Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Η αληθινή μεξικάνικη κουζίνα είναι φτιαγμένη σαν το λαό της, γεμάτη αντιθέσεις, προσμίξεις, παραδόσεις. Το Dos Hermanos σας προσκαλεί να την ανακαλύψετε σ' ένα μοντέρνο & cosy περιβάλλον στην καρδιά της Κηφισιάς. Ο σεφ προετοιμάζει καθημερινά όλα τα μεξικάνικα πιάτα όπως fajitas, enchiladas, tacos, bouritos, chili con carne, με ολόφρεσκα υλικά υψηλής ποιότητας. Αφεθείτε σ' ένα αισθησιακό cocktail και στις καλύτερες μαργαρίτες της πόλης!

Στόχος μας είναι η απόλυτη Μεξικάνικη γαστρονομική εμπειρία σε προσιτές τιμές και η άριστη εξυπηρέτηση!

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο διοργανώνουμε βραδιές με Live Latin μουσική & Salsa. Λατινoαμερικάνοι τραγoυδιστές και χoρευτές σας ξεσηκώνουν με πολύ κέφι & χoρό, σε μια πραγματική Fiesta!

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή: 18:00 - 02:00 Σάββατο - Κυριακη:12:00 - 02:00. Παρασκευή και Σάββατο: Live Latin Music & Salsa Night με Λατινoαμερικάνους τραγουδιστές και χορευτές!

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει ζωντανή μουσική
Έχει δίκτυο Wifi
Φιλικό προς χορτοφάγους
Take away
Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες
Υπάρχει εξωτερικός χώρος
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

05 Ιαν 2020

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Hola amigos! Καλή Χρονιά σε όλους!

Συνεπής στην υπόσχεση που έδωσα στην τελευταία κριτική του '19 θα αφιερώσω την πρώτη κριτική μου για το '20 στο μεξικάνικο που έχω λατρέψει και τιμήσει τουλάχιστον 7-8 φορές μέσα στη χρονιά που έφυγε. Ούτε κι εγώ δεν το περίμενα ότι θα γινόταν η νο1 επιλογή για το παρεάκι μου, αλλά να πώς ένα μεξικάνικο από τα καλύτερα/ μακροβιότερα/ αρτιότερα που έχουμε στην Αθήνα (και κακά τα ψέματα, εγώ το έχω και δίπλα μου) έμελλε να γίνει το λατρεμένο μας στέκι για γιορτές, γενέθλια, σχέδια, πανηγυρισμούς πριν από ένα ταξίδι μας και μετά από αυτό, όπου τραπεζώσαμε και τραπεζωθήκαμε και γενικώς το είδαμε στολισμένο αποκριάτικα, χριστουγεννιάτικα, καλοκαιρινά, στην ονειρεμένη του αυλή υπό τα φρύδια της Φρίντα......

Για μένα ένας από τους ομορφότερους χώρους που μπορεί να βρεθεί κάποιος στην Αθήνα και να δειπνήσει. Μαζί με τις Λεύκες. Η διαφορά είναι ότι εδώ δεν θα νιώσεις στρίμωγμα ή δυσκολία να στριφογυρίσεις στο χώρο. Υπάρχουν άπειρα εκατοστά ελεύθερα, που δεν έχουν πνίξει την απόλαυση και τη χαλάρωση των θαμώνων, που σημειωτέον είναι σταθεροί, τακτικοί και φανατικοί με το ραντεβού μαζί του.
Μικροπροβληματάκια που έχουν προκύψει συχνά πυκνά με την κράτησή μας (κάποιος ετεροχρονισμός στο σύστημα τους) πάντα λύθηκαν με θετική διάθεση, ενώ το καλωσόρισμά τους και ο αποχαιρετισμός τους στο τέλος είναι πάντα υποδειγματικά επαγγελματικός και συγκινητικά ευγενικός. Φυσικά, αν δεν είχε προηγηθεί η αείμνηστη εκείνη βραδιά των καλοφαγάδων το φθινόπωρο του '17 ( Θεός σχωρέστην, να ζήσουμε να τη θυμόμαστε), εγώ πώς θα το είχα γνωρίσει και μετά να το γνωρίσω και σε άλλους.

Γεύσεις και πιάτα εκείνης της μάζωξης, έκτοτε έγιναν σταθεροί και μη εξαιρετέοι πρωταγωνιστές στις δικές μου μαζώξεις. Taquitos με μαγειρευτό κοτόπουλο, Mexican mango ψαρονέφρι, chimichanga κοτόπουλο και fajitas ανάμικτες, είναι θεωρώ το εγχειρίδιο του πρωτάρη σε σχετικώς ρηχά νερά.
Σε επόμενο level οι πατάτες chili con carne με απίστευτο μοσχαρίσιο κιμά και λουκουμαδένιο μοσχαράκι, το πιάτο που είναι θηριώδες για ορεκτικό και το πιάτο που εγώ τσακίζω μόνη μου ως κυρίως.
Από πολύ κοντά έρχεται να διεκδικήσει την σταθερή του θέση το Mexican pineapple με κοτόπουλο, για εκείνους που θέλουν το μέξικαν να είναι πιο γλυκούλικο.
Άλλες πιο πρόσφατες προσθήκες, που τις σκέφτομαι και συγκινούμαι, το πικάντικο Botana με το chorizo, η μεξικάνικη ομελέτα huevos mexicana, πλούσια και ζουμερή και το - αν έχεις το θεό σου - XL mexican sandwich. Ένα πιάτο που θα παράγγελνα ποτέ μόνη μου; Σίγουρα όχι. Μην μείνεις στον τίτλο, είναι άκυρος. Είναι μια πιατάρα φούρνου, με ανακατεμένα όλα εκείνα που εγώ ονομάζω comfort γεύσεις, μέσα σε στρώσεις από τορτίγιες και λιωμένο τυρί...
Αμ το άλλο; Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι στον έντυπο κατάλογό τους έχω δει την λέξη Μοle, κάτι που δεν έχω όμως εντοπίσει στον ηλεκτρονικό. Ελπίζω να μη με έχει ξεγελάσει η πρώιμη πρεσβυωπία μου, γιατί αυτή η σοκολατένια πρόκληση είναι ο επόμενος στόχος μου, μιας και η πρωτοκαθεδρία του Χερμάνο δεν δείχνει προς ώρας να απειλείται στην αυγή του '20.

Στην πρώτη μου κριτική τότε είχα βάλει 3 στο value, το οποίο τώρα θα αριστεύσει δικαιωματικά. Όχι γιατί μείωσαν τις τιμές, αλλά επειδή τις κρατάνε σταθερά σταθερές και, επειδή, μετά από τόση εντρύφηση και σπουδή, έχω συνθέσει 2-3 κόμπακτ μενού passepartout που κρατούν το λογαριασμό χαμηλά και τον κορεσμό πολύ ψηλά, μιας και οι μερίδες είναι άκρως χορταστικές (40-45 ευρούλια το ζευγάρι σε τέτοιο μαγαζί είναι challenge).

Κατά τα άλλα, η Frida σε περιμένει στην πάντα απίθανη αυλή, η margarita παραμένει πάντα άψογη, η sangria πάντα δροσιστική, το δωρεάν καλωσόρισμα nachos con salsa πάντα διαολεμένα καυτερό και το τηγανητό παγωτό πάντα μια έκπληξη για όποιον το πρωτοακούει και δεν ξέρει τί θα του έρθει στο τραπέζι.
Για εμάς έχει πλέον εξελιχθεί σε αγαπημένο στέκι με όλη τη σημασία του όρου. Και όπως ήταν επόμενο, πήρε κι αυτό τη θέση του στην προσωπική μου pocket list που αντί να μεγαλώνει, μικραίνει.

https: //www. youtube. com/watch?v=ERYY8GJ-i0I

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Ucook.

05 Φεβ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Άφησε για λίγο τις προσδοκίες σου στην άκρη.

Δεν έχει σημασία τι έχεις σκεφτεί για το Dos Hermanos. Δεν έχει σημασία που αν δεν έχεις ξαναπάει, από τις κριτικές και μόνο, περιμένεις να γευτείς ένα από τα πιο νόστιμα μεξικάνικα στην πόλη. Μην ασχοληθείς με τις σκέψεις σου για το κόστος, ούτε για τα λάθη της εξυπηρέτησης, όταν πρόκειται για πράγματα που μπορούν να συμβούν οπουδήποτε.

Άστα στην άκρη αυτά.

Απόλαυσε τον απίθανο χώρο. Τα υπέροχα φυτά, τα άνετα καθίσματα, τον όμορφο φωτισμό. Τα απίστευτα πολλά χρώματα και την υπερτέλεια διακόσμηση. Λίγα μαγαζιά στην Αθήνα έχουν τόσο τέλειο, χαλαρωτικό αλλά και παιχνιδιάρικο χώρο. Απόλαυσέ το.

Απόλαυσε τις στιγμές σου εκεί μέσα. Πιες κάποιο από τα ωραία κοκτέιλ και δοκίμασε μερικά από τα πιάτα του πλούσιου μενού. Μην δώσεις σημασία στο ότι δεν θα χορτάσεις με το κλασικό 20άρικο που χορταίνεις σχεδόν σε όλα τα άλλα μεξικάνικα. Είναι εντάξει. Δώσε 25€ και δεν θα σου κακοφανεί το μέγεθος των πιάτων, που είναι λίγο πιο μικρό από ότι περίμενες. Άσε τις προσδοκίες σου στην άκρη, είπαμε.

Αν σε ενοχλούν, στο μάτι, τα μικρά πιάτα μην πάρεις μπουρίτο. Αν δεν σε ενοχλούν τα καυτερά πιάτα δοκίμασε το ψαρονέφρι με μάνγκο που όλοι το εκθειάζουν. Απόλαυσε το πόσο όμορφα στημένα είναι τα πιάτα και την ποικοιλοχρωμία τους! Απόλαυσε τα χειροποίητα νάτσος που έρχονται σαν καλωσόρισμα. Φάε σίγουρα τα μαύρα που στην αρχή θα τα περάσεις για χαρτοπετσέτες. Είναι εξαιρετικά.

Παίξε με τα fajitas. Όλοι κρύβουμε έναν φαχιτάκια μέσα μας. Πειραματίσου. Με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείς να κλείσεις την τορτίγια? Ζήτα και άλλες αν δεν σου φτάσουν. Αλλά μην ενοχληθείς που θα έχουν φέρει λίγες και μικρές.

Γενικά μην ενοχληθείς με τίποτα. Ζήσε τη στιγμή σε αυτόν τον μαγευτικό χώρο.

Αυτά μου έλεγα εκείνο το βράδυ και πέρασα υπέροχα. Αυτά λέω και σε σένα.

14 Ιούλ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Στην τελευταία μας επίσκεψη στα Δύο αδέλφια μας δόθηκε ένα ερωτηματολόγιο προς συμπλήρωση το οποίο μεταξύ άλλων περιείχε την ερώτηση “πως ξέρετε, μάθατε ή ήρθατε στο εστιατόριο?” Απάντησα ειλικρινά “από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του” πίσω στο μακρινό 1992. Θεέ μου! Θα ορκιζόμουν ότι ήταν πιο πριν.

Πιο πριν υπήρξε όμως, εξακριβωμένα, ένα road trip με καταληκτικό προορισμό το Mexico. Με διαδρομές off highway. Με μικρές καντίνες στη μέση του πουθενά. Συνεννόηση στη νοηματική. Άγνωστες λέξεις άγνωστων φαγητών. Mezcal με το γνωστό σκουλήκι. Οι κάκτοι ανάποδα.

Τώρα αν με ρωτούσε κάποιος (που είμαι σίγουρη ότι δε θα το κάνει) αν το φαγητό στο Dos hermanos είναι μεξικάνικο θα ανοίγαμε ολόκληρη κουβέντα η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, δε θα ενδιέφερε κανέναν, σχεδόν, παρά μόνο κάτι βλαμμένα με τα οποία τέτοιου είδους συζητήσεις κρατάνε χρόνια. Εγώ θα του απέδιδα τον, υβριδικό, όρο tex-mex και την ίδια στιγμή θα το χαρακτήριζα ως το καλύτερο mainstream Mexican εστιατόριο αν και θα ήθελα να δω, στην πορεία, πιο ιδιαίτερα πιάτα. Mole? Albondigas? Tamales? Come on brothers give it a kick!

Θα αρχίσω κατά την προσφιλή μου τακτική με τα κακώς κείμενα. Δηλαδή το εξής, ένα και μισό.

Το παρκάρισμα. Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες. Που κάτι δέντρα έχει αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι πρόκειται για τα συγκεκριμένα. Τα αγόρια, συνήθως, μας αφήνουν και ρίχνονται στον αγώνα. Ε! Την τελευταία φορά, μέχρι να επιστρέψουν, είχαμε πιει από ένα κοκτέιλ, είχαμε παραγγείλει τη sangria μας, τους είχαμε θάψει, είχαμε κουτσομπολέψει το άπαν σύμπαν και, φυσικά, μετά κάναμε τις κυρίες. Χμμμ! Τώρα που το σκέφτομαι ίσως και να είναι πλεονέκτημα τελικά.

Δεν είχε τηγανιτό παγωτό Κυριακή μεσημέρι. Όταν εγώ, που είναι ζήτημα αν τρώω τρία παγωτά όλον τον χρόνο, είχα αποφασίσει ότι αυτό ήθελα. Σας έχω πει ότι είμαι ένα απίστευτα κακομαθημένο μοναχοπαίδι έτσι? Ειλικρινές όμως. Να τα λέμε κι αυτά.

Αγαπώ τον χώρο τους. Έχει αλλάξει, στην πορεία του χρόνου, χωρίς εκπτώσεις όμως. Σαφώς βελτιωμένος. Με μια έκρηξη χρωμάτων κι αρωμάτων στον μικρό περίκλειστο κήπο τους που είναι ιδανικός για χειμωνιάτικες λιακάδες. Προορίζεται για καπνιστές, βέβαια, αλλά είναι τόσο καθαρή η ατμόσφαιρα που θα σας έλεγα να τον προτιμήσετε. Θα γίνω politically incorrect, το ξέρω, αλλά στο τέλος του φαγητού μια tequila reposado ή ένα mezcal shot μαζί με ένα πουράκι λέει πολλά αν και ξέρω ότι μόνον ο τα πάντα όλα της ζωής μου και η μαύρη οχιά θα συμφωνήσουν. Με τη γνωστή αυτοπροσωπογραφία της Frida Kahlo την οποία, μετά από ένα τηλεφώνημα, δεν έχω μπορέσει να ξαναδώ, χωρίς να ξεσπώ σε γέλια. Αλήθεια όμως.. να βλέπαμε και μία του Diego Rivera? Αλλά κι ο πάνω όροφος, υπέροχος, αποπνέοντας μία colonial αισθητική. Ξύλινα φαρδιά τραπέζια, δερμάτινες καρέκλες, άνεση, απόσταση, χρώματα, εδώ μια τοιχογραφία της dias des muertos. Νομίζω ότι βρήκα το θέμα για το επόμενο αποκριάτικο πάρτι μου. Προσθέστε, σε όλα αυτά, τα ταιριαστά σερβίτσια, την όμορφη παρουσίαση, τη χρωματική αρμονία et voilà έχετε το τεσσάρι.

Το οποίο κερδίζει επίσης και η εξυπηρέτηση. Θα προτείνουν πιάτα, θα εξηγήσουν, θα κάνουν αλλαγές αν το επιθυμείτε, θα είναι πάντα κάπου δίπλα σας χωρίς να γίνονται φορτικοί. Ειδική μνεία στους barmen οι οποίοι υπομένουν με χαμόγελο όλες τις προσθαφαιρέσεις συστατικών που ζητώ.

Τώρα περί φαγητού … Αρχίστε με ένα κοκτέιλ! Τα κάνουν υπέροχα και όπως τα ζητήσετε. Για εσάς που θα το επισκεφτείτε πρώτη φορά και ίσως είναι η πρώτη επαφή με τη συγκεκριμένη κουζίνα (τώρα που το γράφω μου κάνει sci-fi) θα πρότεινα τη μεξικάνικη ποικιλία ορεκτικών. Μεγάλη, χορταστική, νόστιμη, αλλά και ο καλύτερος τρόπος να πάρετε μια ιδέα έτσι ώστε να κινηθείτε ανάλογα στην παραγγελία σας. Στα 8,5 αυτή των δύο ατόμων και στα 15 των τεσσάρων. Όταν πεινώ πολύ παραγγέλλω ένα από τα combos τους, στα οποία μπορώ να συνδυάσω διαφορετικά είδη όπως π. χ. ένα burrito, ένα taco, μία chimichanga. Εννοείται ότι δεν έχω κατορθώσει να το τελειώσω ποτέ γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι μιλάμε για πλούσιες μερίδες κι αν είστε σαν κι εμένα που δε μπορώ να αντισταθώ στα σπιτικά nachos τους με guacamole και sour cream (πάντα παραγγέλλω extra γιατί μου αρέσει πολύ ο τρόπος που τα φτιάχνουν αν και θα ήθελα το guacamole με λίγο περισσότερο lime) ούτε εσείς θα το καταφέρετε. Στα 12,5e. Όταν είμαι σε light φάση(δικό σας…. ) διαλέγω fajitas.

Ok! Καθότι το μοσχάρι που επιλέγω είναι σε λωρίδες έρχεται πάντα, περισσότερο ψημένο για τα δικά μου γούστα αλλά και πάλι μου αρέσει. Ευτυχώς τα συνοδευτικά λαχανικά κρατούν τη φρεσκάδα τους. 16,5e. Ωραίο πιάτο είναι και το Mexican mango που μπορείτε να το διαλέξετε με ψαρονέφρι ή κοτόπουλο. Στον κατάλογο σημαίνεται με μία πιπερίτσα που δηλώνει κάψα αλλά μην το φοβηθείτε. 12,5 e. Από την άλλη όμως σε περίπτωση που ζητήσετε πιο καυτερό το chili con carne σας να είστε προετοιμασμένοι ότι θα αναπτύξετε ταχύτητα που θα φθάνει τα 10G άρα σας βλέπω να κάνετε διακοπές στο outer space.

Να δείτε που ήρθε το καλοκαίρι! Ναι, είναι αλήθεια παρόλο που δε του φαίνεται… Η απόλυτη στιγμή να ξεφύγεις. Να φύγεις. Και να αποφασίσεις αν θες να γυρίσεις και σε τι. Να βγάλεις, περίπλοκα, εισιτήρια έχοντας μόνο ένα τραγούδι στο μυαλό σου. Cause my baby just wrote me a letter.

Ο ευρών κριτική αμειφθήσεται…! Αν τη βρείτε να περιπλανιέται κάπου χαμένη, σας παρακαλώ να μου τη φέρετε. Μου λείπει. Χάθηκε ανεξήγητα και αδικαιολόγητα χωρίς να αφήσει ίχνος. Θα μπορούσα να επιλέξω κι άλλους τρόπους, παρασκηνιακούς ή μη, για να διαμαρτυρηθώ αλλά δεν είναι το στυλ μου. Προτιμώ να πω ότι έχω δημόσια. Ούτε θέλω να καταφέρω χτύπημα σε ένα οικοδόμημα που είναι εμφανές ότι απογυμνώνεται και καταρρέει. Δόξα τω Θεώ! Βλέπω ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση εκ των έσω.

21 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Το πολυδιαφημισμένο πλέον μεξικάνικο εστιατόριο " Dos Hermanos " στην Κηφισιά χαρακτηρίζεται από ζωντάνια, ευγένεια, ζωηρή διακόσμηση και ικανοποιητικές γεύσεις, άλλωστε δεν υπάρχουν και πολλά στο είδος του στην χώρα μας!

Στο συγκεκριμένο μέρος σύχναζα ανελλιπώς κατά τα mid late 90ς τότε που τα έθνικ εστιατόρια σπάνιζαν αλλά και οι έξοδοι περιορίζονταν στα "κοντινά" μέρη. Έκτοτε αυτό το deja vus καθώς και η ακούραστη περιέργειά μου για το καινούργιο με απομάκρυναν κάπως... Τότε, η μικρή είσοδος του εστιατορίου ήταν δίπλα από τη σημερινή, σχετικά μεγάλη είσοδο. Κατόπιν, ανεβαίναμε ορισμένα σκαλιά και συναντούσαμε μια μεγάλη αίθουσα, εκείνη που βρίσκεται τώρα στον α΄ όροφο, πανομοιότυπη με την τωρινή με κάποιες βελτιωτικές αλλαγές στα έπιπλα. Μάλιστα, η γνωστή φιγούρα του υπεύθυνου κυριαρχούσε από εκείνα τα χρόνια στον χώρο!

Η λατινογενής ταυτότητα του εστιατορίου "κράζει" από μακρυά. Ωστόσο, η διακόσμηση δεν υπερβαίνει τα όρια και δεν γίνεται κιτς. Αντιθέτως, κυρίως ο ισόγειος χώρος, είναι φτιαγμένος με γούστο και μεράκι. Αγαπητέ Fratello, αυτή τη φορά δεν θα σταθώ πολύ στον διάκοσμο των χώρων καθώς έχει αναλυθεί τόσο περιγραφικά από πολλούς χρήστες μας!

Απλά, θα επισημάνω τα μερικά διακοσμητικά στοιχεία που τα θεωρώ ιδιαίτερα: την παρουσία κάκτων σε όλες τις εκδοχές τους που κάνουν την εμφάνισή τους από τις μεγάλες ζαρντινιέρες στην είσοδο! Η παρουσία τους συνεχίζεται και στον ισόγειο χώρο με την κομψή-Χριστουγεννιάτικα διακοσμημένη - γλάστρα, με τον μοβ φιόγκο, καθώς και με άλλους πολλών σχεδίων κάκτους.

Η πράσινη διάθεση του χώρου είναι ολοφάνερη και στο υπέροχο τμήμα με τα φυτά στο βάθος του ισόγειου χώρου (στολισμένα με μικρά λαμπιόνια ). Ακόμα, εντυπωσιακό είναι και το μικρό καλοκαιρινό τμήμα με τη φιγούρα της Φρίντα Κάρλο, τα επιβλητικά τραπέζια του επάνω χώρου καθώς και τα χρωματιστά τραπέζια του ισογείου, η βιτρό οροφή και οι εξωτικές και πανέμορφες τουαλέτες στον επάνω όροφο. Επιπλέον, τόσο τα διάφορα ισπανομεξικανικά μπιμπλό, εμπνευσμένα από την κουλτούρα και των δύο αδελφών εθνών, όσο και τα ζωηρά χρώματα συνθέτουν ένα εξωτικό, ξέγνοιαστο και χαρούμενο περιβάλλον!

Θεωρώ ότι εάν το μέρος ή η χωροταξική δομή του ήταν διαφορετική και μπορούσε να διατεθεί κάποιος χώρος αποκλειστικά για να χορεύουν οι θαμώνες, θα ήταν ίσως η πιο must επιλογή για τους φαν του είδους. Παρόλο που πλέον διοργανώνονται κάποιες latin βραδιές που, όπως μας πληροφόρησαν οι σερβιτόροι, και τα τραπέζια στο ισόγειο διατάσσονται πιο αραιά, ο διαθέσιμος χώρος δεν αρκεί.
Η μουσική που ακούγεται (υπάρχει και θέση dj ) αν και σε χαμηλή ένταση είναι πολύ καλή και χαρακτηριστική. Φαντάζομαι ότι τις προχωρημένες ώρες θα δυναμώνει και θα χαρίζει περισσότερο κέφι!

Επισκεφθήκαμε το " Dos Hermanos " κατά την διάρκεια των εορτών (02.01.2018) παρέα τριών ατόμων στα πλαίσια μιας χαλαρής εξόδου... Καθίσαμε στο ισόγειο, σε ένα χρωματιστό τραπέζι με ισπανικά πλακάκια στην επιφάνειά του και στρωμένα με πανέμορφα σουπλά με έναν Μεξικανό με το σομπρέρο του την κιθάρα του και μια πιπίλα, καθώς και ένα μικρό Μεξικανόπουλο, ζωγραφισμένα με υπέροχους συνδυασμούς χρωμάτων. Επιπλέον, τα πρωτότυπα πιάτα και οι πετσέτες είναι σε πολύ ζωντανά χρώματα. Τα τραπέζια κοσμούσαν και απλά, γυάλινα και στρογγυλά, κηροπήγια.

Το μενού είναι πολύ μεγάλο και πρωτοστατούν κλασικά-δημοφιλή μεξικάνικα πιάτα (Ενσιλάδας, Τάκος, Μπουρίτο, Τοστάδα κ. ά ). Πέρα από αυτά, συναντάμε διάφορα κλασικά κρεατικά πιάτα απλά και μεξικάνικα. καθώς και μερικά γλυκά.

Παραγγείλαμε τα εξής:

Taquitos κοτόπουλου (7,00), πρόκειται για μικρές πεντανόστιμες τυλιχτές τορτίγιες με τυριά και κοτόπουλο συν λίγη ντομάτα. Κατέφθασαν σε εντυπωσιακό βαθύ μπλε πιάτο όπου τα τέσσερα τακίτος βρίσκονταν περιμετρικά του και η μπόλικη λευκή sour cream (με λίγα ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια) στο κέντρο του πιάτου με λίγη σος gucamole δίπλα!

Μexican Combo με Burittos με κοτόπουλο και Flautas με μοσχάρι (12,50) και ένα ακόμη με Enchilladas με κοτόπουλο και το ίδιο Flautas (12,50). Όπως καταλάβατε, πρόκειται για πιάτο που κάποιος μπορεί να συνδυάσει δύο παραδοσιακά μεξικάνικά φαγητά. Άκρως λειτουργική λύση ανάμεσα στις τόσες επιλογές που από ένα σημείο και μετά σε "πνίγουν" όταν μάλιστα θέλεις να χαρείς την παρέα σου.
Και στα δύο πιάτα, πέρα από τα κυρίως εδέσματα, γαρνίρονται με τον ίδιο τρόπο: μία τραγανή τορτίγια, μια κατακόκκινη πιπερίτσα, ρύζι, λίγες μικρές λωρίδες μοβ λάχανου, ντομάτα, μπόλικη πράσινη σαλάτα, sour cream πάνω από τα φαγητά. Και τα βασικά φαγητά ( με το Burito να έχει το προβάδισμα ) και οι γαρνιτούρες στοιχειοθετούσαν δύο πολύ νόστιμα πιάτα!

Μεξικάνικο Σνίτσελ (κατόπιν έμαθα ότι Μεξικάνικο Σνίτσελ δεν αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο στην Μεξικανική κουζίνα........ ) από χοιρινό κρέας (13,50). Θέλοντας να ξεφύγω από τα κλασικά μεξικανικά πιάτα είπα να διαλέξω κάτι το διαφορετικό. Έτσι παράγγειλα αυτό το Σνίτσελ... Σερβίρεται με πολύ όμορφο τρόπο, πάνω σε στρογγυλό ξύλινο δίσκο. Συνοδεύεται από χειροποίητες πατάτες τηγανιτές, πράσινη σαλάτα συν λίγο μοβ λάχανο και για ντεκόρ δύο πράσινα φασολάκια και μια κόκκινη μικρή πιπεριά. Επάνω από το παναρισμένο Σνίτσελ υπήρχε μπόλικο λιωμένο κίτρινο τυρί. Το Σνίτσελ πραγματικά με απογοήτευσε γιατί για χοιρινό ήταν πολύ στεγνό και χοντροκομμένο και το μέτριο πανάρισμα ( που λίγο το καταλαβαίνεις ) δεν μπορούσε να το κάνει τραγανό, ως είθισται!!!
Θεωρώ ότι πολλά κρέατα του καταλόγου, ιδιαίτερα εκείνα που δεν αφορούν την Μεξικάνικη κουζίνα και την ταυτότητα του εστιατορίου, θα πρέπει να αποσυρθούν ή τουλάχιστον να μετριαστούν. Δεν γίνεται να ικανοποιούνται όλα τα γαστρονομικά γούστα.... ο θαμώνας πάει στο μέρος αυτό κυρίως για την ξεχωριστή κουζίνα του!

Στην αρχή μας προσφέρθηκαν νόστιμα Νάτσος, σε ξύλινο στρογγυλό μπολ, συνοδεία της γνωστής κόκκινης και πικάντικης μεξικάνικης σος!

Ήπιαμε:
Mojito (8,00), πολύ κατώτερο των προσδοκιών μας και ιδιαίτερα νερωμένο...
Ποτήρι Σανγκρία (5,00), σπιτική και πολύ νόστιμη!
Μπύρα Desperados ( 330 ml ) με τεκίλα, στα ΕΥΡΩ 5,00. Η ελαφριά και πλούσια σε γεύση αυτή μπύρα έχει πολύ ωραία συσκευασία και σερβίρεται με φέτα λεμόνι στο πάνω μέρος του μπουκαλιού.

Πέρα από τα κλασικά Μεξικανικά ποτά και κοκταίηλ, δίνεται ξεχωριστά και μία αρκετά ενδιαφέρουσα wine list με πολλά αξιόλογα Ελληνικά κρασιά.

Όσον αφορά το νερό οι γνώμες διίσταντο....: Ο ένας σερβιτόρος μας ρώτησε εάν θέλουμε απλό ή εμφιαλωμένο νερό. Είπαμε εμφιαλωμένο (2,00). Ο δεύτερος σερβιτόρος, αφού μας ξαναρώτησε, μας πληροφόρησε ότι και το νερό της βρύσης είναι καλό γιατί είναι φιλτραρισμένο.....!

Κατά τα άλλα, το προσωπικό είναι ευγενέστατο, δραστήριο και πλήρως καταρτισμένο!

Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ένα μέρος με θετική και χαρούμενη αύρα που κερδίζει τον θαμώνα, ο οποίος αρέσκεται στο συγκεκριμένο είδος κουζίνας!

13 Απρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Το DOS HERMANOS ήταν εδώ και πολύ καιρό στα σχέδια μου για επίσκεψη, η Κηφισιά ωστόσο μας έπεφτε λίγο μακριά, οπότε το αφήναμε για το μέλλον. Μια καθημερινή ωστόσο (Τρίτη αν θυμάμαι καλά) πήραμε την απόφαση και φθάσαμε στη Κηφισιά για να δοκιμάσουμε και εμείς τις γεύσεις του DOS HERMANOS.

Αν και καθημερινή, υπήρχαν ήδη μερικές παρέες και κατά τη διάρκεια της βραδιάς προστέθηκαν και άλλες. Ο χώρος έχει περιγραφεί αναλυτικά από τους φίλους του site, δεν έχω και εγώ παρά να προσθέσω ότι είναι πολύ όμορφος, άνετος, με ταιριαστή διακόσμηση και μουσική, σε προδιαθέτει ιδανικά για την έξοδό σου.

Κανένα παράπονο επίσης δεν υπήρχε και για το service. Ευγενικό και φιλικό όλο το προσωπικό, πάντοτε παρόν όποτε το χρειαζόσουν. Ένα προβληματάκι που υπήρχε με το τραπέζι μας διορθώθηκε με προθυμία άμεσα, ενώ στο τέλος μας ρώτησαν εάν μείναμε ευχαριστημένοι και μας περίμεναν στην έξοδο με χαμόγελο για να μας ξεπροβοδίσουν.

Ο κατάλογος, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, περιέχει τα πιάτα που πάνω-κάτω θα περίμενες να συναντήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να τον αναζητήσετε ηλεκτρονικά στο site του εστιατορίου.
Εμείς, 2 άτομα παραγγείλαμε:
- για αρχή ήρθε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό (2 €), κατόπιν ωστόσο ερώτησης εάν προτιμούμε εμφιαλωμένο ή βρύσης.
- μετά από λίγο, σε ένα καλαθάκι ήρθαν λίγα nachos, απλά και με σπανάκι, συνοδεία ελαφρά καυτερής σάλτσας. Νοστιμότατα και χωρίς χρέωση μάλιστα.
- μία σαλάτα μεξικάνα, δηλ. ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένη ντομάτα, πιπεριά, αβοκάντο και παρμεζάνα. Η σαλάτα γαρνίρεται με μοσχαρίσιο κιμά (μπορούσαμε εμείς να προσθέσουμε το γαρνίρισμα της επιλογής μας) και σερβίρεται σε τραγανή φωλιά tortilla με sour cream sauce. Πολύ νόστιμη, με φρέσκα υλικά, και σε επαρκέστατη ποσότητα (10 €).
- taquitos, δηλαδή τραγανή tortilla από αλεύρι σε σχήμα φλογέρας με γέμιση από ποικιλία τυριών, φασόλια και μοσχαρίσιο κιμά (7,00 €). Νόστιμο πιάτο επίσης το απολαύσαμε. Ενδεχομένως να μην ήταν απολύτως απαραίτητο για την παραγγελία μας, καθώς 2 κυρίως και 1 σαλάτα θα ήταν αρκετά για να χορτάσουν δύο πεινασμένα άτομα, δεν το μετανιώσαμε ωστόσο.
- για μένα chimichanga κοτόπουλο φούρνου τυλιγμένο σε τραγανές tortillas από αλεύρι με topping sour cream (11,50 €) και για τη γυναίκα μου tostadas, δηλ. ανοιχτές τραγανές tortillas με γέμιση από κοτόπουλο φούρνου, με τσένταρ, σαλάτα, ψιλοκομμένη ντομάτα, ελιές και sour cream sauce (11,50 €). Και τα δύο πιάτα ήταν πολύ νόστιμα και μου άρεσε το γεγονός ότι όλες οι γεύσεις ήταν ευδιάκριτες. Η κάθε μερίδα μάλιστα ήταν αρκετά χορταστική καθώς περιελάμβανε από 2 τεμάχια, καθώς και σαλάτα, μεξικάνικο ρύζι (εξαιρετικά νόστιμο και αρωματικό) και σοταρισμένα μεξικάνικα φασόλια.
- από ποτά, παραγγείλαμε μια μικρή κανάτα των 500 ml. παγωμένη μαργαρίτα λεμόνι (14,00 €), η οποία ήταν μια χαρά.

Για τα παραπάνω, δηλ. 2 κυρίως, 1 ορεκτικό, 1 σαλάτα και την μαργαρίτα, ο λογαριασμός με απόδειξη ήρθε στα 56 €, τιμή λογική για όσα προσφέρει το DOS HERMANOS, οπότε και εδώ δε θα στερηθεί το άριστα στην αξιολόγησή μου. Εξάλλου, ιδιαίτερα θετικό είναι για εμένα ότι δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις, που συναντάς αλλού και ανεβάζουν τον λογαριασμό από την αρχή.

Συμπερασματικά, πολύ όμορφος και προσεγμένος χώρος, άψογη εξυπηρέτηση, νόστιμα πιάτα και λογικές τιμές, για το λόγο αυτό και 4 τεσσάρια στην τελική μου αξιολόγηση, νομίζω μετά από πολύ καιρό. Εννοείται ότι θα ξαναπάω...

24 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Η εβδομάδα γευσιγνωσίας του ask με βρήκε ν’ αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε Dos Hermanos και Altamira. Στο δεύτερο είχα πάει προ 15ετίας περίπου, τότε που ακόμα δεν είχα ιδέα από εστιατόρια και ιδίως από πολυεθνική κουζίνα. Βέβαια τότε υποτίθεται ότι ήταν στα φόρτε του, τα τελευταία χρόνια δεν είχε και την καλύτερη φήμη, οπότε θα ήθελα να δω μετά από τόσα χρόνια πως έχει εξελιχθεί.

Μιας όμως και η Δευτέρα ήταν και η μόνη μέρα που με βόλευε επέλεξα το Dos με λίγη επιφυλακτικότητα μπορώ να πω, καθώς μου είχε μείνει στο μυαλό η κριτική του αγαπημένου fratello που δεν ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντική. Στον αντίποδα η συζήτηση με τον επίσης αγαπημένο Jim… έδινε αρκετά bonus. Τελικά και έχοντας διαβάσει όλων των φίλων τις κριτικές γύρω από αυτή την ενδιαφέρουσα εβδομάδα, συμπεραίνω πως τελικά μάλλον έκανα την πιο σωστή επιλογή. Ο καταλληλότερος βέβαια άνθρωπος να μας διαφωτίσει πάνω σε αυτό θα ήταν κάποιος από τους διαχειριστές του site που παραβρέθηκε σε όλες τις βραδιές.

Εγώ πάντως έμεινα απολύτως ικανοποιημένη από τη συγκεκριμένη εμπειρία σε όλους τους τομείς. Ξεκινώντας από το περιβάλλον, την εξυπηρέτηση, το φαγητό και την παρέα βεβαίως.
Επειδή όμως η τακτική μου είναι γνωστή και οι λόγοι ευνόητοι και πρωτίστως επειδή μου άρεσε πάρα πολύ το φαγητό στο Dos Hermanos, επέστρεψα σύντομα με την παρέα μου για repeat.

Και για να τα πάρω με τη σειρά

Ο χώρος μου άρεσε πολύ. Είναι όμορφος, προσεγμένος και κομψός, σε επίπεδα. Τα ξύλινα βαριά τραπέζια με τις άνετες καρέκλες με ψηλή πλάτη σε διαφορετικούς χρωματισμούς ανά επίπεδο, σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι τρως στην τραπεζαρία ενός αρχοντικού σπιτιού. Ο φωτισμός παίζει σωστά με τα ωραία φυτά και την υπόλοιπη διακόσμηση και τα χρώματα που ενώ και αυτά ποικίλουν, ούτε κουράζουν, ούτε είναι κιτς. Η μικρή δε αυλίτσα που υπάρχει στο βάθος αριστερά κατεβαίνοντας μόλις μερικά σκαλάκια… είναι ακόμα πιο μαγική, με ξύλινα τραπέζια και καναπέδες με vingage υφάσματα, ωραίες τεχνοτροπίες στους τοίχους και βέβαια τον πολυσυζητημένο -φωτισμένο- πίνακα με την “φρειδού” (λέγε με frida kahlo) που ομολογουμένως προσθέτει μια επιπλέον ατμοσφαιρική νότα στο περιβάλλον. Στον επάνω όροφο στο ίδιο μοτίβο χρωμάτων- τραπεζοκαθισμάτων, φιλοξενούνται οι καπνίζοντες. Κάτω μου αρέσει περισσότερο έτσι κι αλλιώς. Οι τουαλέτες επίσης είναι ωραίες και πολύ καθαρές παρά την κοσμοσυρροή.

Η εξυπηρέτηση παίρνει ξεκάθαρα τέσσερα από την πρώτη επίσκεψη και τρία από την δεύτερη μόνο και μόνο για την καθυστέρηση των πιάτων και συνεπώς την μη ομαλή ροή τους και θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ*. Αν υπήρχε μισό θα πήγαινει υπέρ του μαθητή, αλλά επειδή δεν υπάρχει και για να προλάβω τις κακοπροαίρετες γλώσσες... θα βάλω τρια.

Βέβαια να σημειωθεί πως η πρώτη ήταν καθημερινή και γενικά δεν είχε πολύ κόσμο και η δεύτερη Σάββατο βράδυ όπου το μαγαζί ήταν φουλ πάνω-κάτω…οπότε μια κατανόηση είναι απαραίτητη! Το ζευγάρι ιδιοκτητών που το έχουν γνωρίζουν άψογα την δουλειά τους, την πονάνε και αυτό φαίνεται στη φροντίδα με την οποία έχουν αγκαλιάσει την επιχείρησή τους. Δεν θα άντεχε άλλωστε τόσα χρόνια αν δεν έκαναν τόσο καλά τη δουλειά τους. Από τις επιλογές πρώτων υλών, από την ευγένεια και το ήθος τους απέναντι στον πελάτη, από τη φροντίδα του χώρου… τα πάντα. Και βέβαια κανένα παράπονο ούτε από το υπόλοιπο team στο service που έκανε ό, τι μπορούσε για να περάσουμε όμορφα.

Οι ξένες επιλογές στη μουσική από τον συμπαθέστατο Μεξικάνο Dj άψογες. Παρασκευές και Σάββατα μας ενημέρωσαν ότι θα έχουν και live μουσική καθώς και latin χορό από ένα ζευγάρι που είχαμε κι εμείς τη χαρά ν’ απολαύσουμε κατά τη δεύτερη επίσκεψη, που παροτρύνει και τους πελάτες που έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν.

Πριν περάσω στο φαγητό να πω αναφορικά με την ημέρα γευσιγνωσίας ότι πέρα από τις τριών ειδών τεκίλες (Don Julio blanco, reposando, παλαιωμένη) που μας παρουσίασαν και γευτήκαμε βεβαίως, τα κοκτέιλ (μαργαρίτες με μάνγκο, φρούτα του πάθους, καρπούζι, φράουλα, λεμόνι και φραγκόσυκο), τα σφηνάκια με τον κάκτο (ο οποίος όντως θυμίζει και "μυρίζει" πράσινο φασολάκι) και την paloma που ήπιαμε, ακολουθούσε πάντα αναλυτικότατη περιγραφή από τον συμπαθέστατο ιδιοκτήτη Μεξικάνικης καταγωγής τόσο για την προέλευση όσο και για την διαδικασία παραγωγής του κάθε είδους. Βεβαίως και στα φαγητά γινόταν ακριβώς το ίδιο μετά από κάθε πιάτο που σερβιριζόταν.

Έντεκα διαφορετικές γεύσεις πέρασαν εκείνη τη μέρα από το τραπέζι μας εις διπλούν και τριπλούν και φυσικά από το στομάχι μας. Με τα τρία διαφορετικά γλυκά (εις διπλούν και αυτά) δεκατέσσερεις γεύσεις σύνολο. Εκπληκτική εμπειρία και φιλοξενία και τους ευχαριστούμε για όλα, τόσο τους οικοδεσπότες όσο και τους παράγοντες του ask4food γι’ αυτή τη διοργάνωση.

Θα περιγράψω αναλυτικά την δεύτερη επίσκεψη μιας και για τις υπόλοιπες έχουν μιλήσει αναλυτικότατα οι προηγηθέντες φίλοι και όχι μόνο… αφού διαπιστώνω διαβάζοντας την πρόσφατη κριτική του χρήστη fagitokritis… που αναφέρεται στην συγκεκριμένη ημέρα γευσιγνωσίας και τον οποίο δεν γνώρισα ποτέ ως χρήστη, ότι δια της ατόπου απαγωγής, πρόκειται για κάποιον από το site, πράγμα που δεν σας κρύβω ότι δεν βρίσκω και τόσο πρέπον για προφανείς λόγους. Αnyway.

Μετά από λίγες ημέρες λοιπόν και συγκεκριμένα βράδυ Σαββάτου 30/09/2017 τρία άτομα, ξεκινήσαμε με:

- Nachos τα οποία δεν χρεώθηκαν

Ανάμεικτα από καλαμποκένια και σταρένια με σπανάκι τορτίγια, συνοδευόμενα από καυτερή sauce ποικιλίας chili πιπεριών. Από τα ωραιότερα που έχω γευτεί. Αυτά δε με το σπανάκι είναι απλά άπαιχτα. Αφράτα και νόστιμα.

- Taquitos κοτόπουλο χ 7€

Τραγανή σταρένια tortilla σε σχήμα φλογέρας (4 τμχ), με γέμιση από κοτόπουλο ψημένη σε μαντεμένιο φούρνο. Σερβιρίστηκαν με guacamole sauce και soure cream σε πολύ καλή ποσότητα και ελάχιστη σαλάτα για γαρνιτούρα. Ωραίο και ζουμερό το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα λαχανικά και μπαχαρικά της γέμισης. Άψογο ξεκίνημα.

- Chimichanga με κιμά χ 12€

Πικάντικος μοσχαρίσιος κιμάς τυλιγμένος σε τραγανή σταρένια tortilla με topping sour cream. Συνοδεύτηκε με ρύζι και φωλιά πουρέ φασολιού μέσα σε φωλιά τορτίγιας. Τα αρώματα που αναδύονταν από τον κιμά αναδείκνυαν το συγκεκριμένο πιάτο.

- Enchiladas με κοτόπουλο χ 11,50€

Καλαμποκένια tortilla αυτή τη φορά, μαγειρεμένη σε chili sauce, με γέμιση από ψιλοκομμένο μαγειρευτό κοτόπουλο. Γαρνίρεται με τυρί, ψήνεται στο φούρνο και σερβίρεται με topping enchiladas sauce & sour cream. Συνοδεύτηκε επίσης με ρύζι. πράσινη σαλάτα και φωλιά με πουρέ φασολιού. Mου άρεσε πάρα πολύ και αυτό το πιάτο καθώς και η καλαμποκίσια τορτίγια, όπως καθετί καλαμποκίσιο άλλωστε.

- Fajitas mix χ 15,50€

Μοσχάρι και κοτόπουλο στήθος κομμένο σε φιλετίνια, μαριναρισμένα σε chili και ψημένα στη σχάρα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τρίχρωμες πιπεριές και φρέσκια ντομάτα. Σερβίρεται σε καυτό μαντεμένιο σκεύος και συνοδεύεται από ζεστές σταρένιες tortillas, guacamole, sour cream & μεξικάνικο ρύζι.

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε κατά ένα τρόπο σαντουιτσάκια μόνοι σας, είναι το κατάλληλο πιάτο. Εμείς με την παρέα μου το απολαμβάνουμε πάντα… ειδικά όταν από το πολύ γέμισμα… δεν κλείνει το πιτάκι ή σκίζεται! Τη στιγμή δε που έρχεται τσιτσιριστό το πιάτο είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι όλοι θέλουμε να το πάρουμε μπροστά μας και τσουρουφλίζονται τα χέρια μας. Ναι είναι ακριβό πιάτο αλλά φτάνει άνετα για δύο άτομα μαζί με τα υπόλοιπα. Εμείς που ήμασταν τρεις ζητήσαμε έξτρα πιτάκια τα οποία χρεώθηκαν + 2€.

- Ψαρονέφρι Mexican mango x 12,50

Aυτό το πιάτο το λάτρεψα από την πρώτη φορά που το δοκίμασα! Mαριναρισμένο ψαρονέφρι στη σχάρα με mango και chipotle sauce. Συνοδεύεται με μεξικάνικο ρύζι, ρόκα και φρέσκο κόλιανδρο. Ζουμερό και πεντανόστιμο το κρέας σε καλή μερίδα με μια λαχταριστή πικάντικη σάλτσα. Με μια λέξη εξαιρετικό!

- Μεξικάνικο ρύζι χ 3€

Ανάμεικτο με λαχανικά και κόλιανδρο που του χαρίζει αυτό το υπέροχο άρωμα.

*Σ’ αυτό το σημείο να αναφέρω τις αστοχίες στην εξυπηρέτηση στην δεύτερη επίσκεψη που είναι α) παρότι τα τρία από τα έξι πιάτα που επιλέξαμε περιείχαν ρύζι, ο σερβιτόρος δεν μας καθοδήγησε στο να μην πάρουμε έξτρα μερίδα. Όχι ότι δεν το φάγαμε αλλά έπρεπε να μας ενημερώσει (εγώ δεν το θυμόμουν) και β) υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο σερβίρισμα που ναι μεν δικαιολογήσαμε λόγω Σαββατόβραδου, αλλά μετά ήρθαν ό-λ-α τα πιάτα μαζί, με αποτέλεσμα να μην έχουμε τον επιθυμητό χώρο στο τραπέζι μας αλλά ούτε τον χρόνο ν’ απολαύσουμε ομαλά την ροή των πιάτων που ήταν και το σημαντικότερο.

Μάλιστα ο ίδιος σερβιτόρος ερχόμενος στο τραπέζι μας κάποια στιγμή μας είπε ότι κάνουμε ένα λάθος… αφήνουμε το ψαρονέφρι τελευταίο και αν κρυώσει θα είναι κρίμα γιατί δεν θα έχει το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα. Συμφωνώ. Όμως το λάθος δεν ήταν δικό μας αλλά της κουζίνας που έβγαλε όλα τα πιάτα μαζί και δεν ξέραμε τι να πρωτοδοκιμάσουμε. Αυτό ήταν το μόνο παράπονο, που θα παραβλέψω γιατί η υπόλοιπη εμπειρία ήταν εξαιρετική.

Και περνάμε στα γλυκά που συνολικά και από τις δύο επισκέψεις τα δοκίμασα σχεδόν όλα. Φτιάχνονται όλα από τους ίδιους και είναι αξιοπρεπέστατα μπορώ να πω. Αυτά που δοκίμασα στην δεύτερη επίσκεψη λοιπόν είναι τα:

- Μεξικάνικη μηλόπιτα με παγωτό (στον κατάλογο χ 6,5€ σκέτη, με παγωτό 7,50€)

Είναι σκεπαστή από εξαιρετικό χειροποίητο φύλλο τραγανό που μέσα έχει κλείσει κομμάτια μήλου με κανέλα. Σερβίρεται ζεστή, πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα και το παγωτό βανίλια που συνοδεύει την κάθε μπουκιά συμπληρώνει την πολύ ωραία γεύση. Κι εγώ που δεν είμαι fan αυτού του γλυκού το προτείνω ανεπιφύλακτα.

- Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό (στον κατάλογο 6,5€ σκέτο, με παγωτό 7,50€)

Καλή ποσότητα και πολύ ωραίο σε εκτέλεση. Συγκριτικά με κάθε άλλο εστιατόριο που έχω δοκιμάσει αυτό το γλυκό, λέω με σιγουριά πως είναι από τα πιο αξιόλογα.

Για τα παραπάνω με νερό βρύσης, 2 κόκα κόλες (3€ έκαστη) και κερασμένα τα δύο υπέροχα γλυκά καθώς και μια μποτίλια με μαργαρίτα καρπούζι (την οποία είχα ξεχωρίσει από την πρώτη φορά) αφού μας άφησαν να επιλέξουμε τη γεύση η οποία αντιστοιχούσε σε 3 ποτήρια για όλους μας… πληρώσαμε 69,50€ ήτοι 23,16€/άτομο και αυτά που φάγαμε άξιζαν και το τελευταίο λεπτό του ευρώ.

Το τηγανιτό παγωτό (χ 6,50€ στον κατάλογο) με την εξαιρετική κρούστα από τριμμένο μπισκότο, καστανή ζάχαρη και κανέλα είναι επίσης ένα γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε. Και κατά τη γνώμη μου είναι από τα top του Dos μαζί με την μηλόπιτα. Το cheesecake oreo συμπαθητικό επίσης στα 6,5€ +1 ευρώ για επιπλέον παγωτό.

Συμπερασματικά έχοντας μέχρι τώρα εμπειρία από Αmigos, El taco bueno, Mεξικάνο και Ancho Mexican grill (που οκ είναι πιο fast food αλλά το βάζω και αυτό), μπορώ να πω με σιγουριά ότι το Dos Hermanos έχει την πιο αντιπροσωπευτική, πιο ωραία και πιο ποιοτική Μεξικάνικη κουζίνα!

Έχει καλής ποιότητας πρώτες ύλες και πάνω απ’ όλα Κ-Α-Θ-Α-Ρ-Ε-Σ γεύσεις! Καταλαβαίνεις τι τρως. Συνήθως αυτό που με χαλάει στα Μεξικάνικα είναι ο αχταρμάς γεύσεων που δεν επιτρέπει να ξεχωρίζεις τις πρώτες ύλες. Πουρέδες φασολιών, καλαμπόκια, τυριά, κιμάδες και σάλτσες γίνονται ένα. Στο Dos ξεχωρίζεις το κάθε πιάτο, τα υλικά του, τα αρώματά του, τα μπαχαρικά του… τα πάντα!

Είναι από εκείνα τα εστιατόρια που ξέρουν να κάνουν τη διαφορά στη Μεξικάνικη κουζίνα! Σέβεται τον πελάτη του και είναι ικανό να προσφέρει εκτός από καλής ποιότητας πρώτες ύλες και μεγάλου εύρους γευστικές εντάσεις, μια πολύ όμορφη συνολικά εμπειρία που δεν θ’ απογοητεύσει τον επισκέπτη ακόμα κι αν χρειαστεί να πληρώσει κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα.

Ναι, αν δεν υπήρχαν τα κεράσματα η συνολική εμπειρία εκείνης της βραδιάς θα κόστιζε περί τα 30€ το άτομο. Όμως θα ξαναπώ πως το φαγητό, η περιοχή, το περιβάλλον και η συνολική εμπειρία γενικότερα τα αξίζουν και με το παραπάνω, έστω κι αν δεν το επιτρέπει η τσέπη μας για πολύ συχνά. Αξίζει η επίσκεψη ακόμα κι αν χρειάζεται να διανύσει κανείς αρκετά χιλιόμετρα.

Προτείνεται.

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Κυριακή μεσημέρι βρεθήκαμε με τον καλό μου στην Κηφισιά.
Ηλιόλουστη, ανοιξιάτικη ημέρα και η Κηφισιά είναι ένα σημείο των Αθηνών που χαίρεται η καρδιά σου να βολτάρει.
Είχαμε πολύ, πάρα πολύ καιρό να περπατήσουμε στην Κηφισιά, είχαμε σχεδόν ξεχάσει αυτή την "ηρεμία" που πλανιέται στην ατμόσφαιρα, μια fake αίσθηση πως εδώ όλα τα προβλήματα είναι λυμένα.....

Αφού βρεθήκαμε λοιπόν στην Κηφισιά μετά από πολύ καιρό, πήγαμε και στο DOS HERMANOS μετά από πάρα-μα-πολύ καιρό..

Χωρίς κράτηση (ναι - σπανίως το κάνω αυτό), ρωτηθήκαμε εάν θέλουμε να καθίσουμε στους καπνιστές, ευτυχώς είχαν 2 stands στο χώρο μη καπνιστών, οπότε και βολευτήκαμε αμέσως.

Πηγαίνοντας στον πάνω όροφο για την (πεντακάθαρη και πολύ κομψή) τουαλέτα, συνειδητοποίησα για ακόμη μία φορά πόσο τιμωρούνται στην Ελλάδα της απαγόρευσης του καπνίσματος οι μη καπνιστές. Ο πάνω χώρος όμορφος, άνετος, δροσερός, τα τραπέζια με απόσταση μεταξύ τους -σε αντίθεση με το στριμωγμένο κάτω χώρο, που ενώ η θερμοκρασία έξω ήταν τουλάχιστον 20 βαθμοί είχαν ανάψει θέρμανση η οποία όταν ρώτησα σχετικά, μου απάντησαν πως μόλις την έκλεισαν(! ), με αποτέλεσμα να είμαστε ένα θερμοκήπιο.
Η περιγραφή του χώρου γίνεται καταπληκτικά από την PP_TINA, άρα περιττό να την επαναλάβω (εξάλλου πως να συγκριθείς με την πένα της?), το ίδιο και από τον Piperman.

Η εξυπηρέτηση πολύ καλή, ευγενική και άμεση, Μπράβο στα παιδιά που μόνο ένα βλέμμα μας ήταν αρκετό για να εξυπηρετηθούμε!

Ερωτηθήκαμε εάν θέλουμε νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης, ζητήσαμε βρύσης.
Αμέσως ήρθε το menu (λόγω των ημερών νηστείας σημειώνω ότι είχαν και νηστίσιμο menu) και το μπολάκι με την πικάντικη σως και νάτσος.

Παραγγείλαμε μία μπύρα Desperados (με tequila) δροσερή και φρουτώδης.
Από φαγητά (και ενθυμούμενη από τα παλιά τις τεράστιες μερίδες-κάναμε συντηρητική παραγγελία):

1 σαλάτα Μexicana
1 Burritos με κοτόπουλο γρανιρισμένο με τυρί -συνοδεύεται με pico de gallo
1 mexican pine apple (ψαρονέφρι με mango & chipotle sauce, συνοδεία μεξικάνικου ρυζιού και σαλάτας

Η σαλάτα πάρα πολύ καλή, φρέσκα υλικά, μεγάλο μέγεθος
Το Mexican pine apple νοστιμότατο, εξαιρετικό ψήσιμο, χορταστικό πιάτο, η ένταση στη διαφορετικότητα γέυσης είναι το μυστικό του πιάτου.
Το Burittos κοτόπουλο ήταν ΟΚ., ένα μέτριο πιάτο. Ένιωθα στους κάλυκες της γλώσας μου μία κάποια αντίδραση, μία αναντιστοιχία γεύσης, κάτι με χάλασε ανεπαίσθητα -χωρίς να μπορώ να το εντοπίσω, εξάλλου με τόση σάλτσα και μπαχαρικά, πως να διακρίνεις?
Ακόμη μία μπύρα για τον καλό μου Estrella Damm Inedif 750ml για να πάνε κάτω τα φαρμάκια (στη συγκεκριμένη περίπτωση να πάει κάτω η πικάντικη κόκκινη πιπερίτσα που κατά λάθος έφαγε!! ).

*Δυστυχώς για μένα -η αγωγή αντιβίωσης που ακολουθώ και δεν μπόρεσα να γευτώ ούτε μία margarita (επιφυλάσσομαι! ).

Λογαριασμός στα euro 50,00 (διαθέσιμο POS -όπως σχεδόν παντού πλέον)

Η έθνικ κουζίνα στην Αθήνα είναι γενικώς υπερτιμημένη, πόσω μάλλον σε ένα προάστιο όπως αυτό της Κηφισιάς.
Από την άλλη το DOS HERMANOS είναι ένα εστιατόριο (με τσιμπημένες τιμές μεν) διαφορετικό δε, ώστε να αξίζει τουλάχιστον μία επίσκεψη για την εμπειρία!