Loader

Περιγραφή

Μια “κουζίνα στο δρόμο” και όχι απλά street food. Street food από την Αμερικανική ήπειρο. Το μοναδικό αμερικάνικο “Smokehouse” BBQ που σερβίρεται στην Αθήνα.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

14 Ιουν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
1-9

Όποτε έχω να γράψω κριτική για μαγαζιά-τρύπες σαν το THE SALTY PIG, το μυαλό μου πηγαίνει στον φίλτατο BARON ROUGE, ο οποίος ήταν για χρόνια ο βασιλιάς του κέντρου, δεν υπήρχε περίπτωση να ανοίξει μαγαζάκι οποιουδήποτε γαστρονομικού προσανατολισμού σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το Σύνταγμα και να μην το παρουσιάσει πάραυτα στο a4f. Ας είναι καλά όπου βρίσκεται, όπως και έτερος Καππαδόκης WORLD, ειδικός στα μαγαζιά με έθνικ κουζίνα.
THE SALTY PIG λοιπόν. Θα το βρείτε ανηφορίζοντας την Ασκληπιού στο δεξί σας χέρι, λίγο μετά τη διασταύρωση με τη Σκουφά. Χωμένο σε μια εσοχή της πολυκατοικίας που το αγκαλιάζει δεν σου γεμίζει ούτε από μακριά ούτε από κοντά το μάτι. Ο μέσα χώρος καταλαμβάνεται όλος από την ψησταριά, την κουζίνα, τα ψυγεία των ποτών και το ταμείο, ενώ στον έξω χώρο, περιμετρικά κλειστό με γυάλινα χωρίσματα, υπάρχουν δύο μεγάλοι ξύλινοι πάγκοι μοναστηριακού τύπου, ένα τραπέζι κι ένας πάγκος στον τοίχο με τα αντίστοιχα καθίσματα, το πολύ λοιπόν χωράνε εδώ 20 άτομα.
Το THE SALTY PIG στηρίχθηκε ευθύς εξαρχής στη διαδικτυακή παρουσία και στο delivery, το οποίο λειτουργεί υποδειγματικά, θα το χαρακτήριζα χωρίς δισταγμό το ταχύτερο της Αθήνας. Καθώς είναι κοντά στη δουλειά μου, το έχω τιμήσει ήδη, μολονότι μετρά μόνο ελάχιστους μήνες ζωής, καμιά 10ριά φορές, δοκιμάζοντας κάθε φορά κάτι διαφορετικό, αφού ο κατάλογός του είναι στο όριο του ανεξάντλητου. Δεν έχω καθίσει ποτέ να φάω επιτόπου, αρκέστηκα σε μια κατασκοπευτική βόλτα. Λίγο προσωπικό, δύο ή τρία άτομα, υποθέτω όμως ότι θα υπάρχουν και αθέατοι συνεργάτες στα ενδότερα. Όπως και να ‘χει, παράπονο από την εξυπηρέτηση δεν θα μπορούσα να έχω.
Το THE SALTY PIG αυτοχαρακτηρίζεται ως το μοναδικό αμερικάνικο Smokehouse BBQ της Αθήνας. Μπορεί να είναι κι έτσι. Πάντως τα υλικά τους είναι καλά και φρέσκα. Ο κατάλογος, όπως είπα, εκτενέστατος, είναι να απορείς πώς καταφέρνουν και βγάζουν τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα. Ουδέποτε μου είπαν ότι αυτό που ήθελα τέλειωσε ή δεν υπάρχει, αντίθετα σαν κανονικά φακελωμένος πελάτης παίρνω μια φορά την εβδομάδα αναλυτική ενημέρωση για τα Specials, καινούρια πιάτα που δοκιμάζονται για λίγες μέρες (για να μπουν ίσως κατόπιν στο σταθερό κατάλογο).
Οι ομάδες των φαγητών που προσφέρονται είναι: Burgers (5), ζεστά και κρύα σάντουϊτς (6 έως 7,50 €), πουτίν (= παραδοσιακό καναδέζικο φαγητό με τηγανιτές πατάτες, σος γκρέιβι και μπόλικο τυρί, 4 έως 6 €), Hot dog και τάκος στα 3,50 €, καπνιστά BBQ (βοδινό και χοιρινό, στα 8 €, διατίθενται και με το κιλό), σχάρα Parilla (= αργεντίνικο γκριλ, όλων των ειδών τα κρέατα με τοπ τη σπαλομπριζόλα στα 15 €), ποικιλίες, πίτες, σαλάτες, συνοδευτικά (= λαχανικά, πατάτες, τσίλι κτλ. ), παγωτά Kayak και γλυκά. Ανάλογα με την παρέα και την όρεξη παραγγέλνεις ό, τι θέλεις. Οι μερίδες είναι οριακά χορταστικές, καμία σύγκριση με τις γιγαντομερίδες που βλέπουμε σε food videos from USA και συνεπώς μάλλον ακριβές.
Τι συστήνω: Ανορθόδοξα όπως συνηθίζω θα πω πρώτη τη σαλάτα κόλσλω, χειροποίητη και νοστιμότατη. Δεύτερη θέση στα χοιρινά spare ribs, κυρίως χάρη στη «σπιτική» σάλτσα με την οποία μαρινάρονται. Τρίτη θέση στο Kentucky hot brown burger, στην ουσία σάντουϊτς, με ωραία σάλτσα μορνέ και τραγανό μπέικον. Άντε και τέταρτη θέση στο ταπεινό απλό πουτίν, καλύτερα να έχετε παρέα να το μοιραστείτε. Στο THE SALTY PIG μπορείτε λοιπόν να καταφύγετε, ευρισκόμενοι στην περιοχή της Ακαδημίας, χωρίς φόβο, αλλά και χωρίς να τοποθετήσετε τον πήχη πολύ ψηλά. Μια αμερικανιά μια στις τόσες δικαιούμεθα όλοι, νομίζω.

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠ...
ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2 ΑΤΟΜΩΝ 26.00 €
Ταβέρνες με τραγούδι
Νέα Ιωνία