Loader

Περιγραφή

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΚΛΕΚΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ THAI, ΣΤΟΝ ΗΔΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 333 & CHEF'S WORKSHOP. H KOYZINA TOY SIAM ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

11 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Πέμπτη 10/1 γύρω στις 2.30 μ. μ. βρισκόμαστε για δουλειές με μια φίλη στο Σύνταγμα και λέμε να δοκιμάσουμε τη νέα εξωτική fusion κουζίνα του Γιώργου Βενιέρη με το Αθηναϊκό MR PUG στη γωνία Νίκης & Νικοδήμου, που απ’ τον περσινό Νοέμβρη αντικατέστησε το 333.

Το μαγαζί λειτουργεί Τετάρτη με Σάββατο μεσημέρι και βράδυ, Κυριακή μόνο μεσημέρι, Δευτέρα κλειστό και Τρίτη μεσημέρι.

Η κουζίνα του Βενιέρη μάς ενθουσίασε, και αυτό δεν είναι βέβαια διόλου τυχαίο, αφού ο έμπειρος σεφ έχει περάσει από ΣΠΟΝΔΗ, BEAU BRUMMEL, ΗΛΕΚΤΡΑ Αθήνας, για να διαπρέψει στη συνέχεια με το ομώνυμο γαστρονομικό στέκι του στη Μύκονο, και να μας έρθει και στο Χαλάνδρι με την καντίνα του, που δικαιολογημένα απέσπασε τις καλύτερες κριτικές μας.
Για το όνομα αυτών των χώρων (Pug) ρωτήσαμε τον εξαιρετικό σερβιτόρο μας, τον Γιάννη, ο οποίος μας εξήγησε ότι προέρχεται από το σκυλάκι ράτσας Pug ενός εκλεκτού φίλου και πελάτη του Βενιέρη στη Μύκονο που είχε χαθεί. Τρία λοιπόν εστιατόρια ολκής στη μνήμη ενός χαμένου σκύλου! Άλλωστε, παρατηρούμε απέναντί μας μια εντυπωσιακή εικόνα του σκύλου αυτού με παπιγιόν!!

Να προσθέσω ότι ο σεφ που υλοποιεί το εμπνευσμένο αυτό μενού του Βενιέρη σε καθημερινή βάση είναι ο Χρήστος Γλωσσίδης, που πέρσι ήρθε 2ος στο Master Chef. Το δίδυμο Βενιέρη-Γλωσσίδη κάνει κυριολεκτικά γαστρονομικά θαύματα και φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο!!

Δυο λόγια για τον μικρό αλλά ζεστό χώρο. Στον μακρόστενο αυτό χώρο επικρατεί το λευκό χρώμα με τις ανάγλυφες διακοσμήσεις, που επεκτείνεται τόσο στο μπαρ της εισόδου με τους δραστήριους bar tenders όσο και στα πέντε λευκά τραπέζια με τα αναπαυτικά ξύλινα καθίσματα. Το καλό με το μικρό αυτό γωνιακό εστιατόριο είναι ότι και στα δυο πεζοδρόμια επί της Νίκης και της Νικοδήμου υπάρχουν τραπέζια με ξύλινα καθίσματα, που αυξάνουν τη δυναμικότητα του καταστήματος όταν ο καιρός το επιτρέπει. Επίσης στο πατάρι υπάρχει μεγάλο τραπέζι για παρέες ή private functions. Όλα τα τραπέζια ήταν στρωμένα με υφασμάτινα πράσινα σουπλά, καθώς και μεγάλες μαύρες χαρτοπετσέτες.
Η αίθουσα είναι γεμάτη πράσινα φυτά, καθώς και ωραία κάδρα με φωτογραφίες της Άπω Ανατολής, όπως αυτή δίπλα μας με ένα βουδιστή σκαρφαλωμένο σε μια μάντρα και από κάτω κατσικάκια που βόσκαγαν αμέριμνα.
Στο βάθος της μικρής σάλας, μια κάπως στενή σκάλα οδηγεί στο υπόγειο, όπου βρίσκονται οι δυο πεντακάθαρες τουαλέτες με τα ασπρόμαυρα πλακάκια με γεωμετρικά σχέδια σε τοίχο και δάπεδο, ενώ ακριβώς δίπλα είναι η κουζίνα με τον Χρήστο και τους δύο βοηθούς του επί το έργο!

Το σέρβις άψογο, από επαγγελματίες σερβιτόρους που κατέχουν τα εδέσματα fusion τα οποία σερβίρουν και που σημειωτέον καταφθάνουν στους σωστούς χρόνους. Στις στολές τους επικρατεί το μαύρο και κόκκινο.

Η κουζίνα λοιπόν είναι βασικά Ταϊλανδέζικη με ανάμεικτα στοιχεία των γειτονικών χωρών, δηλ. Βιετνάμ, Λάος, Μαλαισία, κ. λπ. Είναι φυσικά προσαρμοσμένη απ’ τον σεφ στα Ευρωπαϊκά μέτρα με κάποιες αποχρώσεις υλικών και αναλογιών.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 5 ορεκτικά, dumplings κ. λπ. που σερβίρονται με το κομμάτι, στα 2-3 €. Ακολουθούν καμιά 15αριά φαγητά από 8 μέχρι 85 €, τιμή που αφορά Αστακό με noodles ρυζιού για δύο άτομα! Υπάρχουν και 4 γλυκά στα 6 €.

Επίσης έχουν σετ μενού γευσιγνωσίας με επιλογή ποτών για δύο άτομα στην τιμή των 120 €, που θεωρώ ότι αντιπροσωπεύει καλό vfm για ό, τι προσφέρει.

Η λίστα με τα ποτά έχει 12 λευκά, ελληνικές και ξένες ετικέτες, από 22-144 €, τιμή που αφορά το γαλλικό Meursault, 6 ροζέ (22-80 €, για το Domaine Ott) και 4 κόκκινα από 21-58 € (Alfa Estate Αμυνταίου). Επίσης ποτήρι κρασί από 6-7 €.
Υπάρχουν ακόμη 4 μπύρες από 5-13 €, κοκτέιλ και ποτά από 8-18 €, αφεψήματα, αναψυκτικά, κ. λπ.

Εμείς δοκιμάσαμε τα εξής:

• Αρχικά ήρθε νερό εμφιαλωμένο, εκτός τραπεζιού που το γέμιζε ο Γιάννης, σε τιμή 3 €.
• Αρχίσαμε με δύο τηγανιτά dumplings καραβίδας, με παντζάρι, μαύρο σκόρδο και 2 φαγώσιμα διακοσμητικά λουλούδια, σε ωραίο πιάτο. Επί τη ευκαιρία, όλα τα πιάτα αντιπροσώπευαν τη φινέτσα της Άπω Ανατολής. Τιμή στα 4 €.
• Επίσης, δύο dumplings χοιρινού, με τζίντζερ, μαύρο ξύδι, σόγια και σος λειωμένου σκόρδου, μέσα σε ωραίο καλαθάκι από μπαμπού. Τιμή στα 4 €.
• Ένα καταπληκτικό επίσης Bao Ban στον ατμό, με φουαγκρά, μάνγκο τσάτνεϊ, και παπάγια, επίσης σε μπαμπού καλαθάκι. Τιμή 9 €.
• Εγώ πήρα για κυρίως πιάτο μια πηχτή σούπα με καμιά δεκαπενταριά μικρά κομμάτια από καραβίδες, με την ονομασία prawn larb, το οποίο larb αφορά εθνικά πιάτα του Λάος σε σαλάτες και σούπες. Ήτανε κιτρινωπού χρώματος ζωμός, λόγω προσθήκης κίτρινου κάρυ, ενώ η σούπα είχε ακόμη βασιλικό και μικρά κομμάτια ανανά. Ήταν όμορφα διακοσμημένη με λευκά glass noodles. Ήρθε σε ωραίο βαθύ πιάτο, ήταν ε κ π λ η κ τ ι κ ή σε γεύση. Τιμή στα 12 €.
• Η φίλη μου πήρε mung bean glass noodles με μικρά κομμάτια από κιμά γίδας, που περιείχε τσίλι, 2-3 ντοματίνια και λάιμ. Το δοκίμασα και εγώ και θεωρώ πως είναι ένα ισορροπημένο και φίνο έδεσμα και μια πανδαισία, χάρη και στις διακοσμητικές φύτρες παντζαριού και σκόρδου. Πρόκειται για κορυφαίο πιάτο τους, που προτείνεται ανεπιφύλακτα, όπως και η πιο πάνω σούπα. Τιμή στα 11 €.
• Για γλυκό πήραμε τη μους σοκολάτα, που την ετοίμασε ο Χρήστος Γλωσσίδης και ήταν στρογγυλού σχήματος, περιείχε δε τζίντζερ, επικάλυψη με τρίμματα μπισκότου και διακόσμηση με δύο φαγώσιμα λουλούδια. Εκλεκτό δείγμα της τέχνης του σεφ, σε τιμή 6 €.
• Ήπιαμε ένα κοκτέιλ Mai Thai, με ρούμι, σιρόπι μανταρίνι και γλυκό βασιλικό, ένα χάρμα οφθαλμών και γεύσης (12 €), και εγώ μια μαύρη μπύρα VOREIA STOUT Σερρών, 6 βαθμών οινοπνεύματος (5 €).

Ο λογαριασμός έφθασε σε ωραίο καφέ τετράγωνο κουτάκι και το ποσό του ήταν 66 € (17/25 το άτομο, χωρίς ποτά), ποσό ικανοποιητικότατο για το σημερινό γευστικό μας ταξίδι στην Άπω Ανατολή που βαθμολογώ με φουλ τεσσάρια!!

Τον Αθηναϊκό MR PUG τον προτείνω ανεπιφύλακτα για μια μοναδική γαστρονομική εξωτική εμπειρία, που δικαιώνει τους δύο άξιους σεφ και δικαιολογημένα θα κατακτήσει τη θέση που δικαιούται στο γευστικό μας στερέωμα, ειδικά αν προβλέψει στο μέλλον και κάποιο στοιχειώδες κέρασμα, που θέλω να πιστεύω πως θα το κάνει άμεσα!!

ΝΙΚΗΣ 33 ΚΑΙ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ 3, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

210 3311436

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠ...
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ εως...
Ταβέρνες με τραγούδι
Νέα Ιωνία