Loader

Περιγραφή

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ & FUSION ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ WORKSHOP ΣΤΟΝ Α' ΟΡΟΦΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΧΗ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ EVENTS!

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

05 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Πρόκειται για ένα εστιατόριο - μπαρ - καφέ φτιαγμένο με πολλές φιλοδοξίες και προοπτικές, αρκεί να γίνουν κάποιες μικρές γευστικές αλλαγές. Η ονομασία του μέρους (333&Chef's Workshop) είναι αρκετά πρωτότυπη, καθώς είναι εμπνευσμένη από την τοποθεσία - διεύθυνση του ( Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3 ). Άλλωστε, όπως αναφέρεται στον κατάλογο του μενού, το νούμερο 3 για τους αρχαίους Έλληνες ήταν ένα μαγικό νούμερο. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι τέτοια μαγεία υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και στην haute cousine του εστιατορίου....!
H λέξη "Workshop" αναδεικνύει την πρόθεση του εστιατορίου να δημιουργήσει στον α΄ όροφο διάφορα events ή ιδιωτικά δείπνα.
Μια πρόταση, λοιπόν, χίλια νοήματα!!

Το μαγαζί αυτό είναι μικρό με λίγα τραπέζια στο εσωτερικό και ορισμένα στο περιορισμένο, ελκυστικό και ζεστό εξωτερικό τμήμα επί της οδού Νίκης, όπου περιτριγυρίζεται από αρκετά φυτά, στολισμένα με διακριτικά μικρά φώτα λόγω εποχής, αλλά και υπέρκομψες μικρές πολυθρόνες από λευκή ψάθα και ξύλο.
Υπάρχει ακόμα ένα τραπεζάκι δίπλα στην είσοδο με το μενού του εστιατορίου και διάφορες άλλες πληροφορίες.
Μπαίνοντας στο εστιατόριο διακρίνει κάποιος μια πολύ γλυκιά ατμόσφαιρα!
Το πλήρες εξοπλισμένο λευκό μπαρ με τα πετρόλ καθίσματα, τα λευκά ανάγλυφα, τη new age ανδρική φιγούρα, τα ωραία φωτιστικά (κυρίως η μεγάλη μοντέρνα "σύνθεση" από φώτα στην δεξιά πλευρά) και οι απαλές γνώριμες χριστουγεννιάτικες μελωδίες έδιναν έναν ξεχωριστό τόνο στον κατά τα άλλα πολύ φωτεινό αλλά μακρόστενο και μικρό εσωτερικό χώρο. Το δε ντύσιμο (λευκό-μαύρο) του μπάρμαν όπως και οι επαγγελματικές κινήσεις του, αλλά και τα λογής λογής μπουκάλια, σίγουρα παρακινούν τον επισκέπτη έστω και για ένα ποτό στο μπαρ! Το υπόλοιπο σκηνικό αποτελείται από λίγα (4-5) καλοσχεδιασμένα λευκά τραπέζια και ξύλινες κομψές καρέκλες! Λόγω εποχής όλα τα τραπέζια διακοσμούνταν από όμορφες γλαστρούλες με κόκκινους χριστουγεννιάτικους Αλεξανδρινούς. Στον υπόλοιπο χώρο, όπως και στο μεγάλο τραπέζι κοντά στην είσοδο, υπήρχαν αρκετοί χριστουγεννιάτικοι μολυβένιοι στρατιώτες.

Στον προθάλαμο των άψογων WC στο υπόγειο, με τα ασπρόμαυρα πλακάκια και τα χρήσιμα αξεσουάρ, εντυπωσιάζει το διάφανο τζάμι απ' όπου φαίνεται η κουζίνα του εστιατορίου!

Όπως μας πληροφόρησαν, στην κουζίνα δημιουργεί ο σεφ Νίκος Μικρόπουλος.

Το μέρος λειτουργεί εδώ και 3-4 μήνες και φημίζεται κυρίως για το Brunch που προσφέρει καθημερινές 10:00 -16:00 και Σάββατο 10:00 - 18:00 αλλά και για την λειτουργία του ως μπαρ κατά τις βραδινές ώρες. Μάλιστα, απογευματάκι (19.12) που πήγαμε στο μέρος αυτό, θαύμασα τον τρόπο σερβιρίσματος του καφέ (TAF)! Γενικά, υπάρχει μια οφθαλμοφανής προσοχή στη λεπτομέρεια, που πρωτοτυπεί σε σχέση με άλλα συναφή μέρη ( φίνα σερβίτσια, ποιοτικές πετσέτες, προσεγμένα χάρτινα σουπλά κ. ά )

Το μενού έρχεται σε μακρόστενους καταλόγους και περιλαμβάνει τα εδέσματα του Brunch αλλά και τα κυρίως. Σερβίρονται και Brunch κοκταίηλ, π. χ το Splatter Mary (13,00) ή το Spetses Old Harbour (12,00). Επιπλέον, υπάρχουν πολλά από τα γνωστά ποτά και ακόμη περισσότερα ενδιαφέροντα κοκταίηλ!

Οι επιλογές μας:

Από το μενού του Brunch διαλέξαμε τη Στραπατσάδα με Chorizo (12,00). Το πιάτο περιλαμβάνει ένα κατάμαυρο στενόμακρο ψωμί, το οποίο έχει ψηθεί ανάλογα προκειμένου να φέρει αυτή την εικόνα.... Πάνω στο ψωμί υπήρχε μια στρώση από τη γνωστή στραπατσάδα και το πιάτο γαρνίρεται από φύλλα ρόκας, βαλεριάνα και μικρή ποσότητα από διακοσμητική πράσινη σος λαχανικών. Η εμφάνιση του πιάτου είναι άψογη, αλλά θεωρώ ότι κάπου το συγκεκριμένο ψήσιμο του ψωμιού ( σαν καμένο ) δεν έδενε με την γλυκοαλμυρή γεύση της στραπατσάδας. Θα προτιμούσα κάποιο ψωμί φιλικότερο στον ουρανίσκο, πιο ουδέτερο, έτσι ώστε η κυρίως γεύση να γίνεται περισσότερο αναγνωρίσιμη!
Στο Brunch βρίσκουμε και άλλες επιλογές όπως Hangover pancake (11,00), Σαλάτα iceberg (5,00), Steak σάντουιτς με τυρί (14,00 ), French toast με σολωμό και αυγό-μαγιονέζα-ντομάτα (12,00 ) κ. ά.

Από το κυρίως μενού πήραμε ένα Ταρτάρ Μόσχου (14,00), αν και υπερτιμημένο, η γεύση και η ετοιμασία του ήταν συναρπαστική. Πρόκειται για ένα στρογγυλό κομμάτι ταρτάρ με ένα ωμό αυγό. Πάνω από το αυγό υπάρχει πλούσιος αφρός αυγολέμονου με μυρωδικά και πράσινο κρεμμύδι. Τη βάση του πιάτου γεμίζουν μακρόστενα και πολύ λεπτά τραγανά κομματάκια από άχυρο πράσου.

Από το κυρίως μενού πάλι: Παναρισμένα won-ton Ραβιόλι με γαρίδες και μαρμελάδα chilli (12,00). Σερβίρεται σε λευκό πιάτο με μαυρόασπρες ζωγραφιές αφηρημένης τέχνης. Παρουσιάζονται τρία τετράγωνα κομμάτια παναρισμένου ραβιόλι, που να πω την αλήθεια το ραβιόλι δεν το κατάλαβα. Ίσως γιατί το πανάρισμα ήταν αρκετά βαρύ-λιπαρό. Από ΄κει και πέρα, η κόκκινη καυτερή σος πάνω από τα τρία αυτά κομμάτια, ενώ δεν είναι κακή, κάπου αποπροσανατολίζει ακόμα περισσότερο την ουσία του πιάτου. Το αποτέλεσμα ήταν να χάνεται εντελώς το κυρίως υλικό, το ραβιόλι δηλαδή!!

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο υπερβάλλων ζήλος του σεφ τον παρασύρει και τον οδηγεί σε ατυχείς υπερβολές, που εάν απουσίαζαν θα μιλούσαμε για πολύ νόστιμα πιάτα, διότι είναι φανερό ότι γνώσεις και φαντασία υπάρχουν. Βέβαια, είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε εντελώς σαφή συμπεράσματα και πιστεύω ότι τα διάφορα καλοπροαίρετα σχόλια θα τα λάβει σοβαρά υπ ' όψη του ο σεφ.

Το νερό έρχεται σε κανάτα.

Το σέρβις είναι τέλειο και με πολλές γνώσεις γύρω από την κουζίνα του εστιατορίου!

Το μέρος αυτό έχει κάτι που γοητεύει τον επισκέπτη!
Με λίγες βελτιώσεις στη σύνθεση των πιάτων αλλά και στις τιμές, θα μπορούσε να γίνει ένα διαχρονικό γαστρονομικό στέκι. Σίγουρα όμως το συνιστώ για κάποιο ποτό, κοκταίηλ ή καφέ!