Loader

Περιγραφή

All about burger by Akis Petretzikis

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Καθημερινά 17:00-12:09

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

22 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

New entry στην Αγία Παρασκευή και μάλιστα δυναμική, παρά το χαμηλό profile του chef της που ακούει στο όνομα Άκης Πετρετζίκης (AP). Το πίσω μέρος της πλατείας Αγίου Ιωάννου ανήκει πλέον σε μαγαζιά του εν λόγω chef. Ξεκινώντας από αριστερά έχουμε cafe και brunch, στη μέση τον χώρο όπου γυρίζονται οι τηλεοπτικές του εκπομπές και στα δεξιά burgers. Εγώ θα αναφερθώ στον τελευταίο, εκεί που ήταν κάποτε το μεζεδοπωλείο ‘’Παρθεναγωγείο’’.
Για να φτάσεις τα πράγματα είναι απλά. Ανεβαίνεις την Αγ. Ιωάννου, τον κεντρικό δρόμο της Αγίας Παρασκευής που βγάζει στο Deree και στην πλατεία που προανέφερα στρίβεις δεξιά. Αφήνεις αυτούς που έχεις μαζί σου, δίπλα στον πρώτο χώρο του Άκη και ψάχνεις να βρεις να παρκάρεις.

Εδώ υπάρχει θέμα, διότι αυτός που ασχολήθηκε με τη ρυμοτομία του συγκεκριμένου Δήμου ή ήταν πιωμένος ή με κάποιον είχε προηγούμενα. Τρομερές κακοτεχνίες, δρόμοι φιδίσιοι, κάνεις τον σταυρό σου να βρεις να στρίψεις εκεί που θες και πολλά άλλα.
Αφού λοιπόν βρεις να παρκάρεις, γυρίζεις στην πλατεία και βλέπεις την χαρακτηριστική σκηνή της Αθήνας της κρίσης. Ουρές τεράστιες όχι βέβαια για να πάρουν δωρεάν συσσίτιο οι φτωχοί και οι άστεγοι αλλά για να δοκιμάσουν οι νεολαίοι και οι νεολαίες της Αγίας Παρασκευής το μπιφτέκι του Άκη. Η αλήθεια είναι ότι η περιοχή τα τελευταία χρόνια είχε παρακμάσει και όλος ο κόσμος έχει μεταφερθεί στο διπλανό Χαλάνδρι, οπότε ήρθε η ώρα να τον ξαναμαζέψει στα σπλάχνα της.

Ο χώρος ας πούμε ψιλό βιομηχανικός με πολύ μέταλλο και ξύλο, βαρέλια για τραπέζια (αποκλειστικά 2 άτομα), γύρω - γύρω πάσο (άνετα πιάνεις συζήτηση με την ομορφούλα δίπλα σου) και στον μέσα χώρο μεγάλα καρούλια καλωδίων (αρκετά χαμηλά, καμπουριάζεις). Όλα βαμμένα σε σκούρο καφέ και πλαισιωμένα από ψηλά σκαμπό. Τον χώρο συμπληρώνουν, ένα stand αμερικάνικου style με ότι έξτρα θες (οι κλασικές μουσταρδοκετσαμαγιονέζες, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα κλπ), ένα flipper, οθόνες που παίζουν videos και προβολείς φωτιστικά με αρκετό φως στον χώρο.

Αφού λοιπόν έχεις βρει τραπέζι, ή καλύτερα πάσο ή βαρέλι, σηκώνεσαι, κοιτάς τον όρθιο κατάλογο έξω από το μαγαζί, ρωτάς και την παρέα σου τι θέλει και πιάνεις σειρά. Εδώ αρχίζουν τα βάσανα τα οποία τελειώνουν με το που φθάσεις ταμείο και δώσεις παραγγελία.

Παίρνεις το beeper και επειδή υπάρχει αρκετό προσωπικό ευγενικό και καλοκουρδισμένο από τον chef, σε σύντομο διάστημα η παραγγελία σου είναι έτοιμη. Καθαριότητα στο χώρο άμεση από κάποιον του χώρου, μουσική ροκ και είσαι έτοιμος να φας.

Εποχές Taco time για τους παλιούς.

Έχεις διαλέξει από κάποια burgers, από το κλασικό μοσχαρίσιο, περνώντας ενδιάμεσα από falafel burger και καταλήγοντας σε αυτό με ολόκληρο καβούρι.

Βάζεις κάτι έξτρα αν θες μέσα (μπέικον, κρεμμύδια κλπ), παίρνεις και ένα συνοδευτικό από ψητό καλαμπόκι, φτερούγες πτηνού, πατάτες κλπ, μια μπύρα ή ένα ανθρακούχο και είσαι έτοιμος να φας σε χάρτινο κουτάκι με πλαστικά μαχαιροπήρουνα. Street food καθαρό.
Δοκιμάσαμε λοιπόν το κλασικό burger ap, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, cheddar, iceberg, ντομάτα, μαγιονέζα και μια δροσερή sauce. Έξτρα τραγανό μπέικον και την δεύτερη φορά καραμελωμένα κρεμμύδια. Μεσαίου μεγέθους το burger, κιμαδίσιο, γευστικό, μέσα σε φοβερό αφράτο ψωμάκι που ζυμώνεται με μπύρα και στην κορυφή έχει αγγουράκι τουρσί, με τις γεύσεις των υλικών να δένουν μεταξύ τους. Κλασικό και απλό, σίγουρα όμως ξεχωρίζει γευστικά, χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω γιατί.

Chicken burger με τραγανό spicy φιλέτο κοτόπουλο, spicy curry mayo sauce, ντομάτα, iceberg και ένα μείγμα από 18 μπαχαρικά. Μαζί με τα chicken nuggets που έχουν φοβερό πανάρισμα, ξεχωρίζουν. Δεν ξέρω αν τα μπαχαρικά είναι 18 αλλά γευστικά μακράν από τις καλύτερες γεύσεις που έχω δοκιμάσει σε κοτόπουλο με το curry να ακούγεται λίγο παραπάνω από τα υπόλοιπα. Η χαρά των μικρών παιδιών που αγαπούν το πτηνό.

Στα συνοδευτικά, δοκιμάσαμε ροδέλες κρεμμυδιού χειροποίητες με garlic mayo, ωραία παναρισμένες, αρκετές και extra crunchy.
Πατάτες -θεωρώ χεράτες- με τη φλούδα τους, ανακατεμένες μαζί με γλυκοπατάτες. Καλές και αυτές και τραγανές.
Εκείνο που δεν πρέπει να παραλείψετε είναι το truffle corn. Ψητό καλαμπόκι με τρούφα, cheddar sauce, ψιλοκομμένο crispy μπέικον, δεντρολίβανο και beurre noisette. Αυτό το τελευταίο είναι καβουρδισμένο βούτυρο που παίρνει το χρώμα και το άρωμα ψημένου φουντουκιού και απογειώνει το καλαμπόκι. Πειραγμένη αμερικανιά στα καλύτερά της.

Στη λυπητερή της επίσκεψης τώρα. Αν έτρωγες τα ίδια στον Steve από το Chicago που αφού πέρασε τα χρόνια του στην ξενιτειά μαθαίνοντας την τέχνη του μπιφτεκιού, αποφάσισε με ότι μάζεψε να έρθει στην μαμά πατρίδα και να ανοίξει burgerάδικο θα πλήρωνες πολύ φθηνότερα.
Εδώ πληρώνεις Άκη. 5,8 το απλό έως 12,8 το καβούρι με τα υπόλοιπα να κυμαίνονται ανάμεσα. 1 euro ότι βάλεις μέσα, 6-8 οι δύο σαλάτες που έχει και 4-6 euro τα συνοδευτικά. Έχει και κάποια γλυκά στα 5,5 αλλά καλύτερα να πάτε στο διπλανό μαγαζί του ίδιου.
Ποιοτικά μεν, τσιμπημένα δε.

Αν θέλετε να λέτε ότι φάγατε στου Άκη να πάτε, αξίζει τον κόπο, είναι προσεγμένο, γκουρμεδιάρικο, ποιοτικό street food με όλη την αυθεντικότητα και χωρίς ίχνος δηθενιάς του chef. Τόσο αποτιμά τη δουλειά του, τόσο πουλάει όποιος θέλει πάει, όποιος δεν θέλει όχι, το σίγουρο είναι ότι ο Έλλην για να έχει να λέει, σε όποια περιοχή και να άνοιγε, θα τον τιμούσε και θα είχε ουρές.

Θα ξαναπάω για να δοκιμάσω πάπια και καβούρι αλλά μέχρι εκεί.
Αν θελήσω να κάθομαι σε σκαμπό, θα πάω σε μπαράκι, θα πιώ zombie και θα κουνηθώ και λίγο στους ήχους της μουσικής, δεν θα πάω με τίποτα για φαγητό.

21 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

7 χρόνια μετά το πρώτο Master Chef, και την σταθερά ανοδική πορεία του Άκη Πετρετζίκη μόνο τυχαία δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω, απόδειξη του ότι η νίκη του δεν ήταν το τέλος αλλά μόνο η αρχή. Για το ταλέντο του, μαγειρικό και επικοινωνιακό, και την αγάπη του κόσμου που τον περιβάλλει, τί να πεις... είναι ορατά από τον Κρόνο. Αλλά κι εγώ, πόσες και πόσες εργατοώρες δεν έχω βιδωθεί στην καρέκλα, σαν το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου, να βλέπω συνταγές στο κανάλι του στο youtube.....

Το Kitchen Lab αρχικά και το Burger AP στη συνέχεια, ήρθαν ως φυσική εξέλιξη αλλά και ως βόμβα για όσους περίμεναν να δουν επιτέλους από κοντά τον Άκη, να του μιλήσουν, να δοκιμάσουν τις εμπνεύσεις του και να βρουν ένα casual στέκι street food με την υπογραφή του.

Από το καλοκαίρι με τριβέλιζε η επίσκεψη, αλλά η κοσμοσυρροή ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Ήδη μετράω 2 επισκέψεις, μία πριν τις διακοπές μου του Σεπτεμβρίου ( 4/9 ) αλλά και αμέσως μόλις επέστρεψα στο καπάκι ( 15/9 ).

Γιατί άντε, καλές και οι αστακομακαρονάδες στο νησί και τα ποτά και το -ορκίζομαι-καλύτερο-μπανόφι-που-έχω-φάει-ποτέ-οπουδήποτε-, καλό το άδειασμα της βαλίτσας, το πλυντήριο/σιδέρωμα και το σούπερ μάρκετ (not), αλλά ακόμη καλύτερο ένα burgerΑΚΗ γιατί και η προσαρμογή σε ρυθμούς Αθήνας είναι δύσκολη!

Η επιλογή της επάνω πλατείας της Αγίας Παρασκευής είναι και καλή και κομβική για όλους, όμως κακά τα ψέματα, ο κόσμος συρρέει από παντού ανεξέλεγκτα, Μεσολόγγι, Πάτρα, Θεσσαλονίκη άκουσα... Για το παρκάρισμα, καλή τύχη εύχομαι. Εγώ, τα έχουμε πει, έχω το κοκκαλάκι της νυχτερίδας!

Είδα και το στούντιο όπου γίνονται τα γυρίσματα για το youtube, ακριβώς δίπλα βρίσκεται το πρωινό του μαγαζί Kitchen Lab ( για πρωινό, brunch κτλ. ανοιχτό έως τις 17:00 καθημερινά, ΑΚΗ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ... ) και στη γωνία δεσπόζει το Burger AP ( 17:00 με 00:00 καθημερινά και 13:00 με 01:00 Σ/Κ ) όπου γίνεται της κακομοίρας.

Ποιές τράπεζες, ποιό ΙΚΑ, ποιό τζάμπα, ποιός Ντάνος.... Είναι ο Άκης, που κυκλοφορεί ανάμεσά μας, που μπαινοβγαίνει στην κουζίνα, συνομιλεί, αστειεύεται, φωτογραφίζεται με τον κόσμο, κάνει live streaming για το φβ με τους πελάτες, βγάζει από το εργαστήριο και μοιράζει σε όλους σοκολάτες για να γλυκάνει την αναμονή... και γενικά η όλη ατμόσφαιρα δεν σε αφήνει να βαρεθείς και είναι πια viral.
Κι εκεί που τρως αμέριμνος και μουγκανίζεις, έρχεται στο τραπέζι σου, και μιλάτε για τα burger του, και του λες τη γνώμη σου. Και σε ευχαριστεί που ήρθες στο μαγαζί του, και βλέπεις ότι δεν έχει καβαλήσει καλάμι, ότι είναι απλά γλυκύτατος, ότι θέλει ο κόσμος να είναι ευχαριστημένος, ότι δεν σε βλέπει σαν σκέτο πορτοφόλι, ότι δεν περίμενε τέτοιο χαμό...
Αυτά και πολλά άλλα μπορώ να σας πω, για αυτό που είδα και έζησα και τις 2 φορές που πήγα, και να σας κουράσω ξανά.

Επειδή όμως υπάρχει και η αντίθετη οπτική, θα πω ότι είδα και ανθρώπους να διαφωνούν με αυτή τη μαζικότητα και να φεύγουν εκνευρισμένοι βλέποντας την ουρά αναμονής και την έλλειψη τραπεζιών. Επίσης οι τιμές σε μερικά είδη ίσως φανούν λίγο τσιμπημένες, δεδομένου ότι μιλάμε για self service με χάρτινα/ πλαστικά/ μιας χρήσης σερβίτσια, ή ακόμη κι ότι οι σαλάτες π. χ. είναι μικρής ποσότητας ή το παγωτό πανάκριβο. Και βέβαια ότι τόσος κόσμος δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος στην εξυπηρέτησή του, ή ότι ο χώρος είναι υπερβολικά απλός. Μένεις ή φεύγεις. Τόσο απλά.

Περιγραφή λοιπόν της δικής μας εμπειρίας, σύνοψη των 2 επισκέψεων.

- Βολεύει ο ένας να καθήσει στην ουρά, και ο άλλος να επαγρυπνεί για τραπέζι/ καρέκλα/σταντ να το γραπώσει μόλις αδειάσει. Εμένα, τη δεύτερη φορά, μου έδωσε ο Άκης το τραπέζι του, όπου συνομιλούσε με συνεργάτη του. Μα τί παιδί.....

- Όλη η υπομονή που χρειάζεται να επιδείξετε είναι στην ουρά. Μόλις παραγγείλετε στο ταμείο, σε μάξιμουμ 5 λεπτά θα τρώτε. Η κουζίνα πετάει! Π/Σ/Κ λίγη υπομονή παραπάνω!

- Πώς καταφέρνουν να μην χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα; Έχουν καθιερώσει ένα πολύ μοντέρνο σύστημα ( χρησιμοποιείται και το πρωί στο Kitchen Lab ) όπου σου δίνουν ένα buzzer και δονείται όταν είναι έτοιμη η παραγγελία σου. Πας για παραλαβή του δίσκου σου και enjoy. Μπράβο!

- Υπάρχει και η fast line για ειδικές περιπτώσεις ή συμπληρωματική παραγγελία. Και τα παιδιά φροντίζουν να σε προωθήσουν εκεί αν υπάρχει λόγος. Άλλο ένα μπράβο!

- Οι επιλογές σε burger είναι λίγες και καλές και με βρίσκει σύμφωνη που οι πατάτες χρεώνονται ξεχωριστά ( classic, chicken, ταλιάτα sous vide, πανσέτα, hot dog, φαλάφελ, καβούρι, πάπια. ) Συζητώντας με φίλη που επίσης γράφει στο ask, εξέφρασε το παράπονο ότι δεν υπάρχει στο μενού μια vegan επιλογή, πέραν του αναμενόμενου φαλάφελ, και έχει απόλυτο δίκιο. Ελπίζω ο Άκης να λάβει υπόψιν και τους vegans και να δούμε σύντομα μια ανάλογη προσθήκη, αντάξια της φαντασίας του!

- 2 σαλάτες, πατάτες απλές ή full extra, truffle corn, nachos, chicken nuggets και wings, onion rings, είναι οι side επιλογές. Αλλά και παγωτά και γλυκοπατάτες με κανέλα και ζάχαρη για επιδόρπιο!

Τί δοκιμάσαμε μέχρι τώρα:

- Classic burger AP ( 5,80 e ), με πεντανόστιμο αφράτο μπιφτέκι, ντομάτα, μαρούλι, cheddar, mayo και ΑP sauce. Μαλακό και πάντα φρέσκο το ψωμάκι, ζυμωμένο με μπύρα, που δεν διαλύεται, δεμένα υλικά χωρίς διαρροές, μέγεθος ιδανικό για να πιάνεται με το χέρι και στην κορυφή καρφωμένη με ένα ειδικό καλαμάκι μια χειροποίητη πίκλα αγγουριού ( όπως σε όλα τα μπέργκερ του ) Ξεκινήστε με αυτό ως πρώτη επιλογή!

- Chicken burger ( 6,80 e ) με απρόσμενα μεγάλη ποσότητα αληθινού κοτόπουλου, παναρισμένο νομίζω σε κορνφλέικς αλλιώς δεν εξηγείται το πόσο τραγανό είναι. Και πικάντικο, με ένα μίγμα 18 παρακαλώ μπαχαρικών, με την ντομάτα, το μαρούλι και την curry mayo απλά να συμπληρώνουν το αριστούργημα. Κλισέ, αλλά από τα νοστιμότερα που έχω δοκιμάσει!
- BBQ pancetta burger ( 7,80 e ), με λουκουμαδένια και τραγανή καραμελωμένη πανσέτα. Έπαθα την πλάκα μου. Απλά δοκιμάστε το... Δεν μπορώ να το περιγράψω.

- Truffle corn ( 5 e ), ψητό καλαμπόκι ( όχι ολόκληρο αλλά ξεψαχνισμένο ) με beurre noisette, cheddar, crispy bacon και σπασμένα παξιμαδάκια. Περίεργη ασυνήθιστη γεύση, κάτι στα υλικά δεν μου κόλλησε απόλυτα. Ίσως ήταν πολύ γλυκερό.

- Burger ΑP french fries ( 6 e ). Mix από πατάτες και γλυκοπατάτες, λουσμένες με καρέ ντομάτας, φρέσκο κρεμμυδάκι, crispy bacon και cheddar. Φανταστικές, πολύ πολύ νόστιμες, αλλά σε αυτή την τιμή λίγο μεγαλύτερη μερίδα παιδιά!

- Caesar salad η αυθεντική, ναι, αυτή με τις αντζούγιες και το κοτόπουλο ( 6 e ). Kατάφρεσκα υλικά, πρώτη φορά δοκιμάζω με αντζούγιες και μου άρεσε πάρα πολύ. Το μαρούλι, το πιο καθαρό και καλοπλυμένο που έχω συναντήσει έξω. Το κοτόπουλο δεν το τσιγκουνεύονται, τα κρουτόν, το τυρί και η σως σε ιδανική ισορροπία, αλλά και εδώ η συνολική ποσότητα κάπως μικρή, μάλλον ατομική θα την έλεγα.

- Παγωτό The caramel ( 5,50 e ), τύπου soft (μηχανής), όπου, παγωτό μπανάνα με χειροποίητο σπασμένο πολύ τραγανό μπισκότο και άφθονη σως καραμέλας, σε μεγάλο ποτήρι. Ακριβό το ατιμούτσικο, αλλά δεν γίνεται να μην κλείσεις το γεύμα με κάτι τέτοιο! Για την επόμενη φορά πρέπει να κάνω την υπέρβαση στο The praline με την σπασμένη βάφλα και να πάρω το The Yogurt που άκουσα ότι είναι φοβερό..

Σαν αμετανόητη burgerοφάγος που είμαι, και έχω δοκιμάσει αρκετά, το μεράκι που έχει βάλει ο Άκης στα δικά του, για μένα είναι δεδομένο. Με τα απλούστερα αλλά πιο διαλεχτά υλικά. Με κανονική νοστιμιά, όχι πλαστική. Και πιο κοντά από το άλλο αγαπημένο του Χολαργού. Αν λοιπόν σας αρέσουν τα burger να πάτε να το δοκιμάσετε. Αν είστε γκρινιάρηδες να μην πάτε. Τόσο απλά.

Προσωπικά προβλέπω ότι οι ουρές δεν αναμένεται να συρρικνωθούν σύντομα. Το είπα και στον ίδιο τον Άκη, ότι το χειμώνα θα είναι δύσκολα με τόσο κόσμο, και μου απάντησε ότι αυτό που πρωτίστως τον ενδιαφέρει είναι να κρατήσει σταθερή την ποιότητα και την εξυπηρέτηση, και τον κόσμο ευχαριστημένο.
Αυτοί που είναι να μείνουν θα μείνουν, και εκείνοι που είναι να φύγουν θα φύγουν. Μαντέψτε πού θα είμαι εγώ.
Και για τα burgers του και για μια selfie μαζί του, που έχω αφήσει σε εκκρεμότητα. Είμαι φαν, τί να κάνω....

22 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Επιστρέφω αυτή τη φορά για μια σχετικά αναλυτική κριτική στο μαγαζί που βάζει την Αγία Παρασκευή μας ξάνα στο γαστρονομικό χάρτη της Αττικής.

Για να κρίνω σωστά και να είμαι όπως πάντα το μέγιστο αντικειμενικός έπρεπε να επισκευτώ το μπεργεράδικο του ανερχόμενου κυρίου Πετρετζίκη εις διπλούν.

Τον περασμένο Άυγουστο και Σεπτέμβρη όλοι μίλαγαν γι αυτό. Και τα περισσότερα βράδια στην πάνω πλατεία (Αγ. Ιωάννου) γινόταν πανηγύρι μέσα και έξω από το κατάστημα. Περίμενες στην ουρά μέχρι και μία ωρα για την παραγγελία (να τονιστεί η εξαιρετική εξυπηρέτηση) και το τραπέζι δεν ήταν καν εξασφαλισμένο. Οι πελάτες κύριώς ηλικίας 15-30 και 80-85% γυναίκες σε παρέες των 2 και 3 κοριτσιών (κυρίως λόγω Α. Π. ). Νυφοπάζαρο στην κυριολεξία. Σήμερα όμως 19/10 που το επισκεύτηκα για Πέμπτη βράδυ τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα. Είναι θέμα χρόνου το θέμα να ξεφουσκώσει.

Χώρος: Αρκετά καλός και καθαρός, δεν λες ουάου αλλά ούτε και χαλιέσαι. Κυριαρχεί το Industrial και Urban ντεκόρ (γήινα και σκούρα χρώματα, μεταλλικά σκαμπώ, βαρέλια μεταλλικά για τραπέζια, ενα τεράστιο ξύλινο καρούλι απο καλώδιο έπαιζε το ρόλο του τραπεζιού ροτόντας, στους τοίχους μια μπασκέτα, ένα παιδικό ποδήλατου του 80 (τσοπεράκι) κτλ. )

Εξυπηρέτηση: Αν Κρίνουμε το χαρακτήρα του μαγαζιού (Σελφ-Σερβις) είναι σχεδόν άριστη. Η παραγελιοληψία γίνεται οργανωμένα και η παραγελία στέλνεται άμεσα προς εκτέλεση στην κούζινα. Δύο μπέγκερ και μια πατάτες θα πάρουν 5-6 λεπτά κατα μέσο όρο να ετοιμαστούν ενώ το έξυπνο beeper που σου δίνουν θα σε ενημερώσει διακριτικά και έξυπνα.

Γεύσεις: Δοκίμασα το κλασικό (τσιζ)μπέρκερ (5,8 ευρώ) την πρώτη φορά που ήμουν εξαιρετικά πεινασμένος. Αρκετά ισοροπημένο γευστικά, θα αρέσει στο 99% του κοινού. Ο κιμάς ολόφρεσκος και το μπιφτέκι νοστιμότατο (medium ψησιμο). Τυρί cheddar καλης ποιότητας, σε συνδιασμό με μαρούλι iceberg, ντομάτα και μαγιονέζα, αυτά τα λίγα έδεναν γευστικά άψογα. Χορταστικό με ψωμί μπριός και μια πίκλα (φετα αγγουράκι τουρσί) στην κορυφή (4/4). Το κοτομπεργκερ((4/4 και 6,8 ευρώ) ήταν επίσης νοστιμότατο και κριτσανιστό από καλής ποιότητας κοτόπουλο και μπούτι (ή σίγουρα όχι μόνο στήθος). Τα μπαχαρικά ήταν όντως ωραία σα μείγμα (κύμινο-κουρκουμάς-πιπέρι-αλάτι, ζάχαρι-δεντρολίβανο κτλ) και το μπέργερ καθόλου πικάντικο. Το ψώμι μπριός, η ντομάτα, το iceberg και η πίκλα παρόντα και εδω. Οι πατάτες ήταν 70%-30% κανονικές και γλυκοπατάτες σε μακρόστενα κομάτια σωστά τηγανισμένες (αλλά και προτηγανισμένες) και νόστιμες (3/4). Η γλυκοπατάτα ίσως να κάνει τη διαφορά, πρωτότυπο να τη βλέπεις και να τη γεύεσαι μαζί με κανονικές πατάτες τηγανητές. Εναλλακτικά δοκιμάστε χοτ ντογκ, σάντουιτς καραμελωμενης πανσέτας (7,8 ευρώ), με φιλέτο μοσχάρι (14,00 ευρώ!!! ) η με καβούρι (12,8 ευρώ) η μπιφτέκι φαλάφελ.

VFM: Αν φιλτράρεται την αναζήτηση με VFM (να εμφανίζονται μόνο τα 3 και πάνω) τότε χάσατε μια ευκαιρία για ένα από τα καλύτερα (ίσως όχι το καλύτερο) μπέργερς στην Αθήνα. Εδω θα φανώ αυστηρος και θα βάλω 2/4. Τιμή μεσαίου μπέργερ 5,8 ευρώ και τσικενμπεργερ 6,8 ευρώ είναι πολύ υψηλές και ιδιαίτερα για self service όπου κάθεσαι σε σκαμπώ και μικρά τραπέζια. Τα υλικά είναι άριστα αλλά και πάλι δεν μπορούν να δικαιολογησουν την τιμή. Να μην αναφερθώ στα πιο προχωρημένα σαντουις των 13-14 ευρώ.

Συμπερασμα: Για να έχει το project ΑΠ διάρκεια πρέπει

1ον. Μείωση τιμών κατά 15-20% τουλάχιστο
2ον. Πιο αναπαυτικός χώρος όπου κάθεσαι να φάς (χαθήκαν οι καρέκλες;)
3ον Μεγέθη στα burger (Μ, L)

Αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη πάντως.

1 medium

30 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Είναι κακό να εντυπωσιάζεται κανείς από εφήμερες δημοσιότητες και ιδιαίτερα τηλεοπτικές. Στις τελευταίες περιπτώσεις αυτές το "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός" είναι απόλυτος κανόνας. Παρασυρμένοι, λοιπόν, και μεις από διάφορα εγκωμιαστικά διαδικτυακά δημοσιεύματα, είπαμε, Δευτέρα βράδυ, να επισκεφθούμε το συγκεκριμένο μαγαζί, που βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της Αγ. Παρασκευής.

Πού δύσκολο το παρκάρισμα, αλλά το μαγαζί στις 10.30 το βράδυ δεν είχε σχεδόν καθόλου κόσμο και, έτσι, δεν καθυστερήσαμε να δώσουμε παραγγελία και να βρούμε να κάτσουμε στην αίθουσα, που είναι σε βιομηχανικό design, κυρίως με βαρέλια και σκαμπό. Συνιστάται πιό πολύ για πολύ νεολαία και όχι για 30+. Σε κάθε περίπτωση, γιαυτό που είναι, δεν μπορείς δεν μπορείς να βρεις ψεγάδια στη διακόσμηση και τη διαρρύθμιση του χώρου. Εμάς δεν μας ενθουσίασε, αλλά για την πιτσιρικαρία πιστεύω ότι είναι ότι πρέπει. Και η εξυπηρέτηση καλή. Εκεί, όμως, που έχω τις μεγαλύτερες ενστάσεις είναι στην ποιότητα του φαγητού, που, κατ' εμέ, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Πήραμε δύο χάμπουργκερ το κλασσικό και το κοτόπουλο. Το πρώτο αδιάφορο και το δεύτερο κακό θα έλεγα, δύο κομμάτια κοτόπουλου τηγανισμένα σε σάλτσα από μαγιονέζα και κάρυ.

Απαράδεκτες και οι πατάτες σπέσιαλ, που ήταν κατεψυγμένες, μας ήρθαν κρύες με κάτι σώς από τσένταρ και ελάχιστο μπεϊκον. Εντελώς απαράδεκτες και για φαστφουντάδικο τελευταίας κατηγορίας. Και όλα αυτά 20,00 € παρακαλώ, καθόλου φθηνά, αλλά καταφανώς υπερτιμημένα, για την εφήμερη τηλεοπτική υπεραξία του ιδιοκτήτη. Εννοείται πως δεν θα ξαναπάμε.