Loader

Περιγραφή

Pop Up restaurant

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

28 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Ένα pop up εστιατόριο με επίκεντρο το κρέας στον Κεραμεικό και συγκεκριμένα στον Α' όροφο του πολυχώρου BIOS. Στην κουζίνα δημιουργούν δύο ταλαντούχα νέα παιδιά με μεγάλες προοπτικές στον χώρο! Ωστόσο, οι τιμές θα πρέπει να μειωθούν!

Η μπριόζα νεαρά Γωγώ Δελογιάννη, πρώην δικηγόρος και απόφοιτη της τουριστικής σχολής του Άργους (ως τεχνικός μαγειρικής ) και ο δραστήριος Δημήτρης Παπαπαναγιώτου με σπουδές μαγειρικής στην Μεγάλη Βρετανία, τόλμησαν αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα. Οι δύο αυτοί Σεφ του " BIOS AT HOME " γνωρίστηκαν στο Master Chef του 2017 όπου έλαβαν μέρος και έφθασαν να μπουν μέσα στους είκοσι πρώτους!

Στο BIOS ξεκίνησαν εδώ και τρεις μήνες και θα μείνουν εκεί περίπου έως τις 05/02 (κάθε pop up εστιατόριο έχει ημερομηνία λήξεως... ). Βέβαια, όπως μας πληροφόρησαν, υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουν και αργότερα, όχι άμεσα, γιατί στο ενδιάμεσο θα ανέβει μια θεατρική παράσταση, όπου ο σκηνοθέτης θα χρειαστεί και τον χώρο που βρίσκεται τώρα το εστιατόριο. Στον χώρο έχουν λάβει μέρος ακόμη δύο γαστρονομικές θεματικές ( η μια χορτοφαγική ) με μεγάλη επιτυχία. Επιτυχία γνωρίζει φυσικά και η τωρινή meatty θεματική!
Το κρέας που σερβίρεται είναι Ουρουγουάης και το ετοιμάζουν με την τεχνική sous vide. Αυτό σημαίνει ότι σε ειδική συσκευή το κρέας ετοιμάζεται μέσα σε διάφανες σακούλες, αεροστεγώς κλεισμένες, για αρκετές ώρες. Μάλιστα, η Σεφ με πληροφόρησε ότι ήρθαν στην Ελλάδα οικιακές συσκευές σουβίντ.

Ας πάμε λοιπόν στο ψητό... συν η παραγγελία μας στις 11.01:
Το εστιατόριο σερβίρει δύο ειδών κρεατικά πιάτα, δύο άτομα δοκιμάσαμε και τα δύο. Το Flat Iron Steak ( κομμάτι ωμοπλάτης ) στα 14,00 και το burger με ψωμί μπριος (12,50). Σερβίρονται σε "ασήκωτα" μαντεμένια-ξύλινα ορθογώνια πιάτα.
Το flat iron σερβίρεται με λίγο χοντρό αλάτι σε μια γωνιά του πιάτου και συνοδεύεται από ένα μαύρο μπολ με σπανάκι. Το κρέας είναι τρυφερό και εξαιρετικής γεύσης και οσμής ( το ζήτησα rare ), συνοδεύεται από ένα μαύρο μπολ με λίγη ποσότητα από φρεσκότατο σπανάκι!!!

Το ψωμί του Burger είναι μπριός και το βρήκα εκπληκτικό. Το δε κρέας είναι τραγανό και φρεσκότατο! Mέσα στο Burger βρίσκεται σος Bearnaise και καραμελωμένα κρεμμύδια. Η κίτρινη σος με καλλιτεχνικό τρόπο ξεχειλίζει και ομορφαίνει το πιάτο... Το πιάτο συνοδεύεται από ένα, επίσης μαύρο, μπολάκι με τσιπς.

Πέρα από τα δύο αυτά κυρίως πιάτα, υπάρχουν πέντε σαλάτες που μπορούν προαιρετικά να συνοδεύσουν τα δύο παραπάνω εδέσματα. Σερβίρονται σε μικρά λευκά μπολάκια, χρεώνονται ΕΥΡΩ 3,00 και 3,50. Εμείς παραγγείλαμε μία σαλάτα "Blue Cheese Broccoli", μπλε τυρί, μπρόκολο, πιπεριά τσίλι και σωταρισμένα κρεμμύδια, στα 3,50. Η φρεσκάδα και το σωστό βράσιμο του μπρόκολου μας εντυπωσίασαν!! Η ολοπράσινη και φροντισμένη παρουσίαση του πιάτου είναι απαράμιλλη, η ποσότητα ωστόσο Σπαρτιάτικη, μια εντελώς ατομική μερίδα!!

Ακόμα, υπάρχουν και μερικές(4) επιπλέον σος για τα δύο κρεατικά πιάτα που σερβίρονται όπως η Red Wine Sauce ή η Tartare Sauce (1,50 ). Όλες οι σος έχουν την ίδια χρέωση.
Από γλυκά υπάρχει μόνο ένα το οποίο και δοκιμάσαμε.
Μηλόπιτα με παγωτό (Tart Tatin w/ icecream) στα 4,00. Πρόκειται για ένα σχήμα τριγώνου που περιλαμβάνει ζουμερά - ζεστά μήλα και μια μικρή μπάλα παγωτού. Φανταστικό!!

Για το νερό ερωτηθήκαμε και προτιμήσαμε νερό βρύσης

Το μικρό μενού είναι γραμμένο στα σουπλά, ενώ η λίστα με τα κρασιά (20-29,00 / φιάλη), τις εκλεκτές μπύρες, τα κοκταίηλ (βλ. Bloody Mary, 9.00 ) και τον καφέ αναγράφονται σε μια μικρή κάρτα. Σερβίρεται και κρασί (λευκό - κόκκινο-ροζέ) σε ποτήρι όπως π. χ το Αγιωργίτικο Νασιάκου στα 4,00.

Θεωρώ πως, για ένα εστιατόριο pop up με δύο νέους, εν δυνάμει καταξιωμένους Σεφ στον χώρο, οι τιμές, φαγητών αλλά και ποτών, είναι κάπως υπερβολικές και κάπου χαλάνε αυτό το κατά τα άλλα πετυχημένο εγχείρημα! Ελπίζω αυτή μου η παρατήρηση να ληφθεί υπόψη στο μέλλον!

Ο χώρος είναι πολύ ζεστός και άμεσος.... νομίζεις ότι κάνεις κάποια ξέγνοιαστη επίσκεψη στον κολλητό σου ή ότι βρίσκεσαι σπίτι σου με άλλη διακόσμηση!! Αφού ανέβεις μερικά σκαλιά από τον ισόγειο χώρο του BIOS, στο βάθος δεξιά, αφού μπεις από τη κεντρική είσοδο του BIOS, επί της Πειραιώς, ανοίγεις την λευκή πόρτα με το τζαμάκι και συναντάς έναν εντελώς 70'ς χώρο. Τα τραπέζια είναι σε διάφορα σχέδια και μεγέθη (λευκά με μπλε καθίσματα, ξύλινα με μαύρα καθίσματα κ. ά ), οι λευκές κουρτίνες είναι εντελώς "σπιτικές", το δάπεδο είναι το μισό από παλαιού τύπου μάρμαρο και το υπόλοιπο ξύλινο, τα πολύφωτα και τα επιτραπέζια φώτα είναι χρωματιστά και εκπληκτικής αισθητικής. Υπάρχουν άλλες δύο αίθουσες στο ίδιο στυλ, με πολύχρωμα καθίσματα και τραπέζια σε διάφορα μοτίβα. Η μια, η δεξιά από την είσοδο, είναι εντελώς οικεία και με τα ράφια με τα βιβλία μοιάζει με γραφείο οικίας αλλά και με αίθουσα βιβλιοθήκης....
Ξεχωριστά γοητευτικά στοιχεία του χώρου είναι οι δήθεν ξεφτισμένοι τοίχοι (σε ορισμένα σημεία), οι λίγες όμορφες γλάστρες με τα πλούσια πράσινα φυτά και οι αφίσες με τους κρεοπώλες και το "Thank you Beef ". Φιγούρες τους υπάρχουν και στα σουπλά...
Η ανοιχτή κουζίνα με τα λίγα στουλς ξεχωρίζει με γούστο μέσα στον χώρο και όλα είναι στην τάξη. Εκεί, οι δύο Σεφ με τις ριγέ ποδιές τους βρίσκονται σε απίστευτη δράση!
Οι καθαρές τουαλέτες είναι έξω από το εστιατόριο, στον ίδιο όροφο, και υπάρχουν στη σειρά πολύ ιδιαίτερες αλλά απλές γούρνες.

H πολλή καλή ξένη μουσική που ακούγεται είναι χορευτική και δένει απόλυτα με το "χρωματιστό" περιβάλλον

Το μέρος αυτό σερβίρει εξαιρετικό φαγητό και εκπέμπει ζωντάνια και καλλιτεχνική ευαισθησία που κερδίζει......
Τα νέα αυτά παιδιά δεν Ραδιουργούν αλλά Δημιουργούν,
για τον λόγο αυτό:
STAY TUNED!!

Πειραιώς 84 & Σαλαμίνος, Αθήνα

210 3425335