Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Εστιατόριο - Μεζεδοπωλείο με Ελληνική, Μεσογειακή και Πολίτικη κουζίνα. Το καλο φαγητό δεν χρειάζεται να είναι απρόσιτο.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Φιλικό προς χορτοφάγους
Δέχεται πιστωτική κάρτα
Take away
Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες
Υπάρχει εξωτερικός χώρος
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις
Επιτρέπονται κατοικίδια

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

23 Ιούλ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Γελαστό κρεμμύδι - δακρυσμένος κρεμμυδοτεμαχιστής? Ή μήπως όχι?

Αν έγραφα κριτική μετά από την 1η μου επίσκεψη μάλλον τα 4άρια θα ήταν περισσότερα.

Τι άλλαξε στη δεύτερη επίσκεψη?

Ο χώρος έμεινε ίδιος, εκνευριστικά απλός και ουδέτερος, τουλάχιστον καθαρός και σχετικά άνετος.

Η εξυπηρέτηση ήταν εντάξει και στις 2 περιπτώσεις όμως όχι κάτι που θα το θυμάμαι για καιρό. Ειδικά η απροσεξία του να ακούγονται φωνές από την κουζίνα ενώ υπάρχει ένα τραπέζι με οικογένεια που γευματίζει είναι αυτή που θα στερήσει ξεκάθαρους πόντους από το τελικό σκορ. Χρόνοι σερβιρίσματος και ρυθμοί πιάτων κανονικοί.

Στις γεύσεις θα έπαιρναν 3,5 μετά την 1η επίσκεψη, όμως μετά και τη 2η, πέσαμε στο 3.

Το μενού του κρεμμυδιού θυμίζει μεζεδοπωλείο στα ορεκτικά και ταβέρνα στα κυρίως.

Το γεύμα αρχίζει με πίτες ή πιτάκια με πάπρικα. Νόστιμα και περιποιημένα. Επίσης, κανατόνερο.

Στον κατάλογο υπάρχουν πολλές σαλάτες με ντάκο. Καλά κάνουν και τις έχουν γιατί είναι αρκετά νόστιμες, διαφορετικές και επαρκέστατες σε ποσότητα. Ίσως αποτελούν το MUST have του καταλόγου. Πριν τις δοκιμάσεις όλες, μην πάρεις από τις άλλες. Trust me. Αν σου αρέσουν οι γλυκιές γεύσεις δώσε προτεραιότητα στον Ντάκο με το μήλο.

Τα μανιτάρια ήταν δίκοπο μαχαίρι. Ψητά με βαλσάμικο και πασπαλισμένα με μυρωδικά, την πρώτη φορά ήταν εξαίσια, τη δεύτερη, σε ένα τραπέζι βάφτισης, κάποια άτομα τα.. έφτυσαν. Γιατί τέτοια απόκλιση? Ήταν αισθητά πιο μέτρια.

Το σουφλέ μελιτζάνας στο πήλινο είναι ένας ενδιαφέρων μεζές. Μελιτζάνα, τριμμένη φέτα, κάτι ξέμπαρκες και ανούσιες γκουμούτσες κοτόπουλου και λιωμένο τυράκι από πάνω. Αν βγάλουμε το κοτόπουλο, μιλάμε για ένα νόστιμο πιάτο.

Το κοτόπουλο Γελαστό Κρεμμύδι με σάλτσα μανιταριών και πατάτες ήταν το πιάτο που στέρησε το 4άρι από την πρώτη επίσκεψη. Πραγματικά κακό πιάτο. Ένα φιλέτο κοτόπουλο μέτριας ποιότητας, με πολλή, άνοστη σάλτσα. Stay away.

Η ποικιλία κρεατικών είναι συμπαθητική. Έχει νόστιμα σουβλάκια κοτόπουλο, συμπαθητικά μπιφτέκια και παλέψιμα μπριζολάκια. Και αρκετές ριγανάτες πατάτες.

Αυτό είναι και το πλεονέκτημα του Κρεμμυδιού. Τα πιάτα έρχονται θελκτικά στο μάτι και συνήθως είναι πασπαλισμένα με κάτι yummy. Πάπρικα, ρίγανη, μυρωδικά. Οι λάτρεις των εντάσεων θα επωφεληθούν της αφιλοκερδούς χρήσης τους.

Για το τέλος, στο τραπέζι βάφτισης, μας έφεραν παγωτό με φλούδες μήλου. Αν ήταν κέρασμα, ήταν μια ωραία και διαφορετική πρόταση.

Από αλκοολούχα, τα τυπικά. Όχι κάτι εκθαμβρωτικό.

Συμπερασμετικά το Κρομμύδι είναι ένα συμπαθητικό μεζεδοπωλείο, με καλές και κακές μέρες, που βάζει μεράκι στις γεύσεις, αλλά θέλει και τη δουλίτσα του. Αξίζει μιας δοκιμής. Αξίζει και οδήγηση κάποιων χιλιομέτρων. Όχι υπερβολές.

11 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Όταν ένα εστιατόριο μετακινείται στη μικρή μου λίστα με τα αγαπημένα, και όταν κερδίζει επάξια όλα τα 4άρια μου, έρχεται και η στιγμή για ένα φρέσκο update που θα ολοκληρώσει πλέον την άποψή μου γι αυτό.
Ιδίως όταν πιάνει το άριστα σε ποιότητα, γεύση, πρώτη ύλη, μαγειρική τεχνική, περιβάλλον, αντιμετώπιση, συνολική εμπειρία, 3 ατόμων που έκαναν λογαριασμό 60 ευρώ και δεν έκλαψαν τα χρήματά τους, σε σχέση με την μόλις προηγούμενη ημέρα που 2 άτομα έδωσαν το ίδιο ποσό και... τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε από την προηγούμενη κριτική μου της Μ. Πέμπτης.

Η σελίδα του ημερολογίου λοιπόν μετακινείται στη Μ. Παρασκευή. Σε αυτήν που κάθε χρόνο για εμένα και την οικογένειά μου ο Επιτάφιος είναι μεσημεριανή ιεροτελεστία σε συγκεκριμένο χώρο.
Το έθιμο της ψαρο - θαλασσινοκατάνυξης που έπεται το τιμάμε κι αυτό ευλαβικά. Ψάχνοντας και φέτος που θα τις πάω (μαμά & αδελφή) σκέφτηκα και εκ του ασφαλούς και ανατρεπτικά, μιας και γνώρισα το Γελαστό Κρεμμύδι από άλλη κατηγορία μεζέδων και ένιωσα τη σιγουριά ότι μπορώ να το εμπιστευτώ και στα νηστίσμα. Το μενού ημέρας που είδα δημοσιευμένο στο φβ ήταν ο καταλύτης.

Το φαντάστηκα όμορφα ήσυχο, ηλιόλουστο & χαλαρωτικό. Έτσι ακριβώς το βρήκαμε γύρω στις 16.30 που φθάσαμε, γεγονός που επιτέλους μου έδωσε αυτή τη φορά τη χαρά να γνωρίσω από κοντά αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, συνιδιοκτήτη, μάγειρα-σεφ, τον κύριο Θάνο Κωνσταντινόπουλο και να έχω μαζί του μια εξαιρετικά ευχάριστη και ουσιώδη συνομιλία (φυσικά και την σύζυγό του Μαρίτα). Μακάρι και άλλοι να ακολουθούσαν το παράδειγμά του!

(Ξ)απλωθήκαμε σε έναν από τους καναπέδες με τα μαξιλάρια δίπλα στην τζαμαρία, με εξαιρετικά άνετο & ευρύχωρο τραπέζι που έπαιξε ρόλο κυρίως στην ικανοποίηση της μαμάς, από την οποία περίμενα (και έλαβα) εκείνο το βλέμμα που λέει ότι το μαγαζί της άρεσε συνολικά. Δίνω το 4άρι μου αυτή τη φορά, γιατί ο χώρος ηλιόλουστος, μου φάνηκε τέλειος. Έτσι απλά. Στην εξυπηρέτηση μιας και ήμασταν η μοναδική παρέα εκείνη την ώρα, όλο το προσωπικό μας είχε στα ώπα ώπα. Είχαμε και την πιο προσωποποιημένη φροντίδα του ίδιου του Θάνου (και όλων) οπότε.... απόλυτη ευχαρίστηση και εδώ.

Με χαρά μου διαπίστωσα ότι το μενού έχει εμπλουτιστεί με νέα πιάτα, και εμπλουτίζεται συνεχώς, κυρίως επειδή το ενδιαφέρον για τον πελάτη και τις προτιμήσεις του έχει αποδέκτη ευήκοα ώτα και προσαρμόζεται. Αλλά και στα νηστίσιμα / θαλασσινά, οι γεύσεις μας εξέπληξαν. Όλα όσα δοκιμάσαμε ήταν τολμώ να πω, εξαιρετικά. Οι τιμές είναι λογικές και προσιτές, αν έχεις μέτρο να συγκρίνεις. Επειδή έχω, τις θεωρώ τίμιες και σίγουρα ανταγωνιστικές για αυτή την ποιότητα.

Ξεκινήσαμε με 3 πιτοψωμάκια (στην πορεία προστέθηκαν ακόμη 3) που τιμώνται 0,40 έκαστο και παγωμένο νερό σε κανάτα (που ανανεωνόταν αθόρυβα χωρίς να το ζητάμε). Τα πιτοψωμάκια έγιναν σκαφάκια και σκούπισαν από το πιάτο την πιο υπέροχη λεμονάτη λευκή ταραμοσαλάτα ever, εννοείται χειροποίητη (4,50) ενώ η 2η παρτίδα τους τσαλαβούτηξε μέσα στο πιάτο με τα αιθέρια ντολμαδάκια που ήρθαν λουσμένα με μια λεμονάτη γιαουρτοσώς, άνηθο και ελαιόλαδο (5 τμχ στη μερίδα, 5,50).
Όσοι το επισκεφθείτε, μην τυχόν και παραλείψετε την φέτα με σουσάμι και μέλι (4,80). Ξέρω ότι το ορεκτικό αυτό υπάρχει παντού. Όχι όμως αυτή η φέτα με μέλι και σουσάμι. Μας θύμισε τόσο έντονα Κρητικό μπουρέκι με τόσο τυρί που έκρυβε μέσα... που μας ήρθαν δάκρυα στα μάτια από τη συγκίνηση. Κάποιος θέλει να ξαναπάει μόνο γι αυτήν...

Από τα κυρίως πιάτα ημέρας επιλέξαμε ένα ελληνικότατο ριζότο σουπιάς με σπανάκι και σάλτσα άνηθου (11,50), πολύ καλό, λίγο under σε αλάτι και πιπέρι που το πρόσθεσα εγώ από πάνω.
Ένα ελληνικότατο fish and chips με παναρισμένες μπουκιές μπακαλιάρου (9,50) όπου αλλάξαμε την συνοδευτική σκορδαλιά με άφθονες υπέροχες φατατούλες. Τεράστια μερίδα, με πολλές πάμπολλες μπακαλιαροκροκέτες. Ίσως μου έλειψε δίπλα τους μια ιδέα αγιολί σως, ίσως και όχι. Ήταν απλό και υπέροχο ούτως ή άλλως.
Μια πολύ νόστιμη και γενναιόδωρη γαριδομακαρονάδα (14) με bisque γαρίδας, λάδι αστακού και 6 καθαρισμένες γαρίδες νο1., κατεψυγμένες καλής ποιότητας και όπως πρέπει γευστικές.
Λεπτομέρεια που μετράει για μένα: linguini ολόσωστα al dente και με την ιδανική νοστιμιά από το ζωμό της γαρίδας, μαιντανούλης τριγύρω και ρόκα επάνω για έξτρα σπιρτάδα, όχι πνιγμένα σε λάδια ή βούτυρα. Γεύση ξεκάθαρη και σωστή (η αμαρτωλή έβαλε και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω, μην δίνετε σημασία... )

Όλα τα πιάτα μπήκαν στη μέση και μοιράστηκαν δίκαια (;), η ποσότητα ήταν παραπάνω από αρκετή για τα δικά μας στάνταρντς. Τα συνοδέψαμε με το έντονα αρωματικό και σπιρτόζικο ούζο Τρικενέ εκ Μεσολογγίου σε μια τιμή που μοιάζει με το metro της Θεσσαλονίκης δηλαδή απλά δεν υπάρχει (6 ευρωπουλάκια). Για τον λογαριασμό, με απόδειξη, τα είπα και παραπάνω, 20 ευρώ το άτομο. Για εμένα είναι άριστο vfm.
Για το τέλος μας έφεραν μια πιατέλα με φρέσκο φρούτο (μήλο μέλι κανέλα) αλλά και το πιο υπέροχο σπιτικό παγωτό μπισκοτο-μόκα που έχω δοκιμάσει γενικώς... Ήταν απίθανο!

Έχω μια φίλη. Δεν με αποκαλεί με το όνομά μου. Με λέει "η γευσιγνώστρια" κι εγώ γελάω. Συχνά πυκνά με συμβουλεύεται πού να πάει για φαγητό. Την επόμενη έψαχνε πού να πάει για μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση και την έστειλα με κλειστά μάτια στο Γελαστό Κρεμμύδι.
Να... Κάτι τέτοιες στιγμές μάλλον δίνουν ένα νόημα σε αυτό που κάνουμε εδώ μέσα.

Ξαναπροτείνω λοιπόν το Γελαστό Κρεμμύδι με όλη μου την καρδιά. Οι γεύσεις τους μου ταιριάζουν, αυτά που πρεσβεύουν και ακολουθούν μου αρέσουν, όσα προσφέρουν τα προσφέρουν με σεβασμό, ξέρουν πώς να ικανοποιήσουν τον πελάτη και δεν το κάνουν ψεύτικα. Δεν βρίσκω ψεγάδι. Και το moto τους ότι το καλό φαγητό δεν χρειάζεται να είναι απρόσιτο, είναι απολύτως σύμφωνο με την εποχή.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Ucook.

11 Σεπ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Αρχικά θέλω να πω ότι μου κάνει εντύπωση πως το παλιό ΓΕΛΑΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ στη Λεωφόρο Αμφιθέας έχει εξαφανιστεί, μαζί με την τότε κριτική μου, από το χάρτη του a4f, δεν ξέρω γιατί, όμως δεν είναι ωραίο, μοιάζει με διαγραφή της παιδικής ηλικίας της επιχείρησης. Εγώ, γείτονας από τη Νέα Σμύρνη, εκείνο το κάπως άχαρο εστιατοριάκι είχα γνωρίσει και αγαπήσει. Από τότε που μετακόμισε στα Βριλήσσια, έψαχνα, έχοντας μάλιστα διαβάσει τις κριτικές των jim, PONTIKI, Ucook και prasinomata13 για τη νέα εγκατάσταση, αφορμή να το επισκεφθώ. Τελικά τα κατάφερα βράδυ Σαββάτου 1η Σεπτεμβρίου, παρέα με δύο κουμπάρους που μένουν εκεί κοντά, μετά από κράτηση. Δυστυχώς έφυγα ελαφρά απογοητευμένος, με την ελπίδα ότι επρόκειτο για συρροή ατυχιών που συχνά συμβαίνουν κατά την επανέναρξη των εργασιών μετά τις διακοπές.

Ο χώρος βέβαια, συγκρινόμενος με τον παλιό, είναι εμφανώς καλύτερος. Πιο μεγάλος, πιο φωτεινός, με δυνατότητα επέκτασης στο πεζοδρόμιο, σε ένα σημείο όπου ο δρόμος γίνεται πεζόδρομος, η μόνη δυσκολία είναι στο παρκάρισμα (7 στα 10, με σίγουρο περπάτημα 5-10 λεπτών), αλλά μικρό το κακό. Διαρρύθμιση και διακόσμηση απλή, η αλήθεια είναι όμως ότι μόνο μια βιαστική ματιά κατάφερα να ρίξω στο εσωτερικό.

Η εξυπηρέτηση όχι όπως παλιά. Οι δουλειά αυξήθηκε, δεκτό, ευπρόσδεκτο και κατανοητό, όμως μία μόνο κοπέλα με ένα βοηθό για όλα τα τραπέζια απλά κι ωραία δεν επαρκεί. Χρειάστηκε να τη φωνάξουμε για να δώσουμε παραγγελία, από εκεί και πέρα ωστόσο τα πράγματα κύλησαν ομαλά. Το «γελαστό κρεμμύδι» in persona (= η σύζυγος του σεφ) εμφανίστηκε για λίγο στο διπλανό τραπέζι, προφανώς λόγω γνωριμίας, ο σεφ δεν μας τίμησε.

Η μεγαλύτερη απογοήτευση προήλθε όμως από εκεί που δεν θα περίμενα με τίποτε: από την κουζίνα. Ο βασιλικός ντάκος to hard to die, δυσκολευόσουν να τον τρυπήσεις με το πιρούνι και σαφώς ήθελε λίγο λαδάκι. Το τζατζίκι επίσης πολύ συμπαγές και χωρίς ίχνος αρώματος σκόρδου ή άνηθου. Το «σαν λαχματζούν» έμοιαζε περισσότερο με πίτσα cheese queen με μαλακή βάση, η δε μελιτζάνα στο πήλινο μπουχτιστική σε σημείο που δεν φαγώθηκε ολόκληρη. Από τα ορεκτικά μόνο οι καλοτηγανισμένες «φατατούλες» μας ευχαρίστησαν. Καλύτερη η κατάσταση στα δύο κυρίως πιάτα που μοιραστήκαμε, τα χοιρινά μπριζολάκια σε σάλτσα με κόκκινο κρασί (τρυφερά και καλομαγειρεμένα, όμως χωρίς γαρνιτούρα) και το πολίτικο κεμπάπ (καλοψημένα και σε χορταστική μερίδα, με γαρνιτούρα τις πατατούλες που προανέφερα).

Στα υπέρ τα γνωστά πολύ καλά ψωμάκια, που έχουν φθάσει να θεωρούνται signature dish του εστιατορίου, και το παγωτό (φουντούκι;) που μας πρόσφεραν ως επιδόρπιο. Από ποτά προτιμήσαμε λόγω ζέστης τη ΒΕΡΓΙΝΑ Weiss, η κανάτα με κρύο νερό μονίμως παρούσα και γεμάτη στο τραπέζι.

Οι τιμές, ευτυχώς, δεν αναπροσαρμόστηκαν σε επίπεδα Β. Π., κάτι που εκτίμησα ιδιαίτερα. Τέσσερα άτομα δώσαμε για το φαγητό μας σκάρτα 50 ευρώ, κρίμα που οι αστοχίες που προανέφερα χάλασαν τη γενική εντύπωση. Συμπέρασμα: Αναμείνατε στο ακουστικό σας, οι κριτικές που θα ακολουθήσουν θα δείξουν αν το ΓΕΛΑΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ θα κρατήσει δικαιωματικά το χαρακτηρισμό «παιδί του a4f» που του είχε απονεμηθεί στην Αμφιθέας, ή θα ενταχθεί στη χορεία των πολλών άχρωμων και άοσμων χαλανδροβριλησισώτικων χώρων εστίασης. (Αυτό ήταν μπηχτή για το φίλο jim, μήπως και τον ξεκουνήσω από την αποχή που έχει κηρύξει. )

28 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το Γελαστό κρεμμύδι δύο χρόνια μετά την πρώτη και μοναδική μου επίσκεψη… μετακόμισε τελικά στα Βόρεια προάστια.

Από έμπιστη φίλη έμαθα ότι για καιρό ήταν τοποθετημένη η ταμπέλα και προφανώς οι εργασίες προχωρούσαν πυρετωδώς και από άλλη έμπιστη μετά από κάμποσες μέρες ότι τελικά άνοιξε. Καλά τα νέα για μας αφού τώρα ήρθε ακόμα πιο κοντά μας.

Έτσι έπεσε η πρόταση και χωρίς δεύτερη σκέψη 3 άτομα Σάββατο 20/01/2018 ανηφορίσαμε κατά Βριλήσσια μεριά. Πολύ εύκολη η διαδρομή, από Λεωφ. Πεντέλης περνάτε το ύψος της Αττικής οδού, μετά το Dominos pizza κάνετε δεξιά και μετά την στρογγυλή πλατεία πάλι δεξιά και φτάσατε. Για όσους ξέρουν το Barbara que … είναι σχεδόν απέναντι.

Προσοχή μόνο σε μια λεπτομέρεια ως προς την τοποθεσία του εστιατορίου το οποίο βρίσκεται δίπλα σε μια πλακόστρωτη πλατεία (πλατεία Αναλήψεως) όπου εκεί ακριβώς τελειώνει και ο δρόμος, ο οποίος σημειωτέων είναι και μονόδρομος. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην κάνετε το λάθος να μπείτε στην Εθν. Αντιστάσεως γιατί είναι δύσκολο ειδικά Σάββατο βράδυ να κάνετε αναστροφή.

Ο χώρος δεν είναι το δυνατό του σημείο. Όχι γιατί είναι άσχημος, απλά δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο και άξιο σχολιασμού εκτός από το ότι τα τραπέζια έχουν άνετη διάταξη μεταξύ τους κι αυτό βέβαια είναι πολύ θετικό. Από εκεί και πέρα όμως οι καπνιστές από τους μη, οριοθετούνται νοητά, πράγμα που δεν σας κρύβω ότι θεωρώ γελοίο σε έναν ενιαίο χώρο. Για να είμαι ειλικρινής όμως, δεν αισθάνθηκα επιστρέφοντας στο σπίτι πως είχαν μυρίσει τα ρούχα μου, ούτε και κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί μ’ ενόχλησε φοβερά.

Η πρόσοψη αποτελείται όλη από τζαμαρία ανοιγόμενη και στο βάθος φαίνεται η υπερυψωμένη κουζίνα. Τα ωραία φωτιστικά προς το εσωτερικό –μάλλον το ωραιότερο στοιχείο του χώρου- δεν κατάφεραν να δέσουν με την υπόλοιπη λιτή πλην αδιάφορη διακόσμηση… κι εδώ που τα λέμε… από μόνα τους τι να σου κάνουν;; Κάτι που επίσης θεωρώ πως θέλει βελτίωση είναι οι μουσικές επιλογές, πράγμα που το επεσήμανα και κατ’ ιδίαν στον ιδιοκτήτη. Κινείται σε ελληνικά ακούσματα αλλά θα προτιμούσα μια πιο “ήσυχη” ομοιομορφία.

Η εξυπηρέτηση ήταν υπέρ του δέοντος καλή. Σωστοί χρόνοι, ευγένεια, χαμόγελο και προθυμία είναι τα χαρακτηριστικά που διαπιστώσαμε εμείς εκείνο το βράδυ. Και ο σεφ (και ιδιοκτήτης), όταν σερβιριστούν τα τραπέζια περνάει και συνομιλεί με τους πελάτες για το φαγητό. Ενδιαφέρεται.

Η παραγγελία μας:

Ξεκινήσαμε με πιτάκια αντί για ψωμί χ 0,40/άτομο.

Τα ίδια που ξέρατε όσοι είχατε πάει και στο Φάληρο. Κατά τη γνώμη μου είναι εκπληκτικά, 4 μπαμπάτσικα πιτάκια με μυρωδικά, πάπρικα και λαδάκι που τα προτιμώ χίλιες φορές από το ψωμί. Θα ήθελα βέβαια μιας και δεν ερωτόμαστε γι’ αυτά αλλά χρεώνονται να έχουν κι ένα συνοδευτικό ντιπάκι ή έστω ελίτσες.

- Ντάκος Βασιλικός χ 7,50€

Γαλοτύρι Ηπείρου, ψιλοκομμένη ντομάτα, χειροποίητη σάλτσα πέστο, ροδέλες ελιάς και άγρια ρόκα. Πειραγμένη συνταγή, πρωτότυπη και πολύ ενδιαφέρουσα αλλά δεν θα την ξαναπάρω.

Αθέτησα τον λόγο μου για χατίρι της φίλης που το ήθελε πολύ και όλων αυτών που τον έχουν υμνήσει τόσο πολύ στο παρελθόν. Και δεν θα το ξανακάνω. Και θα γράψω αυτολεξεί αυτό που είχα αναφέρει και τότε στην πρώτη κριτική χωρίς να το έχω δοκιμάσει… Αρνούμαι να πληρώσω 7,50€ για παξιμάδι… ό, τι κι αν έχει αυτό επάνω.

- Πατάτες τηγανιτές χ 3,10€

Φρέσκιες, χρυσαφένιες με ριγανοθύμαρο από πάνω… η απλή συνταγή της επιτυχίας μιας τηγανιτής πατάτας.

- Τυροκαυτερή χ 4,20€

Χειροποίητη, κοκκινωπή και μέτρια καυτερή κατόπιν δικής μας παραγγελίας αφού ερωτηθήκαμε προηγουμένως (σπάνιο φαινόμενο) για τον βαθμό κάψας που την θέλαμε. Πάρα πολύ καλή συνοδεία για τις πατατούλες και τα υπέροχα πιτάκια μας.

- Μανιτάρια πλευρώτους στα κάρβουνα χ 6,90€

Πολύ καλή μερίδα, χωρίς αλλαγή στην τιμή από παλαιότερα και εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι ασύγκριτης νοστιμιάς, σε σχέση με όποιο μανιτάρι πλευρώτους έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Η γεύση του σε κάνει να πιστεύεις πως τρως φιλέτο κρέατος, με μάλλον μοναδικό μυστικό το ψήσιμό τους. Κατά τα άλλα, μπαλσάμικο και μαϊντανός όπως συνήθως (αυτά κατάλαβα εγώ κι ας λέει στον κατάλογο “συνταγή του σεφ” αφήνοντας πολλά υποσχόμενα υπονοούμενα), παρόλα αυτά καμία σχέση με τα συνηθισμένα. Δοκιμάστε τα.

Σουφλέ μελιτζάνας χ 6,80€

Ουσιαστικά δεν είναι άλλο από την παλιά συνταγή με τα ρολάκια μελιτζάνας με ανθότυρο, μπουκίτσες από κοτόπουλο, σάλτσα να πολιτών και χειροποίητο πέστο που έχουν σκεπαστεί με τυρί γκούντα κι έχουν γκραντιναριστεί σε πήλινο στο φούρνο. Μας άρεσε πάρα πολύ.

- Λαχματζούν διαφορετικό και πειραγμένο χ 7,50€

Πίτα λεπτή αναφέρει ο κατάλογος αλλά εμένα μου θύμισε πίτα από σουβλάκι που δεν τη λες και λεπτή. Μοσχαρίσιος κιμάς, φρέσκια σάλτσα ντομάτας, κασέρι και σουτζούκι στο φούρνο.

Προσωπικά προτιμώ την πιο παραδοσιακή εκδοχή. Δεν το βρήκα κακό, αλλά είναι τόσο πειραγμένο που δεν θυμίζει λαχματζούν οπότε πιστεύω πως έπρεπε να έχει άλλη ονομασία. Το ένα άτομο της παρέας βέβαια ξετρελάθηκε. Γούστα είναι αυτά. Το σουτζούκι δεν το αντιλήφθηκα και θεωρώ πως μάλλον υπερίσχυσε το τυρί που υπερκάλυψε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αυτά με τη σειρά τους την πίτα που είχε παπαριάσει. Όσο το περιγράφω και το βλέπω και στη photo μου, καταλήγω πως τελικά μάλλον μ’ ενόχλησε περισσότερο η ονομασία που με αποπροσανατόλισε παρά αυτό καθεαυτό το πιάτο.

- Κόκορας κρασάτος χ 9,50€

Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ο πιάτο!!! Επιλογή ανάμεσα σε πατάτες και μακαρόνια και θα ήταν ιεροσυλία να μην επιλέξουμε τα μακαρόνια. Αν δε, ήταν με χοντρό μακαρόνι, θεωρώ πως θ’ απογειωνόταν. Η σαλτσούλα τέλεια, πολύ καλή μερίδα και το μακαρόνι τύπου λιγκουίνι σωστά βρασμένο με μπόλικο τυράκι από πάνω. Δεν έχω λόγια.

- Κότσι χοιρινό μελωμένο χ 12,50€

Λοιπόν. Με φόβο Θεού – γιατί γνωρίζετε τους ενδοιασμούς μου περί του θέματος μην τα ξαναλέω- ομόφωνα αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε μιας και ο κύριος που μας το πρότεινε (αν δεν κάνω λάθος και συνιδιοκτήτης), ήταν ποοολύ σίγουρος ότι δεν έχουμε φάει καλύτερο…!

Σιγοψημένο στο φούρνο (χωρίς την πέτσα του) για 5μιση ώρες όπως αναγράφει ο κατάλογος, με μπύρα και συγκεκριμένα μαύρη μπύρα όπως μας ενημέρωσε ο σεφ Θάνος, δεντρολίβανο σάλτσα μουστάρδας και ρίγανη.

Ήταν εξαιρετικό λοιπόν και αυτό, παρότι δεν ακουγόταν ο δεντρολίβανος που του πηγαίνει τόσο, είχε όμως έστω αρκετή ρίγανη, μια νόστιμη σκουρόχρωμη σαλτσούλα που είχε όντως μελώσει από το πολύωρο ψήσιμο και είχε μια ιδιαίτερη ανεπαίσθητη αψάδα από τη μαύρη μπύρα με μοναδικό ψεγάδι του κατά τη γνώμη μου ότι ήταν πάαααρα πολύ αλμυρό!

Το ένα άτομο της παρέας μάλλον δεν ενθουσιάστηκε όσο οι υπόλοιποι, όμως εγώ πιστεύω πως αν δεν υπήρχε η αστοχία με το αλάτι θα ήταν άψογο. Δεν θα το συγκρίνω με το γνωστό… ξέρετε! Απλά θα πω ότι ήταν πάρα πολύ καλό και η τιμή του πολύ τίμια σε σχέση με τη νοστιμιά αλλά και την ποσότητα του. Συνοδεύτηκε με πατατούλες τηγανιτές κι εδώ θα ήθελα μια διαφορετική εκδοχή πατάτας, με τη φλούδα της ας πούμε. Δοκιμάστε το.

Ήπιαμε 3 κόκα κόλες χ 2€ (η μια δεν χρεώθηκε απ’ ότι βλέπω στην απόδειξη) και μια σόδα χ 1,80€ για το τσακίρ κέφι. Μας κέρασαν μια αξιοπρεπέστατη μους σοκολάτα με παγωτό (ήθελαν να μας προσφέρουν τρεις αλλά θα πεθαίναμε εκειδά) και πληρώσαμε 65€ ήτοι 21,66€/άτομο.

Συμπερασματικά, το Γελαστό Κρεμμύδι -παρά τις δυσκολίες- άλλαξε χώρο αλλά δεν άλλαξε πρόσωπο, ύφος, ούτε νοοτροπία. Εξακολουθεί να προσφέρει εξαιρετικές γεύσεις, καλής ποιότητας πρώτες ύλες, τιμιότατες μερίδες σε αντίστοιχα καλές τιμές. Αυτό που θα ήθελα να δω -κι αυτό ήταν ομόφωνη άποψη- είναι μια ανανέωση στον κατάλογο με νέες συνταγές, γιατί τουλάχιστον το 80% του καταλόγου διαπιστώσαμε ότι εξακολουθεί να είναι ίδιο με το παλιό. Πιστεύω πάντως πως σίγουρα θα γίνουν βελτιώσεις σε όλους τους τομείς γιατί οι ιδιοκτήτες φαίνεται ότι αγαπάνε αυτό που κάνουν και ενδιαφέρονται και για την επιχείρησή τους αλλά και για τους πελάτες που τους στηρίζουν. Εμείς πάντως θα ξαναπάμε.

Το ίδιο θα πρότεινα και σε σας.

13 Απρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Χρωστάω στο ‘’Γελαστό Κρεμμύδι’’. Χρωστάω από το διάστημα που ήταν στο Π. Φάληρο. Τότε που είχα γευτεί τους ωραίους μεζέδες του, αλλά δεν έγραψα κριτική γιατί το όλο περιβάλλον του χώρου απόπνεε έναν αρνητισμό που όπως είναι λογικό θα αποτυπωνόταν στην κριτική μου. Ώρα να πληρώσω τα χρωστούμενα στη νέα θέση, σε μια παρθένα για το είδος της κουζίνας του περιοχή, τα Βριλήσσια.
Η πλατεία των Βριλησσίων και γενικά όλη η περιοχή βρίθει από σουβλατζίδικα και ταβέρνες, οπότε ένας χώρος με μαμαδίστικη ελληνική κουζίνα ολίγον τι πειραγμένη, είναι ότι χρειάζεται.

Στο κάτω μέρος λοιπόν της πλατείας και με αρκετή δυσκολία στο παρκάρισμα βρίσκεται ο φρέσκος χώρος του ‘’Κρεμμυδιού’’. Σαν χώρος δεν εκπλήσσει με το στήσιμο. Θα ήθελα το κάτι παραπάνω. Άξιο λόγου είναι η καθαριότητα του χώρου, η απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, τα όμορφα φωτιστικά, σχοινένια, inox και μη, οι πινελιές από ζαρζαβατικά και μυρωδικά σε διάφορα σημεία, η υπερυψωμένη στο βάθος του χώρου κουζίνα με τα διακοσμητικά κρεμασμένα στον τοίχο μαχαιροπήρουνα και ο μπροστά χώρος τζαμαρία και οροφή που έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν όταν ζεστάνει ο καιρός.

Η εξυπηρέτηση άψογη σε όλα της. Τα φαγητά ήρθαν με σωστή σειρά και με χαμόγελο, ενημερωθήκαμε αναλυτικά για τις παρασκευές και τα υλικά του κάθε πιάτου που παραγγείλαμε, πέρασε εκτός της σερβιτόρας και ο chef να μας ρωτήσει πως ήταν το φαγητό, άκουσε τις παρατηρήσεις μας και όλα ωραία.

Ξεκινήσαμε με ζεστά πιτάκια αντί ψωμιού περασμένα από πάπρικα, λάδι και ρίγανη. Εκπληκτικά. Θα προτιμούσα να συνοδεύονται και από κάποια sauce ή μαλακό τυρί αλλά και έτσι ήταν ότι πρέπει για να συνοδέψουν το φαγητό.

Σαλάτα αμβροσία και νέκταρ. Πλούσια ποσότητα πρασινάδας στη βάση, κομμάτια μήλου, ρόδι, flakes αμύγδαλου, ρόκα και dressing με άρωμα μέλι πορτοκάλι. Δροσιστική και χορταστική. Όλες οι γεύσεις ακούγονται ομοιόμορφα. Αν θα άλλαζα κάτι, θα ήταν να κόψω πιο μικρές τις φέτες από το μήλο.

Πλεύρώτους τεράστια στη σχάρα, άριστα ψημένα λες και έτρωγες κρέας, με μπόλικο μαϊντανό και ρίγανη, λίγο μαρούλι καρότο, λάδι και ελαφριά sauce. Εδώ θα ήθελα λιγότερο λάδι αλλά παρ’ όλα αυτά ήταν φοβερό πιάτο.

Χαλούμι στη σχάρα. Ψήνεται μαζί με ντομάτα και σερβίρεται σε πλούσια μερίδα, αρωματίζεται με βαλσάμικο γεύσης σύκου και αφού προστεθεί μαϊντανός, λίγο λάδι και ρίγανη, στρογγυλοκάθεται στο τραπέζι σου. Μαεστρικό και αυτό το ψήσιμο.

Από τις προτάσεις του chef δοκιμάσαμε τα καπνιστά χοιρινά φιλετάκια με λάδι και τριμμένο πιπέρι. 3 μεγάλες λεπτές φέτες χοιρινού ψημένες και καπνισμένες από τον ίδιο τον chef για 10-12 ώρες, συνέθεσαν ένα απλό αλλά πολύ γευστικό πιάτο ειδικά για αυτούς που προτιμούν το καπνιστό κρέας.

Άφησα τελευταίο το best seller του μαγαζιού, τα σμυρνέικα σουτζουκάκια. Εδώ ο chef δείχνει τις επιρροές του από την πολίτισσα γιαγιά του. Γιαγιαδίστικο λοιπόν πιάτο, γεύση χαμένων πατρίδων, ανάλαφρο, πλούσια σάλτσα ντομάτας, κύμινο και σκόρδο όσο χρειάζεται στα σουτζουκάκια, συνοδευόταν από χεράτες χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες με τριμμένο τυρί από πάνω.

Συνοδέψαμε με πολύ ωραία παγωμένη ρακή.

Στο τέλος μαζί με τα σχόλια και τις ευχές για την νέα αρχή, στον chef και συνιδιοκτήτη Θάνο, ήρθε στο τραπέζι κέρασμα αφράτη mousse σοκολάτας με καϊμάκι παγωτό και παγωτό φιστίκι για τον μικρό υιό.

Δώσαμε γύρω στα 15 ευρώ pp μαζί με τα ποτά, τρώγοντας πολύ καλή ελληνική κουζίνα.
Στο ‘’γελαστό κρεμμύδι’’ ξεκινώντας από το λογοπαίγνιο του ονόματος, δεν κλάψαμε, αντιθέτως γελάσαμε, περάσαμε χαλαρά, γευστικά και όμορφα τις ώρες που αφιερώσαμε να καθίσουμε στο χώρο του.

Η νέα προσπάθεια σε όλους τους τομείς, θεωρώ ότι θα στεφτεί με επιτυχία, βλέποντας το team του μαγαζιού να εργάζεται με χαμόγελο και υψηλά standards και να προσφέρει ωραίες μαμαδίστικες γεύσεις.
Keep goin’, θα είμαστε δίπλα σου.

11 medium

07 Φεβ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το γελαστο κρεμμυδι το ξερω απο το Παλαιο Φαληρο. Πηγαιναμε συχνα πυκνα με τον αντρα μου γιατι ειχε καλο και ποιοτικο φαγητο.
Στεναχωρηθηκαμε οταν εκλεισε απο την γειτονια μας και ελπιζαμε να ξανανοιξει καπου κοντα.

Φοβομουνα οτι θα παει στα Βριλησσια καθως η γυναικα του εμενε εκει. Για μας ειναι μακρυα αλλα το καλο ειναι οτι ο αντρας μου εχει μεγαλωσει εκει.
Οποτε μολις ανοιξε πηγαμε με ενα φιλικο ζευγαρι.

Το καινουργιο μαγαζι ειναι πολυ ευρυχωρο, χανει ομως πολυ στην διακοσμηση. Μου ο ιδιοκτητης οτι θα το φτιαξουν σιγα-σιγα. Προσωπικα αν το φαγητο ειναι καλο και υπαρχει εξυπηρετηση, δεν με ενοχλει ο χωρος.

Το προσωπικο ευγενεστατο οπως επισης ειναι πολυ καλα παιδια ο ιδιοκτητης με την συζυγο του, που δουλευει και αυτη εκει. Θα ερθουν στο τραπεζισας να σας γνωρισουν και να σας ρωτησουν αν ολα ηταν ενταξει.

Πηραμε: σαλατα πρασινη με μηλο, ροδι και βαλσαμικο (εξαιρετικη), φετα με μελι (πολυ ωραια), λουκανικο με πρασο (καλο), καπνιστο χοιρινο με σαλτσα εσπεριδοειδων (εξαιρετικο) και κοτσι χοιρινο στην γαστρα με μπυρα (τελειο).
Πηραμε μπυρα βαρελισια και coca cola.
Τελος πηραμε και 2 μους σοκολατας (τελειο)

Πληρωσαμε 18 ευρω το ατομο.

Φαγαμε εξαιρετικα, το φιλικο ζευγαρι ευχαριστηθηκε.

Σας συνιστω να πατε για φαγητο στο Γελαστο κρεμμυδι, πραγματικα αξιζει.