Loader

Περιγραφή

Μεζέδες και μοντέρνα πιάτα, κυρίως θαλασσινά. Και μεσημέρι. Κλειστά Κυριακή βράδυ.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

02 Φεβ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Αποφάσισα φέτος, στην 4η χρονιά διοργάνωσης του Dine Athens, να το τιμήσω κι εγώ για πρώτη φορά, ιδίως μετά την ενδελεχή μελέτη συμμετεχόντων & μενού και την παρουσία 2 εστιατορίων που από καιρό ήθελα να επισκεφθώ.
Θα ξεκινήσω λοιπόν από την Πιπεριά, μια εμπειρία που θα είχε καταλήξει θετικά αλλά δυστυχώς 2 ημέρες μετά, στιγματίζεται αρνητικά, μετά την επικοινωνία μου με τους διοργανωτές και την επίσημη απάντησή τους σε ερώτημά μου.
Το ερώτημα ωστόσο που πλανάται ακόμη αναπάντητο είναι, αν έχει συμβεί σε κάποιον να του σερβίρουν λιγότερα από τα επισήμως αναγραφόμενα στο online και στο έντυπο μενού, γιατί κακά τα ψέματα, η επιλογή όλων μας βασίζεται στο μενού που βλέπουμε ανακοινωμένο και "λάθη" δεν γίνονται ούτε και συγχωρούνται.

Για τον χώρο δεν έχω να πω πολλά, σαφώς προτιμώ πιο πολύ της αδελφής επιχείρισης Parlo. Το μεγάλο συν στην Πιπεριά είναι το άκαπνο περιβάλλον και μάλλον μέχρι εκεί. Ο ψυχρός φωτισμός της σάλας με κούρασε, τα στριμωγμένα τραπέζια δεν αφήνουν ελευθερία κινήσεων (αν και εμείς διαλέξαμε ένα κάπως πιο άνετο κοντά στην τζαμαρία - έκανε λίγο κρύο βέβαια ) και δεν μου έμεινε κάποια διακοσμητική λεπτομέρεια που να με συγκινήσει ιδιαίτερα.

Στο σέρβις η εικόνα ήταν "ήξεις αφίξεις". Ένας κύριος και μια κυρία σε μοιρασμένους ρόλους & καθήκοντα, αρκετά σφιγμένοι και τυπικά ευγενικοί, με σωστό χρόνο απόκρισης ώστε να μην τους ψάχνεις, αλλά... με μια αστοχία (ευγενικά διατυπωμένο αυτό) που θα με κάνει να μην επιστρέψω ποτέ ξανά στην Πιπεριά, παρόλο που το φαγητό γενικώς με ικανοποίησε.

Να τα πω λοιπόν πιο συγκεκριμένα. Το προσφερόμενο μενού τους, που είναι ατομικό, στα 30 ευρώ/ άτομο, περιλαμβάνει: ψωμί και ντιπ ψητής πιπεριάς ( 2 ειδών το πρώτο, πολύ μαλακό & φρέσκο. Πολύ νόστιμο το δεύτερο ).

Σαλάτα ( 1 από 2 προσφερόμενες επιλογές). Ορεκτικά ( 2 από 4 επιλογές). Κυρίως πιάτο ( 1 από 3 επιλογές). Γλυκό (1 από 3 επιλογές). Ποτήρι κρασί ετικέτας (λευκό ή κόκκινο).
Σε ερώτησή μας διευκρινιστική, καθώς παραγγέλναμε, μας είπαν ότι υπάρχει λάθος στα ορεκτικά που έχει διορθωθεί στο site, και ότι το ορεκτικό είναι τελικώς 1. Μας κακοφάνηκε είναι η αλήθεια, αλλά δεν επέμεινα, ξέροντας ότι θα το ελέγξω σε δεύτερο χρόνο. Ωστόσο η γλώσσα του σώματος πάντα προδίδει το ψέμα...

Ήμασταν 3 άτομα και δοκιμάσαμε τελικώς τα εξής:
- Σαλάτα λαχανικών με ραντίτσιο, κινέζικο λάχανο, εσκαρόλ, αντίβ, σταφίδες, με πολύ δροσερό ντρέσινγκ πορτοκαλιού μελιού μουστάρδας, νόστιμη, φρεσκότατη, πρωτότυπη.
- Σαλάτα πράσινη χ 2, με baby σπανάκι, ντοματίνια, ρόκα, φιλεταρισμένο πορτοκάλι, κάπαρη και σύγκλινο Μάνης, και αυτή όμορφα παρουσιασμένη, γευστική και με ισορροπία στα υλικά. Οι σαλάτες επίσης αν και ατομικές, σε γενναιόδωρη ποσότητα.
- Φάβα Φενεού, καταπληκτική. Αρκετά σφιχτή αλλά βελούδινη, σωστά χλιαρή, υπέροχα αρωματική από το τρουφόμελο, με αρκετά κομμάτια crispy απάκι που την ανέβασαν κι άλλο γευστικά. Έγινε ανάρπαστη.
- Χαλούμι στη σχάρα με μαρμελάδα σύκο. Επίσης εξαιρετικό. Το χαλούμι σε 3 κομμάτια, ολόσωστα περασμένο στη σχάρα, σε άψογο πάντρεμα με τη γλυκιά μαρμελάδα του.
- Κροκέτες μπακαλιάρου παναρισμένες σε panko, άψογο τηγάνι και εδώ, πάνω σε ταρτάρ πατζαριού με ωραία οξύτητα & τούφες αγιολί με κάρυ, για έξτρα άρωμα. Υπέροχο και αυτό, αλλά εδώ έγινε έκπτωση, αντί των 4 κροκετών μας ήρθαν μόλις 3 στη μερίδα.

Στα κυρίως, οι 2 επιλογές ήταν επιτυχημένες, δυστυχώς όμως το πιάτο του φίλου μας τελείως απογοητευτικό. Το κριθαρότο γαρίδας που ήταν το δικό μου, βαθιά νόστιμο με φρέσκια ντομάτα, στακοβούτυρο & τυρί τόσο όσο, με 4 γαριδούλες καθαρισμένες & αρκετό πιπέρι που του πρόσθεσα από πάνω, αλλά σε αβανταδόρικο πιάτο που έκρυβε την μικρομεσαία του ποσότητα.
Δεύτερο πολύ καλό πιάτο ο σολωμός στη σχάρα με πίκλες αγγουριού, μπασμάτι και σως teriyaki. Ολόσωστα ψημένο το ψάρι, απλό το ρύζι, πολύ ολοκληρωμένο το πιάτο με ωραίες πινελιές.
Αποτυχημένο πιάτο ήταν το ψαρονέφρι. Κακόγουστα παρουσιασμένο, με σοβαρές αστοχίες στα 3 εκ των 4 υλικών του. Αντί για πατάτες (οποιασδήποτε μορφής) συνοδευόταν από τσιπς πατάτας, κρύα και ξερά. Τα φιλετίνια στημένα σαν πύργος είχαν ανάμεσά τους αρκετή ρόκα που χάλαγε και τη γεύση και τη θερμοκρασία του κρέατος. Έπρεπε να διαλυθεί η οικοδομή και να βγει εκτός τερέν η ρόκα για να φαγωθεί το κρέας. Το προβολόνε ωμό σαν τυρί του τοστ, θα μπορούσε να είχε γκρατιναριστεί, και τα ψητά ντοματίνια απλώς περιττά. Βέβαια ο φίλος μας το έφαγε με κρύα καρδιά, αλλά τον "ενισχύσαμε" κι εμείς από τα δικά μας πιάτα.

Τα γλυκά τους ήταν επίσης υπέροχα-υπέροχα-υπέροχα. Δοκιμάσαμε και τα 3. Κοινό χαρακτηριστικό τους: ανάλαφρα και με λίγη ζάχαρη, πράγμα που πάντα εκτιμώ σε ένα γλυκό. Στην 1η θέση βάλαμε την πανακότα με κρέμα καρύδας & σάλτσα μάνγκο, στην 2η το μιλφέιγ με τραγανό φύλλο Βηρυττού, κρέμα μαστίχας & φυστίκι Αιγίνης και στην 3η το παγωτό καϊμάκι με γλυκό κουταλιού βύσσινο & σπασμένο κουραμπιέ.

Μας έφεραν νερό σε δικό τους μπουκάλι και επίσης ήπιαμε ένα ποτήρι κρασί λευκό Sauvignon blanc Κτήμα Καρυπίδη και δύο ποτήρια κόκκινο Merlot Κτήμα Μπουγιούρη, αμφότερα εξαιρετικά. Σύνολο λογαριασμού με απόδειξη, στα 90 ευρώ.

Γιατί λοιπόν μια κριτική με πληθώρα λέξεων "νόστιμο, φρεσκότατο, πρωτότυπο, υπέροχο, βαθιά γευστικό, ολόσωστο, βελούδινο, μπλα μπλα μπλα... " βαθμολογείται τελικώς τόσο χαμηλά.
Καταρχάς γιατί εγώ είχα άλλη εικόνα για το συγκεκριμένο εστιατόριο και με μια αδικαιολόγητη ενέργειά τους μου την χάλασαν.
Δίνοντας το μενού σου (που εσύ το έχεις επιμεληθεί) στη δημοσιότητα με 2 ορεκτικά/ άτομο, δεν γίνεται να επικαλείσαι ότι έγινε λάθος το οποίο λες κιόλας ότι έχει διορθωθεί, γιατί τέτοια λάθη δεν γίνονται και δεν έχει διορθωθεί τίποτε.
Γιατί το Dine Athens μου επιβεβαίωσε ότι ισχύει το δημοσιευμένο μενού και μου ζήτησε συγνώμη για την δυσάρεστη εμπειρία. Γιατί ο φίλος μου που έφυγε δυσαρεστημένος θα μπορούσε να είχε φύγει πιο ικανοποιημένος με το δεύτερο ορεκτικό του, που του άρεσε πιο πολύ, και που δικαιούνταν μέσα στην τιμή των 30 ευρώ.

Γιατί... η γνωριμία μου με την Πιπεριά είχε όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχτεί μελλοντικά, καθώς στο γευστικό κομμάτι με κέρδισε. Αλλά, δυστυχώς, μάλλον, δεν προβλέπεται να υπάρξει δεύτερη φορά.

9 medium

22 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Από κριτικές που διαβάσαμε πήγαμε 4 άτομα την Κυριακή 21 Απριλίου μεσημέρι. Παραγγείλαμε: Κυδωνάτες τηγανητές πατάτες (πολύ καλές), Ρόκα με ντοματάκια και κατίκι Δομοκού (καλή η ρόκα), ψητό φιλέτο τόνου (πολύ μέτρια γεύση), καρπάτσιο λαβράκι (απαράδεκτο σε γεύση και ακριβό πιάτο, το συνέστησε το γκαρσόνι), καταϊφι με γλώσσα (τελείως άγευστο πιάτο, το συνέστησε το γκαρσόνι), ριζότο με μελιτζάνες (καλό), 1.5 κ. κρασί (καλό). Πληρώσαμε €96. Οι γεύσεις πολύ μέτριες χωρίς καμία ιδιαιτερότητα. Το πιο ωραίο πιάτο στο τραπέζι ήταν... οι τηγανητές πατάτες! Καταλάβαμε ότι χρησιμοποιούν μεγαλοσχήμονα και δελεαστικά ονόματα στους τίτλους των πιάτων, τα οποία όμως υστερούν πολύ σε γεύση και τα οποία έντεχνα ετοιμάζουν με πολύ χαμηλού κόστους υλικά, σερβίροντας τα με όμορφο αισθητικά τρόπο και πουλώντας τα σε υψηλή τιμή! Είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να ξαναπάμε (ομόφωνη απόφαση και των 4 ατόμων που πήγαμε). Δεν μείναμε καθόλου ευχαριστημένοι και μάλλον απογοητευτήκαμε. Ολόκληρα φρέσκα ψάρια για ψητά δεν υπάρχουν. Όλα τα κυρίως πιάτα είναι με δεδομένο τρόπο ψησίματος και σερβιρίσματος, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες που θα μπορούσαν να διατηρηθούν εύκολα για καιρό, βλ. έξυπνος τρόπος κατάρτισης του μενού. Το σέρβις καλό και ο χώρος καλός. Εύκολο παρκάρισμα στα πέριξ.

6 medium

20 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Φθινοπωρινό Σάββατο βράδυ, λίγη ψύχρα στην ατμόσφαιρα και τρία άτομα, μετά από κράτηση, βρεθήκαμε στην "Πιπεριά", στο Νέο Ψυχικό. Είχε τύχει να περάσω πολλές φορές απ' έξω, είχα καθίσει και μια φορά πριν από αρκετά χρόνια, χωρίς να σχηματίσω εντύπωση γι' αυτό το εστιατόριο, είχα διαβάσει και τις αντικρουόμενες κριτικές αγαπητών φίλων και αξιόλογων έμπιστων χρηστών του ask4food, οπότε προσωπικά πήγαινα "κρατώντας μικρό καλάθι".

Ο χώρος, συμπαθητικός, λιτά διακοσμημένος, φωτεινός, τα τραπέζια σε ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μην ακούγεται η φασαρία από τους διπλανούς. Θα μπορούσε πάντως, να είναι λίγο πιο "ζεστά" διακοσμημένος...

Το προσωπικό ευγενέστατο και η εξυπηρέτηση άριστη. Μόλις φτάσαμε, ρώτησαν αν είχαμε κράτηση ή όχι και έδωσαν επιλογές για το πού να καθίσουμε, στη συνέχεια ρώτησαν αν προτιμούσαμε νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο και έφεραν, όπως ζητήσαμε, μια κανάτα από τη βρύση, η οποία ανανεωνόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης, παρότι το εστιατόριο ήταν γεμάτο, το σερβίρισμα έγινε στην ώρα του, τα πιάτα έφτασαν με τη σωστή σειρά και ό, τι ζητήθηκε, μας το έφεραν με χαμόγελο και ταχύτατα.

Ας περάσουμε στα του φαγητού όμως! Βλέποντας τον πολύ ενδιαφέροντα, εκτεταμένο, αλλά όχι υπερβολικό, κατάλογο παραγγείλαμε και δοκιμάσαμε τα ακόλουθα.

- Ψωμάκια (λευκά και μαύρα) με ντιπάκι ψητής πιπεριάς. Φρεσκοψημένα και νόστιμα τα ψωμάκια, δυνατή η γεύση του ντιπ, πολύ καλή αρχή για το δείπνο μας.

- Σαλάτα Τhai με μάνγκο, κινέζικο λάχανο, μέντα και μοσχολέμονο με φρέσκο κόλιανδρο. Φρεσκοκομμένη, εξαιρετικά δροσερή, πολύ ενδιαφέρων ο γευστικός συνδυασμός των εκ πρώτης όψεως όχι και τόσο ταιριαστών μεταξύ τους υλικών. Μας άρεσε πολύ!

- Τσιροσαλάτα με αγγουράκι και λιαστές ντομάτες. Πιάτο-αποκάλυψη στην απλότητά του! Καπνιστός, λίγο πικάντικος, τσίρος που η γεύση του έδενε αρμονικά με το αγγουράκι και τις λιαστές ντομάτες. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

- Μύδια με τζίντζερ, σάλτσα σόγιας και τσίλι. Αρκετά καυτερή η γεύση τους, μου άρεσαν, χωρίς να ενθουσιαστώ.

- Φιλέτα πέρκας σε καταΐφι, με γλυκόξινη σάλτσα. Πραγματικά πεντανόστιμο πιάτο! Πρωτότυπη ιδέα, να είναι τυλιγμένο το φιλέτο του ψαριού στο φύλλο καταΐφι, τέλειος ο γευστικός συνδυασμός με τη γλυκόξινη σάλτσα!

- Κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα και στακοβούτυρο. Θεσπέσια γεύση, αποτελεί το πιάτο-ναυαρχίδα του εστιατορίου, το απόλυτο must taste, για όποιον επισκεφτεί την "Πιπεριά".

Ήπιαμε λίγο κρασάκι, αποφασίσαμε να μη φάμε επιδόρπιο, γιατί είχαμε χορτάσει και απολαύσαμε την κερασμένη γλυκόπιοτη τσικουδιά που μας πρόσφεραν, όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό.

Κόστος, χωρίς το κρασί, 16-17 ευρώ το άτομο, εκτιμώ πολύ καλό value for money, με μόνη παρατήρηση ότι σε κάποια πιάτα οι τιμές θα μπορούσαν να είναι λίγο χαμηλότερες.

Συνολικά, φύγαμε πολύ ικανοποιημένοι από ένα πραγματικά αξιόλογο δείπνο. Προσωπικά, σκοπεύω με ευχαρίστηση να ξαναπάω στην "Πιπεριά", ένα εστιατόριο με θαλασσινά εξαιρετικά μαγειρεμένα, άψογη εξυπηρέτηση, συμπαθητικό χώρο και λογικές τιμές. Αγαπητές και αγαπητοί φίλοι του ask4food, έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα!

ΥΓ. Συμπίπτει να γράφω αυτή την κριτική, έχοντας πριν λίγο διαβάσει τα τελευταία λόγια της πιο πρόσφατης κριτικής που έγραψε ο αγαπητός mavtasos. Εκεί αναφέρεται στο: ''The bitter end'' κάνοντας έναν απολογισμό και ευχαριστώντας φίλους. Αγαπητέ mavtaso, η παρουσία σου στο ask4food είναι πολύτιμη. Είσαι ένας από τους κορυφαίους χρήστες, με αξιόπιστη και νηφάλια ματιά. Ελπίζω να αναθεωρήσεις, να κάνεις μια στάση στις πρώτες 100 κριτικές και να συνεχίσεις τη δεύτερη εκατοντάδα!

Έκπτωση μέχρι 10%
Etable

'Αγγελου Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό

210 6729114, 210 6728438