Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

1 medium

19 Μάρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

To Blends στη Γλυφαδα εχει αρχισει και βρισκει ρυθμο πια, και εχει καθιερωθει ως πολυχωρος διασκεδασης. Καταφυγιο καπνιζοντων καθως ο μεγαλυτερος χωρος "ανηκει" σε αυτους και ενας σαφως διαχωρισμενος χωρος για τους μη καπνιζοντες.

Ειναι κακη ιδεα να πατε χωρις κρατηση, και πιθανον θα προτιμησετε να αφησετε το αυτοκινητο στον παρκαδορο. Ειναι νομιζω ηδη σαφες μεχρι εδω οτι το Blends δεν απευθυνεται σε καποιον που εχει μπατζετ ~15 ευρω για να φαει εξω.

Περασαμε μεσα απο ενα συννεφο καπνου απο ατμιστες, πουρα, τσιγαρα και ξερω γω τι αλλο (ποιος αντικαπνιστικος καλε;) για να φτασουμε στα τραπεζια μας σε ενα δωματιο κοντα στη κουζινα. Οι μεριδες ειναι μικρες οπως συνηθιζεται σε τετοιου τυπου εστιατορια, δεν θα παρετε ενα κυριως πιατο και θα χορτασετε.

Το κοτοπουλο τικα-μασαλα δεν ηταν ζουμερο. Ο μπακαλιαρος με τα μυρωδικα ηταν πολυ επιτυχημενη εκτελεση. Η σαλατα πιο αδιαφορη δεν γινεται. Οι τηγανητες πατατες με λαδι τρουφας συμπαθητικες (παντα μιλαμε για μικρη ποσοτητα). Τα γκαρσονια συνεχως παροντα για να προλαβουν καθε επιθυμια σου.

Αυτη τη στιγμη το Blends δεν ειναι ενα εστιατοριο που θα πας για το φαγητο (δεν ειναι κακο παντως), αλλα ενας πολυχωρος διασκεδασης οπου πας για να σε δουν και για να καπνισεις ελευθερα σαν αραπης. Θα δουμε αν θα υπαρξει προοδος προς κατι ανωτερο ή εαν ειναι ευχαριστημενοι με αυτο.

21 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Ο Τάκης Τσακίρης και ο Παναγιώτης Μπαξεβανάκης του «Moorings» είναι οι δημιουργοί του εντυπωσιακού καφέ-μπαρ και εστιατορίου που άνοιξε στην Πλατεία Νυμφών το Blends άνοιξε εκεί που συναντούσαμε στο παρελθόν το Sphinx …οι παλιότεροι ίσως το θυμάστε.
Αρχιτεκτονική που συνδυάζει την urban αισθητική με natural στοιχεία, στο κέντρο του μαγαζιού δεσπόζει ενα δέντρο ελαίας. Κυρίαρχα στοιχεία του Blends είναι τα πολλαπλά επίπεδα και το υψηλής αισθητικής landscape design στους εξωτερικούς χώρους που συνθέτουν μια ατμόσφαιρα πραγματικά μοναδική. Υπερισχύουν τα γήινα χρώματα ενώ οι αρχιτέκτονες της “Molindris+Associates” έχουν προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια.
Το μενού φέρει την υπογραφή του σεφ Κώστα Λώλα, συνδυάζει τη μεσογειακή κουζίνα με διεθνείς επιρροές με έμφαση στο κρέας.
Ο μπαρίστα Νίκος Φιλιππής έχει επιμεληθεί μοναδικά ροφήματα, ο σομελιέ Αλέξανδρος Παπαδόπουλος έχει επιμεληθεί τη λίστα κρασιών από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες,
κοκτέιλ με την υπογραφή της Μυρσίνης Σπανέλη,

Ο κατάλογος χωρίζετε σε 3 ενοτητες
Πρωινο
TAPAS MENU που σερβίρεται 13.00 – 01.00 και περιέχει διάφορα μεζεδάκια πιο πολύ για την μέση και
ο κατάλογος a la cart όπου και αυτος είναι χωρισμένος στις εξής κατηγορίες

Σχεδον ωμα με επιλογές σε Carpaccio, “tartar” και Ceviche

για χορτοφαγους σε σούπες, νουντλς ρυζιου.

Σαλατες απλές η με κοτόπουλο η μοσχάρι ή γαρίδες.

Απο Γή & Θαλασσαμε επιλογές απο ζυμαρικά ψαρικά κρεατικά και ρυζότα

Απο τον Josper Φουρνο μας οπου υπάρχουν κάποιες πιο ακριβές επιλογές σε κρέας όπως
Ολόκληρη Μαυροπόδαρη Πουλάδα για 4 άτομα 1700γρ
Παλαιωμένη Μπριζόλα 900gr 45 ημερών
Ολόκληρο Μπούτι για 4 άτομα 1600γρ
ΑΛΛΑ αυτό που αμέσως κεντρίζει τα βλέμματα ειναι το Γιαπωνέζικο φιλέτο μοσχαριού Wagyu Α6 220grστην τιμή των 78 ευρω!!!

Το ιαπωνικό αυτό κρέας είναι παγκοσμίως γνωστό γιατί είναι ιδιαιτέρως τρυφερό
και μπορεί να φτάσει τα 577 ευρώ το κιλό. το βοδινό κρέας Wagyu είναι το καλύτερο στον κόσμο.
Μαλακό µε ραβδώσεις Το κρέας από τα βοδινά Wagyu είναι γνωστό για την εξαιρετική του τρυφερότητα, τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις του και την ανώτερη ποιότητά του. Επίσης, διαθέτει μεγάλο ποσοστό από ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Οι διάσημες ραβδώσεις λίπους που «διατρέχουν» το βοδινό κρέας Wagyu, δίνοντας την αίσθηση του «μαρμάρου» είναι που το κάνουν τόσο μαλακό και «προσθέτουν» την έξτρα γεύση όταν ψήνεται.
Αυτές οι ραβδώσεις ταυτόχρονα κατατάσσουν το Wagyu στα πιο υγιεινά κρέατα, καθώς περιέχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό ακόρεστων λιπαρών. Όλα τα μέρη αυτού του βόειου κρέατος είναι νόστιμα ειδικά αν είναι μαγειρεμένα με το σωστό τρόπο.

Το µασάζ κάνει τη διαφορά, Τα Wagyu πρέπει να τρέφονται, για
περίπου 350 ημέρες περισσότερο απ’ ό, τι οι άλλες φυλές. Οι ραβδώσεις τους αρχίζουν να εμφανίζονται μετά την ηλικία των 24 μηνών. Ο στόχος είναι να κρατήσουν οι ιδιοκτήτες τα ζώα αυτά μακριά από το άγχος. Φυλάσσονται σε ευάερα υπόστεγα και όταν οι μέρες είναι ηλιόλουστες τους επιτρέπεται να βόσκουν έξω στο γρασίδι. Τρέφονται με φρέσκο σανό και κτηνοτροφικά σιτηρά, που πασπαλίζονται με φύκια.

Σε κάθε πιάτο απο τον φούρνο υπάρχουν συνοδευτικες σάλτσες
Bordelaise / Bearnaise / Πράσινου πιπεριού / Βούτυρο τρούφας
Επίσης μπορείς να διαλέξεις Γαρνιτούρες
Πατάτες Τηγανιτές / Πουρές / Μίνι πατάτες φούρνου / Μπρόκολο / Σπανάκι / Ρύζι / Μέσκλαν
Και με μια Εξτρα χρέωσή
Λαχανικά Σχάρας, Ζυμαρικά γκραντινέ με μανιτάρια & τρούφα, Σπαράγγια.

Και φυσικά Γλυκοι Πειρασμοι.

Η παραγγελία μας για 5 άτομα 4 ενήλικες και ενα παιδί

Λεπτή Πιζέτα με βουβαλίσια μοτσαρέλα, Ιβηρικό προσούτο
και άγρια ρόκα.
Νόστιμη πίτσα με τραγανό ζυμάρι από άκρη σε άκρη.
Χειροποίητο Κεμπάπ με ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό
και πίτα.
Πολύ γευστικά κεμπάπ εξαιρετικά
Σαλάτα Πολύχρωμη Quinoa
Βιολογική κινώα με αγγούρι, αρακά, αβοκάντο, σπαράγγια, τυρί Bresain & σος λεμονιού
Φρέσκια δροσερή σαλάτα θα ήθελα περισσότερη ποσότητα.

Παπαρδέλες Pappardelle
με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι & σάλτσα ώριμης παρμεζάνας
Αν και τα πήραμε για τον μικρό τα ξέσκισα εγώ μιας και ο μικρός 2-3 μπουκιες είναι και τέλος, ήταν καταπληκτικά.
Αρνάκι Lamb
ψημένο σε δύο τρόπους, χαβιάρι μελιτζάνας, γιαούρτι & λεμόνι αυτό το πιάτο δεν το δοκίμασα αλλα άκουσα οτι δεν έλεγε και πολλα...
Παλαιωμένη Μπριζόλα 900gr με σάλτσα Πράσινου πιπεριού και Μίνι πατάτες φούρνου.
Αν και ο ένας απο την παρέα δεν τρώει τα κρέατα μέτρια, Την παραγγείλαμε καλοψημένη άλλα ήταν όνειρο, “λουκούμι”. Φαντάσου τίμιε αναγνώστη να ερχόταν όπως πρέπει

Από γλυκά πήραμε
Πάβλοβα Pavlova
με άγρια μούρα, κρέμα λευκής σοκολάτας & παγωτό βιολέτα
Φοβερό γλυκό το τσάκισα λίγο το παγωτό βιολέτα δεν μου άρεσε γιατί δεν μου αρέσει η μυρωδιά της όπως έλεγε και ο γιος μου έχει γεύση σαπουνάδες (από κάποιο αφρόλουτρο ή σαπούνι για τα χέρια )
Υφές Σοκολάτας Chocolate textures
Guanaja, με καραμέλα, πραλίνα & ζεστή σοκολάτα
Αυτό δεν το δοκίμασα αλλά αν κρίνω απο τα σχόλια άρεσε πολύ
Τσουρέκι Brioche
καραμελιασμένο με κρέμα τιραμισού & παγωτό εσπρέσο
Δυστυχώς και αυτό ήταν καταπληκτικό γλυκό.
Ήπιαμε στο σύνολο 4 κοκτέιλ 2 ποτήρια κόκκινο κρασί.

Πληρώσαμε 225 ευρώ. κέρασμα δεν έπαιξε

Ωραίο μαγαζί, ψωνάδικο, ακριβό αλλά αξίζει να το επισκεφτείτε.
Υπάρχει και πάρκινγκ του μαγαζιού στο πίσω μέρος, αλλά μην τολμήσετε ακόμα να το επισκεφτείτε χωρίς κράτηση