Loader

Περιγραφή

Ψητοπωλείο - σουβλάκι & σχάρα.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

21 Μάρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Θα μπορούσαν να ήταν τα σουβλάκια του Έλβις, του Κώστα, του Λευτέρη, της Ρωσίδας, του Pili Pili... αλλά είναι απλώς τα Σουβλάκια της Γιαγιάς και είναι ακριβώς το ίδιο. Σίγουρα δεν είναι το σουβλάκι του Κυρ, του Μπαρμπα, του Πάρεδρου. Μάλλον είναι το σουβλάκι που κανείς δεν θα γράψει γι'αυτό, ποιός να γράψει άλλωστε για την Αυτού Ταπεινότητά του.
Δεν θα έγραφα ούτε κι εγώ, γιατί δεν θα το είχα βρει ποτέ, αν φίλος που περνάει σχεδόν καθημερινά από εκεί δεν έριχνε σύρμα στο msn για το μικρό αυτό μια σταλιά μαγαζάκι να μας τσιτώσει να πάμε. Βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το κέντρο ΔΑΙΣ στα εκπαιδευτήρια Δούκα στο Μαρούσι. Στον ίδιο δρόμο λίγα μέτρα πιο κει είναι ο Μαζωμός.

Η καλή μας η τύχη το έφερε και την αμέσως επόμενη που σπεύσαμε κι εμείς στη Γιαγιά, ο ξανά περαστικός από εκεί φίλος, μας πέτυχε μέσα και μπήκε και γίναμε όλοι μια παρέα. Έκτοτε 3 ακόμη επισκέψεις. Γιαγιά δαγκωτό!!

Μπαμπάς, μαμά, κόρη στην εξυπηρέτηση και γιος (εκπαιδευόμενος) σε μια τυπικά & ουσιαστικά οικογενειακή επιχείριση, από αυτές τις παλιές - παλιακές που τις ψάχνεις πια με το φανάρι. Ελάχιστα μετρημένα τραπέζια, χώρος πιο απλός πεθαίνεις... αλλά. Με μια συλλογή από παλιά γραμμόφωνα, ραδιόφωνα, τσουμπλέκια, που οι αντικέρ στο Μοναστηράκι θα έχαναν το σαγόνι τους άμα την έβλεπαν.
Το μενού μονοσέλιδη κάρτα. Μετά την πρώτη φορά το ξέρεις απέξω κι ανακατωτά. Λίγα και καλά. Συγκεκριμένα κλασσικότατα ψητοπωλείου ορεκτικά, 3-4 σαλάτες, τα βασικά στο πιοτί, και μόνο καλαμάκια - χοιρινό, κοτόπουλο, λουκάνικο, κεμπάπ, μόνα τους ή σε πίτες διπλωμένες, όπως τους αρέσει να τις λένε, πιο τραγανές δεν έχεις ξαναφάει. Ντελίβερυ όχι, πακετάκι για το σπίτι ναι.
Δεν έχει σημασία που άλλες φορές χρεώνουν το ψωμί άλλες όχι. Δεν έχει σημασία που δεν έχουν γύρο. Δεν έχει καν σημασία που οι πατάτες είναι (καλές) προκάτ. Δεν έχει (τεράστια) σημασία που έχουν το διπλωμένο σουβλάκι τιμή πακέτου 2 ευρώ (2,30 αν καθήσεις εκεί), ούτε ότι κερνάνε ένα κρασί μόνο τους φίλους τους. Εμάς μόλις την 3η φορά μας κέρασαν παστελάκια μικρά, σαν αυτά του Παλιού Ταχυδρομείου - άρα γινόμαστε μάλλον φίλοι τους.
Δεν έχει καν σημασία αν σου πω ότι είναι μακράν το καλύτερο χοιρινό καλαμάκι που έχω φάει ποτέ. Κυριολεκτικά.
Γιατί αυτό το μικρό διαμαντάκι δεν το προτείνω σε σένα που είσαι των γκουρμέ συγκινήσεων. Είναι πολύ ταπεινό για την Εξοχότητά σου. Στο κάτω κάτω, να ψάξεις μόνος σου και να βρεις αυτό το αντίστοιχο που θα υπάρχει και στη δική σου τη γειτονιά. Αυτό είναι δικό μας. Μην κάνεις ταξίδι και χιλιόμετρα να το βρεις. Είναι δικό μας!
Εσύ όμως. Εσύ που μένεις κάπου κοντά στο Μαρούσι και ξέρω ποιός είσαι. Σου λέω πήγαινε τώρα. Αν μπορείς πήγαινε χθες. Δεν με συμφέρει που δεν θα βρω εγώ μετά στασίδι να κάτσω.
Για τα Σουβλάκια της Γιαγιάς, έπρεπε να σε ενημερώσω. Αυτά τα ταπεινά μυστικά πρέπει να μοιράζονται.