Loader

Περιγραφή

Μενού με ποικιλία, κρεατικά και ψάρι. Και μεσημέρι. Κλειστά Δευτέρα.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

1 medium

04 Δεκ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Είχα επισκεφτεί τον Οκτώβρη του 2017 τη συγκεκριμένη ταβέρνα μέσω κουπονιού βέβαια, που περιελάμβανε μενού 2 ατόμων με συγκεκριμένα πιάτα καθώς και γλυκό πανακότα. Πριν την επίσκεψή μας στην ταβέρνα είχα επικοινωνήσει τηλεφωνικά για να ρωτήσω αν υπήρχε πρόβλημα που θα ερχόταν μαζί μας και 3ο άτομο - το οποίο διαβεβαίωσα ότι θα πλήρωνε κανονικά το δικό του πιάτο - και με ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Στην επίσκεψή μας στην ταβέρνα η πρώτη απογοήτευση: εικόνα εγκατάλειψης και ένα από τα πιο βρώμικα μέρη στα οποία έχω φάει ποτέ μου (και έχω επισκεφθεί πολλά μαγαζιά αλλοδαπής κουζίνας στο κέντρο της Αθήνας, περιοχή λαχαναγοράς). Στο κατάστημα ήταν άλλη μία παρέα 6 γάλλων οι οποίοι δεν ξέρω πώς κατέληξαν εκεί, οι οποίοι όμως έτυχαν ιδιαίτερων περιποιήσεων από τον σερβιτόρο, ο οποίος μάλιστα τους κέρασε στο τέλος του γεύματός τους την πανακότα που παρασκευάζει το κατάστημα.

Για να είμαι δίκαιος το φαγητό ήταν καλό. Στο τέλος του γεύματός μας ζητήσαμε το λογαριασμό, ο οποίος ήταν επιβαρυμένος κατά το στρογγυλό ποσό των 10 ευρώ παρότι το επιπλέον πιάτο ήταν αξίας 8 ευρώ, φυσικά δεν λάβαμε καμία απόδειξη για κανένα ποσό από αυτά που πληρώσαμε, ενώ όταν μας έφερε μαζί με το λογαριασμό λίγα κομμάτια μήλο και του ζητήσαμε την πανακότα που ανέφερε το κουπόνι, μας ανακοίνωσε με δυσφορία ότι είχαν τελειώσει. Στην επιμονή μου για να τηρηθεί το σύνολο της προσφοράς μου είπε ότι δεν έχει κίνηση το μαγαζί, ότι οι τουρίστες έφαγαν τις τελευταίες πανακότες και παρόμοιες δικαιολογίες.

Η συγκεκριμένη "επιχείρηση" κατά τη γνώμη μου, εκτός του ότι είναι αγενής, αθετεί τις υποχρεώσεις της σε πελάτες που έχουν μάλιστα προ-πληρώσει και εν τέλει παρανομεί, ακολουθεί το κλασικό στερεότυπο "ταβερνίδιου" που μας στοιχειώνει σε αυτό τον τόπο: κάνει τεμενάδες σε τουρίστες που παραγγέλνουν μόνο μια χωριάτικη σαλάτα και που δεν πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα να τους ξαναδεί, ενώ περιφρονεί έλληνες πελάτες που και αφήνουν κλασικά πιο πολλά λεφτά στο κατάστημα (ναι, ο λογαριασμός μας ήταν μεγαλύτερος τελικά των τουριστών, ακόμα και με το κουπόνι) και που υπάρχει περίπτωση να τους ξαναέχει πέλάτες αν τους φερθεί σωστά.

Αν συνδυαστούν τα παραπάνω με το γεγονός ότι οι τιμές του στον τιμοκατάλογο ήταν ιδιαίτερα ακριβές (τουλάχιστον 30% περισσότερο από τιμές αναρτημένες σε πίνακες παρακείμενων ταβερνών για τα ίδια πιάτα, παρότι αυτό δεν μας αφορούσε τη συγκεκριμένη ημέρα λόγω κουπονιού), νομίζω ότι η συνταγή της επιτυχίας είναι δεδομένη για την ελληνική ταβέρνα. Μετά αναρωτιώμαστε γιατί δεν πάνε καλά οι δουλειές και "δεν έχουμε κίνηση", τί έχουν τα έρμα δηλαδή και ψοφάνε.