη διακόσμηση, θεωρώ πως πέτυχε το κέντρο του στόχου και του αξίζουν συγχαρητήρια. Η ηλικία του πελατειακού κοινού έπαιζε από 18 μέχρι 65 με τους 40ρηδες να κυριαρχούν.

Ένας πολύ πονεμένος τομέας είναι η εξυπηρέτηση. Δυστυχώς, ενώ ήλπιζα να διαφωνήσω, συμφωνώ απόλυτα με τη ΧρύσαΓ που έγραψε τη μοναδική μέχρι τώρα κριτική. Το αισιόδοξο της υπόθεσης είναι ότι πραγματικά φαίνεται προσπάθεια και ενδιαφέρον από όλα τα παιδιά, όχι τεμπελιά κι αδιαφορία. Όμως, δε φτάνει! Κάπου στην πορεία χάνεται η επικοινωνία των σερβιτόρων με την κουζίνα και το μπαρ... Παιδική ασθένεια; Μπορεί. Δικαιολογείται; Όχι. Ξέρεις γιατί; Γιατί είσαι γεμάτος ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από μέσα Απριλίου που άνοιξες. Δύο μήνες είναι αρκετοί για να εντοπίσεις και να διορθώσεις, έστω να βελτιώσεις, τυχόν λάθη/προβλήματα. Δε νοείται να νιώθει ο πελάτης σου ότι άνοιξες χθες και δεν έχεις βρει τους ρυθμούς σου.

Με την άφιξή μας ερωτηθήκαμε για νερό εμφιαλωμένο ή σε κανάτα, επιλέξαμε κανάτα, παραγγείλαμε μαργαρίτες, οι οποίες ήταν αρκετά καλές (συνολικά πήραμε 6). Και να οι μπύρες και ξανά μπύρες (ισπανικές μπουκάλι και draught, συνολικά 7-8). Και 2 κοκτέιλ porn star ("respect" είπε ο φίλος που τα ήπιε) και 3 σφηνάκια τεκίλα κυρ-Στέφανε... Σχεδόν όλα τα ποτά καταναλώθηκαν κατά τη διάρκεια αναμονής των 5 (! ) πιάτων που παραγγείλαμε - πέντε και ολογράφως, αν δεν έγινε σαφές.

Τα άνωθεν αναφερόμενα πιάτα ήταν:

(Μετά από 1,5 ώρα αναμονής)
- 2 paella θαλασσινών.
Προσγειώθηκαν πρώτες στο τραπέζι και ήταν γευστικότατες! Μπουκιά και συγχώριο! Πλούσια γεύση, όμορφη παρουσίαση σε μπακιρένιο ταψάκι. Μεγάλη μερίδα, αλλά την κατάφερα.

(Μετά από επιπλέον 0,5 ώρα αναμονής)
- enchilladas κοτόπουλο (ορεκτικό)
Σίγουρα δεν ήταν κακό, αλλά κατά τη γνώμη μου, ήταν το πιο αδύναμο πιάτο σε σχέση με τα υπόλοιπα.
- black angus burger
Χοντρό ζουμερό μπιφτέκι από άριστης ποιότητας κιμά. Συνοδευόταν από τηγανητή mandioca (η ρίζα του φυτού γιούκα), η οποία μοιάζει λίγο με τηγανητή πατάτα και το ψωμάκι του burger ήταν φτιαγμένο από την ίδια πρώτη ύλη. Το burger μου άρεσε πολύ, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για το συνοδευτικό.
- picanha
Συνοδευόταν από περουβιανές πατάτες. Μακράν το καλύτερο πιάτο που δοκίμασα! Εκστατική και τέλεια ισορροπημένη γεύση, η μερίδα μου φάνηκε μικρή.

Tα παραπάνω κόστισαν 192€. Ο ένας από τους 6 της παρέας δεν παρήγγειλε φαγητό και οι υπόλοιποι παραγγείλαμε από ένα πιάτο ο καθένας. Ούτε σαλάτες ούτε ορεκτικά (πήραμε ένα ορεκτικό, αλλά εκτέλεσε χρέη κυρίως πιάτου). Επίσης, ήπιαμε αρκετά, οπότε η δική μας παραγγελία δεν μπορεί να κριθεί για το vfm.

Αν υποθέσουμε ότι πηγαίνει ένα ζευγάρι και παίρνει 1 σαλάτα, 1 ορεκτικό, 2 κυρίως και 2 κοκτέιλ, σίγουρα θα ξεπεραστούν τα 30€/άτομο. Με δεδομένη αυτή την εξυπηρέτηση είναι υπερβολικά. Σε άλλη περίπτωση, θα ήταν ανεκτά, διότι το φαγητό δεν απογοήτευσε, τουναντίον.

Το προτείνω; Δεν ξέρω. Ίσως για ποτάκι. Για φαγητό μόνο αν διαθέτετε ατσάλινα νεύρα ή χαλαρή διάθεση όπως εμείς... (3,5 στη γεύση και 1,5 στην εξυπηρέτηση στρογγυλοποιήθηκαν αναγκαστικά)

Πάντως έχω τεράστια περιέργεια αν θα μακροημερεύσει αυτός ο χώρος. Αν δε διορθωθούν στην εξυπηρέτηση και συνεχίζει να γεμίζει καθημερινά, θα σημαίνει πως η δύναμη του marketing νικάει τα πάντα...

22 Ιούλ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Η σχέση μου με την πόλη του Πειραιά δεν θα έλεγα ότι είναι και απο τις καλύτερες πες οι οπαδικές μου προτιμήσεις, πες το κυκλοφοριακό, πες η απόσταση, όπως και να το δω σημασία έχει ότι για να αποφασίσω να ξεκινήσω να πάω εκεί θα πρέπει να υπάρχει σημαντικός λόγος όπως πχ η καθημερινή κρεβατομουρμούρα.

Έτσι μετά την τελευταία φορά που τον επισκέφθηκα για το Μπαρ Μπεε Κιου ήρθε η στιγμή να κάνω την καρδιά μου πέτρα [lol] και να τον επισκεφθώ παρέα με το έτερον ήμισυ ένα καλοκαιρινό βραδάκι Τετάρτης για να δω απο κοντά το CHE. H αλήθεια είναι ότι είχα τρομάξει λίγο με αυτά που διάβαζα για το service και τις τρελές ώρες αναμονής για ένα πιάτο αλλά τελικά όλα τα πιάτα ήρθαν στην ώρα τους και ηταν και υπέροχα!

Φτάνοντας εκεί το να βρείτε parking είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ θέμα για αυτό οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή και θα αποζημιωθείτε τόσο από την εξαιρετική Latin αυλή όσο και από τον πολύ προσεγμένο εσωτερικό χώρο του CHE!

Aν μη τι άλλο είναι χάρμα ιδέσθαι και φαίνεται από την αρχή η μεγάλη αγάπη αυτών που "έστησαν" το μαγαζί για την Λατινική Αμερική και ότι αυτή αντιπροσωπεύει, εντύπωση προξενεί η προσοχή που έχει δοθεί ακόμα και σε ασήμαντα μικροπράγματα που κάποιος θα μπορούσε να τα αποφύγει αυτές τις δύσκολες επιχειρηματικές εποχές.
Θα μπορούσα να γράφω για ώρες σχετικά με τον χώρο την διακόσμηση και τις υπέροχες τοιχογραφίες αλλά έχουν ειπωθεί ήδη αρκετά από άλλους φίλους και είναι κάτι που πρέπει να δείτε από μόνοι σας για να τα εκτιμήσετε.

Με το που φτάσαμε στην υποδοχή ήτα δύο υπέροχες κοπέλες που φρόντισαν να μας εξυπηρετήσουν αμέσως παρά την αναμενόμενη κοσμοσυρροή εκεί διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε ελεύθερο τραπέζι για φαγητό καθώς δεν είχαμε φροντίσει να κάνουμε κράτηση, παρόλα αυτά μετά από λίγα λεπτά καθίσαμε σε διθέσιο τραπέζι που ήταν ρεζερβέ από πριν!!

Με το που καθίσαμε εξυπηρετηθήκαμε άμεσα και ερωτηθήκαμε αν θέλουμε εμφιαλωμένο νερό ή όχι κάτι που προσωπικά μου άρεσε πολύ.

Μαζί με το νεράκι φροντίσαμε να μας φέρουν μια μαργαρίτα (8€) και ένα cocktail CHE (9€) μεχρι να αποφασίσουμε τι θα παραγγείλουμε από τους ευανάγνωστους και άρτια προσεγμένους καταλόγους.

Επιλέξαμε: Chiken Enchiladas (7.5€) ωραίο πιάτο αλλά προσωπικά θα επιθυμούσα να ήταν ένα τι ποιο ζεστές, γνωρίζοντας όμως οτι τρώγονται και κρύες θα έπρεπε να το αναφέρω οταν τις παράγγειλα άρα δικό μου το λάθος.

Mάγουλο απο χοιρινό Ιberico με Παπαρδέλες σε σάλτσα κακάο (15€), μιλάμε για καταπληκτικό συνδυασμό γεύσεων και αν δεν έχετε πρόβλημα με τα μάγουλα (ως ιδέα γιατί από γεύση σκίζουν) θα σας αρέσει πολύ ως πιάτο.

Μecixan Anticucho από πλευρό μοσχαριού με πικάντικο καλαμπόκι, jalapenos και μαύρο ρύζι βασιλικού (20€) τι να πω για αυτό το άρτια εκτελεσμένο πιάτο το κρέας πολύ σωστά ψημένο και πεντανόστιμο το δε ρύζι ακριβώς όπως έπρεπε... Αν μη τι άλλο εντυπωσιάστηκα και την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και την Picania του μονο και μόνο για να δω αν είναι το ίδιο νόστιμη και να συγκρίνω με αντίστοιχες απο Base Grill και MOOUU.

Στο μεσοδιάστημα παραγγείλαμε ακόμα μια μαργαρίτα (8€) και μια Carib (4,5€).

Σύνολο 72 €!

Στα του service τώρα που τοσο πολύ με απασχόλησε πριν πάω, εχω να πω ότι οι ακριβείς χρόνοι που ήρθαν τα πιάτα μας ήταν τέτοιοι που σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούν καμία ανησυχία και εξηγούμαι, τα ποτα ήρθαν σε 3 λεπτά ενώ οι enciladas στα 12 λεπτά και τα κυρίως πιάτα στα 28 λεπτά, αν μη τι άλλο χρόνοι που καμία σχέση δεν έχουν με το δίωρο... ίσως ήταν η αρχή τοτε και υπήρχαν αστοχίες, ίσως έτυχε, πάντως σε εμάς δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Κατά τα άλλα μέτρησα 4 σερβιτόρους - βοηθούς συν τις κοπέλες της υποδοχής τους μπάρμαν και τον DJ που έπαιζε μουσική στο κλίμα της εποχής κάτι που μου προξένησε έκπληξη καθώς η όλη ατμόσφαιρα σηκώνει πολύ λάτιν, αλλά μπορεί πάλι να ήμασταν άτυχοι και απλώς να έτυχε.

Εν κατακλείδι, συστήνεται ανεπιφύλακτα!!!
Εντυπωσιάστηκα και σίγουρα θα ξαναπάω στο CHE για να γευτώ την Picania του εφόσον προηγουμένως έχω φροντίσει να κάνω κράτηση, μέσα στον Αύγουστο, για να βρω πιο εύκολα parking, λιγότερη κίνηση και ίσως και να ακούσω και το Guantanamera από τον τρισμέγιστο Compay Segundo!

0 medium

15 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το επισκεφθήκαμε μια παρέα 4 ατόμων πρίν καμία εβδομάδα, έχει ανοίξει σχετικά πρόσφατα στο χώρο που βρισκόταν παλιά το beer academy.

Σαν χώρος είναι πολύ ωραίος, έχει ένα πολύ εντυπωσιακό γκράφιτι με την Φρίντα Κάλο που πιάνει όλο τον τοίχο, η αυλή είναι με φαναράκια, δέντρα και ελαφρύ φωτισμό και τα σερβίτσια είναι επίσης πολύ ωραία. Οι άντρες τις παρέας θεώρησαν τις καρέκλες κάπως άβολες γιατί ήταν μικροσκοπικές.

Αρχικά ο κατάλογος είναι πολύ περιγραφικός, μάλλον αυτός που τον έφτιαξε έκανε υπερπροσπάθεια για να φανεί γκουρμέ, χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται κάτι τέτοιο.
Δοκίμασα το ορεκτικό με τα μανιτάρια και τον πουρέ από μώβ λάχανο, το χοιρινό κότσι και από ποτά πήρα ένα κοκτέιλ che. Το κότσι ήταν καλομαγειρεμένο και σε χορταστική ποσότητα, ούτε πολύ μικρή, ούτε πολύ μεγάλη. Το ορεκτικό επίσης ιδιαίτερο, μου έκανε καλή εντύπωση. Το κοκτέιλ μέτριο, όχι ιδιαίτερα βαρύ, προτιμούσα κάτι με περισσότερο αλκόολ και πιο έντονη γεύση.

Το μεγάλο πρόβλημα του μαγαζιού ήταν το σέρβις. Έκαναν αρκετή ώρα να έρθουν να πάρουν παραγγελία, στην συνέχεια τα πιάτα έκαναν πάνω από 2 ώρες να φτάσουν στο τραπέζι μας, το ένα ορεκτικό δεν ήρθε ποτέ και μας το έφεραν μετά από επισήμανση αφού είχαν σερβίρει τα κυρίως (δεν το χρέωσαν όμως, πράγμα που μετράει στα θετικά) ενώ από λάθος το κυρίως που είχα παραγγείλει πήγε σε άλλο τραπέζι, με αποτέλεσμα τα ήδη καθυστερημένα πιάτα των υπόλοίπων να έχουν φτάσει και να έχουν κρυώσει γιατί περιμέναμε ακόμα ένα 40-λεπτο για να (ξανα)ετοιμαστεί το πιάτο μου και να φάμε όλοι μαζί.

Το μαγαζί έχει αρκετό προσωπικό το οποίο φαίνεται ότι προσπαθεί να εξυπηρετήσει, μαντεύω ότι το σύστημα παραγγελιών και ο τρόπος που φτάνουν τα φαγητά από την κουζίνα στα τραπέζια δεν έχει οργανωθεί όπως θα έπρεπε και αυτό είναι που δημιουργεί αυτές τις παράλογα μεγάλες καθυστερήσεις.
Οι τιμές θα ήταν λογικές υπό το πρίσμα ότι τα πιάτα είναι όντως γκουρμέ και ιδιαίτερα και ο χώρος πολύ προσεγμένος, αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις. Από την στιγμή που κοστολογείς ακριβά κάτι, θα πρέπει να είσαι αν όχι άψογος, τουλάχιστον άνω του μετρίου, σε όλα.
Θα το σύστηνα για ποτάκι σε ρομαντικό πρώτο ραντεβού μόνο και όχι για φαγητό, γιατί αν πεινάτε πολύ και θέλετε να φάτε άμεσα δεν είναι καλή ιδέα για προφανείς λόγους.