Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

14 Ιούλ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το Μαντέμι λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες στον ίδιο χώρο που μεσουρανούσε πριν κάμποσα χρόνια το Αριστοτέλειον στην Πεύκη - ψητοπωλεία αμφότερα - με το δεύτερο, τότε, να έχει σαρώσει επιτυχώς όλη την γύρω περιοχή και να καταγράφει κατά τον συνήθη τρόπο μερικά χρόνια αργότερα καταστροφική τροχιά, μετά την επανάπαυση στις δάφνες του και την λάθος τακτική απέναντι σε όλους εμάς που το στηρίξαμε. Υπήρξα σταθερή θαμώνας του, θυμάμαι, χωρίς να γράψω εδώ ποτέ γι'αυτό, αλλά και από τους πρώτους που το εγκατέλειψα όταν άρχισε η κοροιδία.

Θα ήταν παρήγορο να χαραχτεί μια νέα πορεία υπό την νέα διεύθυνση που λειτουργεί, αλλά προφανώς έχει ξεκινήσει με προβλήματα, που παρατήρησα σε δύο επισκέψεις μου, για γεύμα στο κατάστημα και με παραγγελία για το σπίτι.
Ο χώρος δεν έχει αλλάξει προς κάτι άλλο από αυτό που είναι, όμως το κάπνισμα εντός συνεχίζει να επιτρέπεται κανονικά με τις ανάλογες κάθε φορά δικαιολογίες.
Στον μαζεμένο του κατάλογο υπάρχουν τα κλασικά εδέσματα αλλά και κάποιες διαφορετικές προτάσεις όπως: μανιτάρια σχάρας με χαλούμι, κροκέτες παστουρμά, ντάκος με σάλτσα gazpacho, αρμένικο κεμπάπ κ. ά. ώστε να ξεφύγει κάπως από τα γνωστά και βαρετά του είδους.
Στα θετικά, ότι τα καλαμάκια του είναι όντως χειροποίητα (τα βλέπεις να συναρμολογούνται εκείνη την ώρα από ένα τεράστιο σκεύος που έχει μέσα το μαριναρισμένο κρέας). Στα αρνητικά, η ποιότητα στο χοιρινό που είναι μέτρια (κάτι με ενόχλησε στη γεύση) και η χρήση μόνο κοτόπουλο μπούτι ως πιο φθηνό, που εγώ το απορρίπτω εδώ και χρόνια. Εξ όσων γνωρίζω, ο κόσμος γενικά προτιμά το στήθος κοτόπουλο, οπότε οι εμμονές δεν βγάζουν κάπου. Να έχετε κι από τα δύο (όπως το Cook and Grill) για να μπορεί ο πελάτης να επιλέξει!

Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα εντόπισα στο σέρβις. Απελπιστικά αργό ακόμα και με λίγες παρέες στο κατάστημα, ασυντόνιστο με άσκοπα πήγαινε έλα, χωρίς να μπορεί να τηρηθεί μια στοιχειώδης σειρά προτεραιότητας στο σερβίρισμα, first come first served δεν έχει εδώ. Η (μάλλον) νεαρής ηλικίας ιδιοκτήτρια έχει μεν καλές προθέσεις αλλά δεν έχει καταφέρει να ρολάρει καλά το κατάστημά της δυστυχώς. Όλο αυτό το σκηνικό που περιγράφω και το βίωσα αλλά και το είδα στα νευρικά μάτια των πελατών που έτυχαν στις δύο επισκέψεις μου.

Στα υπόλοιπα, επίσης είχαμε θεματάκια. Κατάλαβα ότι δύσκολα μπορείς να παραγγείλεις κάτι με γύρο γιατί απλά (απλά;) τον κρατάνε διαθέσιμο μόνο για τις τηλεφωνικές παραγγελίες. Τον βλέπεις να γυρίζει δίπλα σου και σου ανακοινώνουν ότι τους έχει τελειώσει.
Στα καλαμάκια που πήραμε (χοιρινό απλώς οκ, αρμένικο κεμπάπ άριστο) υπήρχαν πολλές συνοδευτικές πίτες στο πιάτο και δεν μας σταμάτησε κανείς όταν παραγγείλαμε εξτρά πίτες. Κακή πολιτική να μην ενημερώνεις τον πελάτη. Κακό να πετάς εσύ φαγητό και εγώ χρήματα.

Πατάτες τηγανιτές φρέσκιες μεν, αλλά αστεία λίγες στο καλαθάκι τους. Λουκάνικο τυποποιημένο μεν, αποδεκτό ωστόσο. Μεγάλο λάθος η τυροκαυτερή. Δεν ήταν ούτε η μακρινή τρίτη ξαδέρφη της αυτό το άθλιο μαγιονεζοπράγμα.
Τα τυλιχτά με πίτα, μέτρια και ξεχασμένα. Νεράκι σε μπουκάλι δικό τους, αλλά στο refill πρέπει λίγο να είσαι τυχερός. Κέρασμα ουδέν, καλωσόρισμα ταυτόν. Τιμές δεν βάζω, τις βρίσκει εύκολα στο net πας ενδιαφερόμενος.

Δεν θέλω να γίνομαι μάντης κακών αλλά. Με φαγητό απλά αποδεκτό (με στοχευμένες επιλογές και όχι φλου παραγγελίες) και ερασιτεχνική αντιμετώπιση των πελατών, η ημερομηνία λήξης είναι κοντά. Αν περνάτε από εκεί, πάρτε το ρίσκο κι ελπίζω να σας βγει. Εγώ γενικά δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την μετριότητα τώρα πια.