Loader

Περιγραφή

Μενού με ποικιλία, κρεατικά και ψάρι. Και μεσημέρι. Κλειστά Δευτέρα.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

1 medium

04 Δεκ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Είχα επισκεφτεί τον Οκτώβρη του 2017 τη συγκεκριμένη ταβέρνα μέσω κουπονιού βέβαια, που περιελάμβανε μενού 2 ατόμων με συγκεκριμένα πιάτα καθώς και γλυκό πανακότα. Πριν την επίσκεψή μας στην ταβέρνα είχα επικοινωνήσει τηλεφωνικά για να ρωτήσω αν υπήρχε πρόβλημα που θα ερχόταν μαζί μας και 3ο άτομο - το οποίο διαβεβαίωσα ότι θα πλήρωνε κανονικά το δικό του πιάτο - και με ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Στην επίσκεψή μας στην ταβέρνα η πρώτη απογοήτευση: εικόνα εγκατάλειψης και ένα από τα πιο βρώμικα μέρη στα οποία έχω φάει ποτέ μου (και έχω επισκεφθεί πολλά μαγαζιά αλλοδαπής κουζίνας στο κέντρο της Αθήνας, περιοχή λαχαναγοράς). Στο κατάστημα ήταν άλλη μία παρέα 6 γάλλων οι οποίοι δεν ξέρω πώς κατέληξαν εκεί, οι οποίοι όμως έτυχαν ιδιαίτερων περιποιήσεων από τον σερβιτόρο, ο οποίος μάλιστα τους κέρασε στο τέλος του γεύματός τους την πανακότα που παρασκευάζει το κατάστημα.

Για να είμαι δίκαιος το φαγητό ήταν καλό. Στο τέλος του γεύματός μας ζητήσαμε το λογαριασμό, ο οποίος ήταν επιβαρυμένος κατά το στρογγυλό ποσό των 10 ευρώ παρότι το επιπλέον πιάτο ήταν αξίας 8 ευρώ, φυσικά δεν λάβαμε καμία απόδειξη για κανένα ποσό από αυτά που πληρώσαμε, ενώ όταν μας έφερε μαζί με το λογαριασμό λίγα κομμάτια μήλο και του ζητήσαμε την πανακότα που ανέφερε το κουπόνι, μας ανακοίνωσε με δυσφορία ότι είχαν τελειώσει. Στην επιμονή μου για να τηρηθεί το σύνολο της προσφοράς μου είπε ότι δεν έχει κίνηση το μαγαζί, ότι οι τουρίστες έφαγαν τις τελευταίες πανακότες και παρόμοιες δικαιολογίες.

Η συγκεκριμένη "επιχείρηση" κατά τη γνώμη μου, εκτός του ότι είναι αγενής, αθετεί τις υποχρεώσεις της σε πελάτες που έχουν μάλιστα προ-πληρώσει και εν τέλει παρανομεί, ακολουθεί το κλασικό στερεότυπο "ταβερνίδιου" που μας στοιχειώνει σε αυτό τον τόπο: κάνει τεμενάδες σε τουρίστες που παραγγέλνουν μόνο μια χωριάτικη σαλάτα και που δεν πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα να τους ξαναδεί, ενώ περιφρονεί έλληνες πελάτες που και αφήνουν κλασικά πιο πολλά λεφτά στο κατάστημα (ναι, ο λογαριασμός μας ήταν μεγαλύτερος τελικά των τουριστών, ακόμα και με το κουπόνι) και που υπάρχει περίπτωση να τους ξαναέχει πέλάτες αν τους φερθεί σωστά.

Αν συνδυαστούν τα παραπάνω με το γεγονός ότι οι τιμές του στον τιμοκατάλογο ήταν ιδιαίτερα ακριβές (τουλάχιστον 30% περισσότερο από τιμές αναρτημένες σε πίνακες παρακείμενων ταβερνών για τα ίδια πιάτα, παρότι αυτό δεν μας αφορούσε τη συγκεκριμένη ημέρα λόγω κουπονιού), νομίζω ότι η συνταγή της επιτυχίας είναι δεδομένη για την ελληνική ταβέρνα. Μετά αναρωτιώμαστε γιατί δεν πάνε καλά οι δουλειές και "δεν έχουμε κίνηση", τί έχουν τα έρμα δηλαδή και ψοφάνε.

25 Νοε 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Παίρνω τηλέφωνο καθημερινή στον Εγκρέ, πρωί 11.00 π. μ. το τηλέφωνο χτυπά κανείς δεν το σηκώνει, το κλείνω. Μετά από πέντε λεπτά κάποιος με παίρνει τηλέφωνο, ήταν από τον Εγκρέ, ρωτάω είστε ανοικτά μεσημέρι, απάντηση, « ναι περιμένω κόσμο, είμαστε κάθε μέρα ανοιχτά».

Ωραία λέω βόλτα Ραφήνα, φαγητό στην Ραφήνα!
Φτάνουμε στο μαγαζί στις 14.10, το μαγαζί κλειστό, παίρνω τηλέφωνο στο κινητό του καταστήματος δεν το σηκώνει κανείς, τηλεφωνώ στο σταθερό, την τρίτη φορά που κάλεσα( γιατί δεν το πίστευα ), το σηκώνει μια κυρία με προφορά ανατολικής χώρας, που μας διαβεβαιώνει ότι η πόρτα είναι ανοιχτή.

Μετά από 3 λεπτά κατεβαίνει και ξεκλειδώνει με έκπληξη την πόρτα (που φυσικά ήταν κλειδωμένη), μας υποδέχεται πολύ ευγενικά.
Το μαγαζί έχει καλή θέα λόγω του ότι είναι υπερυψωμένο οπότε εκεί απόθεσα τις ελπίδες μου ότι θα περάσουμε καλά.
Μπαίνουμε και βλέπω. και στη μια αίθουσα και στην άλλη, τραπέζια, που έχουν φάει, και δεν μάζεψαν τα ποτήρια μετά.Εγώ θέλω να το πάω μέχρι τέλος, θα μείνουμε λέω, μας ρωτά η ίδια κυρία, αν είμαστε με τα κουπόνια, (ειδική εκπτωτική προσφορά) απαντάμε ναι, και μας διευκρινίζει αυτά που προσφέρουν.

Η προσφορά είναι 20€ τα δυο άτομα με σαλάτα, ½ κρασί, 2 ορεκτικά, 2 κύρια, 2 γλυκά. Το μενού έχει ψαρικά η κρέας.

Μας έρχεται μια λιλιπούτεια σαλάτα, το κρασί, και μετά περιμένουμε αρκετή ώρα, ορεκτικά ζητήσαμε μελιτζάνες τηγανιτές και σκορδαλιά, κύρια μια γαλέο σκορδαλιά και σαρδέλες.

Στο κατάστημα μόνο εμείς.
Στο τραπέζι έρχονται, λόγω έλλειψης του ενός η του άλλου, τηγανιτά κολοκυθάκια και μια απαίσια σκορδαλιά, κύρια γάβρος κατεψυγμένος και σαρδέλες με καψαλισμένες της ουρές τους αλλά ωμές μέσα.

Στο τέλος υπήρχε και γλυκό, πανακότα, δεν είχαν όμως, οπότε μεταλλάχθηκε και έγινε μήλο με κανέλα και μέλι (μόνο στην φαντασία της). Τίτλοι τέλους.

Υ. Γ. Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί το κάνεις σαν επαγγελματίας, γιατί κάνεις εμένα να χάσω την ευχαρίστηση να φάω έξω, γιατί να κάτσω να γράφω ότι με έκανες να περάσω απαίσια στο μαγαζί σου, για να προειδοποιήσω και κάποιους άλλους ότι θα τους χαλάσεις την εκδρομή τους αν έρθουν σε σένα.,
Το εικοσάρικο είναι λίγο, βγάζεις ελάχιστα, είναι κράχτης, για να σου ξανάρθω, ίσως, μα εγώ που μου χάλασες τη διάθεση δεν θα ξαναπατήσω σε σένα. Λυπάμαι πολύ!

Έκπτωση μέχρι 10%
Etable

Αργοναυτών 16, πάρκο Καραμανλή, Ραφήνα

22940 26644

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ