Loader

Περιγραφή

Μικρός κατάλογος με επιλεγμένα πιάτα και κρασιά. Και μενού. Όχι κρατήσεις.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

3 medium

28 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Επισκεφθήκαμε το chez lucien την προηγούμενη Παρασκευή μετά από νοσταλγία για γαλλική κουζίνα. Μετά από 3 χρόνια διαμονής στη Γαλλία και επιστροφή στην Ελλάδα απο το καλοκαίρι είπαμε να δοκιμάσουμε τα εν Ελλάδι γαλλικά. Βάσει κριτικών το chez lucien έδειχνε ως η πιο safe επιλογή αυθεντικής γαλλικής κουζίνας τύπου bistrot και brasserie σε σχέση με τα πιο κυριλέ γαλλικά που υπάρχουν. Γενικά κάπως έτσι είναι αν και θαρρώ πως είναι κάπως "ελληνοποιημένες" οι γεύσεις. Αλλα ας τα πάρουμε πιο αναλυτικά. Ο χώρος είναι μικρός και κάτι ανάμεσα σε ταβερνείο και καφενείο. Δεν θα τον χαρακτήριζα και απο τα ατού του μαγαζιού.

Πάμε τώρα στα του φαγητού που είναι και τα πιο σημαντικά. Παραγγείλαμε τρια διαφορετικά μενού. Το πρώτο είναι το express των 15,5 ευρώ οπού δεν έχεις πολλές επιλογές αλλά είναι αρκετά αξιόλογο και vfm. Περιέχει τα εξής πιάτα.
-Σαλατά πράσινη ατομική με καρύδι και σος απο ροκφορ. (3/4): Δροσερή, γευστική και ικανοποιητική σε μέγεθος.
-Εντρακοτ (4/4): Δηλαδή μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς κόκκαλο. Κλασσικό γαλλικό πιάτο. Σωστά ψημένο και ζουμερό. Συνοδευόταν από πατάτες ογκρατεν. Γενικά όλα τα πιάτα απο ογκρατέν συνοδευόντουσαν. Στο ογκρατέν θα έβαζα 3/4, καλό είναι αλλά έχω φάει και καλύτερο.
-Σουφλέ σοκολάτας (2/4): Φρέσκο αλλά κάπως πικρό για σουφλέ.
Να τονίσω εδώ ότι υπήρχε και επιλογή για άλλη σαλάτα ως ορεκτικό.

Το δεύτερο μενου είναι των 2 ατομών στα 34 έυρω. Εδώ το κονσεπτ είναι ότι έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε 2-3 σαλάτες και 2-3 κυριώς. Απλά θα πρέπει να επιλέξεις το ίδιο κυριώς και για τα 2 άτομα. Οπότε πήραμε:
-Σαλάτα πράσινη με βινεγκρετ, μέλι και τυρί chevre (κατσικίσιο) (4/4): Kλασσική γαλλική σαλάτα με το αγαπήμενο chevre ψημενο πάνω σε μια φέτα ψωμί! Η σαλάτα είναι κοινή για τα 2 άτομα.
-Φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα πάπρικας (3/4): Ομολογουμένως δεν είχα δοκιμάσει τέτοιο πιάτο στη Γαλλία. Ίσως είναι της περιοχής από όπου και κατάγεται η ιδιοκτήτρια (Παρίσι) διότι οι Γάλλοι έχουν πολλές τοπικές σπεσιαλιτέ. Αρκετά καλό πιάτο, γευστικό με ωραία σος.
-1 σουφλε & 1 πυραμίδα φραούλας (3/4): Σαντιγύ με φράουλες και μπισκότο. Δροσερό και ελαφρύ γλυκό.

Το τελευταίο μενού είναι ατομικό στα 27 ευρώ οπου και μπορείς να επιλέξεις όποιο πιάτο και ορεκτικό θες εκτός αν θυμάμαι καλα του φουα γκρα που έχει ένα επιπλέον κόστος 3.5 ευρώ. Οπότε πήραμε:
-Κρεμμυδόσουπα (3/4): Αρκετά καλή υφή και γεύση με λιώμενο τυρί έμμενταλ απο πάνω.
-Φιλέτο Πάπιας (Μαγκρε) (2/4): Λοιπόν εδώ αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στο 2 και στο 3. Ίσως το πιάτο για το οποίο είχα την περισσότερη προσμονή να φάω αλλά τελικά ψιλοαπογοητεύτικα. Εδώ, να τονίσω ότι το μαγκρε είναι το αγαπημένο μου γαλλικό πιάτο. Λοιπόν η γεύση νομίζω είναι περισσότερο προσαρμοσμένη στα ελληνικά γούστα με τη κρέμα να ξεχειλίζει στο πιάτο. Δεν μπορώ να πω, η σος είναι ωραία και θα ταίριαζε τέλεια με φιλέτο κοτόπουλου αλλα για πάπια δεν κάνει. Ήταν τόση η κρέμα που με το ζόρι καταλάβαινα ότι τρώω πάπια. Η γεύση και τα αρώματα της πάπιας ισοπεδώθηκαν. Στη Γαλλία το φιλέτο πάπιας συνήθως γίνεται με σως μελιού και κρεμμυδάκια (εσαλοτ) οπού και καταλαβαίνεις όλο το γευστικό μεγαλείο της πάπιας. Επίσης μια άλλη επισήμανση είναι ότι είχαν ψιλοκόψει το φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες που νομίζω ότι συνέτεινε και αυτό στην απώλεια της γεύσης του κρέατος.
-1 πυραμίδα φράουλας.

Τα φαγητά τα συνοδεύσαμε με ένα αρκετά καλό γαλλικό μερλο τιμολογημένο στα 13 ευρώ. Συνολικά δώσαμε 90 ευρώ, δηλαδή 22,5 ευρώ/άτομο. Τα πιάτα όμως αν τα πάρεις ξεχωριστά κάνουν γύρω στα 19-20 ευρώ και τα ορεκτικά 9. Οι τιμές θα έπρεπε να είναι χαμηλότερες, στην Γαλλία το μενού κοστίζει φθηνότερο σε brasserie. Τα 27 ευρώ είναι πολλά για το μενού. Από την άλλη οι άλλες 2 επιλογές είναι vfm. Ειδικά το 15.5 ευρώ είναι αρκετά τίμιο καθώς περιέχει και το καλύτερο πιάτο από αυτά που δοκιμάσαμε.

2 medium

12 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Επισκέφθηκα το Chez Luvien πριν μία βδομάδα έχοντας ακούσει γενικά καλά λόγια, άρα δεν πήγα με αρνητική διάθεση.

Το μαγαζί είναι ένα ερείπιο. Απλά αστείο να κουνάς τα νάυλον για να μπείς μέσα αντί για πόρτα. Θυμίζει πατσατσίδικο στην Εθνική έξω από Λάρισα για όσους θυμούνται!
Παρόλα αυτά δε με ενόχλησε γιατί είναι απόλυτα ξεκάθαρο στο τι σου προσφέρει και ποιος είναι, άρα είτε το δέχεσαι είτε φεύγεις.
Όμως ένα μαγαζί με περιβάλλον χειρότερο από καφενείο, άρα υπό του μηδενός κόστος κατασκευής, συντήρησης και ενοικίασης δεν θα έπρεπε να είναι και ανάλογο τιμολογιακά?

Στα φαγητά τώρα πήραμε 4 κρεμμυδόσουπες, μία σαλάτα και 4 κυρίως (όλα 19-20€!! ), 1 κρασί και 2 κρεμ μπρουλέ. Για όλα αυτά πληρώσαμε 4 άτομα....150ευρώ.

Οι κρεμμυδόσουπες ήταν απλά συμπαθητικές, απολύτως τίποτα το ιδιαίτερο. Οι σαλάτα ούτε καν θυμάμαι τι ήταν. Τα κυρίως εκτός από πανάκριβα ήταν και μέτρια. Το δικό μου (ογκρατεν) πλημμύρα στη σος και οριακά καμμένο. Το μοσχαράκι οι δύο κυρίες της παρέας το άφησαν αφού ήταν εντελώς άνοστο. Οι δε κρεμ μπρουλέ καμένες τελείως. Συνολικά ένα μέτριο δείπνο που κόστισε αδιανόητα πολλά λεφτά.

Πάμε τώρα και στα χειρότερα.... Με το που φάγαμε τις κρεμμυδόσουπες η μία κοπέλα αισθάνθηκε αδιαθεσία και πόνους στο στομάχι. Η κυρία που μας σέρβιρε προς τιμήν της μας βοήθησε πάρα πολύ και γενικά η εξυπηρέτηση ήταν άψογη.
Το βράδυ όταν φύγαμε από το μαγαζί η γυναίκα μου και εγώ αισθανθήκαμε τρομερό πόνο στο στομάχι και γενικά είχαμε μία δύσκολη νύχτα. Το μόνο κοινό που φάγαμε όλοι ήταν η κρεμμυδόσουπα, ένα εντελώς αθώο πιάτο. Πιθανόν το λιωμένο τυρι-κρούστα που είχε από πάνω να μην ήταν καλής ποιότητας και να μας πείραξε. Αλλιώς δε μπορώ να καταλάβω τι άλλο κοινό φάγαμε και πείραξε τους 3 από τους 4 (βέβαια ο 4ος είναι all weather... ).

Θεωρώ ότι ήταν η κακιά στιγμή και ειλικρινά θα του έδινα ίσως μία ακόμα ευκαιρία ΑΝ οι τιμές ήταν φυσιολογικές. Αλλά 20 ευρώ για κυριώς πιάτο δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδώσω στην ζωή μου.