Loader

Περιγραφή

Έμφαση στο ψάρι

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

09 Δεκ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Ξεκινάμε με τις άγνωστες λέξεις: ΦΙΤΑ - Δουργούτι - Ντουρμ. Το όνομα ΦΙΤΑ του εστιατορίου προέκυψε ως λογοπαίγνιο από τα ονόματα των δύο σεφ-ιδιοκτητών, Φώτης και Θόδωρος. Το Δουργούτι πάλι, όπου βρίσκεται το νέο αυτό διαμαντάκι του γαστρονομικού χάρτη της πρωτεύουσας, είναι η αρχική ονομασία του νυν Νέου Κόσμου, μια παραγκούπολη προϊόν του 1922, με εθνολογικά κυρίαρχο το αρμένικο στοιχείο και αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό τις έξι προσφυγικές πολυκατοικίες που φτιάχτηκαν το 1936 στη γωνία που σχηματίζουν η Λεωφόρος Συγγρού και η οδός Λαγουμιτζή – και σώζονται μέχρι σήμερα. Και, για να τελειώνουμε με τα εισαγωγικά, το ΦΙΤΑ βρίσκεται στην οδό Ντουρμ 1, γωνία με την οδό Κασομούλη, ακριβώς απέναντι από την ομώνυμη στάση του τροχιοδρόμου (λέγε με τραμ). Ο Γιόζεφ Ντουρμ ήταν ονομαστός Γερμανός αρχιτέκτονας, που περιηγήθηκε την Ελλάδα τον 19ο αιώνα και έγραψε δύο βιβλία για την ελληνική αρχιτεκτονική.
Το ΦΙΤΑ λοιπόν επέλεξε να επισκεφθεί το δίδυμο fratzia (= fratello + tzia) μία ωραία Κυριακή μεσημέρι. Είχε προηγηθεί κράτηση αρκετές μέρες πριν, σας συμβουλεύω να κάνετε το ίδιο, το μαγαζί ήταν κυριολεκτικά φίσκα, τα καλά νέα διαδίδονται βλέπετε γρήγορα.
Τα αρχιτεκτονικά δεδομένα εν συντομία (ποτέ δεν ήταν το φόρτε μου): ισόγειο, τρίφατσο, θέα προς τη γραμμή του τραμ, κλεισμένο γύρω γύρω με λυόμενη τζαμαρία, βιομηχανικό design, συνδυασμός λευκού και γκρι. Η κουζίνα ημιανοικτή μπαίνοντας δεξιά, τραπέζια τύπου καφενείου, άνετες ομοιόχρωμες πολυθρόνες. Εξαερισμός άριστα 10, όσο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού επίσης άριστα 10. Όποιος δεν αντέχει βρίσκει καταφύγιο σε μια μικρή αυλίτσα στο πλάι. Λέτε να αρχίζουμε να εκπολιτιζόμαστε; Οι τουαλέτες, με καζανάκι Niagara (! ) παρακαλώ, φροντισμένες. Μουσική υπόκρουση γιοκ, δεν μας έλειψε.
Το προσωπικό επαρκές, καταρτισμένο και καλοσυντονισμένο, δεν νιώσαμε ούτε μια στιγμή ξεχασμένοι ή παραμελημένοι, το αντίθετο μάλιστα: ιδιαίτερα επικοινωνιακοί όλοι, πάντα με το χαμόγελο, με απροσποίητο ενδιαφέρον για το πώς εξελίσσεται το γεύμα μας και έτοιμοι, παρά την έξαψη της ώρας αιχμής, να κοντοσταθούν, να αστειευτούν και να σχολιάσουν καλοπροαίρετα τα πάντα.
Μια και ήταν η πρώτη επίσκεψη, δεν είχα τη δυνατότητα να επιβεβαιώσω το κατά πόσο ο κατάλογος αλλάζει, όπως λέγεται, καθημερινά, ανάλογα με τα υλικά, κυρίως ψαρικά βέβαια, που είναι διαθέσιμα. Μας έφεραν εν πάση περιπτώσει ένα κατάλογο φαγητών (γύρω στις 20 επιλογές) και ένα κατάλογο ποτών. Η λογική «όλα στη μέση» προκύπτει αβίαστα, ειδικά αν ή παρέα, όπως η δική μας, αποτελείται από ορκισμένους ψαροφάγους. Παραγγείλαμε, είναι αλήθεια, πολλά, και φύγαμε ίσως με ελαφρά βαρύ κεφάλι έχοντας καταναλώσει 2,5 λίτρα κρασί χύμα και ρακή κερασμένη από το κατάστημα, σίγουρα όμως όχι βαρυστομαχιασμένοι. Οι μερίδες κανονικές.
Σε πρώτη φάση πήραμε ταραμοσαλάτα (αυθεντική και αφράτη), παντζάρια ψητά (εξαιρετικά ψημένα al dente έβγαζαν όλη τη γλύκα τους), μελιτζανοσαλάτα τύπου αγιορείτικη με γενναιόδωρο φιλέτο καπνιστού ψαριού από πάνω (μου διαφεύγει το όνομα, must order χωρίς δεύτερη κουβέντα), σεβίτσε (και εδώ μου διαφεύγει το όνομα, εξαιρετικό, όμως απελπιστικά μικρή μερίδα, με το ζόρι μεζές για δύο) και τσιπς (κακώς αναγράφονται ως πατάτες τηγανιτές, πραγματικά θεϊκά, καταναλώσαμε τελικά τέσσερις μερίδες! ).
Στο δεύτερο γύρο έφθασαν στο τραπέζι μας οι λεγόμενες «ουρίτσες» (πεσκανδριτσούλες δηλαδή, πραγματικός αφρός), φιλέτο μελανούρι με ρεβίθια (νοστιμότατο, must order επίσης), θράψαλο με φαγόπυρο και μύδια αχνιστά, τα οποία ήρθαν τελευταία και για τιμωρία τα ξαναπαραγγείλαμε. Το γεύμα συνοδεύτηκε από κρασί χύμα λευκό (μαλαγουζιά) για τις κυρίες και τριποικιλιακό κόκκινο για τους κυρίους. Στην αρχή μας ρώτησαν τι νερό θέλουμε και αν θέλουμε ψωμί, ενώ στο τέλος μας κέρασαν έναν ωραιότατο παραδοσιακό χαλβά.
Ο λογαριασμός γι’ αυτό το king size γεύμα έφθασε τα 25 με 30 ευρώ το κεφάλι, σε σύγκριση με το πόσα φάγαμε και ήπιαμε εγώ το βρίσκω λογικό. Σίγουρα θα ξαναπάμε (βλέπε υστερόγραφο που ακολουθεί). Το γεγονός άλλωστε ότι μετά από αρκετό καιρό εμφανίζομαι πάλι με κριτική στο a4f οφείλεται στο ότι νιώθω πως οφείλω να επισημάνω την έλευση ενός διαφορετικού καινούριου μαγαζιού. Καλές γιορτές σε όλους!
Υ. Γ.: Χαρακτηριστικό του πόσο μας άρεσε το ΦΙΤΑ (που στην απόδειξη είδα να γράφεται «Φ & Θ») είναι ότι ξαναπήγαμε – ο fratello μετά της συμβίας του – προχθές Σάββατο, παρέα με δύο άλλους φίλους. Ο κατάλογος των φαγητών αλλαγμένος κατά τα 2/3, σιγά σιγά καταλαβαίνω καλύτερα τη φιλοσοφία του μαγαζιού. Μοιάζει πολύ με τη ΣΤΕΡΝΑ στο Μαρούσι ως προς την επιλογή των υλικών (φθηνά και ημέρας), διαφέρει όμως στην εκτέλεση (πιο εξεζητημένες γεύσεις και μεγαλύτερη ποικιλία, προσεγμένο επιδόρπιο) και βέβαια στο στήσιμο και τη διαρρύθμιση. Αυτή τη φορά το τραπέζι μας ήταν προς τα μέσα και μας ενόχλησε όλους πολύ η διάχυτη βαβούρα στο χώρο. Αυτή τη φορά δοκιμάσαμε μπακαλιαράκια (όνομα και πράγμα) με σκορδαλιά (υπερβολικά αδύνατη, έμοιαζε πιο πολύ με σφικτό πουρέ πατάτας) και μυξινάρι (= ξαδελφάκι του κέφαλου) καπνιστό και ψητό. Δεν μου άρεσε που το επιδόρπιο (μπαμπάς με ρούμι) είχε τελειώσει και στη θέση του προσφέρθηκε ένας γλυκίζων αφρός γιαουρτιού με σιρόπι τριαντάφυλλο, όπως δεν μου άρεσε η για δεύτερη φορά προφορική ανακοίνωση του πληρωτέου ποσού. Πλήρωσα με κάρτα και ταμειακή απόδειξη δεν ήρθε. Ο λογαριασμός αυτή τη φορά 20 ευρώ το κεφάλι. Θα δώσω στο ΦΙΤΑ την επόμενη ευκαιρία σε λίγους μήνες, έχει όλα τα φόντα να επιτύχει, φτάνει να προσέξει κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες.

26 Δεκ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Έχασα την ευκαιρία να γράψω το καλοκαίρι πρώτος διθυράμβους για το ΦΙΤΑ, ένεκα ενός τραυματισμού.

Μεγάλη μου η χαρά να δω τον πρωτομάστορα του σάιτ να το συστήνει στο ευρύ κοινό. Μεταξύ μας, από την αρχή του φίσκα ήταν, άλλο που δεν το είχαμε εδώ πέρα.

Η μαγεία του ΦΙΤΑ, συνδέεται με τη μαγεία της αγαπημένης ΜΟΥΡΓΑΣ στη Θεσσαλονίκη (ψάξτε τις βραβεύσεις του-για μαγαζί των 20 ευρώ, δεν υπάρχει άλλο σε Θεσσαλονίκη ή Αθήνα) που είναι το καθημερινά διαφορετικό μενού με βάση τις διαθέσιμες πρώτες ύλες. Ένας εκ των σεφ και ιδιοκτητών του είναι φίλος με τον σεφ της ΜΟΥΡΓΑΣ όπως μας είπε, άλλωστε.

Βιομηχανικό στυλ στον χώρο, απλό, μα μια χαρά. Σε εμπνέει να καθίσεις με τις ώρες. Θα χρειαζόταν πιο άνετα καθίσματα, βέβαια (θα νομίζει κανείς ότι είμαι 90 χρονών με αυτά που γράφω).

Η εξυπηρέτηση μια χαρά, ανάλογα τον φόρτο εργασίας που θα πετύχεις.

Πάμε στις γεύσεις. Κυριαρχεί το ψάρι, αλλά θα βρεις και κρέας.

Η παρέα μας το ρίχνει πάντα στο ψάρι.

Πιάτα που αν τα πετύχεις πρέπει να τα δοκιμάσεις:

- Κριθαρότο με μύδια
- Ψητό καλαμάρι/θράψαλο
- Ωμό τόνο
- Σταμναγκάθι
- Πίτα ημέρας που θυμίζει σουφλέ (νομίζω με λαχανικά και τυριά)
- Τσιπς πατάτας (είναι όντως τσιπς, αν κάτσεις στο μπαρ θα τα δεις να φτιάχνονται και θα σου τρέχουν τα σάλια)
- Ψάρι σχάρας, ανάλογα τα γούστα σου, σε αυτόν τον τομέα

Θα παρκάρεις πανεύκολα, θα πεις τα νέα σου, θα φας ποιοτικά και αρκετά νόστιμα (3,5/4 στη γεύση) και με γύρω στα 20 ευρώ, ίσως και κάτι παραπάνω αν πεινάς πολύ, θα έχεις κάνει μια έξοδο που δεν υστέρησε πουθενά.

20 Δεκ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Μην είστε απόλυτοι και μην κάνετε βαρύγδουπες δηλώσεις!

Θα την πατήσετε...

Όπως την έπαθα εγώ που δήλωσα με ακλόνητη βεβαιότητα στη συντρόφισσα Fratέλενα ότι ψάρι που ονομάζεται μυξινάρι ΔΕΝ τρώω.

Και το έφαγα.. Σε ceviche μάλιστα όπερ σημαίνει ωμό ή απλά μαριναρισμένο. Και μου άρεσε πάρα, μα πάρα, πολύ.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά..
Μετά τον Ευγένιο αρχίζουν τα μηνύματα. Ξέρετε τώρα πως πάνε αυτά τα πράγματα. Να πεις κι ένα ευχαριστώ για την άψογη διοργάνωση, να κουτσομπολέψεις, να σχολιάσεις το φαγητό και τις ατάκες της βραδιάς.
Όταν περνάς καλά θες να το επαναλάβεις και σύντομα μάλιστα.

Οπότε το, αχτύπητο, δίδυμο Fratzia αποφασίζει με συνοπτικές διαδικασίες να φάει μαζί μία ηλιόλουστη Κυριακή μεσημέρι.
Τώρα πείτε μου.... Fratzia στο ΦΙΤΑ(που, επίσης, αποτελεί λογοπαίγνιο των ονομάτων των chefs patrons που το εμπνεύστηκαν, υλοποίησαν και τρέχουν) δε θεωρείται και σημάδι εξ ουρανού?

Μαγαζί που ακούστηκε πολύ στο ξεκίνημά του. Κάτι που εμένα μου δημιουργεί επιφυλάξεις για να είμαι ειλικρινής.
Όμως απεδείχθη απλά εξαιρετικό. Και για να σας δώσω μια ιδέα για το πόσο μου άρεσε θα σας πω ότι, η ορκισμένη carnivora σαν του λόγου μου, έφαγε ψαρικά περιφρονώντας τις κρεατικές επιλογες του menu και στις δύο επισκέψεις.

Δεν ξέρω αν έχει νόημα να αναλύσω την κάρτα τους αφού, όπως απεδείχθη στην πράξη, όντως αλλάζει από μέρα σε μέρα.

Έχει όμως, σταθερά, υπέροχες πρώτες ύλες, φρέσκια ματιά στην παρασκευή, ένα twist σε παραδοσιακό, αν και ξεχασμένο, τρόπο μαγειρέματος και πάνω από όλα τα πιάτα του βγάζουν μία, απόλυτα, νόστιμη γεύση.
Εμείς στις δύο διαδοχικές επισκέψεις μας δοκιμάσαμε:

- Πατζάρια θεϊκά! Τώρα θα μου πείτε πόσο θεϊκά δηλαδή μπορεί να είναι? Κατ αρχάς είναι ψημένα κι όχι βραστά κάτι που ενισχύει τη γλύκα τους. Την πρώτη φορά έφαγα τα πατζαρόφυλλα που προτιμώ. Τη δεύτερη είχαν περαστεί κι απ τη σχάρα που τα έκανε ακαταμάχητα.

- Ταραμοσαλάτα φίνα κι αέρινη.

- Πατάτες τηγανητές τις οποίες δεν πρέπει επ ουδενί να παραλείψετε. Κομμένες σαν chips με απόλυτη απουσία λαδιού.

- Την πρώτη φορά ceviche από μυλοκόπι, τη δεύτερη από μυξινάρι. Γενικά ότι βρείτε σε ceviche να το πάρετε.

- Την απόλυτη μελιτζανοσαλάτα. Με υπέροχο καπνιστό άρωμα. Κερασάκι στην τούρτα τα φιλέτα από πάνω ενός ψαριού που ονομάζεται λίγδα! Κι όμως.. μόνο λιπαρό δεν ήταν. Ήταν υπέροχα βουτυρενιο και καθόλου αλμυρό.

-Φιλέτο μυλοκόπι άψογα ψημένο με όλους τους χυμούς του. Με πουρέ γλυκοπατάτας (δεν του το είχα) για συνοδεία.

- Μπακαλιαράκια τηγανητά με σκορδαλιά. Ναι. Δεν ήταν σκορδαλιά. Ήταν πουρές πατάτας. Τα ψαράκια όμως ήταν τραγανά και πεντανόστιμα.

- Συννεφένια μικρά γαριδάκια τηγανητά. Στο ΦΙΤΑ καταφέρνουν τα τηγανητά να μην είναι τηγανητά. Μπράβο. Τρώγονται φυσικά ολόκληρα και απνευστί.

-Φιλέτα σαρδέλας με κινόα. Ζουμερά, τρυφερά με το συνοδευτικό να τους ταιριάζει γάντι.

-Μύδια αχνιστά. Αν τα βρείτε μην τα χάσετε. Είναι η ωδή στο μύδι! Θα έπρεπε να ήμουν ο Shakespeare και να γράψω ένα σονέτο για αυτά. Ξεχάσαμε καλούς τρόπους, δαχτυλίδια και βουτήξαμε ανερυθρίαστα σε πολλαπλές επαναλήψεις.

- Φιλέτο λυθρίνι πάνω σε σαλάτα ρεβυθιων. Όπου τα ρεβύθια είχαν άνηθο. Τα έφαγα κυρίες και κύριοι.

Εξαιρετικά κρασιά, Χανιώτικη ρακή, ευφευρετικά γλυκά.

Χώρος σκληρός και industrial που, όμως, αφήνει το comfort food που προσφέρει να, πρωταγωνιστήσει.
Εξυπηρέτηση ατακαδόρικη, φιλική και άμεση.

Μου άρεσε πολύ. Το ίδιο νομίζω ότι θα αρέσει και σε σας. Δοκιμάστε ότι σας κάνει κλικ. Δοκιμάστε κι αυτά που δε θα σας κάνουν. Δε θα σας απογοητεύσει πιστεύω

Μία δύσκολη χρονιά φτάνει στο τέλος της. Μια χρονιά που αν μπορούσα, ως μάντης, να προβλέψω την εξέλιξή της, ίσως, να επέλεγα να μην τη ζήσω.
Θα μετάνοιωνα.

Γιατί τα ζόρια είναι πάντα καλύτερα. Μας μαθαίνουν πράγματα, τόσο, για μας όσο και για τους άλλους.
Αφήστε ανθρώπους να σας εκμεταλλευθουν με κάθε τρόπο. Φτάστε και ξεπεράστε τα όρια σας. Αρκεί να μείνετε ο εαυτός σας μέχρι τέλους.

Η ωραιότερη αίσθηση είναι να είστε καλά με εσάς. Με τα πιστεύω σας. Να κρατάτε το κεφάλι ψηλά. Μη μασάτε. Η αγάπη προϋποθέτει εμπιστοσύνη, εκτίμηση, σεβασμό. Διαλέξτε τους ανθρώπους που πληρούν τα κριτήρια. Τους υπόλοιπους αφήστε τους πίσω.

Σας εύχομαι, λοιπόν, από καρδιάς να έχετε τις γιορτές που θέλετε κι όπως ακριβώς, τις επιθυμείτε!

Υγ 1.. Βαγγέλη να ιδρώσεις τη Δευτέρα! Αναμένω να δω που θα με πας. Μου άρεσε η κριτική σου.
Υγ2.. Frat.. welcome back! Αναμένω κριτική για το τελευταίο μαγαζί που φάγαμε.
Pass 1.. κι από σένα! Λεπτομέρειες το βράδυ όμως..

20 Δεκ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Επίσκεψη στο ΦΙΤΑ Παρασκευή βράδυ μες το Νοέμβριο σχετικά αργά, παρέα 3 ατόμων μετά από απολύτως αναγκαία κράτηση. Οι εντυπώσεις πολύ καλες, ενδεχομένως να είχα περισσότερες προσδοκίες, ωστόσο το concept του εστιατορίου μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον, ίσως το πετύχαμε και σε όχι τόσο καλή ημέρα αφού έλειπαν κάποια πιάτα από τον κατάλογο, θα το τιμήσω οπωσδήποτε ξανά σε μελλοντική επίσκεψη. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν καθημερινά είναι γεμάτο κόσμο, παρόλο που βρίσκεται σε μια γειτονιά που δεν είναι από τις πρώτες που θα σκεφτείς, κανονίζοντας μια έξοδο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Για την ιστορία της περιοχής (Δουργούτι) μας κατατόπισε ο φίλος fratello, με την πρόσφατη κριτική του, με την οποία προς χαρά όλων μας επέστρεψε στο site, οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω.
Η πρόσβαση είναι δυνατή με πολλούς τρόπους (μέτρο, τραμ), αλλά και με αυτοκίνητο πιστεύω δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα. Ο χώρος απλός, με τα σκούρα χρώματα να κυριαρχούν, καρέκλες τύπου καφενείου, άνετα μαρμάρινα τραπέζια, το τσιγάρο απαγορεύεται αυστηρά, εξαιρετική καθαριότητα. Ο κυρίως εσωτερικός χώρος στην ουσία ενώνεται με τον εξωτερικό, που το χειμώνα είναι καλυμμένος από τζαμαρίες περιμετρικά. Μιας και από την περιοχή περνάω συχνά, παρατήρησα ότι μέχρι τέλη σχεδόν Οκτωβρίου που ο καιρός ειδικά φέτος ήταν αρκετά ζεστός, ο εξωτερικός χώρος ήταν τελείως ανοιχτός, με διάφορες πρασινάδες γύρω-γύρω. Το περιβάλλον σε κάθε περίπτωση είναι αρκετά λιτό και απλό, απολύτως ταιριαστό ωστόσο με τη γειτονιά που βρίσκεται, με τις εργατικές πολυκατοικίες και τις γραμμές του τραμ, οπότε για τα δικά μου δεδομένα βαθμολογείται με άριστα.
Η εξυπηρέτηση επίσης παίρνει σχεδόν άριστα. Όλο το προσωπικό ευγενικό, φιλικό και επικοινωνιακό, μας έκανε τις προτάσεις του, άκουσε και με ειλικρινές ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά μας στο τέλος. Η μία ντοματούλα αφαιρείται, γιατί προς το τέλος της βραδιάς και ενώ υπήρχαν 2-3 παρέες στο μαγαζί, ξεκίνησαν την καθαριότητα για την επόμενη ημέρα, σηκώνοντας τα τραπέζια και τις καρέκλες που δεν χρησιμοποιούνταν. Ήμασταν σε διαδικασία αποχώρησης βέβαια, αλλά σε κάθε περίπτωση σαν κίνηση μου φάνηκε κάπως άκομψη.

Ως προς το φαγητό, μας δόθηκε ένας κατάλογος με περίπου 20 πιάτα, με την λογική όλα στη μέση όντως να φαντάζει ως την ιδανική επιλογή. Πολλά πιάτα του καταλόγου ανανεώνονται καθημερινά, γεγονός που επιβεβαίωσε και ένας φίλος της παρέας που είχε ξαναεπισκεφθεί το ΦΙΤΑ. Αποφασισμένοι να κινηθούμε σε θαλασσινά, τα οποία μας έκαναν περισσότερο κλικ, δυστυχώς ωστόσο κάποια πιάτα δεν ήταν πλέον διαθέσιμα (π. χ. το θράψαλο, το καπνιστό χέλι και το μυξινάρι πλακί, αν θυμάμαι καλά). Παρόλα αυτά 3 άτομα παραγγείλαμε:
- ψητά πατζάρια, νόστιμα.
- ταραμοσαλάτα, εξαιρετική με πολύ ωραία υφή και γεύση, προτείνεται.
- μελιτζανοσαλάτα, επίσης νόστιμη, χωρίς ωστόσο το καπνιστό ψάρι που αναφέρει ο fratello στην κριτική του.
- πατάτες τηγανητές, τύπου chips, τραγανές και πολύ νόστιμες.
- σεβίτσε μαγιάτικο, νόστιμο σε γενικές γραμμές, του έλειπε ωστόσο κάπως η φρεσκάδα που συναντάς σε αντίστοιχα πιάτα, με την έννοια ότι το ψάρι είχε «ψηθεί» λίγο παραπάνω.
- μύδια, εξαιρετικά πραγματικά, με πολύ ωραία σάλτσα, νομίζω ότι ήταν το καλύτερο πιάτο της βραδιάς.
- μπακαλιαράκια με σκορδαλιά πατάτας. Ωραία τηγανισμένο το ένα ψάρι, το δεύτερο που μας σερβιρίστηκε θα μπορούσε να είναι και λίγο περισσότερο τηγανισμένο, αφού ήταν και αισθητά μεγαλύτερο. Η σκορδαλιά δεν είχε ιδιαίτερα έντονη γεύση, με πολύ διακριτική παρουσία του σκόρδου.
- κουτσομούρες τηγανισμένες με τα εντόσθια. Φρεσκότατες οι κουτσομούρες, εξαιρετικά τηγανισμένες, τα εντόσθια ωστόσο τους έδιναν μια πολύ βαριά γεύση που δεν ενθουσίασε κανέναν από την παρέα.
- ήπιαμε άφθονο χύμα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, πολύ γευστικό και χωρίς παρενέργειες την επόμενη ημέρα παρά την μεγάλη κατανάλωση.
- στο τέλος, παραγγείλαμε και 2 γλυκά, το ένα ήταν μπαμπάς που μας άρεσε πολύ και το δεύτερο ένα τύπου μπακλαβά με παγωτό, κάπως πιο αδιάφορο.

Ακριβείς τιμές δεν θυμάμαι, συνολικά πληρώσαμε κάτι παραπάνω από 30 ευρώ το άτομο, με αρκετά πιάτα (8 + 2 γλυκά) και αρκετό ποτό (3-4 καραφάκια των 200 ml), οπότε με βάση αυτά τα δεδομένα οι τιμές μου φάνηκαν λογικές.

Συμπερασματικά, το ΦΙΤΑ είχε κάποιες γευστικές αστοχίες, παρόλα αυτά συνολικά με κέρδισε, ενώ και η φιλοσοφία τους για διαφοροποιημένο μενού καθημερινά σίγουρα επιτρέπει αρκετές επισκέψεις. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.