Loader

Περιγραφή

Κεμπαπ και σουβλακια

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

31 Ιούλ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Ο πρόεδρος. Ή ο πρόεδρας που λέω εγώ. Όπως και να τον πεις αποτελεί νέα άφιξη στη Μεσογείων, της γνωστής αλυσίδας κεμπάπ, των Προέδρων.
Άρα ως κεμπαπτζίδικο θα πρέπει να κριθεί και για μένα δυστυχώς έχει χάσει από τα αποδυτήρια.
Αναλύω λοιπόν παρακάτω τους λόγους.
Η Αθήνα όλως παραδόξως έχει κατακλυστεί από κεμπαπτζίδικα, είτε γιατί παρά τον δυτικό της χαρακτήρα την ελκύει η κουζίνα της Ανατολής, είτε γιατί υπάρχουν ακόμα ρίζες και αναμνήσεις από χαμένες πατρίδες, είτε γιατί έχει γεμίσει αλλοδαπά άτομα και προσπαθεί να τα προσεγγίσει και να τα κάνει να νοιώσουν σαν τον τόπο τους. Παραδείγματος χάρη, σχολείο στα Κ. Πατήσια από τα 25 παιδιά της 5ης Δημοτικού, το απίστευτο νούμερο του ενός παιδιού είναι ελληνάκι. Κάπου λοιπόν πρέπει να φάνε και τα υπόλοιπα 24.

Ο πρόεδρας αποτελεί μία αξιοπρεπή αλυσίδα για ανατολίτικες γεύσεις σε σχέση με άλλες αλυσίδες ή μεμονωμένα μαγαζιά που είτε υπάρχουν για να υπάρχουν, είτε απλά συντηρούνται, είτε έχουν χαμηλή ποιότητα υλικών.

Ο χώρος παραπέμπει σε κλασσικό μεζεδοπωλείο στα πρώτα του βήματα παρά σε κεμπαπτζίδικο. Άσπρα τραπέζια, καρέκλες καφενείου με κομμάτι πολύχρωμης κουρελούς στην ψάθα, είδη παντοπωλείου στην είσοδο, είδη τυροκομείου αλλαντοποιείου στο εσωτερικό, μπακιρένια σκεύη σε προθήκες, πέτρινοι καναπέδες στις πλευρές του παράδρομου της Μεσογείων, κοντινές αποστάσεις στα τραπέζια, χοντρό πλαστικό πέριξ του εσωτερικού χώρου και τέλος. Παρ’ όλα αυτά είναι καθαρός και φροντισμένος Μπορούσες λίγο καλύτερα Πρόεδρε.
Η εξυπηρέτηση σε σχέση με την επίσκεψη της αγαπητής Julie05 έχει βελτιωθεί αρκετά. Δεν άργησε κάτι, έγινε καλή ανάλυση του περιεχομένου των πιάτων, μας σταμάτησε εκεί που έπρεπε. Παρ’ όλα αυτά χωρίς να είμαι παράξενος, ο σερβιτόρος που μας εξυπηρετούσε, πήρε μόνος του θάρρος και ανέπτυξε οικειότητα πέραν του επιτρεπτού ορίου. Λίγη προσπάθεια ακόμα Πρόεδρε.
Στην αρχή ήρθε ψωμάκι και νερό σε φιάλη. Κοίταξα γύρω και είδα ότι σε όλα τα τραπέζια υπήρχε εμφιαλωμένο. Υπέθεσα ότι στη Μεσογείων δεν θα πίνεται το νερό και το εμφιαλωμένο δεν θα χρεώνεται. Λάθος.

Όπως και λάθος το ψωμί. Με πίτα σε κάθε πιάτο, ρωτάς αν θα φέρεις ψωμί κύριε Πρόεδρε.
Ξεκινήσαμε δοκιμάζοντας την προεδρική σαλάτα. Πρασινάδα, γαλοτύρι, ψιλοκομμένη ντομάτα και ξηροί καρποί. Δροσιστική, νόστιμη, ποσότητα νορμάλ, φαγώθηκε άμεσα. Δεν κατάλαβα τα ξηροκάρπια, ούτε το γαλοτύρι το οποίο είχε ανακατευτεί με την πρασινάδα και έμοιαζε περισσότερο με sauce.

Τζατζίκι δροσερό, βελούδινο και λίγο καυτερό όπως πρέπει να είναι.
Πατάτες τηγανιτές χεράτες και νόστιμες με χοντρό αλάτι πάνω. Βέβαια πατάτες είναι, ο καθένας ξέρει να τηγανίζει. Γιατί πρέπει σε κάθε κριτική να αναφέρουμε τι ωραίες ή τι χάλια που ήταν οι πατάτες; Ή γιατί, ενώ μια ζωή προ κρίσης τρώγαμε προκάτ πατάτες, τώρα θέλουμε χεράτες; Απάντηση δεν παίρνω από κανέναν.

Τυλιχτό κασερλί κεμπάπ. Καλή πίτα αλάδωτη και τέλος. Αρκετό κρεμμύδι με γλυκιά πάπρικα επάνω, αρκετή ντομάτα και ένα κεμπάπ που το κασέρι ξεχώριζε χαρακτηριστικά μέσα στον κιμά και πίκριζε. Κάτι σαν γεμιστό μπιφτέκι. Δεν άφηνε να φανεί η γεύση και τα μπαχαρικά που είχε ο κιμάς και αλλοίωνε χαρακτηριστικά το όλο αποτέλεσμα. Η καταστροφή του στόλου του Κατσώνη από τον Αλγερινό στόλο κύριε Πρόεδρε.

Το οποίο βέβαια αποτέλεσμα φαινόταν στο απλό κεμπάπ. Μερίδα με 4 σχετικά μεγάλα κεμπάπ, πλαισιωμένη από ψητή ντομάτα, πιπεριά και κρεμμύδι με γλυκιά πάπρικα επάνω και στη βάση αλάδωτη πίτα. Όλα τα υλικά του πιάτου είχαν το σωστό ψήσιμο, ο κιμάς κρατούσε τα ζουμιά του, είχε τα σωστά μπαχάρια και τρωγόταν ευχάριστα, χωρίς να εκπλήσσει.

Τέλος σις κοτόπουλο. 2 μέτριες σούβλες ζουμερού, τρυφερού και με τα σωστά μπαχαρικά κοτόπουλου, πλαισιωμένου με τα ίδια συνοδευτικά.
Μαζί με μια παγωμένη fix βαρελίσια, 3 άτομα δώσαμε από 13 euro και μας κέρασαν από ένα σφηνάκι sorbe λεμόνι.

Με το σκεπτικό ότι γίνεται μαζική παραγωγή του κεμπάπ και των υπολοίπων κρεάτων στο εργοστάσιο της αλυσίδας, το αποτέλεσμα τουλάχιστον στο απλό κεμπάπ είναι καλό και καλύτερο από παρόμοιους χώρους του είδους.
Δεν θεωρώ όμως ότι θα ξαναπάω, διότι υπάρχουν όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενη κριτική, καλύτερα κεμπαπτζίδικα με περισσότερη μαεστρία και ασυγκρίτως καλύτερο αποτέλεσμα στην παρασκευή του κεμπάπ απλού ή σύνθετου και γενικά στο όλο σύνολο των γεύσεων της Ανατολίας.

Κλείνω, ακούγοντας τις τελευταίες νότες από το ‘’Taxim’’ των Αμερικανών Kaleidoscope με τον Paul Lago (από που να είναι άραγε;) στη σύνθεσή τους, διότι πώς θα γράψεις κριτική αν δεν έχεις την κατάλληλη μουσική υπόκρουση;

15 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Στον Πρόεδρο είχα πρωτοπάει στα Μελίσσια..
Το κατάστημα στον Χολαργό είναι ακριβώς στο ίδιο στυλ με των Μελισσίων και με το ίδιο μενού.
Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να προσθέσω στην προηγούμενη κριτική μου, πλην του ότι έχει απο τα πιο γευστικά σουβλάκια με χοιρινό κρέας..
Πολύ καλή εξυπηρέτηση και λογικές τιμές.
Ενδεικτικά, για λαχματζούν, ταμπουλέ, 2 χοιρινά, 2 κασερλί και δυο κεμπαπ κοτόπουλο, μαζί με δυο μπύρες, δώσαμε 25€..

Μόνη παρατήρηση, λίγη προσοχή στην καθαριότητα των τουαλετών.
Πήγα καθημερινή, ο κόσμος ήταν ελάχιστος, αλλα οι τουαλέτες ήταν σαν βομβαρδισμένες.

20 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Νέα άφιξη στην περιοχή του Χολαργού, στον παράδρομο της Μεσογειων.

Η αληθεια ειναι οτι και να θέλεις να το προσπεράσεις δεν μπορεις, αφου οι φωταψιες το κάνουν αναδεικνύουν απο μίλια μακρια. Δεν ξέρω πως ακριβως ειναι αυτη η αλυσίδα, γιατι δεν ειμαι και λάτρης των αλυσίδων εστιασης, αλλα ένεκα που το ηθελε η παρέα, δε βρηκα κανενα απολύτως λόγο να αρνηθώ μια επίσκεψη.

Ο χωρος ειναι περιποιημένος, μεγάλος, έως πολυ μεγάλος, φωτεινός και καθαρός. Εντύπωση μου έκαναν τα μεγάλα τραπέζια στη γωνια, όπου απο τη μια πλευρα υπήρχα αν καρέκλες, ενω η άλλη ηταν στον τοιχο χτισμένη. Το μονο αρνητικό ειναι οτι η πλευρα του δρόμου πάνω ακριβως στον παράδρομο της Μεσογειων εχει απίστευτη ηχορύπανση και τωρα με τα επικείμενα έργα, τρως το κεμπαπ με συνοδεία καπνού και πίσσας!!!! Οκ, αυτη ηταν η εμπειρια μου, και δε συμβαίνει παντα, αντίθετα ειναι σπάνιο, και ουτε ευθύνεται το νεοσύστατο μαγαζι για αυτο. Έργα ειναι θα περάσουν.

Η εξυπηρετηςη δεν εχει βρει ακομα τα πατήματα της. Εκτιμώ που ο, τι ερχόταν στο τραπεζι συνοδευόταν απο την ανάλογα απόδειξη, αλλα μέχρι να βρούμε τον κατάλληλο σερβιτόρο, και μέχρι να μας καθαρίσουν το τραπεζι, μια έλλειψη επικοινωνίας υπήρχε. Θεωρώ ομως οτι ολα πρεπει να παίρνουν το χρόνο τους, και με τον καιρο θα στρώσουν.

Στο φαγητο γεύτηκα ωραια ψημένα κρέατα και αυτο με χαροποίησε ιδιαίτερα.

- Δοκιμάσαμε ντάκο αλλιώτικο. Η αληθεια ειναι οτι η ποςοτητα ηταν εξαιρετική. Ήμασταν τρεις αλλα αυτός ηταν σίγουρα για τεσσερις. Η παρουσίαση του για ψητοπωλείο, για όσκαρ. Η γευση ομως λιγο ανοστη. Ίσως ηθελε λιγο αλατι, η ντομάτα που ακομα δεν εχει πιάσει την εποχή της, ίσως το τυρι να μην ηταν του γούστου μου. Δεν ξέρω τι ηταν, αλλα δεν ηταν αυτο που ηθελα.

- Δοκιμάσαμε πατάτες τηγανητες με αυγά ματια. Τα αυγά ηταν πιο σκληρά απο το αναμενόμενο, οι πατάτες απλα οκ. Η αληθεια ειναι οτι φαγώθηκαν μέχρι τέλους, όποτε οι γευστικοί μας κάλυκες απεφάνθησαν οτι μας άρεσαν.

- Το γιαουρτλού κεμπαπ ηταν παρά πολυ ωραίο. Σωστά ψημένο, με τα μπαχαρικά του, και απο πάνω το γιαούρτι και την κόκκινη σάλτσα έδεναν πολυ ωραια. Η Πιτούλα απο κάτω τραγανή, όποτε μπορω να πω οτι φαγώθηκε ευχάριστα.

- Το σις μοσχάρι που πήρα εγω ηταν παρά πολυ ωραίο. Σωστά ψημένο, κρατούσε τα ζουμιά του οπως το ηθελα, γευστικό, με το αλατι του τοσο ´οσο, γις τα δικα μου γούστα και μαλακό. Ηρθε συνοδευόμενο απο μια πιπεριά, πιτουλα μαλακή και ωραια ψημένη, οπως τη θέλω, και μπόλικο κρεμμύδι στην άκρη.

Η αληθεια ειναι οτι γεύτηκα ένα απλό πιατο οπως ακριβως το ηθελα, και αυτο μου δίνει την ευκαιρία να του βάλω ένα αξιοπρεπέστατο 3/4 στη γευση. Για ολα τα παραπάνω μαζι με μια κοκακολα πληρώσαμε 31 ευρω τρία άτομα και σκάσαμε. Στο τελος, είχαμε κέρασμα σορμπέ λεμόνι μεσα σε μικρό ποτηρι, το οποίο και εκτίμησα.

Αν και δεν ειμαι λάτρης των αλυσίδων, ετσι ξεκίνησα την κριτική μου, μπορω να πω οτι ο πρόεδρος μαλλον αξιζει το αξίωμα του προέδρου!!

5 medium

01 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Την επίσκεψη στο συγκεκριμένο εστιατόριο την είχα βάλει στο πρόγραμμα απο καιρό, καθώς τόσο οι καλές κρτικές του site, γνωστών και φίλων (και για τα άλλα μαγαζιά της αλυσίδας), όσο και η "φαντασμαγορική άφιξη" με την φωταγώγηση του συγκεκριμένου σημείου της Μεσογείων, δημιούργησαν το ανάλογο κλίμα.

Τέλη Αυγούστου, Κυριακή μεσημέρι και χωρίς να έχω διάθεση να απομακρυνθώ από την ευρύτερη γειτονιά, θεώρησα ότι είναι ευκαιρία να ανακαλύψουμε τι εστί "Πρόεδρος".

Παρκάραμε εύκολα (λόγω ημέρας, ώρας και εποχής - αλλιώς τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα), αν και διαφημίζει ότι προσφέρει δωρεάν parking, μάλλον σε παρακείμενο χώρο της περιοχής. Το μαγαζί σχετικά γεμάτο, όμως δεν προβληματιστήκαμε να βρούμε ένα τραπέζι 2 ατόμων.

Ο χώρος, όμορφα διακοσμημένος, αλλά "copy paste" στα πρότυπα των νεο-σουβλατζίδικων της εποχής. Καμία φαντασία που να το διαφοροποιοιεί. Βεβαίως, οι 2 ντομάτες δεν μπαίνουν γι' αυτό, αλλά για τους 2 παρακάτω λόγους:

α) την πυκνή χωροταξική τοποθέτηση. Δυστυχώς, μπροστά στο κέρδος ο Πρόεδρος της Μεσογείων, δεν σκέφθηκε ότι κάποιους τους ενοχλεί να γίνονται μία παρέα με άγνωστους, των οποίων το τραπέζι απέχει ελάχιστα εκατοστά απο το διπλανό τραπέζι.

β) την κατηφορική κλίση των τραπεζιών που ακολουθούν την κλίση του δρόμου και κάνουν εξαιρετικά άβολη την απόλαυση ενός γεύματος. Η προχειροδουλειά σε όλο της το μεγαλείο.

Ξεπερνώντας τα παραπάνω και αφού πήραμε τους καταλόγους στα χέρια μας διαπίστωσα ότι, υπήρχαν πολλές επιλογές. Για όσους το έχουν επισκεφθεί, ο καταλόγος είναι σχεδόν αντιγραφή του καταλόγου άλλου γνωστού κεμπαμπτζίδικου των νοτίων προαστίων.
Πριν την παραγγελία, προσγείωθηκε το εμφιαλωμένο νερό (1€). Στα του φαγητού παραγγείλαμε: παστουρμαδοπιτάκια τα οποία ήταν καλοτηγανισμένα και νόστιμα, 2 τεμάχια στην μερίδα περίπου στα 5€, μελιτζανοσαλάτα που δυστυχώς δεν είχε καμία γευστική ένταση και χαρακτήρα (περίπου στα 5€), γιαουρτλού κεμπάπ στο οποίο είχε κόψει το γιαούρτι το οποίο είχε στερεοποιηθεί και κοβόταν δε κομμάτια μαζί με το κεμπάπ - κακά εκτελεσμένο πιάτο που δεν ξέρω εάν έτυχε αλλά σίγουρα δεν πέτυχε! Επίσης παραγγείλαμε κάποια καλαμάκια όπως καισερλί κεμπάπ (μέτριο) καλαμάκια κοτόπουλο (ίσως η καλύτερη επιλογή απο όσα παραγγείλαμε) και πατάτες τηγανητές (μεγάλη μερίδα και νόστιμες αλλά.... πατάτες τηγανητές)! Μαζι με 2 μπύρες, ο λογαριασμός ξέπερασε τα 30€ (η απόδειξη ήρθε κανονικά).

Στο τέλος είχε κέρασμα σφηνάκι σορμπέ λεμόνι που δυστυχώς δεν αμβλύνει τις κακές εντυπώσεις για την εξυπηρέτηση που, αμέσως μόλις ολοκληρώσεις το φαγητό και σε δούν ότι σταμάτησες να τρως, έρχονται να μαζέψουν τα πιάτα και "φωνάζουν" με τον τρόπο τους ότι πρέπει να σηκωθείς για να κάτσει ο επόμενος (για αυτό και οι 2 ντομάτες συν το γεγονός ότι η δεύτερη μπύρα ήρθε σχεδόν αφού είχαμε τελειώσει, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας).

Συμπερασματικά, μέτριο φαγητό σε περιβάλλον "δήθεν" με πολύ κακή εξυπηρέτηση του πελάτη, καθώς ενδιαφέρονται μόνο για τα ευρώ που θα καταθέσει! Εάν ψαχτείτε θα βρείτε πολύ καλύτερες επιλογές!

8 medium

14 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Εξαιρετικά καλαμάκια, χοιρινά και κοτόπουλο. Πολύ ωραία σαλάτα "Προέδρου". Πολύ ωραία ορεκτικά, τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα, παλαιωμένο τυρί. Μέτριος καβουρμάς.

Πολύ ωραία κεμπάπ. Η εξυπηρέτηση πολύ καλή και γρήγορη, ευχάριστο και χαρούμενο περιβάλλον.

Οι τιμές λογικές, περίπου 15-20 ευρώ ανά άτομο.

07 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Να πρέπει να κάνεις κράτηση σε σουβλατζίδικο δεν το εχω ματαδεί.
Ο ευγενικός κύριος μας εξυπηρέτησε παρολα αυτά.
Λοιπόν. Γρήγορα κι απλά.
Η εξυπηρέτηση για το χαμό που γινόταν ήταν αρκετά οργανωμένη και εδειχνε απροβλημάτιστη.
Το σις κεμπάπ χοιρινό που δοκίμασα ήταν πολύ καλά ψημένο, μαλακό και νόστιμο. Οι πατατες αξιόλογες. Το κεμπάπ κοτόπουλου εμένα δεν μου άρεσε αλλά άρεσε στους υπόλοιπους. Το τυλχτο με καλαμάκι κοτόπουλου ήταν καλό.

Ο κόσμος πια γεμίζει τα σουβλατζίδικα για να χορτάσει με λίγα χρήματα. Που λεφτα για εστιατόρια και ταβέρνες...
Αν πατε και δεν εχει τραπέζι μη σκάτε... έχει άλλα δυο μαγαζιά του είδους στα δυο λεπτά περπατημα που είναι εξίσου καλά.