Loader

Περιγραφή

Ιταλικό εστιατόριο - τραττορία

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

17 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Η επίσκεψη στο La Trattoria έγινε μέσα στο καλοκαίρι όμως κάπου ξεχάστηκα να γράψω την κριτική μου. Το έχω ωστόσο καταχωρήσει εδώ και καιρό στο ask, οπότε του οφείλω την πρώτη του κριτική.

Η αλήθεια είναι ότι στο Πόρτο Ράφτη σύχναζα πολύ τα προηγούμενα χρόνια, φέτος όχι τόσο μιας και κινηθήκαμε ανατολικότερα, ωστόσο ο "γαστρονομικός" του χάρτης, για όσους γνωρίζουν, από σεζόν σε σεζόν αλλάζει, σε βαθμό να αναζητώ μαγαζιά που τα κατάπιε η κρίση και να εκπλήσσομαι ευχάριστα ή δυσάρεστα με καινούργια που συνεχώς ξεπετάγονται.
Λέγεται αρπαχτή, προχειροδουλειά, έλλειψη επενδυτικού ρίσκου... κάθε πέρυσι και καλύτερα; Σημεία των καιρών σίγουρα. (σε άλλα νέα, Αιγυπτιακόν, De Sxara και Food Mafia μας χαιρέτησαν... ).

Πάντως εκεί που λειτουργεί το La Trattoria, κάποια ταβέρνα πρέπει να ήταν, και δεν τη θυμάμαι άρα μάλλον δεν θα με είχε προσελκύσει ιδιαίτερα.

Στην ακτογραμμή του Πορτοραφτίου πολλά μαγαζιά για τα οποία δεν έτυχε να γράψω, απολαμβάνουν (και εξαργυρώνουν αναλόγως) εξαιρετική θέα θάλασσα: στα πόδια σου, απέναντι, αμφιθεατρικά, να την αισθάνεσαι και να την αγναντεύεις.

Το συγκεκριμένο ιταλικό - τραττορία εξαιρείται των προνομιούχων και λειτουργώντας επάνω στον κεντρικό δρόμο (κίνηση, θόρυβος, έλλειψη θαλασσινής αύρας, δυσκολία παρκαρίσματος) σε προκαλεί να το αγνοήσεις.

Το feeling ωστόσο που πάντοτε με καθοδηγεί, με έκανε να το προτείνω για μεσημεριανό μετά το μπάνιο μας εκεί κοντά.

Εξωτερικά, όπου και καθήσαμε, έχει μια απλή απλούστατη αυλή, όχι πολλών αξιώσεων ενώ μέσα έναν χρωματιστό και άνετο χώρο -αν λάβω υπ'όψιν τα δεδομένα της περιοχής- που υποθέτω ότι το βράδυ φωτισμένος θα είναι συμπαθής. Χωρίς να είμαι απόλυτη δίνω το 3άρι μου. Έχει και ανοιχτή κουζίνα με τον ξυλόφουρνο δίπλα, όπου είδαμε τον σεφ-pizzaiolo να ανοίγει τα ζυμάρια για τις πίτσες.

Εξυπηρετηθήκαμε από τον ίδιο (Ιταλός μου φάνηκε) τεμπέλικα λόγω μεσημεριανής ραστώνης, με το σχετικό ραχάτι και τις ανάλογες καθυστερήσεις, επειδή το σέρβις... έπιανε δουλειά αργότερα. Όταν όμως πεινάς μετά τη θάλασσα, μισή ώρα παραπάνω σου φαίνεται αιώνας. Και μιας και ήμασταν κι εμείς πολύ χαλαροί από το μπάνιο, δεν επέστρεψα και το εμφιαλωμένο που αφίχθη απρόσκλητο στο τραπέζι ( 1 lt 1,5e).

Πριν αναφερθώ πιο συγκεκριμένα, θα γκρινιάξω πάλι. Με ποιό σκεπτικό αναρτάται στο φβ το delivery menu, πέραν της προφανούς απόκρυψης των πραγματικών τιμών; Γιατί δειλιάζετε τόσο παιδιάστικα να δείξετε στον μελλοντικό σας πελάτη ότι τα ζυμαρικά και οι πίτσες π. χ. έχουν 1,50e παραπάνω; Θα μας πειράξει να δώσουμε 11,50e στο μαγαζί, ενώ το 10e για ντελίβερυ είναι οκ;
Για όσους λοιπόν το ψάχνουν το θέμα, οι τιμές στη σελίδα τους είναι οι deliverίσιες και να υπολογίσουν το κατιτίς επιπλέον.

Στα θετικά, η κουζίνα τους, που ξεφεύγει από την κλασική πιτσαρία της γειτονιάς και μιμείται το στυλ μιας ιταλικής τρατορίας του εξωτερικού, χωρίς εξεζητημένα πράγματα αλλά και χωρίς την αυθεντική ατμόσφαιρα. Μερικά ορεκτικά, αρκετές σαλάτες, μετρήσιμη ποικιλία σε pasta (και με φρέσκα ζυμαρικά), ακόμη μεγαλύτερη σε pizza και κάποια λίγα κρεατικά, συνθέτουν ένα μενού αρκετά περιποιημένο που ψιθυρίζει (δεν φωνάζει) Ιταλία.
Το αρνητικό; σχεδόν όλα στις ίδιες τιμές. Πέριξ του δεκάρικου plus. Το έχω ξαναπεί, όταν μου έχεις ίδια τιμή για κυρίως πιάτο και για σαλάτα, με αποθαρρύνεις να βοσκήσω. Και σου μπαγιατεύουν και τα σαλατικά, γιατί ποιός τρελός θα πληρώσει για σαλάτα 10 ή 12 ευρώ αν αυτή δεν λέγεται Jabulani ;

Η παραγγελία μας κινήθηκε συντηρητικά, καθώς η ζέστη και τα χιλιόμετρα συνυπολογίστηκαν αρνητικά:
- Bruschetta από τα ορεκτικά, με ντοματίνια, βασιλικό και mozzarella. Μακρόστενο ψωμάκι όχι τυποποιημένο, ελαφρώς περασμένο με σκόρδο, υπέροχα ψημένο, όλα του τα υλικά πλούσια με κυρίαρχο το τυρί και έντονα αρωματικό το pesto βασιλικού. Σερβιρισμένο πάνω σε φύλλα κατάφρεσκης ρόκας, το θυμάμαι ως πολύ ιδιαίτερη γεύση που μας εξέπληξε ευχάριστα (3 κομμάτια στη μερίδα, 5,50e).

- Aπό τις pasta, linguine contadino, με ζαμπόν, μπέικον, κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα. Ιδανικό βράσιμο, ποιοτικά υλικά σε καλές ισορροπίες - όχι ελλιπή όχι μπουχτιστικά - η κρέμα τόση όση, καλή μερίδα ποσοτικώς, με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα στο τραπέζι και λίγο πιπέρι απογειώθηκαν. Ένα όχι γκουρμέ πιάτο, όμως καλοεκτελεσμένο και χορταστικό, διαφωνώ λίγο με την τιμή (9,50e).

- Pizza μισή μισή (πάντα plus αυτό) δοκιμάσαμε την Quattro stagioni με σάλτσα ντομάτας, τυρί, ζαμπόν, μπέικον, σαλάμι και μανιτάρια και την Pollo με σάλτσα ντομάτας, τυρί, μπέικον, πιπεριά, φρέσκια ντομάτα και φιλέτο κοτόπουλο σε μεγάλα κυβάκια. Νόστιμες, μπόλικα υλικά προσαρμοσμένα στην ελληνική φιλοσοφία, ζυμάρι αρκετά πιο αφράτο από όσο το προτιμώ, κοίταζα σε πιο λιχούδικες επιλογές αλλά η παρέα είναι πιο κλασικούρας πεθαίνεις οπότε συμβιβάστηκα. Τιμές 9,50 η πρώτη και 9,80 η δεύτερη, στην απόδειξη χρεώθηκε ως 9,80e........

- τέλος παραγγείλαμε και μία ακόμη πακέτο για το σπίτι, την A la creme, με τιμή take away 9e. Επίσης νοστιμότατη (ζαμπόν, μπέικον, τυρί και κρέμα) και από τις αγαπημένες μου επιλογές όπου την βρίσκω. Σύνολο λογαριασμού 35,30e με απόδειξη, όχι με κάρτα γιατί υπάρχει στο μαγαζί κάποιο "χρόνιο πρόβλημα" με το pos.... Για κάποιο κέρασμα δεν τίθεται καν θέμα.

Γενικά μιλώντας, φάγαμε ωραία και αξιοπρεπώς. Προφανώς και θα το ξαναπροτιμήσουμε μιας και το Πόρτο Ράφτη το έχουμε ως προορισμό-βόλτα για όλο το χρόνο.
Δεν το λες το ιδανικό στέκι, αφού του λείπει η θέα και η ρομαντζάδα που την βρίσκεις άφθονη στην ευρύτερη περιοχή σε άλλα σημεία, αλλά αποτελεί μια άριστη λύση για γεύμα ή δείπνο ώστε να συνεχίσεις μετά αλλού την βόλτα σου, παρά θιν'αλός.
(Τώρα μάλιστα το ξανασκέφτομαι και ως μια τέλεια φθινοπωρινή βόλτα, είναι η ιδανική εποχή έ; Χμ... πρώτα εκεί για ιταλικό και μετά βόλτα δίπλα στη θάλασσα με φουτεράκι... )

Ε, καταλάβατε.
Madrugada - Hold on to you
https: //www. youtube. com/watch?v=4hYJFDzHz1o