Loader

Περιγραφή

ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΝΟ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ, ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΡΟΤΙΣΕΡΙ

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

04 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το Wolves of Kitchen του Alsi Sinanaj μετά την Μύκονο, άνοιξε και στο Νέο Ψυχικό, εκεί που συναντούσαμε τους Διόσκουρους όπου έχει ανακαινιστεί από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Παυλή.
Ο Alsi Sinanaj έχει περάσει και από το Mr. Pug ως Head Chef, το Athens Ledra Hotel, το Oozora, το Elias Koukoutsi.
το Wolves of Kitchen αντλεί έμπνευση από το Dry & Raw by Drakoulis.
Ο κατάλογος δίνει φυσικά έμφαση στο κρέας με 2-3 επιλογές και για χορτοφάγους και σε ζυμαρικά.
Με μια πολύ σωστή διαφημιστική καμπάνια σε όλα τα sosial media και σε όλα τα περιοδικά έντυπα και δικτυακά μου τράβηξε το ενδιαφέρων και ειδικά οι φωτογραφίες και το επισκεφτήκαμε σχεδόν αμέσως παρόλο τις λιγοστές κριτικές που βρήκα και οχι θετικές.
Το μαγαζί είναι τεράστιο διαθέτει πάρα πολλά τραπέζια παρόλα αυτά η κράτηση είναι επιβεβλημένη ειδικά Κυριακή. Ο διάκοσμος του μαγαζιού είναι βιομηχανικού στιλ με πολύ ακατέργαστο ξύλο παντού. Η κουζίνα είναι ανοιχτή όπου μπορείς να δεις τις ψησταριές, το καπνιστήριο κρεάτων και το ψυγείο σιτέματος, το μπάρ.
Πολύ οχλαγωγία επικρατή και σε συνδυασμό με την δυνατή μουσική δεν ήταν ευχάριστη η όλη ατμόσφαιρα. Πληθώρα σερβιτόρων οργώνουν το μαγαζί.

Η παραγγελία μας

Ψητή μελιτζάνα με σάλτσα απο πιπεριά Φλωρίνης φρέσκα μυρωδικά και μυκονιάτικο τυρί

Φιλετάκια μοσχαρίσια μισοψημένα πάνω σε μπάλες ρυζιού

Ιβιρικο presa με βουτυρο χαμον συνοδιας πουρέ καροτου

Μαριναρισμένα μοσχαρίσιο φιλέτο με καπνιστή λαχανοσαλατα με συνοδεία Μανιτάρια ψημένα με θυμάρι σκόρδο και βούτυρο

Μπολονεζ σπαγγετι με σιτεμένο μοσχάρι

Πράσινη σαλάτα με ψητό κοτόπουλο γκρέιπφρουτ και ντρέσινγκ λεμονιού

Χυλωμένο πιλάφι με μανιτάρια και τριμμένη παρμεζάνα.

Από γλυκά παραγγείλαμε
Μπανόφι με κρέμα σοκολάτας και μπισκότο κανέλας
Creme brulee δαμασκηνο με ροδι χωρίς αυγο
Τσιζ κέικ σοκολάτας με κράμπλ κανέλας και μαρμελάδα ντομάτας.

Γενικά δεν είμαι άνθρωπος της ποσότητας αλλά της ποιότητας. Δεν με νοιάζει αν σε ένα πιάτο είναι λίγο το φαΐ αλλά υπάρχει και ένα όριο.
Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική 3 φέτες ψωμί που ήρθαν υστέρα από 3 φορές που το είπαμε για 4 άτομα ?
Αν βλέπατε την σαλάτα που μας έφεραν … ατομική θα είχε περισσότερη ποσότητα, ήταν για ΓΕΛΙΑ 2 πιρούνες στην κυριολεξία, το κοτόπουλο 2 κομμάτια όλα και όλα, και ήταν πολύ όξινη.
Μια μικρή μελιτζάνα κομμένη στην μέση που και αυτό με το ζόρι δοκιμάσαμε τα 3 άτομα όχι και τα 4, ευτυχώς ο μικρός δεν την τρώει. Πάντως νόστιμο πιάτο
Και οι μπάλες ρυζιού ήταν νόστιμα αλλά και εκεί τραγικά μικρή μερίδα.
Το ιβηρικό χοιρινό σκληρό μύριζε κιόλας.

Το φιλέτο ήταν 4 κομματάκια κρέατος στεγνά παραψημένο αλλά γευστικά το καπνιστό δεν το κατάλαβα πουθενά.

Το πιλάφι ήταν από τα πιο νόστιμα πιάτα που δοκιμάσαμε αλλά φουλ στην παρμεζάνα.
Και πάμε τώρα στο πιάτο του μικρού. Πραγματικά είχα χρόνια να δοκιμάσω μακαρόνια τόσο κακά εκτελεσμένα τόσο άνοστα παρά βρασμένα στο όριο του χυλού. Μια από τα ίδια και ο κιμάς άνοστος. Είναι ντροπή να σερβίρουν τέτοια πιάτα σε εστιατόριο και όταν μάλιστα χρεώνουν τόσα πολλά.

Από τα γλυκά το μπανοφι ήταν λίγο τριμμένο μπισκότο απο κάτω απο πάνω 3-4 κομμάτια μπανάνας και από πάνω κρέμα ζαχαροπλαστικής, αν είναι έτσι το μπανόφι τότε τι να πω
Το τσιζ κέικ αδιάφορο, η creme κάτι έλεγε αλλά το δαμάσκηνο τα χάλαγε όλα δεν ταίριαζε καθόλου γευστικά.

Για την ιστορία πληρώσαμε 180 ευρώ και φυσικά σε εστιατόρια τέτοιου επιπέδου δεν προσφέρουν κέρασμα.

23 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

-Που σαι Μιχάλη και δεν σε βλέπω, εγώ λέω να πάρω τελικά μια καρμπονάρα
(επεμβαίνει ο φιλότιμος υπάλληλος που παρακολουθεί, σπεπυδει προφανώς να εκτελέσεις εντολές προώθησης από τα πάνω)

- Λοιπόν εγώ θα σας πρότεινα την tomahawk μπριζόλα, είναι πολύ καλή (σημ. κοντά στα 2 κιλά και τιμή 115 ευρώπουλα)

- Ναι αλλά δεν θα πάρουμε όλοι κρέας. Εγώ ας απούμε λέω να πάρω το κοτόπουλο (το οποίο από τον καιρό του Ροϊδη ως γνωστόν δεν ανήκει στα κρέατα)
Ο υπάλληλος διαθέτει όμως και την αρετή της επιμονής

-Πάντως η τόμαχοκ μπριζόλα είναι εξαιρετική και...

Εμείς διαθέτουμε την αρετή της υπομονής

-Ναι άλλα δεν θα πα΄ρουμε όλοι κρέας (επανάληψη μήτηρ της μαθήσεως, όπως φαίνεται όμως όχι πάντα)

Πρέπει να ακούσαμε κανα δυο φορές ακόμη τη λέξη "τόμαχοκ" μέχρι να ολοκληρωθεί η παραγγελιά.

Η οποία περιλάμβανε:

- Μια σαλάτα ευχάριστη και δροσερή, είχε νομίζω ξεχαστεί να γραφτεί στον κατάλογο ότι είναι ατομική και ότι το κοτόπουλο είναι σε ποσότητες που χρειάζονται φασματοσκοπία για να ανιχνευθούν

-χόρτα τηγανητά (τιμή στα 5 ευρώ). Ενδιαφέρουσα ιδέα, ωραία και τραγανά, εκ παραδρομής είχε γραφτεί έτσι στον κατάλογο, βασικά ήταν κουρκούτι τηγανητό που μέσα είχε ένα... φύλλο από κάποιο χόρτο. Άξιος τρόπος για μια τρομακτική υπεραξία σε πώληση 7-8 φύλλων ραδικιού.

τα κρέατα (τα μη-θρυλικά στα 25 ευρώ μέσο όρο, στα θρυλικά οι τιμές ανεβαίνουν με άλματα), ένα flank και ένα dry aged, ψημένα όμως ζητήθηκαν, όχι κάτι συναρπαστικό.
η καρμπονάρα τυπική
τα συνοδευτικά, πουρέδες καρότου και πατάτας, κι εγώ ήταν λάθος η καταχώρηση στον κατάλογο, κανονικά έπρεπε να λέει πουρές βουτύρου με γεύση καρότου, είχε τόσο βούτυρο που ένιωθες τα τριγλυκερίδια τα πολλαπλασιάζονται στο αίμα σου εκθετικά

μου δείξανε κάποια στιγμή τον σεφ με το εξωτικό όνομα Σινανάι, νέο παιδί φαινότααν, μου είπαν ότι πέρασε κι από κριτής σε επεισόδιο στο Μάστερ Σεφ, οπότε λέω έτσι εξηγείται, είναι η γενιά των σεφ τύπου "βάλε μισό κιλό βούτυρο στα πάντα να δώσεις γεύση".

Για το τέλος πήραμε και δύο γλυκά (μετά φοβού θεού φωνάξαμε τον υπάλληλο για την νέα παραγγελιά, μπας και μας ξαναπροτείνει το τόμαχοκ), ένα τυπικό τσιζκέικ σοκολάτα και μια μηλόπιτα αποδομημένη, καυτά κανελάτα κυβάκια μήλου, με μια μικρή μπαλίτσα (με έμφαση στο υποκοριστικό) παγωτό η οποία δε χρόνο dt έλιωσε.

Πλησιάζοντας μεσάνυχτα, πήραμε των ομματιών, αφήσαμε πίσω μας 200 ευρώ, φύγαμε και δεν ξανακοιτάξαμε πίσω μας...
Δεν μας χρειάζεται άλλωστε εμάς το μαγαζί, από τρέντουρες, νεόπλουτους, γόνους παλαιόπλουτων και λοιπούς γκλαμουράτους βρίθει (ακόμη! ) η πόλη

1 medium

27 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο καθημερινή.
Επιλέξαμε μοσχαρίσια μπριζόλα στην οποία υποτίθεται ότι ειδικεύεται το εστιατόριο. Το κρέας και το ψήσιμο ήταν μέρια για την τιμή που πληρώσαμε, ειδικά όταν πλέον υπάρχουν πολλά meat restaurants και οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες- Τα side dishes νόστιμα.

Η διακόσμηση ωραία, αλλά λίγο παράξενο να προσπαθεί να περάσει η ιδέα ενός καλού εστιατορίου, όταν στο δίπλα ακριβώς τραπέζι σερβίρουν καφέ σε στυλ καφετέριας. Το υβριδικό στυλ καφέ- εστιατόριο χαλάει το concept "meat restaurant". Ίσως στο δείπνο το Σαββατοκύριακο να είναι διαφορετικά.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι η έλλειψη επαγγελματισμού από τους σερβιτόρους στην αντιμετώπιση του πελάτη, που ίσως να οφείλεται στην έλλειψη εμπειρίας. Κρίμα γιατί δε συνάδει με τις τιμές και το όλο στυλ που θέλει να περάσει το εστιατόριο.

Εν ολίγοις κρέας που μπορεί να το βρει κανείς σε πιο ταιριαστό περιβάλλον και με καλύτερο service.

Θα το πρότεινα για brunch ή για κάποιον που του αρέσει η περιοχή.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 16, ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ

210 6713997