Loader

Περιγραφή

Το γνωστό ΜΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ (Πειραιάς, Νέα Σμύρνη) με νέο κατάστημα στο Χαλάνδρι.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

07 Μάρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Βρε βρε βρε... καλώς το μου κι ας άργησε. Να προσέχεις λένε τί εύχεσαι γιατί μπορεί να συμβεί, και να που τελικά ό, τι ευχήθηκα συνέβη και μόλις το HOT HOT BURGER BAR κατέβασε τα ρολά του ήρθε το ΜΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ στο Χαλάνδρι και γράπωσε το χώρο, τον κόσμο, το χρήμα και αλίμονο σε όποιον ατύχησε να βρεθεί δίπλα του. Πλέον, μόνο ένα JUICY GRILL, αν μετακομίσει στο ίδιο προάστιο, θα μπορέσει να το κοντράρει. Άλλος παίκτης δεν.

2 χρόνια ακριβώς μεσολάβησαν από την επική επίσκεψη (και κριτική μου τότε) στο ΜΠΑΡ της Νέας Σμύρνης, χρόνος που άνετα οδηγεί ένα τόσο πετυχημένο μαγαζί να καταβαραθρώσει την ποιότητά του ή να ξεπουληθεί σε μεγάλο brand (δεν το γνώριζα, όμως το έμαθα και αυτό).
Ωστόσο. Με 3 πλέον μαγαζιά εν λειτουργία, με τον κόσμο να εξακολουθεί τρομακτικά να περιμένει σε ουρές & τον επιχειρηματία να μην υπερδιπλασιάζει τις τιμές του για μια ανυπόμονη απόσβεση των χρημάτων του, μάλλον είναι δύσκολο να καταδικάσεις και να απορρίψεις. Βέβαια τα γούστα διαφέρουν καθώς μόνο ο καθένας μας, για πάρτη του, μπορεί να υπολογίσει πόσα κοπάδια μπιφτέκια (angus ή όχι) έχει αποδεκατίσει στη ζωή του ώστε να καταλήξει στη λίστα με τα αγαπημένα του και στην άλλη με αυτά που δεν θα ξανακουμπήσει ποτέ ποτέ ποτέ.

Αφορμή για όλα αυτά ήταν μια φωτογραφία, που μου αποκάλυψε τη δυσαρέσκεια όχι ενός, όχι δύο, όχι τριών, αλλά τεσσάρων φίλων μου, που εκτιμώ πολύ την γνώμη τους, για την μετριοκακή / άθλια πλέον ποιότητα του ΜΠΑΡ που ξεπουλήθηκε. Σχεδόν τρόμαξα με την διαφωνία μου σε σχέση με τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες, έχοντας μόλις επιστρέψει από το Χαλάνδρι, όπου πέρασα / έφαγα / εξυπηρετήθηκα καταπληκτικά, σκεπτόμενη μήπως μου ξέφυγε κάτι.

Κατέληξα στα εξής. Το burger του ΜΠΑΡ ή θα το μισήσεις ή θα το λατρέψεις. Δεν είναι το καλύτερο ποιοτικότερο "καθαρότερο" "υγιέστερο" πιο ευπαρουσίαστο πιο αριστοτεχνικό που υπάρχει εκεί έξω. Αν σου άρεσε την πρώτη φορά, ξέρεις τί να περιμένεις, αν όχι, δεν θα σου αρέσει ποτέ.
Ναι είναι ένας κολασμένα λαχταριστός αχταρμάς υλικών που προκαλεί εμφράγματα, είναι μια καμπυλωτή πολυκατοικία του GAUDI που καταρρέει μπροστά σου, είναι η υπέρτατη δόση αμερικανίλας, είναι πάρα πολλές άχρηστες θερμίδες, είναι το λατρεμένο παιδί του google / trip / insta / etc. Όμως δεν σε έχει ξεγελάσει.

Ήξερα ότι έχει ένα τρίμηνο που έχει ανοίξει και είπαμε να πάμε μια Κυριακή βράδυ, αργά, μήπως και αποφύγουμε την αναμονή - δεν την αποφύγαμε. Ζήτησα τραπέζι μέσα και επάνω, στους μη καπνίζοντες. Τα παιδιά στην υποδοχή μας πρότειναν να περιμένουμε λίγο και μας έδωσαν εναλλακτική στους καπνίζοντες - προτιμήσαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας και σε 5 λεπτά άδειασε τραπέζι επάνω. Επίσης κράτησαν σε προτεραιότητα τους "εξυπνάκηδες" που ήθελαν να προσπεράσουν τη σειρά ώστε να μην διαπληκτιστούμε μεταξύ μας.
Και μέσα το σέρβις κινήθηκε στα ίδια επίπεδα - χαμόγελο, γρηγοράδα, ευγένεια, δεν τους ψάχνεις να τους βρεις, βρίσκονται διακριτικά παντού, μιλούν, εξηγούν, σέβονται. Άρα 4άρι.

Ο χώρος ανάλογος με της Νέας Σμύρνης. Καθαρός, άνετος, μπιτάτος, μοντερνοαμερικάνικος, με ανεβασμένο volume στη μουσική, με juke box decor, καναπέδες και τα σχετικά.
Μεγάλο, τεράστιο φάουλ, τα τραπέζια στο υπόγειο σύριζα (φτου κακές κουβέντες) με τις τουαλέτες. Δεν το είδα αλλά μου το είπαν. Ακόμη τραγικότερο ότι υπήρχαν εκεί άνθρωποι που έτρωγαν... -1 βαθμός μόνο γι'αυτό.

Και προχωράω στο αντικείμενο του πόθου - ναι, εξακολουθεί να είναι τέτοιο, τουλάχιστον για μένα. Γρήγορη παραγγελία, γρήγορη άφιξη. Μέτρησα το λιγότερο 8 άτομα στην κουζίνα να δουλεύουν πετώντας.
Παραγγείλαμε: Το Μπέικον του Μπέικον (9,50e) με τη γνωστή οροσειρά από τηγανιτές πατάτες plus cheddar. Το μπιφτέκι του, το επονομαζόμενο 50/50, είναι μισό μοσχαρίσιο και μισό καπνιστό μπέικον. Ίσως στη γεύση δεν κάνει διαφορά. Κάνει όμως σίγουρα στη μυρωδιά. Αρκετά σφιχτό και συμπαγές, ευτυχώς καμία υποψία "βαρβατίλας". Το διπλό μπέικον, το διπλό cheddar, ένα τηγανιτό αυγό, η πικάντικη μαγιονέζα και η μαρμελάδα μπέικον, έρχονται και το αποθεώνουν. Μου άρεσε εξαιρετικά πολύ όλο το οικοδόμημα, όπως και οι πατάτες οι cheddarολουσμένες που ήρθαν καυτές και χωρίς ούτε μισή μαύρη ανάμεσά τους.

Επόμενο το Γκουρμέ Ρούστερ (8,90e). Να ένας ακόμη λόγος που τους παραδέχομαι. Ό, τι κι αν ζητήσεις, θα στο φτιάξουν. Θες τον ουρανό με τ'άστρα μέσα σε μπριός; Θα στο φτιάξουν.
Εδώ τους ζητήσαμε αν γίνεται να αντικατασταθεί το ψητό φιλέτο κοτομπούτι με πανέ φιλέτο κοτοστήθος. Φυσικά και μας το έφτιαξαν. Στα στάνταρ υλικά, διπλοτραγανό μπέικον φιλαδέλφεια, μαρμελάδα κράνμπερυ, προσθέσαμε και καραμελωμένα κρεμμύδια & έτσι καταλήξαμε με ένα πολύ ιδιαίτερο και πρωτότυπο γευστικά burger που δικαίωσε και το όνομά του.
Με αυτά σύν νερό σε μποτίλια δική τους συν μια Alpha Weiss, δώσαμε λίγο πάνω από 25 ευρώπουλα και οι 2, και φύγαμε καταευχαριστημένες για περπάτημα στο μεταμεσονύκτιο Χαλάνδρι να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται.

Προσωπικά μιλώντας, και έχοντας πλέον πολλές αποτυχίες στο θέμα "burger", δεν είδα καμία κατρακύλα στην ποιότητα του ΜΠΑΡ όσο κι αν το σκέφτηκα κατόπιν εορτής. Θα τολμήσω κιόλας να πω ότι η εμπειρία ήταν εμφανώς ανώτερη από εκείνη που θυμόμουν. Θα μπορούσα να ξαναπάω και να γράψω αργότερα την κριτική μου, αλλά συνήθως δεν λειτουργώ έτσι.
Ίσως είναι η νέα αρχή στα βόρεια και θέλουν να προσέξουν ώστε ο κόσμος να τους αγκαλιάσει.
Αλλά... αυτό έχει ήδη συμβεί από αυτά που είδα. Αναμονή μέχρι αργά τη νύχτα, κάτι λέει.

Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι

210 6849468