Loader

Περιγραφή

ΤΟ ΟΜΙΚΡΟΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟΥ Μ. ΑΡΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΛΙΩΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΧΕΛΜΗ ΤΟΥ 'ΜΕΖΕΝ', ΡΙΖΙΚΑ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ TAPAS!

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

15 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το "ΟΜΙΚΡΟΝ" είναι ένα εστιατόριο το οποίο εδώ και πόσα χρόνια αλλάζει Σεφ και γαστρονομικό ύφος με αρκετή επιτυχία. Εδώ και κάμποσο καιρό το εστιατόριο έγινε "Ομικρον Μεζέ", με απώτερο σκοπό να προσομοιάσει στα γνωστά σε όλους μας τσιπουράδικα του Βόλου, που επιδίδονται στους γρήγορους ρυθμούς σερβιρίσματος των μεζέδων! Από την άλλη πλευρά, θέλησαν, όπως μας πληροφόρησαν, να προσαρμοστούν στη σημερινή εποχή, όπου ο κόσμος κατ' αυτούς επιζητά "από λίγο και φθηνό". Κατά την ταπεινή μου άποψη και οι δύο αυτοί στόχοι μάλλον δεν επιτεύχθηκαν!!
Καταρχήν, ενώ στην παραγγελία μας εξηγήσαμε στον σερβιτόρο ότι θα θέλαμε τα "πιατάκια" να έρχονται διαδοχικά, βρεθήκαμε με σχεδόν όλα τα πιάτα μπροστά μας, όταν μάλιστα το γεύμα μας συνόδευαν μόλις δύο ποτήρια κρασί - και όχι τα άπειρα τσίπουρα - και μάλιστα μεταξύ αυτών των πιάτων συμπεριλαμβάνονταν και μια τεράστια σαλάτα. Τους εξήγησα λοιπόν ότι το φαγητό είναι πρώτα απ΄ όλα απόλαυση και αυτό θα πρέπει ο κάθε εστιάτορας να το έχει πάντοτε κατά νουν!!!
Παράλληλα, το ποσό που πληρώσαμε δύο άτομα ως " Όμικρον Μεζέ " δεν διαφέρει και ιδιαίτερα από την προηγούμενη μορφή του εστιατορίου ( βλ. προηγούμενη κριτική μου )...
Και από την άλλη πλευρά, διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να μιλάς για ομοιότητα με το βολιώτικο τσιπουράδικο και να με βάζεις να κάθομαι σε βελούδινα μπλε καθίσματα.....!!!
Εν ολίγοις, ο χώρος, πέρα από ορισμένες μικροαλλαγές, όπως π. χ ο διαχωρισμός των δύο ισογείων αιθουσών ή τα καλύμματα των καθισμάτων, δεν έχει αλλάξει σημαντικά το ύφος του τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά... Τα δε σερβίτσια είναι πανομοιότυπα με την προηγούμενη λειτουργία του εστιατορίου! Εδώ που τα λέμε, δεν είναι κι άσχημο να τρως τον "μεζέ" σου σε γρανιτένιο πιάτο!
Τα δε τραπέζια είναι στρωμένα με όμορφη μπεζ λαδόκολλα (ένα κάζουαλ στοιχείο που θα έπρεπε να επεκταθεί στον χώρο ώστε να ταιριάζει με το όλο εγχείρημα.. ) με την επωνυμία και γραμμένο το κόνσεπτ του όλου εγχειρήματος, ενώ τα πιάτα και τα ποτήρια είναι σε μαύρο χρώμα.
Τα γκαρσόνια φορούν όμορφες στολές, ενώ την μέρα που πήγαμε εμείς ακουγόταν πολύ καλή ισπανόφωνη μουσική.....!!
Μετά από την συνολική μου εμπειρία, θεωρώ πως υπάρχει μια απουσία ταυτότητας, και κάπου η επιχείρηση ( γιατί για Επιχείρηση φυσικά πρόκειται ) μάλλον αφήνει και μια πόρτα ανοιχτή, μπας και μας το γυρίσει σε λίγο σε κάτι άλλο πάλι....
Το προσωπικό, εάν εξαιρέσουμε του υπεύθυνο και τις κοπέλες, μάλλον ήταν άπειρο, αφού εκτός από το λάθος να μας φέρει όλα τα πιάτα μαζί, ούτε νοιάστηκε να μας αλλάξει τα λερωμένα πιάτα μας....
Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ( 05.05) είναι τα παρακάτω:
Τραγανή σαλάτα εποχής με κουκουνάρι, ξερά σύκα και ρόδι (8,00). Ένα τεράστιο πιάτο εντελώς αδιάφορης σαλάτα με χοντροκομμένες πρασινάδες που μύριζαν λίγο περίεργα και ίχνη σύκου και ροδιού (?).
Χειροποίητο παστράμι τόνου (8,50, ενώ 6,50 έγραφε ο κατάλογος) με έξι μικρά κοκκινωπά φιλετάκια τόνου ντοματούλα και κρεμμυδάκι. Αρκετά νόστιμο πιάτο!!
Τηγανιά μανιταριών ( 7,00), νόστιμα λευκά μανιτάρια κομμένα σε κομματάκια και σερβιρισμένα σε μαύρο σκεύος τύπου γουόκ..
Λακέρδα καπνιστή ( πιάτο ημέρας ) με κρέμα ρεβιθιού (5,00) με πράσινο κρεμμυδάκι, κάπαρη και φύτρες φασολιού... Σερβιρισμένο με φροντίδα και καλή θέληση, αλλά το καπνιστό του θέματος δεν το κατάλαβα τόσο.. Μάλιστα, ένα από τα τρία κομμάτια του ψαριού ήταν κάπως ανατριχιαστικά παρουσιασμένο. Μιλάω για εκείνο που είχε την ουρά του ψαριού. Σε κάποιο πιάτο μόνο με ψάρι ίσως δεν θα με χαλούσε, αλλά τώρα, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά "έβγαζε μάτι" η ουρίτσα...!!!!
Γαρίδες Αμβρακικού σπετζοφάι (13,50), σερβιρισμένες στο γνωστό γρανιτένιο στρογγυλό πιάτο, με μπόλικη κόκκινη σάλτσα και κρεμμυδάκι. Γύρω στις τέσσερις μόνο γαρίδες, και άνοστες επίσης θα έλεγα, σαφώς δε υπερτιμημένες...

Μας προσέφεραν ένα διάφανο μπολ με συμπαθητικό γαύρο μαρινάτο με φύτρα από ραπανάκι (?) και κόκκινη πιπεριά.

Το νερό βρύσης έρχεται σε απλό μπουκάλι, ενώ στην αρχή καταφθάνουν οι ελίτσες και το πανέρι με τις μαύρες και λευκές φέτες ψωμιού (1,50/άτομο).

Ήπιαμε ποτήρι λευκού κρασιού αρκετά ελαφρύ ( 3,00). Το εστιατόριο διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία από ποτά γενικότερα!!

Στο τέλος μας κέρασαν εξαιρετικό γλυκάκι μους καφέ, συνοδεία λουκουμιού!

Συμπερασματικά, η τρίτη ή τέταρτη διαδοχικά γαστρονομική 'μετάλλαξη' του ΟΜΙΚΡΟΝ, δεν είναι ό, τι πιο επιτυχημένο στην όλη ιστορία του χώρου, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η συνεχής αλλαγή των υπεύθυνων Σεφ, που έρχονται για λίγο και κατόπιν αφήνουν 'διαδόχους' στη θέση τους, κι ό, τι τους φωτίσει ο Θεός!
Ας μην ξεχνούν, όμως, ότι 'συν Αθηνά και χείρα κίνει', όπου η χείρα είναι μόνο του υπεύθυνου σεφ, που ο ίδιος επιμελήθηκε το μενού του, ενός μενού που ο οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του, σίγουρα θα το αλλοιώσει, και βέβαια όχι προς το καλύτερο...

18 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

"Η πρεσβεία της Ιαπωνίας". Αυτό σκέφτηκα στη θέα αυτού του παράξενα γοητευτικού κτιρίου, περνώντας το κατώφλι του και προσπαθώντας να το φανταστώ στο φως της ημέρας, μιας και τη νύχτα αδικείται, μέσα στο σκοτάδι και την χειμωνιάτικη πάχνη.
Οι παλιές κριτικές του ΟΜΙΚΡΟΝ, διφορούμενες έως αποθαρρυντικές, μάλλον ανήκουν στην πέτρινη εποχή του με μπέρδεψαν και ευτυχώς δηλαδή που δεν με απέτρεψαν, μιας και μιλάμε για ένα εντελώς φρέσκο ξεκίνημα με εκ βάθρων αλλαγές.

Ο ελληνοισπανικής καταγωγής Μίλτος Αρμένης και η σπουδή του πάνω στα tapas με τον Γρηγόρη Χέλμη & την ομάδα του βολιώτικου ΜεΖέν, δημοφιλούς πέραν της βολιώτικης επικράτειάς του, είναι πλέον στο τιμόνι και οραματίστηκαν/υλοποιούν ένα κεφάτο μενού της παρέας, μικρομεσαίων πιάτων λογικής "όλα στη μέση", ανατρέποντας όλο το πρότερο (ατυχές;) γαστρονομικό παρελθόν του ΟΜΙΚΡΟΝ (σύντομα ωστόσο θα εγκαινιαστεί και το private fine dining τμήμα του εστιατορίου άλλου προσανατολισμού, και το καλοκαίρι θα μοιράζονται με το ΜΕΖΕ από κοινού τον υπέροχο κήπο).

Η κράτησή μας 3 ατόμων ήταν για βραδάκι καθημερινής. Το εντόπισα πολύ εύκολα (10'από το σπίτι μου) με μεγάλο πλεονέκτημα άνετου παρκαρίσματος στην οικιστική περιοχή, πολύ μακριά από την εστιατορική πιάτσα και το σχετικό κομφούζιο της Κηφισιάς. Ουσιαστικά στη θέση που βρίσκεται παίζει μπάλα μόνο του. Βρήκα πολύ ενθαρρυντική και την παρουσία αρκετού κόσμου για καθημερινή.

Ο έξω χώρος δυστυχώς παραμένει σκοτεινός ενώ η εσωτερική του εικόνα θεαματικά βελτιωμένη από την εικόνα 6 μηνών πριν. Η γκρι εντύπωση του ψηλοτάβανου διώροφου οικήματος έχει πλέον ξανοίξει με πιο μπεζ αποχρώσεις & έχει "γλυκάνει" με τα όμορφα ξύλινα τραπέζια και τις νέες μοντέρνες και ιδιαιτέρως αναπαυτικές βελούδινες καρέκλες σε εναλλασσόμενο ύφασμα που σπάει την μονοτονία/μονοχρωμία. Υπάρχει και η επιλογή να δειπνήσεις στο μπαρ με πλήρη οπτική επαφή σε αυτά που μαγειρεύονται μπροστά σου.

Φωτισμός άπλετος, συστοιχίες κρεμαστών φωτιστικών πάνω από την δεσπόζουσα ανοιχτή κουζίνα - να το παράδειγμα που δεν έχει τίποτα να κρύψει & τίποτα να φοβηθεί - αλλά και με ξεχωριστά φωτιστικά πάνω από το κάθε τραπέζι, δίνει αρκετό στυλ χωρίς να κουράζει. Φουλ θερμαινόμενη η αίθουσα με την πρέπουσα θαλπωρή κι ας είναι όλα τα τραπέζια περιμετρικά τοποθετημένα δίπλα στα τζάμια - εντελώς άκαπνη και περιέργως πώς, χωρίς μυρωδιές!
Στην μουσική λίγο μας τα χάλασε - Sade με Νατάσα Θεοδωρίδου με Rag N Bone Man με Κότσιρα είναι επιεικώς ασυνάρτητο το mix - αλλά ας μην είμαι αυστηρή, δεν κολλάω σε τέτοια.

Καλόγουστη και η art de la table, ολοκαίνουργια όλα τους τα είδη σερβιρίσματος, εκτίμησα την καλή δουλειά που έχουν κάνει και φαίνεται.
Η υποδοχή τους και το ξεπροβόδισμα ιδιαιτέρως θερμά, όπως και η σχέση εξυπηρέτησης καθ'όλη τη βραδιά, από όλο το προσωπικό και την γλυκύτατη υπεύθυνη με την πηγαία ευγένειά της. Να μην παραλείψω επίσης και τα τριζάτης καθαριότητας wc στο υπόγειο, με 4 διαφορετικά δωματιάκια για κάθε φύλο.

Να πω την αλήθεια τώρα: αυτό που αρχικώς με τράβηξε είναι το αναρτημένο μενού τους με τις τιμές του, τόσο χαμηλές που ήθελα να εξακριβώσω πού βρίσκεται το τυρί, πού η φάκα και πού το ποντίκι. Και χαίρομαι τόσο που διαψεύστηκα. Γιατί αναρωτιόμουν πώς τα κατάφεραν να τα συνδυάσουν όλα μαζί. Ε, τα κατάφεραν και μάλιστα αρκετά καλά.

Καταρχάς, περιμένεις το αυτονόητο εμφιαλωμένο με το καλησπέρα. Αμ δε. Έρχεται φιλτραρισμένο σε μπουκάλι με το λογότυπό τους και σε σερβίρουν κιόλας. Καλωσόρισμα δεν έχουν, παρά μόνο ένα κάπως αδιάφορο δικό τους ψωμί 2 ειδών, ασυνόδευτο προς 1e/άτομο. Ίσως πρέπει να το ταιριάξουν με ένα από τα υπέροχα ντιπ που φτιάχνουν στην κουζίνα τους.
Κατόπιν, οι σκανδαλωδώς φθηνοί μεζέδες δεν είναι καθόλου μικρές μερίδες. Αν θέλει κάποιος να παίξει μόνο εκεί, είναι για μοίρασμα 3-4 ατόμων. Εμείς δοκιμάσαμε τα εξής, που ήταν τελικώς πολλά:
- Τριλογία αλοιφών (5,50e), με έντονα καπνιστή αλλά καθόλου πικάντικη τυροσαλάτα, γευστική λευκή ταραμοσαλάτα & λίγο αδύναμη μελιτζανοσαλάτα. Όμορφη παρουσίαση σε ξύλινο πλατώ με ξεχωριστά μπωλ.
- Σαλάτα φασολιών (χάντρες) με chorizo, γιαούρτι, πίκλες. Εμφανισιακά αδικημένη, περίμενα κάτι άλλο, δεν δείχνει καθόλου ελκυστική. Γευστικά δεν είναι κακή, για κάποιον που του αρέσουν οι χάντρες. Το λάθος είναι η ανάμειξη όλων των υλικών μαζί που μπερδεύει. Πάντως φαγώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου (5,50e).
- Patatas bravas (4e). Ελαφρώς παραλλαγμένη εκδοχή της original. Αρκετές χοντροκομμένες φρέσκες ωραία τηγανισμένες πατάτες, έρχονται ραντισμένες με pesto και σε ξεχωριστό μπωλ η ντοματόσαλτσα & η μαγιονέζα. Θα τις προτιμούσα πιο πικάντικες και με την αυθεντική αγιολί. Ωστόσο δεν έμεινε ίχνος τους.

- Τηγανιτός μπακαλιάρος με αλιάδα πατζαριού (5,50e). Απλά εντυπωσιακό οπτικά και εντυπωσιακά απλό γευστικά. Μη σας μπερδέψω. Ήταν άψογο και ο συνδυασμός των δύο κούμπωσε πολύ καλά.
- Φρέσκο απάκι σχάρας με λαδολέμονο και κρεμμυδάκι/ ντοματούλα σε καρέ. Κι όταν λέμε φρέσκο, εννοούμε κατάφρεσκο. Έρχονται σε τηγανάκι 5-6 λεπτές φέτες απίθανα τρυφερού απακίου (!!! ) που όμοιό του δεν έχω ξαναφάει. Εξαφανίστηκε. (4e)
- Από τα κυρίως, στη μέση μπήκαν τα κεφτεδάκια του φτωχού με κυδωνάτες πατάτες & τζατζίκι καρότου (7e), απίθανο απλό πιάτο και χορταστικό, οι άψογοι κεφτέδες έγιναν ανάρπαστοι.
Επίσης, η καπνιστή πανσέτα με πουρέ φρέσκου πράσινου μήλου, είναι όπως ακούγεται, κλασικό και απλό με το πράσινο μήλο να το ανεβάζει γευστικά (8,50) και τέλος το πιο ιδιαίτερο από όλα, ο γύρος τόνου όπου έρχεται ψιλοκομμένος πάνω σε απλή πίτα μαζί με τούφες δροσερού γιαουρτιού & ντοματομαιντανού (7,50e).

Από την μεγάλη και για όλα τα βαλάντια λίστα ποτών (ούζο, τσίπουρο, μπύρα νομίζω, και κρασί)
επέλεξα το ροζέ, Κεχρή Αφρός Ρόζα (100% ξινόμαυρο, 11,50 % βαθμών), που μας άρεσε πάρα πολύ όπως ήρθε παγωμένο και μας κέρδισε και με την τιμή του στα 12,50e.
Στους χρόνους τους ήταν πολύ καλοί και στο μάζεμα του τραπεζιού, ίσως λίγο γρήγοροι στη ροή των πιάτων που βγαίνουν πολυβόλο από την ανοιχτή και εντελώς αθόρυβα καλοκουρδισμένη κουζίνα τους.

Για το κλείσιμο είχαμε κέρασμα, δική τους mousse καφέ με χειροποίητο λουκουμάκι (πρωτότυπο) και μην ακούω γκρίνια του στυλ "λίγη χτυπημένη κρέμα γάλακτος με ολίγη από εσπρέσο" γιατί τουλάχιστον δεν ήταν μωσαικό. Το σύνολο με κανονική απόδειξη (να τα λέμε κι αυτά) από 63e στα 56,70e λόγω μικρής έκπτωσης από την κράτηση.

Από εμένα το ΟΜΙΚΡΟΝ ΜΕΖΕ παίρνει πράσινο φως, αρκεί να μην πάτε με πολύ υψηλές γαστρονομικές απαιτήσεις γιατί το πνεύμα του πλέον έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής. Για ένα χαλαρό βράδυ με μεγάλη παρέα σε όμορφο χώρο & με συνολικά καλό πακέτο νομίζω ότι αξίζει την δοκιμή. Εμάς μας ικανοποίησε σχεδόν απόλυτα!

ΔΡΟΣΟΥ 1 & ΑΙΓΛΗΣ, ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

210 6202475

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ

FATIMA'S
Ένα υπέροχο ταξίδι στο...
Multi Ethnic
Αγ. Ανάργυροι