Loader

Περιγραφή

Όλη μέρα ανοιχτό, πολύ μεγάλη ποικιλία από μπύρες.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

29 Ιουν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Εχοντας καιρό να γράψω, αν και ποτέ δεν έπαψα να επισκέπτομαι καταστήματα και παρά την αύξηση του ΦΠΑ (24% πλέον από 13% πριν ένα χρόνο) θα ξεκινήσω τις κριτικές απο το ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ, μια μπυραρία που επισκευτήκαμε 4 άτομα πριν μια εβδομάδα με αφορμή τα γενέθλια μου.

Το φοβερό στην όλη υποθέση είναι ότι για λόγους μεροληψίας δεν διάβασα καμία προηγούμενη κριτική ακόμα, αλλά πρόσεξα ότι το 42% στο μέσο όρο των φίλων στην ποιότητα φαγητού και 62% στο VFM με βρίσκουν να συμφωνώ πλήρως.

Ξεκινώντας από το χώρο με μια λέξη τον αναφέρεις εντυπωσιακό, ειδικά το καλοκαίρι αν και εσωτερικά τον πρόσεξα επίσης προσεγμένο για τα δεδομένα μπυραρίας. Η εξωτερική ταράτσα (που κλείνει 100% και για το χειμώνα) είναι μια τέλεια επιλογή για όσους αρέσκονται να λικνίζονται η να συζητούν μετα ροκ μουσικης τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες με όμορφο και νεαρό κόσμο γύρω τους (αν και εγω προτιμό να βλέπω την πανσέληνο στο Κάστρο στο Πόρτο ράφτη να ατενίζω το κεντρικό Αιγαίο, ενω με δέρνει το μελτέμι του Ιούλη). Ο χώρος φοβερά καλάισθητος, το μπάρ μικρό αλλά πολύ όμορφο, ειδικά ο φωτισμός, η όλη κατάσταση θυμίζει ροκ καφε, κοσμικού νησιού 20 και πλέον χρόνια πριν. Τα τραπέζια μικρά, πολλά και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Η θέα αν και σε αστικό τοπιό θεωρείται καλή.

Η εξυπηρέτηση σε γενικές γραμμές ήταν καλή, γρήγορη και διεικπαιρεωτική από νεαρούς. Ανανέωναν αμέσως το νερό κανάτας όταν το ζητούσαμε και έφερναν τις επιπλέον παραγγελίες. Το μοναδικό φάουλ ήταν ότι μας έβαλαν σε μικρό τραπέζι για 4 άτομα σε σημείο να μη χωράει η ποικιλία κρεατικών και τα 5-6 ποτήρια και να έχουμε ακουμπήσει πράγματα μέχρι και στο πάτωμα.

Το χύμα ροζέ ημίγλυκο (1/2 λίτρο) που παραγγείλαμε ήταν καλό αλλά στα 8 ευρώ (!!!! αλλού αγοράζεις τουλάχιστο 1 λίτρο). Σε μπύρες έβρισκες 'Ο, τι ήθελες αλλά οι τιμές ήταν τσιμπήμένες ελαφρώς. Τα αναψυκτικά 250 ml ήταν στα 3 ευρώ, τιμές που ξεπερνούν τη μέση καφετέρια. Και εδώ εννοείται πως θα φάς και θα πληρώσεις και κουβέρ 1-1,5 ευρώ το άτομο. Η ποικιλία κρεατικών ήταν μεγάλη μεν για 2 άτομα, αλλά αρχικά φάνηκε εντυπωσιακή και νόστιμη στην ξύλινη τάβλα, αλλά μόλις όλα άρχισαν να κρυονουν αποδείχτηκε η μέτρια ποιότητα στο κοτόπουλο, το κρέας και τα λουκάνικα, όλα χονδικής και βιομηχανιας, τηγανισμένα και κακοψημένα σε μέτριας ποιότητας λάδι (είχαμε και πόνοκοιλους-φουσκώματα το βράδυ).

4 άτομα πληρώσαμε 42 ευρώ άλλα έφαγαν σχεδόν οι δύο και ήπιαν οι τρείς και φυσικά όχι πολύ. Και δυστυχώς φάγαμε κάτι που θα θέλαμε να ξέχασουμε, ευτυχώς σε όμορφη ατμόσφαιρα.

Καλύτερα να πάτε για μία η δύο σκέτες μπύρες ο καθένας. Τότε μάλιστα. Αν μας ακούνε οι υπέυθυνοι να δώσουν βάση στην κουζίνα. Στο μαγαζί αυτό αξίζει να προσφέρεται κάτι καλύτερο.

4 medium

08 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Πήγαμε παρέα πέντε ατόμων, μετά από πρόταση γνωστών μας, για μπύρα και φαγητό. Αν και καθημερινή, το μαγαζί είχε αρκετό κόσμο, ο οποίος γινόταν όλο και περισσότερος καθώς προχωρούσε η ώρα.

Το περιβάλλον όμορφο. Ο χώρος είναι χωρισμένος σε διάφορα τμήματα: ένας μεγάλος χώρος με τραπέζια προς τη μεριά της πλατείας της Νέας Φιλαδέλφειας με ωραία θέα, ένας χώρος που ήταν το μπαρ και ένα ακόμη χώρος με τραπέζια προς τη μεριά της Βρυούλων. Είχαμε κάνει κράτηση και το τραπέζι μας ήταν στο μεγάλο χώρο με θέα την πλατεία, όμως επιλέξαμε τελικά να μην κάτσουμε εκεί καθώς, αν και δεν ήταν ακόμη γεμάτος, ο χώρος είχε ήδη αρκετό καπνό από τα τσιγάρα των θαμώνων... Έτσι διαλέξαμε να πάμε στην άλλη πλευρά, όπου, όπως καταλάβαμε αφού δεν υπήρχαν τασάκια, ήταν για τους μη καπνίζοντες. Ο χώρος αυτός ήταν πιο "πριβέ" και πιο ήσυχος, ιδανικός για να μπορείς να συζητήσεις με την παρέα σου, απλά δεν είχε θέα.

(Εδώ μια γενική παρατήρηση: γιατί για τους μη καπνιστές οι καταστηματάρχες "κρατούν" πάντα τα χειρότερα τραπέζια; Εμείς δεν πήγαμε για τη θέα στην πλατεία, και ίσως να μας ήρθε καλύτερα που πήγαμε σε πιο ήσυχο σημείο, αλλά δεν παύει κανείς να έχει την αίσθηση ότι ως μη καπνιστής αντιμετωπίζεται σαν πελάτης Β' κατηγορίας στο θέμα του τραπεζιού. Ομολογώ ότι αυτή η λογική, δε μου έκανε θετική εντύπωση για το μαγαζί).

Το μαγαζί προσφέρει έναν αρκετά μεγάλο κατάλογο από μπύρες. Αν και δεν βρήκα τη μπύρα που συνήθως προτιμώ, εντούτοις υπήρχαν άλλες ικανοποιητικές επιλογές και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από τις μπύρες τους.

Για φαγητό πήραμε δύο μικρές ποικιλίες μία κρεάτων και μία με λουκάνικα. Η ποσότητα του φαγητού ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και αν και οι μερίδες ήταν θεωρητικά των 2 ατόμων η κάθε μία, χορτάσαμε και οι πέντε και έμειναν και μερικές μπουκιές. Από άποψη γεύσης πάντως, δεν τρελαθήκαμε. Όχι κακή αλλά όχι και κάτι ιδιαίτερο.

Η εξυπηρέτηση από τους νεαρούς και τις νεαρές σερβιτόρους, αν και λίγο αργή, εντούτοις ικανοποιητική και με ευγένεια.

Στα θετικά του καταστήματος και η καλή μουσική (κυρίως προς το ροκ) που ταίριαζε με τα δικά μας γούστα.

Ο λογαριασμός μας ήταν συνολικά περί τα 75 ευρώ (15 ευρώ το άτομο), τιμή που κρίνεται ικανοποιητική.

Παρά το θέμα με τον καπνό και το τραπέζι, η γενική εντύπωση ήταν θετική και είναι πιθανό να επισκεφθούμε το κατάστημα και στο μέλλον.

Έκπτωση μέχρι 15%
Etable

Βρυούλων 4, Πλ. Πατριάρχου, Ν. Φιλαδέλφεια

210 2582751

Σημερινές

Ανακοινώσεις

2 ΝΕΕΣ

ΜΕΖΕΔΟΠΟΙΕΙΟ ΣΚ...
25η Μαρτίου.
Μουσικά Μεζεδ/λεία
Ν. Ψυχικό