ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

Μοντέρνα κουζίνα

  Αιτωλικού 72, Πειραιάς [Χάρτης]
  210 4612457
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Περιγραφή
Μοντέρνες ιδέες στο μενού. Κυριακή μόνο μεσημέρι. Κλειστά Δευτέρα.
Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Δεκ
06
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Αυτή η κριτική γράφεται πριν την ώρα της, καθαρά από θέμα συγκυριών, διότι πολύ απλά ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει και τι συνθήκες θα έχεις, για να πιαστείς με κάτι. Και επειδή οι κριτικές θα πρέπει να γράφονται υπό ΚΣ, παρ’ όλες τις αντιξοότητες, δημιούργησα το κατάλληλο mood και ξεκινάω. Ξέφυγα λίγο πάλι σε μέγεθος, αλλά για τον Βασίλαινα γράφω και όχι για την ταβέρνα του Μπάμπη του Σουγιά οπότε και στην βαθμολογία είμαι αυστηρός.
Τα δεδομένα έχουν ως εξής:
1ο. Ο γνωστός Βασίλαινας μετακόμισε πίσω από το Hilton στη θέση που βρισκόταν για αρκετά χρόνια το Αλάτσι. Ο χώρος της Αιτωλικού έγινε Βασίλαινας 1920, με νέο chef, νέο team στην κουζίνα, ψιλοανανέωση στον χώρο και μενού που παραπέμπει σε μεζέδες παλαιών εποχών για τη μέση. Μείον.
2ο. Πας σε ένα εστιατόριο με δωροεπιταγή χ ποσού. Δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσεις μόνο αυτό, αλλά σίγουρα θα δώσεις χ+ψ ποσό. Μείον.
3ο. Η παραπληροφόρηση δίνει και παίρνει. Όλα τα sites, γράφουν για πολλά και προσεγμένα αποστάγματα και για ποικιλία από μπύρες. Βρήκα μόνο 2-3 αποστάγματα και 2-3 μπύρες, τις πολύ κλασσικές. Μείον.
4ο. Η φήμη που έχει αποκτήσει κάποιος ιδιοκτήτης εστιατορίου για την ποιότητα των πρώτων υλών, το service, την ευγένεια την εξυπηρέτηση όταν συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο, τον ακολουθούν εφ’ όρου ζωής. Θα πρέπει όμως να είναι συνέχεια από πάνω, για να διορθώνει ότι στραβώνει ή ότι πάει να στραβώσει. Συν.
Που θέλω να καταλήξω.
Πήγα στο Βασίλαινας, έχοντας απολαύσει την ταράτσα του και το υπέροχο μενού του πριν λίγα χρόνια.
Έφυγα από το Βασίλαινας 1920, με άσχημα συναισθήματα και ψιλονηστικός. Γιατί;
1. Γιατί συμφωνώ με το fix menu μεζέδες στη μέση για την παρέα, αλλά διαφωνώ με την διαφορετικότητα της κύριας ύλης. Όταν μια παρέα πάει σε έναν χώρο για να τσιμπολογήσει και να πιει, θα προτιμήσει ή κρεατικά ή θαλασσινά. Εδώ όλα σχεδόν τα πιάτα ήταν θαλασσινοί μεζέδες και το υποτιθέμενο κυρίως πιάτο ήταν κοτόπουλο.
2. Γιατί θεωρώ ότι όλοι οι πελάτες έχουν τα ίδια δικαιώματα. Δεν μπορεί λοιπόν, να προσαρμόζω τον γιο μου να φάει ότι γράφει ο κατάλογος και να ακούω στο δίπλα τραπέζι, που είχε και αυτό παιδάκια, την υπεύθυνη της σάλας να λέει: ‘’Τι θέλετε να φέρω στα παιδάκια το χ πιάτο ή καλύτερα το ψ πιάτο;’’ Που φυσικά δεν υπήρχαν στον κατάλογο. Και άντε να το δεχτώ ο γιος μου είναι εκπαιδευμένος και έφαγε ότι είχε ο κατάλογος. Γιατί όμως θα πρέπει στο τέλος να φάει κέικ με ξινόγαλο και παγωτό αρμπαρόριζα και να μη φάει παγωτό βανίλια ή σοκολάτα που τρώγανε τα δίπλα παιδάκια; Και ναι μεν ο μικρός, αφού είδε τους γονείς του να το αντιμετωπίζουν επιδερμικά, αν και από μέσα νοιώθανε διαχωρισμό πατρικίων και πληβείων, έριξε την φοβερή ατάκα ‘’τα δοκιμάζω όλα για να έχω άποψη’’, κατά βάθος όμως θα προτιμούσε να φάει το παγωτό του δίπλα τραπεζιού.
Και επειδή πολλά είπα ξεκινάω και περιγράφω όσο συνοπτικά γίνεται το Βασίλαινας 1920.
Ο χώρος μου θύμισε γαλλικό bistrot με την περιμετρική τζαμαρία τα χαμηλά όμορφα κουρτινάκια, τα ωραία ξύλινα σκουρόχρωμα τραπέζια και καρέκλες, τη φωτεινότητα των φωτιστικών. Γενικά αποπνέει αρχοντιά και φινέτσα. Τι με χάλασε; Η προσπάθεια να θυμίσει παλιό παντοπωλείο, με τα ράφια με τα κρασιά, τις παλιές κονσέρβες, την σιδερένια ζυγαριά με τα ζύγια και τα υπόλοιπα vintage αντικείμενα. Αποτυχημένη και φυσικά δεν γίνεται σύγκριση με παρόμοιες προσπάθειες προσέγγισης παλαιού παντοπωλείου.
Στην εξυπηρέτηση δεν θα λάβω υπόψη το γεγονός ότι το άλλο τραπέζι είχε διαφορετική αντιμετώπιση, αλλά θα αρκεστώ στα του τραπεζιού μας. Όλα εξελίσσονταν υπό την επίβλεψη του ιδιοκτήτη και την υπεύθυνης της σάλας. Επαγγελματική εξυπηρέτηση, άριστη προσέγγιση, ενημέρωση επί όλων των πιάτων του καταλόγου, εύστοχες προτάσεις στο φαγητό, υπομονή να ακούσει τις προτάσεις και τις απόψεις πάνω στα πιάτα, σερβιτόρος χαμογελαστός και γνώστης των πιάτων που σερβίρει και των υλικών που περιέχουν.
Στα του φαγητού τώρα, πριν του μενού των 10 πιάτων και των έξτρα πιάτων που παραγγείλαμε, ήρθε ζεστό ψωμί 2 αποχρώσεων (λευκό και μαύρο), συνοδεία πολύ καλού λαδιού και ελιών. Πολύ καλή έναρξη γεύματος, αλλά –χωρίς να είμαι γκρινιάρης- γιατί αφού χρεώθηκε δεν ρωτήθηκα όπως έγινε με το νερό; Απάντηση καμία.
Στα έξτρα πιάτα που πήραμε το κεφτές κεμπάπ ήταν 6 μαμαδίσιοι κεφτέδες, πάνω σε κόκκινη πικάντικη σάλτσα με μικρές πινελιές sauce γιαουρτιού. Γευστικοί και κρεατένιοι οι κεφτέδες ζυμωμένοι με λίγο ψωμί και πολλά μυρωδικά. Ωραίο πιάτο κατάλληλο για τον μικρό μας, αλλά το συνθετικό κεμπάπ δεν κολλούσε στο πιάτο και η σάλτσα ήταν απλά μια απλή σάλτσα ντομάτας.
Τα αυγά στον φούρνο με πικάντικη σάλτσα ντομάτας, τσίλι και λουκάνικο βουβαλίσιο ήταν ο καλύτερος μεζές ever. Όλη η διαδικασία παρασκευής είχε γίνει στον φούρνο και στη συνέχεια το πιάτο διανθίστηκε με το τσίλι, τα μυρωδικά και τη σάλτσα. Πιάτο παρελθοντικό και αντάξιο των τόσων χρόνων φήμης του μαγαζιού.
Στο μενού 24, όπως τιτλοφορείται διότι κοστίζει 24 ευρώ, δεν είχε κολοκυθόσουπα και αντ’ αυτού αντικαταστάθηκε με φασολάδα βελουτέ με τσίλι. Πολύ καλή η γεύση και η υφή, σωστά χυλωμένη και όλιγον τι καυτερή, αλλά γίνομαι γκρινιάρης και ερωτώ: Αφού θέλεις κύριε chef να προσεγγίσεις τους μεζέδες που τρώγαν οι παππούδες μας, θέλω να μου πεις με στοιχεία, που βρήκες στο παρελθόν, βελουτέ φασολάδα!!!! Τρίζουν τα κόκαλα του Μακρυγιάννη αλλά και του μπάρμπα – Γιάννη του κανατά.
Πράσινη σαλάτα με κύριο συστατικό το σπανάκι, και το μαραθοτύρι από την Άνδρο. Φρεσκότατο σπανάκι και άλλες πρασινάδες, σωστή ποσότητα μυρωδικών στο πιάτο, αγελαδινό μαλακό τυρί με μάραθο στη σωστή ποσότητα, μια πολύ καλή, γευστική σαλάτα χωρίς κάτι να σε ανεβάσει.
Ταραμοσαλάτα η ατραξιόν του μαγαζιού. Λευκός ταραμάς με σπασμένη crispy αραβική πίτα. Πολύ καλό πιάτο, ωραία κρεμώδης υφή και άπαιχτη γεύση για κάποιον όπως εγώ, που δεν τρώει ταραμά.
Κροκέτες κοτόπουλο πάνω σε βάση από μελωμένο σιναπόσπορο, που ήταν εύγευστες, αλλά στην ουσία ήταν πατατοκροκέτες με ένα touch ή ένα feeling κοτόπουλου. Εδώ ο παππούς θα έλεγε στη γιαγιά: ‘’Γυναίκαααα, μάλλον ξέχασες να ρίξεις το κοτόπουλο στην γέμιση της κροκέτας’’. Σε αυτό το σημείο φυσικά, ενημερώσαμε την υπεύθυνη η οποία ρώτησε πως μας φαίνονται τα πιάτα. Αφού μας άκουσε, αρχικά προσπάθησε να δικαιολογήσει τον chef λέγοντας ότι μάλλον έτσι είναι η συνταγή, αλλά αφού δεν μας έπεισε, είπε ότι θα μεταφέρει τα λεγόμενα μας στην κουζίνα. Τα αποτελέσματα σε μελλοντική επίσκεψη άλλου χρήστη.
Γαρίδες σαγανάκι, μεζές πολύ καλός με μικρές γαρίδες καθαρισμένες, ψιλοκομμένη τομάτα, πιπεριά και τριμμένη φέτα, πολύ καλά μυρωδικά και ζουμάκι μυρωδάτο.
Καλαμάρι ψητό με μαγιονέζα με κόλιανδρο. Σωστά ψημένο στη σχάρα το καλαμάρι, απαλή και γευστική η μαγιονέζα αλλά όχι κάτι να το νοσταλγείς.
Φιλέτο μπακαλιάρου σε κρούστα εμπλουτισμένη με τα απαραίτητα μυρωδικά και την ίδια μαγιονέζα. Απλά καλό.
Τραχανάς ξινόχοντρος με διάφορα ψιλοκομμένα μανιτάρια μέσα, σωστά χυλωμένος και γευστικός.
Κόκορας με χυλοπίτες, τριμμένο πιπεράτο τυρί φέτα και ντομάτα, θα το αποκαλούσα ‘’Το Βατερλώ του μάγειρα’’. Κρατήθηκα να μην πω την άποψη μου και περισσότερο να μην αφήσω την γυναίκα μου να εκφραστεί διότι αν ήμουνα στη θέση του ιδιοκτήτη και μου λέγαν αυτά που θέλαμε να πούμε, με το κλείσιμο του μαγαζιού θα άλλαζα όλο το team της κουζίνας.
Ατυχής η επιλογή, μετά από θαλασσινά, του κόκκορα για κλείσιμο του μενού. Στο προηγούμενο μαγαζί ναι, σε αυτό που άλλαξε φιλοσοφία όχι. Το προσπερνάω. Δείγμα από μπούτι, δεν μπορώ να πω μαλακό γευστικό και τρυφερό, αλλά κόκκινο. Medium rare το πολύ. Τρώγεται έτσι το κοτόπουλο και δεν το ξέρω; Μάλλον όχι. Δεν το είδε κανείς; Μάλλον το είδε αλλά το άφησε. Επιτρέπεται σε τέτοιον χώρο; Σίγουρα όχι. Χυλοπίτες. Al dente, ναι το καταλαβαίνω, να κρατάνε λίγο, ελαφρώς σκληρές, ‘’στο δόντι’’, αλλά μη σπάσουμε και τα δόντια. Εδώ ο υπεύθυνος ελέγχου του al dente, εκτέλεσε πλημμελώς τα καθήκοντά του, με αποτέλεσμα να ακούγεται από το τραπέζι μας ένα κριτσι κρίτσι.
Με αυτό το πιάτο ο παππούς, σίγουρα θα πήγαινε να φάει στο μαγέρικο του κυρ Αρίστου.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με τριμμένο αμύγδαλο και παγωτό αρμπαρόριζα όπως και το κέικ με ξινόγαλο και το ίδιο παγωτό, θα μπορούσε και καλύτερα.
Ήπιαμε ένα τσίπουρο γνωστής μάρκας σε νορμάλ τιμή και ένα μπουκάλι ξινό νερό 1 lt στην τιμή των 4 ευρώ παρακαλώ, αφού έτσι μου ήρθε να ζητήσω μια 6άδα.
Στα της τιμής, δώσαμε άλλα 40 ευρώ πέραν του 50άευρου, πόσο not vfm για ότι δοκιμάσαμε.
Συνοψίζοντας, θεωρώ ότι έχει πέσει μεγάλο βάρος στο άνοιγμα του νέου μαγαζιού στην ευρύτερη περιοχή του Hilton, με σκοπό να διεκδικήσει μερίδιο της πίτας από τα ήδη υπάρχοντα και με σταθερή πελατεία, Vezene, Cookoovaya, Agora Select κλπ, με αποτέλεσμα να έχει αφήσει το 1920 σε 2η μοίρα, με ανεπιτυχή αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Θα συνιστούσα με όλη την καλή διάθεση που με διακατέχει, επαναπροσδιορισμό των στόχων, λεπτομερή αρχική σχεδίαση και σωστή εκτέλεση, έχοντας ως αρχή ότι ‘’2 καρπούζια ακόμα και αν είναι σε διαφορετικά χέρια, μπορεί να σπάσουν’’.
Μέχρι να ακούσω ή διαβάσω ευχάριστα νέα, πράγμα που το εύχομαι από καρδιάς διότι έχω φάει πολύ καλά παλιότερα, ο Πειραιάς προτιμάται μόνο για να πάρω ‘’το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό’’.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Μαι
26
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Γαστρονομικός μήνας Αθηνοράματος και η επιλογή του μενου (25 ευρώ χωρίς το κουβέρ) που προσφερόταν ήταν:

Σούπα κολοκύθας από καπνιστή κολοκύθα βιολογικής καλλιέργειας σε ξύλα αγριομάραθου

Φρέσκια τσιπούρα σεβίτσε με βινεγκρέτ από μοσχολέμονο, τσίλι και χρένο

Γόπα στη σχάρα με σαλάτα από κόκκινη κινόα και λάχανο τουρσί

Porridge με φαγόπυρο και θαλασσινά

Χοιρινή πανσέτα… στα κάρβουνα

Biscuit σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα

Οι προοπτικές για όλα τα πιάτα εξαιρετικές, η απόλαυση παραδόξως όχι αντάξια των προσδοκιών, με την γόπα να με αφήνει αδιάφορο ενώ η πανσέτα να με απογοητεύει πλήρως.

Φοβάμαι πως πέσαμε θύμα, μιας άτυπης θεωρίας για τα menu, που τα φέρνει να υστερούν, έναντι των επιλογών από κατάλογο.

Για κάποιο ενστικτώδη λόγο (επηρεαζόμενος και από επιλογές και κριτικές φίλων και συναδέλφων) νομίζω ότι μια επικείμενη επίσκεψη επιβάλλεται για να σχηματίσω πλήρη εικόνα.

Η εποχή βέβαια και οι οικονομικοί περιορισμοί, θα μπορούσαν να είναι αποτρεπτικοί για μια δεύτερη ευκαιρία.

Θα το κάνω όμως και ελπίζω να ανταμειφθώ για το ρίσκο μου.

Τραγούδι για Τρίτη Βράδυ:

Αυτή που περνάει - Φοίβος Δεληβοριάς

https: //www. youtube. com/watch?v=ZrEWkT6BA2c

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Φεβ
25
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
37-49

Λεπτές γεύσεις, πανδαισία χρωμάτων, ισορροπία υλικών, πρωτοτυπία, απόλυτη γευστική εμπειρία... Όμορφο και χαλαρό περιβάλλον, λίγο ακριβό ίσως, αξίζει όμως τα χρήματα που θα δώσεις...

Αυτή είναι η γενική εικόνα που αποκόμισα από την επίσκεψη μου στης “Βασίλαινας” και έτσι θα το περιέγραφα συνοπτικά σε όποιον με ρώταγε.

Η βραδιά ξεκίνησε όμορφα από το καλωσόρισμα. Από τον ευγενέστατο παρκαδόρο μέχρι τον σερβιτόρο που μας υποδέχθηκε και μας υπέδειξε το τραπέζι. Το περιβάλλον ήρεμο, αποπνέει μία ζεστασιά και μια διακριτική πολυτέλεια. Ο φωτισμός ιδανικός σου χαλαρώνει τη διάθεση. Το προσωπικό ευγενέστατο και εξυπηρετικό. Ακόμα και όταν έφτασαν μεγάλες παρέες ταυτόχρονα και χρειάστηκε να ανεβάσουν ταχύτητες, δεν διέκρινα καμία νευρικότητα, ένταση ή πανικό, σημάδι οργάνωσης, εμπειρίας και καλού συντονισμού. Ένα επιτηδευμένο “τουπέ” το έχουμε βέβαια αλλά θεωρώ ότι γίνεται με σκοπό να σε κάνουν να απολαύσεις μια πολυτελή περιποίηση και όχι από υπεροψία. Χαλαρώστε λίγο παιδιά, είστε όλοι γλυκύτατοι-ες, δεν χρειάζεται τόσο...

Την μουσική θα την ήθελα λίγο πιο “κλασική φαγητού” εννοώντας ότι θα προτιμούσα κάτι ορχηστρικό, κάτι από jazz κλπ.

Ως προς το φαγητό δοκιμάσαμε το μενού τους (menu degustation) και η επιλογή αυτή δεν έγινε τυχαία. Αφενός θέλαμε να γευτούμε αρκετά πιάτα για να σχηματίσουμε μια καλή εικόνα (πώς θα έγραφα κρiτική;) αφετέρου το ala carte δεν είχε και πολλές παραπάνω επιλογές από αυτά του μενού. Στην αρχή μας έφεραν ψωμάκι με συνοδεία μερικές ελιές, αλάτι και πάπρικα. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, θα περίμενα κάτι πιο προσεγμένο.

Ξεκινήσαμε με την σούπα κολοκύθας η οποία ήταν ανεπανάληπτη. Όμορφα δεμένη, τέλεια υφή και πεντανόστιμη, μας προετοίμασε όμορφα για τα επόμενα. Ακολούθησαν ο γαύρος μαρινάτος, η ρέγγα και η ταραμοσαλάτα ενώ προς το τέλος το μενού περιελάμβανε πιάτα με κρέας όπως χοιρινό λαιμό με άγρια μανιτάρια και μάγουλα μοσχαριού με τραχανά. Απίστευτες γεύσεις και μυρωδιές, ο ουρανίσκος μας εξεράγη!! Το γεύμα έκλεισε όμορφα με ένα υπέροχο γλυκό αρμπαρόριζας με κυδώνι, αφρός στην υφή, διακριτικό άρωμα και γεύση...

Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσα να πω έχει να κάνει μόνο με την ποσότητα του φαγητού. Οι μερίδες ήταν πάρα πολύ μικρές, κυριολεκτικά δυό μπουκιές ίσα-ίσα να δοκιμάσεις. Η ρέγγα και το καλαμάρι για παράδειγμα ήταν μεγέθους αντίχειρα, ο γαύρος μαρινάτος χώραγε πάνω σε μια μπρουσκέτα μεγέθους bake roll, λίγο καλύτερα ήταν τα πράγματα με τα κρεατικά αλλά και πάλι πολύ μικρές οι ποσότητες. Φαντάζομαι αυτό είναι λόγω μενού όπου προσφέρονται πολλά πιάτα και ότι στα αντίστοιχα ala carte οι μερίδες θα είναι φυσιολογικές. Επιφυλάσσομαι για την επόμενη επίσκεψη μου.

Για όλα τα παραπάνω πληρώσαμε 35 ευρώ το άτομο συν το νεράκι το εμφιαλωμένο (ερωτηθήκαμε για βρύσης) συν τα ψωμάκια που χρεώνονται 1,80 το άτομο εάν θυμάμαι καλά. Στο wine list μπορείς να βρεις πολύ καλά κρασιά σε τιμές προσιτές από 19 ευρώ και άνω.

Συνοψίζοντας λοιπόν θα έλεγα ότι η "Βασίλαινα" δικαίως συγκαταλέγεται στο top εστιατόρια κρατώντας πιστά μια παράδοση χρόνων και βεβαίως αποτελεί κόσμημα για τον Πειραιά μας. Σίγουρα δεν είναι το μέρος όπου μπορείς να επισκέπτεσαι συχνά (τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς) αλλά είναι μια σίγουρη επιλογή για κάποια ιδιαίτερη περίσταση ή για ένα καλό δώρο στον εαυτό σας και τον-ην σύντροφο σας.

Καλή σας όρεξη καλοφαγάδες μου, να περνάτε τέλεια!! Και μην ξεχνάτε: Λίγο κρασάκι, ένα μεζεδάκι και τα φιλαράκια μας, και όλα γίνονται πιο όμορφα...

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Φεβ
12
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Η επιθυμία μου να επισκεφθώ το εστιατόριο Βασίλαινας ήταν μεγάλη. Τα άρθρα που είχα διαβάσει για την ανακαίνιση, τον διάδοχο σεφ Άνταμ Κοντοβά, σε συνδυασμό με την ιστορία του εστιατορίου, μου είχαν κεντρίσει την περιέργεια.

Η ευκαιρία μου δόθηκε στις 27/1 σε μία παρουσίαση της Οινοποιίας Μπουτάρη.
Ήταν μία βραδιά αφιερωμένη στα κρασιά της οικογένειας Μπουτάρη τα οποία θα συνοδεύονταν από ειδικό μενού ώστε το κάθε πιάτο να ταιριάζει με το σερβιριζόμενο κρασί.

Μπαίνοντας στην αίθουσα του εστιατορίου, καταλαβαίνεις αμέσως την ιστορία που κρύβει κάθε γωνιά του χώρου. Αισθάνεσαι τη διαχρονικότητα και βλέπεις το σεβασμό στην παράδοση του ονόματος να συνυπάρχει με τη διάθεση του νέου και σύγχρονου, που βαδίζει ανάλογα με τις τάσεις των καιρών.
Γι΄ αυτό η διακόσμηση του χώρου κινείται μεταξύ μοντέρνου και κλασσικού, με μια νότα παλαιού παντοπωλείου, που τη δίνουν τα φωτιζόμενα ράφια στους τοίχους, γεμάτα με μπουκάλια και διάφορα αντικείμενα. Ρετρό λεπτομέρεια οι ανεμιστήρες στο ταβάνι. Κυριαρχεί το ξύλο καρυδιάς, μπλε χρώμα στους τοίχους, χώρος φωτεινός, καθαρός και άνετος.

Το ειδικό μενού αυτής της βραδιάς, διέθετε τέσσερα πιάτα και ένα επιδόρπιο τα οποία αντιστοιχούσαν σε μία οινική επιλογή.

Το πρώτο πιάτο που σερβιρίστηκε, ήταν καρπάτσιο μαριναρισμένης τσιπούρας με σάλτσα εσπεριδοειδών και χρένο, σερβιρισμένη πάνω σε μους γιαουρτιού. Ένα πιάτο, με τέλεια ισορροπία γεύσεων και άψογα σερβιρισμένο. Συνοδευόταν από μοσχοφίλερο Μαντινείας, το Οροπέδιο του 2014 που ήταν ελαφρύ και φρουτώδες.

Δεύτερο πιάτο, μυλοκόπι φρικασέ με άγρια χόρτα και μους αυγοτάραχου. Αυτό το πιάτο δεν μπορώ να πω ότι με ευχαρίστησε ιδιαίτερα. Το μυλοκόπι μου φάνηκε άνοστο δεν έδενε με τα χόρτα και το αυγοτάραχο είχε χαθεί ως γεύση από το πιάτο. Το κρασί όμως που σερβιρίστηκε ήταν εξαιρετικό, Ασύρτικο Σαντορίνης, το Καλλίστη Reserve του 2013, κρασί φρουτώδες με οξύτητα που παλλόταν στο στόμα.

Ακολούθησε το επόμενο πιάτο, με μάγουλα μόσχου στη γάστρα με ξινόχονδρο τραχανά Μάνης και χλωρή μυζήθρα. Εδώ, ο συνδυασμός αυτών των δύο υλικών ταίριαζε πολύ με το κρασί το γνωστό Ξινόμαυρο Νάουσας Grand Reserve του 2010. Η γλυκύτητα από τα μοσχαρίσια μάγουλα με το ξινό του τραχανά, έδενε τέλεια με την οξύτητα του ξινόμαυρου κρασιού, ενός κρασιού «must», που υπήρξε για όλους μία σταθερά ασφαλής επιλογή από τη δεκαετία του ΄70 που πρωτοκυκλοφόρησε.

Και για το τέλος μοσχαρίσια στηθόπλευρα, με πουρέ πατάτας, αρωματισμένο με λάδι τρούφας. Μου έκανε εντύπωση που ένα, κατά κάποιο τρόπο «δευτερεύον» κομμάτι του μοσχαριού, όπως είναι τα στηθόπλευρα, που δεν του δίνουμε ποτέ ιδιαίτερη σημασία και δεν το προτιμούμε, μπορεί να δώσει ένα τόσο νόστιμο πιάτο. Το κρέας σωστά ψημένο, χωρίς λίπος και καρυκευμένο με τέλεια ισορροπία έδενε εξαιρετικά με τον πουρέ πατάτας που τον απογείωνε το λάδι τρούφας. Συνοδευτικό κρασί, επίσης ξινόμαυρο Νάουσας, το 1879 Legacy του 2007. Το κρασί αυτό, που έπινα για πρώτη φορά και μου άρεσε πολύ, προέρχεται από ένα συγκεκριμένο αμπελώνα στην περιοχή Καραούτσα, όπως μας εξήγησε ο ευγενέστατος σομελιέ. Ήταν ένα συγκλονιστικό κρασί με μεστή γεύση και πολλά αρώματα.

Σαν επιδόρπιο σερβιρίστηκε κρέμα βερίκοκου με κυδώνι, πολύ ελαφρύ και νόστιμο. Το γλυκό συνοδεύτηκε από το Μοσχάτο Σπίνας από το Σκαλάνι Ηρακλείου που ήταν γλυκό, αρωματικό και στη γεύση εκτός από τα φρούτα αισθανόμουν και μια υποψία από γλυκό κουταλιού.

Συνοψίζοντας, ήταν μία καταπληκτική εμπειρία γευσιγνωσίας κρασιών και φαγητών. Όλες οι οινικές επιλογές σωστές με άμεση αναφορά στη γνωστή ποιότητα της οικογένειας Μπουτάρη, που παραμένει αναλλοίωτη και πάντα υψηλού επιπέδου. Το μενού εξαιρετικό, με πιάτα άψογα μαγειρεμένα και σερβιρισμένα. Οι λίγες αστοχίες που, κατά τη γνώμη μου, υπήρχαν πιστεύω ότι δεν ήταν σημαντικές. Ο αξιόλογος σεφ του Βασίλαινα, πολύ νέος σε ηλικία, πιστεύω ότι έχει καιρό μπροστά του να ωριμάσει και να οδηγηθεί σε λαμπρές δημιουργίες.

Η εξυπηρέτηση τέλος, πολύ καλή, επαγγελματικού επιπέδου, με τους σερβιτόρους να παρακολουθούν με άγρυπνο βλέμμα τα τραπέζια για να προλάβουν κάθε επιθυμία.

Η κριτική μου μπορεί να μη θεωρηθεί πλήρης εφόσον αφορούσε ειδική βραδιά με ειδικό μενού, όμως το εστιατόριο με κέρδισε. Είδα το ενδιαφέρον τους για τον πελάτη, την προσπάθειά τους να τον ευχαριστήσουν και πραγματικά το καταφέρνουν γιατί πέρασα καλά.

Θα ξαναπάω οπωσδήποτε πρώτον γιατί πραγματικά το ευχαριστήθηκα και δεύτερον γιατί θέλω να παρακολουθήσω την εξέλιξη του σεφ.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Σεπ
23
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Μια αποχαιρετιστήρια βραδιά στον εξαιρετικό σεφ του Βασίλαινα τα τελευταία 5 χρόνια Ρενάτο Μεκόλι ήταν η χθεσινή και δεν τη χάσαμε! Μια γευσιγνωσία σχεδιασμένη από τον ίδιο και τον πολύ καλό σομελιέ Γρηγόρη Μιχαήλο (που παραμένει) για να απολαύσουμε αγαπημένα πιάτα και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο του ξεκίνημα...

Στην ανανεωμένη από πέρσι ταράτσα (πολύ άνετα λευκά τραπεζοκαθίσματα σε μοντέρνο κι ανάλαφρο στυλ) ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο γευτήκαμε:

1) σούπα με κολοκυθάκι και βασιλικό (υπερβολικά λεμονάτη αλλά τόσο νόστιμη! ) με ένα τρυφερότατο αχνιστό μύδι να επιπλέει στη μέση αντί κρουτόν

2) τριλογία σολομού (μαριναρισμένος με σόγια, αργοψημένος με κρούστα πιπεριών και καπνιστός) άψογο πιάτο και σε γεύση και σε παρουσίαση!

3) κριθαρότο γαρίδας με αυγοτάραχο και σαφράν (κλασικό πια)

4) χοιρ. φιλέτο σουβλάκι με σάλτσα άγριων μανιταριών, πουρέ σελινόριζας και άχυρο πατάτας (μαλακό και ζουμερό το κρέας, τέλειες οι γαρνιτούρες)

5) χαλβάς με κρέμα μασκαρπόνε και σάλτσα καραμέλας.

Όλα συνδυασμένα με ωραιότατα ποτήρια κρασί από Έλληνες παραγωγούς!

Οι γευσιγνωσίες του Βασίλαινα είναι θεσμός και η συνήθης τιμή κατ'άτομο στα 35 ευρώ για πλήρες μενού με κρασί είναι πάντα vfm. Η συγκεκριμένη είχε πιο έντονο χαρακτήρα λόγω του αποχαιρετισμού στο Ρενάτο (μας μίλησε και ο κ. Βασίλαινας και ο σεφ, μας σύστησαν και το διάδοχο, νέος και ανερχόμενος είπαν, για να δούμε...)

Μικρά παράπονα από το σέρβις (συγκεκριμένα από έναν για να είμαι δίκαιη, που αμελούσε κάπως, σερβίριζε πρώτα κάποιους που είχαν έρθει πολύ αργότερα κ. λ. π. και "χάλασε" το άριστα που θα μπορούσα να βάλω) δε μας επηρεάζουν πολύ, ελπίζω όμως η ομάδα του Βασίλαινα να φροντίσει λίγο ακόμα την εξυπηρέτηση.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ekatn.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Οκτ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Μαγαζί από τα λίγα!
Από τα πιο ιστορικά (αν όχι το πιο) μαγαζιά του Πειραιά!

Όπως καταλάβατε ήδη είμαι φαν Βασίλαινα.
Γιατί?
Ίσως επειδή μετά από μια σειρά επισκέψεων, σε βάθος χρόνου, δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Χώρος: πάνω στην Αιτωλικού, σε έναν δρόμο που δεν έχει άλλα μαγαζιά/εστιατόρια γύρω. Δεν θα σας γεμίσει το μάτι η περιοχή, ΑΛΛΑ μήπως γι αυτήν έρχεστε?
Το γωνιακό κτίριο, ανακαινισμένο εσωτερικά, είναι ζεστό και κομψό. Ο κόσμος βγαίνει έξω να καπνίσει, οπότε κάπνα μηδέν. Για την ταράτσα δεν έχω να πω απολύτως τίποτα -πλην του ότι το μαγαζί διαθέτει - διότι δεν την έχω επισκεφθεί και ποτέ.

Εξυπηρέτηση: πάντα μα πάντα άψογη! διακριτικό, αλλά ταυτόχρονα παρατηρητικότατο το προσωπικό, "διαβασμένο" καλά ως προς το μενού και πρόθυμο να προτείνει πιάτα και συνδυασμούς.

Γεύση: Το μεγάλο ατού του Βασίλαινα! εννοείται πως θα δοκιμάσετε το μενού του, αποτελούμενο από δέκα πιάτα, τα οποία προσγειώνονται στο τραπέζι με καλή συχνότητα και το ένα είναι καλύτερο από τ' άλλο! ξεκινάει πάντα με σούπα, συνεχίζει με κάποια ορεκτικά ψαριού, ριζότο στη συνέχεια, ψάρι πάλι και κρέας για το τέλος.. και γλυκό! Οι ποσότητες πράγματι δεν είναι μεγάλες, άλλωστε μιλάμε για μαγαζί υψηλής γαστρονομίας. Όμως με τα 10 πιάτα χορταίνεις και αποκτάς εικόνα του μεγαλύτερου μέρους του καταλόγου του μαγαζιού και της τέχνης του σεφ φυσικά. Άλλωστε για το μενού του φημίζεται!

Να σημειώσω ότι το μενού μπορείτε και να το μοιραστείτε. Μάλιστα νομίζω πως είναι καλύτερα έτσι. Δηλ. ανά δύο άτομα, ένα μενού και 2 πιάτα α λα καρτ είναι υπέραρκετα!

Στο σημείο αυτό, να κάνω μια αναφορά στον νέο σεφ του μαγαζιού, που ανέλαβε τα ηνία από τον προκάτοχο, λίαν προσφάτως! Όπως με ενημέρωσαν αναμένεται ριζική αλλαγή του καταλόγου, ώστε να είναι εξ ολοκλήρου δημιούργημα του νέου σεφ. Εμένα η τελευταία μου επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο μεταβατικό διάστημα, δηλ. επί νέου σεφ, αλλά με παλιό ως επί το πλείστον κατάλογο.
Από τα νέα πιάτα λοιπόν, δοκίμασα

-τερίνα από χοιρινό κότσι με λάχανο τουρσί και μπριός ντομάτας και
-μυλοκόπι με ρεβυθάδα, σύγκλινο και παστινάκι.
Ήταν πολύ νόστιμα και όμορφα παρουσιασμένα! Ειδικά το δεύτερο είναι πιάτο που εύκολα μπορεί να γίνει κλασικό του μαγαζιού, ταιριάζει άλλωστε απόλυτα και με το ύφος του!

VFM: Το μενού των 10 πιάτων στοιχίζει 35 ευρώ (βάσει της τελευταίας επίσκεψης). Δεν είναι λίγα, αλλά θεωρώ ότι για την ποιότητα και ποσότητα των πιάτων και ιδίως για το είδος του μαγαζιού, αξίζει. Άλλωστε σε άλλα ανάλογα μαγαζιά της Αθήνας μενού 3-4 πιάτων στοιχίζουν περισσότερο.

Για την ιστορία, τελευταία επίσκεψη Σάββατο 17/10/2015.
2 άτομα παραγγείλαμε
-1 μενού (to share - εξαιρετική κίνηση να μας προσφέρουν πρώτο και τελευταίο πιάτο του μενού - ήτοι τη σούπα κ το γλυκό- εις διπλούν)
-2 πιάτα α λα καρτ (1 ορεκτικό και 1 κυρίως)
-2 ποτήρια κρασί
Κέρασμα λικέρ μαστίχα για το τέλος
Σύνολο περίπου 40 ευρώ το άτομο.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Δεκ
04
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
37-49

Τεταρτη νωρις το βραδυ κι εχοντας διαβασει πολυ καλες κριτικες απο τα περισσοτερα μελη του ask4food, περασα το κατωφλι του Βασίλαινα. Πρωτος πελατης λοιπον, καλησπεριστηκα με την υπευθυνη του εστιατοριου, βολευτηκα στο τραπεζακι μου κι ειπα να δοκιμασω το menu degoustation, ενα μενου γνωριμιας δηλαδη, με μικρες μεριδες απο τα περισσοτερα πιατα του εστιατοριου, ετσι ωστε να διαμορφωσω αποψη για ποια απο τα τα πιατα του, μου αρεσουν περισσοτερο, ωστε σε επομενες επισκεψεις να ξερω τι να παραγγειλω.

Ομολογουμενως εξυπνη ιδεα απο το καταστημα, εμενε μονο να αποδειχτει οτι ηταν και σωστη κινηση απο μενα. Μετα λοιπον τις καλησπερες, ρωτηθηκα αν θελω νερο βρυσης ή εμφιαλωμενο και μου δοθηκαν οι καταλογοι φαγητου και κρασιων.

Για τον χωρο εχουν ηδη γραψει οι φιλοι του ask4food, να προσθεσω μονο, οτι το καταστημα ειναι φωτεινο και δειχνει καθαρο. Τωρα αν ειναι και ανετο οταν γεμιζει, αυτο δεν μπορω να το πω, γιατι οπως σας ειπα ειμουν μονος και πραγματικα αισθανομουν "αρχοντας"!!! Η μουσικη που εντυνε το καταστημα ηταν ενα μιγμα απο διαφορες "εκδοχες" της jazz, απο "κλασσικη" σε fusion μεχρι και acid jazz. Ολα ωραια λοιπον, εδωσα την παραγελια, το menu degoustation και ενα μπουκαλι κρασι λευκο Κτημα Αβαντις. Ηρθαν φρεσκοψημενα ψωμακια, ενα απο ολικης αλεσης αλευρι και ενα ελιοψωμο.

Επισης το "κερασμα" που ηταν 3 πρασινες απύρηνες ελιες!!! και λιγο χοντρο αλατι ??? (τι να το εκανα αληθεια το αλατι???), μαζι και το κρασι, οπου και μου δοθηκε να το δοκιμασω πριν με σερβιρει η υπευθυνη της σαλας. Δροσερο κρασι με νοτες απο τροπικα φρουτα, αρκετα καλο. Μετα απο αυτο, ξεκινησαν τα πιατα του μενου και ο σερβιτορος που ανελαβε να με σερβιρει, μου εξηγουσε καθε φορα τι πιατο εφερνε και ποτέ δεν αφησε το ποτηρι του κρασιου μου να αδειασει.

Επισης οταν τελειωσαν τα πρωτα σερβιτσια (1 κουταλι σουπας και 3 μαχαιροπηρουνα) τα αντικαθηστουσε με καθε νεο πιατο. Ηταν χαμογελαστος και ευγενικος, ακομα και στα παραπονα μου (θα διαβασετε παρακατω). Για αυτο και στην εξυπηρετηση, στο σερβις, δινω 4 ντοματουλες. Μπραβο!
Δυστυχως με την γευση κυριως, και την ποσοτητα δευτερευοντος του φαγητου, δεν εμεινα ευχαριστημενος. Παμε λοιπον... ή οπως χαρακτηριστικα μετα απο καθε πιατο ελεγε ο σερβιτορος... συνεχιζουμε!

-ΣΟΥΠΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ με καπνιστή κολοκύθα, βιολογικής καλλιέργειας, με κάστανα και καλαμπόκι: Ηρθε κρυα, ζητησα να την ζεστανουν και... ξαναρθε κρυοχλιαρή!!! Την δοκιμασα γιατι ντραπηκα να την ξαναγυρισω πισω... και απογοητευτηκα... ουτε καστανο καταλαβα ουτε καλαμποκι... καμια ιδιαιτερη ευχαριστηση στον ουρανισκο

-ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ και ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ: ηρθαν μαζι στο ιδιο πιατο (στο μενου ηταν ως ξεχωριστα πιατα). Η ταραμοσαλατα ηταν μισο κουταλακι!!! η γευση της ομως πραγματικα φανταστικη!!! ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ!!! Διπλα μια μπρουσκετα με μαρμελαδα τοματας και γαυρο μαρινατο. Μετριο γευστικο αποτελεσμα.

-ΡΕΓΓΑ με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με τραγανές πατάτες: Οι "τραγανες πατατες" ηταν 2 τσιπς μισοκαμενα!! Η ρεγγα ομως εδενε σωστα με την μελιτζανοσαλατα. Καλο.

-ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΣΧΑΡΑΣ με πέστο βασιλικού και πατζάρι: 2 κομματακια καλαμαρι!!!! (για ονομα!!! ), και γυρω του σε δυο γραμμες οι σαλτσουλες. Μετριο.

-ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ με μαγιονέζα σκόρδου και πατζάρια φούρνου: Καλοτηγανισμενος μπακαλιαρος, πολυ καλη η "σκορδαλια", το ενα!!! κομματακι μπατζαρι ηταν η βαση του βολβού (που δεν ειχε καθαριστει σωστα) και δεν τρωγοταν! Με εξαιρεση αυτην την αστοχια στο μπατζαρι, αυτο ηταν το 2ο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ.

-ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ σε κενό αέρος με πολέντα, άγρια μανιτάρια και σάλτσα πορτ: το αστειο της βραδιας. Δεν μπορω να γραψω απολυτως τιποτα γι αυτο το πιατο (Εξηγησα στον σερβιτορο). Η πληρης ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ.

- ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ: η πληρης αντιθεση με το προηγουμενο πιατο!!! Πολυ νοστιμο, με ξεπεταγματα σπιρταδας απο την σαλσα που το εντυνε... με παρεπεμψε σε οσο μπουκο με κρεμολατα λεμονιου. Το 3ο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ

-ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ με τραγανά εσπεριδοειδή, γλυκό κυδώνι και mousse κυδώνι: η βραδια εκλεισε με αυτο το απαλο γλυκακι που ηρθε και μετριασε την απογοητευση μου, για το μετριο ως συνολικη αποτιμηση και ακριβο δειπνο.
Λογαριασμος 52,80ευρω.

Θα ξαναπαω για να γευτω μια πληρη μεριδα ταραμοσαλατας, μπακαλιαρου και οπωσδηποτε το μοσχαρακι ή ισως για να δοκιμασω το Φιλετο Μοσχιδας ή τον Κοκκορα Μανης... σε πληρη οπωσδηποτε μεριδες!!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Απρ
02
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Προτιμησα το Βασιλαινας περυσι τον Μαιο. Πηγα με φιλους και εμεινα αρκετα ευχαριστημενος απο το μενου.
Ετσι αποφασισα να το προτιμησω ξανα το προηγουμενο Σαββατο. Δυστυχως αυτην τη φορα το φαγητο -αν εξαιρεσουμε δυο πιατα απο τα 8, τα οποια ηταν πολυ καλα- τα υπολοιπα ηταν απο μετρια εως απαραδεκτα.

Πηραμε το μενου degustation.
Πιατο 1 -σουπα κακαβια-, αρκετα καλη.
Πιατο 2 - ταραμοσαλατα και γαυρος μαρινατος-, απλο πιατο τιποτα το ιδιαιτερο.
Πιατο 3 -ρεγγα με μελιτζανοσαλατα-, η ρεγγα εντελως ανοστη και η μελιτζανοσαλατα παρα πολυ οξινη....
Πιατο 4 -καλαμαρι σχαρας-, υπεροχο πιατο!!!
Πιατο 5 -φιλετο μπακαλιαρου-, επισης παρα πολυ καλο πιατο.
Πιατο 6 -χοιρινος λαιμος-, πολυ βαρυ πιατο σε καμμια αρμονια γευσης με τα προηγουμενα.
Πιατο 7 -μαγουλα μοσχου γαλακτος-, μου θυμισε Κυριακη στο χωριο......
Πιατο 8 - αμπαροριζα-, συμπαθητικο γλυκο

Το σερβις ηταν παρα πολυ καλο!! Ο χωρος συμπαθητικος.
2 Degustation μαζι με ενα μπουκαλι κρασι περιπου 100 ευρω συνολο....
Αν θα ξαναπαω???? Μαλλον οχι.......

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Φεβ
18
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Εδώ και καιρό, μετά το κλείσιμο του "Πρυτανείου", αναζητούμε ένα αντίστοιχο μαγαζί.

Βρεθήκαμε στο Βασίλαινα Κυριακή βράδυ, που ειδικά για εκείνη τη μέρα ήταν ανοιχτά (αλλιώς μεσημέρι, τις καθημερινές βράδυ).

Το service άψογο και ευγενέστατο.
Ο χώρος ζεστός και άνετος.
Και τα φαγητά ήταν νόστιμα και ιδιαίτερα.

Δοκιμάσαμε:
- Ταραμοσαλάτα (επιτέλους, δυνατή γεύση)
- Ρέγγα καπνιστή (φάτε την πριν την ταραμοσαλάτα αλλιώς δεν θα σας εντυπωσιάσει)
- Μπακαλιάρος με κρούστα (άψογος)
- Τσιπούρα φρικασέ (άψογη)
- Επιδόρπιο την μπουγάτσα (ωραία ιδέα στα υλικά)

Βρήκα τις τιμές λογικές για το χαρακτήρα και την ποιότητα των φαγητών.

Tip: μην δοκιμάσετε το μενού, μας είπαν ότι είναι ατομικές οι μερίδες οπότε μόνο για τη γεύση αξίζει (όχι για χόρταση! ).

Μπορώ να πω ότι άξιζε η επίσκεψη και σίγουρα θα ξαναπάω 2-3 φορές ακόμα για να εξαντλήσω τις επιλογές του μενού (το οποίο δεν είναι μεγάλο ομολογουμένως).

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Φεβ
15
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
37-49

Ήθελα από καιρό να επισκεφτώ το εστιατόριο και βρήκα αφορμή και ευκαιρία να το κάνω κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του dine Athens. Υπήρχε ειδικό μενού που αποτελούταν από τέσσερα στάδια (τρία πιάτα και ένα επιδόρπιο) και δύο ποτήρια κρασί (κόστος 40€/άτομο). Σε όλα τα στάδια προσφέρονταν δύο εναλλακτικές επιλογές και μιας και ήμασταν δύο στο τραπέζι αποφασίσαμε να μην πάρουμε τίποτα κοινό ώστε να δοκιμαστούν τα πάντα.

1α πιάτα,
-Σούπα καπνιστής κολοκύθας με κάστανα και καλαμπόκι. Αρκετά ενδιαφέρουσα παραλλαγή μιας πολυφορεμένης σούπας, πολύ ωραίο το πάντρεμα των υλικών.
-Ταραμοσαλάτα με γαύρο μαριναρισμένο πάνω σε τραγανή μουσκέτα με μαρμελάδα ντομάτας. Απίστευτο γευστικό αποτέλεσμα!

2α πιάτα,
-Καπνιστή ρέγγα σε ξύλα αγριομάραθου με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και τραγανές τσιπς πατάτας. Επίσης, τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Όλα τα συστατικά στοιχεία του πιάτου ήταν απολαυστικά.
-Καλαμάρι σχάρας με πέστο βασιλικού και παντζάρι. Φοβερή γευστική πινελιά η μους παντζαριού αλλά και το ίδιο το καλαμάρι είχε υπέροχη γεύση.

3α πιάτα,
-Λαβράκι φρικασέ με άγρια χόρτα, μύδια και αυγοτάραχο. Ωραίος συνδυασμός συστατικών αλλά το γευστικό αποτέλεσμα δε με ενθουσίασε.
-Μοσχαράκι μελωμένο με πουρέ πατάτας και ψητά λαχανικά. Το ίδιο το μοσχαράκι αρκετά καλό, ο πουρές και τα λαχανικά τέλεια.

Επιδόρπια,
-Biscuit σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα, παγωτό από τον καρπό του κακάο και καραμελωμένα ποπ κορν. Και εδώ ένα ολοκληρωμένο πιάτο με όλα του τα στοιχεία υπεραπολαυστικά.
-Αρμπαρόριζα, τραγανά εσπεριδοειδή, γλυκό κυδώνι και mousse κυδώνι. Φοβερές γεύσεις αι φοβερή υφή.

Δίχως να παραγνωρίζω τη σπουδαιότητά τους, επιγραμματικά να αναφέρω, το άρτιο της παρουσίασης των πιάτων και την τέλεια εικόνα τους, το επαγγελματικό και φιλικό σέρβις, την υπέροχη ατμόσφαιρα στον χώρο, το ωραίο και λιτό design.

Συνολικά, μια πολύ όμορφη εμπειρία.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια