Loader

Περιγραφή

ΦΡΕΣΚΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ Κ. ΛΠ.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

09 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Μια νέα αξιόλογη άφιξη στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, εκεί που παλαιότερα στεγαζόταν το εστιατόριο Rosebud. Το " Frankie " λοιπόν αποφάσισε να θεωρείται ένα ιταλικό εστιατόριο ( η πίτσα στον ξυλόφουρνο διαφημίζεται αρκετά ) και μάλιστα το όνομά του το δανείζεται από τον Ιταλικής καταγωγής Frank Sinatra. Φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει πρωτίστως για να διαχωρίζεται το γαστρονομικό του ύφος από εκείνο του γειτονικού (διπλανού για την ακρίβεια) " Nice n Easy ", υπό την ίδια ιδιοκτησία και τον ίδιο υπεύθυνο των μαγειρικών συνταγών, τον σεφ Αθανασιάδη Χρήστο. Παρόλα αυτά, τόσο το αρτιστίκ περιβάλλον του καινούργιου αυτού εστιατορίου όσο και η κουζίνα του ( με πολλές υγιεινές επιλογές ) δεν βρίσκω να διαφέρουν παρασάγγας από το Nice n' easy. Ίσως, το "Frankie" γίνεται περισσότερο ένα μπαρ - ρεστοράν, με κάζουαλ ωστόσο μορφή, αν κρίνουμε μάλιστα από το μεγάλο μπαρ, με τα πολλά ποτά και τα διάφορα καλούδια, που συναντάμε απέναντι από την είσοδο! Μάλιστα, το νέο αυτό στέκι λειτουργεί από το πρωί για καφέ ή έχει κάποιες aperitvo ώρες, με κοκταίηλ και μεζεδάκια.

Στον χώρο του "Frankie ", που στεγάζεται σε κτίριο του Μεσοπολέμου, παρατηρούμε ένα συνταίριασμα διαφορετικών διακοσμητικών στοιχείων. Οι πράσινοι τούβλινοι τοίχοι, το σκούρο ξύλινο πάτωμα, τα τραπέζια από παλιό κλασικό πρασινωπό μάρμαρο, οι ημι- βιομηχανικοί δοκοί και λεπτομέρειες στον χώρο, τα διάφορα πράσινα λουλούδια (πολλά από τα οποία είναι κρεμαστά μέσα σε λευκα ποτήρια, σαν κούπες ) και ο ρομαντικός κίτρινος φωτισμός με τα κίτρινης απόχρωσης επενδεδυμένα καθίσματα (και καναπέδες), τα vintage σερβίτσια, τα διάφορα καδράκια και σουπλά με γνώριμες καλλιτεχνικές φιγούρες και φωτογραφίες ( και στις πόρτες των WC), στοιχειοθετούν μια διασκεδαστικά ετερόκλητη άποψη του χώρου... Ο περιορισμένος ισόγειος χώρος είναι ατμοσφαιρικός και περισσότερο ζεστός. Ξεχωρίζει στη δεξιά πλευρά ένας μεγάλος καθρέφτης με πράσινα φυτά, απ΄ όπου αντικατοπτρίζεται θεαματικά όλη η γοητεία του χώρου. Στο επιβλητικό μπαρ με τα καθίσματα, ακριβώς απέναντι από την είσοδο, καθώς και στα αναπαυτικά τραπέζια με τους κίτρινους δερμάτινους καναπέδες, ανταμώνουμε χαρούμενες μεγάλες παρέες. Τα vintage μικρά τραπέζια που βρίσκονται σε οριζόντια διάταξη, πολύ κοντά στην είσοδο, λίγο άβολα, είναι κατάλληλα για δύο άτομα μόνο. Για μένα, οι πολύ μικρές παρέες ας προτιμήσουν να κατευθυνθούν στον επάνω όροφο ( αφήστε που θα έχετε τις τουαλέτες κοντά σας ) ο οποίος, αν και κινείται στην ίδια περίπου αισθητική, είναι πιο casual και οικείος, σαν ένα πολύ ζεστό δωμάτιο - καθιστικό - γραφείο ενός αστικού σπιτιού. Εδώ υπάρχουν πολλές φωτογραφίες καλλιτεχνών, ένα πανέμορφο τραπέζι από φίνο ξύλο καθώς και το ωραίο κατάφυτο μπαλκονάκι. Στο ίδιο επίπεδο, βρίσκεται και η ανοιχτή κουζίνα με το διάφανο μεγάλο τζάμι και τους μάγειρες επί το έργον!

Και στους δύο χώρους, ακούγεται ωραία μουσική που ταιριάζει πολύ καλά με το ύφος και το στυλ του εστιατορίου!!

Το προσωπικό είναι ντυμένο με μαύρες - ριγέ ποδιές και η συμπεριφορά του είναι ευγενική, χαμογελαστή και προσιτή!

Σχετικά με το μενού, βρήκαμε πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις και κάπου εστιάσαμε στο ενημερωμένο Ιταλικό προφίλ του.

Αυτό που θαυμάζω στο όλο εγχείρημα είναι η οργανωμένη ιστοσελίδα του εστιατορίου, με όλο το μενού και τις τιμές χωρίς μισόλογα, βασικό κίνητρο επιλογής ενός τέτοιου χώρου!!!
Επιπλέον, αναγράφονται στον κατάλογο οι συνεργασίες των ιδιοκτητών με διάφορους μικροπαραγωγούς καθώς και τα διατροφικά στοιχεία κάθε πιάτου αλλά και κάθε κατηγορίας από τα φαγητά που σερβίρονται!

Οι επιλογές μας (2 άτομα, Κυριακή 11.02 ):

Πίτσα Vegan Option, με ζύμη χωρίς γλουτένη, φυτικά αλλαντικά, μπρόκολο και μοτσαρέλα σόγιας (15,90 ). Η πίτσα είναι σε ορθογώνιο σχήμα (6-7 τεμ. ) τοποθετημένη σε λαδόκολλα, πάνω σε έναν υπερυψωμένο ξύλινο δίσκο. Σκεπάζεται από μεγάλα κομμάτια αλλαντικού, μικρά κομματάκια μπρόκολου, ντομάτα, μικρά κίτρινα κομματάκια τυριού και λίγα πράσινα κρεμμυδάκια. Απίθανη γεύση από την πρώτη μπουκιά....

Αρνάκι στον φούρνο με πατάτες (πιάτο ημέρας ) στα ΕΥΡΩ 13,90. Τέλεια πρώτη ύλη, τρυφερότατο κρέας και ονειρικές πατάτες. Σερβίρεται σε βαθύ vintage πιάτο με ποσότητα μαϊντανού για ομορφιά και γεύση!

Νιόκι με κίτρινη κολοκύθα gorgonzola και λάδι χαμομηλιού (10,90 ), αρκετή ποσότητα νιόκι με κομματάκια κολοκύθας ανάμεσα στα ζυμαρικά και στη λευκή σάλτσα. Αρκετά ικανοποιητική γεύση χωρίς κάτι το συναρπαστικό...

Από τα γλυκά, επιλέξαμε ένα καλτσόνε με πραλίνα, μασκαρπόνε και ακάι μπέρι. Σερβίρεται σε λαδόκολλα, πασπαλισμένο με μπόλικη άχνη ζάχαρη, πάνω σε ορθογώνιο ξύλινο δίσκο. Ένα πρωτότυπο γλυκό καταπληκτικής τεχνικής και γεύσης!!

Στην αρχή προσφέρονται νοστιμότατα κομμάτια φοκάτσιας μέσα σε όμορφο πανέρι. Συνοδεύονται από ντιπ ντομάτας Κύκνος και λίγες εκλεκτές ελιές.

Έρχεται νερό εμφιαλωμένο (1,50).

Μετά το ανεξάρτητο εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου στην οδό Μηλιώνη ( ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ANHKEI ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ TOY YOLENI'S, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΟΛΩΝΟΣ.... ) για το οποίο έχω γράψει τα ανάλογα σχόλια σε προηγούμενη κριτική, θεωρώ ότι το "Frankie" είναι ότι το καλύτερο στην περιοχή για καλό φαγητό!

Από κει και πέρα, σερβίρονται όλα τα γνωστά ποτά και βρίσκουμε πολύ μεγάλη ποικιλία κρασιών, ελληνικών και ιταλικών, καθώς και σε ποτήρι. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα του εστιατορίου.

Πρόκειται τελικά για ένα μέρος πολλά υποσχόμενο, αν κρίνουμε από την προσεγμένη κουζίνα από κάθε άποψη και την διάχυτη σπιρτόζικη επικρατούσα διάθεση!!

6 medium

12 Ιουν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Τελευταία Κυριακή του Μαΐου, το καλοκαιράκι καταφτάνει ολοταχώς και μια καλή φίλη τηλεφώνησε να συναντηθούμε, παρέα τεσσάρων ατόμων, στο Κολωνάκι. Η ίδια, ως λάτρης της ιταλικής κουζίνας είχε έτοιμη και την πρόταση: "Frankie" στη Σκουφά! Έχοντας διαβάσει και την κριτική που έγραψε η αγαπητή PP_TINA ήμουν ήδη θετικά διακείμενος απέναντι στο εν λόγω εστιατόριο.

Αποφάσισα λοιπόν να ρίξω μια ματιά στον ιστότοπό του και, ενώ συνέλεξα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες, με έκπληξη διαπίστωσα πως αυτό που η PP_TINA ανέφερε προ τριμήνου: "... οργανωμένη ιστοσελίδα του εστιατορίου, με όλο το μενού και τις τιμές χωρίς μισόλογα... " δεν ισχύει πια, καθώς αναγράφεται μόνο το μενού και όχι οι τιμές... Να πω την αλήθεια κάτι τέτοιο δεν μου αρέσει, είναι σαν οι ιδιοκτήτες να μη θέλουν να φανερώσουν το οικονομικό κόστος του φαγητού. Πιστεύω πως όποιος ξεκινά μια προσπάθεια με ένα νέο εστιατόριο, χρειάζεται στο διαδίκτυο να δίνει πλήρη εικόνα του εστιατορίου αυτού και ασφαλώς, οι τιμές του είναι ένα σημαντικό στοιχείο της εικόνας του!

Τέλος πάντων, φτάσαμε εκεί κατά τις 9:30 και ο ευγενικός υπεύθυνος μας βοήθησε να διαλέξουμε ένα τραπέζι στο ισόγειο, κοντά στην είσοδο, για να απολαμβάνουμε και το φρέσκο βραδινό αεράκι. Να σημειώσω πως τα λίγα τραπέζια που βρίσκονται στον πεζόδρομο, στον εξωτερικό χώρο, ήταν ήδη κατειλημμένα, ενώ αρκετές παρέες κάθονταν και στο ισόγειο. Αντίθετα, ο πρώτος όροφος ήταν άδειος. Σχετικά με τον χώρο, θα συμφωνήσω απόλυτα με την αγαπητή PP_TINA πως το όμορφο κτήριο του μεσοπολέμου, στο οποίο στεγάζεται το Frankie, χαρακτηρίζεται από "ένα συνταίριασμα διαφορετικών διακοσμητικών στοιχείων" και θα παραπέμψω για περισσότερα στην πάντα ακριβή και λεπτομερή περιγραφή του χώρου που συμπεριλαμβάνεται στην κριτική της.

Να προσθέσω ότι δημιουργοί του Frankie είναι o Δημήτρης Χριστοφορίδης και o Σεφ Χρήστος Αθανασιάδης με Chef de Cuisine τον Παναγιώτη Μωυσή. Ο προσανατολισμός είναι σαφώς προς την ιταλική κουζίνα, με φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κρεατικά, ψωμί και πίτσες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι, αλλά και gluten free και lactose free επιλογές. Προσφέρεται επίσης μια αρκετά μεγάλη γκάμα από ελληνικά και ιταλικά κρασιά. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί προσφέροντας brunch και ιταλικά snacks, αρωματικούς καφέδες και ροφήματα, ενώ πολύ συμπαθητικά μου φάνηκαν και τα cocktails, καθώς μία από τις φίλες της παρέας παρήγγειλε ένα ιδιαίτερα αρωματικό, με βάση τη μαστίχα.

Ας περάσουμε στην παραγγελία μας όμως: Από τον αρκετά εκτενή κατάλογο παραγγείλαμε και γευτήκαμε:

- Σαλάτα με ντοματίνια, ελληνικές πίκλες μυρωδικών, αγγούρι και φέτα. Περιείχε και μικρά ντακάκια, ήταν πολύ εύγευστη και άρεσε σε όλους μας.

- Σπαγγέτι με γαρίδες στον ζωμό τους με βότανα Προβηγκίας για την προσκαλέσασα φίλη. Της άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, τα φρέσκα ζυμαρικά ήταν βρασμένα al dente, οι γαρίδες πολύ γευστικές και η σάλτσα από βότανα εξαιρετική.

- Καρμπονάρα με καπνιστή πανσέτα και Parmigiano Reggiano για την έτερη φίλη της παρέας. Της φάνηκε αρκετά καλή, χωρίς κάτι το ξεχωριστό στη γεύση της. Κι εδώ τα φρέσκα ζυμαρικά ήταν σωστά βρασμένα.

- Σολομός ψητός με γλυκοπατάτα και πράσα μπρεζέ για τον λάτρη των ψαριών φίλο της παρέας. Σωστά ψημένο το φιλέτο σολομού, ενδιαφέρουσα η γευστική συνοδεία από γλυκοπατάτα και πράσα.

- Σπαγγέτι με ricotta, μπρόκολο και φρέσκια ντομάτα για τον υπογράφοντα. Άψογα βρασμένο το φρέσκο σπαγγέτι έδενε γευστικά με το τυρί, το μπρόκολο και τη ντομάτα.

Ως επιδόρπια επιλέξαμε:
- Τιραμισού με crumble καφέ και tapioca με σφένδαμο. Η αλήθεια είναι ότι δεν μας ενθουσίασε...

- Καλτσόνε με πραλίνα, mascarpone και acai berries. Η αλήθεια είναι ότι μας ενθουσίασε!!! Και αυτό παρότι ήμασταν αρκετά επιφυλακτικοί στο να το παραγγείλουμε... Ήρθε πάνω σε ξύλινη βάση, πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη, ήταν απλά τέλειο γευστικά!

Στην αρχή μας έφεραν κομμάτια φοκάτσια με ντιπ ντομάτας και ελιές. Ήταν πραγματικά πολύ νόστιμα και ζητήσαμε και μας έφεραν και δεύτερη φορά. Επίσης, το νερό ήρθε σε κανάτα και ανανεώθηκε, όταν το ζητήσαμε.

Στο τέλος, όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό, μας προσφέρθηκε ως κέρασμα ένα γλυκόπιοτο λικέρ.

Συνολικά, η εξυπηρέτηση ήταν ευγενική με μικροκαθυστερήσεις. Π. χ. από τα κυρίως πιάτα, ο σολομός έφτασε στο τραπέζι μας με μικρή καθυστέρηση.

Το κόστος ανήλθε γύρω στα 23-24 ευρώ το άτομο, σίγουρα οι τιμές είναι σχετικά 'τσιμπημένες". αλλά από την άλλη πλευρά στο Κολωνάκι ήμασταν...

Γενική εντύπωση: Θετική! Με τη συγκεκριμένη παρέα βάλαμε στόχο να ξαναπάμε, ίσως τη χειμερινή περίοδο, για να δοκιμάσουμε και τις πίτσες που φαίνονται εξαιρετικά εύγευστες. Το φαγητό, βασισμένο σε ποιοτικές πρώτες ύλες, κερδίζει τον πελάτη, η εξυπηρέτηση είναι ευγενική, ο χώρος πολύ όμορφος. Μόνο οι τιμές θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο χαμηλές ή να θεσπιστούν μενού προσφοράς. Αγαπητές και αγαπητοί φίλοι του ask4food, κατά τη γνώμη μου το "Frankie" αποτελεί μια αξιόπιστη πρόταση για ιταλικές γεύσεις στο κέντρο της Αθήνας!

27 Αυγ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Μια απο της περιοχές του κέντρου που δεν το έχω και πολυ επισκεφτεί ειναι το κολωνάκι.
Μου την δίνουν γενικός τα ψωνια οι δήθεν και απο αυτους εχει πολλους σε αυτην την περιοχη.

Μου την δίνουν οι τυποι που το παίζουν κάποιοι, αυτοι που φορουν μάρκες ρούχων μόνο αν το λογότυπο είναι ευδιάκριτο και τεράστιο αυτοι που φορουν rolex που κρατουν loui vuitton κτλ. Δεν τους ζηλεύω δεν εύχομαι να τα ειχα και εγω απλά δεν μπορω την επίδειξη. Σεμνα και ταπεινα, αυτο ειναι το πιστεύω μου δεν χρειάζεται να προκαλεις, πέρνα καλά, πήγαινε όπου θές κάνε ότι θές αλλα σεμνά.

Η αληθεια ειναι οτι στέρεψα από ιδέες, μου είχαν κάνει κλικ 3-4 μαγαζιά στο κολωνάκι οποτε επέλεξα το ιταλικο τις γνωστης πλέων αλυσίδας καταστημάτων nice n easy για φαι κυριακη μεσημερι.

Φαντάστηκα ότι δεν χρειάζεται κράτηση αυγουστιάτικα οποτε και το επισκευτίκαμε. Ευτυχώς βρήκα θέση για πάρκινγκ σχεδόν απο εξω και βρηκαμε τραπέζι μεσα σε μια ωραία γωνία δροσερη και με καναπέ από τη μια πλευρά, αγαπημένη θέση του μικρου μας.
Για την διακοσμηση και τη ατμόσφαιρά κτλ διαβάστε παρακάτω την εμπειρια της PP_TINA, τι καλυτερο ?

Οργανικα Σαλατικα με κεϊλ ψητο κοτοπουλο μανουρι και μελοξυδο
Μοσχαρι Αρκαδιας Βolognese με κρασι barolo πεκορινο τρουφας
Σιγομαγειρεμένη ουρά μόσχου με orzo ολικής άλεσης και ξερό ανθότυρο
Γαριδες σε τραγανη κρουστα και aioli μυρωδικων
Κανελονια γεμιστα με κοτόπουλο πιπεριές, μοτσαρέλα στον ξυλόφουρνο.

1 πορτοκαλάδα με ανθρακικο
1 aperol
Νερό εμφιαλωμένο
2 espresso

Πληρώσαμε περιπου 91 ευρω

Οτι φάγαμε ήταν αρκετά καλο, τα μακαρονια του μικρού σουπερ απο τα καλύτερα με κιμά που έχω φάει έξω.

Η ουρά ελιωνε στο στομα και το κριθαράκι πολυ γευστικο και ωραία χυλωμένο
Η μόνη μου ένσταση στα κανελονια, λογικα απο τον ξυλόφουρνο θα ερχοταν ζεματιστο, ήρθε χλιαρο η σάλτσα από πάνω κρύα το τυρί λιωμένο τωρα πως δένουν όλα αυτα δεν ξέρω, απο γευση ήταν καλο πάντως.

09 Νοε 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο την Παρασκευή 26/10/2018 το βράδυ.

Ο χώρος:
Μικρά τραπεζάκια, κοντά το ένα στο άλλο. Αυτό για εμάς δεν ήταν πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν το κρύο. Μιλάμε για πολύ κρύο, που έμπαζε από την ορθάνοιχτη πόρτα. Αν και οι περισσότεροι πελάτες έτρωγαν φορώντας τα μπουφάν τους, κανείς δεν προβληματίστηκε για να την κλείσει. Αν ήθελες να ανέβεις στον όροφο για πιο ζεστά, διαπίστωνες ότι ήταν χώρος καπνιζόντων, κοινός τεκές.

Το φαγητό:
Οι σαλάτες, μια χωριάτικη και μια Caesar's, ήταν φρέσκες και νόστιμες. Οι πίτσες, μια με λάδι τρούφας και μία spicy με σαλάμι, ήταν ενδιαφέρουσες και νόστιμες επίσης. Οι μακαρονάδες όμως, μία με σάλτσα ντομάτας, μία carbonara και μία μα σάλτσα pesto, ήταν σκέτη απογοήτευση και δεν φαγώθηκαν από κανέναν. Όσον αφορά τα γλυκά, η panacotta δεν ήταν καθόλου καλή, τα semifreddo, calzone, tiramisu και pavlova, απλά καλά.

Το service:
Οι σερβιτόροι ήταν ευγενικοί γρήγοροι και πρόθυμοι.

Δύσκολα θα ξαναπήγαινα, ίσως μόνο για μια pizza στα γρήγορα.