Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Εστιατόριο - Μεζεδοπωλείο με Ελληνική, Μεσογειακή και Πολίτικη κουζίνα. Το καλο φαγητό δεν χρειάζεται να είναι απρόσιτο.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα
13:00 - 01:00
Τρίτη
13:00 - 01:00
Τετάρτη
13:00 - 01:00
Πέμπτη
13:00 - 01:00
Παρασκευή
13:00 - 01:00
Σάββατο
13:00 - 01:00
Κυριακή
12:00 - 01:00

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Φιλικό προς χορτοφάγους
Δέχεται πιστωτική κάρτα
Take away
Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες
Υπάρχει εξωτερικός χώρος
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις
Επιτρέπονται κατοικίδια

28 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το Γελαστό κρεμμύδι δύο χρόνια μετά την πρώτη και μοναδική μου επίσκεψη… μετακόμισε τελικά στα Βόρεια προάστια.

Από έμπιστη φίλη έμαθα ότι για καιρό ήταν τοποθετημένη η ταμπέλα και προφανώς οι εργασίες προχωρούσαν πυρετωδώς και από άλλη έμπιστη μετά από κάμποσες μέρες ότι τελικά άνοιξε. Καλά τα νέα για μας αφού τώρα ήρθε ακόμα πιο κοντά μας.

Έτσι έπεσε η πρόταση και χωρίς δεύτερη σκέψη 3 άτομα Σάββατο 20/01/2018 ανηφορίσαμε κατά Βριλήσσια μεριά. Πολύ εύκολη η διαδρομή, από Λεωφ. Πεντέλης περνάτε το ύψος της Αττικής οδού, μετά το Dominos pizza κάνετε δεξιά και μετά την στρογγυλή πλατεία πάλι δεξιά και φτάσατε. Για όσους ξέρουν το Barbara que … είναι σχεδόν απέναντι.

Προσοχή μόνο σε μια λεπτομέρεια ως προς την τοποθεσία του εστιατορίου το οποίο βρίσκεται δίπλα σε μια πλακόστρωτη πλατεία (πλατεία Αναλήψεως) όπου εκεί ακριβώς τελειώνει και ο δρόμος, ο οποίος σημειωτέων είναι και μονόδρομος. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην κάνετε το λάθος να μπείτε στην Εθν. Αντιστάσεως γιατί είναι δύσκολο ειδικά Σάββατο βράδυ να κάνετε αναστροφή.

Ο χώρος δεν είναι το δυνατό του σημείο. Όχι γιατί είναι άσχημος, απλά δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο και άξιο σχολιασμού εκτός από το ότι τα τραπέζια έχουν άνετη διάταξη μεταξύ τους κι αυτό βέβαια είναι πολύ θετικό. Από εκεί και πέρα όμως οι καπνιστές από τους μη, οριοθετούνται νοητά, πράγμα που δεν σας κρύβω ότι θεωρώ γελοίο σε έναν ενιαίο χώρο. Για να είμαι ειλικρινής όμως, δεν αισθάνθηκα επιστρέφοντας στο σπίτι πως είχαν μυρίσει τα ρούχα μου, ούτε και κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί μ’ ενόχλησε φοβερά.

Η πρόσοψη αποτελείται όλη από τζαμαρία ανοιγόμενη και στο βάθος φαίνεται η υπερυψωμένη κουζίνα. Τα ωραία φωτιστικά προς το εσωτερικό –μάλλον το ωραιότερο στοιχείο του χώρου- δεν κατάφεραν να δέσουν με την υπόλοιπη λιτή πλην αδιάφορη διακόσμηση… κι εδώ που τα λέμε… από μόνα τους τι να σου κάνουν;; Κάτι που επίσης θεωρώ πως θέλει βελτίωση είναι οι μουσικές επιλογές, πράγμα που το επεσήμανα και κατ’ ιδίαν στον ιδιοκτήτη. Κινείται σε ελληνικά ακούσματα αλλά θα προτιμούσα μια πιο “ήσυχη” ομοιομορφία.

Η εξυπηρέτηση ήταν υπέρ του δέοντος καλή. Σωστοί χρόνοι, ευγένεια, χαμόγελο και προθυμία είναι τα χαρακτηριστικά που διαπιστώσαμε εμείς εκείνο το βράδυ. Και ο σεφ (και ιδιοκτήτης), όταν σερβιριστούν τα τραπέζια περνάει και συνομιλεί με τους πελάτες για το φαγητό. Ενδιαφέρεται.

Η παραγγελία μας:

Ξεκινήσαμε με πιτάκια αντί για ψωμί χ 0,40/άτομο.

Τα ίδια που ξέρατε όσοι είχατε πάει και στο Φάληρο. Κατά τη γνώμη μου είναι εκπληκτικά, 4 μπαμπάτσικα πιτάκια με μυρωδικά, πάπρικα και λαδάκι που τα προτιμώ χίλιες φορές από το ψωμί. Θα ήθελα βέβαια μιας και δεν ερωτόμαστε γι’ αυτά αλλά χρεώνονται να έχουν κι ένα συνοδευτικό ντιπάκι ή έστω ελίτσες.

- Ντάκος Βασιλικός χ 7,50€

Γαλοτύρι Ηπείρου, ψιλοκομμένη ντομάτα, χειροποίητη σάλτσα πέστο, ροδέλες ελιάς και άγρια ρόκα. Πειραγμένη συνταγή, πρωτότυπη και πολύ ενδιαφέρουσα αλλά δεν θα την ξαναπάρω.

Αθέτησα τον λόγο μου για χατίρι της φίλης που το ήθελε πολύ και όλων αυτών που τον έχουν υμνήσει τόσο πολύ στο παρελθόν. Και δεν θα το ξανακάνω. Και θα γράψω αυτολεξεί αυτό που είχα αναφέρει και τότε στην πρώτη κριτική χωρίς να το έχω δοκιμάσει… Αρνούμαι να πληρώσω 7,50€ για παξιμάδι… ό, τι κι αν έχει αυτό επάνω.

- Πατάτες τηγανιτές χ 3,10€

Φρέσκιες, χρυσαφένιες με ριγανοθύμαρο από πάνω… η απλή συνταγή της επιτυχίας μιας τηγανιτής πατάτας.

- Τυροκαυτερή χ 4,20€

Χειροποίητη, κοκκινωπή και μέτρια καυτερή κατόπιν δικής μας παραγγελίας αφού ερωτηθήκαμε προηγουμένως (σπάνιο φαινόμενο) για τον βαθμό κάψας που την θέλαμε. Πάρα πολύ καλή συνοδεία για τις πατατούλες και τα υπέροχα πιτάκια μας.

- Μανιτάρια πλευρώτους στα κάρβουνα χ 6,90€

Πολύ καλή μερίδα, χωρίς αλλαγή στην τιμή από παλαιότερα και εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι ασύγκριτης νοστιμιάς, σε σχέση με όποιο μανιτάρι πλευρώτους έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Η γεύση του σε κάνει να πιστεύεις πως τρως φιλέτο κρέατος, με μάλλον μοναδικό μυστικό το ψήσιμό τους. Κατά τα άλλα, μπαλσάμικο και μαϊντανός όπως συνήθως (αυτά κατάλαβα εγώ κι ας λέει στον κατάλογο “συνταγή του σεφ” αφήνοντας πολλά υποσχόμενα υπονοούμενα), παρόλα αυτά καμία σχέση με τα συνηθισμένα. Δοκιμάστε τα.

Σουφλέ μελιτζάνας χ 6,80€

Ουσιαστικά δεν είναι άλλο από την παλιά συνταγή με τα ρολάκια μελιτζάνας με ανθότυρο, μπουκίτσες από κοτόπουλο, σάλτσα να πολιτών και χειροποίητο πέστο που έχουν σκεπαστεί με τυρί γκούντα κι έχουν γκραντιναριστεί σε πήλινο στο φούρνο. Μας άρεσε πάρα πολύ.

- Λαχματζούν διαφορετικό και πειραγμένο χ 7,50€

Πίτα λεπτή αναφέρει ο κατάλογος αλλά εμένα μου θύμισε πίτα από σουβλάκι που δεν τη λες και λεπτή. Μοσχαρίσιος κιμάς, φρέσκια σάλτσα ντομάτας, κασέρι και σουτζούκι στο φούρνο.

Προσωπικά προτιμώ την πιο παραδοσιακή εκδοχή. Δεν το βρήκα κακό, αλλά είναι τόσο πειραγμένο που δεν θυμίζει λαχματζούν οπότε πιστεύω πως έπρεπε να έχει άλλη ονομασία. Το ένα άτομο της παρέας βέβαια ξετρελάθηκε. Γούστα είναι αυτά. Το σουτζούκι δεν το αντιλήφθηκα και θεωρώ πως μάλλον υπερίσχυσε το τυρί που υπερκάλυψε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αυτά με τη σειρά τους την πίτα που είχε παπαριάσει. Όσο το περιγράφω και το βλέπω και στη photo μου, καταλήγω πως τελικά μάλλον μ’ ενόχλησε περισσότερο η ονομασία που με αποπροσανατόλισε παρά αυτό καθεαυτό το πιάτο.

- Κόκορας κρασάτος χ 9,50€

Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ο πιάτο!!! Επιλογή ανάμεσα σε πατάτες και μακαρόνια και θα ήταν ιεροσυλία να μην επιλέξουμε τα μακαρόνια. Αν δε, ήταν με χοντρό μακαρόνι, θεωρώ πως θ’ απογειωνόταν. Η σαλτσούλα τέλεια, πολύ καλή μερίδα και το μακαρόνι τύπου λιγκουίνι σωστά βρασμένο με μπόλικο τυράκι από πάνω. Δεν έχω λόγια.

- Κότσι χοιρινό μελωμένο χ 12,50€

Λοιπόν. Με φόβο Θεού – γιατί γνωρίζετε τους ενδοιασμούς μου περί του θέματος μην τα ξαναλέω- ομόφωνα αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε μιας και ο κύριος που μας το πρότεινε (αν δεν κάνω λάθος και συνιδιοκτήτης), ήταν ποοολύ σίγουρος ότι δεν έχουμε φάει καλύτερο…!

Σιγοψημένο στο φούρνο (χωρίς την πέτσα του) για 5μιση ώρες όπως αναγράφει ο κατάλογος, με μπύρα και συγκεκριμένα μαύρη μπύρα όπως μας ενημέρωσε ο σεφ Θάνος, δεντρολίβανο σάλτσα μουστάρδας και ρίγανη.

Ήταν εξαιρετικό λοιπόν και αυτό, παρότι δεν ακουγόταν ο δεντρολίβανος που του πηγαίνει τόσο, είχε όμως έστω αρκετή ρίγανη, μια νόστιμη σκουρόχρωμη σαλτσούλα που είχε όντως μελώσει από το πολύωρο ψήσιμο και είχε μια ιδιαίτερη ανεπαίσθητη αψάδα από τη μαύρη μπύρα με μοναδικό ψεγάδι του κατά τη γνώμη μου ότι ήταν πάαααρα πολύ αλμυρό!

Το ένα άτομο της παρέας μάλλον δεν ενθουσιάστηκε όσο οι υπόλοιποι, όμως εγώ πιστεύω πως αν δεν υπήρχε η αστοχία με το αλάτι θα ήταν άψογο. Δεν θα το συγκρίνω με το γνωστό… ξέρετε! Απλά θα πω ότι ήταν πάρα πολύ καλό και η τιμή του πολύ τίμια σε σχέση με τη νοστιμιά αλλά και την ποσότητα του. Συνοδεύτηκε με πατατούλες τηγανιτές κι εδώ θα ήθελα μια διαφορετική εκδοχή πατάτας, με τη φλούδα της ας πούμε. Δοκιμάστε το.

Ήπιαμε 3 κόκα κόλες χ 2€ (η μια δεν χρεώθηκε απ’ ότι βλέπω στην απόδειξη) και μια σόδα χ 1,80€ για το τσακίρ κέφι. Μας κέρασαν μια αξιοπρεπέστατη μους σοκολάτα με παγωτό (ήθελαν να μας προσφέρουν τρεις αλλά θα πεθαίναμε εκειδά) και πληρώσαμε 65€ ήτοι 21,66€/άτομο.

Συμπερασματικά, το Γελαστό Κρεμμύδι -παρά τις δυσκολίες- άλλαξε χώρο αλλά δεν άλλαξε πρόσωπο, ύφος, ούτε νοοτροπία. Εξακολουθεί να προσφέρει εξαιρετικές γεύσεις, καλής ποιότητας πρώτες ύλες, τιμιότατες μερίδες σε αντίστοιχα καλές τιμές. Αυτό που θα ήθελα να δω -κι αυτό ήταν ομόφωνη άποψη- είναι μια ανανέωση στον κατάλογο με νέες συνταγές, γιατί τουλάχιστον το 80% του καταλόγου διαπιστώσαμε ότι εξακολουθεί να είναι ίδιο με το παλιό. Πιστεύω πάντως πως σίγουρα θα γίνουν βελτιώσεις σε όλους τους τομείς γιατί οι ιδιοκτήτες φαίνεται ότι αγαπάνε αυτό που κάνουν και ενδιαφέρονται και για την επιχείρησή τους αλλά και για τους πελάτες που τους στηρίζουν. Εμείς πάντως θα ξαναπάμε.

Το ίδιο θα πρότεινα και σε σας.

13 Απρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Χρωστάω στο ‘’Γελαστό Κρεμμύδι’’. Χρωστάω από το διάστημα που ήταν στο Π. Φάληρο. Τότε που είχα γευτεί τους ωραίους μεζέδες του, αλλά δεν έγραψα κριτική γιατί το όλο περιβάλλον του χώρου απόπνεε έναν αρνητισμό που όπως είναι λογικό θα αποτυπωνόταν στην κριτική μου. Ώρα να πληρώσω τα χρωστούμενα στη νέα θέση, σε μια παρθένα για το είδος της κουζίνας του περιοχή, τα Βριλήσσια.
Η πλατεία των Βριλησσίων και γενικά όλη η περιοχή βρίθει από σουβλατζίδικα και ταβέρνες, οπότε ένας χώρος με μαμαδίστικη ελληνική κουζίνα ολίγον τι πειραγμένη, είναι ότι χρειάζεται.

Στο κάτω μέρος λοιπόν της πλατείας και με αρκετή δυσκολία στο παρκάρισμα βρίσκεται ο φρέσκος χώρος του ‘’Κρεμμυδιού’’. Σαν χώρος δεν εκπλήσσει με το στήσιμο. Θα ήθελα το κάτι παραπάνω. Άξιο λόγου είναι η καθαριότητα του χώρου, η απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, τα όμορφα φωτιστικά, σχοινένια, inox και μη, οι πινελιές από ζαρζαβατικά και μυρωδικά σε διάφορα σημεία, η υπερυψωμένη στο βάθος του χώρου κουζίνα με τα διακοσμητικά κρεμασμένα στον τοίχο μαχαιροπήρουνα και ο μπροστά χώρος τζαμαρία και οροφή που έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν όταν ζεστάνει ο καιρός.

Η εξυπηρέτηση άψογη σε όλα της. Τα φαγητά ήρθαν με σωστή σειρά και με χαμόγελο, ενημερωθήκαμε αναλυτικά για τις παρασκευές και τα υλικά του κάθε πιάτου που παραγγείλαμε, πέρασε εκτός της σερβιτόρας και ο chef να μας ρωτήσει πως ήταν το φαγητό, άκουσε τις παρατηρήσεις μας και όλα ωραία.

Ξεκινήσαμε με ζεστά πιτάκια αντί ψωμιού περασμένα από πάπρικα, λάδι και ρίγανη. Εκπληκτικά. Θα προτιμούσα να συνοδεύονται και από κάποια sauce ή μαλακό τυρί αλλά και έτσι ήταν ότι πρέπει για να συνοδέψουν το φαγητό.

Σαλάτα αμβροσία και νέκταρ. Πλούσια ποσότητα πρασινάδας στη βάση, κομμάτια μήλου, ρόδι, flakes αμύγδαλου, ρόκα και dressing με άρωμα μέλι πορτοκάλι. Δροσιστική και χορταστική. Όλες οι γεύσεις ακούγονται ομοιόμορφα. Αν θα άλλαζα κάτι, θα ήταν να κόψω πιο μικρές τις φέτες από το μήλο.

Πλεύρώτους τεράστια στη σχάρα, άριστα ψημένα λες και έτρωγες κρέας, με μπόλικο μαϊντανό και ρίγανη, λίγο μαρούλι καρότο, λάδι και ελαφριά sauce. Εδώ θα ήθελα λιγότερο λάδι αλλά παρ’ όλα αυτά ήταν φοβερό πιάτο.

Χαλούμι στη σχάρα. Ψήνεται μαζί με ντομάτα και σερβίρεται σε πλούσια μερίδα, αρωματίζεται με βαλσάμικο γεύσης σύκου και αφού προστεθεί μαϊντανός, λίγο λάδι και ρίγανη, στρογγυλοκάθεται στο τραπέζι σου. Μαεστρικό και αυτό το ψήσιμο.

Από τις προτάσεις του chef δοκιμάσαμε τα καπνιστά χοιρινά φιλετάκια με λάδι και τριμμένο πιπέρι. 3 μεγάλες λεπτές φέτες χοιρινού ψημένες και καπνισμένες από τον ίδιο τον chef για 10-12 ώρες, συνέθεσαν ένα απλό αλλά πολύ γευστικό πιάτο ειδικά για αυτούς που προτιμούν το καπνιστό κρέας.

Άφησα τελευταίο το best seller του μαγαζιού, τα σμυρνέικα σουτζουκάκια. Εδώ ο chef δείχνει τις επιρροές του από την πολίτισσα γιαγιά του. Γιαγιαδίστικο λοιπόν πιάτο, γεύση χαμένων πατρίδων, ανάλαφρο, πλούσια σάλτσα ντομάτας, κύμινο και σκόρδο όσο χρειάζεται στα σουτζουκάκια, συνοδευόταν από χεράτες χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες με τριμμένο τυρί από πάνω.

Συνοδέψαμε με πολύ ωραία παγωμένη ρακή.

Στο τέλος μαζί με τα σχόλια και τις ευχές για την νέα αρχή, στον chef και συνιδιοκτήτη Θάνο, ήρθε στο τραπέζι κέρασμα αφράτη mousse σοκολάτας με καϊμάκι παγωτό και παγωτό φιστίκι για τον μικρό υιό.

Δώσαμε γύρω στα 15 ευρώ pp μαζί με τα ποτά, τρώγοντας πολύ καλή ελληνική κουζίνα.
Στο ‘’γελαστό κρεμμύδι’’ ξεκινώντας από το λογοπαίγνιο του ονόματος, δεν κλάψαμε, αντιθέτως γελάσαμε, περάσαμε χαλαρά, γευστικά και όμορφα τις ώρες που αφιερώσαμε να καθίσουμε στο χώρο του.

Η νέα προσπάθεια σε όλους τους τομείς, θεωρώ ότι θα στεφτεί με επιτυχία, βλέποντας το team του μαγαζιού να εργάζεται με χαμόγελο και υψηλά standards και να προσφέρει ωραίες μαμαδίστικες γεύσεις.
Keep goin’, θα είμαστε δίπλα σου.

01 Φεβ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το Γελαστό Κρεμμύδι το θυμάμαι να μεσουρανεί στο ask τη διετία 2015-2016, όπως θυμάμαι και τις κριτικές από αγαπημένους χρήστες ( ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ, PONTIKI, indulge ). Δυστυχώς εγώ δεν το πρόλαβα στο Φάληρο. Ευτυχώς όμως μας ήρθε στα βόρεια, καθώς το είχα ήδη δει να φτιάχνεται πριν τα Χριστούγεννα.
Όταν πλέον άνοιξε, οι εκατέρωθεν ενθουσιώδεις "βολές" πρώτα από έμπιστο φίλο που το επισκέφθηκε αμέσως και κατόπιν από τα ομιλούντα φωτογραφικά ντοκουμέντα έμπιστης αγαπητής φίλης, δεν άφηναν κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις.

Γνώριμη πλέον η περιοχή και από την Barbara, τα έχουμε πει για την Εθνικής Αντιστάσεως - απλά μην μπείτε - αν δεν θέλετε να κάνετε μανούβρες μπροστά στην τζαμαρία του Κρεμμυδιού - ναι εγώ ήμουν.

Η κράτησή μας ήταν για τις 24/1, Τετάρτη βράδυ, που μάλλον δεν χρειαζόταν τελικά, αλλά και οι πόντοι του etable είναι χρήσιμοι, οπότε... Υποδοχή θερμή και πολύ ευγενική από μια νεαρή κοπέλα και μια νέα επίσης κυρία - νομίζω είναι η σύζυγος του σεφ Θάνου Κωνσταντινόπουλου.
Ο χώρος είναι θεωρώ, κατά πολύ, κοντά στα πλαίσια του προηγούμενου. Οι τζαμαρίες εμένα δεν μου πολυαρέσουν αλλά καταλαβαίνω ότι είναι πρακτικές για το καλοκαίρι.
Πάντως οι θυελλώδεις άνεμοι και το τσουχτερό κρύο της βραδιάς δεν μας άγγιξαν, καθώς άναβαν στο φουλ οι επιτοίχιες σόμπες τους.
Ένα παράπονο που έχω, είναι ότι ζητήσαμε άνετο τραπέζι και ενώ υπήρχε η δυνατότητα, τοποθετήκαμε σε δυάρι, με όλο το σχετικό άγχος της χωροθέτησης και εναλλαγής πιάτων, σερβίτσιων και λοιπών αναγκαίων για 3 άτομα.
Θεωρώ ότι δεν πρέπει ο πελάτης να το ζητήσει αλλά η ιδιοκτησία να παρέχει αυτή την άνεση, εφόσον κιόλας βλέπει το "ζόρισμα" και αφού υπάρχουν άπειρα μεγαλύτερα τραπέζια διαθέσιμα.
Δεν θα στερήσω βαθμό για αυτό το συμβάν, αλοίμονο, από την άψογη κατά τα άλλα, σε όλα, εξυπηρέτησή τους!

Αναφορικά με το θέμα διακόσμηση/ ατμόσφαιρα/ μουσική κτλ το αγαπημένο Pontiki τα έχει ήδη πει και θα συμφωνήσω μαζί της, προσθέτοντας ωστόσο ότι εμείς διακρίναμε μια άψογη καθαριότητα παντού, ένα απλό μεν και ευχάριστο περιβάλλον που δεν σε κουράζει και ήμασταν και smoke free. Το πλεονέκτημα της εξόδου σε μέρα καθημερινή.

Το μενού είναι οικείο για όσους γνωρίζουν το Κρεμμύδι από παλιά, για μένα είναι καινούργιο.
Το βρήκα λειτουργικό, όχι κουραστικό, με ελαφρά πειραγμένες κλασικές μαμαδίστικες συνταγές, στον άξονα μεσογειακής - πολίτικης κουζίνας, με πολύ καλή πρώτη ύλη, γενναιόδωρες μερίδες, και με την αρχέγονη νοστιμιά του σπιτικού φαγητού. Αν απεχθάνεστε το λάδι, την σάλτσα, το μπόλικο τυρί, τις στρογγυλές γεύσεις, δεν είναι για εσάς. Αν είστε φουλ του άσου στα πληθωρικά πιάτα, θα το λατρέψετε. Αν είστε μερακλήδες, είναι η καλύτερη εκδοχή αυτού που θα μαγειρέψετε στο σπίτι σας. Μόνο που ο Θάνος, κάνει και κάποια μαγικά...

Έχετε ήδη αγανακτήσει, οπότε ξεκινώ.

Αφίχθηκαν αρχικά 4 ροδοκοκκινισμένα - γκριλ, πάπρικα, λάδι - πιτοψωμάκια, τα οποία λατρεύτηκαν με την άψογη σπιτική τυροκαυτερή και συμπληρώθηκαν 2 ακόμη ( 0,40 έκαστο χ 6 ). Η τυροκαυτερή έκανε πάταγο, γιατί δεν έκαιγε πολύ, ήταν πυκνή, πεντανόστιμη και σε καλή ποσότητα ( 4,20 e ), εννοείται έπαιξε και με τις φατατούλες ( έτσι αναγράφονται ). Υπόδειγμα τηγανιτής πατάτας - κόψιμο, τηγάνι, χρώμα, τραγανότητα, νοστιμάδα, θερμοκρασία, ποσότητα - ά-ψο-γες ( 3,10 e ).
Το πειραγμένο λαχμαντζούν δεν το διαπραγματεύτηκα εννοείται ( 7,50 e ) και για μένα είναι η απόλυτη ελληνική εκδοχή του, με τα υλικά να ξεφεύγουν από την περίμετρο και να γεμίζουν το πιάτο. Ένας πόντος επιπλέον: εγώ είχα δει τη φωτογραφία και δεν "παραπλανήθηκα"!!
Η ατάκα που μου ήρθε στο μυαλό: δε θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω. Εντόπισα όλα του τα υλικά, και το σουτζούκι, αλλά ως αρμόζει, κυριαρχεί ο υπέροχος κιμάς και το άφθονο λιωμένο κασέρι, ζουμερό και πεντανόστιμο. Ακόμη το θυμάμαι...

Σουφλέ μελιτζάνας στο πήλινο, αδιαπραγμάτευτο επίσης ( 6,80 e ). Και εδώ πολλά τα υλικά, αλλά όλα διακριτά για να τα καταλαβαίνεις. Μελωμένα τα ρολάκια μελιτζάνας να τυλίγουν το αρωματισμένο ανθότυρο, μεγάλες μπουκιές ζουμερού κοτόπουλου - φυσικά στήθος - με σαλτσούλα ντομάτας ναπολιτέν, χειροποίητη σως πέστο σε δεύτερο πλάνο να μην κλέψει τις εντυπώσεις και άφθονο γκούντα γκρατιναρισμένο στο φούρνο και λιωμένο - μαστιχωτό.
Τί συμβαίνει συνήθως με αυτά τα σουφλέ; Έχεις έντονη λαδίλα. Τί έχει καταφέρει ο Θάνος εδώ; Ένα δεμένο και ζουμερό σουφλέ, χωρίς καμία λαδίλα. Εύγε.

Φιλέτο κοτόπουλο Γελαστό κρεμμύδι, σε λευκή σάλτσα από κρέμα γάλακτος, με φρέσκα μανιτάρια, πιπεριά Φλωρίνης και λάδι τρούφας, σβησμένο με λευκό κρασί, μάλλον από τα all time classic πιάτα του ( 11,50 e ).
Ακούγεται 80's και μάλλον είναι, αλλά για να σηκώσει τώρα το χέρι, αυτός που δεν του αρέσει το κοτόπουλο αλά κρέμ με πατάτες τηγανιτές.
Η γεύση ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι πιο πάνω, γιατί κατάφερε γευστικά να ακούγεται περισσότερο το κρασί και λιγότερο το λάδι τρούφας - αν ήταν το ανάποδο, νομίζω θα το χάναμε το κοτόπουλο. Βάλε δίπλα κι ένα πραγματικό βουνό από τις ίδιες απίθανες φατατούλες, με τριμμένη γραβιέρα από πάνω... Την έχεις τη φωτογραφία;

Πιάτο ημέρας ( πολυπαινεμένο και όχι άδικα ):
Kαπνιστό χοιρινό ( ο σεφ το καπνίζει αρχικά ) το οποίο κατόπιν ψήνεται στο κάρβουνο και τελειώνεται στο τηγάνι με σάλτσα εσπεριδοειδών, μουστάρδας και κόκκινης μπύρας ( 9,50 e ). Έρχεται σε 3 μεγάλες ροδέλες κολυμπητό σε αυτή τη μπορδοροδοκόκκινη σάλτσα και για κάποιον που οι γεύσεις του είναι γλυκές και υπο-όξινες, είναι ένας πρωτόγνωρος μεζές. Η δε σάλτσα... Δεν έχω άλλα λόγια.

Δεν έχω λόγια και για το χύμα ροζέ Μοσχάτο ημίγλυκο Τυρνάβου που ήπιαμε και ταίριαξε τόσο άψογα με αυτά που δοκιμάσαμε. Στην κάρτα του δεν βρήκα πουθενά ετικέτες κρασιού, μόνο χύμα. Η περιγραφή του μιλάει για "πλούσια αρωματική μυρωδιά και γλυκύτητα με κυρίαρχο το τριαντάφυλλο" και είναι ακριβώς αυτό και κάτι περισσότερο. Το 1/2 λίτρο είναι στα 5 ευρώ και τα αξίζει.
Το νερό εννοείται έρχεται σε κανάτα, και, για το τέλος, μας προσφέρθηκε γιαούρτι με μέλι και με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, ένα ξεχωριστό μπωλ για τον καθένα.
Ο λογαριασμός μας, στα 49,60 με απόδειξη, δηλ. 16.50 e / άτομο, με όλα όσα δοκιμάσαμε να μας έχουν πλήρως χορτάσει και ευχαριστήσει από όλες τις απόψεις.

Φεύγοντας, οι άνθρωποι μας ξεπροβόδισαν με χαμόγελο και ειλικρινή ευγένεια, ανταλλάξαμε και λίγες κουβέντες με τον σεφ εκ του μακρόθεν, καθώς βρισκόταν ψηλά στην κουζίνα του, την επόμενη φορά ελπίζω και εκ του εγγύθεν ( υπάρχει τέτοια λέξη ; ).

Η γνωριμία μας - έστω και αργοπορημένη - με το Γελαστό Κρεμμύδι στέφθηκε με επιτυχία.
Εξάλλου, το δηλώνει και η ίδια η λέξη: όταν είσαι γελαστό, τί μπορεί να πάει στραβά ;;

11 medium

07 Φεβ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το γελαστο κρεμμυδι το ξερω απο το Παλαιο Φαληρο. Πηγαιναμε συχνα πυκνα με τον αντρα μου γιατι ειχε καλο και ποιοτικο φαγητο.
Στεναχωρηθηκαμε οταν εκλεισε απο την γειτονια μας και ελπιζαμε να ξανανοιξει καπου κοντα.

Φοβομουνα οτι θα παει στα Βριλησσια καθως η γυναικα του εμενε εκει. Για μας ειναι μακρυα αλλα το καλο ειναι οτι ο αντρας μου εχει μεγαλωσει εκει.
Οποτε μολις ανοιξε πηγαμε με ενα φιλικο ζευγαρι.

Το καινουργιο μαγαζι ειναι πολυ ευρυχωρο, χανει ομως πολυ στην διακοσμηση. Μου ο ιδιοκτητης οτι θα το φτιαξουν σιγα-σιγα. Προσωπικα αν το φαγητο ειναι καλο και υπαρχει εξυπηρετηση, δεν με ενοχλει ο χωρος.

Το προσωπικο ευγενεστατο οπως επισης ειναι πολυ καλα παιδια ο ιδιοκτητης με την συζυγο του, που δουλευει και αυτη εκει. Θα ερθουν στο τραπεζισας να σας γνωρισουν και να σας ρωτησουν αν ολα ηταν ενταξει.

Πηραμε: σαλατα πρασινη με μηλο, ροδι και βαλσαμικο (εξαιρετικη), φετα με μελι (πολυ ωραια), λουκανικο με πρασο (καλο), καπνιστο χοιρινο με σαλτσα εσπεριδοειδων (εξαιρετικο) και κοτσι χοιρινο στην γαστρα με μπυρα (τελειο).
Πηραμε μπυρα βαρελισια και coca cola.
Τελος πηραμε και 2 μους σοκολατας (τελειο)

Πληρωσαμε 18 ευρω το ατομο.

Φαγαμε εξαιρετικα, το φιλικο ζευγαρι ευχαριστηθηκε.

Σας συνιστω να πατε για φαγητο στο Γελαστο κρεμμυδι, πραγματικα αξιζει.