Loader

Περιγραφή

Slow - smoked barbeque

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

0 medium

13 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Ένα μεσημέρι το επισκεφθήκαμε οικογενειακώς με περιέργεια μιας και δεν το ειχαμε δοκιμάσει ποτέ στα διάφορα street food festival.

Χώρος (3/4):

Μαγαζί στου Ψυρρή με μωσαϊκό στο πάτωμα, τζαμαρία γύρω γύρω που φωτίζει το μαγαζί, απλά μοντέρνα και οικονομικά τραπέζια και καρέκλες, χώρος για την ορχήστρα.

Είναι ένας μοντέρνος χώρος που με έξυπνο και οικονομικό τρόπο του έδωσαν ταυτότητα και στυλ.

Γεύση (2/4):

Γενικά ξεκινώ λέγοντας πως δεν τα έχω δοκιμάσει πάνω απο 1-2 φορές τα brisket κτλ. Εμείς πήραμε:

Σαλάτα Caesars με γαλοπούλα αργοψημένη (7/10)

Πατάτες τηγανιτές (7/10)

Brisket με πατάτες (6.5/10)

Burger Pitmaster με μπιφτεκι μοσχαρίσιο Ελληνικό και pulled pork συνοδευόμενο απο πατάτες (6/10)

Po boys sampler με ποικιλία κρεατικών όπως πικάντικο λουκάνικο, μοσχαρίσιο brisket, pulled pork, pork belly, spare rib, σαλατα coleslaw, 2 κροκέτες που δεν κατάλαβα τα συστατικά και μια μικρή ψωμωτή πίτα (6/10)

Εξυπηρέτηση (4/4):

Ευγενικές και εξυπηρετικές οι κοπέλες στο σέρβις και αρκετά γρήγορη η κουζίνα τους. Μέχρι και ο λογαριασμός κατέφθασε άμεσα και με μηχανάκι για κάρτα ασύρματο που έρχεται στο τραπέζι σου. Το νερό βρύσης το γέμιζαν συνεχώς μόνοι τους.

Value for money (2/4):

Για όλα τα παραπάνω μαζί με ένα αναψυκτικό πλήρωσαμε 55 ευρώ περίπου. Οι ποσότητες ήταν μεγάλες μεν απλά δεν μας ενθουσίασε το φαγητό και γενικά δεν το λες φθηνό για 3 κυρίως, μια σαλάτα και 1 πατάτες σκέτες.

Συμπέρασμα:

Δεν έχουμε δοκιμασει τα πιο πολλά απο αυτά σε μαγαζιά οπότε δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης. Υποκειμενικά λοιπόν δεν μας ενθουσίασε αλλά αυτό δεν σημαίνει κατι μιας και το μαγαζί ήταν full και στα festival είχε πάντα πολύ κόσμο. Αρα εχει κοινό που του αρέσει και το βρίσκει ωραίο το φαγητό του και πιστεύει οτι αξίζει τα λεφτά του.

21 Δεκ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Η κριτική μου για το PO BOYS BBQ έρχεται λίγο αργοπορημένα, καθώς το επισκέφθηκα μες τον Οκτώβριο, πρόκειται ωστόσο για σχετικά νέο χώρο εστίασης, οπότε η καταγραφή της εμπειρίας μου νομίζω επιβάλλεται.
Για την ύπαρξη του PO BOYS BBQ (το οποίο σύμφωνα με το site του γεννήθηκε από το γνωστό MAMA ROUX) ενημερώθηκα μέσα από τα διάφορα street food festivals των τελευταίων ετών που είχε τύχει να επισκεφθώ, χωρίς ωστόσο να δοκιμάσω κάτι. Εντύπωση μου έκαναν οι ουρές που πάντα συναντούσα στο περίπτερό του, για το λόγο αυτό και είχα συγκρατήσει το όνομά του. Μόλις ενημερώθηκα λοιπόν ότι απέκτησε το δικό του σταθερό χώρο στην περιοχή του Ψυρρή, το έβαλα αμέσως στα πλάνα μου. Προηγήθηκε και μια σύντομη επίσκεψη για κυριακάτικο brunch στο χώρο του λίγο πριν το καλοκαίρι, από την οποία έφυγα με πολύ καλές εντυπώσεις, οπότε ήθελα πολύ να δοκιμάσω και το βασικό του μενού.
Η φιλοσοφία του PO BOYS BBQ σχετικά με τον τρόπο ψησίματος (ή μάλλον καπνίσματος) των κρεάτων καθώς και οι επιρροές από τον αμερικανικό νότο, έχουν περιγραφεί εύστοχα και αναλυτικά από τη φίλη Ucook, οπότε για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ανατρέξετε στην κριτική της. Να προσθέσω απλώς, διαβάζοντας τον ηλεκτρονικό κατάλογο, ότι το μενού έχει μεγαλώσει κάπως και προσφέρει περισσότερες επιλογές που δεν ήταν διαθέσιμες στις δικές μας επισκέψεις. Οπότε λίγα πράγματα από μένα.

Ο χώρος μου άρεσε πολύ, με έντονα χρώματα, διάφορα πολύχρωμα κάδρα και αφίσες, ωραία τραπέζια, με την εικόνα των κόκκινων ντραμς σε μια υπερυψωμένη μεριά του μαγαζιού να ξεχωρίζει. Ωραία επίσης η εικόνα του bar και του χώρου προετοιμασίας των πιάτων, το παλιομοδίτικο (με την καλή έννοια) μωσαϊκό, η τζαμαρία περιμετρικά, η ταιριαστή μουσική, γενικά για το ύφος του μαγαζιού βρήκα το χώρο/ατμόσφαιρα άψογο.

Η εξυπηρέτηση φιλική και ευγενική, δεν έχω παράπονο. Μου έλειψε ωστόσο κάποιο κέρασμα τη δεύτερη φορά, καθώς την πρώτη φορά μας είχαν κεράσει από μια μπάλα ατομικού και πολύ νόστιμου παγωτού.

Η παραγγελία δύο ατόμων περιελάμβανε:
- πατατοσαλάτα (4.50 €) με καλαμπόκι, πιπεριά φλωρίνης, κρεμμύδι, μαιντανός, ελαιόλαδο, mayo dressing. Πάρα πολύ νόστιμη με δεμένα υλικά σε σωστή θερμοκρασία (δροσερή), μας ικανοποίησε απόλυτα. Μπορείτε βέβαια να την παραλείψετε καθώς προσφέρεται ως εναλλακτική επιλογή (αντί της τηγανητής πατάτας) για συνοδευτικό των κυρίως πιάτων, ωστόσο δεν θέλαμε να πάρουμε κάποια άλλη σαλάτα (τώρα νομίζω οι επιλογές είναι και εδώ περισσότερες), οπότε για αυτό την επιλέξαμε. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να την δοκιμάσετε.

- Korean pulled pork tacos (7.50 €) δηλαδή 2 μαλακές τορτίγιες καλαμποκιού με σιγοκαπνιστη χοιρινή σπάλα, korean mayo, kimchi, salsa fresca, σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο. Απλά νόστιμο πιάτο, με τη γεύση του κρέατος να μην ξεχωρίζει. Έντονο το άρωμα του κόλιανδρου, λογικά θα ενοχλήσει αυτούς που δεν είναι φίλοι του (εγώ ευτυχώς δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία). Η ποσότητα για ορεκτικό ικανοποιητική, όχι για να χορτάσεις. Οι συνοδευτικές τηγανητές πατάτες νόστιμες, αλλά τα είπαμε προτιμήστε την πατατοσαλάτα.

- Po’ Boys sampler (16.50 €) με βοδινό στήθος, pulled pork, χοιρινή πανσέτα, λουκάνικο Andouille, κροκέτες καλαμποκιού, πατάτες τηγανιτές επίσης, συν διάφορες σως. Το περίμενα με τρομερή όρεξη το συγκεκριμένο πιάτο, αλλά δεν ενθουσιάστηκα, αντίθετα μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα. Με εξαίρεση το σχετικά καυτερό λουκάνικο που είχε μια ιδιαίτερη γεύση, τα υπόλοιπα κρέατα μου φάνηκαν κάπως άγευστα, χωρίς κάτι ξεχωριστό να σου μένει ή κάποιο ιδιαίτερο κάπνισμα, ΟΚ καταναλώθηκαν αλλά ως εκεί. Τα κομμάτια με το λίπος, επίσης, δεν είχαν άσχημη γεύση, αλλά ούτε ιδιαίτερα ξεροψημένα ήταν ούτε γενικά βρήκα κάποιο λόγο να επιμείνω περισσότερο με αυτά. Οι κροκέτες και οι πατάτες νόστιμες, αλλά στο σύνολο το πιάτο δεν μας ικανοποίησε.

- από την πολύ ενδιαφέρουσα λίστα με ελληνικές μπύρες, εγώ πήρα 2 pils νήσος 500 ml (στα 4.5 € έκαστη) και η γυναίκα μου 1 θολή νήσος 500 ml, στα 5 €.

Για τα παραπάνω το κόστος ανήλθε στα 42,50 €, οι τιμές δηλαδή είναι ανεβασμένες προς τα πάνω σε κάθε περίπτωση, μια μείωση θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Η συνολική αποτίμηση μου άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Όμορφο και κεφάτο περιβάλλον, εξυπηρέτηση φιλική, πιάτα με ανεβασμένες προσδοκίες, το αποτέλεσμα ωστόσο κατώτερο των προσδοκιών. Σε κάθε περίπτωση δεν κλείνω την πόρτα, θα ήθελα να ακολουθήσει και άλλη επίσκεψη, απλώς δεν την βλέπω να γίνεται και άμεσα. Μέχρι τότε περιμένω τις δικές σας κριτικές.

21 Ιουν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το PO'BOYS γεννημένο από τα σπλάχνα του Mama Roux απέκτησε το μύθο του δηλώνοντας ως καντίνα το παρών σε όλα τα street food festival από το 2016 μέχρι και φέτος, πολύ πριν ξεκινήσει η επέλαση του σιγοκαπνιστού κρέατος στον Αθηναικό ορίζοντα.
Το σούσουρο γύρω από την περίπτωσή του απλώθηκε γρήγορα στους θαμώνες αυτών των φεστιβάλ, όχι όμως και σ'εμένα, που αρνούμαι πεισματικά να στηθώ στην ουρά και να πληρώσω για να πληρώσω να φάω.

Πόσο μάλλον μιλώντας για χώρο τύπου 'Καλύβα του μπαρμπα Θωμά' με ουρές αναμονής και στριμώγματος (no way), χαρτόκουτο στο χέρι αντί για ένα basic έστω σερβίτσιο, μινιόν workshop μερίδες στις κανονικές τιμές μαγαζιού και alltogetherness πάγκους... Όχι βροντερό. Σεβασμός σε όσους τιμούν τα φεστιβάλ αλλά εγώ... όχι.

Προτιμώ το μισό τετραγωνικό που μου αναλογεί στο κανονικό κατάστημα και την μπύρα παγωμένη. Και για να μην το τεντώνω πάρα πολύ, θες να διοργανώσεις το φουντ φεστιβάλ το σωστό; Φέρε μου καλλιτέχνες του street από το εξωτερικό να δοκιμάσω κάτι πιο... εξωτικό. Τα μαγαζιά του κέντρου που συμμετέχουν, ευχαριστώ τα βρίσκω και μόνη μου.

Μελετώντας λίγη ιστορία ας ευχαριστήσουμε τα Φτωχά Αγόρια του Αμερικάνικου Νότου που αναγκάστηκαν να μάθουν να σιγοκαπνίζουν τα φθηνά/σκληρά κομμάτια που τους άφηναν περίσσευμα οι μεγαλοτσιφλικάδες αφεντικοί τους (κράταγαν τα φιλέτα και τα rib eye για πάρτη τους) φτάνοντας έτσι στο σήμερα στα πειράματα και τις λαχταριστές pork belly και τραβηχτές brisket λιχουδιές του νεαρού σεφ Βασίλη Σπόρου που βρήκαν τελικά στέγη δική τους στου Ψυρρή. Αυτή τη στιγμή το next big thing του κέντρου είναι τουλάχιστον 5-6 τέτοια μαγαζιά που γνωρίζω, με το καπνιστήριο low n slow εντός, και μάρτυς μου ο Θεός θα κλωνοποιηθούν τάχιστα.

Η φιλοσοφία ψησίματος είναι η αργή μακρόσυρτη παραμονή αυτών των δύσκολων κομματιών στο smoker για 8-14 ώρες, σε σταθερά χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να βγουν... λουκούμι. Δεν είναι υπερβολή η μεθυστική καπνίλα του smoker που μου ήρθε κατά κύματα όταν πήγα και τις 2 φορές. Να το πω κι αλλιώς: το μόνο πράγμα που καπνίζει μέσα στο κατάστημα είναι τα κρέατα και είναι ο μόνος καπνός στον οποίο δηλώνω υπνωτισμένη.

Βάζοντας και μια νότα κουζίνας Νέας Ορλεάνης προέκυψε κατόπιν το μενού: Σάντουιτς και burgers με κάθε είδος σιγοκαπνιστού κρέατος και μερίδες (λουκάνικο Andouille, Pork belly, βοδινό brisket, short ribs και spare ribs. Και το Sampler με τα πάντα όλα που θέλω να το καταφέρω κάποια μέρα μόνη μου). Αυτά συνοδεύονται με τηγανιτές πατάτες ή πατατοσαλάτα Νέας Ορλεάνης - εννοείται θα διαλέξετε το δεύτερο.
Από δίπλα τα "της μέσης" με αρκετές επιλογές ( έχω πχ στοχοποιήσει τις κροκέτες hush puppies και το mac n cheese ) και μοναδική για μένα παραφωνία τα χόρτα, που δεν κολλάνε πουθενά. Επίσης κάποιες λίγες επιλογές με σήμανση VGN και GF για τις συγκεκριμένες διατροφικές προτιμήσεις. Και μια εντυπωσιακά ψαγμένη λίστα με μπύρες για κάθε γούστο, αυστηρά από ελληνικές μικροζυθοποιίες.

Πιάνουμε λοιπόν τραπέζι δίπλα στα ανοιχτά παράθυρα ή και σε μεγάλο πάγκο αν τον προτιμάμε, χαζεύουμε το old school δάπεδο και το american style του χώρου - απλός σε γενικές γραμμές, σκαλώνει το μάτι μας για αρκετή ώρα στην εντυπωσιακή γωνία με το πιάνο και τα drums... και κάπου εκεί μεταξύ ύπνου και ξύπνιου μας επαναφέρει στην πραγματικότητα η ευγενική σερβιτόρα με την ερώτησή της "νεράκι εμφιαλωμένο ή σε κανάτα';

Με μεγάλη δυσκολία ομολογώ, επιλέξαμε:

- Korean pulled pork tacos με συνοδευτική (άφθονη και εξαιρετική) πατατοσαλάτα. Έρχονται 2 μαλακές καλαμποκένιες τορτίγιες με σιγοκαπνισμένη χοιρινή σπάλα σε ίνες, κορεάτικη mayo, salca fresca, kimchi για το πικάντικο του πράγματος, σουσάμι και lime. Δεν ήταν το δικό μου πιάτο αλλά δοκίμασα και ήταν καλό. Μικρή ένσταση έχω στην τιμή (7€), νομίζω χρειάζεται 1 ακόμη taco στη μερίδα.

- Σαλάτα apple coleslaw με λάχανο, καρότο, ξυνόμηλο και λεμόνι-λάδι-μαγιονέζα. Πολύ δροσερή και αρωματική, καλή ποσότητα για 2 άτομα και καλή τιμή (4,50€), στην κορυφή γαρνίρεται με πίκλες κρεμμυδιού (κάτι ήξερε ο Τιμολέων τελικά με τις πίκλες! )
- Μερίδα pork belly 300 gr, επίσης με πατατοσαλάτα. Ήρθαν 4 καλά κομμάτια χοιρινής καπνιστής πανσέτας άνευ οστού, δεν παίρνω όρκο για το βάρος ότι ήταν όντως τόσο. Γαρνιρισμένο με αρκετή bourbon glaze το λουκούμι που λέγαμε, η οποία υπήρχε σε μπωλ στον δίσκο για να γαρνίρεις κι άλλο κατά βούληση, επίσης και πίκλες αγγουριού κρεμμυδιού και λίγη πιπεριά. Η αλήθεια είναι ότι μου έλειψε λίγο ψωμί και δεν το ζήτησα. Το κρέας ήταν απίστευτο. Λιπαρό όπως αρμόζει στην πανσέτα, πεντανόστιμο, ξεροψημένο στις άκρες λουκούμι από μέσα. Δεν έχω λόγια. (9,50€).
- Προσφορά ημέρας στις μπύρες είχαν 1+1 δώρο της κρητικής ΣΟΛΟ, η Σόλο Αμερικάνα pale ale (5€), την οποία και προτιμήσαμε. Θολή, έντονα φρουτώδης και πικρούτσικη, ταίριαξε με όλα και μας άρεσε.
Στη 2η επίσκεψή μου από σπόντα, που ξαναβρέθηκα στο κέντρο, δοκίμασα αυτή τη φορά το σάντουιτς pulled pork po'boy με την χοιρινή σπάλα σε ψωμάκι, και ήταν πολύ χορταστικό και αυτό (7,50€). Τα υλικά του, bourbon glaze, mayo μουσταρδομελένια, πίκλες και iceberg του ταιριάζουν, η ντομάτα πάλι όχι και τόσο - ίσως μια μαρμελάδα ντομάτας καλύτερα. Το συνόδευσα με πατάτες τηγανιτές και ένα ποτήρι λευκό κρασί (3€).

Κι αν νομίζετε πως λείπουν τα γλυκά από το PO', απατάσθε. Υπάρχουν 4 επιλογές, με πιο καθαρόαιμες το παγωτό με σιρόπι σφένδαμο και bourbon αλλά και τα περίφημα λουκουμαδάκια Beignets. Δεν δοκίμασα. Μου έλειψε ένα μικρό κέρασμα ομολογώ, ένα δυό από αυτά, έτσι για τη δοκιμή!

Η εξυπηρέτηση γενικώς είναι φιλική, με απλότητα, χαμόγελο και διάθεση να σου εξηγήσουν όποιες απορίες έχεις. Οπότε όλα καλά και σε αυτό. Τις τιμές τις βρήκα ελαφρά ανοδικές (πχ Sampler 17€, burger 10€ το πιο ακριβό). Δεν μπορώ ακόμη να το συγκρίνω με κάποιο αντίστοιχο, αλλά ως πρώτη επαφή, τα βρήκαμε νοστιμότατα.

Το προτείνω λοιπόν και είναι δεδομένο ότι έχω μαζί του πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς!