ΣΠΟΝΔΗ

Γαλλία

  Πύρρωνος 5, Παγκράτι [Χάρτης]
  210 7564021, 210 7520658
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Περιγραφή
Πολυβραβευμένο, κατ' ευθείαν από το Παρίσι.
Ώρες λειτουργίας:
Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Παγκράτι, Αθήνα
Ιουν
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
65-80

Δεν εφυγα ευχαριστημενη απο τη Σπονδή. Εφυγα, για αρχή πεινασμένη.
Ας τα παρουμε ομως με τη σειρά. Η Σπονδή ήταν για μένα απωθυμένο ετών, απο τα χρόνια που δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τέτοιο εστιατόριο. Ε, λίγο που τωρα πια μπορούμε ποτε ποτε να κάνουμε τέτοιο δωρο στον εαυτό μας, λίγο που έτρεχα οι Ημερες Βραβευμένης Γαστρονομίας, αποφασισαμε να πάμε.

Κανονικη τιμή ντεγκουστασιον 130 ευρω, τιμη προσφορας στα 68 €. Φερ, σκεπτόμενη οτι πηγαίναμε σε ενα απο τα ιστορικότερα και πιο φινετσάτα μαγαζιά της Αθήνας. Βαλαμε τα γιορτινα μας, στολιστηκαμε και πηγαμε.

1. Ο ΧΩΡΟΣ:
Το τραπέζι μας βρισκονταν στην πίσω πλευρα του κήπου. Υπεροχος χωρος. Ομορφα αστικο τοπιο, με μια κλιματαρια να αγκαλιασει τον τοιχο πίσω μας. Πολυτελη σερβιτσια, καλο τραπεζομαντηλο, γλυκος φωτισμος, τα τραπεζια δεν ηταν στριμωγμενα. Αν και παρστηρησα οτι σε τραπεζι 6 ατομων, τοποθετησαν 2 ζευγαρια που δεν ηταν παρεα, με κενο αναμεσα, και αυτο με ξενισε, γιατι, ενω στο New York Sandwich ειναι αποδεκτη πρακτκκη να καθεσαι σε τραπεζι με ξενους, σε πολυτελες εστιατοριο δεν θα επρεπε να ειναι.

2. ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ:
Εδω τώρα δεν θα τα πάμε καλά. Παρατηρούσα προσεκτικά το σερβις, ως επαγγελματίας του κλάδου. Η υποδοχη ηταν ευγενική, μας οδηγησαν στο τραπεζι μας. Ηταν διακριτικο και τακτοποιημενο το σερβις, όμως: 2 φορές αναζητησα σερβιτόρο και δεν με πρόσεξε κανείς για πάνω απο 5 λεπτά, τη ν πρώτη φορά με άδειο μαγαζί κιολας. Έπιασα το προσωπικό, όσο τα πραγματα ήταν χαλαρά, να αράζει σε εμφανές σημείο και να συζητά, που από μόνο του φυσικά δεν είναι κακό αλλα επουδενί δεν πρέπει να συμβαίνει στην σάλα. Όχι σε εστιατόριο τέτοιου επιπέδου. Τέλος, δεν μας προτάθηκε pairing για το μενού μας, ούτε όταν ζητήσαμε να μας προτείνει κρασί που να δένει με το μενού. Κακό αυτό, και αν ήταν πολιτική του μαγαζιού ακόμα χειρότερα.

3. ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ:
Γνωρίζαμε ότξ πηγαίναμε σε γαλλικό εστιατόριο, Γνωρίζαμε τη σύνθεση του μενου μας, δεν υπήρχαν εκπλήξεις εκει.
Η εκπληξη ηρθε όταν ειδαμε το μέγεθος των μεριδων σε ενα μενου 6 πιατων που στοιχιζε σε μιση τιμη 68 ευρω. 68 ευρω φιλε, και δεν εφτασε ουτε ως τον φάρυγγα. Δεν ειναι το πρωτο μας ντεγκουστασιον, να βαλουμε λιγο ενα οριο σαυτο το πραγμα με τις μεριδες των ντεγκουστασιον σας παρακαλω!

Ένα ένα ομως:
* Το κερασμα του σεφ: κάτι με παντζάρι, και παγωτο μουσταρδα (καλο το παγωτο) συνοδεια ενός λουκουμά γεμιστου με μια νόστιμη κρέμα. Μα για όνομα, δεν μπορούν να μάθουν να κάνουν λουκουμαδες που δεν κρατανε λαδι; Η μάνα μου μπορεί. Ήρθε με 2 ψωμάκια για τον καθένα μας: ενα μπαγκετίνι οπως ειπε ο σερβιτόρος αλλα ήταν χωριάτικο ψωμί, ψημμενο λλλλιγο παραπανω αποσο επρεπε, μαι ενα ψωμακι με ζυμη κρουασαν ολικης που ήρθε στο πιάτο μου καμμένο στην κάτω πλευρά του. Ήταν μαυρο, όχι τραγανό. Αυτό φυσικά και δεν έπρεπε να συμβεί σε τετοιο εστιατόριο. Δεν έπρεπε να βγει απο την κουζίνα ποτέ.

*Φουαγκρα με κονφι περγαμοντο αμυγδαλα και βασιλικο: αρκετη ποσοτητα γιαυτο που ηταν. Συνοδευονταν με ψητο ψωμι που ηταν ειδιμα φτιαγμενο για να συνοδευσει το φουαγκρα. Γιατι να βαλω αυτη τη φινα παστα πανω σε κακοψημενο, ξερο ψωμι, δεν θα καταλανω ποτε. Το αμυγδαλο ηταν ακαβουρδιστο, γιατι, γιατί ηταν ακαβουρδιστο; Ο βασιλικος ηταν αμελητέος, ουτε προσθεσε κατι ουτε αφαιρεσε. Στο κονφί δεν αναφέρομαι γιατί δεν ένιωσα τη γεύση του. Δεν ξέρω γιατί.

*Μους σφυριδας με ζωμο απο κρεμμυδια και βοτανα. Ωραια λες, θα εχει αρωματα το πιατο. Ε δεν είχε, τουλάχισυον όχι από βότανα. Είχε θάλασσα απο τη μους, και την υπέροχη γλύκα απο τα τριμμενα κρεμμυδια που ψηθηκαν σε εξαιρετικής ποιότητας βούτυρο. Αυτο ναι. Αλλά αν ήθελα κρεμμυδόσουπα, θα την είχα παραγγείλει. Δεν είχε εντάσεις το πιάτο ενώ ανετα μπορουσε να έχει.
*Χτενια ψητα με πουρε μήλου με κανπιστό τσαι και τραγανό ψωμι. Ωραια τηγανισμενα σε βούτυρο τα χτένια, όμως, πάλι άνευρο πιάτο. Δεν είχαν το βαθος τα αρωματα που θα μπορουσαν. Ηταν φλατ.
*Χοιρινο με μελιντζανα με χαρισσα. Και κρεμμυδι ελεγε, που δεν το γευτικα. Λοιπον, οταν βαζεις μια σταγονα χαρισσα στο πιατο δεν την βάζεις στο τιτλο. Το χοιρινό ψημενο τελεια, η μελιντζανα καλη. Ομως, ως κύριο πιάτο του μενου, τα 50 γραμμαρια κρεατος στην μεριδα ηταν γελοιο. Αληθεια.

*Μουσλιν πατάτας με ενα κρεμωδεσ τυρι και τρουφα. Ομορφη κρεμα, ανύπαρκτη τρουφα, και σορυ κιολας, αλλα η τρουφα εχει πολυ χαρακτηριστικη γευση, δεν εξαφανιζεται ευκολα.
*Predessert κατι δροσερο με ανανα και φραουλα μεσα. Δροσερο. Ευχάριστο.
*Σοκολατα, μαρενγκα, γκαναζ, καφες. Ομορφο στο ματι. Ο σερβιτόρος μας ειπε να τρωμε μπουκιες με απολα για να νιωσουμε ολοκληρωμενη εμπειρια, οπως και εκανα γξατι ποια ειμαι εγω που θα του φερω αντιρρηση. Αλλα, το μονο που γευτικα ηταν καφες. Τα καλυπτε ολα.

4. Το διαταυτα:
68€ το ατομο στην προσφορα. 65€ ενα μπουκαλι κρασι. 7 € το ανθρακουχο νερο.

Θα ξαναπηγαινα στην Σπονδη; Οχι, δεν μου αρεσει να με πρρνανε για ανοητο. Σορυ.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Παγκράτι, Αθήνα
Φεβ
11
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
81-100

Τίποτα δεν είναι τυχαίο..

΄Ηθελα χρόνια να επισκεφτώ τη Σπονδή αλλά οι τιμές της ήταν πάντα αποτρεπτικές. Όταν λοιπόν την είδα να φιγουράρει στη λίστα του DineAthens με ειδικό μενού στα 60ευρώ το άτομο, έκανα πρώτα την κράτηση και μετά το σκέφτηκα!

Σάββατο 6.2.2016 ώρα 22.00πμ. Το τραπέζι μας ήταν στο επίπεδο της εισόδου (και όχι στη μεγάλη αίθουσα του υπογείου) γεγονός που προσέφερε μία αίσθηση ιδιωτικότητας και ρομαντισμού. Η μεγάλη αίθουσα είναι μεν φωτεινή και εντυπωσιακή αλλά λίγο βαβούρικη.

Μεγάλο plus: το μενού είχε 5 πιάτα, τελικά όμως φάγαμε 8 με «προσθήκες του σεφ».

Πιάτο 1ο: Μους παντζάρι με παγωτό λεμόνι και μία δαντελωτή κριτσινοειδής φλούδα, που αδυνατώ να θυμηθώ τι ήταν. Συνοδευόταν με μπουκίτσες ζύμης με καπνιστό γάλα. Όχι φοβερό πιάτο, αλλά αρκετά ενδιαφέρον για να ξεκινήσεις τα γαστροταξίδι..

Πιάτο 2ο: Φουά γκρα με μιλφέιγ κυδώνι και ραβέντι. Το πιάτο συνοδευόταν με ζεστό ψωμάκι και ο σερβιτόρος μας προέτρεψε να αλείψουμε το φουά γκρα σε αυτό, γεγονός που εκτίμησα πολύ και με έκανε να νιώσω πολύ άνετα και φυσικά να το αλείψω. Και ήταν φοβερό.

Πιάτο 3ο: Μους σφυρίδας σε ζωμό από βότανα και κρεμμύδια. Εδώ απογειώθηκα. Πόσο γευστικό μπορεί να είναι ένα πιάτο λοιπόν? Τόσο! Αυτό το πιάτο νομίζω ότι δεν θα το ξεχάσω ποτέ και επίσης ένα τέτοιο πιάτο δεν μπορούν να το φτιάξουν πολλοί σεφ..10΄!

Πιάτο 4ο: Μοσχαράκι με σως καφέ και σάλτσα μοσχαριού, ταρτάκι από μανιτάρι, τρούφα, μαϊντανό και baby potatoes. Εδώ σίγουρα θα φάνε και οι πιο απλοί ουρανίσκοι, νόστιμο, λαχταριστό, ιδανικά ψημένο και χορταστικό.

Πιάτο 5ο: Το δεύτερο πιάτο που έστειλε στα ουράνια ήταν η μους reblochon. Όταν το διάβασα σκέφτηκα ότι θα είναι μπουχτιστικό.. όταν το έβαλα στο στόμα μου και έλιωσε σε κλάσματα δευτερολέπτου, αναρωτιόμουν ποιος θεός σκέφτηκε αυτή την παραλλαγή να του σφίξω το χέρι..

Πιάτο 6ο: Σορμπέ λεμόνι/ακτινίδιο για να ξεπλύνουμε τον ουρανίσκο.

Πιάτο 7ο: Η Σπονδή φημίζεται για τα γλυκά της και δεν μας διέψευσε.. Και από εμφάνιση και από γεύση, δεν έχεις ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο. Σε ένα ψηλό, κωλονάτο ποτήρι σαν της σαμπάνιας, πραλίνα φουντουκιού με μους καφέ. Στο πιάτο δύο σφαίρες από μαρέγκα, η μία γεμιστή με παγωτό λεμόνι, η άλλη με παγωτό θυμάρι (! ), αφρός λεμονιού και φύλλα καραμέλας. Δεν ξέρω τι με εντυπωσίασε πιο πολύ. Ήταν τόσο όμορφο που δεν ήθελα να το φάω και όσο το έτρωγα δεν ήθελα να τελειώσει..

Πιάτο 8ο: Ταρτάκια μήλου και λεμονιού και ράβδος πραλίνας και σκάσαμε. Ναι, με τις μερίδες που αρχικά θεωρείς μικροσκοπικές, σκάσαμε πανηγυρικά.

Να προσθέσω ότι 2-3 φορές ήρθε ο σερβιτόρος μας με ένα καλάθι με διάφορα ήδη ψωμιών και κάθε φορά διαλέγαμε διαφορετικό για να συνοδεύσουμε τα πιάτα μας. Το δε προσωπικό ήταν εξαιρετικό και ουδεμία έπαρση που συχνά εντοπίζεται σε γελοία, νεοπλουτίστικα εστιατόρια.

Η Σπονδή είναι διαφορετική. Είναι η κλασσική αριστοκρατία με μοντέρνες γεύσεις. Θέτει τον πήχη της ποιότητας και τον κρατάει υποδειγματικά ψηλά. Βγαίνοντας και κλείνοντας την πόρτα, σκέφτηκα ότι πιθανόν να μην ξαναέρθω ποτέ εξαιτίας των τιμών, έκανα όμως ένα ταξίδι σε άλλη γαστρονομική διάσταση και εξυπηρετήθηκα όπως ποτέ άλλοτε. Very well done.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Παγκράτι, Αθήνα
Αυγ
01
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
81-100

Μπαίνοντας στο χώρο διαπιστώνεις αμέσως ότι δεν είναι ένα μαγαζί όπως τα άλλα, τραπέζια αραιά και μεγάλα, ευγενέστατοι και καλοντυμένοι σερβιτόροι, όμορφη διακόσμηση, επώνυμα σερβίτσια κτλ...

Η βραδιά ξεκινά πολύ ευχάριστα, ένας ευγενέστατος κύριος μας πηγαίνει στο τραπέζι και μας έφεραν τους καταλόγους. Εδώ να αναφέρω δυο πράγματα, πριν πάμε στο μαγαζί είχαμε μπει στην σελίδα τους και είχαμε ενημερωθεί για το μενού όπως και για τις τιμές και έτσι ξέραμε τη θέλουμε να παραγγείλουμε και πόσο περίπου θα μας κόστιζε και δεύτερων στον κατάλογο που έδωσαν στην σύζυγο μου δεν ανέφερε τιμές (αυτό δεν το έχουμε δει σε άλλο εστιατόριο, ούτε εδώ ούτε στο εξωτερικό) δεν θεωρώ πως είναι κακό, απλά μου έκανε εντύπωση.

Αφού αποφασίσαμε και παραγγείλαμε μας φέραν κάποια κεράσματα τα οποία ήταν αρκετά ενδιαφέρον, μετά μας έφεραν το ψωμί που ψήνουν εκεί (μπαγκέτα λευκή, μπαγκέτα με ελιά και ένα από ζύμη σφολιάτας) μαζί με κρητικό λάδι αρκετά καλό επίσης.

Τα πρώτα πιάτα που παραγγείλαμε ήταν τα βατραχοπόδαρα και το αυγό με το μπέικον, το αυγό ήταν αρκετά ενδιαφέρων με ωραία κρεμώδη υφή και αρκετά καλή γεύση. Τα βατραχοπόδαρα όμως δεν ήταν πραγματικά τίποτα το αξιόλογο (δεν είχε τύχη να ξαναδοκιμάσω), η γεύση που είχε ήταν σαν ένα παναρισμένο και ωραία ψημένο κοτόπουλο!!!

Στα κυρίως πιάτα τα πράγματα δυστυχώς ήταν μια μεγάλη απογοήτευση, ο μύθος που είχαμε στο μυαλό μας για την Σπονδή κατέρρευσε μονομιάς, η μερίδες ήταν πραγματικά μικρές το φιλέτο πάπιας που είχα πάρει εγώ στο μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων και με ελάχιστο συνοδευτικό, αντίστοιχα και της συζύγου μου, στην γεύση τα πραγματικά ήταν πάρα πολύ νόστιμα αλλά σε καμία περίπτωση αυτά τα πιάτα δεν αξίζουν 49€ το ένα, με βάση την ποιότητα την γεύση και την ποσότητα θα έλεγα ότι 25€ θα ήταν μια απόλυτα δικαιολογημένη τιμή και για την πάπια και για το φιλέτο από αρνάκι γάλακτος.

Το επιδόρπιο σίγουρα ήταν το καλύτερο σημείο του δείπνου, ήταν τόσο καλό που μπορώ να πω ότι μου έφτιαξε την διάθεση και την απογοήτευση που είχα από τα προηγούμενα πιάτα!!!

Η τιμή βγήκε στα 250€ μαζί με ένα πιάτο γαλλικά τυριά και 2 εξαιρετικά ποτήρια λευκό κρασί από την Εύβοια. Έχω την εντύπωση πως θα μπορούσε να προσφέρει την ίδια κουζίνα με αρκετά χαμηλότερη τιμή, όλα ήταν πολύ καλά αλλά η τιμή δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που φάγαμε!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Παγκράτι, Αθήνα
Ιούλ
04
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
81-100

Επίσκεψη στην καλοκαιρινή αυλή της Σπονδής τον Ιούνιο.
Η αυλή είναι πολυ όμορφη, και προσφέρει μια ευχάριστη νότα δροσιας.

Το μαγαζί ειναι πολλα χρόνια εκεί, κοντά στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκρατι, σε μια γειτονια με φαγητο καθε αλλο παρα εκλεπτυσμένο και το parking να ειναι γενικα δυσκολη υπόθεση, αλλα όχι τόσο πολύ το καλοκαίρι.

Να ενημερωσω οτι στην παρέα ειμαστε πλημμελώς μυημένοι στην γαλλική κουζίνα και καθόλου στην μοριακή (βάπτισμα του πυρός). Πρέπει να ληφθεί αυτό υπόψη για την κριτικη που ακολουθεί.

Επιλέξαμε την λύση του μενού Aποκαλυψη (στο spondi. gr θα βρειτε το μενου και αρκετες πληροφοριες, επίσης μπορείτε να κανετε κρατηση online) προκειμένου να αποκτήσουμε σφαιρική άποψη

Τα πρώτα ψωμάκια δεν μας αρεσαν, τυπικά κατεψυγμένα, χωρίς καποια ποιοτητα ή καποιο χρώμα.

To φουα γκρα ήταν πολύ καλό και το.. πακετάρισμα του εκπληκτικο.

Στην πάπια δεν πέτυχαν αυτό που ζητήσαμε στο ψήσιμο και ήταν πιο σκληρη απο οσο θα θελαμε.

Το λαυρακι απλό και με ωραίες συνοδείες, το στρειδι ηταν και μια εικαστική απόλαυση.

Μεγάλη η ποικιλία των τυριών, οι γνώστες του είδους σίγουρα θα πειραματισθουν και θα ικανοποιηθουν.

Για τα γλυκα αδυνατουμε να... κανουμε οποιοδηποτε αρνητικο σχόλιο.
(Το ρουμι που συνοδευει την σοκολατα ηταν πολυ καλο. )

Σε ότι αφορα το μεγεθος των μεριδων (οι αναγνωστες σιγουρα θα ενδιαφερονται να μαθουν), εφοσον καποιος επιλεξει μενου α λ καρτ, σιγουρα θα φυγει χορτασμενος (ειδικα αν ειναι γυναικα). Τα κυριως πιατα δεν ειναι μικρότερα από οτι θα βρίσκατε σε καποιο αλλο καλο εστιατόριο.

Η διαδικασια του a la carte κραταει τουλαχιστον 2 ωρες.
Τo service ηταν καλο, φιλικο, χωρις περιττές φιοριτούρες.
(Υπήρχε βεβαια και ένα άτομο που άφηνε να φανει η κουραση του και εκτελουσε μηχανικά και αργόσυρτα τα δέοντα. )
Στα κρασια ο σομελιέ μας καθοδήγησε ορθά, και συμφωνα με τα όσα του ειπαμε.

Στο τελος της βραδιας συμφωνησαμε ολοι οτι ηταν μια ενδιαφερουσα γευστικη εμπειρια αλλα και συνολικα μια ευχαριστη εμπειρια (οχι ομως αψογη). Στο ερωτημα αν αυτο αξιζει τα λεφτα που ζητουνται, κανεις δεν απάντησε θετικα. Επισης κανεις δεν δήλωσε ότι θα αναζητήσει εκ νεου να δοκιμάσει μοριακή κουζίνα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Παγκράτι, Αθήνα
Σεπ
20
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
81-100

Η επισκεψη μου στη σπονδη ηταν απωθημενο χρονων. Την πρωτη φορα που την επισκεφθηκα ηταν το 2012 οποτε και δοκιμασα ενα μικρο μενου στα πλαισια των χρυσων σκουφων. Το μενου ηταν απογοητευτικο αλλα επειδη ηταν το συγκεκριμενο μενου δεν θεωρησα οτι ειναι αντιπροσωπευτικο του εστιατοριου.

Με αυτο το σκεπτικο αυτο αποφασισα να κλεισω τραπεζι τον ιουλιο του 2014...
Η κρατηση μας ηταν για τις εντεκα καθως δεν υπηρχε τραπεζι νωριτερα οποτε πεντε λεπτα νωριτερα φτασαμε. Το τραπεζι μας δεν ηταν ακομη ετοιμο οποτε και περιμεναμε για λιγο. Στην ωρα της αναμονης μας προσεφεραν σαμπανια πραγμα που εκανε πολυ καλη εντυπωση. μετα απο εικοσι περιπου λεπτα οδηθηκαμε στο τραπεζι.

πηραμε το μεγαλο μενου (της ανακαλυψης). κατεφθασαν τα amuse bouche που ηταν τεσσερις καλοφτιαγμενες μπουκιες. ξεχωρισα το φουα γκρα με σοκολατα. πρωτο πιατο ηταν το φουα γκρα, πολυ νοστιμη τερινα με σταγονες απο διαφορες αλλες παρασκευες που η γευση τους ομως χανοταν. δευτερο ηταν το αυγο, πολυ γεματο σε γευση και κρεμωδες.

το λαυρακι ηταν οπωσδηποτε το πιο καλοψημενο ψαρι που εχω φαει και τελος η παπια που ηταν η τεραστια απογοητευση της βραδιας. κατ'αρχας ενω ολα τα πιατα μαζευονταν στην ωρα τους η μεταβαση απο το λαυρακι στην παπια εγινε πολυ γρηγορα. επιπλεον η παπια ηταν ψημενη σε υπερβολικο βαθμο. δεδομενου οτι δεν ρωτηθηκαμε για το βαθμο ψησιματος θεωρησαμε οτι θα ερθει medium, αντιθετως ηρθε βιαστικα και παραψημενη πραγμα που μας δημιουργησε εντονη την εντυπωση οτι ηταν προετοιμασμενη απο πριν και ειχε μεινει για ενα διαστημα.

τελος ηρθε η ωρα των γλυκων. το προεπιδορπιο ηταν αμελητεο αλλα ηταν ευχαριστο το οτι υπηρχε. προτιμησαμε αντι για τυρια ενα επιπλεον γλυκο. τα γλυκα ηταν το καλυτερο σημειο της βραδιας. χωρις να ειναι κατι ιδιαιτερο ηταν ευχαριστα στη γευση και καλοφτιαγμενα. ο καφες ηταν το απλουστερο με εναν αφρο πραλινας. η βανιλια ηταν το πιο γεματο σε γευση με σφολιατα και καραμελα. το λιγοτερο καλο ηταν η σοκολατα.

απο τα συναισθηματα που μου εμειναν η απογοητευση και η δυσαρεσκεια υπερτερουσαν της ευδαιμονιας του γευματος κι αυτο γιατι η φημη το ηθελε καλυτερο εστιατοριο για πολλα χρονια και ισως και να ηταν αλλα δεν την προλαβα αυτη την εποχη. κατ'αρχας δεν εφυγα τοσο χορτασμενη οσο σε αναλογου επιπεδου εστιατορια πραγμα που ειναι προαπαιτουμενο. επιπλεον το σερβις δεν ηταν ιδιαιτερα φιλοξενο, περισσοτερο θα μπορουσα να το χαρακτηρισω απομακρο και σνομπ.

τα ιδια τα πιατα εφταναν σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο ποιοτικα αλλα οχι τετοιο ωστε να δικαιολογουν τα μειονεκτηματα τους. τελος οι τιμες ηταν υπερβολικες για αυτα που φαγαμε. αναγνωριζοντας οτι οι πρωτες υλες που χρησιμοποιουν ειναι πανακριβες και παλι ο χειρισμος τους δεν ηταν τετοιος που να επιβαλλεται τετοια τιμη στον πελατη. το κοστος για δυο ατομα ηταν 310ευρω.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Παγκράτι, Αθήνα
Αυγ
11
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
81-100

Μετά από 5 επισκέψεις μου στο πολυβραβευμένο restaurant του Παγκρατίου και έχοντας πλέον μια ολοκληρωμένη άποψη για τις γεύσεις του νομίζω πώς έφτασε η στιγμή να γράψω και την δική μου κριτική.
Θα αναφερθώ στο τελευταίο μου δείπνο περίπου πρίν από μία εβδομάδα, βράδυ Κυριακής.

Έκανα τηλεφωνικά την κράτηση μου για τρία άτομα και χαίρομαι που εκπληρώθηκε για ακόμη μία φορά η επιθυμία μου για συγκεκριμένο τραπέζι. Φτάσαμε περίπου στις 21.00μ. μ και όπως πάντα δεν αγχώνεσαι για το πού θα παρκάρεις γιατί ο παρκαδόρος είναι συνεχώς εκεί για να σου τακτοποιήσει με ασφάλεια το αυτοκίνητο.

Μπαίνουμε λοιπόν στο εστιατόριο και ο ευγενέστατος Μέτρ μας οδηγεί στο τραπέζι μας και ως τζέντλεμαν μας τραβάει τις καρέκλες μας για να καθίσουμε!

Έρχεται το καλαθάκι με τα ψωμάκια και η επιλογή επειδή είναι δύσκολη για να μην κάνουμε την ζωή μας δυσκολότερη επιλέγουμε ένα από το κάθε είδος!!

Περνάμε λοιπόν στο μενού μας ξεκινώντας από τα ορεκτικά, είχαμε λοιπόν x2 Το Αυγό το οποίο ήταν γευστικότατο όπως μου είπαν οι φίλες μου που ήταν και η επιλογή τους και το δικό μου ορεκτικό ήταν Το Φουά Γκρά τηγανητό με καραμελωμένα Ποπ Κόρν και πιπέρι Τασμανίας.... νομίζω πως ότι άποψη και να εκφράσω θα αδικήσω την γεύση του, ήταν απερίγραπτα γευστικό και με μία ελαφριά πικάντικη δόση από το πιπέρι Τασμανίας.

Ως συνοδεία κρασιού κλασσικά Μαλαγουζιά Γεροβασιλείου.

Τα κυρίως τώρα, αυτά ήταν Το Μπαρμπούνι με Μαύρη Ελιά και μελιτζάνα, το Αρνάκι Γάλακτος με μελιτζάνα, τάρτα μαύρης ελιάς και λαιμός με βότανα και μουστάρδα και τέλος η δική μου επιλογή ήταν Το Περιστέρι με πουρέ από φουντούκι και πολέντα αρωματισμένη με σανό... εδώ με άριστα το 10 θα βάλω ένα 7αράκι γιατί η γεύση του δεν με εντυπωσίασε αν και το πιάτο ήταν και καλά στημένο αλλά και το κρέας του περιστεριού ψημένο έτσι ώστε να διατηρήσει τα υγρά του, θα προτιμούσα εάν υπήρχε ακόμα στο μενού το πιάτο με τα Βατραχοπόδαρα!

Ανάσα για το επιδόρπιο με ανθρακούχο νερό και συνεχίζουμε στην επιλογή γλυκού η οποία ήταν Τραγανή σφολιάτα η οποία είναι μια σταθερή επιλογή μας και ο Καφές.

Αφού λοιπόν ολοκληρώσαμε το δείπνο μας και φεύγοντας πάντοτε με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από την γεύση αλλά και από το περιβάλλον και την εξυπηρέτηση του προσωπικού είμαι σε θέση να πώ πώς το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους όσους θέλουν να φάνε ποιοτικό γαλλικό φαγητό αξίζοντας στο έπακρο ακόμα και το τελευταίο του euro.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια